GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κυβέρνηση διέλυσε το Λιμενικό Σώμα...

...και άφησε στην τύχη τους τα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Συγκεκριμένα στοιχεία για τις πολύ μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα Του Δημ...

...και άφησε στην τύχη τους τα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Συγκεκριμένα στοιχεία για τις πολύ μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα

Του Δημήτρη Καρύδη
Γραμματέα του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας,
Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
του ΠΑΣΟΚ

Η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της χώρας, η καθημερινή μάχη με το οργανωμένο έγκλημα (ναρκωτικά, λαθρεμπόριο, αρχαιοκαπηλία), η αντιμετώπιση του διεθνούς δουλεμπορίου, η έρευνα και διάσωση στηρίζονται μόνο στο φιλότιμο του προσωπικού.
Η κυβέρνηση και η οργανωμένη πολιτεία απουσιάζουν δραματικά.
Οι πολιτικές που εφαρμόζονται στο Λιμενικό Σώμα μετά το 2004 από την κυβέρνηση της ΝΔ οδήγησαν στην πλήρη απαξίωση του με πολύ μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα. Ό,τι πετύχαμε για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Λιμενικού Σώματος μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες σπαταλήθηκε γρήγορα την τελευταία 5ετία, λόγω της ανικανότητας και της αδιαφορίας της κυβέρνησης Καραμανλή.
Έτσι:
- Ενώ από το 2006 η νομοθεσία προβλέπει ότι οι οργανικές θέσεις του Λιμενικού Σώματος πρέπει να είναι 10.156 σήμερα είναι μόλις 6.800. Οι ελλείψεις φθάνουν στο 35%. Το 2004 η δύναμη του λιμενικού σώματος ήταν 7.800.
- Κάθε χρόνο ξοδεύονται 5 εκατομμύρια ευρώ για αποσπάσεις και μετακινήσεις προκειμένου να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις. Αν το ποσό αυτό δινόταν σε προσλήψεις θα καλύπτονταν 400 νέες θέσεις στο προσωπικό, κάθε χρόνο.
• Το 1/3 της σημερινής δύναμης του Λιμενικού Σώματος (2.200 άτομα) απασχολείται σε πάρεργα στερώντας σημαντικές ανθρώπινες δυνάμεις από τις επιχειρησιακές θέσεις.
• Καταργήθηκε το αντικειμενικό σύστημα εισαγωγής του προσωπικού στο Λιμενικό Σώμα μέσω μορίων και αντικαταστάθηκε με ένα φαύλο πελατειακό και κομματικό σύστημα διαγωνισμών που πλήττει ευθέως την αξιοκρατία και διαφάνεια.
• Η εκπαίδευση έχει υποβαθμιστεί πλήρως. Πάγιο αίτημα είναι...
η δημιουργία Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος 3ετούς και 4ετούς φοιτήσεως για την αναβάθμιση του επιπέδου του προσωπικού.
ΕΝΑΕΡΙΑ-ΠΛΩΤΑ ΜΕΣΑ: Οι ελλείψεις σε εναέρια και πλωτά μέσα είναι σκανδαλώδεις.
• Από τα 7 αεροπλάνα που έχουν ως αποστολή την αστυνόμευση δεν λειτουργεί κανένα.
• Από τα 6 ελικόπτερα που έχουν ως αποστολή την αστυνόμευση και την διάσωση όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν (δεν είναι παντός καιρού) λειτουργεί μόνο 1 και αυτό για εκπαιδευτικούς λόγους.
• Το 35% των πλωτών μέσων βρίσκεται είτε ακινησία, είτε σε περιορισμένη επιχειρησιακή ικανότητα.
• Από τα 4 πλοία ανοικτής θαλάσσης (ΠΑΦ) τα οποία επιχειρούν στα θαλάσσια σύνορα μας λειτουργούν μόνο τα 2 (και αυτά επισκευάστηκαν με χρήματα ιδιωτών) Τα άλλα 2 είναι ακινητοποιημένα.
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση οφείλεται στο γραφειοκρατικό σύστημα προμηθειών του δημοσίου, την υποχρηματοδότηση και στις μεγάλες καθυστερήσεις στην προμήθεια ανταλλακτικών.
Χρειάζεται να εφαρμοσθεί σύστημα προμηθειών ανάλογα με αυτό των Ένοπλων Δυνάμεων ώστε να είναι γρήγορο και αποτελεσματικό.
Σήμερα το Λιμενικό Σώμα καταφεύγει σε λύσεις ντροπής ζητώντας από εφοπλιστές και ιδιώτες χορηγούς να καλύπτουν το κόστος των επισκευών. Αυτή είναι η κατάντια της ΝΔ.
Ποια είναι η κατάσταση στο Λιμενικό σε Σάμο – Φούρνους – Αγαθονήσι
- Σάμος
Βαθύ
Κεντρικό Λιμεναρχείο
Οργανική Δύναμη 65
Υπάρχουσα 29
ΚΕΑ (Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών)
Οργανική Δύναμη 25
Υπάρχουσα 11
Σκάφη: 2
Οργανική Δύναμη 2 x 5 άτομα x 3 βάρδιες=30
Υπάρχουσα 12
Από τα 120 άτομα υπάρχουν μόνο 52
Ελλείψεις σε προσωπικό 55%
Καρλόβασι: Λιμενικός Σταθμός
Οργανική Δύναμη 10
Υπάρχουσα 8
Πυθαγόρειο: Λιμενικός Σταθμός
Οργανική Δύναμη 10
Υπάρχουσα 8
- Φούρνοι:
Οργανική Δύναμη 6
Υπάρχουσα 5
1 φουσκωτό σκάφος
Οργανική Δύναμη 2 άτομα x 3 βάρδιες=6
Υπάρχουσα 5
Σύνολο, από τα 12 άτομα συνολικά υπάρχουν μόνο 5
Ελλείψεις σε προσωπικό πάνω από 50%
- Αγαθονήσι:
Παρά το έντονο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν υπάρχει λιμενικός σταθμός.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα αποσπάστηκαν 2 λιμενικοί από την Πάτμο. Το γραφείο τους είναι μια πανσιόν. Σκάφος δεν υπάρχει, καλύπτονται από την Πάτμο.
Οι συνολικές ελλείψεις στο Λιμενικό είναι 35% από 10.156 οργανική δύναμη υπάρχουν μόνο 6.800. Όταν το ΠΑΣΟΚ το 2004 παρέδωσε 7.800.

23 σχόλια

  1. αι στο διαολο μαλάκα,
    για πες μας και ποιος θα τους πληρώσει όλους αυτούς τους μαστορες στο τάβλι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε Δεξιός πολιτικός και διαστρεβλοτής! ΝΑΙ με κεφαλαία γράμματα.
    Τελευταίο χτύπημα από τον αξιότιμο άνθρωπο της πιάτσας όπως τον κανακεύουνε κύριο Ππαθανασίου, έκλεψε ο μάγκας άνθρωπος της πιάτσας το σύνθημα του Ππανδρέου ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε, και τί έκανε;
    Μέ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!
    Πρώτον το χρησιμοποίησε για να βάλει φόρους γιατί αλλιώς θα βουλιάξουμε, αφού ο ανίκανος άνθρωπος της πιάτσας δεν μπορεί να εισπράξει τους φόρους από τους ομοϊδεάτες του ανθρώπους της πιάτσας, και από την άλλη δυσφήμησε τον Παπανδρέου αφού αυτός παρουσιάζει την πρακτική πλευρά του συνθήματος αναποτρεπτα έχουσα πορεία προς την πλευρά επιβολής φόρων.
    Τέτοιος άνθρωπος της πιάτσας!
    Κλέφτης, δυσφημιστής, ανίκανος.
    Και μετά κάποιοι νομίζουν ότι θα μας σώσει, Θέ μου φύλαε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επιχειρησιακές θέσεις ?? αααα!!
    οργανικές θέσεις ?? αααα!!
    ειναι αυτοί που πεζουν τάβλι, κοιμούντε, ξηνουν τα τέτοια τους μέχρι να γίνει καμια στραβή και να πέσει δουλειά???
    ρε παπάρα ξέρεις πως βγάζει ο κόσμος το ψωμί που τρώι ????
    πλην των δημοσίων υπαλήλων ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στην καβαλα οι αχρηστοι λιμενικοι ξυνουν τα παπαρια τους και μονο κοβουν κλησεις!! στην παραλιακη.

    τροχονομοι γινανε..

    ας τους μεταθεσουν αλλου, οπου υπαρχουν ελλειψεις να γινουν και λιγο χρησιμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τραπεζικος ο κυριος.σε ποια τραπεζα μεγαλε?φωστηρας πειραια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοινότυπες επιδερμικές μαλακίες.Εμφαση στα επιφαινόμενα και την εργαλιακή τους αντιμετώπιση και σιωπή για την ρίζα και τα αιτια του κακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημητράκη,

    'Ασε την φτηνή δικολαβία υπέρ της πρόσληψης "ημετέρων" αδικιμένων λιμενικών. Ξέρουμε χρειάζεσε σταυρούς για να βγείς στην Α' Πειραιά. Ξέρουμε ότι έχεις βγεί παγανιά στα καφενεία της Α' Πειραιά υποσχόμενος ότι θα κάνεις ό τι περνά απο το χέρι σου για να μεριμνήσεις να προσληφθούνε οι 4.000 λιμενικοί( δηλαδή υπόσχεσε σε καμμιά 20αριά χιλιάδες ) που χρειάζονται... Κάνεις σαν να σου έχει ήδη εξασφαλίσει το ΠΑΣΟΚ τη θέση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου θα λύνεις και δένεις ...Με αυτό το πλευρό να κοιμάσε, θα φας μαύρο γιατί δεν είμαστε και τόσο λιγούρηδες όσο υποθέτεις. Κοιταξε Δημητράκη μην και δεν σε βάλει καθόλου υποψήφιο το ΠΑΣΟΚ γιατί κάτι θεράποντες πελατειακών σχέσεων σαν και σένα σίγουρα δεν τους χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ που θα κερδίσει τις εκλογές άνετα και χωρις μαϊντανούς σαν εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ενω εσεις τα ειχατε τα συνορα μας σε μεγαλη υποληψη.ιμια ,1 εκατομμυριο λαθρομεταναστες επι σημιτισμου κλπ.

    ρε δε κουρευεστε αριστεροι και δεξιοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάλλον όλοι οι σχολιαστές εκ πεποιθήσεως, δεν έχετε καμία σχέση με το Λιμενικό.

    Εγώ λοιπόν που είμαι Λιμενικός και υπηρετώ εδώ και 12 χρόνια σε «μάχιμες» υπηρεσίες, έχω να σας πω ότι ο Καρύδης έχει σαφή εικόνα για την κατάσταση στο Λιμενικό Σώμα. Επίσης να σας πω ότι όλες οι ελλείψεις σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, δεν γίνονται ορατές, μόνο και μόνο γιατί εμείς που υπηρετούμε στο λιμενικό δουλεύουμε για δύο και μερικές φορές για τρεις!

    Ξέρετε τι Λιμενικό Σώμα παρέλαβαν πριν 5 χρόνια; Μας απαξίωσαν και θα έχουν όλη την ευθύνη για ότι συμβεί στο μέλλον.

    Άρα λοιπόν, αφήστε τις κατευθυνόμενες επιθέσεις σε πρόσωπα και ειδικά όταν αυτά αποκαλύπτουν την πραγματική εικόνα που επικρατεί στο λιμενικό και όχι την εικονική πραγματικότητα που θέλουν να μας παρουσιάσουν κάποιοι. Προς Θεού! Όχι εσείς…
    Ένας Λιμενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΡΥΔΗ.ΟΛΟ ΒΑΖΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΣΕ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ.ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. προς λιμενικό:
    δεν εισαι εσύ το πρόβλημα,
    το πρόβλημα είναι ότι πλέον δεν παράγει κανένας τίποτα, 0 ευρο
    η μόνη παραγωγή τις ελλάδας ήταν ο τουρισμός, επομένος πληρώνεσε με δανεικά, το καταλαβένεις?
    πρέπει να χρεωθεί ο γιός μου που είναι 5 χρονων για να φάς εσύ σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λιμενικέ σιγά μην σκίσεις το μαγιό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο Δημήτρη καλά τα λες. Οι Λιμενικοί ξέρουμε ότι είσαι δίπλα μας. Μακάρι να βγεις βουλευτής και έτσι να ακουστεί η φωνή σου και στη βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε μου, μιας και μιλάς για παραγωγικότητα σε ευρώ, για πες μου πόσο κοστολογείς σε ευρώ τη διάσωση έστω και μιας ανθρώπινης ζωής;

    Ο Λιμενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. είναι ακριβώς έτσι όπως τα λέει. στο παρελθόν όντως υπήρχε καλύτερη οργάνωση και αντιμετώπιση των διαφόρων καταστάσεων. όπως και σε όλα τα υπόλοιπα έτσι και στο λιμενικό .... καμία μεταρρύθμιση. ένας άλλος λιμενικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δημήτρη άστους να λένε. Εγώ χαίρομαι που κάποιος πολιτικός -σε όποιο χώρο και να ανήκει- γνωρίζει τόσο καλά ένα σημαντικό κομμάτι (Λιμενικό Σώμα)ενός δομημένου κράτους που τον τελευταίο καιρό τείνει να αποδομηθεί! Μακάρι όλοι οι πολιτικοί να γνώριζαν τόσο καλά τα προβλήματα του δημόσιου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα, ώστε να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν. Αυτό βέβαια προϋποθέτει να υπάρχει και η θέληση για τη λύση των προβλημάτων και πιστεύω ότι εσύ την έχεις! Μακάρι να σε δούμε υπουργό ναυτιλίας για να κάνεις πράξη αυτά που κάποιοι όφειλαν να κάνουν και δεν έκαναν! Όσο για τα κακόβουλα σχόλια των "ανώνυμων" παραπονιάρηδων.........γράψτα στα "καρύδι-α" σου και προχώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είμαι μητέρα τριών παιδιών και ο σύζυγός μου είναι λιμενικός. Ας ρωτήσουν εμένα όλοι αυτοί οι αργόσχολοι που με ελαφριά την καρδιά κρίνουν και κατακρίνουν, για τον αν οι λιμενικοί παίζουν τάβλι, πόσο δουλεύουν και πως τα βγάζει πέρα η οικογένειά τους, ειδικά μετά το 2004. Κύριε Καρύδη, δεν ξέρω αν αύριο, που πιθανόν να ανήκεις στην κυβέρνηση, θα θυμηθείς τα προβλήματα του λιμενικού,αλλά τουλάχιστον υπάρχει ελπίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απορώ, δεν έχουν τίποτα καλύτερο και παραγωγικότερο να κάνουν όλοι αυτοί οι τεμπέληδες, υβριστές και μηδενιστές σχολιαστές?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σχετικά με τον ανώνυμο φίλο που λέει ότι ο Καρύδης γυρνάει παγανιά στα καφενεία της Α’ Πειραιά και τάζει προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα, αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα διότι η άποψη του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ίδιου του Δημήτρη ταυτίζεται με την άποψη όλων των στελεχών του Λιμενικού Σώματος οι οποίοι ζητάνε επαναφορά αξιοκρατικού συστήματος προσλήψεων, μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων και ίδρυση της ακαδημίας ΛΣ στην Αλεξανδρούπολη. Αυτά για τον κάθε άσχετο που εκφέρει γνώμη χωρίς να γνωρίζει τα πεπραγμένα στο ΛΣ.
    ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΓΚΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αχ ρε Καρύδη, πολύ σε γουστάρω γιατί έχεις το μεγάλο ταλέντο να εξοργίζεις όλα τα Δεξιά λαμόγια, μιλώντας πάντα τη γλώσσα της Αλήθειας!!Ελεεινοί συκοφάντες, που ήσασταν όλοι εσείς όταν ο Καρύδης όργωνε τους Φούρνους, το Αγαθονήσι και όλα τα ακριτικά νησιά και μελετούσε τα προβλήματα;;μαλλον στο καφενείο, γλύφοντας τους κομματάρχες σας..επιτίθεστε στους λιμενικούς τη στιγμή που κάθε 3 λεπτά περνά τα σύνορα 1 λαθρομετανάστης!κοπτεστε δήθεν για τους φόρους, ενώ έχετε γεμίσει την Ελλάδα χωροφύλακες!! όσο για τους διορισμούς, ο Καρύδης είναι ίσως ο μόνος πολιτευτής Πειραιά που εγγυάται παντού την διενέργεια Πανελλαδικών Αξιοκρατικών Διαγωνισμών..Γι αυτό σας ενοχλεί ο ΚΑΡΥΔΗΣ παπαγαλάκια του χοντρού..Γιατί μιλά ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΕΙ!!Σας χαλάει τη δουλειά στα ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ φασισταράδες..ΚΑΡΥΔΗ, ΠΡΟΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΑΥΤΗΛΙΑΣ!!!ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ!!ΜΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. εχουμε και κανουμε,
    δουλευω σα μαλακας 12-18 ωρες καθε για να ζησω την οικογενειά μου,
    τη στιγμή που δεν υπαρχει δημόσιος υπάλληλος που να δουλεύει πάνω από 3 ώρες την ημέρα,
    και αν βρισκω χρόνο να γράψω 1 η ώρα τα μεσάνυχτα ειναι γιατί έχω βαρεθεί να διαβάζω και να εξοργίζομαι με τις μαλακίες κάθε καρεκλοδίαιτου ηλίθιου,
    βάλτε τους δημόσιου υπάλοιλους να δουλέψουν και κόφτε τις μαλακίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση