GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοσκόπηση της METRON Analysis για τον ANT1...

Από Το Γρέκι Ευρωεκλογές Πρόθεση ψήφου4,4 % μπροστά το ΠΑΣΟΚ Ευρωεκλογές Εκτίμηση Εκλογικού Αποτελέσματος 5,5 % μπροστά το ΠΑΣΟΚ

Από Το Γρέκι

Ευρωεκλογές Πρόθεση ψήφου4,4 % μπροστά το ΠΑΣΟΚ
Ευρωεκλογές Εκτίμηση Εκλογικού Αποτελέσματος 5,5 % μπροστά το ΠΑΣΟΚ

9 σχόλια

  1. Ναι μωρε! το βρήκαν!!!!Αλλο δεν είχαμε παρά να εναποθέσουμε τις ελπίδες της ευρωπαικής μας πορείας στον...Τρεμόπουλο!!!!
    Και μάλιστα μετά να περιμένει να προηγηθεί το ΠΑσοκ σ΄ αυτή την αναμέτρηση!!!

    Παλι σε παίζουνε Γιωργάκη, πάλι σε παίζουνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουν απαξιωθεί τόσο πολύ οι δημοσκοπήσεις που όχι μόνο δεν αξίζει να τις σχολιάζεις αλλά ούτε και να τις διαβάζεις.
    Σκουπίδια, πραγματικά σκουπίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ.

    Τον τελευταίο χρόνο οι καναλάρχες έχουν κηρύξει ανένδοτο στον Καραμανλή με τα υπαρκτά ή ανύπαρκτα ή γελοία σκάνδαλα της ΝΔ.

    Τώρα που ήλθε η ώρα να μάθει ο κόσμος ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛA ΤΗΣ ΖΙΜΕΝΣ (της ΜΑΝ, των TOR, των φρεγατών, του Κτηματολογίου, κλπ) δεν θα σταματήσει να γυρίζει ο τροχός.

    ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ, Η ΖΙΜΕΝΣ, ΔΕΝ ΘΑΒΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.

    Όταν με το καλό βγούν όλοι οι πράσινοι πρωταγωνιστές του στη σέντρα ΤΟΤΕ (ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ) θα μιλήσουμε ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ για τη διαφθορά των πολιτικών στην Ελλάδα.

    Όταν πάρει ακριβοδίκαια ο καθένας το μερίδιο των ευθυνών που του αναλογεί (πράσινοι, γαλάζιοι, κόκκινοι) ΤΟΤΕ (ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ) ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ.

    ΟΧΙ ΠΡΙΝ.

    Είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και αδικία να εξισώνονται τα 100,000 του Παυλίδη με τα 100.000.000 ευρώ της Siemens.

    Είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να μιλάμε για ευθύνες της ΝΔ μετά το 2004, όταν οι μίζες της Ζίμενς αφορούν πασόκους δημόσιους υπάλληλους και υπαλλήλους του ΟΤΕ, σημερινούς ή συνταξιούχους.

    Είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να μιλάμε για σκάνδαλο υποκλοπών, όταν ο υποκλεπτόμενος ήταν ο καταγγελόμενος πρωθυπουργός (και γαμημένος και δαρμένος - δεν γίνεται).

    Είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να εξισώνουμε τα εκατοντάδες εκατομμύρια των TOR-M1 και των φρεγατών με τα ξενοπηδήματα του Ζαχόπουλου.

    Είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να χρεώνουμε την υπόθεση Βατοπεδίου μόνο στη ΝΔ, τη στιγμή που η μισή δουλειά είχε γίνει από το πασόκ.

    Είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να μιλάει για διαφθορά ο Γιωργάκης, όταν ο παιδικός του φίλος Γ. Τρεπεκλής εισέπραξε μίζα 6,5 εκατομμύρια ευρώ μόνο από το C4I.

    ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ. ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.

    Μόνο έτσι κάποτε θα μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε τους τίμιους πολιτικούς από τους πονηρούληδες.

    Εντάξει George;

    Άλλη λύση δεν υπάρχει, βούρ να τελειώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ω ΡΕ ΔΕΞΙΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...
    ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΙΟ ΤΡΕΛΛΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
    ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΓΑΜΙΣΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ ΠΟΤΕ ΣΑΣ.
    ΘΑ ΒΛΑΣΤΙΜΗΣΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΤΕ,ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΕ,ΝΑ ΤΗΝ ΡΗΜΑΖΕΤΕ.

    ΚΟΤΕΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελλάδα υποχώρησε 10 θέσεις στην ανταγωνιστικότητα το 2009
    Υποχώρησε κατά 10 μονάδες (σε επίπεδα ρεκόρ) η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Με μόνη χειρότερη επίδοση αυτή της Εσθονίας, που έχασε 12 θέσεις, η Ελλάδα κατέλαβε με βάση την κατάταξη της παγκόσμιας επετηρίδας του International Institute for Management Development για το 2009, στην 52η θέση, σε σύνολο 57 οικονομιών τις οποίες μελετά το IMD. Σήμα κινδύνου του ΣΒΒΕ για τη μεταποίηση.

    ===================================
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΩ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών είναι δουλειά (τουλάχιστον στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ) των αρχηγών των κομμάτων, η σύνθεσή τους πολλές φορές λειτουργεί σαν μηχανισμός «αποκωδικοποίησης» των σκέψεών τους, της «φάσης» που βρίσκονται και γενικώς του... «πού το πάνε».
    Ο Καραμανλής λ.χ. επέλεξε ψηφοδέλτιο με περισσότερο εσωκομματικό χαρακτήρα, στηριγμένο εμφανώς σε κομματικές ισορροπίες, με «βαρόνους» και «δελφίνους» της ΝΔ. Είναι σαφής η επιδίωξη της ενίσχυσης της «κομματικής συσπείρωσης», χωρίς όμως να φτάνει σ’ ένα σημείο «υπερπολιτικοποίησης». Καθώς την επομένη, με το ενδεχόμενο μιας αναμενόμενης εκλογικής ήττας, δεν θέλει να της δώσει μείζονα σηματοδότηση.
    Η κ. Γιαννάκου, με πολιτική επάρκεια, κεντροδεξιό προφίλ και μια διάχυτη προσωπική συμπάθεια, για την περιπέτεια που είχε με την υγεία της, αντιμετωπίζει δύο προβλήματα: Πρώτον, το «προφίλ» που έχει δύσκολα αξιοποιείται, καθώς ακυρώνεται πλήρως από την τρέχουσα κυβερνητική πολιτική. Και δεύτερον, γιατί αποτελεί «κόκκινο πανί» λόγω της στάσης της για το «βιβλίο της Ιστορίας», σε συντηρητικά... δεξιά κοινά, που σπεύδει να εκμεταλλευτεί ο «συγκάτοικος της πολυκατοικίας», ο κ. Καρατζαφέρης.
    Συνολικά, όμως, το ψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι ψηφοδέλτιο αμυντικού... κομματικού χαρακτήρα, που δείχνει περισσότερο έναν «εγκλωβισμένο» Καραμανλή παρά έναν απελευθερωμένο ηγέτη, που δείχνει να «ποντάρει» στο μέλλον δυναμικά...
    Αντίθετα, ο Παπανδρέου συγκρότησε ένα ψηφοδέλτιο πολύ πιο ανοιχτό στην κοινωνία και με έντονη διάθεση ανανέωσης. Επιχειρεί να φέρει «ένα νέο πολιτικό προσωπικό» στο προσκήνιο. Πράγμα που ήταν στόχος του από την πρώτη στιγμή της ηγεσίας του στο ΠΑΣΟΚ, παρότι «ατύχησε» κάποιες φορές στο παρελθόν. Ακόμα και ο επικεφαλής, ο κ. Παπακωνσταντίνου, αυτό κυρίως σηματοδοτεί και όχι στενά την «οικονομία».
    Ο Παπανδρέου επίσης, σε αντιδιαστολή με τον Καραμανλή, δεν «διαπραγματεύτηκε» το ψηφοδέλτιο. Πήρε την ευθύνη απολύτως επάνω του, επενδύοντας στο ηγετικό του προφίλ. Ενώ με τη Συλβάνα Ράπτη, στη δεύτερη θέση, έδωσε «αναλογία» και ποιοτικά χαρακτηριστικά για το πώς αντιλαμβάνεται τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, τη μελλοντική διακυβέρνηση από το «όλον ΠΑΣΟΚ» και τον αρχηγικό του ρόλο.
    Κάθε άλλο λοιπόν παρά λίγα είναι τα συμπεράσματα από τα ψηφοδέλτια για το πώς «σκέφτονται» οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων, σε ποια «φάση» βρίσκονται και πώς σχεδιάζουν να πορευτούν. Δυστυχώς, τα ίδια τα πρόσωπα, που βρίσκονται στα ευρωψηφοδέλτια, θα παίξουν (λόγω εσωτερικής συγκυρίας) λιγότερο ρόλο απ’ όσο θα επιθυμούσαν και -γιατί όχι;- θα άξιζαν. Κοντός ψαλμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 19 Μαϊ 2009
    Mιά άποψη για το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

    Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ (ή αλλιώς «αμάρτησα για το παιδί μου)
    Παρά τις φιλότιμες (?) προσπάθειες να συγκροτήσει ένα «καλό» ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου δεν απέφυγε να υποπέσει στο πολιτικό ολίσθημα της «οικογενειοκρατίας και του νεποτισμού», προϊόν της οποίας είναι και ο ίδιος.Σε πρώτη ανάγνωση η τοποθέτηση σε εκλόγιμη θέση ενός νέου ανθρώπου από το χώρο της ακτιβιστικής οικολογίας με «καλές σπουδές» δημιουργεί θετική εντύπωση. Βέβαια το ότι ο 32-χρονος συμπαθής κύριος Κρίτων Αρσένης, δεν έχει ακόμη «ένσημα» και έχει την πολυτέλεια να σπουδάζει ακόμα και να κάνει ακτιβισμό, αποσιωπάται και δεν σχολιάζεται από τους πολιτικούς αναλυτές των ΜΜΕ.
    Το κυριότερο όμως στοιχείο που «αποκρύπτεται» είναι το γεγονός ότι... ο Κρίτων Αρσένης είναι γόνος πολιτικής οικογένειας πολύ φιλικής στον Γιώργο Παπανδρέου και την μητέρα του Μαργαρίτα. Είναι γιος της Μαρίας Αρσένη, πρώην υφυπουργού, 6 φορές βουλευτού, ιδρυτικού μέλους της ΕΓΕ, νομάρχη, περιφερειάρχη, μέλους Κ.Ε., Ε.Σ. και σήμερα Συνηγόρου του Μέλους και του Φίλου του ΠΑΣΟΚ, ενός θεσμού «ιδιαίτερα σημαντικού» για το οργανωτικό σχήμα που καθιέρωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ. Ενός θεσμού που μαζί με την Επιμόρφωση, την ΕΚΑΠ, το Κάθε Μέρα Πολίτης, είναι τα «στηρίγματα» του Προέδρου.
    Η Μαρία Αρσένη μετά από μια μακρόχρονη πολιτική καριέρα από το 1982 έως και το 2004, αποχώρησε από την ενεργό πολιτική, δηλώνοντας ότι δεν κατεβαίνει στις βουλευτικές εκλογές, παρέμεινε όμως σε κεντρικό κομματικό ρόλο στο «νέο» ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου.Πολλοί που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αναρωτιόταν για πιο λόγο μια γυναίκα 60 χρονών, που μένει στη Θεσσαλονίκη και στερήθηκε την οικογένειά της για 20 χρόνια περίπου, αποφασίζει μετά το τέλος της πολιτικής της καριέρας να αναλάβει ένα κομματικό ρόλο πλήρους σχεδόν απασχόλησης, με συνεχή παρουσία στην Αθήνα.
    Η απάντηση στο ερώτημα δίνεται ίσως σήμερα που ο γιος της Κρίτων Αρσένηςτοποθετείται σε μια τόσο σοβαρή πολιτική θέση, που είναι διαβατήριο για μια πολιτική καριέρα, και στη χειρότερη περίπτωση μια δια βίου οικονομική διασφάλιση.Άξιζαν τελικά οι κομματικές υπερωρίες πέντε χρόνων και ο σκληρός αγώνας για την επανεκλογή του Προέδρου, και ο Πρόεδρος δεν ξεχνά τους πιστούς του φίλους, ιδιαίτερα αν είναι και φίλοι της μητέρας του.
    Ο Παρασκηνιακός (panam..@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τους πιστεύει άραγε κανείς;

    ΥΓ. Παράκληση προς ΠΑΣΟΚους: Πείτε μας τελικά τι ισχύει; Θα κερδίσετε με 4-5-6% όπως σας λένε οι δημοσκόποι ή με μία ψήφο όπως λέει η Διαμαντοπούλου και η Σ. Ράπτη... μας έχετε μπερδέψει... το έχετε ή δεν το έχετε τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση