GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Βρετανοί...

και όχι οι Αμερικάνοι υποκινούσαν τον Γ. Παπαδόπουλο... . Aπό το http://freeinquiry.gr/webfiles/ .. Παρά την απλοϊκή, γνωστή αλλά παραπειστι...

και όχι οι Αμερικάνοι υποκινούσαν
τον Γ. Παπαδόπουλο...
.

Aπό το http://freeinquiry.gr/webfiles/
..
Παρά την απλοϊκή, γνωστή αλλά παραπειστική και βολική εκδοχή, που επικράτησε περί της χούντας της 21ης Απριλίου 1967 και C.I.Α., η σοβαρή και σε βάθος εξέταση των πραγμάτων δείχνει καθαρά και έξω από κάθε αμφιβολία, ότι η χούντα των Συνταγματαρχών και όχι μόνο, υπήρξε προϊόν πολυδαίδαλων διεργασιών στο παρασκήνιο της πολιτικής ζωής του τόπου από τις αρχές της δεκαετίας του '60.
Οι διεργασίες αυτές προκαλώντας σοβαρές αναστατώσεις στο προσκήνιό της (1964, 1965, 1966) αντικατοπτρίζουν ένα «παζάρι» για τη χώρα μας από τους μείζονες παράγοντες της διεθνούς ζωής (πολυεθνικά μονοπώλια, κυβερνήσεις Η.Π.Α. - Βρετανίας / Ολλανδίας - Ε.Σ.Σ.Δ. - Γαλλίας, μυστικές υπηρεσίες Η.Π.Α. - Βρετανίας - Ισραήλ κλπ).
Το «παζάρι» αυτό είχε ως αντικείμενό του τον...
έλεγχο της σταθερότητας της χώρας στη λογική φυσικά του κάθε συμμετέχοντος σε αυτό. Ο έλεγχος αυτός αφορούσε στην εξ αντικειμένου ανάγκη ασφαλούς εξέλιξης ενός επικίνδυνου σεναρίου, που δρομολογούνταν στη Μ. Ανατολή. Στο σημείο αυτό συμφωνούσαν όλοι και έτσι αποτέλεσε υποχρεωτικό σημείο σύγκλισης και συμβιβασμού τους.
Το πετρέλαιο που αντλούνταν στην περιοχή αυτή και αντιπροσώπευε το μείζον της παγκόσμιας παραγωγής έπρεπε να χωρέσει στα νέα απαιτητικά «κοντράκτα» των πολυεθνικών, στα ποσοστά εκμετάλλευσης που θα έβγαζε το «παζάρι». Η μόνη γλώσσα, που καταλαβαίνουν οι εκεί «ιθαγενείς» για να αποδεχθούν τα νέα «κοντράκτα» στη λογική των πολυεθνικών (και των υποτελών τους) είναι η βία και ο τρόμος, παράλληλα με τη μιζέρια και την αθλιότητα της καθημερινότητάς τους.
Ένα άτρωτο, πανίσχυρο Ισραήλ, επομένως, που θα στραπατσάριζε κατ' αρχήν τα γύρω του Μεσανατολικά κράτη, που οι λαοί τους εξέφραζαν τις πιο ριζοσπαστικές τάσεις των Αράβων, Αίγυπτος και Συρία, σοβαρή απειλή στην πετρελαϊκή ειρήνη, ήταν η λύση(2). Η στήριξη όμως του επικίνδυνου αυτού σεναρίου για να επιτύχει εκ του ασφαλούς προϋπόθετε ερείσματα ασφαλούς συνδρομής στο περιβάλλον του. Η Ελλάδα (βάσεις Κρήτης) και η Κύπρος (Βρετανικές βάσεις) προσφέρονταν προς τούτο.
Παπαδόπουλος: Βρετανικής επιρροής Ιωαννίδης: Αμερικανικής επιρροής
Ο έλεγχος επομένως της σταθερότητας της χώρας μας για μια τέτοια δουλειά μέσα στους αχούς ενός άγριου, μεταπολεμικού Βρετανο-Αμερικανικού «καυγά» κατέληξε κι εδώ σε ένα συμβιβασμό των ούτω - πώς εμπλεκομένων μειζόνων παραγόντων, που απέληξε στη μορφή αυτή της χούντας, μιας στρατιωτικής δικτατορίας. Οι συγκεκριμένες ομάδες που την συνέθεσαν μέσα στις δραματικές εκείνες συνθήκες του μεγάλου «παζαριού» εκπροσωπώντας άμεσα ή έμμεσα τους συμμετέχοντες σ' αυτό πόλωσαν στις δύο αντιλήψεις συμφερόντων της «πατρίδας» τους, Βρετανοκρατίας και Αμερικανοκρατίας.
Συνακόλουθο του συμβιβασμού των «αφεντικών» τους υπήρξε και ο δικός τους συμβιβασμός, που τελικά έφερε σε κάποιο σπίτι, στο Παγκράτι, Παπαδόπουλο και Ιωαννίδη (μέχρις χθές εχθρούς), για να συμφωνήσουν πλέον επί της ...διαδικασίας, αφού φιλήθηκαν με το γνωστό μαφιόζικο τρόπο, που κλείνονται αυτές οι συμφωνίες.
Η ομάδα Παπαδόπουλου (σύνολο υποομάδων) αντιπροσώπευε τη βρετανική επιρροή στη χώρα και όχι την Αμερικανική, όπως προβάλλεται, προκαλώντας σύγχυση και παρεξηγήσεις.

14 σχόλια

  1. Ας βρισκοταν και σημερα μερικοι "τετοιοι", να κρεμασουν καμποσους πασοκοσκυλαιους ,να ξεβρωμισει η Ελλαδα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τον Ευριπίδη Μπίλλη,
    τ. επίκουρο καθηγητή ΕΜΠ


    Μια προσπάθεια σύζευξης των θεμελιωδών αρχών του Παντουρκισμού και του Πανισλαμισμού θα κάνει το 1988 ο –τότε- Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Τ.Οζάλ, με το βιβλίο του «Η Τουρκία στην Ευρώπη». Πρώτος στόχος του Οζάλ είναι να ενοποιήσει τον Τουρκικό παράγοντα στο χρόνο, ώστε να αποδείξει ότι το όραμά του έχει αρκετά ιστορικά παραδείγματα. Υποστηρίζει ότι οι Τούρκοι είναι οι φορείς όλων των πολιτισμών που άνθησαν κατά καιρούς στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ο Χιττίτικος, ο Λυδικός, ο Ιωνικός, ο Βυζαντινός κλπ, ενώ οι φυλές που αναπτύχθηκαν στη περιοχή όπως οι Πελασγοί, οι Μίνωες της Κρήτης, οι Μυκηναίοι, οι Κάρες, οι Λέλεγες, ήταν τούρκικης καταγωγής! Πιο συγκεκριμένα όμως, ο Τούρκος συγγραφέας Σαλισίχ Σαλαχατίν γράφει:

    « …Οι Τούρκοι πάντοτε...
    σεβάστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα σε αντίθεση με τους Έλληνες , οι οποίοι πάντοτε τα καταπάτησαν….

    ….Οι Τούρκοι έφεραν τον πολιτισμό στην Κύπρο… Ο Κυπριακός λαός που μιλάει Ρωμαϊκά κι είναι Ορθόδοξος υποδέχτηκε τους Τούρκους σαν λυτρωτές…

    …Οι Τούρκοι στη περιοχή του Αιγαίου 2.480 π.Χ. , ερχόμενοι απ' την Κεντρώα Ασία, δημιούργησαν τους εξής πολιτισμούς:

    1)Στη Κρήτη τον Μινωικό πολιτισμό

    2)Τον Κυκλαδικό πολιτισμό

    1)Στην Πελοπόννησο τον Μυκηναϊκό πολιτισμό…

    …Ο Έλλην επιστήμων Θαλής είναι Τούρκος…Το όνομα του το έχει πάρει από τη περιοχή Ταλάς της Φεργκάνα και το συναντούμε σε κείμενα των Ουιγκόρ…(!)

    …Ο μυθολογικός ήρωας Ηρακλής είναι Τούρκος, το πραγματικό του όνομα είναι Γιαρακλής…

    …Το αληθινό όνομα του μεγάλου επιστήμονος Ομήρου είναι Ομέρ…

    Όπως αντιλαμβάνεστε από τα παραπάνω ,οι Τούρκοι έχουν θέσει τις βάσεις του Δυτικού πολιτισμού. Σήμερα, κανείς από τους σοβαρούς Ιστορικούς δεν αποδέχεται το πρότυπο της Ελληνικής κουλτούρας…..»

    Salisik Salahattin

    Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι μέρος του έργου που διαβάσατε απ' το παραπάνω κείμενο του Τούρκου συγγραφέα δια της, υπ' αριθμό 07833 και υπό ημερομηνία 12 Ιουνίου 1967, αποφάσεως της Γενικής Δ/νσεως Εκδόσεων και εντύπου εκπαιδευτικού υλικού του Τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, έχει συσταθεί σαν βοήθημα όχι μόνο των μαθητών αλλά και των υπαλλήλων του Υπουργείου των Εξωτερικών , του Υπουργείου Ε. Άμυνας και λοιπών κρατικών υπηρεσιών της Τουρκίας!

    Όπως πρέπει να αντιλαμβάνεται ο νέο-έλληνας, σε ένα πιθανό μελλοντικό πόλεμο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, ο Τούρκος στρατιώτης δεν θα έχει την αίσθηση ότι επιτίθεται σε μια ξένη χώρα, αλλά θα έχει την εντύπωση (μέσω της Τούρκικης προπαγάνδας) ότι επιτίθεται για να ξαναπάρει ένα κομμάτι της Ιστορίας του, του πολιτισμού του και της πατρίδας του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. άξιον Εφεσίοις άξιον Εφεσίοις ηβηδόν απάγξασθαι πάσι καί τοις ανήβοις την πόλιν καταλιπείν, οίτινες Ερμόδωρον άνδρα εωυτών ονήιστον εξέβαλον φάντες· «ημέων μηδέ είς ονήιστος έστω, εί δέ μή, άλλη τε καί μετ άλλων» Ηρακλειτος Αποσπασμα 121. Γραμμη 2 ( Στραβωνος 14,25) **************************************************************************** Αξιζει ολοι οι Εφεσιοι μετα την εφηβεια, στα νηπια να παραδωσουν την πολι και να κρεμασθουν, αφου τον Ερμοδωρον που υπηρξε μεταξυ αυτων ο αξιωτερος εξορισαν, λεγοντες: «Μεταξυ μας να μην υπαρχει κανεις αξιωτερος, ειδεμή ( αν καποιος υπαρξη) να φυγη και να ζηση αλλου με αλλους » οίτινες Ερμόδωρον άνδρα εωυτών ονήιστον εξέβαλον φάντες· Ηρακλειτος Αποσπασμα 121. Γραμμη 2 ( Στραβωνος 14,25) **************************************************************************** Στον Πανελληνιο διαγωνισμο του Σκαι προς αναδειξι του «μεγαλυτερου Ελληνα» ολων των εποχων περιλαμβανεται και το ονομα του Αρη Βελουχιωτη!!! Αν αγνοουσαμε το επιπεδο βαραβαροτητος και αμαθειας, επιλεκτικου προσανατολισμου και λαικισμου των «ιστορικων και εκπαιδευτικων» των Μεσων Αποβλακωσεως, ισως αυτό να ητο εκπληξις. Ας πουμε δεν θα ητο εκπληξις αν τον διαγωνισμο οργανωνε ο Ριζοσπαααααστης, οποτε ο Φλωρακης, Ο Βελουχιωτης, ο Ζαχαριαδης, και ολο το «πανθεον»των αγιων της Μεκκας του κομμουνισμου θα ησαν οι επικρατεστεροι υποψηφιοι..Ομως ο Σκαι?? Διερωτωμεθα αν για την ακρισια μας, την αγνοια, την επιλεκτικη αμνησια, την εθελοτυφλοτητα μας, θα μας αξιζε η αποψις του Ηρακλειτου για τους Εφεσιους.. «ηβηδον απαγξασθαι πάσι καί τοις ανήβοις την πόλιν καταλιπείν» Αξιζει όμως να θυμισουμε τινα, περι του ποίος ηταν ο Βελουχιωτης, νύν υποψηφιος κατά ΣΚΑΙ προς αναδειξιν, «μεγαλυτερος Ελληνας»ολων των εποχων.. ******************************************************************** α) Δηλωσεις του Ν.Ζαχαριαδη, αρχηγου του ΚΚΕ,συγκρατουμενου του Βελουχιωτη στις φυλακές της Κέρκυρας ι κατά την διάρκεια της τελικής ομιλίας του, της 14ης Οκτωβρίου 1950, ενώπιον της 3ης Συνδιασκέψεως του ΚΚΕ, που δημοσιεύθηκαν στην σελίδα 818 της κομμουνιστικής επιθεωρήσεως «Νέος Κόσμος», Οκτωβρίου 1950. «Ο Βελουχιώτης (Κλάρας), εκτός από τα άλλα, ήταν και «δηλωσίας», Ο Κλάρας, που είχε στρατιωτικές ικανότητες κατσαπλιαδισμού, ίσως κάτι παραπάνω, σαν κομματική φυσιογνωμία ήταν ένας άνθρωπος που μόνο να χαντακώσει το Κόμμα μπορούσε. Καθόταν κι έτρεφε ψείρες, μεθούσε, έκανε όργια, δούλευε διαλυτικά και χαντάκωνε το κίνημα και τον Ε.ΛΑ.Σ. Παρ’ όλο ότι και αυτός σε ορισμένα σημεία μπορεί να είχε δίκιο, στη βάση τάχθηκε ενάντια στο Κόμμα. Ήταν ένας μικροαστός τυχοδιώκτης. Όταν σφίχτηκε λιγάκι στην Κέρκυρα, ούτε ένα μπάτσο δεν έφαγε και λύγισε. Και έπειτα είχε αξιώσεις ηγέτη και καθοδηγητή. Το Κόμμα και όταν σήκωσε δική του παντιέρα. του έδωσε τη δυνατότητα και τον βοήθησε να σκεφτεί και να διορθώσει το στραβοπάτημα του. Δεν το έκανε όμως αυτό το πράγμα και πήγε και έφαγε το κεφάλι του. Ο Τίτο τον έβαλε και έφαγε το κεφάλι του».
    ********************************************************************************
    β) Δηλωσεις του «Καπετάν Νικήτα» του Ε.ΛΑ.Σ. (Γεώργιος Σπυρόπουλος, σε δημοσιευθείσα την 26η Φεβρουαρίου 1988 επιστολή του στην εφημερίδα «Αυριανή»,
    «Ο Άρης Βελουχιώτης ήταν σκληρός στους αδυνάτους και δειλός στους δυνατούς. Ήθελε να είχε αυτός πάντοτε το βέτο, το προβάδισμα, ήθελε να είχε την ηγεσία αυτός μόνον της Εθνικής Αντίστασης. Γι’ αυτό όσους από τους συναγωνιστές μας θεωρούσε ύποπτους ανατροπής του, τους δολοφονούσε ο ίδιος εν ψυχρώ. Με πολύ πόνο αναφέρω τη δολοφονία πολλών παλικαριών αγωνιστών, που δολοφόνησε ο ίδιος ο Βελουχιώτης και άλλους που εξόντωσε με βασανιστήρια το πρωτοπαλίκαρο του Άρη, ο Καραλίβανος, με προσωπική εντολή του Βελουχιώτη… Ο Άρης Βελουχιώτης υπήρξε κοινός δολοφόνος αθώων συναγωνιστών μας… Ο Άρης Βελουχιώτης υπήρξε αρνητικό στοιχείο στον ταξικό αγώνα. Υπήρξε ύπουλος και δόλιος, σκληρός και αδίστακτος. Είχε μεγάλη εγωπάθεια και αλαζονεία. Όποιος από τους αγωνιστές μας είχε ορισμένες αντιρρήσεις, εδολοφονείτο επί τόπου, σαν αντιδραστικός και εχθρός του λαϊκού αγώνα» ********************************************************************* Γ) Ο Γ.Ιωαννιδης εκ των ηγετικων στελεχών του ΚΚΕ, αναφερεται στα «χαρίσματα» του Αρη (στο βιβλιο του ''Αναμνησεις'', εκδοσεις Θεμελιο, 1979). «Ο Άρης πάντα ήταν νταής, ωσότου να κάνει τη δήλωση. Όταν ένιωθε την πλάτη του εξασφαλισμένη, σ' αυτά τα πράγματα πάντα ήταν εντάξει. Όμως πάντα είχε το αλήτικο στοιχείο πάνω του. Τον ξέραμε, είχε μια τάση προς την αλητεία. Μ' αυτόν γνωριστήκαμε αργότερα όταν μπήκα στο Πολιτικό Γραφείο. Αυτούς τους ήξερε καλά ο Ζαχαριάδης από τη νεολαία. Κάτι τέτοιους τύπους τους μάζευε ο Ζαχαριάδης, γιατί μ' αυτούς μπορούσε να κάνει και φασαρίες κτλ. Αυτός τους κρατούσε… Τον χρησιμοποιούσαμε σε ορισμένες παράνομες δουλειές. Να παρακολουθήσουν κανέναν για τον οποίον είχαμε υποψίες ότι είναι χαφιές για να τον πιάσουν στα πράσα. Η δουλειά αυτή ήταν μέσα στη φύση του, μέσα στο αίμα του… Τον πιάσαν, τον βάλανε φυλακή (1936), έκανε τη δήλωση και βγήκε. Τάκανε δηλαδή μούσκεμα. Αυτός ο άνθρωπος τώρα, βρέθηκε στο βουνό, επικεφαλής του αντάρτικου. Μπορούσες νάχεις εμπιστοσύνη; Δεν μπορούσες…» ************************************************************************** Δ) Ο κομμουνιστής καθηγητής Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος ,διατελέσας και βουλευτής της Ε.Δ.Α. σε συνέντευξή του στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της 5ης Μαρτίου 1980 παραδέχεται ότι: Άσχετα προς τα αίτια, όμως, της παθήσεως (σ.σ.: Πρόβλημα ανδρικής ανικανότητας), συνάγεται πως ο ελαττωματικός «πρωτοκαπετάνιος» θανάτωνε, για να επιδεικνύει τον ανδρισμό του ή για να εκδικείται το ελάττωμά του». «Σαν τελικό συμπέρασμα που μπορώ να πω, είναι ότι ο αρχικαπετάνιος του Ε.Λ.Α.Σ. ήταν μια δυνατή, αλλά διχασμένη προσωπικότητα (σ.σ.: σχιζοφρενής). Υπέφερε από ψυχικά τραύματα, π.χ. από ισχυρό πλέγμα μειονεξίας, λόγω της διαγραφής του από το Κ.Κ.Ε., εξαιτίας μιας «δηλώσεως μετανοίας» που είχε κάνει στο απώτερο παρελθόν. Υπέφερε ακόμη και από άλλα, ειδικής φύσεως απωθημένα, δημιουργημένα από ορισμένη λειτουργική ανεπάρκεια, που του είχε προκαλέσει ο παρατεταμένος βασανισμός του με πάγο, που τον είχαν υποβάλει, κατά την ομολογία του ίδιου… Εξάλλου, η λειτουργική ανεπάρκειά του, για την οποία μου είχε μιλήσει ο ίδιος, του προκαλούσε αντισταθμιστική ψυχική αντίδραση και τότε φαίνεται ότι γινότανε ένας επιθετικός, σκληρός και αδυσώπητος άνθρωπος, όπως κυκλοφορούσε η φήμη στο αντάρτικο και στον πληθυσμό ********************************************************************** Ε) Ο Νεοζηλανδός λοχαγός Ουίλλιαμ Τζόρνταν, στο εκδοθέν βιβλίο του με τον τίτλο: «Η αλήθεια περί της Ελλάδος», αποκαλεί τον Άρη Βελουχιώτη: «Ο κόκκινος φύρερ της Ελλάδος» και καταμαρτυρει τα εξης: …διώχτηκε νέος από το πατρικό του σπίτι, που το είχε ατιμάσει με τις αποτρόπαιες και αναίσχυντες εκδηλώσεις της σεξουαλικής του διαστροφής…
    …Έφθασε στην ομοφυλοφιλία και ήταν εκ γενετής διεστραμμένος και σαδιστής…προ παντός όμως ήταν εγκληματίας. Ένας από τους απαισιώτερους εγκληματίες που γέννησε ποτέ, σε ώρα συμφοράς για τους ανθρώπους, η φύση. Ήτανε κάτι χειρότερο από εγκληματίας. Ήτανε κακούργος σαδιστής… Και πρέπει να ομολογήσουμε πως ο Αθανάσιος Κλάρας ήταν αναντίρρητα κορυφή στην επιστήμη των βασανιστηρίων… το μαστίγωμα ήταν η αβρότερη από τις εκδηλώσεις του προς εκείνους που είχανε τη δυστυχία να τον δυσαρεστήσουν… Το αγαπημένο μαρτύριο του Άρη, η μεγαλύτερή του διασκέδαση, ήτανε να χαράζει βαθιά το κορμί των θυμάτων του και να χύνει καυτό λάδι μέσα στις πληγές. Συχνά για ποικιλία προτιμούσε να παραγεμίζει τις τομές με αλάτι. Ένα άλλο από τ’ αστεία του ζωηρού αυτού παιδιού ήτανε να κόβει τους μαστούς των γυναικών ή να ξεριζώνει τ’ αυτιά των δημάρχων και των προέδρων κοινοτήτων, των χωριών που δεν είχαν εκδηλώσει μεγάλο εαμικό ενθουσιασμό… ******************************************************************* Στ) Στις 14 Μαιου 2005, δημοσιευθηκαν στην Εστια αποσπασματα απο τον απορρητο φακελοτου Αρη Βελουχιώτη, στα Βρεταννικά Αρχεία, οπως τα μετεφερε μετα απο δραστηρια ερευνα, ο Δικηγόρος Πετρος Στ. Μακρής –Στάικος. «....Ο λοχαγός Νάτ Μπάρκερ αξιωματικός σύνδεσμος με τον Άρη Βελουχιώτη περιγράφει τον Άρη ως εξής:''...Είναι γενναίος και σε ήρεμη συζήτηση συμπαθής.Ομως όπως παραδέχθηκε σ' εμένα είναι ομοφυλόφιλος.(έχει πάντοτε μαζί του ένα μικρό αγόρι που κρατάει τα χαρτία του και είναι υπασπιστής του.)...Στις 26 Ιανουαρίου 1943, ο Βελουχιώτης έφθασε στο Γαρδίκι.Εφερε μαζί του τον γνωστό Αθηναίο μουσικό Λεωνίδα Μακρίδη, την γυναίκα του, άλλους οκτώ άνδρες και τέσσαρες γυναίκες.Το ίδιο πρωί κάλεσε τον Μπαρκερ να επισκεφθεί το κτίριο του σχολείου, όπου τους κρατούσε, για να δεί πως τιμωρεί τους προδότες. Ο Μπάρκερ αντίκρυσε τους άντρες και τις γυναίκες ολόγυμνους και χτυπημένους σε όλο τους το σώμα προκειμένου να ομολογήσουν κάτι που όμως δεν έπραξαν.Οταν έπεσαν αναίσθητοι έρριξαν καυτό λάδι στις πληγές τους και τους άφησαν έτσι για 24 ώρες. Μονον ένας άνδρας δεν υπέστη αυτό το μαρτύριο.Αυτόν τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου ο Θάνος, ο υπαρχηγός του Αρη.Την επομένη ζούσαν μόνο δύο άνδρες που πυροβολήθησαν χωρίς άλλη σκέψη.Τότε ο Βελουχιώτης διέταξε να πεταχθούν τα σώματα έξω απο το νεκροταφείο και απαγόρευσε στους χωρικούς να τα θάψουν '..» **************************************************************** Ζ) Οι διαταγες του Αρη 1. Διαταγή Γενικού Στρατηγείου Ε.Λ.Α.Σ., υπ’ αριθ. 88/9.8.43 (αριθ. 1417/20.9.43), προς τα Στρατηγεία Ε.ΛΑ.Σ. Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, υπογραφομένη υπό της τριανδρίας «Άρη Βελουχιώτη», «Βασίλη Σαμαρινιώτη» και Στεφάνου Σαράφη, δια της οποίας εκχωρείται ο έλεγχος των περιοχών Τσαμουριάς (Θεσπρωτίας), Καστοριάς, Φλωρίνης και Αλμωπίας (Πέλλης) εις τον Αλβανικό και Σερβικό στρατό Σ.Ν.Ο.Φ., δηλαδή εις τις κομμουνιστικές ανταρτικές ομάδες του Εμβέρ Χότζα και του «Τίτο» 2. Έγγραφο Γενικού Στρατηγείου του Ε.Λ.Α.Σ., από 26.11.43, υπογραφόμενο υπό του «Άρη Βελουχιώτη», προς το μέλος του Επιτελείου του Αλβανικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, σύντροφο Τζιώτζια, δια του οποίου εζητείτο η συνδρομή των Αλβανών και η παροχή εις τον Ε.ΛΑ.Σ. πυρομαχικών, δια την εξόντωση των εθνικών ανταρτικών ομάδων του Ε.Δ.Ε.Σ. 3) Διαταγή της 20.10.43, υπογραφομένη υπό του «Άρη Βελου- χιώτη», προς VIIIη Μεραρχία Ε.Λ.Α.Σ. δια της οποίας διετάσσετο η αποφυγή ενόπλου αντιστάσεως εναντίον των Γερμανών, η οποία χαρακτηρίζεται ως «απολύτως εσφαλμένη και ασύμφορος», ως και η συγκέντρωση όλων των διαθεσίμων δυνάμεων του Ε.Λ.Α.Σ. εναντίον των Γερμανών, δεδομένου ότι, κατά την γνώμη του: «Είναι προτιμότερο να διανοίξουν οι Γερμανοί την οδό Ιωαννίνων - Μετσόβου - Καλαμπάκας, παρά να εξακολούθηση υφιστάμενος ο Ε.Δ.Ε.Σ. έστω και μια βδομάδα ακόμα»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. oi vretanoi kyernousan

    ai to karamanli meta to papago oi vretanoi ton epevalan...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρικυμία στο κρανίο έχει φέρει στους πασόκους η Ζίμενς.

    Πραγματικά νεοδημοκρατικά σκάνδαλα δεν υπάρχουν και προσπαθούν να βαφτίσουν σκάνδαλο ότι περπατάει, ότι κολυμπάει και ότι πετάει.

    Ονόμασαν σκάνδαλο την υποκλοπές, τη στιγμή που υποκλεπτόμενος ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

    Ονόμασαν σκάνδαλο τα ξενοπηδήματα του Ζαχόπουλου, λες και αυτό ήταν ευθύνη του Καραμανλή.

    Ονόμασαν σκάνδαλο το Βατοπέδι, που ηταν μιά υπόθεση που είχαν ξεκινήσει οι ίδιοι οι πασόκοι με το Φωτιάδη και το Δρύ και που ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα επικάλυψης αρμοδιοτήτων στης δημόσιας διοίκησης, λές και ο καραμανλής πρωτο-ίδρυσε το δημόσιο το 2004.

    Ονόμασαν σκάνδαλο Παυλίδη μία υποτιθέμενη μίζα μόλις 100.000 ευρώ του 2005 (γιατί βγήκε τώρα όλοι υποψιαζόμαστε) χωρίς ίχνος στοιχείων.

    Κύριοι πρασινοφρουροί, αυτά που ονομάζετε σκάνδαλα είναι ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΚΡΟΤΟΥ ΛΑΜΨΗΣ.

    Όσο και να πυροβολείτε τον Καραμανλή είναι άτρωτος, γιατί είναι έντιμος, ίσιος και νοιάζεται μόνο για το καλό της χώρας.

    Αυτό δεν αρέσει σε πολλούς που είχαν μάθει αλλιώς, είχαν μάθει στο πάρε-δώσε, γι' αυτό τον πολεμούν σαν λυσσασμένα σκυλιά.

    Δεν αρέσει στους καναλάρχες γιατί είχαν μάθει να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις (Λαμπράκης), δεν αρέσει στους επιχειρηματίες γιατί δεν παίρνουν πια χαριστικές κρατικές δουλειές (Μπόμπολας, Κυριακού, Αλαφούζος), δεν αρέσει στους αμερικάνους γιατί δεν γονατίζει στις εντολές τους.

    Με λίγα λόγια, ο Καραμανλής γενικώς δεν "συνεργάζεται", ούτε ένα μυστικό δείπνο δεν κάνει μαζί τους, σαν το Γιωργάκη.

    Να δούμε τί καταλαβαίνει και ο λαός από όλα αυτά.

    Η Ζίμενς είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Eλλάδα, μετά βέβαια το σκάνδαλο του Χρηματισηρίου.

    Μιλάμε για ΧΟΝΤΡΑ ΛΕΦΤΑ.

    Φαίνεται ότι εμπλέκονται τουλάχιστον 40 άτομα με πάνω από 450 ύποπτους τραπεζικούς λογαριασμούς.

    Η Ζίμενς Γερμανίας στοιχειοθετεί ότι μεταξύ 1997 και 2004 έχει δώσει για μίζες στην Ελλάδα περίπου 130 εκατομμύρια.

    ΒΑΛΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ 100 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ (που μας έχουν πρήξει δυό μήνες τώρα οι καναλάρχες) ΤΑ 130 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΗΣ ΖΙΜΕΝΣ ΚΑΙ ΕΛΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.

    Σε περίπτωση που ο βλακογιώργος δεν καταλαβαίνει τη διαφορά, η Ζίμενς είναι 1.300 φορές μεγαλύτερη από τον Παυλίδη.

    Επειδή ξέρω ότι ΠΑΛΙ ο Αϊνστάϊν μας δεν θα καταλάβει τη διαφορά να το κάνω ακόμη πιό λιανά.

    Από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα είναι 1 χιλιόμετρο.

    Από την Ομόνοια μέχρι την Κωνσταντινούπολη είναι 1.300 χιλιόμετρα.

    Πήγαινε Γιωργάκη μου με το ποδηλατάκι σου μέχρι την Κωνσταντινούπολη και εγώ θα πάω μέχρι το Σύνταγμα.

    Όταν γυρίσεις έλα να με βρείς και να δούμε πως θα σου φανεί εάν σου πώ :

    Έλα μωρέ, τί Σύνταγμα τί Κωνσταντινούπολη, το ίδιο πράγμα είναι.

    (Φαντάσου ότι αυτό το αργόστροφο λέει ότι θα σώσει και την Ελλάδα από την παγκόσμια κρίση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι εισαγγελεις του Αρειου Παγου παντα ειχαν ακροδεξιες αποψεις και δικτατορικες!!
    Αυτα λεγαν οι πρασινοφρουροι της Μηλιωνη σημερα!!!
    Διαβαστε....


    Κωνσταντίνος Κόλλιας


    Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας (1901 - 13 Ιουλίου 1998) ήταν δικαστικός, προσωρινός Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

    Διατέλεσε Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου από το 1946 και Εισαγγελέας από το 1962. Ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναμίχθηκε παρατύπως στην ανάκριση για την υπόθεση της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη από παρακρατικούς. Η ανάμιξή του είχε στόχο να συσκοτίσει την υπόθεση. Επιδίωξή του ήταν ο χωρισμός της δικογραφίας και η χωριστή ανάκριση για τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς (αυτούς που έδωσαν εντολή για τη δολοφονία), ώστε τελικά οι ηθικοί αυτουργοί (αξιωματικοί της χωροφυλακής) να παραμείνουν ατιμώρητοι. Επίσης παρενέβη ώστε να μην προφυλακισθεί κανείς αξιωματικός της αστυνομίας ή της χωροφυλακής. Μετά την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου διατάχθηκε έρευνα για τις ενέργειές του που ανατέθηκε στον αρεοπαγίτη Αντώνιο Φλώρο. Ο αρεοπαγίτης συντάσσει έκθεση, στην οποία καταγράφει τις παράνομες παρεμβάσεις του εισαγγελέα Κόλλια στο έργο της ανάκρισης. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ασκεί κατά του Κόλλια πειθαρχική δίωξη και τον παραπέμπει στο πειθαρχικό συμβούλιο. Τελικά του επιβάλλεται ποινή εξάμηνης αργίας από τον ίδιο τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Ο Κόλλιας προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο με την 2942/1964 απόφασή του ακυρώνει την υπουργική απόφαση για νομικές πλημμέλειες και αναπέμπει την υπόθεση στον Υπουργό. Ο Υπουργός επιβάλλει εκ νέου ποινή τρίμηνης αργίας στον Κόλλια και παραπέμπει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης του Εισαγγελέα. Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου όμως κρίνει ότι κατά ορθή ερμηνεία του νόμου ο Υπουργός δεν έχει εξουσία να επιβάλει μόνος του πειθαρχική ποινή σε ανώτατους δικαστές, παρά μόνο το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, και κρίνει την υπουργική απόφαση άκυρη. Έτσι ο Κόλλιας επανέρχεται στην ενεργό υπηρεσία.

    Υπήρξε ο πρώτος Πρωθυπουργός της Καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967. Ο διορισμός του στο αξίωμα αυτό ήταν προϊόν συμβιβασμού μεταξύ του βασιλιά Κωνσταντίνου και των πρωταιτίων του πραξικοπήματος. Ο πρώτος έθεσε ως όρο για να νομιμοποιήσει την κυβέρνηση των δικτατόρων ο πρωθυπουργός να μην είναι στρατωτικός, ενώ οι συνταγματάρχες δεν επιθυμούσαν αντίστοιχα κανέναν φιλοβασιλικό. Έτσι επελέγη ο Κόλλιας με γνώμονα τα υπερσυντηρητικά του φρονήματα. Στην πράξη βέβαια αυτοί που κυβερνούσαν ήταν οι στρατιωτικοί με προεξάρχοντα τον Γεώργιο Παπαδόπουλο.

    Διατηρήθηκε στην πρωθυπουργία μέχρι το αποτυχημένο Κίνημα του Βασιλιά Κωνσταντίνου ενάντια στη Χούντα, στις 13 Δεκεμβρίου του 1967, οπότε την πρωθυπουργία ανέλαβε και τυπικά ο Παπαδόπουλος.


    δρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μιά σκατόγρηα, όνομα και πράμα, έφθασε τα 90 χρόνια, αλλά ο Θεός τις έδινε μέρες και ευκαιρίες να μετανοήσει. Τόσα πολλά ήταν τα αμαρτήματά της...

    Και αυτή έπαιρνε θάρρος και όλο και πιο σκατόγρηα γινόταν.

    Το πήρε απόφαση ο Θεός και μια μέρα της έστειλλε τον χάροντα, αυτοπροσώπως.

    Τον είδε η σκατόγρηα και άρχισε να μπαμπαλίζει: Τι θές εδώ ωρέ τομάρι και άλλα τέτοια. Μα μόλις άκουσε την παγερή φωνή του απεσταλμένου του Θεού και το λόγο της επίσκεψης , πάγωσε.

    -Αφέντη μου τι πρέπει να κάνω για να πάω στον παράδεισο ??, ρώτησε η σκατόγρηα τον χάρο.

    -Τίποτα , της απάντησε αυτός. Η ώρα σου έχει έλθει προ πολλού, αναβολή δεν παίρνεις, μετάνοια δεν σου χορηγεί πια ο Θεός.

    - μα....(αναρωτήθηκε η σκατόγρηα)...

    -Το κουφάρι σου και δρόμο για την κόλαση -απάντησε ο χάροντας..
    ... και πάψε να γράφεις ατέλείωτες μαλακίες στα blogs...Μη μας πρήζεις άλλο τα αρχίδια, της είπε ο χάροντας...

    -Νεοδημοκράτες βρίσκετε καμμία ομοιότητα με την περίπτωσή σας ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άκουσα και είδα σήμερα το βράδυ, 22 Απριλίου 2009, στον τηλεοπτικό σταθμό SKY, την παρακάτω είδηση και Ε Φ Ρ Ι Ξ Α!
    Στο Αγαθονήσι, ένα νησάκι με «150 περίπου» κατοίκους Έλληνες, οι λαθρομετανάστες , Τούρκοι και άλλοι, είναι περίπου 1100! Χ Ι ΛΙ Ο Ι Ε Κ Α Τ Ο!
    Εάν αυτό δεν είναι κατάληψη, εσκεμμένη και προμελετημένη από την Τ Ο Υ Ρ Κ Ι Α, τότε τι είναι;
    Ποιοι ΕΛΛΗΝΕΣ Π Ρ Ο Δ Ο Τ Ε Σ το κρύβανε;
    Αυτή είναι η εθνική σημασία που δίνουν στο νησί αυτό οι κυβερνώντες εθνικόφρονες, δηλαδή οι πατριώτες του μπλα μπλα μπλα μπλα!
    Π Ρ Ο Δ Ο Τ Ε Σ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οποιος έχει μυαλό και εθνική συνηδειση εύκολα βλέπει ότι όποτε έχουμε χάσει ελληνικό έδαφος ή εστρωσε τον δρόμο για να χαθουν ελληνικά συμφέροντα ήταν κυβερνήσεις της Δεξιάς (βασιλεία, χούντα) και όλα τα άλλα που γράφονται είναι ναχαμε να λέγαμε. Δυστυχώς στα 35 διάβασα σύγχρονή ελληνική ιστορία και επάθα πολιτισμικό σοκ αφού είμαι γόνος δεξιάς οικογένειας.
    Δεν ήξερα αλλά έμαθα, και φυσικά και το ΚΚΕ να ήταν στα πράγματα θα είχαν δώσει προ πολλου την Μακεδονία μας αλλά με τον Μητσοτάκη τα καταφέρνουμε όπως και με την Κύπρο μας με την χούντα και μετα με την ατάκα του Καραμανλή ότι είναι μακριά από εμας (ατίλα 2) και σήμερα με την πλήρη απαξιωση μας στην ΕΕ και στα διεθνή φόρα.
    Συγνώμη σύνελληνες χρόνια δεν ήξερα και ψήφιζα, τώρα όμως γνωρίζω.
    ΎΓ τυχαία διάασα τις θέσεις των Δημοκρατικών Ελλάδας, δεν κανετε ένα κόπο να διαβάσετε και εσείς μπας και ξεφύγουμε από την υποτέλεια όλων των ρεμαλιών και αναστηθούμε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 9:02 άκου να σου πώ εγώ πάνω απ'όλα είμαι εθνικιστής και πατριώτης. Δέν ξέρω τί λές για τους πασοκοσκυλαίους αλλά ένας πρωθυπουργός που έχει κατακλύσει την Ελλάδα με Αλβανούς και Πακιστανούς είναι όχι μονάχα ανεπιθύμητος αλλά ένας προδότης, δοσίλογος, εγκληματίας απέναντι στην ίδια την πατρίδα του. Μαζί με τους πασοκοσκυλαίους λοιπόν πρέπει να κρεμάσουν και εσένα και τον πρωθυπουργό σου μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Μ Α Φ Ι Α ( συμμορία ) της χώρας μας ,
    έχουν κάτσει στο σβέρκο μας και
    είναι οι πολιτικοί , οι βουλευτές ,
    τα κόμματα , και ο κομματικός
    Μηχανισμός , που ελέγχουν τα πάντα
    Και κλέβουν τα πάντα
    Και με τους διαφόρους νόμους
    Άλληλό καλύπτονται στο κλέψιμο
    Ο δε ΑΡΧΙΝΟΝΟΣ (ΑΡΧΗΣΥΜΜΟΡΙΤΗΣ)είναι
    Κάποιος υπεράνω κάθε υποψίας …………..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κε Μπίλη 9:22,Ο Salisik Salahatti,
    άνετα μπορεί νά μάς γυαλίσει τό πόμολο.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φασίστα 9.12, διάβασες καθόλου την ανάρτηση για τη μοχθηρία των εγγλέζικων σκιάχτρων σου;
    Τι να πουν οι φασίστες σταλινικοί και οι μεγαλύτεροι γενοκτόνοι στην ιστορία οι άγγλοι, βρε κακομοίρη συκοφάντη, για τον αμεσοδημοκράτη Άρη που τραγουδά ακόμα ο λαός μας, επειδή έβαλε σε κύκλο, όπου μπορεσε, ΟΛΟ το χωριό, για να αμυνθεί συμφιλιωτικά στους κανίβαλους που επικαλείσαι;
    Και που αν δεν είχε καταφέρει έτσι να ανακόψει τη συνεργασία άγγλων-γερμανών-ακροδεξιών, σήμερα δε θα υπήρχες να ξερνάς μοχθηρίες, αλλά θα είχαν φέρει ασιάτες εκεί όπου ρήμαξαν με τις ναπάλμ;
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ, μισάνθρωπε!
    http://www.velouhiotis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΜΩΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΤΟΝ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΠΟΥ ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑΝΑΚΟΥ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΕΙ-ΤΕΙ ΚΑΙ ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΗΝ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ "ΠΑΡΑΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ"
    ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΦΕΡΕΤAΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΝΔ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση