GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα βασικά σημεία της διακήρυξης...

... των Δημοκρατικών για τις Ευρωεκλογές . http://www.dimokratikoi.gr . Η Ευρώπη πρέπει να εκλαμβάνεται ως αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασί...

... των Δημοκρατικών για τις Ευρωεκλογές
.
http://www.dimokratikoi.gr
.
Η Ευρώπη πρέπει να εκλαμβάνεται ως αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας, όπου μέσα από το συμβιβασμό συγκρουόμενων συμφερόντων, συναινετικών μοντέλων, ομάδων πίεσης, πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, λήψης αποφάσεων από ειδικούς, οι πολίτες σταδιακά αποσυνδέονται από την πολιτική ηγεμονία των παραδοσιακών κομμάτων.
Η Ε.Ε. έχει σήμερα, και ιδιαίτερα ενόψει μιας χωρίς προηγούμενο οικονομικής κρίσης, ανάγκη από νέα ηγεσία και νέα κατεύθυνση. Η Ε.Ε. πρέπει να προωθεί μια οικονομική ολοκλήρωση που θα βασίζεται στην ισορροπημένη οικονομική ανάπτυξη και δίκαιη κατανομή των οικονομικών ωφελειών, την κατάργηση των μονοπωλίων και πρακτικών κερδοσκοπίας που διογκώνουν τις κοινωνικές ανισότητες.
Η Ε.Ε. του μέλλοντος πρέπει να υιοθετήσει πολιτικές... πρόληψης του φαινομένου των νεόπτωχων κοινωνικών στρωμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο είναι αναγκαία άμεση αναμόρφωση των συστημάτων κοινωνικής πρόνοιας, ώστε να ενθαρρύνεται η κοινωνική κινητικότητα.
Η αξιοποίηση όλων των κοινοτικών πρωτοβουλιών στο πεδίο της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Πολιτικής θα πρέπει να αποτελέσουν τις σταθερές μιας στρατηγικής για την ενεργή παρουσία μιας κοινωνικά ευαίσθητης Ελλάδας στο πλαίσιο της Κοινωνικής Ευρώπης . Στόχος της Ελλάδας ως διεθνή παίκτη και παράγοντα για την επόμενη δεκαπενταετία πρέπει να είναι η ενδυνάμωση της διαπραγματευτικής της ισχύος στην ευρωπαϊκή οικογένεια και η διεκδίκηση ενός νέου ρόλου, με ενεργή συμμετοχή και συμβολή στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Η Ελλάδα μπορεί να προσέλθει ως συζητητής ουσίας στην διαμόρφωση της ειδικής σχέσης που de facto δημιουργείται για την Τουρκία στην ΕΕ. Αυτό σημαίνει ουσιαστική τοποθέτηση και στα κεφάλαια διαπραγμάτευσης που ανοίγουν και σε εκείνα που δεν αφήνονται να ανοίξουν.
Η Ελλάδα θα πρέπει ευθέως να αντιμετωπίσει (και να πείσει την ΕΕ να αντιμετωπίσει) το κεντρικό ζήτημα της τουρκικής συμμετοχής σε πτυχές της ΚΕΠΠΑ, και μάλιστα στην αμυντική διάσταση σε ευθύ συσχετισμό με την Νατοϊκή συμμετοχή, αλλά και με την Κυπριακή διάσταση. Στην εξέλιξη της ΚΑΠ, ένα μέρος των ελληνικών θέσεων είναι «δέσμιες», υπό την έννοια της ανάγκης επιδίωξης όσο γίνεται σημαντικότερου αγροτικού (και όχι στενά γεωργικού) εισοδήματος. Θα πρέπει αν «ομολογηθεί» στην κοινή γνώμη- και ιδιαίτερα στους αγρότες- η σημασία του ορίζοντα «2013».
Στην περιβαλλοντική πολιτική κυρίαρχο στοιχείο είναι η έγκαιρη (πρόστιμα) και ουσιαστική υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα.
Η πάγια δυσλειτουργία των διαδοχικών ΚΠΣ (ήδη ΕΣΠΑ) και η ανάγκη ανακατεύθυνσης του ΕΣΠΑ όταν αρχίσει η ανάκαμψη από την κρίση θα πρέπει, αυτή την φορά, να μην αντιμετωπισθεί παθητικά. Η ουσιαστικοποίηση της κοινοτικής ενεργειακής διπλωματίας, στα πλαίσια ιδίως της πολιτικής με την Ρωσία αλλά και την Μεσογειακή πολιτική, καθώς και η ένταξη σχεδίων ελληνικού ενδιαφέροντος σε ευρωπαϊκά δίκτυα αποτελεί προτεραιότητα.
Η όλο και βαθύτερη οικονομική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη ως συνέπεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης που εκδηλώθηκε το φθινόπωρο του 2008 δημιουργεί εντελώς διαφορετικές συνθήκες για την Ελλάδα, την ελληνική οικονομία και την αντιμετώπιση του αδιεξόδου στο οποίο – γίνεται πλέον οδυνηρά φανερό – περιέρχεται.
Τίθεται και πάλι λοιπόν ζήτημα συμμαχιών «νέας εποχής».

10 σχόλια

  1. ΜΙΣΘΩΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΧΑΖΟΜΑΛΑΚΑ ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ!!!
    ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ ΘΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ!!!
    ΕΜΜΙΣΘΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΧΑΖΟΚΑΡΑΦΛΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥ!!!
    ΧΑΖΟΔΕΞΙΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ!!!
    ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ!!!
    ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ, ΑΝΙΚΑΝΩΝ, ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ, ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ!!!
    ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΚΑΛΟΠ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΧΑΥΝΩΘΕΙ ΤΕΛΕΙΟΣ???
    ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΑΝΑΡΤΑΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ>???
    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ???
    ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΘΑ ΠΑΤΩΣΕΤΕ ΒΡΕ ΑΘΛΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ!!!
    ΤΩΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΣΑΣ, ΤΑ ΓΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!
    ΑΡΚΕΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΚΩΣΤΑΚΗ!!!
    ΡΕ ΟΥΥΥΥΥΥΥΣΤ ΑΝΙΚΑΝΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    Επανεμφάνιση Τσουκάτου
    29 Απριλίου 2009, 17:41

    Με μια έκθεση φωτογραφίας της συζύγου του, Πόπης, ακριβώς την ίδια μέρα που καλούνται σε απολογία οι πρώτοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση «Siemens» (12 Μαΐου), θα κάνει μια δημόσια εμφάνιση που ο ίδιος θέλει να είναι εντυπωσιακή, ο Θ. Τσουκάτος. Ο «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ επί Κώστα Σημίτη, έχει καλέσει στα εγκαίνια της έκθεσης της συζύγου του, κόσμο και κοσμάκη και θα καταγράψει τους φίλους του σε μια δύσκολη στιγμή για τον ίδιο. Πάντως, έχει δηλώσει ότι το 10% των πωλήσεων από την έκθεση θα διατεθούν για τους σκοπούς της ActionAid Hellas, πρόεδρος της οποίας είναι η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, αδελφή της υπουργού Εξωτερικών...

    ΠΙΑ ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΛΕΡΑ.
    ΣΚΕΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ,,ΝΑ ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ..ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΙΝΟΚΤΥΜΟΣΥΝΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεράσιμος "Στόκος" Γιακουμάτος:
    "οι 150 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι μπετόν αρμέ"

    Λάθος Μάκη, τούβλα μοναχά είναι.
    Με μόνο συγκολλητικό υλικό, το τσιμέντο των σκανδάλων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ομιλία του μπουχέσα στην ΔΕΘ στις 13 Σεπτεμβρίου 2007 δύο μέρες πρίν τις εκλογές του ολοκαυτώματος των πυρκαγιών της Πελοποννήσου.

    Διαβάστε να γελάσετε

    Στις 16 του Σεπτέμβρη μπαίνουν ξεκάθαρα ερωτήματα: Συνεχίζουμε μπροστά ή αφήνουμε τη Χώρα να γυρίσει στο χτες; Θέλουμε Κυβέρνηση που να μπορεί να παίρνει γρήγορες και τολμηρές αποφάσεις ή αφήνουμε τη Χώρα στην αβεβαιότητα, στην παραλυσία; Κάνουμε θετική επιλογή ή αφήνουμε τη Χώρα στην άρνηση; Συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις ή αφήνουμε τη Χώρα να βυθιστεί και πάλι στα ελλείμματα και το τέλμα; Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες. Εμπιστεύομαι την κρίση των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Πιστεύω στα οράματα των νέων μας. Γνώμονάς μου είναι το συλλογικό συμφέρον. Δύναμή μου είστε εσείς, όλοι οι πολίτες. Όραμά μου είναι η κοινωνία που παράγει και προοδεύει. Κοινωνία συνοχής, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Κοινωνία αρχών και αξιών. Αυτή είναι η φιλοσοφία που οδηγεί τα βήματά μου. Αυτή είναι η στρατηγική μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TO KOMMA ΑΠΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι ειδικά οι τούρκοι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα είναι εμπροσθοφυλακή τακτικού στρατού είναι ηλίθιος.
    Ομοίως, το ίδιο ισχύει και για τους αλβανούς λαθρομετανάστες.
    Εάν δε, αυτός που λέει ότι δεν το πιστεύει αυτό, τυχαίνει να είναι και στέλεχος της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, ανεξάρτητα από βαθμό και θέση, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.
    Και η θέση του είναι στο Γουδί και στα έξη μέτρα.
    Ανεξάρτητα δε από το τι κρύβουν και τι θα πράξουν ενεργά οι τούρκοι στρατιωτικοί, η κατάληψη της Ελλάδας ένεκα του εισαγόμενου υπερπληθυσμού είναι μακροπρόθεσμα σχεδόν δεδομένη, διά "ειρηνικών μέσων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φφφφφφφφφ. ηλίθιε. φφφφφφφφφφφ
    όπως Φτου.. φτου στου ..φτύσου.μ
    Μην το μαζεύεται τον Φλούφθη του πασοκ.
    Να καταλάβουν όλοι.
    Τι Ηλίθια θερέφωνα του πασοκ, είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλοι πρασινοφρουροί, σας πονάει η αλήθεια για τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, το ξέρω, αλλά τί να κάνουμε τώρα;
    Θα μπορέσετε ποτέ στη ζωή σας να τη δείτε κατάματα;
    Λέει ψέματα ο Λαζόπουλος που μας θύμισε ότι το πασόκ ασχολείται καθημερινά με την καταγγελία μανούση για τα 100 χιλιάρικα και κάνει τη στρουθοκάμηλο για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που καταβρόχθισε από τη Ζίμενς;
    Λέει ψέματα ο Λαζόπουλος ότι το θέμα της Ζίμενς το έχουν κυριολεκτικά θάψει τα ιδιωτικά κανάλια και όλες οι πράσινες εφημερίδες;
    Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ή ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;
    Κατηγορείτε τον Καραμανλή ότι δεν κάνει προανακριτική για τα ψίχουλα του Παυλίδη, τη στιγμή που εσείς θάψατε 11 προανακριτικές και μάλιστα για απείρως σοβαρότερα θέματα.
    20 χρόνια κυβέρνηση, ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ;
    Η ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚYΝHΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ή ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ;
    Αφισσοκολλητές πρασινοφρουροί, κοιτάξτε να συνέλθετε.
    Δείτε την πραγματικότητα κατάματα.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΒΑΡΕΘΕΙΤΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ.
    Ο Λαζόπουλος απλά είπε αυτά που συζητάει όλη η Ελλάδα.
    ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣ ΘΑ ΤΡΑΒΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ.
    Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μπορέσεις να την ΑΝΤΕΞΕΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που σκέφτονται και όμως υποστηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση; Μα με τι σκέφτονται; Τι ποιότητα μυαλού διαθέτουν; Κοπριά έχουν στον εγκέφαλό τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση