GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δικαιοσύνη ανεξάρτητη...

... ή κομματικά χειραγωγημένη; .. . Aπό την Φιλελεύθερη Συμμαχία http://www.greekliberals.net/ . . Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωσή τ...

... ή κομματικά χειραγωγημένη;
..
.
Aπό την Φιλελεύθερη Συμμαχία
http://www.greekliberals.net/
. .
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η αδυναμία απόδοσης ποινικών ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα οφείλεται στο τείχος προστασίας που ορθώνει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών σε συνδυασμό με τη κομματική χειραγώγηση της δικαιοσύνης.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία υπενθυμίζει ότι ο εκτρωματικός νόμος περί ευθύνης υπουργών ψηφίστηκε επί υπουργίας Φίλιππου Πετσάλνικου το 2003, λίγο πριν την κατάρρευσή του ΠΑΣΟΚ, ώστε να αποφύγουν στελέχη του τη φυλακή. Ο νόμος αυτός στηρίζεται στο εξίσου εκτρωματικό άρθρο 86 του Συντάγματος που εισηγήθηκε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της αναθεώρησης του Συντάγματος το 2001.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι πλέον ανενεργός λόγω της θέσεως σε ισχύ των Διεθνών Συνθηκών(*) κατά της Διαφθοράς που σύμφωνα με το Άρθρο 28.1 του Συντάγματός μας έχουν υπερνομοθετική ισχύ και για τον λόγο αυτό ενσωματώθηκαν στην Ελληνική νομοθεσία με τους νόμους 3560/2007 και 3666/2008.
Επομένως οι όποιες εκκλήσεις περί κατάργησής του νόμου περί ευθύνης υπουργών είτε γίνονται από άγνοια, ή...
εκ του πονηρού…
Ανεξάρτητα όμως της ισχύος, ή μη, του νόμου αυτού έχει αποδειχθεί ότι η Βουλή είναι παντελώς ανίκανη να διερευνήσει και να αποδώσει δικαιοσύνη για ποινικές υποθέσεις των μελών της, ενώ όποτε το επιχειρεί υπερισχύουν είτε πολιτικοί υπολογισμοί ή μια διακομματική αλληλεγγύη συγκάλυψης. Επιπλέον, η θεσμοθετημένη εξάρτηση της δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση ακυρώνει τον ρόλο της καθώς η οποιαδήποτε εμπλοκή της σε ποινικές υποθέσεις πολιτικών προσώπων συνοδεύεται πάντα από δίκαιες ή άδικες κατηγορίες περί εξυπηρέτησης πολιτικών σχεδίων.
Για τους λόγους αυτούς, η Φιλελεύθερη Συμμαχία διεκδικεί την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, μέσω της ανάδειξης της ηγεσίας της από διευρυμένη πλειοψηφία της Βουλής και όχι μέσω διορισμού της από την εκάστοτε κυβέρνηση. Η μη δέσμευση από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, επί αυτού του κομβικού για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης ζητήματος, συνιστά κραυγαλέα ομολογία της επιθυμίας τους να συνεχίσουν να διατηρούν τη δικαιοσύνη χειραγωγημένη ώστε να εξυπηρετούν ατιμώρητα τα άνομα κομματικά τους συμφέροντα.

9 σχόλια

  1. ΕΙΔΕΣ «ΩΦΕΛΙΜΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ» ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ ;

    Ο Τρεπεκλής, αντιπρόσωπος της SAIC στην χώρα μας ήταν σύμβουλος του Αντρέα Παπανδρέου και επίσης είναι παιδικός φίλος του Γιωργάκη.

    Ποιου Γιωργάκη;

    Του δικού μας Γιωργάκη, του ίδιου που κατηγορεί τον Παυλίδη ότι πήρε μίζα 100,000 ευρώ (κρίμα ξεφτιλίστηκαν και οι μίζες επί ΝΔ).

    Για την υπόθεση της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Tρεπεκλής είχε λάβει (όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος στον ανακριτή) ως αμοιβή διαμεσολάβησης το ποσόν των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ (δυόμιση δισεκατομμυρίων δραχμών) για το αμαρτωλό C4I .

    Το σύστημα ουσιαστικά δεν λειτούργησε ποτέ.

    Βέβαια η μίζα, μίζα.

    ΚΑΙ ΤΙ ΜΙΖΑ !!!

    Μίζα, όχι παίξε γέλασε.

    Μίζα που να αξίζει τον κόπο.

    Μίζα σοσιαλιστική.

    Όχι σαν τους άλλους μαλάκες που βουτήξανε το σουσάμι από το κουλούρι και τους καθίζουν στο πολιτικό σκαμνί για διάρρηξη τράπεζας.

    Φαντάσου κάθαρση και προκοπή που θέλει να φέρει στην Ελλάδα ο Γιωργάκης.

    ΟΛΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΜΑΦΙΑΣ.

    Είδες παιδικούς φίλους το αμερικανάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ γίνεται χαμός. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Σε Δήμο της Κοζάνης δεν υπάρχει απόφαση για το ποιος είναι δήμαρχος. Υπάρχει μάλλον κομματική εμπλοκή λόγω κρίσεων στο ΣτΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τη ΦΣ μπορεί να διαφωνώ σχεδόν στο σύνολο των θέσεών τους για τα οικονομικά και τα της αγοράς, αλλά σε ότι συμφωνώ μαζί τους, η συμφωνία είναι σε υπερθετικό έως και απόλυτο βαθμό.

    Συνυπογράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    Επανεμφάνιση Τσουκάτου
    29 Απριλίου 2009, 17:41

    Με μια έκθεση φωτογραφίας της συζύγου του, Πόπης, ακριβώς την ίδια μέρα που καλούνται σε απολογία οι πρώτοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση «Siemens» (12 Μαΐου), θα κάνει μια δημόσια εμφάνιση που ο ίδιος θέλει να είναι εντυπωσιακή, ο Θ. Τσουκάτος. Ο «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ επί Κώστα Σημίτη, έχει καλέσει στα εγκαίνια της έκθεσης της συζύγου του, κόσμο και κοσμάκη και θα καταγράψει τους φίλους του σε μια δύσκολη στιγμή για τον ίδιο. Πάντως, έχει δηλώσει ότι το 10% των πωλήσεων από την έκθεση θα διατεθούν για τους σκοπούς της ActionAid Hellas, πρόεδρος της οποίας είναι η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, αδελφή της υπουργού Εξωτερικών...

    ΠΙΑ ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΛΕΡΑ.
    ΣΚΕΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To χοιροστάσιο της ΝΔ το οποίο αυτοαποκαλείται "πολιτικό προσωπικό" και "πολιτικό (σας) σύστημα", έχει την ανάγκη νομική στήριξης όταν συλλαμβάνεται να κάνει αυτό που κάνει κατ' επάγγελμα.

    Μεγάλη ανησυχία μου προκαλούν όλα αυτά.

    Τα γουρούνια δεν έχουν συνείδηση, άρα, είναι πολύτιμοι υποστηρικτές συμπαγών πλειοψηφικών τούβλων.

    Ισχύει, και ισχύει στο ακέραιο!
    Αυτή είναι η αλήθεια!
    Αυτή είναι η πραγματικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ...
    ΨΑΧΝΕΤΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ..
    ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑ..
    ΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΗΤΙΚΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΛΥΨΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεράσιμος "Στόκος" Γιακουμάτος:
    "οι 150 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι μπετόν αρμέ"

    Λάθος Μάκη, τούβλα μοναχά είναι.
    Με μόνο συγκολλητικό υλικό, το τσιμέντο των σκανδάλων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο διορισμός της ηγεσίας της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση είναι νομοθετικό πραξικόπημα και αντιβαίνει στην δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση