GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η γενιά των 700 ευρώ ψήφισε "φραπέ"...

Από το http://g700.blogspot.com/ . Εάν την Παρασκευή το απόγευμα, όταν αναρτήσαμε το τελευταίο post με τίτλο "Η G700 ψηφίζει", ερ...

Από το http://g700.blogspot.com/
.
Εάν την Παρασκευή το απόγευμα, όταν αναρτήσαμε το τελευταίο post με τίτλο "Η G700 ψηφίζει", ερχόταν κάποιος και μας έλεγε ότι η αποχή στις ευρωεκλογές θα φτάσει το 47%, πολύ απλά δεν θα τον πιστεύαμε. Οι εκτιμήσεις που κάναμε ήταν για 25% αποχή με το ζόρι. Τελικά, όμως, ένας στους δύο Έλληνες δεν ψήφισε. Στους νέους ηλικίας 18 με 35 το ποσοστό αυτό ανήλθε σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη ξεπερνώντας το 50%.
Πολλοί έσπευσαν να ερμηνεύσουν την ευρεία αυτή αποχή ως συνειδητή πολιτική πράξη απαξίωσης του πολιτικού μας συστήματος. Αναμφισβήτητα, υπάρχει κύμα δυσφορίας και απαξίωσης των πολιτικών και των κομμάτων. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που προϋπάρχει των φετινών ευρωεκλογών. Διαιωνίζεται από τις προγραμματικές υστερήσεις των πολιτικών φορέων και το έλλειμμα ήθους και θάρρους ενός μεγάλου τμήματος των πολιτικών. Προάγεται συστηματικά από τις "σειρήνες της αποχής": γνωστούς τηλεαστέρες "ψυχαγωγικών" εκπομπών και παρουσιαστές πρωινάδικων που δηλητηριάζουν τη δημόσια ατζέντα, φυτεύοντας με ύπουλο τρόπο το σπόρο του κοινωνικού πεσιμισμού. Εκφράζεται δε διαχρονικά ποικιλοτρόπως: δημοσκοπικές εξάρσεις των μικρών κομμάτων και είσοδό πολλών εξ' αυτών στο κοινοβούλιο, καθημερινά μπινελίκια που ακούγονται στα πηγαδάκια φίλων και γνωστών, εκτίναξη εναλλακτικών μεθόδων συμμετοχής των πολιτών στα κοινά όπως το blogging. Πάντα όμως με διάθεση συμμετοχής και στόχο να σταλεί το μήνυμα.
Δυστυχώς, η πραγματικότητα των φετινών ευρωεκλογών δείχνει ότι ελάχιστοι είναι αυτοί οι νέοι, οι οποίοι ΔΕΝ προσήλθαν στην κάλπη με σκοπό να στείλουν μήνυμα δυσφορίας προς το πολιτικό σύστημα. Η γενιά των 700 ευρώ, στην πλειονότητά της, απλώς προτίμησε να...
πάει για "φραπέ". Η μαζική αποχή των νέων από τις ευρωκάλπες ήταν μια συνειδητή επιλογή υπέρ της ψυχαγωγίας, ενισχυόμενη από μπόλικες δόσεις καλοκαιρινής βαρεμάρας. "Έλα μωρέ τώρα. Που να τραβιέμαι τώρα να ψηφίσω...να χάσουμε και το τριήμερο..."
Η εμπειρία που είχαμε μερικοί από εμάς την Κυριακή το απόγευμα, είναι ενδεικτική της κατάστασης αποχαύνωσης που επικρατεί στη συντριπτική πλειοψηφία των συνομίληκών μας. Σε μια παρέα 15 ατόμων με μέσο όρο ηλικίας τα 26, όπου έτυχε να βρεθούν δύο μέλη της G700, είχαν ψηφίσει μόνο δύο. Μαζί μ' εμάς, σύνολο 4 από τους 15. Από τους απέχοντες, ένας δεν πρόλαβε, άλλος δεν είχε αμάξι να πάει δέκα βήματα πιο κάτω, άλλος απλώς βαριόταν και ένας άλλος, άκουσον, άκουσον, πήγε ήπιε καφέ με τον δικαστικό αντιπρόσωπο στο εκλογικό κέντρο για μία ώρα και ύστερα απλώς βαρέθηκε να πάει στη διπλανή αίθουσα να ψηφίσει. Το άφησε γι' αργότερα. Κανείς δεν απείχε συνειδητά. Με στόχο να στείλει ένα μήνυμα. Κάποιοι, μόνο αφού έγιναν αποδέκτες οξείας κριτικής από τους υπόλοιπους, άλλαξαν τροπάρι και οχυρώθηκαν πίσω από τη βολική δικαιολογία του "όλοι ίδιοι είναι και ανίκανοι". Αυτοί απλώς κοροϊδεύουν τον εαυτό τους.
Δυστυχώς, αποδεικνύουμε με τη στάση μας ότι είμαστε μια γενιά κακομαθημένων χαβαλέδων για τους οποίους φταίνε πάντα οι άλλοι: το σύστημα, τα κόμματα, οι πολιτικοί, οι οργανώσεις πολιτών, οι γονείς τους, οι δίπλα, οι έξω. Μια γενιά η οποία παρότι βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής στασιμότητας ακόμα και καθόδου, δε λέει να ξεβολευτεί, να δραστηριοποιηθεί και να αναλάβει τις ευθύνες της. Με τον ίδιο τρόπο που εδώ και πολλά χρόνια πολλοί νέοι της γενιάς μας αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στην προσωπική τους ζωή, περιμένοντας το οικογενειακό Πακέτο Μάρσαλ ή το κράτος που θα τους σώσει, έτσι πλέον δε θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και στο δημόσιο βίο. Δεν επιλέγουν, ούτε καν απαξιώνουν, δεν μαυρίζουν. Δεν είναι συνειδητοποιημένοι. Απλά αδιαφορούν ή βαριούνται. Όχι απλώς αρνούνται να ασκήσουν ακόμα και βασικά θεμελιώδη δικαιώματα για τα οποία οι προηγούμενες γενιές έχυσαν αίμα για να γίνουν πραγματικότητα. Παραιτούνται από βασικά δικαιώματα, γοητευμένοι από τις σειρήνες της αποχής. Κατασκευάζουν βολικές, λογικοφανείς δικαιολογίες για να εξηγήσουν τη στάση τους. Ο εγχώριος ευδαιμονισμός σε όλο του το μεγαλείο. Η γενιά των 700 ευρώ ψηφίζει "φραπέ".

24 σχόλια

  1. πες τα χρυσόστομε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

    ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ:

    -Για τα Καρτέλ και την ακρίβεια

    -Για τη ληστεία των τραπεζών

    -Για τις αυτοκτονίες των δυστυχισμένων μικρομεσαίων

    -Για τα Ομόλογα

    -Για το Βατοπαίδι

    -Για τα σκάνδαλα

    -Για τις Μίζες

    -Για το έλειμμα

    τσακίστε τους

    Fon Kostakis
    και αντ᾽ ΑΥΤΟΥ ο καρατζαφύρερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ ΤΩΝ BLOGS ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΝΔΡΙΝΟ- Φίλο και Μεσίτη της +Αγίας Οικογένειας.

    ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ ΤΩΝ BLOGS ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΝΔΡΙΝΟ- Φίλο και Μεσίτη της +Αγίας Οικογένειας.


    ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ ΤΩΝ BLOGS ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΝΔΡΙΝΟ- Φίλο και Μεσίτη της +Αγίας Οικογένειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ.
    ΠΩΣ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΘΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ. ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ) ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ.

    1. Στις 7 Ιουνίου οι πολίτες καταδίκασαν την οικονομική πολιτική της ΝΔ και έδωσαν ψήφο ελπίδας και εμπιστοσύνης στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες δεν ξεγελάστηκαν από το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι για την σημερινή κατάσταση φταίει η διεθνής κρίση. Χρέωσαν την ύφεση, την ανέχεια, την κακοδιαχείριση και την δημοσιονομική εκτροπή στην Κυβέρνηση του κ. Καραμανλή και στις πολιτικές του.

    2. Η κυβέρνηση εμφανίζεται αμετανόητη. Δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν πολιτική. Αλλά η επιλογή της Κυβέρνησης Καραμανλή να μην αλλάξει πολιτική, σημαίνει ότι είναι σοβαρός πλέον ο κίνδυνος να βουλιάξει ακόμα περισσότερο η οικονομία.

    3. Η κυβέρνηση της Ν.Δ., για να καλύψει τις «μαύρες» τρύπες της δημοσιονομικής της κακοδιαχείρισης και ανεπάρκειας, δίνει «υπόσχεση» για νέα σκληρή φοροεπιδρομή στα μεσαία και χαμηλά στρώματα με στόχο να αυξήσει τα έσοδα. Υπόσχεται, δηλαδή, συνέχιση της ίδιας συνταγής που ακολούθησε μέχρι σήμερα:

    - Αύξηση στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα ποτά και στα τσιγάρα.

    - Αύξηση στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα.

    - Αύξηση στο τέλος κινητής τηλεφωνίας.

    - Αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας.

    - Αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ (2005).

    - Επιβολή ΕΤΑΚ.

    4. Η συνταγή αυτή αποδείχθηκε ότι είναι συνταγή αποτυχίας. Συρρικνώνει την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, «παγώνει» την αγορά και βάζει τη χώρα σε τροχιά ύφεσης. Τα έσοδα μειώνονται ακόμα περισσότερο και τα ελλείμματα τελικά διευρύνονται.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Στους νέους ηλικίας 18 με 35 το ποσοστό αυτό ανήλθε σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη ξεπερνώντας το 50%."

    Υπάρχει κάποια στατιστική μέτρηση και βγάζεις αυτό το συμπέρασμα ??
    Γιατί εγώ πήρα ενεργό μέρος στις εκλογές, ήμουν σε εφορευτική επιτροπή σε εκλογικό τμήμα μικρής κομώπολης (άρα λίγο-πολύ όλοι γνωστοί). Δεν παρατήρησα να απέχουν οι νέοι περισσότερο ή λιγότερο από τις άλλες ηλικίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΕ ΔΕΞΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ,
    ΡΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΧΑΖΟΒΙΟΛΑΣ ΦΕΒΡΟΝΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ,
    ΡΕ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΙ ΤΟΥ ΒΛΑΚΑ ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ,
    ΡΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΤΡΟΦΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ,
    ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΕΛΑΗΔΑΤΕ???
    ΣΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟ ΧΑΛΚΕΙΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ???
    Ή ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΑΤΕ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ???
    ΜΑΛΩΝ ΕΧΕΤΕ ΜΠΟΥΚΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΥΛΙ ΠΟΥ ΦΑΓΑΤΕ (4,4 ΙΝΤΣΕΣ).
    ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΤΕ ΔΕΞΙΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ!!!
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ζουρλομανδύα πώς να μην τρελαθούν τα δημοσκοπικά εργαλεία! Είναι και δεν είναι λοιπόν. Το εξηγώ για να μην παρεξηγηθώ. Είναι νίκη, αλλά δεν είναι θρίαμβος του ΠΑΣΟΚ. Είναι ήττα, αλλά δεν είναι πανωλεθρία για τη Νέα Δυστυχία. Σε σχέση με το ποσοστό των περασμένων ευρωεκλογών, νίκη και ήττα η τρίτη θέση των κομμουνιστών. Μισή μονάδα ανέβηκε ο Συνασπισμός, αλλά πολύ κάτω από τον στόχο των δύο τουλάχιστον ευρωβουλευτών. Είναι νίκη η είσοδος στην Ευρωβουλή, αλλά αποδείχτηκε φούσκα η τρίτη θέση για την Οικολογία την καλή. Νίκησε η αποχή, αλλά δεν έχουν καθαριστεί οι κατάλογοι οι εκλογικοί. Που σημαίνει παραλία πήγαν ακόμα και οι νεκροί. Νίκησε η περιφρόνηση προς το σύστημα το πολιτικό, αλλά την ίδια στιγμή δικομματισμός και ξερό ψωμί. Ο Έλληνας κατεργάρης χωρίς φραγμό. Εντός, εκτός και επί τα αυτά. Όπως στις φοιτητικές εκλογές. Όλοι νίκησαν. Πάνω απ΄ όλα η αδιαφορία, η περιφρόνηση και η οργή. Άραξαν παραλία και έβγαλαν το άχτι τους στη θάλασσα και τα καφενεία!

    Karl Marx Jr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μπορεί να σας βολεύει η θεωρία αυτή αλλά ξέρετε πολύ καλά ότι δεν είναι έτσι που τα λέτε. Επίσης έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι γιατί την αποχή την προσδιορίζουν οι άσχετοι δημοσκόποι στην ηλικία των 18-35 και βέβαια εσείς αναπαράγετε αυτές τις αηδίες. οι ηλικίες στους απέχοντες ήταν μοιρασμένες. Κυρίως αν κρίνω από την παρέα μου που δεν πήγαμε 2-3 ζευγάρια να ψηφίσουμε η ηλικία μας είναι 40-60 ετών. Κι εμείς δεν είμαστε η γενιά των 700 ευρώ. Αλλά η γενιά των 1150. Το οικονομικό πρόβλημα φίλε μου το αντιμετωπίζεις, όσο η οικογένεια είναι αγαπημένη και μονιασμένη και έχει την υγειά της βέβαια. άλλα είναι που μας πονάνε και γι΄αυτό δεν πήγαμε να ψηφίσουμε συνειδητά. Και πολύ καλά κάναμε γιατί απ' ότι φαίνεται έχουν αρχίσει και παίρνουν μέτρα οι κυβερνώντες για τα θέματα που μας πονάνε. Και αν δεν έχουν αποτέλεσμα ούτε στις εθνικές θα πάμε να ψηφίοσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έτσι! Μπράβο φίλε! Περιγράφεις ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    Όλα τα άλλα που λένε είναι παπαριές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλος ο ένας, κουμπάρος ο άλλος, χίτης και ταγματασφαλίτης ο άλλος, ακροδεξιός και δεξιός ο έτερος καπαδόκης κατά τα άλλα το σκάνδαλο SIEMENS είναι πράσινο.

    Βρε δεν πάτε στο διάολο κοπρόσκυλα δεξιοί και ακροδεξιοί που θα μιλήσετε εσείς για τη μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ.

    Εσείς οι προδότες, οι απατεώνες, οι σκευωροί, οι συκοφάντες, τα λαμόγια και οι κλέφτες

    Εάν θέλατε πραγματικά να αποκαλυφθούν οι κλέφτες, γιατί όταν 3 φορές που ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ πρότεινε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής η δεξιά συμμορία την απέρριψε στη Βουλή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πήγε ο Χρυσοχοίδης στον ΑΝΤ1 για να συζητήσει με τον Χατζηδάκη. Καλά να πάθει. Περίμενε να καταθέσει πολιτικές προτάσεις σε μια εκπομπή ύμνο για τους ρατσιστές που πρέπει να πάρουν τα όπλα για να διώξουν τους μετανάστες. Ο Χατζηδάκης ζει σε άλλο πλανήτη. Εντελώς ξενερουά. Δεν έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην κοινωνία. Δεν αντιλαμβάνεται τίποτα. Φοβήθηκε να αποδοκιμάσει τα πιο επικίνδυνα ρεπορτάζ του Ευαγγελάτου. Ο Χρυσοχοίδης αντί να τον βάλει στη θέση του τον αντιμετώπισε σαν παιδί με ειδικές ανάγκες. Μετά αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος τους γυρνάει την πλάτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στα… γρήγορα, η ιδιοκτήτρια του σουβλατζίδικου «Γρήγορο» στην Καλλίπολη του Πειραιά ακινητοποίησε και αφόπλισε έναν… θερμόαιμο πελάτη του καταστήματος και έτρεψε σε φυγή τον φίλο του.
    Ήταν λίγο μετά τις 20:30 χθες το βράδυ, όταν δύο άνδρες αλβανικής καταγωγής που έτρωγαν στην αυλή του σουβλατζίδικου άρχισαν να τσακώνονται για άγνωστο λόγο. Ο ένας από αυτούς έβγαλε το όπλο που είχε πάνω του και το έστρεψε προς το κατάστημα.
    Με περίσσιο θάρρος και θέτοντας σε κίνδυνο την ζωής της, η ιδιοκτήτρια, επίσης αλβανικής καταγωγής, κατάφερε να αρπάξει το όπλο του ομοεθνή της και να τον ακινητοποιήσει με τη βοήθεια υπαλλήλων. Ο φίλος του τράπηκε σε φυγή, ενώ ο πρώτος συνελήφθη


    Συμπέρασμα : παντού Αλβανοί ,όποια πέτρα και εάν σηκώσεις Αλβανό θα βρεις και το καλύτερο , υπάρχει Αλβανός που δεν οπλοφορεί ? και μια συμβουλή , μακριά από φαγάδικο που το έχει Αλβανός , το 90% από δαύτους έχουν ηπατίτιδα , ρωτήστε κανέναν γιατρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ντροπή που προτρέπετε σε αποχή για δήθεν διαμαρτυρία
    πολύ καλά εκαναν και όσοι επί χούντας "απείχαν" και αφ'ηναν τα κοροιδα να μάχονται
    καταντήσατε την νεολαία απολιτίκ ασπόνδυλα με ενδιαφέροντα ηλίθια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. eiste ηλιθιοι αν πιστευεται οτι για το φραπε δεν πηγαμε να ψηφισουμε

    και τη επρεπει να κανουμε να χασουμε μια ηλιολουστη μερα και να κρυφτουμε σπιτι μας, επηδει δε ψηφισαμε τα σκουπιδια της βουλης

    τους κλεφτες δεν τους ψηφιζεις τους πετροβολας στο δρομο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ψήφισες Νέα Δημοκρατία και ένα πρωθυπουργό ανίκανο και αδύναμο ;
    Ψήφισες τη νέα συσκευασία του φασισμού τον Καρατζαφέρη με τους τηλεπωλητές του ;
    Ψήφισες Οικολόγους και τον από την πρώτη στιγμή ηλίθιο αλαζόνα Τρεμόπουλο ;

    Επέλεξες την ανεύθυνη στάση που σου έλεγαν ο πουστοΛαζόπουλος τα κανάλια Βαρδινογιάννη ο σκοτεινός φίλος του Καραμανλή ο Χατζηνικολαου και ο Βλάχος και ένα σωρό αλλά θλιβερά υποκείμενα με αποτέλεσμα την αποχή ;

    Νέα Δημοκρατία , με συνένοχο εσένα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φασίστες της δεξιάς έχετε πάρει χαμπάρι ότι ο Μαλάκας που σας κυβερνά και σας φανατίζει για να σας κλέψει ξανά την ψήφο σας υπέγραψε διαταγή που σε λίγο καιρό θα υπάρχει ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ; ; ;
    Αν αυτό δεν είναι λόγος για παραπομπή σε δίκη του άχρηστου με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας τότε τι είναι ; ; ; ; ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ναι αλλα δεν καταλαβε ακομα το μηνυμα μας ....
    το εχασε το μηνυμα πατριωτη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εχεις απόλυτο δίκιο.Οι σημερινοί νέοι,οι γιαλαντζή επαναστάτες της ξάπλας και της αναμονής,όχι μόνο δεν αντέδρασαν με την αποχή τους από την κάλπη αλλά απέδειξαν ότι είναι της λογικής"ναναι καλά ο γέρος".Είμαι αρκετά μεγάλη στην ηλικία και ξέρω ότι η γενιά μου έμαθε να παλεύει και να αντιστέκεται.Σπουδάσαμε στα Πανεπιστήμια ζώντας κάτω από άθλιες συνθήκες,αγωνιστήκαμε να έχουμε το δικαίωμα της επιλογής αυτών που θα μας κυβερνήσουν και τους τιμωρήσαμε όσες φορές μας προδωσαν.Η γενιά των G700, όπως θέλουν να αυτοαποκαλούνται, με την αποχαύνωση που τους χαραχτηρίζει θα παραμείνουν άβουλα όντα,εξαρτώμενα από τον φραπέ την καφετέρια και συχνάκις την πρέζα.Οι ίδιοι δεν θα διεκδικήσουν ποτέ τίποτα γιατί στην πίσω μεριά του μυαλού τους υπολογίζουν τους γονείς τους που θα τρέξουν για κάθε δυσκολία της ζωής τους.Το κακό είναι ότι και εμείς οι μεγαλύτεροι μάθαμε να λέμε"τοπο στα νειάτα".Ποια νειάτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο ΒΑΣΙΛΗΑΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΒΩΝ ΑΓΓΟΥΡΙΩΝ11 Ιουν 2009, 6:41:00 μ.μ.

    ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΜΕΤΡΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΩΝ"
    ΔΕΝ
    ΓΡΑΦΟΥΜΕ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. εισαι βλαμενος
    αντε μπεσ σε κανα φερετρο\
    και θαψου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρε κομματόσκυλα , πάρτε το χαμπάρι ..

    Ο λαός ξυπνάει και δε γουστάρει να συμμετάσχει στη κομματική σας "δημοκρατία" .. και στην φαρσοκωμωδία την ολιγαρχικής κομματικής μονοκρατορίας της αντιπροσωπευτικής σας "δημοκρατίας".

    Το Πολιτικό σας Σύστημα ψόφησε ...

    Ζήτω η Άμεση Δημοκρατία !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 11 Ιουν 2009 2:28:00 μμ
    ...ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑΣ ΜΑΣ είναι οι ηλίθιοι σαν και σένα, που αναφέρονται σε προβλήματα στα οποια δεν σχετίζονται με μετανάστες για να δείξουν ότι οι μετανάστες δεν αποτελούν πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το συνθημα στρατολόγησης της νεολαίας εχει αποτύχει. Δεν μαντρώνεται ούτε από το κόμμα δίχως τσίπα αλλά με τσίπρα, ουτε και απο τον γερασμενο περισσό. Η ταυτότητα που προσπάθησε η νεοαριστερά να δώσει στην ελληνική νεολαία απετυχε. Δεν ανήκουν σε καμιά γενιά των 700ε τα παιδιά. Το αρνούνται και μπραβο τους. Εχουν καταλάβει πως θελουν να τους εντάξουν με συνθηματικές διαδικασίες σε κομματικές μαντρες, για να τους μαντρώσουν και στο ονομά τους οι καινούργοι 700γεννο-πατερες, οπως και οι πρωην εργατοπατερες να τα κονομησουν εις βαρος τους.
    Τα παιδιά το καταλαβαν και αντεδρασαν. Αυτά αν και νεοι το καταλαβαν το κόλπο. Πεθανε το συνθημα "γενια των 700ε" σαυτες τις εκλογες. Τα κομματοσκυλα το καταλαβαν? η τους περιμενουν και νεες εκπλήξεις στο μελλον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση