GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;‏

Από τον Νικόλαο Γρυσπολάκη . Οι πολιτικοί κληρονομικοί ηγεμόνες του βασιλείου της Ελλάδος δεν χάνουν ευκαιρία να αποδεικνύουν την έλειψη όχι...

Από τον Νικόλαο Γρυσπολάκη
.
Οι πολιτικοί κληρονομικοί ηγεμόνες του βασιλείου της Ελλάδος δεν χάνουν ευκαιρία να αποδεικνύουν την έλειψη όχι μόνο καλλιέργειας αλλά και βασικών πολιτικών έστω γνώσεων. Αφορμή για αυτό το σχόλιο είναι η νέα διαμάχη σχετικά με την φράση που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου "Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα", αναφερόμενος στις επιλογές μπροστά στις οποίες βρίσκεται η ανθρωπότητα σήμερα. Το εάν είναι τεχνητή ή όχι αυτή η διαμάχη λίγο μας ενδιαφέρει. Αυτό που θά'πρεπε να μας ενδιαφέρει είναι το κατά πόσον αυτοί οι άνθρωποι έχουν την πνευματική ικανότητα να αντιληφθούν έστω το πραγματικό νόημα μιας φράσης σαν κι αυτήν.
Συνάμα με τους κληρονομικούς ηγεμόνες, οι λογής λογής αυλικοί (συνώνυμο πλέον του μεγαλοδημοσιογράφου) είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω διατεταγμένης υπηρεσίας, συντηρούν και υιοθετούν τις θέσεις των αφεντικών τους. Τρανό παράδειγμα ο ειδικός επί παντός επιστητού, η πνευματική αρχή της χώρας Ιωάννης Πρετεντέρης. Ρωτά με στόμφο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ στις 19/05/09 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ εάν υιοθετεί την τοποθέτηση του προέδρου του κόμματός τους σχετικά με την βάρβαρη φύση των του νεοφιλελευθερισμού και της δεξιάς, και κατ'επέκτασην των μελών του εν Ελλάδι εκπροσώπου τους, της ΝΔ. "Σας φαίνεται για βάρβαρος η κα. Μαριέττα Γιαννάκου;" ερωτά ο αυτοαποκαλούμενος δημοσιογράφος, ή πιό εύστοχα, χειραγωγός Πρετεντέρης.
Είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστεί τον Γιώργο Παπανδρέου και...
τις απόψεις του μιας και προσωπικώς πιστεύω πως εκτός του ότι μέσω εύηχων συνθημάτων όπως "πράσινη ανάπτυξη", "κοινωνικό κράτος", "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα"κτλ., προσπαθεί να καλύψει το πλήρες κενός οράματος και ιδεών. Ο Γιώργος Παπανδρέου και το κόμμα του είναι τόσο σοσιαλιστές όσο και ο Μπαράκ Ομπάμα, η ηγεσία της Κίνας ή ο Τόνυ Μπλαίρ. Αυτό όμως που θα προσπαθήσω να υπερασπιστώ είναι η αλήθεια και η νοημοσύνη μου, την οποία υποτιμούν και υποβαθμίζουν αδιαλείπτως σχεδόν το σύνολο του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου (και τονίζω το "σχεδόν").
Για να πάρουμε τα πράματα από την αρχή, το ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για το δίλημμα "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" δεν σημαίνει ότι εννοούσε πως καθένας από τους νεοφιλελεύθερους πολιτικούς και καπιταλιστές είναι βάρβαρος ως άτομο. Εκτός αυτού, η φράση αυτή και η προφανής πολιτική και κοινωνική διάσταση του διλήμματος έχει ιστορία η οποία είναι βαθιά ριζωμένη στις απαρχές των κινημάτων της ανθρωπότητας για την αναζήτηση ενός διαφορετικού τρόπου ανάπτυξης και προόδου. Η Ρόζα Λούξεμπουργκ στο ιστορικό κείμενό της "Junius Pamphlet" που έγραψε μέσα από την φυλακή το 1915 μιλάει για το πώς "Ο καπιταλισμός και η βιομηχανία ανθίζει πάνω στα ερείπια του πολέμου", πως "τα κέρδη ξεπηδούν σαν αγριόχορτα, στα πεδία των νεκρών", ενώ παρακάτω καταλήγει πως η μόνη εναλλακτική μπροστά σε αυτήν την βαρβαρότητα, η οποία μάλιστα αποτελεί επιτακτική ανάγκη, είναι ο σοσιαλισμός. Ουδείς μπορεί να αγνοήσει πλέον την πραγματικότητα και να μην παραδεχτεί πως η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμις του πολέμου είναι το κέρδος. Από τον Α' και τον Β' παγκόσμιο πόλεμο μέχρι το Βιετνάμ και το Ιράκ συγκεκριμένες τράπεζες, κατασκευαστικές, πολεμικές βιομηχανίες και πετρελαιοβιομηχανίες αποκόμισαν μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πλούτου μέσω του πολέμου.
Δύο χρόνια αργότερα, το 1917, ο Λέων Τρότσκυ στο πρόταγμά του, το οποίο υιοθετήθηκε τον Αύγουστο του 1948 στην Δ΄ Διεθνή λέει "Όλη η εξέλιξη του παρελθόντος, χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης ιστορίας, ταξικής πάλης, πολιτισμικών ανταλλαγών, πλέον όλα αυτά συμπυκνώνονται στο ζήτημα της προλεταριακής επανάστασης. Δεν υπάρχει άλλη έξοδος από αυτή την βαρβαρότητα".
Εάν οι ηγεμόνες και οι αυλικοί τους δεν γνώριζαν το τι είπαν η Ρόζα Λούξεμπουργκ και ο Λέων Τρότσκυ ίσως θά'πρεπε να γνωρίζουν λίγα πράγματα για την ζωή ενός από τους σημαντικότερους φιλοσόφους του 20ού αιώνα, μιας και ήταν και Έλληνας, του Κορνήλιου Καστοριάδη. Φευ, μπορεί το όνομά του κάτι να τους θυμίζει αλλά πολύ αμφιβάλω εάν ποτέ έκαναν τον κόπο να τον διαβάσουν. Ακόμη περισσότερο, ακόμη κι αν το προσπάθησαν, αμφιβάλω εάν κατέβαλαν την προσπάθεια να τον κατανοήσουν. Ο Κορνήλιος Καστοριάδης μαζί με τον Κλώντ Λεφόρ, απετέλεσαν ιδρυτικά μέλη της ριζοσπαστικής ελευθεριακής σοσιαλιστικής οργάνωσης "Socialism ou Barbarie" (Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα) από το 1948 μέχρι το 1965. Η οργάνωση αυτή και τα άρθρα που εξέδιδε, άσκησε πολύ μεγάλη επιρροή στην πολιτική και φιλοσοφική σκέψη της εποχής και πολλές από τις απόψεις της υιοθετήθηκαν από τους εξεγερμένους του Μάη του 1968.
Η ιστορία της φράσης "Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" είναι πολύ μεγαλύτερη από την μικρή αυτή σύνοψη. Εντούτοις, δεν σημαίνει τίποτε παραπάνω από το ότι η εναλλακτική της κοινής δράσης, της αλληλεγγύης, της μόρφωσης, της εργασίας, της υγειονομικής περίθαλψης και της ελευθερίας για όλους, είναι η βάρβαρη πραγματικότητα που ζούμε σήμερα. Η πραγματικότητα του καπιταλισμού που ολοένα και αυξάνει τα παραγόμενα αγαθά παραλλήλως με την φτώχεια, που ενώ αυξάνει την παραγωγή φαρμάκων αυξάνει και τους αρρώστους, που ενώ παράγει περισσότερη τροφή από ποτέ, αυξάνει τους πεινασμένους. Δεν νομίζω όμως πως χρειάζεται να επεκταθούμε για να συνειδητοποιήσει κανείς πως το νόημα της φράσης αυτής, παρασάγγας απέχει από αυτό που του απέδωσαν αυτοί που έχουν επωμιστεί την διακυβέρνηση αυτού του τόπου και την ενημέρωσή μας. Εάν βαρβαρότητα σημαίνει το να βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις ακαλλιέργητοι άνθρωποι, χειραγωγοί, νεποτιστές, διαπλεκόμενοι και υπερόπτες, κε. Καραμανλή της δεξιάς (που σας αρέσει να τον αποκαλείτε μεσαίο χώρο), κε. Παπανδρέου του αποπροσανατολισμένου και χωρίς κατεύθυνση πολιτικού χώρου (που για κάποιον λόγο επιμένετε να τον αποκαλείτε σοσιαλιστικό) και κε. Πρετεντέρη, τότε αναμφιβόλως αποτελείτε αναπόσπαστο μέρος αυτής της βαρβαρότητας που μας κατακλύζει.

38 σχόλια

  1. Ηρεμήστε πρασινοφρουροί, σας έχει πιάσει ταχυπαλμία γιατί έχετε μυριστεί την καταιγίδα που έρχεται.
    Όσο για την αξιοπρέπεια της πολιτικής ζωής του τόπου, μήν στενοχωριέστε.
    Φρόντισαν τα καλόπαιδα του πασόκ με το Χρηματιστήριο, τη Ζίμενς, το Κτηματολόγιο, τους TOR-M1, τις φρεγάτες, το C4I και τόσα άλλα.
    Απλά μετρήστε πόσα τωρινά και πρώην στελέχη του πασόκ ζούν σε βιλάρες, έχουν εξασφαλίσει τα δισέγγονά τους και βρίσκονται ξαναπαντρεμένα με προικοθήρες κοπελίτσες, 30 χρόνια νεότερες.
    Μετά το ξανασυζητάμε το θέμα της πολιτικής αξιοπρέπειας.
    Απλά πράγματα.
    Εγώ πάντως θα πρόσθετα και το θέμα της υποκρισίας, φαντάζομαι να συμφωνείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άτομο έχει παραφρονήσει εντελώς!

    Μάθατε τι είπε πριν από λίγες μέρες στο «Εθνικό Συμβούλιο» του πασόκ;

    «Θα τα’ αλλάξουμε όλα….

    Θ’ αλλάξουμε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την … Ευρώπη ολόκληρη»!

    Ο Γιωργάκης έγινε και υπερεθνικός τώρα.

    Στο σχέδιό του (που δεν το λέει σε κανένα ακόμη για να μην του το κλέψουνε) συμπεριελήφθη ξαφνικά και η Ευρώπη «ολόκληρη»!

    Σιγά μην τούφτανε η μικρή Ελλαδίτσα!

    Η Ευρώπη σύσσωμη αγωνιά και περιμένει πώς και πώς να τη σώσει ο Γωγάκης.

    Της Ευρώπης της τόπες ότι θέλεις να τη σώσεις βρε κοκορόμυαλε;

    Και κάτι άλλο.

    Τόκανες που τόκανες το ψυχικό, δεν σώζεις και όλο τον πλανήτη, ρε Γωγάκη, έτσι για να τους δείξεις πόσο πολύ μυαλό κουβαλάς;

    Όλοι βέβαια ξέρουμε τι κουβαλάς αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είπε στο Ζάππειο ο Γιωργάκης να τον κρίνουμε σαν υποψήφιο με βάση αυτά που έχει ήδη κάνει.

    Άς τα θυμήσουμε και λίγο στο Μπόμπολα, το Λαμπράκη, τον Κυριακού, τον Αλαφούζο, τον Κουρή και τον Βρυώνη που, για κάποιο λόγο, τα έχουν ξεχάσει:

    -Θυμάμαι τη στάση σου στο ευχαριστώ από τον Σημίτη στους Αμερικάνους για τα Ίμια.
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΤΟ MEGA, ο ΑΝΤ-1, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ο ALTER.
    -Θυμάμαι την πρότασή σου περί καλλιέργειας κάνναβης στα μπαλκόνια μας (μαζί με τους Τατούλη και Δαμανάκη).
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΤΟ MEGA, ο ΑΝΤ-1, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ο ALTER.
    -Θυμάμαι τα ζεϊμπέκικα με τον Τζέμ την ώρα που κάνανε βόλτες στο Αιγαίο τα τούρκικα F16.
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΤΟ MEGA, ο ΑΝΤ-1, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ο ALTER.
    -Θυμάμαι τι θέση πήρες όταν επί Σημίτη το 2002 ιδρύθηκαν εταιρείες ενοικιάσεως εργαζομένων .
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΤΟ MEGA, ο ΑΝΤ-1, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ο ALTER.
    -Θυμάμαι που έσπρωχνες άοκνα το σχέδιο ΑΝΑΝ που εάν πέρναγε θα χανόταν για πάντα η Κύπρος.
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΤΟ MEGA, ο ΑΝΤ-1, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ο ALTER.
    -Θυμάμαι που έχεις τάξει στους οικονομικούς μετανάστες την Ελληνική υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου, κ.λ.π.), λες και δεν έχουμε αρκετή ανεργία από μόνοι μας.
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΤΟ MEGA, ο ΑΝΤ-1, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ο ALTER.
    -Θυμάμαι που διαφωνείς για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, ξεχνώντας ότι και εσύ ζούσες κάποτε στο εξωτερικό.
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΤΟ MEGA, ο ΑΝΤ-1, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ο ALTER.
    -Θυμάμαι που επέλεξες να εκπροσωπούν το πασόκ μουσουλμάνοι βουλευτές που δήλωναν ότι νιώθουν Τούρκοι και ζητούσαν από την Τουρκία να διεκδικήσει τη Δυτική Θράκη από την Ελλάδα.
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΤΟ MEGA, ο ΑΝΤ-1, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ο ALTER.
    -Θυμάμαι που την εποχή Οτσαλάν, που παραιτήθηκε ντροπιασμένος από ΥΠΕΞ ο Πάγκαλος, ενώ εσύ κρυβόσουν για να του αρπάξεις τη θέση.
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΤΟ MEGA, ο ΑΝΤ-1, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ο ALTER.
    -Θυμάμαι που έκανες την πάπια για την κλοπή των 35 τρισεκατομμυρίων του Χρηματιστηρίου από τους απατεώνες επιχειρηματίες, μαζί με πολλούς από τους οποίους έτρωγες κρυφά την περασμένη εβδομάδα στο σπίτι του Λάτση στην Εκάλη.
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΤΟ MEGA, ο ΑΝΤ-1, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ο ALTER.
    -Θυμάμαι που το 2004, στην προσπάθειά σου να πάρεις το κέντρο, κάλεσες στο πασόκ τους νεοφιλελεύθερους Μάνο και Ανδριανόπουλο.
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΤΟ MEGA, ο ΑΝΤ-1, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ο ALTER.
    -Θυμάμαι που το 2004, στην προσπάθειά σου να πάρεις ψήφους και από την αριστερά, δεν δίστασες να φέρεις τη Δαμανάκη και τον Ανδρουλάκη που ήθελαν να βάλουν τον πατέρα σου φυλακή το 1989 για το σκάνδαλο Κοσκωτά.
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΤΟ MEGA, ο ΑΝΤ-1, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ο ALTER.
    -Τέλος, Γιώργο, θυμάμαι ότι όταν πήρες το δαχτυλίδι από το Σημίτη (με ενόχλησε η «δημοκρατική» διαδικασία) ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΟΛΑ.
    ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΛΛΑΞΕΣ ΓΙΩΡΓΟ; Πάλι τις αγκαλίτσες με το Σημίτη και τα λαμόγια του άρχισες.

    Παρόλα αυτά Γιώργο, αυτό που με απωθεί περισσότερο σε σένα, δεν είναι ότι έχεις παρελθόν στα ΨΕΜΑΤΑ και τις ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.

    Πιο πολύ με απωθεί η ξεδιάντροπη υποστήριξη που έχεις από πάμπλουτους επαγγελματίες σαν τον Ευαγγελάτο, τον Πρετεντέρη, τον Τσίμα, το Χατζηνικολάου, τον Οικονομέα, τον Καψή, την Τρέμη, το Βερύκιο, τον Κύρτσο και τον Καμπουράκη.

    ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΛΑΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι είναι η ζωή Γιωργάκη, ο κάθε άνθρωπος πρέπει να ξέρει τα όριά του!
    Εσύ νόμιζες ότι επειδή έχεις διάσημο επώνυμο σου το έχει τάξει ο θεός να κυβερνήσεις τη χώρα.
    Κάτι σαν Μεσσίας κάτι.
    Με τί προσόντα όμως, η βασιλεία και ο νεποτισμός που φέρνει είναι παρελθόν για την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Εάν οι οπαδοί του πασόκ ακόμη δεν το έχουν καταλάβει εμείς τί φταίμε;
    Γιωργάκη, εάν θέλεις να ζείς στο κόσμο σου είναι δικαίωμά σου.
    Υπάρχουν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ που είναι πιό έξυπνοι, πιό μορφωμένοι, πιό έντιμοι και πιό καπάτσοι από σένα.
    Νομίζεις ότι ξεχάσαμε ότι είσαι μισός εξ' αίματος Αμερικάνος, δηλαδή μισο-αλλοδαπός;
    Νομίζεις ότι ξεχάσαμε ότι γεννήθηκες στη Μινεσσότα και εκεί πέρασες τα μισά σου παιδικά χρόνια;
    Νομίζεις ότι ξεχάσαμε ότι οι Αμερικάνοι ακούνε Καραμανλή και βγάζουν αναφυλλαξία;
    Άσε λοιπόν τις αερολογίες, άλλαξαν οι εποχές.
    Εάν θέλεις να προσφέρεις κάτι ουσιαστικό στη χώρα και το κόμμα σου κατ'αρχήν διώξε όλους τους λαδιάρηδες του Σημίτη και φέρε νέα παιδιά.
    Δεύτερο, πές κάτι συγκεκριμένο για το τί σκοπεύεις να κάνεις, χωρίς ευχολόγια και ουτοπίες, και ίσως τότε μας πείσεις.
    Μέχρι τότε οι σοβαρές επιφυλάξεις μας τόσο για τις προσωπικές σου δυνατότητες όσο και για την πολιτική σου φερεγγυότητα παραμένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Πρετεντέρης είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα φασιστοειδούς, και μάλιστα κατά παραγγελία. Όσοι περισσότεροι τον αποκαλύπτουμε τόσο περισσότερο προσφέρουμε στην Δημοκρατία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΣΙΠΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ MEGA;

    Τί γλυκιά οικοδέσποινα η Τρέμη!

    Τί ευγενικός κονφερασιέ ο Πρετεντέρης!

    Τί τζέντλεμαν ο Τσίμας!

    Η ΗΜΙΩΡΗ συνέντευξη του Βερελή στις ειδήσεις των 8 του Μπομπολοκάναλου ήταν μεγαλείο.

    Κατευθυνόμενες ερωτήσεις, καμία διακοπή στον καλεσμένο, μία όμορφη ατμόσφαιρα, άστα να πάνε.

    Σκέτο "μικρό σπίτι στο λιβάδι"

    Μόνο απαλή μουσική σουπερμάρκετ δεν είχε αυτή η ειδυλλιακή ατμόσφαιρα.

    Εάν ήταν ο Παυλίδης στη θέση του Βερελή έτσι θα του συμπεριφερόντουσαν;

    Ούτε την αρχή μιάς φράσης δεν θα προλάβαινε να πεί πριν τον διακόψουν.

    Έτσι αντιμετώπισαν τους νεοδημοκράτες που είχαν κατηγορηθεί για το Βατοπέδι;

    Τον κακομοίρη το Βουλγαράκη τον είχαν βάλει κάτω 5 νοματαίοι και τον βομβάρδιζαν χωρίς να μπορεί να ολοκληρώσει ούτε μια φράση.

    Ένοχος εξ ‘ορισμού από τους «προστάτες» της «ενημέρωσης».

    Με τόσο αυστηρό τρόπο θα αντιμετωπίσουν και τους άλλους υπουργούς τους πασόκ για το θέμα της Siemens, από την επόμενη εβδομάδα;

    Κρίμα.

    ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ.

    Μεγάλη ντροπή.

    Όσο καθόμαστε και τους κοιτάμε τόσο θα συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν οι φασίστες του Μπόμπολα, του Λαμπράκη, του Αλαφούζου και του Κυριακού.

    Ίσως να φταίμε και εμείς που δεν αρχίζουμε τις καταλήψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ MEGA - ΜΠΟΜΠΟΛΑ

    1. Μαζεύονται 5-6 νοματαίοι που παίρνουν από τον καναλάρχη Μπόμπολα από 300.000 έως 500.000 ο καθένας. Η Τρέμη του Κοσκωτά, ο ΔΟΛιος Πρετεντέρης, οι πρώην κομμουνιστές και νύν αρχι-πρασινοφρουροί Οικονομέας και Τσίμας, ο γιός του Καψή και η Σπυράκη της γνωστής οικογένειας.

    2. Ο σκηνοθέτης προετοιμάζει από πριν τί ακριβώς θα πεί ο καθένας και με τί σειρά θα πούν το ποίημα. Ο ίδιος προετοιμάζει τις γραπτές κάρτες της προπαγάνδας, έτσι ώστε να δίνεται έμφαση στα θετικά ή αρνητικά που θέλουν να τονίσουν. Αυτά που λένε οι τηλε-ηθοποιοί όταν μας κοιτούν στην κάμερα, δεν είναι αυθόρμητα, τα διαβάζουν ζωντανά στο μόνιτορ διότι είναι προετοιμασμένα από πριν από το σκηνοθέτη.

    3. Το πρώτο τέταρτο δεν αναφέρουν ειδήσεις, απλά ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ντεμέκ "αυθόρμητα" με προκαθορισμένη όμως ατζέντα (;) χωρίς αντίλογο από κανένα (κοινώς φτιάχνουν ατμόσφαιρα). Εντελώς συμπτωματικά, μόνιμα θάβουν τη ΝΔ και μας πουλάνε γλυκά και ΔΟΛίως το παραμύθι του Γιωργάκη.

    4. Όταν έχουν καλεσμένους κάνουν πρώτα επικριτικές ερωτήσεις στο νεοδημοκράτη. Πριν κάν προλάβει να τελειώσει την πρώτη κουβέντα, του την πέφτουν ο ένα μετά τον άλλον, χωρίς κάν να έχουν ακούσει τί λέει. Εάν δεν λουφάξει αμέσως, του χαμηλώνουν το μικρόφωνο ή τον βγάζουν από το πλάνο. Εάν κάνει το λάθος να πεί κάτι που δεν τους αρέσει, λένε ότι τελείωσε ο χρόνος και πάνε γι' άλλα. Στον πασόκο καλεσμένο κάνουν πάντα ερωτήσεις-πάσα, για να ξεκινήσει και αυτός το δικό του ποίημα. Εάν τυχόν ο νεοδημοκράτης διακόψει τον πασόκο τον επιπλήττουν, εάν το κάνει ο πασόκος τον αφήνουν να λέει την αμπελοφιλοσοφία του όση ώρα θέλει.

    5. Το κερασάκι βέβαια είναι η δική τους πάρτη. Λένε στον κόσμο "εμείς οι δημοσιογράφοι είμαστε απέναντι στην εκάστοτε εξουσία για να υπερασπίζουμε τα συμφέροντα του λαού". Δεν μας λένε βέβαια δύο μικρές λεπτομεριούλες, όπως ποιός τους διάλεξε γι αυτό το ρόλο (σίγουρα δεν τους ψήφισε ο ίδιος ο λαός) και δεύτερο γιατί δεν κριτικάρουν ποτέ το Μπόμπολα και το Λαμπράκη (δηλ. τα αφεντικά τους που προφανώς τους διάλεξαν για λογαριασμό μας).

    ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ".

    Στις επόμενες εκλογές, σας υποσχόμαστε να μην παρεκκλίνουμε καθόλου από τις εισηγήσεις σας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να σας δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας για τον κόπο που κάνετε, χρόνια τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. MEGA-ΕΘΝΟΣ-ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΜΑ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ-ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ- κλπ

    Θα τόθελε πολύ ο μέγιστος των νταβατζήδων, ο κύριος Μπόμπολας, να πέσει η κυβέρνηση, αλλά στη δημοκρατία έχει μόνο μία ψήφο, τόσο μετράει η γνώμη του.

    Τον Καραμανλή τον ψήφισαν σχεδόν 4 εκατομμύρια Έλληνες, το Μπόμπολα πόσοι θα τον ψήφιζαν;

    Όσο και να προσπαθεί μέσα από τις εφημερίδες και τα κανάλια του, ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΑΣ.

    Εκτός εάν νομίζει ότι είμαστε αμόρφωτοι ή άμυαλοι.

    Εκτός εάν νομίζει ότι επειδή αυτός είναι πάμπλουτος μπορεί να μας υπαγορεύσει τί να ψηφίσουμε.

    Λές; Μπά, εγώ νομίζω ότι είναι πολύ καλός άνθρωπος.

    Και τα λεφτά του στα κανάλια και τις εφημερίδες του τα ξοδεύει υπέρ του Γιωργάκη γιατί αγαπάει την Ελλάδα.

    Το μυαλό σου και μια λίρα άπληστε φαταούλα βοϊδοκέφαλε!

    Νύχτα θα φύγεις και με καρκίνο από την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΛΗΤΕΣ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Ύπουλος πόλεμος λάσπης προς τον Καραμανλή από τους πάμπλουτους ψευτο-δημοσιογράφους των ιδιωτικών καναλιών.

    Λένε συνεχώς ψέματα και για να μην τρώνε αγωγές και μηνύσεις επικαλούνται ένα σωρό σκοτεινές, αόριστες και περίεργες εκφράσεις.

    ΠΡΙΝ από κάθε κατηγορία, μομφή, υπονοούμενο, κλπ εναντίον κάποιου Νεοδημοκράτη, οι επαγγελματίες της «ενημέρωσης» βάζουν μπροστά τα περίφημα:
    1. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ...
    2. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ...
    3. Ακούγεται στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια ....
    4. Δηλώσεις off the record …
    5. Σύμφωνα με διαρροές από το υπουργείο …
    και πολλά άλλα παρόμοια.

    ΔΗΛΑΔΗ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ..

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΝΕ ΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΣΠΩΜΕΝΟΥΣ.

    Δημιουργούν νομικό άλλοθι αλλά τα ψέματα δημιουργούν τις εντυπώσεις που πρέπει.

    Πώς εσύ μπορείς μετά να αποδείξεις ότι όλα αυτά είναι ψέματα, ότι δεν είσαι ελέφαντας;

    Κάνουν τη τρίχα τριχιά, έτσι για πλάκα, γιατί ξέρουν ότι η λάσπη κολλάει εύκολα.

    Έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι τηλεθεατές δεν ξέρουν το παιγνίδι της λάσπης με τις εκφράσεις αυτές.

    Οι περισσότεροι τηλεθεατές δεν έχουν τη νομική παιδεία να καταλάβουν ότι όλα είναι ψέματα και προφανώς προπληρωμένα.

    Τί φερεγγυότητα μπορεί να έχουν ΤΕΤΟΙΕΣ «ειδήσεις»;

    Ευτυχώς τον τελευταίο καιρό ο περισσότερος κόσμος έχει μυριστεί ότι Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΗ.

    Απλά:

    1.Αποδείχθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι τίποτε άλλο από ηθοποιοί – λακέδες των καναλαρχών. Αυτά που λένε δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια αφού όλα είναι ήδη προσκηνοθετημένα πριν αρχίσουν οι ειδήσεις.

    2.Οι καναλάρχες (Μπόμπολας, Λαμπράκης, Αλαφούζος, Κυριακού και Κουρής προσπαθούν να επηρεάζουν την ψήφο μας, προφανώς για να εκβιάζουν την εκάστοτε κυβέρνηση για να παίρνουν χαριστικές δουλειές.

    ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΡΩΕΙ Η ΜΑΡΜΑΓΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΝEA ΤAΞΗ σχεδιάζει τώρα το μεγαλύτερο κτύπημα κατά της χώρας, ΤΗΝ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ με την ελληνοποίηση παιδιών εισβολέων [λαθρομεταναστών], που θα μείνουν νόμιμα γιά πάντα, αυτοί και οι συγγενείς τους στη χώρα. Για να πετύχει τον σκοπό της χρησιμοποιεί συχρόνους Νενέκους [ΜΠΟΥΛΗΣ-ΤΖΕΦΡΥ-ΠΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΑΚΟΥ-ΔΙΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ κτλ] που εκμεταλλεύονται τον ανθρωπισμό μας. Σαν ''΄ελληνες''[και με κατεύθυνση της χώρσς προελεύσεώς τους] άσχετα με το που θα μένουν θα μπορούν να γραφούν όπου θέλουν δημότες π.χ. οι Αλβανοί στην Ηγουμενίτσα, οι Ασιάτες στην Κομοτηνή κτλ. Σκέφτηκαν οι πολιτικοί, που το συζητούν, αυτή την περίπτωση? Είναι τόσο ηλήθιοι ή αδίστακτοι προδότες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γνωστός ο ρόλος του ευπρεπούς δημοσιογράφου, που πετάει μπουκάλια στους διαιτητες του μπάσκετ.
    Αυτήν την διλημματική σκέψη εξέφρασε για πρώτη φορά η Ρόζα Λούξεμπουργ πρις απο πολλές δεκαετίες.
    Είχε δίκαιο, γιατί την βρήκαν σφαγμένη και πεταμένη σε ενα κανάλι.
    Η ίδια φράση υπήρξε τίτλος βιβλίου του Κορνήλιου Καστοριάδη.
    Αν το δίλημμα ξαναμπαινει σήμερα , είναι προφανές , ότι δεν αντιστοιχεί στην βαρβαρότητα εκείνων των εποχών.
    Είναι όμως μια μορφή βαραβαρότητας , να κλείνουν 600 επιχειρήσεις πώλησης μεταχειριεμένων αυτοκινήτων και καποιοι απ΄αυτούς να αυτοκτονούν.
    Είναι βαρβαρότητα και αναλγησία πολιτική να μην μπορούν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τους πολλοί δυστυχεις και να πηδάνε από τα μπαλκόνια.
    Είναι βαρβαρότητα καίγονται ζωντανοί 63 πολίτες στην Πελοπόννησο , επειδή η πολιτεία δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα.
    Είναι βαρβαρότητα να αποδίδεται το συμβάν στον στρατηγό άνεμο και στην ασύμμετρη απειλή, από έναν αρμόδιο υπουργό ο οποίος λεέι για την αρμόδιότητα που έχει: ΄΄Αγγαρεία κάνω, ποινήν εκτίω΄΄.
    Τώρα άν επιμένει ο Πάνσοφος Αντώναρος να ζηγήσει συγγνώμη ο ΓΑΠ, ας το κάνει, μια που ο Αντώναρος αυτό καταλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα επιτέλους τί άλλο να κάνουμε, γράφουμε μαλακίες, ξαναγράφουμε μαλακίες, ξαναγράφουμε μαλακίες, πάλι ξανά ξαναγράφουμε μαλακίες.
    Ξημερωβραδιάζουμε νύχτα – μέρα πάνω σε χαρτιά και υπολογιστές, πληρώνουμε τους καλύτερους επικοινωνιολόγους να μας δίνουν ιδέες και για άλλες μαλακίες, δέν τρώμε, δέν πίνουμε, δέν κοιμώμαστε, έχουμε καταντήσει σκιάχτρα. Ξαναγράφουμε, περιμένουμε, τα σώζουμε, ξαναγράφουμε, έχουμε γεμίσει όλο το Press μαλακίες, έχουμε καταγελοιοποιηθεί αλλά το χαζοκώστα μας αντί να πάρει μπροστά βουλιάζει όλο και χειρότερα.
    Τί άλλο να κάνουμε για σένα αρχηγάρα μας? Ποιός θα μας αποζημιώσει τώρα για τον τόσο χαμένο κόπο μας?
    Επιτελικό Team Ευάγγελου Αντώναρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΡΓΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΟΙΜΗΘΕΙ!

    Επειδή είναι από άλλο πλανήτη και μπορεί να βάλει τρικλοποδιές ακόμα και στον εαυτό του, εδώ και χρόνια τον βάζουν να μιλάει μόνο σε στημένα πλάνα (με μονόχρωμο απαλό φόντο) και να απαγγέλλει το ποιηματάκι που του έχουν μεταφράσει οι Έλληνες επικοινωνιολόγοι του.

    Η πλάκα είναι ότι, επειδή δεν μπορεί μόνος του να διαβάσει σωστά τα Ελληνικά, συνεχίζει να κάνει απίθανα σαρδάμ, για να ξεκαρδιζόμαστε και εμείς στις χιουμοριστικές εκπομπές της τηλεόρασης.

    ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ πρόσεξα ότι τον έχουν βάλει να μιλάει ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ, μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

    Ξέρουν από μάρκετιγκ οι άνθρωποι, το κατέχουν εξαιρετικά το σπόρ της επικοινωνίας.

    Προφανώς το κέρδος είναι διπλό.

    Πρώτο, μιλώντας αργά φαίνεται πιό σοβαρός, ΣΧΕΔΟΝ ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ.

    Δεύτερο, ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΤΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΓΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ και έτσι μειώνονται τα γνωστά ξεκαρδιστικά του σαρδάμ, με τα οποία φτιάχνουν συκώτι οι τηλεθεατές του Λαζόπουλου και του Μητσικώστα.

    Τϊ να κάνεις;

    Έτσι είναι η ζωή.

    Κερδίζει η πολιτική και χάνει η επιθεώρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απαράδεκτος για μια ακόμη φορά ο Λαζόπουλος με τη λυσσαλέα επίθεση που κάνει στο Γιώργο Παπανδρέου. Περνά πολύ απαλά τον ανίκανο Καραμανλή αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως το λόμπι των ομοφυλοφίλων είναι κατά πολύ πιο ισχυρό και από τη μασονία και από θρησκευτικές οργανώσεις .
    Πούστης πούστη μάτι δε βγάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kαψαμπέλη είσαι απαράδεκτος, βγάζεις όλα τα σχόλια του Αντώναρου αμέσως 3 φορές το καθένα και κόβεις όλα τα υπόλοιπα.
    Έτσι για να μήν λένε κάποιοι οτι υποστηρίζεις το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρέ διανοητή Γρυσπολάκη,
    τί θέλεις νά μάς πή μέ τήν ανάρτησή σου??
    Μήπως εννοείς ότι ή συγκεκριμένη αναφορά τού Γιωργάκη,έμπεριέχει άραγε,τέτοια φιλοσοφικά νοήματα,πού αδυνατούν ν΄αντιληφθούν απαξάπαντες,έκτός εσού καί τού Γιωργάκη?????
    Ή ανθρωπότητα ευρίσκεται πραγματικά
    μπροστά στήν επιλογή ΣΟΣΙΑΛ-ΗΣΜΟΣ ή
    βαρβαρότητα καί θέλεις νά μάς πείση ό Γιωργάκης κι εσύ,περί τούτου????
    Ξέρεις τί μού φέρνεις στόν νούν???
    Τίς μαλακίες πού έλεγε ό πατέρας του ""...βασικά...άν θέλης.."" κι άλλες μαλακίες καί εσείς οί τότε διανοητές/ψευτοκουλτουριάρηδες,
    προσπαθούσατε νά μάς τίς αναλύσετε καί νά τίς εμπεδώσετε στήν γλώσσαν τής διανόησης,ώς υψηλού επιπέδου
    φιλοσοφήματα!!!!
    Όποια μαλακία εκφράζει ό αρχηγός σας,βγαίνουν οί σύγχρονοι ""διανοητές"" νά μάς κάνουν άνάλυση φιλισοφικών νοημάτων.
    Τό μόνο πού πετυχαίνετε είναι,νά μάς τά....ζαλίζετε κι ό αρχηγός σας κι εσείς οί κλόουν τής κουλτούρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι διλήμματα είναι αυτά ρε παπάρες;
    Τί πάει να πέι σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;
    Δηλαδή ο Στάλιν που ήταν σοσιαλιστής δεν ήταν βάρβαρος;
    Έγκυρα αρχεία της Σοβιετικής Ένωσης δείχνουν ότι είχε δολοφονήσει πάνω από 20 εκατομμύρια αντιφρονούντες.
    Εκτός εάν μου πείτε ότι αυτοι δεν μετράνε γιατί δεν ήταν σοσιαλιστές.
    Αφήστε μας με τις μαλακίες σας πιά, κομπλεξικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ποια καταιγίδα και κουραφέξαλα, το ζητούμενο ειναι πράγματι σήμερα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, έλα ομως που πραγματικός σοσιαλισμός δεν υπάρχει ουτε θα υπάρξει στο προσεχές μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ KAI MIA AYTOKTONIA.

    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΡΑΜΑ.
    
Η Τραγωδία της Καλιθέας δεν συγκινεί κανέναν.

    Η ελληνική κοινωνία βιώνει ένα νέο δράμα. Τη δολοφονία εκατοντάδων συνανθρώπων μας κυρίως μικρο-επαγγελματιών από το κράτος, τις τράπεζες, το ΤΕΒΕ.

    Φθάσαμε στο σημείο να μιλάμε καθημερινά για αυτοκτονίες που συμβαίνουν γύρω μας. Συνάνθρωποί μας, κυρίως μικροί επαγγελματίες, βάζουν τέρμα στη ζωή τους, συμπαρασύροντας στον θάνατο και την οικογενειά τους.

    Ο συνολικός αριθμός των απελπισμένων αυτόχειρων μικρομεσαίων αυξάνεται δραματικά από την αρχή του χρόνου, χωρίς να υπολογίσουμε αυτούς που ῾῾σώθηκαν῾῾την τελευταία στιγμή ή αυτούς που έχουν μπεί στα ψυχιατρεία...
    Στα θύματα της ζοφερής αυτής πραγματικότητας πρέπει να προσθέσουμε τον οικογεναικό περίγυρο των θυμάτων, τα παιδιά, τις γυναίκες, τους γονείς, τα αδέλφια.
    
Κανένα κανάλι, καμμία εφημερίδα δεν αναφέρεται στο θέμα αυτό.

Αντίθετα, όλα τα ΜΜΕ της χουντο-νεοδημοκρατίας αναφέρονται διαρκώς στο υποτιθέμενο θύμα της νέας γρίππης ή στην αθλιότητα της Eurovision.



    Με πόσο αίμα πρέπει να πληρώσουμε εμείς οι μικρομεσαίοι την ανάλγητη και απάνθρωπη πολιτική της NEAΣ ΧΟΥΝΤΑΣ που έχει εγκαθιδρύσει η Ν.Δ μέσω της ΕΦΟΡΙΑΣ, του ΤΕΒΕ, των ΤΡΑΠΕΖΩΝ ???


    ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΟ ΤΕΒΕ.

    ένας ακόμα μικρομεσαίος στα πρόθυρα της αυτοκτονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΟ ΣΠΟΤ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ

    Είδα το πρώτο προεκλογικό σπότ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην τηλεόραση και αηδίασα.
    Το μήνυμά του είναι ότι όλα πάνε καλά.

    Άρα εμείς οι μικρομεσαίοι πρέπει να είμαστε πανευτυχείς με την πολιτική της Ν.Δ.

    Αυτοί που σχεδίασαν το σπότ των παπαγάλων, είναι κατώτερης νοημοσύνης και από τους παπαγάλους. Φαίνεται ότι δεν ακούν και δεν βλέπουν τίποτα από όσα συμβαίνουν γύρω τους.

    Δεν ακούνε τίποτα για τη μάστιγα των ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ των ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ. Δεν μαθαίνουν τίποτα για τα δράματα των οικογενειών τους.

    Δεν γνωρίζουν τίποτα για τη φασιστική επιδρομή των ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ, ΤΟΥ ΤΕΒΕ στους μικρομεσαίους.

    Δεν γνωρίζουν τίποτα για τις ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

    ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΜΑΡΙΑ, ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "ιλαρότης ή σοβαρότης";;;

    τώρα που του συντηρούν ακόμη τη φαιδρή καταλληλότητά του,

    -τρέχει "ο κουρασμένος"-φωτιά στα μπατζάκια του-
    απο εγκαίνιο σε σόου
    κι απο τρύπα μετρό σε πανηγύρι...

    -μοιράζοντας αφειδώς τριχίλιαρα, μετά το μπουρλώτο που εβαλε στα δημόσια ταμεία και
    -διαρρηγνύοντας, τάχα μου, τις χλαμύδες του για την "βαρβαρότητα" - σάμπως αν άκουγε για την "ζαχο-κουμπαρο-ρουσο-βατο-παυλιδο-πελεκο-βουλγα-ρότητα", θάταν φχαριστημένος...

    άλλα διλήματα θα τον απασχολούν μετά τις 7/6..."αράπη μου":

    -πώς θα κρύψει παρέα με τα ρουσο-παπαγαλάκια του την καμένη γη που τελικά θα παραδώσει...
    και που πάλι εμείς θα την πληρώσουμε, οι "αράπηδες"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν ανώνυμε σχολιαστή είχες διαβάσει ολο το κείμενο θα έβλεπες τι έλεγα για τον ΓΙωργάκη και την έλλειψη οράματος, ιδεών, και του απόλυτου κενού, καθώς και για την τεράστια απόσταση που τον χωρίζει από τον σοσιαλισμό....Αλλά που; σιγά μην κάτσεις να διαβάσεις και να απαντήσεις σαν άνθρωπος...τουλάχιστον αναγνώρισε το λάθος σου.


    Αλλε ανώνυμε, ο Στάλιν ήταν όσο σοσιαλιστής ήταν και ο Χίτλερ ή ο Μπλαίρ. Μοναρχίες, φασιστες, διώξεις και σοσιαλισμός δεν πάνε μαζί. Το ότι αυτοαποαλείται κάποιος σοσιαλιστής δεν σημαινει ότι και είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΦΟΥ Ο ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΣ ΥΠΕΡΑΣΤΟΣ
    ΒΛΑΚΑΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ
    ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5Ο
    ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ...
    ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ..
    ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ Γ Ε Λ Ο Ι Α
    ΚΩΜΩΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν περίμενα ότι θα πονάνε τόσο
    ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ του πασοκ...
    Ούτε την τσουτσού να τους έκοβαν !
    Αντε θα αποκτήσει πελατεία ο Βαλλιανάτος..τυχερές αδελφούλες.
    Μπορεί να σας δώσει και λεφτά για
    την αλλαγή φύλλου....
    Ο
    ΤΡΕΠΕΝΛΗΣ ο παιδικός φίλος του Γιωργάκη, του Ανδρέα και
    Μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ
    ΦΙΛΙΚΗ αμοιβή ...για μία..ΜΙΑ..1
    "δουλειά".. 2,5 Δισεκατομμύριαααααα
    ααααααααααααααααααααα !!!
    Χλεχλέδες του press..
    Aν βάλουμε ΕΝΑ α, για 1 δραχμή..
    θα βγει ΤΙΛΤ το μπουρδέλο το μπλόκ σας.

    ΒΑΡΒΑΡΟ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟΚΩΛΟ ΣΟΥ ΤΟΥΜΠΑΝΟ
    ΓΡΥΣΠΟΛΑΚΗ...ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ.
    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ..... ΒΑΛΕ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΡΓΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΟΙΜΗΘΕΙ!

    Επειδή είναι από άλλο πλανήτη και μπορεί να βάλει τρικλοποδιές ακόμα και στον εαυτό του, εδώ και χρόνια τον βάζουν να μιλάει μόνο σε στημένα πλάνα (με μονόχρωμο απαλό φόντο) και να απαγγέλλει το ποιηματάκι που του έχουν μεταφράσει οι Έλληνες επικοινωνιολόγοι του.

    Η πλάκα είναι ότι, επειδή δεν μπορεί μόνος του να διαβάσει σωστά τα Ελληνικά, συνεχίζει να κάνει απίθανα σαρδάμ, για να ξεκαρδιζόμαστε και εμείς στις χιουμοριστικές εκπομπές της τηλεόρασης.

    ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ πρόσεξα ότι τον έχουν βάλει να μιλάει ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ, μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

    Ξέρουν από μάρκετιγκ οι άνθρωποι, το κατέχουν εξαιρετικά το σπόρ της επικοινωνίας.

    Προφανώς το κέρδος είναι διπλό.

    Πρώτο, μιλώντας αργά φαίνεται πιό σοβαρός, ΣΧΕΔΟΝ ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ.

    Δεύτερο, ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΤΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΓΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ και έτσι μειώνονται τα γνωστά ξεκαρδιστικά του σαρδάμ, με τα οποία φτιάχνουν συκώτι οι τηλεθεατές του Λαζόπουλου και του Μητσικώστα.

    Τϊ να κάνεις;

    Έτσι είναι η ζωή.

    Κερδίζει η πολιτική και χάνει η επιθεώρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Νοικοκυραίοι της συμφοράς
    -Μας κατακλέψατε σεμνά και ταπεινά
    -Μας κάνατε φτωχότερους με την δήθεν πάταξη της ακρίβειας
    -Μας ξευτιλίσατε με την δήθεν μηδενική ανοχή στη διαφθορά
    -Μας ξεγελάσατε με την δήθεν επανίδρυση του κράτους
    -Μας γεράσατε πρόωρα περιμένοντας έξοδο από την επιτήρηση
    -Μας νομίσατε για μαλάκες και πως αφού μας τουμπάρατε δις έχετε την εντύπωση ότι είστε αναντικατάστατοι .
    Είστε ένα τσούρμο πλιατσικολόγων που ελέω Σημίτη καβαλικέψατε στο σβέρκο μας.
    Είστε μια κυβέρνηση του δήθεν
    Είστε δημαγωγοί και λασπολόγοι του χειρίστου είδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ, ΨΑΞΤΕ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΧΑΖΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ, ΕΜΕΙΣ ΠΗΡΑΜΕ.

    Από το 2004 οι φαταούλες καναλάρχες και κολλητοί τους επιχειρηματίες προσπαθούν να ρίξουν τον Καραμανλή.

    Το 2007 οι νταβατζήδες θέλανε το Βενιζέλο, τάχανε βρεί καλά τα παλληκαράκια.

    Οι οπαδοί του πασόκ όμως είχαν άλλη γνώμη και έτσι οι νταβατζήδες αποφάσισαν να δείξουν τα δόντια τους στο Γιωργάκη.

    Άρχισαν τις μαϊμού δημοσκοπήσεις, ότι ο Τσίπρας παίρνει 18%. Για ένα εξάμηνο έψαχνε γωνίες να κρυφτεί ο κουφιοκεφαλάκης γιός της Μάργκαρετ Τσάντ.

    Τότε οι νταβατζήδες κατάλαβαν ότι είχαν πρόβλημα. Μπορεί να έδωσαν ένα γερό μάθημα στο Γιωργάκη για το ποιος είναι το αφεντικό αλλά η κυριαρχία του Καραμανλή ήταν αδιαμφισβήτη.

    Και τώρα τι κάνουμε είπαν ο Μπόμπολας, ο Λαμπράκης, ο Κυριακού, ο Κοντομηνάς και ο Αλαφούζος;

    ΡΙΞΑΜΕ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΝΥΠΑΚΟΥΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ;

    ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ;

    Κάνανε την καρδιά τους πέτρα, εξαφάνισαν το Βενιζέλο και αποφάσισαν ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΤΕΛΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΙΝΑ, δηλαδή ο Γιωργάκης.

    Λειψός, ξελειψός, τουλάχιστον είναι του χεριού μας.

    ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ λοιπόν οι πάμπλουτοι γεροξεκούτηδες με το χαζογιώργο και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Βρήκαν μια παλιά υπόθεση ανταλλαγών εκτάσεων γής ανάμεσα στην εκκλησία και το δημόσιο που είχε ξεκινήσει το πασόκ και την είχε συνεχίσει η ΝΔ και τη βάφτισαν το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Ελλάδας.

    Γέμισαν επίσης τα δελτία ειδήσεων με άλλα «σκάνδαλα» όπως πχ. των υποκλοπών (όπου υποκλεπτόμενος ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός), του Ζαχόπουλου (ένας γραμματέας υπουργείου πηδούσε μια μικρούλα που τον εκβίαζε για διορισμό), του Παυλίδη (ένας εφοπλιστής της κακιάς ώρας κατηγορεί ένα πρώην υπουργό ότι το 2005 ο συνεργάτης του ζήτησε κάτι ψίχουλα μίζα) και πάει λέγοντας.

    Φοβερά και τρομερά πράγματα δηλαδή, άστα να πάνε!

    Και τώρα ήλθε η στιγμή να βάλουμε το Γιωργάκης στο θρόνο που του αξίζει.

    Χρησιμοποιούν κάθε αθέμιτο μέσο για να αναδείξουν τον Αδόλφο Καρατζαφέρη, να κατασυκοφαντήσουν και να λοιδωρήσουν τη ΝΔ και να θάψουν το Σύριζα και το ΚΚΕ.

    ΡΕ ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΕΣ, ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΟΣ;

    Νομίζετε ότι δεν βλέπουμε ότι εδώ και ένα δίμηνο εμφανίζονται:

    Στα πρωινάδικα: ο Γεωργιάδης και ο Βελόπουλος

    Στα μεσημεριανά : o Γεωργιάδης, ο Βελόπουλος και ο Αϊβαλιώτης

    Στα βραδυνά : o Γεωργιάδης, ο Βελόπουλος, ο Αϊβαλιώτης και ο Πλεύρης

    ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ (λάιφστάϊλ, δελτία ειδήσεων, κλαψουρο-σοόυ, κουτσομπολίστικα) εμφανίζονται ολημερίς και οληνυχτίς όλα τα ανωτέρω παλιόπαιδα του Λάος, μαζί βέβαια με τον καραγκιόζη Αδόλφο Καρατζαφέρη.

    ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

    Πόσο καιρό έχουμε να δούμε καλεσμένους στα ιδιωτικά κανάλια τον Αβραμόπουλο, το Σαμαρά, το Στυλιανίδη, το Δένδια και τους περισσότερους νεο-δημοκράτες; Ο Γκιουλέκας που είναι υπεύθυνος τύπου της ΝΔ έχει σχεδόν εξαφανιστεί από προσώπου γής, η Πατριανάκου για τα ιδιωτικά κανάλια είναι παντελώς άγνωστη.

    Όταν καλούν νεοδημοκράτη, καλούν μόνο τους γνωστούς γραφικούς τύπους για να τους λοιδωρήσουν και να τους ξεφτιλίσουν.

    To 1989 οι πολιτικοί έδωσαν (και σωστά) τη δυνατότητα σε ιδιώτες να φτιάξουν κανάλια για να γλυτώσουμε από την πλύση εγκεφάλου των κρατικών καναλιών, που είναι στα χέρια της εκάστοτε κυβέρνησης.

    ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 4 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

    Κύριε Μπόμπολα (με το Mega, το Πρώτο Ψέμμα, την Ημερησία, και τις δεκάδες επιχειρήσεις σου),

    κύριε Λαμπράκη (με τα Νέα, το Βήμα και τις λοιπές σου επιχειρηματικές δραστηριότητες),

    κύριε Αλαφούζο (με την Καθημερινή, το Σκάϊ, τα καράβια και τις λοιπές επιχειρήσεις σου)

    κύριε Κυριακού (με τον Αντένα και τα καραβάκια σου)

    θέλω να σας πώ κάτι από καιρό.

    Εσείς μπορεί να είσαστε πλούσιοι και εμείς μεροκαματιάρηδες, αλλά ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΧΑΖΟΙ, ΟΥΤΕ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ.

    Και έχουμε και ένα άλλο πλεονέκτημα, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ.

    Για την ακρίβεια γύρω στα 4 εκατομμύρια.

    Άει σιχτίρ λοιπόν και σείς και τα λεφτά σας και οι επιχειρήσεις σας, τα σάβανα δεν έχουν τσέπες ρεεεε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μα επιτέλους τί άλλο να κάνουμε, γράφουμε μαλακίες, ξαναγράφουμε μαλακίες, ξαναγράφουμε μαλακίες, πάλι ξανά ξαναγράφουμε μαλακίες.
    Ξημερωβραδιάζουμε νύχτα – μέρα πάνω σε χαρτιά και υπολογιστές, πληρώνουμε τους καλύτερους επικοινωνιολόγους να μας δίνουν ιδέες και για άλλες μαλακίες, δέν τρώμε, δέν πίνουμε, δέν κοιμώμαστε, έχουμε καταντήσει σκιάχτρα. Ξαναγράφουμε, περιμένουμε, τα σώζουμε, ξαναγράφουμε, έχουμε γεμίσει όλο το Press μαλακίες, έχουμε καταγελοιοποιηθεί αλλά το χαζοκώστα μας αντί να πάρει μπροστά βουλιάζει όλο και χειρότερα.
    Τί άλλο να κάνουμε για σένα αρχηγάρα μας? Ποιός θα μας αποζημιώσει τώρα για τον τόσο χαμένο κόπο μας?
    Επιτελικό Team Ευάγγελου Αντώναρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ακους εκει να αποκαλει βαρβαρους τους μισους Ελληνες!!
    Και ποιος το κανει αυτο??
    Το καθυστερημενο παιντι της κ.Μαργκαρετ Τσαντ, το βλακογιοργο!!

    Βαρβαροι, κατ αρχας ηταν οι χιτλερικοι.
    Σοσιαληστες κατα συμπτωση..
    Βαρβαροι ηταν οι σταλινικοι.
    Σοσιαληστες κατα συμπτωση..

    Υπαρχει και αλλη ερμηνεια της λεξεως "βαρβαρος".
    Βαρβαρος ειναι αυτος που παραβαινει τους γραμματικους κανονες της Ελληνικης γλωσσας.
    (η παραβαση των συντακτικων κανονων ειναι σολοικισμος)..

    Συνεπως το μπραβογιοργο ειναι βαρβαρος .
    Και γιατι ειναι "σοσιαληστης" και γιατι βαρβαριζει οταν χρησιμοποιει την Ελληνικη γλωσσα!

    Εχει και αλλα κουσουρια αυτο το απροσαρμοστο,αλλα το κυριωτερο εχει ξεφυγει εντελως.
    Το αγχος βλεπετε ,το στρεςς ..
    Ειναι η τελευταια του ευκαιρια οι ευρωεκλογες .
    Αν τις χασει ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ θα του δωσουν κλωτσια του αχρηστου.
    Και τοτε παρεα θα κανει ΜΟΝΟΝ με τη μαμυ του κ.Τσαντ.

    κ.τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητέ "σύντροφε" Γρυσπολάκη, αυτό που οι εγχώριοι κομπλεξικοί αριστερούληδες αρνούνται πεισματικά να παραδεχτούν, είναι ότι ο σοσιαλισμός ΕΙΝΑΙ βαρβαρότητα. Διότι είτε το θέλετε όλοι εσείς είτε όχι, ο καπιταλισμός και η αστική τάξη έδωσαν ψωμί και ελευθερία στους λαούς. Ο σοσιαλισμός τα μόνα που έδωσε, ήταν η φτώχεια, η πείνα, η εξαθλίωση, η ισοπέδωση και τα γκούλαγκ. Μην προσπαθείτε λοιπόν να κρύψετε τον κομπλεξισμό σας πίσω από έναν "ιδεολογικοφανή" μανδύα και αφήστε επιτέλους την Ρόζα Λούξεμπουργκ, τον Τσε Γκεβάρα και τις Πασιονάριες. Αρκετά ταλαιπωρήσατε την ανθρωπότητα με αυτούς. Όσο για το μανιχαϊστικό δίλημμα σοσιαλισμός ή "βαρβαρότητα", θα έπρεπε να παραφραστεί ως σοσιαλισμός ή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΤΙ διλήμματα είν αυτά ρε; αυτά είναι για ουρακοτάγκους. το μέλλον είναι η αναρχία. αμα δεν με πιστεύετε, ρωτήστε τα παιδιά σας, αν δε τάχετε κανει ήδη σαν τα μούτρα σας δηλαδη


    μάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Otan kapote prin 20 chronia ypostirize kapoios oti h akratos idiotikopoiisi chwris ton elegho tou kratous,tote kai prin tin oikoumenikh kywernhsi ´89 tha katalhxei sto apolyto chaos tis idiotikopoihshs,tote mas pernagate gia dogmatikous!Symera oloi ourliazete gia ta idiotika TV-kanalia typou MEGA klp.
    Tora, den mas lete akoma sto ti einai cheiroteros o G.P.apo ton katallhlotero K.K.( Karaman-ali)!
    Alloimono omws an perimene o ell.laos kai egw meta apo tosa chronia, tin apanthsi apo sas tous kathola idious,anepidektous politikis mathisews NDoules!
    O laos tha sas deixei !

    Leonidas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τα κακόμοιρα πράσινα πρόβατα έχουν υπερβεί κάθε αξίωμα της επιστήμης της βιολογίας.

    Πρώτη φορά παρατηρείται μηρυκαστικά να έχουν λαλήσει !

    Μπέεεε .......

    Κοκορίκοοοοοο …….

    Είδες το άγχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ναι ρε γουρουνάκια παντός είδους, παπαγαλάκια γαλάζια, κόκκινα , πορτοκαλί, παρδαλά ότι στο διάολο είσαστε.
    Σοσιαλισμός ή η Βαρβαρότητα του καπιταλισμού που δεν έχει τις περισσότερες φορές ηθικούς φραγμούς;
    Ξέρετε πόσοι έχουν αυτοκτονήσει μόνο στην πατρίδα μας την Ελλάδα εξ αιτίας του σκληρού, ανάλγητου καπιταλιστικού συστήματος;
    Με τι τόκο παίρνεις ένα δάνειο από μια τράπεζα και τι τόκο σου δίνει στα δικά σου χρήματα που της εμπιστεύτηκες;
    Τι τόκο πληρώνεις για μια πιστωτική κάρτα;
    Σε «σκοτώνει ή δεν σε σκοτώνει» μια τράπεζα για ένα μικρό σου χρέος;
    Και ζητά και ο καραμανλής με μικρό το κάπα από τον Παπανδρέου να ανακαλέσει την δήλωση του!
    Να σκύψει ο ίδιος ο καραμανλής, και να κάνει σαράντα μετάνοιες ζητώντας συγνώμη από εκείνους που αυτοκτόνησαν λόγω χρεών, από τα παιδιά τους από τους γονείς τους, και να τα παρατήσει και να πάει στο σπίτι του.
    Να δηλώσει αν είναι ικανός ή ανίκανος να κυβερνήσει, όχι για να κάνει πλάτες στους τραπεζίτες αλλά πλάτες στον Λαό!
    Κάποτε βρισκόμουν σε ένα Νοσοκομείο, στον Ευαγγελισμό να δω έναν συγγενή μου.
    Στο κρεβάτι δίπλα από αυτόν τον συγγενή μου, ήταν ένας γεροντάκος που τον είχε γηροκομήσει, ένας υπάλληλος μεγάλου Οργανισμού, με την προϋπόθεση ότι, όταν πεθάνει ο άνθρωπος αυτός, Ο υπάλληλος, θα κληρονομήσει το σπίτι του στα Πατήσια, έτσι τα είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους, θα με βοηθήσεις στα γηρατειά μου και εγώ θα σου γράψω το σπίτι μου στην διαθήκη μου, πράγμα που ο γέρος το είχε ήδη κάνει.
    Έλα όμως που αργούσε να πεθάνει και ο κληρονόμος τα είχε πάρει στο κρανίο με το γεγονός!
    Έτσι λοιπόν διαμαρτυρόταν ανοιχτά και σε όλους για την "στάση" του γέρου του....δεν τα κακαρώνει να ξεμπλέξω, δεν πάει στο καλό να ησυχάσω, και άλλα τέτοια ευγενή…
    Ο γιος του φίλου μου που ήταν εκεί, και άνθρωπος που τα είχε πάρει στο κρανίο με την συμπεριφορά του κληρονόμου και φροντίζοντος τον γέρο το διηγιόταν στο σαλόνι του ορόφου, σε εμάς, και μάλλον κάπως δυνατά, επειδή κούφιζε και λιγάκι, το γεγονός , όμως η σύζυγος του, ατυχώς γι’ αυτήν, του λέει, μίλα πιο σιγά, είναι ντροπή!
    Τα παίρνει για τα καλά στο κρανίο ο άλλος και της λέει ακόμη πιο δυνατά.
    Εδώ μωρή δεν ντρέπεται αυτός που το κάνει και θα ντραπώ εγώ που το λέω!
    Έτσι λοιπόν και ο καραμανλής αντί να παραδεχτεί ότι με το καπιταλιστικό του σύστημα που το έχει αφήσει ελεύθερο και κάνει ότι θέλει, ληστεύει τον κοσμάκη και τον στέλνει και αυτοκτονεί από την απόγνωση του και τα χρέη του, λέει στον Παπανδρέου να ανακαλέσει αυτό που είπε, Σοσιαλισμός ή η Βαρβαρότητα του Καπιταλισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Λαμόγια της ΝΔ.
    ΦΑΓΑΤΕ ΦΑΓΑΤΕ ΦΑΓΑΤΕ.
    Αντε πηγαίνετε να τα χωνεψετε γιατί τόση κλεψιά σε 5 χρόνια δεν αντεχεται.

    ΜΠΛΕ ΛΑΜΟΓΙΑ.
    ΝΔΟΥΚΟΙ ΛΑΜΟΓΙΕΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΓΙΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μην ψηφίζετε του βλάκες γενικώς ! Η βλακεία είναι επικίνδυνη... ο Εικονικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Επειδη τα παιδια δεν ξερουν περι τινος προκειται , η φραση σοσιαλισμος η βαρβαροτης μηδε εξαιρουμενου και των τηλεοπτικων αστερων,καλα δεν συζηταω για τους πασοκους,διοτι αυτοι αν ηξεραν δεν θα το χρησιμοποιουσαν,διοτι ο χαρισματικος μπαμπας του Γιωργακη,οταν συνεληφθη πριν απο την κατοχη για να φυγει στην Αμερικη εδωσε τον Καστοριαδη και αλλους τροτσικιστες της εποχης στην ασφαλεια,Αφηστε λοιπον ησυχο εκει που ειναι τον Καστοριαδη,στην Ελλαδα τους λεγαμε "σομπες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δεν θελω να σχολιασω το εαν καποιος συμφωνει ή διαφωνει με το "σοσιαλισμος και δημοκρατια ή βαρβαρτοτητα" αυτο που με ενοχλει ειναι το ποσο ευκολα κοβουμε τη λεξη δημοκρατια για να μας βολευει και αρχιζει η παραποιηση του νοηματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση