GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνδικαλιστές της πλάκας...

. Σήμερα θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους τους αγωνιστές των ιδιωτικών καναλιών. Που ενώ είχε 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ κατάφεραν να γίνουν li...

.
Σήμερα θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους τους αγωνιστές των ιδιωτικών καναλιών. Που ενώ είχε 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ κατάφεραν να γίνουν live εκπομπές στα μεσημεριανά τους και στον ΣΚΑΙ έκαναν και μετάδοση του αγώνα Siena - Παναθηναϊκός . Όχι δημοσιογράφοι αλλά άνθρωποι του αθλήματος. Και καλά αυτούς τους πήγε εκεί η διοίκηση του ΣΚΑΙ ο ηχολήπτης, η ροη, το master πως έκαναν απεργοσπαστικά αυτή τη δουλεια; Και βέβαια συγχαρητήρια στους ιδιώτες συνδικαλιστές που λυμαίνονται την ΠΟΣΠΕΡΤ και θέλουν να κάνουν κουμάντο στην ΕΡΤ ζητώντας 15 λεπτά κάρτα ενώ αυτοί δεν μπορούν να ελέγξουν τίποτα στα κώλο κάναλα τους. Βρίσκουν και κάνουν.
nikos_ngr

17 σχόλια

  1. ΠΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥΤΣΑΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΟΚΑΝΑΛΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ. ΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ, ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΙΑΛΤΩΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ (400,000 ΕΥΡΟ)ΑΠΟ ΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ- (ΚΑΙ ΜΟΝΟ). ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΦΑΠΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τη αυριανή πανεργατική απεργία είτε γίνει είτε όχι, δεν θα τη δει κανείς πέραν του Λεκανοπεδίου της Αττικής και του «ιστορικού κέντρου» της Αθήνας. Η νέα ευκαιριακή και υπό δικαστική αίρεση διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) το έχει «δέσει» καλά αυτό: Ούτε ένα δελτίο ειδήσεων σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, τη μέρα της μεγαλύτερης ίσως κινητοποίησης των τελευταίων χρόνων, καμμιά εφημερίδα ακόμα και την επομένη της πανελλαδικής πανεργατικής-πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας!

    Τρίβουν τα χέρια τους στην κυβένηση από το ανεπάντεχο μεγάλο δώρο των «αριστερών» διοικούντων την ΠΟΕΣΥ, που κατά τα άλλα -όπως οι ίδιοι κόπτονται- μάχονται σκληρά για τον δοκιμαζόμενο κλάδο των δημοσιογράφων. Ωστόσο, στην πράξη, με τις αποφάσεις τους φροντίζουν να συνδράμουν επικοινωνιακά την κυβέρνηση, τώρα που έχασε το Ρουσσόπουλό της. Δυστυχώς, αυτό είναι στην πράξη το αποτέλεσμα των αποφάσεων της ΠΟΕΣΥ και αυτό μετράει. Αλλωστε, όσο υπήρχε Ρουσσόπουλος στην κυβέρνηση, μετρούσαν άλλα και το «σύστημα» δούλευε αλλιώς. Οταν χρειαζόταν, τους ενοχλητικούς δημοσιογράφους τους κρεμούσαν... στα μανταλάκια για παραδειγματισμό. Ποιοί; Μα φυσικά οι «άσπιλοι-αριστεροί-μαχητές» συνάδελφοί τους, που ενώ εξαπολύουν μύδρους κατά των κρατικοδίαιτων -όπως λένε- συντακτών, οι ίδιοι επιλέγουν την ασφάλεια των κρατικών πρακτορείων ενημέρωσης!

    Πρόκειται για τους γνωστούς «αριστερίζοντες λαγούς» της...... δημοσιογραφίας, που λειτουργούν κόντρα στα αυτονόητα συμφέροντα του κλάδου, χωρίς στρατηγική για τον κλάδο και χωρίς καμμιά προοπτική σε σχέση με τις τεχνολογικές εξελίξεις που έρχονται καλπάζοντας και θα φέρουν τα πάνω κάτω σε όλον το δημοσιογραφικό κόσμο.
    Είναι οι ίδιοι, που λειτούργησαν ως «λαγοί» και στην υπόθεση του Ταμείου Τύπου, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο στην κυβέρνηση να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση του ΕΤΑΜ-ΜΜΕ, υπέρ του οποίου προπαγάνδιζαν εδώ και χρόνια, αλλά τώρα δήθεν διαφωνούν γιατί δεν είναι αυτό που περίμεναν! Δηλαδή, τί περίμεναν όταν πιπίλιζαν την καραμέλα του Ενιαίου Ταμείου Τύπου; Ανέμεναν μήπως, ότι η κυβέρνηση θα προχωρούσε στην ενοποίηση των ταμείων με αναλογιστικές μελέτες;
    Στην πράξη έπαιξαν για άλλη μια φορά το παιχνίδι της κυβέρνησης και των «αφεντικών», αφού για τους χιλιάδες πάσης φύσεως τεχνικούς, τις μανικιουρίστρες και τις μακιγιέρ, τις ασφαλιστικές εισφορές θα καλύπτει το αγγελιόσημο κι όχι οι επιχειρηματίες απευθείας από τα ταμεία τους.

    Επειδή τα «αφεντικά» θα τα διευκόλυνε πολύ εάν πετύχαιναν να μπάσουν τους τεχνικούς, τις μακιγιέρ κ.λ.π. και στον αυτοδιοικούμενο-αυτοδιαχειριζόμενο ΕΔΟΕΑΠ, χωρίς να πληρώνουν εισφορές ούτε για την περίθαλψή τους στο ΙΚΑ και σε άλλα ταμεία, είναι θέμα χρόνου να ξεδιπλωθούν τα σχέδιά τους και για τη διεύρυνση των μελών-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ!
    Το τραγικό για τον κλάδο είναι ότι μήνες αργότερα από τη θεσμοθέτηση του ΕΤΑΜ-ΜΜΕ, οι ίδιοι «λαγοί» τον οδήγησαν σε αλλεπάλληλες διαδοχικές απεργιακές κινητοποιήσεις που δεν είχαν κανένα στόχο κι έγιναν κατόπιν εορτής, έτσι για «ξεκάρφωμα»! Στο πλαίσιο δήθεν της αλληλεγγύης προς τους άλλους εργαζόμενους!
    Ως «λαγοί» λειτουργούν και τώρα, σε σχέση με την οικονομική κρίση, διευκολύντας με τις αδιέξοδες αποφάσεις τους τα «αφεντικά» να επιβάλουν τους δικούς τους όρους στην αγορά, ξεκινώντας από την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Ηδη, οι εκδότες απειλούν ακόμα και με καταγγελία της υπογεγραμμένης από το 2008 διετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας, την οποία οι ίδιοι (οι «λαγοί») καταψήφισαν, επειδή -λέει- εξασφάλιζε αυξήσεις περίπου 13 % στη διετία 2008-2009! Κι αυτό, όταν κανείς άλλος εργαζόμενος δεν πήρε
    ετήσιες αυξήσεις άνω του 4%!

    Είναι οι ίδιοι που πριν 2-3 χρόνια ζητούσαν να ασφαλίζονται τα «μπλοκάκια», διευκολύνοντας έτσι τα «αφεντικά» να προσλαμβάνουν συντάκτες μόνο με «μπλοκάκι». Σήμερα βέβαια τη διακήρυξή τους αυτή την έχουν... καταπιεί.
    Ουσιαστικά, μέσα από τις ανερμάτιστες αυτές πολιτικές, μοναδικός στόχος των «αριστερών λαγών» και των όψιμων συνοδοιπόρων τους, παραμένει η ποδηγέτηση όλων των συνδικαλιστικών οργάνων στο χώρο του Τύπου. Μέσα δε από τις ετερόκλητες και ευκαιριακές συμμαχίες -καθώς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα- επιχειρείται η πλήρης ισοπέδωση του κλάδου και των κεκτημένων του ... έτσι χωρίς πρόγραμμα , χωρίς κάποιο αίτημα ουσίας αλλά με δήθεν αριστερή ομοσπονδιακή βούλα...

    Τελικά γίνεται αυτό που είπε στο αυτί του Μουλόπουλου προχθές, το αφεντικό του, ο Ψυχάρης.

    Να γίνει απεργία την Πέμπτη και να μην βγουν την Παρασκευή εφημερίδες. Έτσι, «ΤΑ ΝΕΑ» δεν χάνουν σχεδόν τίποτα, αφού η πολλή ρεκλάμα δημοσιεύεται το Σαββατοκύριακο. Με τον τρόπο αυτό όμως, θα κάνει οικονομία σε χαρτί, τυπογραφεία και κομμένα μεροκάματα «ΤΟ ΒΗΜΑ», που «μπαίνει μέσα» γερά κάμποσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ το μήνα με τους μισθούς των «golden boys» του ΔΟΛ, που τους έχουν χρεωμένους στο πρωινό φύλο. Επί του αφαλούς δηλάδή για όλα τα μαγαζιά, ακόμα και εκείνα που δεν έχουν δώσει ακόμα τις αυξήσεις από τις περσινές συμβάσεις.

    Κερδίζουν του κόσμου τα λεφτά τα ιδιωτικά ραδιόφωνα και κανάλια από τα κομμένα μεροκάματα των δημοσιογράφων, αφού οι άλλες εκπομπές, με τον τρόπο που κάνουν την «απεργία» οι τεχνικοί μεταδίδονται κανονικά μαζί με τις διαφημίσεις.
    Ελπίζουμε ότι τα μεγάλα τυπογραφεία, δεν θα εκτυπώσουν τις δουλειές "φασόν" (διαφημιστικά, ξενόγλωσσα και άλλα.

    Ελπίζουμε στην περιφρούρηση από Μουλόπουλους και Νταβανέλους ώστε να μην σπάσει η απεργία με αφορμή τους δύο τελικούς του μπάσκετ.

    ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλφαγιαννη σου λενε κατι ολα αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καθολική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως
    Αθήνα



    Από τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων χαρακτηρίζεται η πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη. Καθολική η συμμετοχή του κόσμου στα απεργιακά συλλαλητήρια που είχαν οργανωθεί στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις.

    Στην Αθήνα, η πορεία ξεκίνησε από το Πεδίον του Αρεως και κατέληξε στη Βουλή, με πολλές συμβολικές στάσεις σε υπουργεία, ενώ έξω από το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων οι διαδηλωτές έριξαν αυγά στην πόρτα του Ταμείου. Δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, με τους διαδηλωτές να κατευθύνονται προς τη λεωφόρο Συγγρού, όπου και διαλύθηκαν.

    Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν δύο απεργιακές συγκεντρώσεις. Η πρώτη από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και δεύτερη από το ΠΑΜΕ, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου στην Πλατεία Αριστοτέλους.


    Ο Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα έκανε λόγο για «επαναστατικό μήνυμα των εργαζομένων ότι δεν θα φορτωθούν την κρίση οι πολίτες που άλλοι δημιούργησαν με τις ληστρικές τράπεζες να κλέβουν και ο λαός να πεινάει».

    Αναφερόμενος στη σύνοδο G20 του Λονδίνου, αλλά και στους άλλους διεθνείς οργανισμούς, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σημείωσε ότι αν οι αγορές κατέρρευσαν δεν θα πρέπει να αφήσουμε να καταρρεύσουν και οι ζωές μας.

    Ο κ. Παναγόπουλος υπογράμμισε ότι οι εργοδότες χρησιμοποιούν την κρίση για να υπερασπίσουν τα κέρδη τους, αποδομώντας τις εργασιακές σχέσεις και αμφισβητώντας τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

    Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση με άλλοθι τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων καταργεί όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων στο Δημόσιο, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι τουλάχιστον 150.000 εργάζονται με « μπλοκάκι» στο χώρο του Δημοσίου.

    Σχετικά με τη χθεσινή απεργία ο κ. Παπασπύρος έκανε λόγο για αφετηρία ενός νέου τύπου αγώνα με άμεσο στόχο αλλαγής πολιτικής, αλλαγή πορείας τώρα.

    Ο κ. Παπασπύρος κάλεσε το σύνολο της κοινωνίας να αντιμετωπίσει την κρίση με τρόπο που θα αφήνει ανοικτό ένα μέλλον δικαιωμάτων και κάλεσε επίσης σε ενότητα τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

    Ο γγ της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Κώστας Πουπάκης μίλησε για ηχηρό μήνυμα που προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν να πληρώσουν τα σπασμένα των επιχειρηματιών, ενώ υπογράμμισε ότι η παράταξή του δεν θα κάνει βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των συνδικάτων.

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Αλέκος Καλύβης, από την πλευρά του, προειδοποίησε την κυβέρνηση και τους βιομηχάνους ότι στις πολιτικές τους δεν υπάρχει στοιχειώδη συναίνεση από την μεριά των εργαζομένων και ζήτησε να αλλάξουν επειγόντως οι νόμοι των κυβερνήσεων της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ που επιτρέπουν την ελαστικοποίηση της εργασίας.

    Ο κ. Καλύβης αναγνώρισε ότι δεν αρκούν αυτά που έκαναν μέχρι τώρα τα συνδικάτα, καλώντας τους εργαζόμενους να ανεβάσουν στο έπακρο τη μαχητικότητα και την αλληλεγγύη και να απορρίψουν ταυτόχρονα και τον συμβιβασμό και τη διάσπαση.

    «Oι Έλληνες εργαζόμενοι, η νεολαία της πατρίδας μας ενώνει τη φωνή της με τους εργαζόμενους και τη νεολαία που διαδηλώνουν στο Λονδίνο, στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις του κόσμου. Ενώνει τη φωνή της με οργή, διαμαρτυρία και αγανάκτηση για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα βάρη της κρίσης που δημιούργησαν οι αχόρταγοι τραπεζίτες και το αδηφάγο μεγάλο κεφάλαιο» δήλωσε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Ν. Χουντής, σημειώνοντας:

    «Ταυτόχρονα, με τους αγώνες τους, οι εργαζόμενοι δίνουν ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι με την ενότητα και τις αγωνιστικές τους προσπάθειες μπορούν να φέρουν τα πάνω, κάτω».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ
    ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
    ΤΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝ
    ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ
    30 - 35 ΕΥΡΩ
    ΤΑ ΠΩΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
    1 - 5 ΕΥΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε κάθειρξη 8 ετών καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, τον 23χρονο
    Γιώργο Βούτση,
    για ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Γκύζη, τον Οκτώβριο του 2007.

    Δικαστές και ένορκοι δεν του έδωσαν αναστολή και αρνήθηκαν να του αναγνωρίσουν ελαφρυντικά.
    Μετέτρεψαν ωστόσο το αδίκημα της κατοχής εκρηκτικών, δηλαδή μιας χειροβομβίδας, σε παράνομη οπλοκατοχή που είναι πλημμέλημα.

    ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΘΗΝΑ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΖΩΑ
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ
    ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΠΟΝΕΣΕ
    Ο ΚΩΛΟΣ
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

    ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΠΑΝΤΑ ΖΩΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ? ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΑΝΙΚΕΤΑΙ? ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΛΕΤΕ? ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΑΙ ΡΕ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

    ΤΡΑΒΑΣ ΚΑΝΑ ΖΟΡΙ? ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΩΛΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ 50 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
    ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ,ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ,ΞΗΡΟΥΧΑΚΗΣ,ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΑΣ,ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ,ΠΑΝΟΥΡΙΑΣ,ΣΙΜΟΣ,ΔΙΟΝΑΣ,Ε,ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!!!! ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ, ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ....ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΜΕ ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ,ΔΕΛΗΚΑΡΗ,ΝΑΣΙΟΥΛΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να διώξουν όλους τους δημοσιο-γραφικούς για να ησυχάσουμε. Τους βαρεθήκαμε δεν θέλουμε άλλο να τους ακούμε. ΟΙ τηλεμαιντανοί είναι ψεύτες. Τους μάθαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι δημοσιογράφοι χάρη στην ΠΟΕΣΥ , πληρώνουν όχι μόνο την κρίση αλλά και τα αφεντικά τους.
    ΑΠΕΡΓΙΑ ΦΙΜΩΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ

    Η ΠΟΕΣΥ απήργησε για την τήρηση του νόμου Πετραλια, η ΕΤΥΤΑ απήργησε κατά των δημοσιογράφων, διεκδικώντας μερίδιο από τα ταμεία τους, οι εκπομπές στην ιδιωτική ραδιοφωνία και τηλεόραση, μαζί με τις διαφημίσεις, μεταδόθηκαν κανονικά, δυο τουλάχιστον εβδομαδιαίες εφημερίδες τυπώθηκαν (Ποντίκι –Σφήνα), στα τυπογραφεία των βαρόνων και του Περισσού οι μηχανές δούλεψαν ,η εργατική τάξη προδόθηκε ,από το μπλάκ-άουτ στην ενημέρωση , και η κυβέρνηση πέρασε μετά από καιρό, την πρώτη ήσυχη μέρα.


    Παρά το γεγονός, ότι η ΕΣΗΕΑ, είχε ήδη προτείνει αυτοτελή 24ωρη ή 48ωρη απεργία ,για την κρίση στην ενημέρωση, και στάση εργασίας τη μέρα της απεργίας των ΓΕΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ώστε να ενημερωθεί ο λαός , η πλειοψηφία της ΠΟΕΣΥ που ελέγχεται από διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ,( που έκαναν την πρόσφατη κατάληψη στην ΕΣΗΕΑ) , αποφάσισε 24ωρη απεργία , με την αβάντα του αντιπρόεδρου του ΕΔΟΕΑΠ , που φαίνεται ότι «αποφασίζει και διατάσσει» για την ΕΣΗΕΜΘ.

    Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Αλαφούζου βολεύτηκε μια χαρά, και εκτός από τα μεταφρασμένα δελτία του BBCια τους «ιθαγενείς», έπαιξε και… μεταφρασμένο το ματς Παναθηναϊκός-Σιένα.

    Το βασικό αίτημα της απεργίας των δημοσιογράφων όπως περιγράφεται στο εξώδικο της ΠΟΕΣΥ, με τη γραφίδα ακριβοπληρωμένου νομικού γραφείου ήταν «Διεκδικούμε …την τήρηση της κοινωνικοασφαλιστικής νομοθεσίας».Δηλαδή απεργία υπέρ του Νόμου Πετραλιά. Με τον τρόπο αυτό, μάθαμε, γιατί αναβλήθηκε η προσφυγή που είχε κάνει η προηγούμενη διοίκηση της ΠΟΕΣΥ, κατά του νόμου Πετραλιά, που τρώει το 10% από τους πόρους του ΤΣΠΕΑΘ και του ΕΔΟΕΑΠ.

    Οι τεχνικοί τηλεόρασης , που απεργούσαν κατ ουσία κατά των δημοσιογράφων, είχαν σαν βασικό αίτημα, « την ασφαλιστική ένταξη στο ΤΣΠΕΑΘ και τον ΕΔΟΕΑΠ ή σε αντάλλαγμα μερίδιο από το αγγελιόσημο ».

    Με άλλα λόγια οι δημοσιογράφοι έδωσαν ένα μεροκάματο, σε μια απεργία ,μαϊμού, υπέρ των αφεντικών και του Καραμανλή. Έτσι οι δημοσιογράφοι χάρη στη Ομοσπονδία τους , και με πρόεδρο, διευθυντή του κ. Σταύρου, πληρώνουν όχι μόνο την κρίση αλλά και τα αφεντικά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ”ΤΟ ΕΙΠΕ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ” ή «ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ»

    Δύο φράσεις που στις ημέρες μας ούτε για χάριν αστεϊσμού μπορούμε να τις εκστομίσουμε, πόσο μάλλον να τις εννοούμε.
    Δύο φράσεις , που μας συντρίβουν την αυτοπεποίθηση , τον αυτόσε- βασμό , προσβάλουν την νοημοσύνη μας και γενικά μας αυτοεξεφτε-λίζουν.
    Όλα τα παραπάνω ισχύουν εις το τετράγωνο , αν αναφερόμαστε ειδικά σε «ειδήσεις» που ακούσαμε σε ένα και μοναδικό πατσαβουροκάναλο ή διαβάσαμε σε μία και μοναδική πατσαβουροφυλλάδα , φευγαλέα , δίχως να την διασταυρώσουμε και δίχως να την επεξεργασθούμε νοηματικά.
    Τα παραδείγματα είναι χιλιάδες, είναι καθημερινά , είναι ολοφάνερα .
    Ας θυμηθούμε λίγο.
    Αύγουστος 2007 . Εβδομήντα νεκροί, εκατοντάδες σπίτια στάχτη , εκατομμύρια στρέμματα δάσους –καλλιεργειών- βοσκοτόπων, κάρβουνο.
    Τεράστια εθνική , οικονομική και οικολογική καταστροφή.
    Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί σε Πορτογαλία και Ισπανία , πριν δύο χρόνια το 2005. Δεν μας έκανε κλίκ όμως εκείνη η καταστροφή , γιατί δεν είχαμε τέτοιας εκτάσεως εμπειρία , σε αντίθεση με την πρόσφατη ίδια , ίσως και μεγαλύτερη ζημιά της Αυστραλίας.
    Και ενώ τούτος ο τόπος δοκιμαζότανε τόσο σκληρά ,
    ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΚΑΝΑΛΑ , και οι πιο πολλές
    ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΦΥΛΛΑΔΕΣ, είχαν αποδοθεί σε ένα δίχως όρια αγώνα, ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.
    Νεαροί « ρεπόρτερ», μετέδιδαν προκάτ ρεπορτάζ , έτοιμα από τους γκεμπελίσκους, (νταβατζήδες καναλάρχες και εκατομμυριούχους «μεγαλοδημοσιογράφους), στο ίδιο μοτίβο όλα : το κράτος και η πυροσβεστική , παντού και πάντοτε απόντες .
    Τα διάβαζαν όσο πιο γρήγορα γινότανε, για να πουν όσα πιο πολλά ψέματα σε όσο μικρότερο χρόνο μπορούσαν, κραυγάζοντας για την εγκατάλειψη , ακόμη και την ώρα που τα πυροσβεστικά αεροπλάνα σε πολύ χαμηλές πτήσεις, πέρναγαν πάνω από τα κεφάλια τους. !!!!!!!!!!!!!! Τραγικές , αξιολύπητες φιγούρες , δέσμιες των ανασφάλιστων700 ευρω και της αγωνίας για την «καταξίωση» ,σε σχεδιασμένη και διατεταγμένη υπηρεσία, αυτά τα παιδάκια -γκαραγκιόζηδες, παραπληροφορούσαν εν ψυχρώ.
    Σε αυτό το παιχνίδι και άλλοι, πιο γνωστοί , όπως ο πολύς Σόμπολος (Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ). Αυτός μία και μοναδική φορά , και γιατί οι κάτοικοι του χωριού του βάλανε χέρι, διόρθωσε προηγούμενο ρεπορτάζ , όπου σαν παραφύση βιασμένη γεροντοκόρη , έσκουζε ότι το χωριό καιγότανε εδώ και ώρες και κανείς δεν είχε έλθει , ενώ η αλήθεια ήταν εντελώς διαφορετική , και τρία πυροσβεστικά οχήματα ενεργούσαν 200 μέτρα πιο κάτω από εκεί που είχε στήσει το χαλκείο του.
    Και δεν μας φθάνανε μόνο τα πατσαβουρκάναλα , είχαμε και τις πατσαβουροφυλλάδες,από κοντά.
    Άλλος ανταγωνισμός εδώ. Ποια «έγκυρη» πατσαβούρα , θα βάλει πρωτοσέλιδη την πιο κραυγαλέα μονταρισμένη κολάζ μαϊμού φωτογραφία.!!!!!
    Η πατσαβούρα του εργολάβου είχε μία φλόγα επτά μέτρων , που την κόλαγε όπου της γουστάριζε, σε όποια φωτογραφία αγόραζε από τους ελεύθερους φωτοπεπόρτερ, είτε από την Ηλεία, είτε από την Αρκαδία , είτε από την Εύβοια , τσουκ κολάζ και η επτάμετρη φλόγα , και να στην πρώτη σελίδα !!!!!!
    Άλλες «έγκυρες» πατσαβούρες , όπως τα κατοχικά Αθηναϊκά , ή η εβδομαδιαία του και τι είναι πέντε εκατομμύρια ευρω, γελωτοποιού με τε πεσμένα τεράστια στήθη, είχαν άλλα ειδίκευση .
    Παίρνανε τραγικές κλαμένες ανθρώπινες φιγούρες σε απόγνωση, από την Ηλεία π.χ. , και τις κάνανε κολάζ μπροστά σε ένα μεγάλο σπίτι που καιγότανε ολόκληρο , στην Εύβοια !!!!!!!
    Καλά, ο γελωτοποιός , γνωστός και ως πους τις, πήρε το πρόσωπο μίας γυναίκας που είχε ξεσπάσει σε λυγμούς , από τη χαρά της γιατί το σπίτι της σώθηκε μετά την επέμβαση της Π.Υ. (υπήρξαν και πολλοί τέτοιοι συμπολίτες μας) και το κόλλησε και αυτός σε μια μεγαλοπρεπή βίλα στις πλαγιές ενός δάσους που πραγματικά είχε γίνει παρανάλωμα ,και το οπτικό αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.
    Άθλιες ΣταλινοΓκεμπελίστικες μέθοδοι του μεσοπολέμου.
    Αφήνω σε εσάς την αξιολόγηση των συμπολιτών μας , που εξακολουθούν και «αγοράζουν» και μάλιστα στα τυφλά , από αυτά τα ΜΜΕ , ηλεκτρονικά και έντυπα.
    Όποιος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τα Αυστραλιανά ΜΜΕ και τον τρόπο που κάλυψαν τις δικές τους φονικές πυρκαγιές ,και συγκρίνει , τώρα από απόσταση χρόνου , με ηρεμία και καθαρά μυαλό, το όργιο μονομέρειας και παραπληροφόρησης των ντόπιων ΜΜΕ στην αντίστοιχη δικιά μας περίπτωση , το παίρνει απόφαση ,και όσο δεν υπάρχει πλέγμα προστασίας ,καταλήγει αμετάκλητα στα παρακάτω :
    Πατσαβουροκάναλα , με αυτά μόνο πλάκα σπάμε.
    Πατσαβουροφυλλάδες, αυτές τις έχουμε μόνο για τα DVD, τα φουλάρια, τα προφυλακτικά, τα γουρουνόπουλα και τα αυτοκίνητα που μοιράζουν, τις πρώτες σελίδες τους για την ανάγκη μας στο ύπαιθρο και το υπόλοιπο σώμα για ανακύκλωση.
    Πατσαβουροblog, αυτά για να τους γράφουμε κατάμουτρα πόσο εξωνη- μένοι είναι.
    Μεγαλό και μεσαιοδημοσιογράφοι, οι γνωστοί και ως οι εκατομ-μυριούχοι το πόνου-της φτώχειας -και της καταστροφής, αυτούς και αν τους έχουμε για πλάκα , αλλά και για φτύσιμο ταυτόχρονα.
    Και αν κάνανε αυτές τις αθλιότητες σε ένα τόσο τραγικό γεγονός, που πείρε και μεγάλη χρονική έκταση, όπως οι φωτιές του 07, σκεφθείτε πως χειρίζονται , ή μάλλον πως βιάζουν την καθημερινή ειδησεογραφία !!!!!!!
    Κανένα σεβασμό στο λειτούργημα τους, στην αλήθεια, και στην αντικειμενικότητα.
    Πάνω από όλα και πέραν κάθε αμφισβήτησης , τα συμφέροντα των αφεντικών τους , (οικονομικά, δικαστικά-νομικά, επιχειρηματικά) ,και μετά η προσωπική τους τηλεθέαση , με γνώμονα μόνο και μόνο το κασέ τους.
    Ναι, αλλά ρε φίλε εσύ που μας λες αυτά , τα πραγματικά, τα αληθινά, από πού παίρνεις την πληροφόρηση σου ?, θα μπορούσε καλόπιστα να με ρωτήσει ο καθένας από εσάς.
    Η απάντηση είναι μία , ευθεία , ταυτόχρονα είναι και το πλέγμα προστασίας του λαού από αυτόν τον εσμό των αληταράδων.
    ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟ-ΚΑΝΑΛΑ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΟΥΣ (ΕΝΤΥΠΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ) ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟBLOG ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΟΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ .Απολύτως καμία είδηση, καμία ανάλυση, καμία θέση, όσο και αν αυταπόδεικτη φαίνεται από πρώτης όψεως, δεν καταγράφεται πουθενά και δεν παίρνει κανένα πιστοποιητικό αξιοπιστίας, αν δεν διασταυρωθεί και αν δεν περάσει από τη βάσανο της νοηματικής επεξεργασίας.
    Οποιοδήποτε γεγονός μας παρουσιάζεται συνοδευόμενο από καταφανή πλάνα αρχείου δίχως αυτό να αναγράφεται ευκρινώς , είναι απλά για πέταμα . Ετεροχρονισμός ή εσκεμμένη αμφιβολία σε ποιο μέρος , σε ποια χώρα του κόσμου και πότε συνέβη το γεγονός που μας το δίνουν γραπτώς στο πάνω ή κάτω μέρος της τηλεόρασης μας, δεν είναι απλώς για πέταμα, είναι για άμεσο ζάπινγκ.
    Είναι για να φωνάξουμε όλοι μαζί «’Έλα Πετρούλα στο τόπο σου».
    Σημ. ο πνευματικός πατέρας της Πετρούλας, είναι και διαμορφωτής κοινής γνώμης , και πολιτικός αναλυτής , και αξιολογητής των ειδήσεων, και πιθανός υποψήφιος πολιτικός. Ξαναέλα Πετρούλα από τη μέση και κάτω , στο τόπο σου !!!!!!!!!!!!
    Τη τακτική τους το σοβαρό να το ευτελίζουν και το ευτελές να το σοβαρεύουν , τους την γυρνάμε στα μούτρα τους πίσω.
    Είναι απόλυτα αναγκαίο να γνωρίζουμε τα πάσης φύσεως συμφέροντα των καναλαρχών ,των εκδοτών , και των δημοσιογράφων.
    Ποια είναι τα δημόσια έργα, οι προμήθειες και οι εξοπλισμοί που τρέχουν ή τους ενδιαφέρουν.
    Ποια κανάλια, ποιες φυλλάδες, ποια ραδιοφωνικά χαλκεία και ποια blogs της πλάκας , ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο, ποιες είναι οι δοσοληψίες τους με την δικαιοσύνη , την εφορία, το ΙΚΑ, την ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ), τα Τελωνεία, την Πολεοδομία , ποιες είναι οι επιθυμίες τους και οι βλέψεις τους σε όλους τους άλλους τομείς ,ειδικά όμως στην πολιτική, τον αθλητισμό και τα πολιτιστικά δρώμενα.
    Τέλος πρέπει να γνωρίζουμε εάν υπάρχουν τραγικά βιώματα , εάν έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με την κοινωνία , κόμπλεξ και μονομανίες πολύ πέρα από το ανθρωπίνως αποδεκτό , και τις ανασφάλειες τους, π.χ. ο τηλεκριτικός που τα είχε βάλει με το βρακάκι της Παπαρίζου, είναι γνωστός απατημένος που είχε πέσει στα πόδια της μοιχαλίδας χωρίς αποτέλεσμα όμως, ολοφάνερο ότι έχει μεγάλο πρόβλημα ο άνθρωπος, άρα τι έχει να πει στην κοινωνία μία τέτοια τραγική φιγούρα ??
    Έχοντας ικανοποιητική γνώση των παραπάνω , εύκολα αντιλαμβανόμεθα το λόγο , τα αίτια και τις επιδιώξεις , για το τι λέει , πώς το λέει , αλλά και για το τι αποκρύπτει το κάθε πατσαβουροκάναλο και η κάθε πατσα-βουροφυλλάδα.
    Είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε απόλυτα εάν υπάρχει βάση αλήθειας στην είδηση, τις πραγματικές της διαστάσεις , και σε τι βαθμό επηρεάζει την ζωή μας και την καθημερινότητα μας.
    Εμείς οι πολίτες, τα μέλη της κοινωνίας είναι αναγκαίο να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και να ανταλλάσουμε πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω.
    Έτσι θα απαξιώσουμε τη δύναμη που έχουν να είναι 24 ώρες το 24ωρο μέσα στο σπίτι μας , στο αυτοκίνητο μας και όπου ευρισκόμεθα, και να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου προς όφελος των άνομων συμφερόντων τους, με τα ψέματα τους , τις υπερβολές τους , τις μαϊμού αναλύσεις τους, τις προκατασκευασμένες ειδήσεις, τα γκάλοπ τραβεστί, αλλά και αυτά που επιμελώς αποκρύπτουν (το κοινώς λεγόμενο γαργάρα) .
    ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΚΡΙΤΑ ΚΑΙ ΑΒΙΑΣΤΑ, «ΤΟ ΕΙΠΕ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» ή «ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ».


    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ξηρουχακη μαζέψου και σώσε την υπόληψη σου… Σε τραβούν από τα αχαμνά οι ιδιώτες με τους Συνασπιστές και καταστρέφεις την ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΕΡΤ. Όλα αυτά για μια καρέκλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι δημοσιογράφοι λένε ψέμματα και παραπληροφορούν το κοινό.
    Οι δημοσιογράφοι είναι αγράμματοι, δεν ξέρουν ούτε να διαβάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι δημοσιογράφοι του σήμερα, το επάγγελμα τους το έκαναν το πιο απαξιωμένο, όπως απαξιωμένοι από την κοινωνία είναι και αυτοί.
    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΈΥΕΤΕ ΣΤΑ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ Π Ι Ν Ο Κ Ι Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση