GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Press-gr αποκαλύπτει ένα "ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ" ντοκουμέντο για το σκάνδαλο της Siemens...

- Στον δικηγόρο Γιαννίδη όλα τα αν τίγραφα από τον τραπεζικό λογαριασμό που έκανε τις "πληρωμές" ο Πρ. Μαυρίδης!... Tι απέγιναν τα...

-Στον δικηγόρο Γιαννίδη όλα τα αντίγραφα από τον τραπεζικό λογαριασμό που έκανε τις "πληρωμές" ο Πρ. Μαυρίδης!...
Tι απέγιναν τα στοιχεία αυτά; Πού βρίσκονται τώρα; Θα δώσει εξηγήσεις ο κ. Γιαννίδης;

Του Στάθη Παλαιολόγου

Το Press-gr αποκαλύπτει σήμερα ένα νέο ντοκουμέντο για την υπόθεση της Siemens που μπορεί να ρίξει φως σε πολλές από τις μέχρι τώρα πτυχές του σκανδάλου και να φέρει στην επιφάνεια σημαντικά στοιχεία για τις "διαδρομές" του χρήματος (Κάντε κλικ πάνω στα δύο έγγραφα για να μεγαλώσουν)...
Πρόκειται για ένα εσωτερικό έγγραφο της Siemens από το οποίο προκύπτει ότι δόθηκε εντολή στον Μιχάλη Χριστοφοράκο να παραδοθούν στον δικηγόρο Ιωάννη Γιαννίδη (φωτογραφία) όλα τα αντίγραφα και κάθε είδους στοιχείο από τον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε για "πληρωμές" ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάδος Πρόδομος Μαυρίδης.
Το εσωτερικό σημείωμα με την ένδειξη "ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ" έχει συνταχθεί στο Ερλάγκεν, στις 10 Μαρτίου 2006 στο "Γραφείο Συμμόρφωσης (Compliance office)" και φέρει την υπογραφή Dr. Burgard.
Ο Dr. Bugard ήταν ο υπεύθυνος εσωτερικού ελέγχου που ανέλαβε τις έρευνες στην Siemens όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των δωροδοκιών και του μαύρου χρήματος. Σύμφωνα λοιπόν με το σημείωμα που έχει συντάξει και υπογράψει ζήτησαν, μαζί με τον Dr. Walisch της εταιρείας, από τον τότε γενικό διευθυντή της Ζήμενς στην Ελλάδα Μιχ. Χριστοφοράκο να καλέσει τον προκάτοχό του Πρ. Μαυρίδη να σταματήσει τις πληρωμές από τον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε, να μεταφέρει όλο το υπόλοιπο -που ήταν χρήματα της Siemens- σε άλλο λογαριασμό και να παραδώσει όλα τα σχετικά έγγραφα και αντίγραφα στον κ. Γιαννίδη.
Το πλήρες κείμενο του σημειώματος (δημοσιεύουμε αριστερά την μετάφραση και δεξιά το πρωτότυπο ντοκουμέντο στα γερμανικά - κάντε κλικ επάνω τους για να μεγαλώσουν) έχει ως εξής:
.
"Ελράγκεν, 10 Μαρτίου 2006
Γραφείο Συμμόρφωσης (Compliance office)
Dr. Burgard

Επικοινωνία Δικηγόρου - Πελάτη
Προνομιακή και Εμπιστευτική

Σημείωση
O κύριος Δρ. Walisch και ο υπογράφων εκάλεσαν την 10 Μαρτίου 2006 και περί ώρα 13.20 τον κύριο Δρ. Χριστοφοράκο και του ζήτησαν, υπό την ιδιότητά του ως υπηρεσιακός προϊστάμενος, να ανεύρει αμέσως τον κύριο Δρ. Μαυρίδη και να του ζητήσει τα ακόλουθα:
-να σταματήσει τις πληρωμές από τον ιδιωτικό τραπεζικό λογαριασμό του στην Societe General Private Banking Hellas
-να μεταφέρει το υπάρχον πιστωτικό υπόλοιπο αυτού του λογαριασμού, όπου συμφώνως με δηλώσεις του πρόκειται για χρήματα της Siemens, στο συνολικό ύψος αυτών, σε έναν κατονομαζόμενο τραπεζικό λογαριασμό της Siemens AG.
-να παραδώσει αμέσως τα αντίγραφα και τα υπόλοιπα αποδεικτικά έγγραφα, που σχετίζονται με αυτό το λογαριασμό, στον διορισμένο δικηγόρο της Siemens, Γιαννίδη.
Ο κ. Χριστοφοράκος επανακάλεσε περί ώρα 13.45 και ανέφερε ότι πληροφόρησε τον κύριο Δρ. Μαυρίδη για το πρώτο εκ των προαναφερθέντων θέμα. Μια περαιτέρω συζήτηση επακολουθεί την ίδια ημέρα μεταξύ 16.30 και 18.00, για να εξασφαλίσουν τα δύο υπόλοιπα
θέματα.
Burgard".

Είναι προφανές ότι από...
το λογαριασμό αυτό και τις κινήσεις του μπορούν να διαπιστωθούν πάρα πολλά πράγματα για τις "πληρωμές" που γίνονταν. Ο κ. Γιαννίδης που αναφέρεται στο σημείωμα είναι ο γνωστός δικηγόρος, αναπληρωτής καθηγητής της Νομικής Σχολής, που μέχρι πρότινος ήταν συνήγορος του Μιχ. Χριστοφοράκου.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν λοιπόν είναι:
-Παρέλαβε "τα αντίγραφα και τα υπόλοιπα αποδεικτικά έγγραφα, που σχετίζονται με αυτό το λογαριασμό", από τον κ. Μαυρίδη σύμφωνα με την εντολή που φέρεται να έλαβε ο κ. Χριστοφοράκος;
-Αν τα παρέλαβε τι τα έκανε;
-Τα έδωσε στον κ. Χριστοροράκο;
-Τα έδωσε στην Siemens της οποίας ήταν διορισμένος δικηγόρος;
-Τα έδωσε στην αμερικανική «Debevoise & Plimpton» που έκανε τον εσωτερικό έλεγχο;
-Ή τα έδωσε στη Δικαιοσύνη;
Και βεβαίως ένα θέμα είναι αν -ύστερα από την αποκάλυψη αυτή- θα κληθεί, όπως επιβάλλεται ο κ. Γιαννίδης (και με ποια ιδιότητα...) από την Δικαιοσύνη για να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη. Επίσης, έχει σημασία και τι θα πράξει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Δεν πρέπει να τον καλεσει να δώσει εξηγήσεις;
Όπως και νάχει, από τα "ίχνη"του λογαριασμού αυτού μπορούν να αποκαλυφθούν πολλά για το μεγάλο σκάνδαλο και τους πρωταγωνιστές του...

14 σχόλια

  1. Συνέλληνες, η Νέα Δημοκρατία στο θέμα της επιλογής του επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της συμπεριφέρθηκε ως πολιτικός σχηματισμός του 1830, ναι του χίλια οχτακόσια τριάντα.
    Χωρίς ίχνος ντροπής και με μόνο το ψηφοθηρικό συμφέρον της, πίεσε και τοποθέτησε την κυρία Γιαννάκου επικεφαλής.
    Με ποια σκέψη;
    Με την κάκιστη, επειδή αυτή η συγκεκριμένη γυναίκα έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, να την λυπηθούν οι ψηφοφόροι και να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία.
    Γι’ αυτό τιμωρήσετε αυτούς που το εμπνεύστηκαν και το πραγματοποίησαν στο πρόσωπο της.
    Κάθε ψήφος κατά της Νέας Δημοκρατίας και υπέρ άλλων κομμάτων, θα είναι και ένα χαστούκι σε τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλάχ αλκμπάρ.... σύντροφε μουσουλμάνε πασοκε του ...1830 !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ω ΡΕ ΔΕΞΙΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...
    ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΙΟ ΤΡΕΛΛΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
    ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΓΑΜΙΣΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ ΠΟΤΕ ΣΑΣ.
    ΘΑ ΒΛΑΣΤΙΜΗΣΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΤΕ,ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΕ,ΝΑ ΤΗΝ ΡΗΜΑΖΕΤΕ.

    ΚΟΤΕΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ KAI MIA AYTOKTONIA

    Άλλες 3 αυτοκτονίες μικρο-επαγγελματιών είχαμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο συνολικός αριθμός των απελπισμένων αυτόχειρων μικρομεσαίων έφτασε τους 123 από την αρχή του χρόνου, χωρίς να υπολογίσουμε αυτούς που ῾῾σώθηκαν῾῾την τελευταία στιγμή ή αυτούς που έχουν μπεί στα ψυχιατρεία...

    Κανένα κανάλι, καμμία εφημερίδα δεν αναφέρεται στο θέμα αυτό.

    Αντίθετα, όλα τα ΜΜΕ της χουντο-νεοδημοκρατίας αναφέρονται διαρκώς στα 8 θύματα της νέας γρίππης παγκοσμίως.

    Με πόσο αίμα πρέπει να πληρώσουμε εμείς οι μικρομεσαίοι την ανάλγητη και απάνθρωπη πολιτική της NEAΣ ΧΟΥΝΤΑΣ που έχει εγκαθιδρύσει η Ν.Δ μέσω της ΕΦΟΡΙΑΣ, του ΤΕΒΕ, των ΤΡΑΠΕΖΩΝ ???

    ένας μικρομεσαίος στα πρόθυρα της αυτοκτονίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κρίτωνας Αρσένης... συνεχίζεται η οικογενειοκρατία των "εκλεκτών τέκνων" του συστήματος

    "Ο Κρίτωνας Αρσένης, γιος της Μαρίας Αρσένη σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, η οποία διατέλεσε δοτή νομαρχίνα Πιερίας επί ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του 1980 και κατόπιν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πάλι στην Πιερία, παρότι κατάγεται από τη Χαλκιδική και άρα εκεί θα έπρεπε κανονικά να πολιτευθεί, αλλά αφού οι ψηφοφόροι της Πιερίας την ψήφιζαν και εκλεγόταν, εμείς τι να πούμε; Πάμε πάσο.
    Το θέμα με την τοποθέτηση του ...

    υιού της Μαρίας στο ευρωψηφοδέλτιο είναι ότι τα τέκνα των μεγαλοσχημόνων τυγχάνουν ιδιαίτερης φροντίδας και τακτοποιούνται και έτσι η οικογενειοκρατία εν έτι 2009 συνεχίζεται, όπως με τις "άγιες οικογένειες" και λοιπές δυνάμεις : τους Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες, Παπανδρέηδες, Βαρβιτσιώτηδες κλπ...
    Κορόιδο λαέ..."
    Αναρτήθηκε από ΠΙΕΡΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ.

    Τον τελευταίο χρόνο οι καναλάρχες έχουν κηρύξει ανένδοτο στον Καραμανλή με τα υπαρκτά ή ανύπαρκτα ή γελοία σκάνδαλα της ΝΔ.

    Τώρα που ήλθε η ώρα να μάθει ο κόσμος ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛA ΤΗΣ ΖΙΜΕΝΣ (της ΜΑΝ, των TOR, των φρεγατών, του Κτηματολογίου, κλπ) δεν θα σταματήσει να γυρίζει ο τροχός.

    ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ, Η ΖΙΜΕΝΣ, ΔΕΝ ΘΑΒΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.

    Όταν με το καλό βγούν όλοι οι πράσινοι πρωταγωνιστές του στη σέντρα ΤΟΤΕ (ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ) θα μιλήσουμε ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ για τη διαφθορά των πολιτικών στην Ελλάδα.

    Όταν πάρει ακριβοδίκαια ο καθένας το μερίδιο των ευθυνών που του αναλογεί (πράσινοι, γαλάζιοι, κόκκινοι) ΤΟΤΕ (ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ) ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ.

    ΟΧΙ ΠΡΙΝ.

    Είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και αδικία να εξισώνονται τα 100,000 του Παυλίδη με τα 100.000.000 ευρώ της Siemens.

    Είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να μιλάμε για ευθύνες της ΝΔ μετά το 2004, όταν οι μίζες της Ζίμενς αφορούν πασόκους δημόσιους υπάλληλους και υπαλλήλους του ΟΤΕ, σημερινούς ή συνταξιούχους.

    Είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να μιλάμε για σκάνδαλο υποκλοπών, όταν ο υποκλεπτόμενος ήταν ο καταγγελόμενος πρωθυπουργός (και γαμημένος και δαρμένος - δεν γίνεται).

    Είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να εξισώνουμε τα εκατοντάδες εκατομμύρια των TOR-M1 και των φρεγατών με τα ξενοπηδήματα του Ζαχόπουλου.

    Είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να χρεώνουμε την υπόθεση Βατοπεδίου μόνο στη ΝΔ, τη στιγμή που η μισή δουλειά είχε γίνει από το πασόκ.

    Είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να μιλάει για διαφθορά ο Γιωργάκης, όταν ο παιδικός του φίλος Γ. Τρεπεκλής εισέπραξε μίζα 6,5 εκατομμύρια ευρώ μόνο από το C4I.

    ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ. ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.

    Μόνο έτσι κάποτε θα μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε τους τίμιους πολιτικούς από τους πονηρούληδες.

    Εντάξει George;

    Άλλη λύση δεν υπάρχει, βούρ να τελειώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΥΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΕ.

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ, ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΑΘΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ.

    Απίστευτο!

    Ο Γιωργάκης συμμετείχε ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ στα υπουργικά συμβούλια του Σημίτη.
    ΗΞΕΡΕ να χρηματοδοτεί 220 Μ.Κ.Ο. ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ τίποτε για τα εκατοντάδες εκατομμύρια των «ωφέλιμων πληρωμών» της Siemens, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.

    Ο Σημίτης ΗΞΕΡΕ να σκορπίζει ΑΠΊΘΑΝΑ κομματικά λεφτά στις εκλογές,
    ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ποιός έδινε τα εκατομμύρια, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.

    Ο Τσουκάτος ΗΞΕΡΕ ότι τα λεφτά έρχονταν από τη Μίζενς και ήταν παράνομα,
    ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ με ποιό αντάλλαγμα έδινε τα λεφτά η Μίζενς, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.

    Η γραμματέας ΗΞΕΡΕ ότι το πασόκ έπαιρνε παράνομα μεγάλα ποσά,
    ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ την προέλευση, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.

    Οι υπεύθυνοι των οικονομικών του κόμματος ΗΞΕΡΑΝ να εισπράττουν λεφτά,
    ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ τα ονόματα των μεγάλων χρηματοδοτών, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΝ.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΤΣΙΠΑ ;

    ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ;

    Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ SIEMENS ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΟΥ ΟΣOI ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΤΕΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΠΟΣΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΝΤΡΟΠΗ.

    Πλάκα έχει που οι κάθε λογής αστείοι καψαμπέληδες ασχολούνται με τον παυλίδη και τα 100 χιλιάρικα.

    Ξεφτιλίστηκε ακόμη και η διαφθορά επί ΝΔ.

    Εκλογές τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάλι Ταμείο θέλεις να κάνεις Γιωργάκη;

    Δεν σας φτάνουνε όσα κλέψατε 20 χρόνια;

    Στα πόσα δισεκατομμύρια δηλαδή θα πείτε εντάξει χορτάσαμε;

    ΨΑΧΤΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΒΕΡΕΛΗ, ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΤΑΙΣΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΖΙΜΕΝΣ.

    .....

    100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΔΩΣΕ Η ΖΙΜΕΝΣ ΣΤΗΝ ΟΚΤΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΧΗΜΑ.

    ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ.

    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 99 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΗΡΕ;

    ΕΠΙΣΗΣ, ΠΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕAΥΤΟ ΤΟΥ;

    ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

    ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΖΙΜΕΝΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ.

    ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΧΑΖΟΥΛΙΚΟ ΠΑΙΔΑΚΙ.

    ΜΑΥΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!

    Γιωργάκη περιμένουμε ακόμη τα 99 εκατομμύρια.

    Γιωργάκη περιμένουμε ακόμη τα 99 εκατομμύρια.

    Γιωργάκη περιμένουμε ακόμη τα 99 εκατομμύρια.

    Ακόμη περιμένουμε τα 99 εκατομμύρια.

    Άντε Γιωργάκη περιμένουμε ακόμη τα 99 εκατομμύρια.

    Τι θα γίνει Γιωργάκη;

    Ότι είσαι χαζός το ξέρουμε, κάνεις και τον κουφό τώρα;

    Καλά, καταλάβαμε.

    Μετά από την απομάκρυνση από το ταμείο καμία ευθύνη δεν φέρουμε, έτσι Γιωργάκη;

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ;

    Για μαλάκες ψάχνετε ρε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΓIΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΟΤΕ...

    ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ...ΠΟΥ ΑΦΑΙΜΑΞΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ...ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ

    Μία ομολογία-σοκ του πρώην γενικού διευθυντή της Siemens Ελλάδος Πρόδρομου Μαυρίδη προς τα στελέχη εσωτερικού ελέγχου του γερμανικού κολοσσού ότι ο ΟΤΕ «λαδωνόταν» για να πληρώνει ακριβότερα τις υπηρεσίες που του παρείχε η γερμανική εταιρία.

    Σε απόρρητο έγγραφο που τιτλοφορείται «Σημειώσεις συζήτησης» -η οποία έγινε στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου 2006, ένα μήνα πριν από την απομάκρυνσή του από την εταιρία, και διήρκεσε σχεδόν 3 ώρες- ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» είναι αποκαλυπτικός. Ενώπιον των εσωτερικών ελεγκτών της μητρικής Siemens κ. Burgard, Hafner και Huppert μιλάει με ονόματα εταιριών, αριθμούς και τραπεζικούς λογαριασμούς, «καίγοντας κόσμο» για την περίοδο 1997-2004, καθώς παραδέχεται, μεταξύ άλλων, ότι:

    α) Οι διοικήσεις του ΟΤΕ δεν έκαναν χρήση των ευνοϊκών όρων που προβλέπονταν στις συμβάσεις με τη Siemens και δεν ασκούσαν τα συμβατικά δικαιώματα που προβλέπονταν, ζημιώνοντας τον ΟΤΕ και κατ’ επέκταση το Ελληνικό Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ προς όφελος της γερμανικής εταιρίας.

    β) Για να γίνει αυτό η Siemens «αιμοδοτούσε» με εκατομμύρια μάρκα στελέχη του Οργανισμού, που έτσι «ξεχνούσαν» να ενεργοποιήσουν τις ρήτρες, οι οποίες ήταν συμφέρουσες για τον ΟΤΕ κι έκαιγαν τη Siemens. Κι αυτό ακριβώς είναι το σημείο-κλειδί πάνω στο οποίο στήθηκε η πυραμίδα της μίζας από το γερμανικό όμιλο.

    γ) Περιγράφει με λεπτομέρειες το πώς λειτουργούσε ο λαβύρινθος του «λαδώματος», αναφέροντας γνωστά αλλά κι άγνωστα ονόματα εταιριών, που χρησιμοποιήθηκαν γι’ αυτόν το σκοπό, ενώ
    δ) Αποκαλύπτει ότι ακόμα και το 2005 χρησιμοποιούσε αυτούς τους λογαριασμούς για να πληρώσει «ληξιπρόθεσμες οφειλές». Οφειλές δηλαδή του παρελθόντος...

    Ο κ. Μαυρίδης κατ’ αρχήν ορίζει ως κομβικό χρονικό σημείο των εξελίξεων το 1997, οπότε και τίθεται σε ισχύ η σύμβαση-πλαίσιο με τον ΟΤΕ που απέφερε στη Siemens Griechenland πολύ υψηλούς τζίρους, λόγω των πολύ καλών τιμών που είχαν εξασφαλίσει οι Γερμανοί. Υπήρχαν όμως τρεις κομβικές ρήτρες στη συμφωνία, οι οποίες έπρεπε να παραμένουν ανενεργές, για να συνεχίσει η Siemens να απολαμβάνει τα μεγάλα κέρδη σε βάρος του Δημοσίου. Τι προέβλεπαν;

    1. Ο ΟΤΕ είχε το δικαίωμα να ελέγξει, με τη βοήθεια μιας επιτροπής, αν τηρήθηκε η συμβατική ρήτρα, σύμφωνα με την οποία λαμβάνει πράγματι την καλύτερη τιμή χρέωσης πελατών. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε ο ΟΤΕ μπορεί εκ των υστέρων να απαιτήσει μειώσεις τιμών.

    2. Επίσης ο ΟΤΕ έχει το δικαίωμα να ελέγχει πόσο υψηλά είναι τα κέρδη της Siemens Griechenland. Σε περίπτωση που υπάρξει υπέρβαση μιας συγκεκριμένης τιμής, ο ΟΤΕ θα μπορεί εκ των υστέρων να απαιτήσει εκπτώσεις.

    3. Ο ΟΤΕ μπορεί οποτεδήποτε να καταγγείλει τη συμφωνία, σε περίπτωση που άλλοι ανταγωνιστές προσφέρουν τα προϊόντα τους σε χαμηλότερες τιμές απ’ ό,τι η Siemens.

    Και οι τρεις έμειναν ανενεργές. Στο έγγραφο- φωτιά η αναφορά είναι αποκαλυπτική: «Ο ΟΤΕ δεν έκανε ποτέ μέχρι σήμερα χρήση των τριών -μη συμφερουσών για τη Siemens- δυνατοτήτων. Ως εκ τούτου οι αποδόσεις εξακολούθησαν να είναι υψηλές και όλες οι σχετικές προβλέψεις αποδεσμεύτηκαν πάλι στο παρελθόν». Στο σημείο αυτό μάλιστα γίνεται αναφορά και στη σύμβαση με την Armentel, η οποία ήδη ερευνάται από εισαγγελέα Πρωτοδικών.Ο ΟΤΕ δεν έκανε ποτέ μέχρι σήμερα χρήση των τριών -μη συμφερουσών για τη Siemens- δυνατοτήτων. Ως εκ τούτου, οι αποδόσεις εξακολούθησαν να είναι υψηλές”.

    Οι πολυάριθμες πριμοδοτήσεις ήταν απαραίτητες, ιδίως επειδή η διοίκηση του ΟΤΕ τα προηγούμενα χρόνια είχε αντικατασταθεί πλήρως, συνολικά τέσσερις φορές, και γι’ αυτό το λόγο έπρεπε να διασφαλιστεί ότι δεν θα μεταβαλλόταν τίποτα, ως προς τη συμφέρουσα για τη Siemens ακολουθούμενη πρακτική”.

    Ακόμα και το καλοκαίρι του 2005 (ο Μαυρίδης) έκανε χρήση του λογαριασμού, προκειμένου να εξοφλήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές”.
    Ολες οι διενεργηθείσες από τον κύριο Μαυρίδη εκροές αποτελούν “θέματα πριμ” που εξυπηρετούν το σκοπό της επιχείρησης”.
    Οι απαραίτητες για τις παραγγελίες πριμοδοτήσεις, όπως επίσης και οι λοιπές αποφάσεις, ανακοινώθηκαν από τον κ. Μαυρίδη στο Μόναχο και πληρώθηκαν εκεί”.

    ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ...ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟΤΕ...
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ,ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣKΗΝΙΟ ΚΑΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Tι απέγιναν τα στοιχεία αυτά; Πού βρίσκονται τώρα; Θα δώσει εξηγήσεις ο κ. Γιαννίδης;"

    Όλα τα στοιχεία τα έχει ο μπουχέσας και αποδεικνύουν ότι τα νεοφιλελεύθερα λαμόγια έκλεβαν και πριν το 2004 με το ΠΑΣΟΚ και συνέχισαν χωρίς κανένα φραγμό πλέον και με τη Νδούλα.

    Για αυτό έκλεισε τη βουλή άρον-άρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΩΧ ΜΩΡΕ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ..
    ΕΚΛΕΒΕ ΑΣ ΠΟΥΜΕ Ο ΜΑΝΤΕΛΗΣ.
    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ
    ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.
    ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Ο ΜΑΝΤΕΛΗΣ
    ΕΔΕΙΝΕ ΚΛΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΔ.....
    ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΩΡΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΑΜΑΝ ΠΙΑ. ΟΥΤΕ 5 ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΞΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.

    Αναμενόμενο, τουλάχιστον μια δεκαετία βλέπουμε το ίδιο έργο.

    Πρόβλημα του Καραμανλή είναι, άς είχε προνοήσει να τους κάνει τα χατήρια για να μην τον διαβάλλουν. Ο Γιωργάκης, που είναι και υπάκουο παιδί, έχει καταλάβει πιο καλά τη μεγάλη σημασία του πάρε-δώσε με τους καναλάρχες και τους μεγαλο-επιχειρηματίες.

    Αυτό που προσωπικά με ενοχλεί είναι που μας υποτιμούν.

    Μας θεωρούν χαζούς και κακόμοιρους υπηκόους, που μας λένε τι να ψηφίσουμε.

    ΑΛΛΑ όμως ΕΦΤΑΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ;

    ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ;

    ΤΟΣΟ ΜΑΚΙΑΒΕΛΛΙ;

    Το τελευταίο δίμηνο, πχ, χρησιμοποιούν κάθε άμεσο ή έμμεσο τρόπο για να αναδείξουν τον Αδόλφο Καρατζαφέρη, να κατασυκοφαντήσουν και να λοιδωρήσουν τη ΝΔ και να θάψουν το Σύριζα και το ΚΚΕ.

    ΡΕ ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΕΣ, ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΟΣ;

    Νομίζετε ότι δεν βλέπουμε τι παίζει;

    Στα πρωινάδικα: ο Γεωργιάδης και ο Βελόπουλος

    Στα μεσημεριανά : o Γεωργιάδης, ο Βελόπουλος και ο Αϊβαλιώτης

    Στα βραδυνά : o Γεωργιάδης, ο Βελόπουλος, ο Αϊβαλιώτης και ο Πλεύρης

    ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ (λάιφστάϊλ, δελτία ειδήσεων, κλαψουρο-σοόυ, κουτσομπολίστικα) εμφανίζονται ολημερίς και οληνυχτίς όλα τα ανωτέρω παλιόπαιδα του Λάος, μαζί βέβαια με τον πονηρούλη Αδόλφο.

    Μόνο τα δελτία καιρού δεν λένε οι νεοφασίστες του Καρατζαφέρη στα ιδιωτικά κανάλια.

    Κύριε Μπόμπολα (με το Mega, το Πρώτο Ψέμμα, την Ημερησία, τον Αγγελιοφόρο και τις δεκάδες κατασκευαστικές και άλλες επιχειρήσεις σου),

    κύριε Λαμπράκη (με τα Νέα, το Βήμα και τις λοιπές σου επιχειρηματικές δραστηριότητες),

    κύριε Αλαφούζο (με την Καθημερινή, το Σκάϊ, τα καράβια και τις λοιπές επιχειρήσεις σου)

    κύριε Κυριακού (με τον Αντένα και τα καραβάκια σου)

    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80;

    Είμαστε πιο μορφωμένοι, πιο πονηρεμένοι, πιο ψαγμένοι και ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΙ από όσο νομίζετε.

    Εσείς μπορεί να είστε πάμπλουτοι αλλά εμείς έχουμε ένα πλεονέκτημα, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΜΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.

    Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε αυτόν που έχει αναλάβει υποχρεώσεις απέναντί σας, με το αζημίωτο βέβαια.

    Δυστυχώς για σας, ξέρουμε ότι αυτές τις υποχρεώσεις θα τις πληρώσουμε εμείς και όχι αυτός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 18 Μαϊ 2009 7:55:00 μμ
    18 Μαϊ 2009 7:57:00 μμ
    18 Μαϊ 2009 7:58:00 μμ

    Βρε μαλακα παπαγαλακι ουτε προπαγανδα δεν ξερεις να κανεις. Μονο σου εμεινες ρε βουρλο και με το Copy/paste Προσπαθεις να δειξεις οτι ειστε πολλοι.ενα με δυο λεπτα σε προδιδει ο χρονος ρε βλακα...ουστ να χαθεις μουλαρικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 5.59,επειδή σκέφτεσαι εσύ έτσι δέν σημαίνει ότι καί οί υπόλοιποι είναι τόσο μίζεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση