GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το φιλέτο...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης . Μετά από 22 χ ρόνια παραμονής μου στο εξωτερικό και παρότι είμαι ήδη αρκετά χρόνια εδώ, διαπιστώνω καθημερ...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
.
Μετά από 22 χρόνια παραμονής μου στο εξωτερικό και παρότι είμαι ήδη αρκετά χρόνια εδώ, διαπιστώνω καθημερινά, ότι έχω μείνει πίσω σε ότι αφορά στην εξέλιξη της μητρικής μου γλώσσας. Με έκπληξη, άκουγα πριν από λίγο παρουσιάστρια των ειδήσεων και δήμαρχο να αποκαλούν δασική περιοχή του Υμηττού «φιλέτο». Εγώ ήξερα ότι φιλέτο είναι το εκλεκτότερο κομμάτι κρέατος δίχως κόκαλο, επί το λαϊκότερον Ψαρονέφρι. Όταν το δάσος γίνει φιλέτο, δηλαδή ψαρονέφρι, ανοίγει τον όρεξη.
Ποιος δεν θα ήθελε να φάει ένα καλά ψημένο φιλέτο. Όταν μια ολόκληρη κοινωνία αποκαλεί το δάσος φιλέτο και...
σύμφωνα με το εθιμικό δίκαιο περιμένει να νομιμοποιηθεί η κατοχή όλων των ψημένων ή μισοψημένων φιλέτων και όταν μια βουλή ψηφίζει ένα τόσο ασαφές και διφορούμενο άρθρο του συντάγματος όπως το 24, τότε τα δάκρυα όλων είναι κροκοδείλια.
Αν δεν αλλάξει ριζικά το νομικό πλαίσιο και η νοοτροπία, όχι χίλια, ούτε δέκα χιλιάδες ελικόπτερα δεν θα σώσουν το ελληνικό δάσος, συγγνώμη, το ελληνικό φιλέτο, που είναι από τα πιο νόστιμα. Αν αφεθούν ελεύθεροι οι άπληστοι δεν θα αφήσουν φιλέτο ούτε για την επόμενη γενιά.

3 σχόλια

  1. Η ΝEA ΤAΞΗ σχεδιάζει τώρα το μεγαλύτερο κτύπημα κατά της χώρας, ΤΗΝ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ με την ελληνοποίηση παιδιών εισβολέων [λαθρομεταναστών], που θα μείνουν νόμιμα γιά πάντα, αυτοί [200000-250000] και οι συγγενείς τους [800000-1000000] στη χώρα. Για να πετύχει τον σκοπό της χρησιμοποιεί συχρόνους Νενέκους [ΜΠΟΥΛΗΣ-ΤΖΕΦΡΥ-ΠΑΚΗΣ-ΝΤΟΡΑ-ΓΙΑΝNΑΚΟΥ-ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΔΑΜΑΝΑΚΗ-ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ-οι περισσότεροι του ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ-ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ κτλ] που εκμεταλλεύονται τον ανθρωπισμό μας. Σαν ''΄ελληνες''[και με κατεύθυνση της χώρας προελεύσεώς τους] άσχετα με το που θα μένουν θα μπορούν να γραφούν όπου θέλουν δημότες π.χ. οι Αλβανοί στην Ηγουμενίτσα, οι Ασιάτες στην Κομοτηνή κτλ. Σκέφτηκαν οι πολιτικοί, που το συζητούν, αυτή την περίπτωση? Είναι τόσο ηλήθιοι ή αδίστακτοι προδότες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 16 Ιουν 2009 11:31:00 πμ

    "....Σκέφτηκαν οι πολιτικοί, που το συζητούν, αυτή την περίπτωση? Είναι τόσο ηλήθιοι ή αδίστακτοι προδότες?..."

    ==============

    Λες να μην το σκέφτηκαν;

    Διατεταγμένη υπηρεσία εκτελούν, οι άνθρωποι.

    Και όσοι έχουν αντίρρηση, πετιούνται έξω από τα ψηφοδέλτια και τους κομματικούς μηχανισμούς.

    Για αυτό και δεν μιλάει κανείς.

    Δες, για παράδειγμα, το πώς ξηλώθηκε το (παλαι ποτε) "πατριωτικό πασοκ" από την κλίκα του γκιόργκο - τη στιγμή, μάλιστα που η "αντίπαλη κλίκα", στο ίδιο κόμμα, ανήκει στην αννούλα της μπίλντεμπεργκ.

    Κι εμείς παραμένουμε εγκλωβισμένοι σε έναν σικέ δικομματισμό, τη στιγμή που η ντόρα, η άννα, η μαρία η εκφωνήτρια, ο πάγκαλος, ο πάκης και όλα τα εξαπτέρυγά τους έχουν μοιραστεί σε δύο κόμματα εξουσίας αντί να βρίσκονται σε ένα ώστε να τους ξέρουμε και να τους δείχνουμε.

    Κάποιος Απέχων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. --


    ++++++++++++++++++++
    ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!
    ++++++++++++++++++++

    ΞΥΠΝΑΤΕ, ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ
    ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΫΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΔΑΣΑΡΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ, "ΕΝ ΕΥΘΕΤΩ ΧΡΟΝΩ", ΣΕ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ!

    ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ, ΦΥΣΙΚΆ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΠΙΚΟΎ ΒΟΥΛΕΥΤΗ.

    ΑΕΙΝΤΕΕΕΕΕΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση