GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλη Τρίτη...

H επίκαιρη, για τις μέρες μας, παραβολή των ταλάντων... . Γράφει ο Δρ. Νίκος Κρεμμύδας . Η σημερινή ημέρα, Μεγάλη Τρίτη, νομίζω ότι είναι ιδ...

H επίκαιρη, για τις μέρες μας,
παραβολή των ταλάντων...
.
Γράφει ο Δρ. Νίκος Κρεμμύδας
.
Η σημερινή ημέρα, Μεγάλη Τρίτη, νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα διδακτική, γιά την εποχή μας με την παραβολή των ταλάντων...
Η εποχή μας είτε θεοποιεί τους χαρισματικούς ανθρώπους, εγκλωβίζοντάς τους στον εγωισμό και την κενοδοξία, είτε ισοπεδώνει τα χαρίσματα καθιστώντας τον άνθρωπο αριθμό στην απρόσωπη μάζα. Αν η κοινωνία μας συνειδητοποιήσει πόσο σπουδαίο είναι τα χαρίσματα να ελευθερώνουν τον έχοντα, αλλά και τον κόσμο, μέσα από την σωστή χρήση τους και την προσφορά, αλλά κυρίως μέσα από την αναφορά στο Θεό, τότε μέσα από αυτή την υγιή ταπείνωση της σχέσης με το Θεό το τάλαντο θα αξιοποιηθεί φιλοπόνως. Και τότε πραγματικά, “θα εισέλθουμε εις την χαράν του Κυρίου μας”, δηλαδή στην κοινωνία της αγάπης και της προσφοράς, στην κοινωνία της ελευθερίας από την αυτάρκεια και τον εγωισμό...
Κάποιος άρχοντας, λέει, το ευαγγέλιο, πραγματοποιεί ένα...
μακρινό ταξίδι, και πριν φύγει μοιράζει στους δούλους του τμήματα από την περιουσία του. Στον ένα δίνει πέντε τάλαντα, στον άλλο δύο, στον τρίτο ένα. Μετά την επιστροφή του οι δούλοι του δίνουν λογαριασμό. Αυτός που πήρε πέντε τάλαντα, εργάστηκε και παραδίδει συνολικά δέκα, αυτό που πήρε δύο παραδίδει τέσσερα, ενώ αυτός που πήρε ένα, το επιστρέφει, διότι θεωρεί ότι ο κύριος του είναι σκληρός και θέλει να θερίσει εκεί που δεν έσπειρε. Τότε ο άρχοντας διατάσσει να του πάρουν το τάλαντο και να το δώσουν σ' αυτόν που έχει τα δέκα και να τον τιμωρήσουν, αποκόπτοντάς τον ουσιαστικά από την κοινωνία με τους άλλους, εγώ πιστεύω καί με τον εαυτό του... Τραγικό, τόσο γιά τον ίδιο όσο καί γιά την κοινωνία, τα παραδείγματα πολλά στίς μέρες μας καί δυστυχώς ανεξάρτητα ηλικίας πια...

18 σχόλια

  1. ΝΕΟΛΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΟΙ.

    Δυστυχώς οι προσπάθειες που έκαναν ,
    μερικοί απλοί άνθρωποι , όχι για το συμφέρον μας ,
    αλλά για το συμφέρον της νεολαίας μας
    και τους εργαζομένους των 600 ευρώ ,
    Να προστατέψουν το εισοδήματος
    Από τα λαμόγια τους καφετεριάδες τα
    Καρτέλ των σουπερμάρκετ και των
    Ταξιτζήδων απέτυχαν.
    Ούτε μια ημέρα δεν είναι ικανοί
    οι Νεοέλληνες να ΜΗΝ ΠΑΝΕ στην Καφετέρια
    Σαν ζόμπι πηγαίνουν στις καφετέριες
    Να μην ξανακούσουμε λοιπόν ότι
    Δεν έχει χρήματα ο Νεοέλληνας .
    Για να δίνει 4 -5 ευρώ για τον καφέ του
    παναπεί ότι έχει χρήματα
    και να μην τον βλέπουμε να κλαίγεται
    προς την τηλεόραση γιατί θα πέσει
    πολύ γιαούρτι .
    αφού του εξηγούμε τον τρόπο
    που πρέπει να αντιδράσουν
    κάνοντας μποϋκοτάζ στις καφετέριες στα ταξί
    στο σουπερμάρκετ κλπ
    Αλλά αντί να μας ευγνωμονούν για
    αυτά που σκαφτόμαστε και οργανώνουμε ,
    αντί να συμμετέχουν όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ
    σε αυτούς τους τρόπους αντίδρασης
    μας περνάνε γραφικούς .
    Είναι άξιοι της μοίρας τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για την επίθεση στα McDonald’s
    14 Απριλίου 2009, 14:40



    Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου μετά από άγρια συμπλοκή με νεαρούς στα McDonald’s, στην Ερμού.

    Ο εισαγγελέας πρότεινε την προφυλάκισή τους, ο ανακριτής ωστόσο διαφώνησε, προτείνοντας να αφεθούν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

    Για την τύχη τους θα αποφασίσει πλέον το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών μέσα στις επόμενες ημέρες.

    Ο 19χρονος και ο 27χρονος συνελήφθησαν από αστυνομικούς της νεοσύστατης ομάδας «Δ», που έφτασε στο σημείο της επίθεσης μέσα σε λίγα λεπτά.

    Οι νεαροί αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. polloi zilepsan tin doxa tou dr Koutsoukou....
    11% h diafora!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μείωση απασχόλησης λόγω ύφεσης
    Στο 9,4% εκτοξεύτηκε το ποσοστό ανεργίας τον Ιανουάριο

    Motionteam
    Το ποσοστό ανεργίας στις ηλικίες από 15-24 ετών φτάνει το 25%
    Αθήνα
    Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
    Στο 9,4% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας τον Ιανουάριο 2009 έναντι 8,9% το Δεκέμβριο και 8% ένα χρόνο πριν. Έτσι, το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα διαμορφώθηκε πολύ υψηλότερα από τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη, που ήταν στο 8,3%.

    Οι άνεργοι ανήλθαν σε 465.692 άτομα τον Ιανουάριο του 2009, έναντι των 390.210 ανέργων του Ιανουαρίου του 2008, ενώ το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4 .485.015 άτομα.

    Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος (ΕΣΥΕ), η ανεργία στις ηλικίες 15-24 διαμορφώθηκε αρκετά υψηλότερα στο 25%.

    Η ανεργία πλήττει περισσότερο τις γυναίκες από τους άνδρες, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 13,3% έναντι 6,7% αντίστοιχα.

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν, η ανεργία φέτος στη χώρα θα αυξηθεί στο 9%, ενώ η κυβέρνηση είναι σχετικά πιο αισιόδοξη και προβλέπει ότι θα διαμορφωθεί στο 8,0%.

    Πολλά θα εξαρτηθούν από τον τουρισμό, όπου απασχολείται ένας στους πέντε Έλληνες.

    Στην κρίση απέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος και επικαλέστηκε το ποσοστό ανεργία του 11% πριν από το 2004 και τρίτες «συναφείς χώρες» με ποστσό 18%-20%.

    «Ακτινογραφία» της ανεργίας

    Σε ό,τι αφορά το ποσοστό ανεργίας κατά περιφέρεια, η ΕΣΥΕ ανακοίνωσε ότι:

    - Το ποσοστό ανεργίας στην περιφέρεια της δυτικής Μακεδονίας τον Ιανουάριο του 2009 έφθασε το 16,4% (έναντι 13,3% του Ιανουαρίου 2008) και το 16,3% στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου (έναντι του 12,1% του Ιανουαρίου του 2008).

    - Το ποσοστό ανεργίας στην περιφέρεια Ηπείρου διαμορφώθηκε στο 12,8% τον Ιανουάριο του 2009 (έναντι 9,8% του Ιανουαρίου του 2008). Στην περιφέρεια Κρήτης η ανεργία έφθασε το 12,4% έναντι του 5,6%. Στο νομό Στερεάς Ελλάδας το ποσοστό ανεργίας έφθασε το 11,9% έναντι του 9,2%.

    - Στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας η ανεργία διαμορφώθηκε στο 10,4% έναντι του 8,7%, στα Ιόνια νησιά το 10,9% έναντι του 13,8%, στην Πελοπόννησο το 9,5% έναντι του 8%, στο βόρειο Αιγαίο το 8,2% έναντι του 4,1% και στην Αττική το 7,1% έναντι του 6,7% και τέλος στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη το 8,8% έναντι του 8,2%.

    Στις ηλικίες 25-34 ετών το ποσοστό ανεργίας είναι 12% έναντι του 11,3%, στις ηλικίες 35-44 ετών το ποσοστό ανεργίας είναι 8,3% έναντι του 6,4%, στις ηλικίες 45-54 ετών το ποσοστό ανεργίας φθάνει το 6,2% έναντι του 4,5%, στις ηλικίες 55-64 ετών η ανεργία παρέμεινε στο ποσοστό του 4% τον Ιανουάριο του 2009 όσο ήταν και τον Ιανουάριο του 2008, ενώ οριακή μείωση σημείωσε η ανεργία στις ηλικίες 65-74 ετών από το 1,5% που ήταν τον Ιανουάριο του 2008 στο 1,3% τον Ιανουάριο του 2009
    ------
    dr koutsoukos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ:
    ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΕΟ «ΑΥΣΤΗΡΟ» ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Η ΑΓΟΡΑ ΣΤΕΓΝΩΝΕΙ. ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ.

    1. Έχουν περάσει πέντε μήνες από το περίφημο πακέτο, την λευκή επιταγή των 28 δις.
    Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε που ο σημερινός πρωθυπουργός διαβεβαίωνε στη Βουλή τους πάντες ότι (Κ. Καραμανλής, 5/12/2008):
    - «Με άλλα λόγια, με απλά λόγια, το Σχέδιο, τα 28 δις πηγαίνουν στους πολίτες. Αυτή είναι η πραγματικότητα».
    Που είναι;

    - «Οι μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες θα ενταχθούν στο σύνολο του Σχεδίου και βεβαίως στους αυστηρούς κανόνες, στους αυστηρούς όρους εποπτείας που αυτό προβλέπει».
    Αν ήταν αυστηροί κανόνες προς τι τα παρακάλια στις τράπεζες ακόμη και σήμερα;

    - «Διευκρινίζω: στα πιστωτικά ιδρύματα που θα συμμετέχει το Δημόσιο με την αγορά προνομιούχων μετοχών, το Δημόσιο θα ορίζει μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο. Σε κάθε λοιπόν περίπτωση, τα συμφέροντα του Δημοσίου είναι εξασφαλισμένα. Και το μέλος αυτό, το διορισμένο από το Δημόσιο στο Διοικητικό Συμβούλιο του κάθε πιστωτικού ιδρύματος, θα έχει βέτο σε θέματα αμοιβών».
    Τι έχουν κάνει, οι Επίτροποι, πού είναι τα βέτο;

    - «Άρα, ποιος είναι ωφελημένος; Είναι οι καταθέτες, είναι οι δανειολήπτες, είναι οι πολίτες, είναι οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Αυτή είναι η πραγματικότητα».
    Μπορεί να πει o Κ.Καραμανλής το ίδιο και σήμερα;

    2. Η κατάσταση στην πραγματική οικονομία, γίνεται όλο και χειρότερη. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν. Υπάρχει μια εξαιρετικά χαμηλή ροή χρήματος στην πραγματική οικονομία. Έχουν περάσει μήνες συνεχούς μειώσεως των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. όπου το κόστος του χρήματος έχει μειωθεί δραματικά. Αυτή η μείωση όμως δεν έχει δεν έχει περάσει όσο θα έπρεπε στην πραγματική οικονομία. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

    3. Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση μιλούσε για «λευκή επιταγή 28 δις» στις τράπεζες, όταν προειδοποιούσε ότι δεν διασφαλίζεται η ροή του χρήματος από τις τράπεζες στην πραγματική οικονομία, ο κ. Καραμανλής απαντούσε:
    «Δεν υπάρχει όριο στην ανευθυνότητα; Δεν υπάρχει όριο στο λαϊκισμό; Είναι δυνατόν να επιδιώκετε το φανατισμό, να επιδιώκετε κοινωνικό διχασμό, διαστρεβλώνοντας τα πάντα;» (Κ. Καραμανλής, 21/12/2008).

    4. Σήμερα ξανασυνεδριάζουν για να δουν τι θα γίνει με τις τράπεζες. Το έργο το έχουμε όλοι ξαναδεί. Αναμένουμε νέο «αυστηρό» μήνυμα Καραμανλή προς τις τράπεζες. Τα λόγια, το έχουμε ξαναπεί, είναι δωρεάν...

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΦΕΤΟΣ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ.


    ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνα και με δημοσκοπηση των Αμερικανων η διαφορα ειναι 11% ...

    Αυτα ελεγαν το πρωι στην Μηλιωνη οι πρασινοφρουροι του δρ Κουτσουκου που εχει καταγγειλει τους ανθρωπους της δεξιας μεσα στο Πασοκ...Στον "κυκλο παιδειας" πολλοι δουλευαν για την δεξια...με το αζημιωτο....
    Ερχεται καθαρσις!!
    Νικος Πασπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι δοκτορες προπαγανδας βγηκαν στο κλαρι!
    Μπασταρδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

    Φίλοι Νεοδημοκράτες,

    Σας τρομάζουν τα γκάλοπς ?

    Φοβάστε ότι σε λίγους μήνες θα μπείτε φυλακή ??

    Εχετε ανασφάλεια μη σας δημεύσουν την περιουσία σας ???


    ........... No Problem ..........

    H Paliokostas Airlines Ltd είναι στη διάθεσή σας να λύση κάθε σας πρόβλημα.

    -Θα οργανώσει τη δραπέτευσή σας από κάθε φυλακή της ελλάδας και του εξωτερικού. Με το καλύτερο μέσον ιπτάμενο, πλεούμενο ή χερσαίο.

    -Θα σας βρεί τη χώρα των ονείρων σας για να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας εν ειρήνη, χαρά και κότα.

    -Θα σας εκδόσει το διαβατήριο με το όνομα της επιθυμίας σας (Τριανταφυλλίδης).

    -Θα μεταφέρει τα κλεμμένα σας σε όποια τράπεζα του εξωτερικού θέλετε.

    -Θα φτιάξει την ΟΦΣΟΡ εταιρεία των ονείρων σας.

    -Θα φροντίσει μετά θάνατον να σας φτιάξει ένα ίδρυμα προς τιμήν σας.

    Εμπιστευτείτε την Paliokostas Airlines για την απόδρασή σας.

    -Τιμές φιλικές για ομαδικές αποδράσεις και για οικογένειες με παιδιά.
    -Δωρεάν φιλοξενία στη χώρα της προτίμησής σας για τα 25 πρώτα χρόνια.
    -Ευκολίες πληρωμής.
    -Δεκτές όλες οι πιστωτικές κάρτες της Mayo.

    Palikostas Airlines Ltd. Γιατί οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται. !!!. Στα εύκολα την κάνουν με ελικόπτερο.

    ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕ ΜΑΣ...ΤΑ >>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σημερον εορταζουμε την χαρη του ιερου Γαμωσταυρου του Πρωκτοδουλου με τον Χοντρο διακο στο φορ σιζονς χωρις καποτα

    ας ειναι γαμημενη η ξεκωλη χαρη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΠΑΧΤΙΚΟ ..

    ... ο ΓΑΪΤΑΝΟΣ...

    ...πως και δεν έσκασε μύτη να διαφημίσει καμμιά "συναυλία" του και κανένα δίσκο του για τη Μ. Βδομάδα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Γαϊτάνος είναι ένας ιερόσυλος των εορτών του Πάσχα.
    Χρησιμοποιεί τη Μεγάλη Εβδομάδα για να πλουτίσει. Ήδη έχουν ακουσθεί πολλά για τις περίφημες συναυλίες του αυτό τον καιρό. 30.000-40.000 αμοιβή για κάθε του συναυλία, με τους μουσικούς και τη χορωδία να αμείβονται-όποτε αμείβονται με δεκάρες. Μιλάμε για χοντρή μπίζνα.

    Και αυτό φυσικά βγαίνει και στο αποτέλεσμα της "δουλειάς" του. Καμμία θρησκευτικότητα, καμμία κατάνυξη. ίσα-ίσα που αλλοιώνει τον βυζαντινό ήθος της μουσικής (δεν το γνωρίζει άλλωστε- και εισάγει ένα δυτικ΄'οτροπο-προτεσταντικό ύφος...

    Ο κ. Γαίτάνος μυρίστηκε λεφτά και έπεσε σαν κοράκι και δυστυχώς δεν είναι ο μόνος. Όλοι οι σκυλάδες και οι σκυλούδες αυτό τον καιρό ..τραγουδούν τροπάρια των ημερών..

    Αίσχος για την καπηλεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπρρρρρρ..........
    Τα χριστιανοζόμπι ξαναχτύπησαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΓΑΑΑΖΙΑ ΚΑΣΙΑΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ..ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΣΑΝ ΕΛΑΦΡΟΜΥΑΛΟΙ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΑΥΤΗΝ..Η ΕΛΠΙΔΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ..ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΣΑΠΙΣΜΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ..ΤΗΣ ΚΛΑΝΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γινεται Πασχα
    χωρις Δρ Κουτσούκο??
    Γιατί τόση λογοκρισία??

    11% η διαφορά!!
    Αυτοδυναμία Πασοκ!!!

    Κάτια Πασπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση