GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μίνι αντάρτικο και από τον Γ. Σούρλα...

Αιχμές για το κλείσιμο της Βουλής και επίθεση για τη διαφθορά! . Ξαναχτύπησε ο α΄αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας με δηλώσεις του τό...

Αιχμές για το κλείσιμο της Βουλής
και επίθεση για τη διαφθορά!
.
Ξαναχτύπησε ο α΄αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας με δηλώσεις του τόσο για το κλείσιμο της Βουλής όσο και τα θέματα τη διαφθοράς. "Από το κλείσιμο της Βουλής αιφνιδιάστηκα" δήλωσε λέγοντας ότι κανόνιζε το πρόγραμμα της εβδομάδας σχετικά με το ποιος θα προεδρευσει όταν έμαθε το γεγονός από τα ΜΜΕ, αν και επί της ουσίας είπε ότι δεν διαφωνεί με τη διακοπή των εργασιών της Βουλής "διότι είχε μετατραπεί σε ένα απέραντο ανούσιο δικαστήριο με κομματική αντιπαράθεση". "Το ότι αυτό έγινε με τον τρόπο που έγινε, αυτό είναι άλλο ζητούμενο. Ο πρωθυπουργός έδωσε εξηγήσεις, έχει το δικαίωμα να κλείσει τη Βουλή. Στεναχωριέμαι όταν ακούω τα περί θεσμικών εκτροπών και πραξικοπημάτων".
Πιο αιχμηρός όμως ήταν για τα θέματα της διαφθοράς, καλώντας τα κόμματα σε "αυτοκάθαρση" και καλώντας τους πολιτικούς αρχηγούς -χωρίς να εξαιρέσει κάποιον- να πάψουν "να στηρίζουν ο καθένας τους δικούς του"...
Μίνι αντάρτικο, δηλαδή, και από τον Γ. Σούρλα...

13 σχόλια

  1. O Σούρλας είναι απο τους ελάχιστους τίμιους βουλευτές που έχει σήμερα η ΝΔ άλλωστε δέν είναι τυχαίο οτι εκλέγεται 30 συνεχόμενα χρόνια πρώτος βουλευτής στον Βόλο. Είναι κρίμα τέτοιοι πολιτικοί να μπλέκονται σε ένα κόμμα που έχει καταντήσει σήμερα μπόχα, και να παίρνει η μπάλλα και αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι παπαριές από τον Καψαμπέλη!
    Που τα σκαρφίζεσαι τόσα παραμύθια βρε θηρίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά έκανε και έκλεισε η Βουλή.
    Εντελώς υποκριτική η διαδικασία!
    Τί να συζητάει η βουλή τον επόμενο μήνα, μια απέραντη ψευτο-σκανδαλολογία για 100 ψωρο-χιλιάρικα για να ισοφαρίσουμε τα δισεκατομύρια που έχουν ξεκοκκαλίσει οι πασόκοι υπουργοί;
    Σήμερα ζούν σε βιλάρες, έχουν ξαναπαντρευτεί γυναίκες τριάντα χρόνια μικρότερες, οδηγούν αυτοκίνητα των 100.000 και, άμα λάχει, βγάζουν και τη γραβάτα και βάζουν και το ζιβάγκο, καλοκαιριάτικα.
    Fortune and fame, my friend.
    Όταν είσαι με το λαό, είσαι με το λαό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Γιωργάκης συμμετείχε ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ στα υπουργικά συμβούλια του Σημίτη.
    ΗΞΕΡΕ να χρηματοδοτεί 220 Μ.Κ.Ο. ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ τίποτε για τα εκατοντάδες εκατομμύρια των «ωφέλιμων πληρωμών» της Siemens, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.

    Ο Σημίτης ΗΞΕΡΕ να σκορπίζει ΑΠΊΘΑΝΑ κομματικά λεφτά στις εκλογές,
    ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ποιός έδινε τα εκατομμύρια, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.

    Ο Τσουκάτος ΗΞΕΡΕ ότι τα λεφτά έρχονταν από τη Μίζενς και ήταν παράνομα,
    ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ με ποιό αντάλλαγμα έδινε τα λεφτά η Μίζενς, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.

    Η γραμματέας ΗΞΕΡΕ ότι το πασόκ έπαιρνε παράνομα μεγάλα ποσά,
    ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ την προέλευση, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.

    Οι υπεύθυνοι των οικονομικών του κόμματος ΗΞΕΡΑΝ να εισπράττουν λεφτά,
    ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ τα ονόματα των μεγάλων χρηματοδοτών, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΝ.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΤΣΙΠΑ ;

    ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ;

    Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ SIEMENS ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΟΥ ΟΣOI ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΤΕΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΠΟΣΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΝΤΡΟΠΗ.

    Πλάκα έχει που οι κάθε λογής αστείοι καψαμπέληδες ασχολούνται με τον παυλίδη και τα 100 χιλιάρικα.

    Ξεφτιλίστηκε ακόμη και η διαφθορά επί ΝΔ.

    Εκλογές τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ Ο ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ

    Έ όχι και να μιλάει για συνείδηση, για διαφάνεια και για δικαιοσύνη ο καθηγητής της μπουρδολογίας Γιωργάκης.

    Πάει να μας τρελάνει εντελώς μου φαίνεται.

    Νομίζει ότι ξεχάσαμε που πλήρωσε το πρόστιμο του Λαλιώτη, όταν αυτός καταδικάστηκε από το δικαστήριο για συκοφαντική δυσφήμιση του Μητσοτάκη;

    Με τόσες εισφορές από τη Ζίμενς δεν θα βοηθήσουμε το δικό μας το παιδί τον Κώστα Λαλιώτη, το μέγα δάσκαλο και πνευματικό καθοδηγητή του πρωταθλητή λασπολογίας Ελλάδος Μιχαλάτσι Καρχιμάτσι;

    Να μη σώσουμε το άνθρωπο που πρόσφερε ατέλειωτες μίζες στο κόμμα σε περιπτώσεις όπως το Κτηματολόγιο, τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, το Αεροδρόμιο;

    ΑΚΟΥ ΘΡΑΣΟΣ Ο ΛΕΙΨΟΣ ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΤΣΑΝΤ.

    Ζήτησε από τους βουλευτές της ΝΔ να ψηφίσουν κατά συνείδηση για τον Παυλίδη.

    Να το ξαναπούμε "κατά συνείδηση".

    ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ.

    θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο ο Καραμανλής, η Παπαρήγα, ο Αλαβάνος ή ο Καρατζαφέρης;

    Ότι και να σκεφθεί κανείς είναι λίγο για τον αμοραλισμό και το γενικό ήθος αυτού του άθλιου, αγύρτη, τυχοδιώκτη ομογενή από τη Μινεσότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ MEGA - ΜΠΟΜΠΟΛΑ

    1. Μαζεύονται 5-6 νοματαίοι που παίρνουν από τον καναλάρχη Μπόμπολα από 300.000 έως 500.000 ο καθένας. Η Τρέμη του Κοσκωτά, ο ΔΟΛιος Πρετεντέρης, οι πρώην κομμουνιστές και νύν αρχι-πρασινοφρουροί Οικονομέας και Τσίμας, ο γιός του Καψή και η Σπυράκη της γνωστής οικογένειας.

    2. Ο σκηνοθέτης προετοιμάζει από πριν τί ακριβώς θα πεί ο καθένας και με τί σειρά θα πούν το ποίημα. Ο ίδιος προετοιμάζει τις γραπτές κάρτες της προπαγάνδας, έτσι ώστε να δίνεται έμφαση στα θετικά ή αρνητικά που θέλουν να τονίσουν. Αυτά που λένε οι τηλε-ηθοποιοί όταν μας κοιτούν στην κάμερα, δεν είναι αυθόρμητα, τα διαβάζουν ζωντανά στο μόνιτορ διότι είναι προετοιμασμένα από πριν από το σκηνοθέτη.

    3. Το πρώτο τέταρτο δεν αναφέρουν ειδήσεις, απλά ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ντεμέκ "αυθόρμητα" με προκαθορισμένη όμως ατζέντα (;) χωρίς αντίλογο από κανένα (κοινώς φτιάχνουν ατμόσφαιρα). Εντελώς συμπτωματικά, μόνιμα θάβουν τη ΝΔ και μας πουλάνε γλυκά και ΔΟΛίως το παραμύθι του Γιωργάκη.

    4. Όταν έχουν καλεσμένους κάνουν πρώτα επικριτικές ερωτήσεις στο νεοδημοκράτη. Πριν κάν προλάβει να τελειώσει την πρώτη κουβέντα, του την πέφτουν ο ένα μετά τον άλλον, χωρίς κάν να έχουν ακούσει τί λέει. Εάν δεν λουφάξει αμέσως, του χαμηλώνουν το μικρόφωνο ή τον βγάζουν από το πλάνο. Εάν κάνει το λάθος να πεί κάτι που δεν τους αρέσει, λένε ότι τελείωσε ο χρόνος και πάνε γι' άλλα. Στον πασόκο καλεσμένο κάνουν πάντα ερωτήσεις-πάσα, για να ξεκινήσει και αυτός το δικό του ποίημα. Εάν τυχόν ο νεοδημοκράτης διακόψει τον πασόκο τον επιπλήττουν, εάν το κάνει ο πασόκος τον αφήνουν να λέει την αμπελοφιλοσοφία του όση ώρα θέλει.

    5. Το κερασάκι βέβαια είναι η δική τους πάρτη. Λένε στον κόσμο "εμείς οι δημοσιογράφοι είμαστε απέναντι στην εκάστοτε εξουσία για να υπερασπίζουμε τα συμφέροντα του λαού". Δεν μας λένε βέβαια δύο μικρές λεπτομεριούλες, όπως ποιός τους διάλεξε γι αυτό το ρόλο (σίγουρα δεν τους ψήφισε ο ίδιος ο λαός) και δεύτερο γιατί δεν κριτικάρουν ποτέ το Μπόμπολα και το Λαμπράκη (δηλ. τα αφεντικά τους που προφανώς τους διάλεξαν για λογαριασμό μας).

    ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ".

    Στις επόμενες εκλογές, σας υποσχόμαστε να μην παρεκκλίνουμε καθόλου από τις εισηγήσεις σας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να σας δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας για τον κόπο που κάνετε, χρόνια τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΚΟΣΟΒΑΡΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ στις ταραχές του Δεκεμβρίου 2008 στην Ελλάδα
    Γράφει ο/η Greek American News Agency
    11.05.09

    Του Ιωάννη Μιχαλέτου


    Τα διεθνή ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα έχουν δώσει ορισμένα επιπλέον στοιχεία σχετικά με τις ταραχές του Δεκεμβρίου στην Αθήνα, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όχι μόνο ιστορικό. Ο Γάλλος γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας THIERRY MEYSSAN, πρόσφατα έδωσε συνέντευξη όπου και περιέγραψε ότι κατά τις δικές του πληροφορίες ομάδες Κοσοβάρων στέλνονταν στην Ελλάδα για ταραχές και βανδαλισμούς με παρότρυνση των Αμερικανών με διττό σκοπό: Πτώση της Ελληνικής κυβέρνησης και δημιουργία προβλημάτων στην Ευρωζωνη με στόχευση το σκληρό πυρήνα της ΕΕ (Γαλλία-Γερμανία, κ.α). Επιπλέον αναφέρει ότι οι ταραχές είναι ευρύτερο σχέδιο με σαφέστατο στόχο την Ε.Ε και βεβαίως την Ελλάδα ως ένα κράτος που θα μπορούσε να εφαρμοστεί μια τέτοια "επίθεση".


    Η εκτίμηση αυτή ταιριάζει απολύτως με τις αποκαλύψεις που έκανε ο Έλληνας ανταποκριτής στην Ουάσινγκτον,Λάμπρος Παπαντωνίου, όπου παρέθεσε και συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία προκειμένου να στηρίξει τις αποκαλύψεις τους. Το παρόν διάστημα σύμφωνα με την εφημερίδα το ΠΑΡΟΝ, ο Λάμπρος Παπαντωνίου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις ΗΠΑ μετά από προσβολή απο εγκεφαλίτιδα.

    Επιπλέον Ιταλοί δημοσιογράφοι αναλύουν και επαυξάνουν τα παραπάνω αποκαλώντας τις ταραχές της Ελλάδας ως "τεστ" για όλη την Ευρώπη. Ευθέως αναφέρουν ότι η πτώση μιας "ανεξάρτητης" κυβέρνησης έναντι των ΗΠΑ είναι ο λόγος.

    Μια ακόμη άποψη που αξίζει να προσεχθεί ιδιαιτέρως έρχεται από τις ΗΠΑ, όπου ομάδα ερευνητών αποκαλύπτει ότι, "Σύμφωνα με τον Evgeny Morozov, ο οποίος είναι Λευκορωσίκης καταγωγής και στέλεχος στον οργανισμό Open Society Instititute του χρηματιστή Σόρος με έδρα τη Νέα Υόρκη, υπάρχει εδώ και κάποια έτη συγκεκριμένη έρευνα για τη μελέτη κινητοποίησης νέων ανθρώπων με τη χρήση της λεγόμενης "έξυπνης τεχνολογίας".



    Η άποψη του γράφοντος είναι ότι η αλήθεια πρέπει να αναζητηθεί πέρα από το επίπεδο των διακρατικών σχέσεων προς το τομέα των "Διεθνών εξτρεμιστικών δικτύων" που με τη σειρά τους ελέγχονται και γίνονται αντικείμενο διαχείρισης από ομάδες παγκοσμίων συμφερόντων που δεν υπακούουν σε σχεδιασμούς κρατών, αλλά μάλλον προσπαθούν να επιβληθούν έναντι αυτών.



    Υπό αυτή την οπτική γωνία, μπορεί να αναζητηθούν οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί της οργάνωσης των επεισοδίων σε παγκοσμιοποιημένα δίκτυα, τα οποία εν μέσω της χρηματοοικονομικής κρίσης βρήκαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες σε ότι αφορά νομισματικές και δημοσιονομικές ισορροπίες. Εάς μην ξεχνά ο καλά ενημερωμένος αναγνώστης ότι η αύξηση των spreads των Ελληνικών Ομολόγων άρχισε αίφνης μαζί με τις ταραχές και περίπου 1,5 δις. Ευρώ χάθηκαν σε μερικές εβδομάδες με αυτό τον τρόπο. Επιπλέον για πρώτη φορά από το 2000 το Ευρώ απειλήθηκε έστω και εμμέσως, λόγω της πιθανής κατά πολλούς τότε, αποπομπής της χώρας από την ΟΝΕ.

    Βεβαίως εσωτερικοί παράγοντες, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και μικροπολιτικές φιλοδοξίας λειτούργησαν ως καύσιμη ύλη σε συνδυασμό με ένα απόλυτο αιφνιδιασμό της κρατικής μηχανής και ιδίως της Αστυνομίας.

    Αυτό που πρέπει να τονιστεί εντόνως, είναι ότι δεν έχει διαταχθεί μια εισαγγελική έρευνα, έστω και τύποις, για εκείνες τις ταραχώδεις ημέρες στο κέντρο των Αθηνών, γεγονός που οδηγεί τον μέσο πολίτη και ιδιαιτέρως εκείνον που επλήγει από τους βανδαλισμούς, να χάνει ελπίδα στην αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης και του κράτους σε ευαίσθητες περιόδους όπου και το έχει ανάγκη.

    Εν κατακλείδι μια βέβαιη πρόβλεψη είναι ότι μόνο ένα μικρό μέρος της αλήθειας έχει αποκαλυφθεί για τα γεγονότα του Δεκεμβρίόυ και είναι πλέον καιρός να αρχίσει τόσο από δημοσιογραφικής όσο και από δικαστικής πλευράς μια ενδελεχή διερεύνηση πέρα από τις αοριστολογίες περί κοινωνικών συνθηκών τη στιγμή που υπάρχουν ήδη άπλετα σημεία προς διερεύνηση που παραπέμπουν σε οργανωμένα επιχειρησιακά σχέδια πρόσκλησης ταραχών και αποσταθεροποίησης.


    Η Ελληνική Δημοκρατία είναι αρκετά σταθερή να μη φοβάται τις τυχόν αποκαλύψεις που μπορεί να έρθουν στο φως, ακόμα και εάν αυτές κλονίσουν-προς στιγμήν- τις σταθερές του συστήματος αποκαλύπτοντας διασυνδέσεις ατόμων και οργανισμών που λειτουργούν ως μια ιδιότυπη "5η φάλαγγα" στη καρδιά της Πρωτεύουσας, αλλά και ευρύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. o sourlas milise sto kanali blue sky.na anaferoume tin pigi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΚΟΣΟΒΑΡΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ στις ταραχές του Δεκεμβρίου 2008 στην Ελλάδα
    Γράφει ο/η Greek American News Agency
    11.05.09

    Του Ιωάννη Μιχαλέτου


    Τα διεθνή ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα έχουν δώσει ορισμένα επιπλέον στοιχεία σχετικά με τις ταραχές του Δεκεμβρίου στην Αθήνα, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όχι μόνο ιστορικό. Ο Γάλλος γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας THIERRY MEYSSAN, πρόσφατα έδωσε συνέντευξη όπου και περιέγραψε ότι κατά τις δικές του πληροφορίες ομάδες Κοσοβάρων στέλνονταν στην Ελλάδα για ταραχές και βανδαλισμούς με παρότρυνση των Αμερικανών με διττό σκοπό: Πτώση της Ελληνικής κυβέρνησης και δημιουργία προβλημάτων στην Ευρωζωνη με στόχευση το σκληρό πυρήνα της ΕΕ (Γαλλία-Γερμανία, κ.α). Επιπλέον αναφέρει ότι οι ταραχές είναι ευρύτερο σχέδιο με σαφέστατο στόχο την Ε.Ε και βεβαίως την Ελλάδα ως ένα κράτος που θα μπορούσε να εφαρμοστεί μια τέτοια "επίθεση".


    Η εκτίμηση αυτή ταιριάζει απολύτως με τις αποκαλύψεις που έκανε ο Έλληνας ανταποκριτής στην Ουάσινγκτον,Λάμπρος Παπαντωνίου, όπου παρέθεσε και συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία προκειμένου να στηρίξει τις αποκαλύψεις τους. Το παρόν διάστημα σύμφωνα με την εφημερίδα το ΠΑΡΟΝ, ο Λάμπρος Παπαντωνίου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις ΗΠΑ μετά από προσβολή απο εγκεφαλίτιδα.

    Επιπλέον Ιταλοί δημοσιογράφοι αναλύουν και επαυξάνουν τα παραπάνω αποκαλώντας τις ταραχές της Ελλάδας ως "τεστ" για όλη την Ευρώπη. Ευθέως αναφέρουν ότι η πτώση μιας "ανεξάρτητης" κυβέρνησης έναντι των ΗΠΑ είναι ο λόγος.

    Μια ακόμη άποψη που αξίζει να προσεχθεί ιδιαιτέρως έρχεται από τις ΗΠΑ, όπου ομάδα ερευνητών αποκαλύπτει ότι, "Σύμφωνα με τον Evgeny Morozov, ο οποίος είναι Λευκορωσίκης καταγωγής και στέλεχος στον οργανισμό Open Society Instititute του χρηματιστή Σόρος με έδρα τη Νέα Υόρκη, υπάρχει εδώ και κάποια έτη συγκεκριμένη έρευνα για τη μελέτη κινητοποίησης νέων ανθρώπων με τη χρήση της λεγόμενης "έξυπνης τεχνολογίας".



    Η άποψη του γράφοντος είναι ότι η αλήθεια πρέπει να αναζητηθεί πέρα από το επίπεδο των διακρατικών σχέσεων προς το τομέα των "Διεθνών εξτρεμιστικών δικτύων" που με τη σειρά τους ελέγχονται και γίνονται αντικείμενο διαχείρισης από ομάδες παγκοσμίων συμφερόντων που δεν υπακούουν σε σχεδιασμούς κρατών, αλλά μάλλον προσπαθούν να επιβληθούν έναντι αυτών.



    Υπό αυτή την οπτική γωνία, μπορεί να αναζητηθούν οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί της οργάνωσης των επεισοδίων σε παγκοσμιοποιημένα δίκτυα, τα οποία εν μέσω της χρηματοοικονομικής κρίσης βρήκαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες σε ότι αφορά νομισματικές και δημοσιονομικές ισορροπίες. Εάς μην ξεχνά ο καλά ενημερωμένος αναγνώστης ότι η αύξηση των spreads των Ελληνικών Ομολόγων άρχισε αίφνης μαζί με τις ταραχές και περίπου 1,5 δις. Ευρώ χάθηκαν σε μερικές εβδομάδες με αυτό τον τρόπο. Επιπλέον για πρώτη φορά από το 2000 το Ευρώ απειλήθηκε έστω και εμμέσως, λόγω της πιθανής κατά πολλούς τότε, αποπομπής της χώρας από την ΟΝΕ.

    Βεβαίως εσωτερικοί παράγοντες, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και μικροπολιτικές φιλοδοξίας λειτούργησαν ως καύσιμη ύλη σε συνδυασμό με ένα απόλυτο αιφνιδιασμό της κρατικής μηχανής και ιδίως της Αστυνομίας.

    Αυτό που πρέπει να τονιστεί εντόνως, είναι ότι δεν έχει διαταχθεί μια εισαγγελική έρευνα, έστω και τύποις, για εκείνες τις ταραχώδεις ημέρες στο κέντρο των Αθηνών, γεγονός που οδηγεί τον μέσο πολίτη και ιδιαιτέρως εκείνον που επλήγει από τους βανδαλισμούς, να χάνει ελπίδα στην αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης και του κράτους σε ευαίσθητες περιόδους όπου και το έχει ανάγκη.

    Εν κατακλείδι μια βέβαιη πρόβλεψη είναι ότι μόνο ένα μικρό μέρος της αλήθειας έχει αποκαλυφθεί για τα γεγονότα του Δεκεμβρίόυ και είναι πλέον καιρός να αρχίσει τόσο από δημοσιογραφικής όσο και από δικαστικής πλευράς μια ενδελεχή διερεύνηση πέρα από τις αοριστολογίες περί κοινωνικών συνθηκών τη στιγμή που υπάρχουν ήδη άπλετα σημεία προς διερεύνηση που παραπέμπουν σε οργανωμένα επιχειρησιακά σχέδια πρόσκλησης ταραχών και αποσταθεροποίησης.


    Η Ελληνική Δημοκρατία είναι αρκετά σταθερή να μη φοβάται τις τυχόν αποκαλύψεις που μπορεί να έρθουν στο φως, ακόμα και εάν αυτές κλονίσουν-προς στιγμήν- τις σταθερές του συστήματος αποκαλύπτοντας διασυνδέσεις ατόμων και οργανισμών που λειτουργούν ως μια ιδιότυπη "5η φάλαγγα" στη καρδιά της Πρωτεύουσας, αλλά και ευρύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. GIA TOUS MEGALOUS ELLINES PSIFISTE OLOI ELEUTERIO VENIZELO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ φίλε,

    εγκληματία,
    φονιά,
    κλέφτη,
    έμπορε ναρκωτικών,
    παιδεραστή,
    εκβιαστή,
    καταχραστή,
    συμπαθή κακούργε,

    Βασάνιζες επί χούντας;
    Έκλεψες;
    Εκβίασες;
    Καταχράστηκες;
    Μιζώθηκες;
    Πουλάς πρέζα;
    Κάνεις λαθρεμπόριο;
    Σκότωσες;

    ΤΩΡΑ υπάρχει η ΛΥΣΗ!

    Εκβίασε τον Καραμανλή!

    Πες του ότι θα του βγάλεις τα δικά του στη φόρα!
    Κούνησέ του το δάχτυλο!

    Ο πιο μιζωμένος, ο πιο ένοχος βρομιάρης, θα φοβηθεί και η αθώωσή σου είναι βέβαιη.

    Εκβίασε τον Καραμανλή!

    Νέα Δημοκρατία!
    Εκβιάζει και εκβιάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι δηλώσεις του Σούρλα σίγουρα παρερμηνεύθηκαν απο την ανεύθυνη και γεμάτη ακορεστη δίψα για εξουσία, ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ρέποντας στη σκανδαλολογία κλείνουν τα μάτια μπροστά στα προβλήματα της κοινωνίας, και είναι αυτοί που ευθύνονται για τα σημερινά προβλήματα του τόπου.

    (γιαουρτο)Βαγγέλης Αντώναρος

    (για την αντιγραφή) Επίτιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο PRIKLIS:

    Δε Διατίθεται Προφίλ
    Το Blogger Προφίλ που ζητήσατε δεν μπορεί να εμφανιστεί. Πολλοί χρήστες του Blogger δεν έχουν ακόμη επιλέξει την δημόσια κοινή χρήση του προφίλ τους.
    Αν είστε......
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΖΙΤΕΣ ΤΟΥ PRIKLIS
    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ !!! ΤΗΝ ΤΙΜΗ.
    *** ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΤΟΥΖΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση