GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να μην πληρώσουν οι δημότες τον Βωβό...

...για το τσιμεντένιο μεγαθήριό του που βγήκε παράνομο! Από το http://www.sofokleous10.gr/ Το Συμβούλιο της Επικρατείας «γκρέμισε» τελικά τ...

...για το τσιμεντένιο μεγαθήριό του που βγήκε παράνομο!

Από το
http://www.sofokleous10.gr/

Το Συμβούλιο της Επικρατείας «γκρέμισε» τελικά το θηριώδες εμπορικό κέντρο της Βωβός, κατά τη συζήτηση της προσφυγής Αθηναίων την περασμένη Παρασκευή, και όλα δείχνουν τώρα ότι η εισηγμένη θέτει στο στόχαστρο το… ταμείο του Δήμου Αθηναίων, «ποντάροντας» σε μια απαλλοτρίωση με «φουσκωμένο» τίμημα.Διαψεύδοντας όσους τεχνηέντως επιδίωκαν να δημιουργήσουν θετικό κλίμα στο ΧΑ για να επωφεληθούν κατάλληλα (ενδεικτικό είναι το «άλμα» της μετοχής της Βωβός την Πέμπτη, που τελείωσε με… δάκρυα την Παρασκευή), το ΣτΕ έκρινε με «άνετη» πλειοψηφία (15 προς 10) ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η ανέγερση του εμπορικού κέντρου κοντά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, αλλά και η κατασκευή του δημαρχιακού Μεγάρου του δήμου Αθηναίων. Η δημοσίευση της απόφασης αναμένεται στο τέλος του μήνα.
Έτσι, η Βωβός μένει τώρα με ένα τσιμεντένιο μεγαθήριο, ολοκληρωμένο κατά 70%, για το οποίο η ίδια η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι δαπάνησε μέχρι τώρα περισσότερα από 154 εκατ. ευρώ, τα περισσότερα από δανεισμό. Όπως έχει γράψει πρώτο το “Sofokleous10” από τις 6 Απριλίου, μια λύση για την εισηγμένη θα ήταν να...
μετατρέψει τη χρήση του κτιρίου, αξιοποιώντας το ως κτίριο γραφείων, αλλά η επιλογή αυτή θα σήμαινε την οριστικοποίηση μιας σημαντικής ζημιάς, λόγω της μεγάλης διαφοράς αποδόσεων των δύο χρήσεων.
Το τελευταίο «χαρτί» που μπορεί να παίξει πλέον η διοίκηση της εισηγμένης δεν είναι άλλο από το «χαρτί» της ομηρείας του γηπέδου του Παναθηναϊκού, προσβλέποντας σε μια… γερή εκταμίευση από το Δήμο Αθηναίων. Ο δήμαρχος κ. Νικήτας Κακλαμάνης, «φλογερός» υπέρμαχος της διπλής ανάπλασης και ηττημένος στη δικαστική μάχη ενώπιον του ΣτΕ, αντιμετωπίζει τώρα ασφυκτική πίεση από τους ισχυρούς μετόχους του Παναθηναϊκού, αλλά και από χιλιάδες δημότες-ψηφοφόρους, να δώσει «λύση» για την κατασκευή του γηπέδου.
Η «λύση» που θα βόλευε τον κ. Βωβό και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όχι όμως και τους δημότες του ήδη βαριά χρεωμένου πρώτου δήμου της χώρας που θα κληθούν να πληρώσουν το λογαριασμό, θα ήταν η απαλλοτρίωση της έκτασης που «ευγενώς» παραχώρησε στο Δήμο η εισηγμένη (το περίφημο Οικοδομικό Τετράγωνο 45), σε συνδυασμό με την καταβολή αποζημίωσης στην Βωβός, ώστε να μην μπλοκάρει τα έργα με προσφυγές στη Δικαιοσύνη.
Αν οι δαπάνες της Βωβός ως τώρα ξεπερνούν τα 154 εκατ. ευρώ, εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς πόσο ακριβά μπορεί να κοστίσει στο Δήμο η απεμπλοκή της κατασκευής του γηπέδου, με καταβολή των απαιτούμενων αποζημιώσεων στην Βωβός, ώστε να αρθεί η «ομηρία» του γηπέδου και να ολοκληρωθεί η κατασκευή του το 2011, όπως σχεδιάζει η ΠΑΕ.
Στην περίπτωση αυτή, όμως, ο κ. Κακλαμάνης κινδυνεύει να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, για μια ρύθμιση που σαφώς θα υπερβαίνει τα όρια του εύλογου ενδιαφέροντος ενός δημάρχου για το γήπεδο μιας μεγάλης ομάδας και θα αγγίζει τα όρια της προνομιακής μεταχείρισης επιχειρηματικών συμφερόντων, εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων του δήμου και των δημοτών.
Η θέση του κ. Κακλαμάνη γίνεται ακόμη δυσκολότερη, αν συνεκτιμηθεί ότι σε περίπτωση που δεν ενδώσει στις πιέσεις, ο δήμος θα έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις αξιώσεις της Βωβός για αποζημίωση, αλλά και ανάλογες προσφυγές από την πλευρά του Παναθηναϊκού, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο κ. Α. Βγενόπουλος:
«Ο Δήμος θα πρέπει είτε να μας κατοχυρώσει απόλυτα και να μας δώσει εγγυήσεις, διαφορετικά ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να καταγγείλει τη σύμβαση και να αξιώσει αποζημίωση».
Κάπως έτσι, τα επιχειρηματικά συμφέροντα που έστησαν «πάρτι» στον Βοτανικό, αξιοποιώντας κατάλληλα τις προσδοκίες εκατοντάδων χιλιάδων φίλων του Παναθηναϊκού για ένα σύγχρονο γήπεδο, ετοιμάζονται τώρα για τον τελευταίο… χορό, προσβλέποντας βέβαια ότι, όπως και αν εξελιχθούν τα πράγματα, ο λογαριασμός θα πληρωθεί από τους ταλαίπωρους δημότες της Αθήνας…
Πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου αναφέρθηκαν στο φημολογούμενο αποτέλεσμα της διάσκεψης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έλαβε χώρα την 15η Μαΐου.
Η διοίκηση της "Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική Α.Ε." αναμένει τη δημοσίευση της αποφάσεως του ΣτΕ, αν δηλαδή θα ισχύσει ο Συντελεστής Δόμησης 1,6 όπως καθορίζεται στο νόμο για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες αναφορικά με την κατασκευή του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε μόνον θα ισχύσει η γενομένη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας της ΜΒΔΤ ΑΕ προς το Δήμο Αθηναίων, άλλως η διοίκησης της εταιρίας έχει χρέος προς τους μετόχους της (έλληνες και ξένους επενδυτές) να ανακαλέσει την παραχώρηση του ακινήτου προς το Δήμο.
Είναι βέβαιο ότι οι πολεοδομικές ρυθμίσεις της Διπλής Ανάπλασης που αφορούν τόσο το γήπεδο του ΠΑΟ όσο και το εμπορικό κέντρο είναι αλληλεξαρτώμενες, αφού :
- η κατασκευή του γηπέδου θα γίνει σε έκταση, τμήμα της οποίας ανήκε στην ΜΒΔΤ ΑΕ και παραχωρήθηκε δωρεάν για τον σκοπό αυτό στο Δήμο Αθηναίων και
- στο ενιαίο οικόπεδο της εταιρίας, εκτάσεως 100 στρεμμάτων, ήταν κτισμένα τα βιομηχανικά κτίρια της ΕΤΜΑ επιφανείας 110.000 τ.μ., τα οποία κατεδαφίστηκαν, προκειμένου να ελευθερωθεί ο χώρος για την κατασκευή του γηπέδου.
Χωρίς την ανωτέρω δωρεά και κατεδάφιση, γήπεδο δεν μπορούσε να κατασκευασθεί στο Βοτανικό, ελλείψει χώρου. Μετά την ανωτέρω δωρεά και κατεδάφιση, ο νόμος ορίζει Σ.Δ. 1,6 για το εμπορικό κέντρο.
Ματαιουμένης της Διπλής Ανάπλασης, η διοίκηση της "Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική Α.Ε." θα αναζητήσει άμεσα τη ζημία της εταιρίας για την κατεδάφιση των βιομηχανικών κτιρίων και την αξία του υπάρχοντος οικοπέδου της, που υπερβαίνει το ποσόν των 280 εκατομμυρίων ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης του κατασκευασθέντος έργου.

15 σχόλια


  1. .
    Ενα σημερινό πολύ κατατοπιστικό άρθρο σχετικά με αυτή την υπόθεση, στην Ναυτεμπορική.
    .
    Παράλληλα, σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, ξεκινά σε βάρος κάθε εμπλεκομένου, έρευνα για την χειραγώγηση της μετοχής του Βωβού επειδή οι παράγοντες της εταιρίας αλλά και του δήμου, ήταν γνώστες της αντισυνταγματικότητας της επίμαχης παραχώρησης με αλλαγή χρήσης από γραφεία σε καταστήματα, άρα και της αδυναμίας της εταιρίας να κατασκευάσει το έργο.

    Βωβέ, ετοιμάσου!
    Σου'ρχεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ KAI MIA AYTOKTONIA

    Άλλες 3 αυτοκτονίες μικρο-επαγγελματιών είχαμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο συνολικός αριθμός των απελπισμένων αυτόχειρων μικρομεσαίων έφτασε τους 123 από την αρχή του χρόνου, χωρίς να υπολογίσουμε αυτούς που ῾῾σώθηκαν῾῾την τελευταία στιγμή ή αυτούς που έχουν μπεί στα ψυχιατρεία...

    Κανένα κανάλι, καμμία εφημερίδα δεν αναφέρεται στο θέμα αυτό.

    Αντίθετα, όλα τα ΜΜΕ της χουντο-νεοδημοκρατίας αναφέρονται διαρκώς στα 8 θύματα της νέας γρίππης παγκοσμίως.

    Με πόσο αίμα πρέπει να πληρώσουμε εμείς οι μικρομεσαίοι την ανάλγητη και απάνθρωπη πολιτική της NEAΣ ΧΟΥΝΤΑΣ που έχει εγκαθιδρύσει η Ν.Δ μέσω της ΕΦΟΡΙΑΣ, του ΤΕΒΕ, των ΤΡΑΠΕΖΩΝ ???

    ένας μικρομεσαίος στα πρόθυρα της αυτοκτονίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασοκ

    Ο μόνος που εκφράζει το ιστορικό Πασοκ σήμερα και συνεχίζει στο δρόμο του Ανδρέα Παπανδρέου είναι ο έντιμος αγωνιστής
    Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος που η σημερινή "καμαρίλα" δεν τον έβαλε στις λίστες γιατί:

    1. δεν λαδώνεται από τους δεξιούς
    2. δεν είναι εβραιομασωνος,
    3. δεν είναι αδελφή
    4. δεν υποχωρεί απέναντι στην δεξιά
    5. δεν καταθέτει τα όπλα
    7. δεν τα πιάνει από τους δεξιούς όπως κάνουν πολλοί για να μην κάνουν αντιπολίτευση
    8. δεν πήγε στην Λέσχη Μπ.
    8. δεν είναι πολιτικός απατεωνας
    9. δεν ξεχνά τί σημαίνει δεξιά!!

    Εντούτοις λέγεται ότι έδωσε εντολή να συνεχίσουν οι έντιμοι πρασινοφρουροί τον αγώνα με νέα ένταση για την πτώση της δεξιάς!!

    ΄Ολοι ενωμένοι
    Γιώργος, Βαγγέλης, Δρ Κουτσούκος
    στον αγώνα κατά της δεξιάς!!
    Ο Λαός δεν ξεχνά τί σημαίνει δεξιά!!

    Φάνης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. + Δρ. Κουτσούκος. Απεβίωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε καμιά περίπτωση να μην μετακυλήσει το υπέρογκο κόστος της κατασκευής του κτηρίου & γηπέδου του ΠΑΟ στους δημότες του Δήμου Αθήνας.
    Το μέγα σφάλμα, αλλά και μέγιστη αλητεία, του επίσημου ΠΑΟ, του Δημάρχου και του Μεγαλοεργολάβου ήταν που ξεκίνησαν να κάνουν έργα - άρα να υπάρχουν έξοδα, υποχρεώσεις κλπ - ενόσω ήταν σε εκκρεμότητα το θέμα στην δικαιοσύνη. Ωσάν να μπορούσαν έτσι να επιβάλλουν τετελεσμένα στην δικαιοσύνη...
    Και στο τέλος να πουν "Τώρα τι να κάνουμε πρέπει να ..." και να πληρώσει το μάρμαρο πάλι είτε ο Φορολογούμενος είτε ο Δημότης..
    ΟΧΙ "ΚΥΡΙΟΙ" ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ !!!
    Και φταίτε κ.κ. γιατί νομίζατε πως η πολιτική και το χρήμα (δανεικό) μπορεί να κάνει ότι γουστάρει και να γράφει στα παλαιότερα παπούτσια νόμους, διατάγματα, συντάγμα κλπ
    Πάλι καλά που μερικοί "γραφικοί" (αναφέρουμε στους λίγους ήρωες κατοίκους που προσέβαλαν νομικά την πράξη ανέγερσης του Βωβο-μέγαρου) φρόντισαν να προστατεύσουν το συμφέρον των πολλών, σηκώνοντας το ανάστημά τους ενάντια στους πολλούς και δυνατούς.
    Επιτέλους για μια φορά, ας σταματήσει η παρανομία των λίγων για χάρη των πολλών. Και να πληρώσουν οι φταίχτες... (α, και κε Δήμαρχε θυμήσου, η Κυψέλη -Πατησίων & Κύπρου γωνία - σε περιμένει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ πληρώνουν την ΕΡΤ και τη συμμορία που τρώει τα λεφτά του κόσμου που την πληρώνει (εννοώ για τη eurovision) και δεν θα πληρώσει ο κόσμος τον Βωβό που στο κάτω κάτω της γραφής θα αλλάξει όλη τη μπουρδελοπεριοχή του Ελλαιώνα και θα την κάνει μια από τις ακριβές περιοχές ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνέλληνες, η Νέα Δημοκρατία στο θέμα της επιλογής του επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της συμπεριφέρθηκε ως πολιτικός σχηματισμός του 1830, ναι του χίλια οχτακόσια τριάντα.
    Χωρίς ίχνος ντροπής και με μόνο το ψηφοθηρικό συμφέρον της, πίεσε και τοποθέτησε την κυρία Γιαννάκου επικεφαλής.
    Με ποια σκέψη;
    Με την κάκιστη, επειδή αυτή η συγκεκριμένη γυναίκα έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, να την λυπηθούν οι ψηφοφόροι και να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία.
    Γι’ αυτό τιμωρήσετε αυτούς που το εμπνεύστηκαν και το πραγματοποίησαν στο πρόσωπο της.
    Κάθε ψήφος κατά της Νέας Δημοκρατίας και υπέρ άλλων κομμάτων, θα είναι και ένα χαστούκι σε τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΠΡΑΒΟ ΤΣΙΠΡΑ????????ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αλλάχ ακμπάρ... ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΘΑΜΑΤΟΥ...
    αλλαχ ισνάαφ...πασόκε του ..1830 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κρίτωνας Αρσένης... συνεχίζεται η οικογενειοκρατία των "εκλεκτών τέκνων" του συστήματος

    "Ο Κρίτωνας Αρσένης, γιος της Μαρίας Αρσένη σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, η οποία διατέλεσε δοτή νομαρχίνα Πιερίας επί ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του 1980 και κατόπιν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πάλι στην Πιερία, παρότι κατάγεται από τη Χαλκιδική και άρα εκεί θα έπρεπε κανονικά να πολιτευθεί, αλλά αφού οι ψηφοφόροι της Πιερίας την ψήφιζαν και εκλεγόταν, εμείς τι να πούμε; Πάμε πάσο.

    Το θέμα με την τοποθέτηση του ...
    υιού της Μαρίας στο ευρωψηφοδέλτιο είναι ότι τα τέκνα των μεγαλοσχημόνων τυγχάνουν ιδιαίτερης φροντίδας και τακτοποιούνται και έτσι η οικογενειοκρατία εν έτι 2009 συνεχίζεται, όπως με τις "άγιες οικογένειες" και λοιπές δυνάμεις : τους Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες, Παπανδρέηδες, Βαρβιτσιώτηδες κλπ...
    Κορόιδο λαέ..."
    Αναρτήθηκε από ΠΙΕΡΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΜΕ - ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

    ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ, ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΕΠΑΘΑΝ ΜΟΥΓΚΑΜΑΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. afou re paidia o idio o tsipras eipe protos na eksetastei tixon apozimiosh tou vovou apo ton dhmo gia na mhn ginei to gypedo... psifiste siriza , kke kai oikologous zwa....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μια βοιδοπουτσα θα του δωσουμε οι δημοτες αν κι ο κακλαμανης την αποζητει μετα μανιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΠΡΑΒΟ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΟΥ

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΒΩΒΟΥ
    ΠΟΙΟΣ ΕΥΝΝΟΕΙΤΑΙ;
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ
    ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟ
    ΠΟΙΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ego pantos xero oti otan ginei to gipedo, pou tha ginei oso kai na to polemane, kalo 8a itan tsipras kai kormoraneoi na mhn plisiasoun se aktina enos xiliometrou..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση