GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα polls και οι πόλοι...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Την επόμενη των εκλογών ώρα, οι πάντες μίλησαν για την ήττα του δικομματισμού. Δεν γνωρίζω αν λανθάνουν ή εθελο...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Την επόμενη των εκλογών ώρα, οι πάντες μίλησαν για την ήττα του δικομματισμού. Δεν γνωρίζω αν λανθάνουν ή εθελοτυφλούν, αλλά διαπράττουν μία παράφραση του όρου της ήττας. Ο διπολισμός νίκησε για άλλη μια φορά και κατέδειξε τη διπολική φύση μας. Θα μπορούσαμε να αναφερόμαστε στην ήττα του, όταν οι απέχοντες στρέφονταν στα μικρά κόμματα και όχι στη ξαπλώστρα.
Τα δύο μεγάλα κόμματα μπορούν να θριαμβολογούν και να δηλώνουν, δίχως να χαρακτηρίζονται ως υπερφίαλα, πως για άλλη μια φορά κέρδισαν. Η συναισθηματική επιρροή που ασκούν στο νεοέλληνα είναι μάλλον ανεξίτηλη. Είναι ακριβώς το ίδιο και εξίσου καταδυναστευτικό, να πείθεις μια μάζα να σε ψηφίσει και ενώ τη δυσαρεστείς, με το δέσιμο το οποίο έχεις καταφέρει, να την αναγκάζεις να μην ασκήσει το ύψιστο δικαίωμα ελευθερίας του κάθε πολίτη και έτσι η νίκη σου να μοιάζει σημαντικότερη. Δεν κατέχω καλά τους όρους του ποδοσφαίρου, γιατί ποτέ δε μου άρεσε. Θεωρώ χάσιμο χρόνου, τόσο να το παρακολουθείς όσο και να το παίζεις.
Θα χρησιμοποιήσω όμως ένα άλλο παράδειγμα που είναι πιο κοντά στο κάθε αναγνώστη και...
ενίοτε χρησιμοποιείται τόσο για τη πολιτική, όσο και για τη μπάλα. Μια «ωραία ημέρα» διαπιστώνεις ότι η γυναίκα σου σε απατά. Μόλις το συνειδητοποιήσεις –συνήθως τελευταίος από όλους- τη χωρίζεις, αλλά αυτοευνουχίζεσαι και δεν έχεις τη διάθεση να πας με άλλη γυναίκα και ούτε τα ψυχικά περιθώρια να ξαναπροσπαθήσεις, με το φόβο ότι θα ξαναπληγωθείς. Έτσι, ή στρέφεσαι σε μοναστήρι ή επιλέγεις μια ασεξουαλική συμπεριφορά και καλύπτεις όπως μπορείς το κενό από άλλες ανθρώπινες δραστηριότητές σου. Δίνεις έτσι το δικαίωμα στη σύζυγο να μιλά για στιγματισμό της ζωής σου από εκείνη και να υπερηφανεύεται πως ήταν αυτή η μία και μοναδική γυναίκα της ζωής σου. (Για να μη κατηγορηθώ για φυλετικό ρατσισμό, μπορείτε να αντιστρέψετε τα γένη του απατημένου και του μοιχού. Με όποιο γένος και αν εσείς ρολάρατε, το ρόλο του μοιχού θα τον δώσετε στα δύο μεγάλα κόμματα).
Την επόμενη των εκλογών ώρα, οι πάντες μίλησαν για την ήττα των exit polls. Δε γνωρίζω αν λανθάνουν ή εθελοτυφλούν, αλλά δίδουν μία ασυλία στις εταιρείες δημοσκοπήσεων με τον εύκολο καταλογισμό του «λάθους» και μοιάζουν εκείνοι να είναι τελικά οι αφελείς.
Οι εταιρίες δημοσκοπήσεων οφείλουν την ύπαρξή τους στο κ. Λαλιώτη και την ευημερία τους στο κ. Ρουσόπουλο. Αφής στιγμής ο ένας πόλος αναμενόμενα κέρδιζε, όφειλαν να δώσουν ένα φιλί ζωής στον έτερο. Εξάλλου, είναι πολλά τα χρήματα που κέρδισαν από το ανήσυχο κυβερνών κόμμα. Του έδειξαν ότι εύκολα του στερούν το οξυγόνο και εξίσου εύκολα του δίνουν παράταση. Κέρδισαν έτσι την περαιτέρω καθοδήγηση του πολιτικού συστήματος και όχι την καταχώρησή τους σε απλά δίστηλα εφημερίδων, όπως συμβαίνει σε χώρες που σέβονται το κοινοβουλευτισμό.
Μοιάζει τώρα να δούμε πως θα εκμεταλλευτεί αυτό το «έντεχνο φιλί» η Νέα Δημοκρατία.

10 σχόλια

  1. Οι Ευρωεκλογες της 7ης Ιουνιου 2009 μπορουν καλλιστα να καταχωρηθουν στην Ιστορια σαν "νικη του τηλεγραφηματος"!!
    Και τετοια ειναι.
    ΔΕΝ νικησε καμμια πασοκοσκυλια με το ανυπαρκτο προγραμμα της ουτε κανενα βλακογιοργο με την μηδενικη πολιτικη οντοτητα του..

    Κατι αντιστοιχο με την νικη των σοσιαληστων στην Ισπανια στις εθνικες εκλογες ,που ως γνωστο κερδισαν με την ανιερη εκμεταλευση της τραγωδιας στο μετρο της Μαδριτης,του τρομοκρατικου χτυπηματος της αλ καιντα.
    Ο Αθναρ ειπε οτι πιθανωτατα αυτο ειναι εργο της ΕΤΑ και εκει ..τελειωσε!!

    Εδω εχουμε κατι πιο "ηπιο" ασφαλως γεγονος,αλλα τοπαμε οι εκλογες ειναι μαχη εντυπωσεων και επικοινωνιας..

    Το λοιπον εχουμε και λεμε:
    Ο καραβελας και 5-6 ακομα καλειται απο τον ανακριτη για καταθεση.
    Ζηταει και παιρνει προθεσμια .
    Δεν του επιβαλλεται ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ εξοδου.

    Ξαφνικα παιρνει την .."αποφαση" να το σκασει..
    Νομιμα βγαζει ενα εισιτηριο και ..μην τον ειδατε!
    Τα πληρωμενα τσιρακια "αλητες ρουφιανοι δημοσιοκαφροι" παιρνουν εντολη απο τους εργοδοτες τους να ριχνουν υπονοουμενα οτι η κυβερνηση τον φυγαδευσε!!

    Βγαινει η Θεοδωρα Κουβελα Μητσοτακη και απορριπτει αυτες τις κατηγοριες δηλωνοντας οτι "η Νεα Δημοκρατια δεν ειχε κανενα λογο να κανει τετοιο" ,πραγμα απολυτως αληθες αφου το σκανδαλο Ζημενς αφορα την πασοκοσκυλια ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ την πασοκοσκυλια..

    Ξαφνικα ομως το σκηνικο αλλαζει ..
    Καποιο πασοκοσκυλο απο το Υπ.Εξωτερικων "καρφωνει" στην πασοκοσκυλια οτι υπαρχει ενα "απορρητο" ..τηλεγραφημα στο Υπ.Εξωτερικων που αναφερεται στον καραβελα..

    Και εκει αρχιζει το πανηγυρι!
    Η Θεοδωρα Κουβελα Μητσοτακη πανικοβλητη,φοβουμενη προφανως μην της χαλασει η μοστρα το "προφιλ" ..και οτι δεν κανει καλα την δουλεια της κλπ ,βγαινει στα καναλια και λεει οτι το γνωριζε το τηλεγραφημα αλλα λογω του Σαβατοκυριακου κλπ κλπ.

    Καπακι ερχεται και η συλληψη των παιδιων του καραβελα και το "πραμμα" δενει!!

    Σε ενα τετοιο τεχνητο κλιμα δεν υπηρχε καμμια περιπτωση να κερδισει η Νεα Δημοκρατια..

    Υ.Γ
    Πιθανωτατα η Υπ.Εξωτερικων δεν γνωριζε τιποτα για το .."απορρητο" τηλεγραφημα. Και ουτε και ειναι και υποχρεωμενη να γνωριζει την εκθεση του προξενου στην Ουρουγουαη που αναφερει οτι καποιος καραβελας συνεστησε δυο "οφ-σορ" εταιρειες και αγορασε καποιο σπιτι στο Μοντεβιδεο.
    Υποθετω οι διπλωματικοι υπαλληλοι το κατεταξαν στα 'συνηθη" και τετοιο ειναι.

    Τελος παντων το μηνυμα για την Νεα Δημοκρατια ειναι ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ:
    Ο αντιπαλος της πασοκοσκυλια ειναι βρωμικη ,πολυ βρωμικη.
    Και ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ.

    Δεν θα με εξεπλησσε αν ειχαν και .."εναλλακτικο" σχεδιο σε περιπτωση αποτυχιας του .."τηλεγραφηματος"..
    Να φερ ειπειν να αφηναν κανενα δυστυχη να πεθανει στο ασθενοφορο του ΕΚΑΒ καποια αφιονισμενα πασοκοσκυλα και να κατηγορησουν την κυβερνηση ως υπευθυνη και οτι προσπαθει να καταργησει το ΕΣΥ ..

    Νομιζω?

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν από από περίπου ένα χρόνο ο Τύπος της Κυριακής στις 8 Ιουνίου 2008 είχε αποκαλύψει ότι η πρώην σύζυγος του Κυριάκου Μαρέβα Μητσοτάκη είχε αγοράσει μια μεγάλη έκταση στην Τήνο από κοινού με τον Χριστοφοράκο και τον Διονύση Δενδρινό μαζί με off shore εταιρεία με έδρα τον Άγιο Βικέντιο! συγκεκριμένα διαβάζουμε
    ''Ο ΕΤ.Κ φέρνει σήμερα στο φως στοιχεία για τη σχέση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρώην επικεφαλής της Siemens στη χώρα μας κ.Μιχάλη Χριστοφοράκο, καθώς και τη διασύνδεση με τον κ. Διονύση Δενδρινό,''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε τζων
    Καλημέρα σας,

    Δυστυχώς οι προβλέψεις σας για το αποτέλεσμα των ευροεκλογών διαψεύσθηκαν. Μέχρι την Παρασκευή γράφατε ότι η Ν.Δ. θα έλθει πρώτο κόμμα με διαφορά 1,6%.

    Δυστυχώς σας πίστεψα, μιας και η "πηγή" σας ήταν έγκυρη. Και όχι μόνο σας πίστεψα αλλά και στοιχημάτισα για τα λεγόμενά σας.

    Δικαιούμαι τώρα να ζητήσω την καθαίρεσή σας από κυβερνητικό εκπρόσωπο ?

    Δικαιούμαι να πώ πως, αφού σαν έγκυρη πηγή χρησιμοποιήσατε τις πληροφορίες ενός πασοκοσκυλαία (καθ᾽ομολογίαν σας), άγεσθε και φέρεσθε από πασοκο-κύονες ??

    Εχει θἔση στο κόμμα μας ένας τέτοιος εκπρόσωπος ??

    Λυπάμαι κύριε τζων αν πέσατε και σεις θύμα των πασοκοκυόνων, πλην όμως ελάχιστα με ενδιαφέρει. Γνωρίζω πως το μόνο που σκέπτεσθε αυτή τη στιγμή είναι το πως θα μεταπηδήσετε στο ΠΑΣΟΚ και πόσα ανταλάγματα θα πάρετε. Επομένως δεν ευελπιστώ ότι θα απαντήσετε στην παρούσα επιστολή μου.

    Ευελπιστώ όμως ότι το Blog θα απαλλαγεί επί τέλους από σας και τα ανόητα σχολιά σας που ΜΟΝΟΝ ΚΑΚΟ έφεραν στην παράταξη.

    Ελπίζω επομένως να μην ξανασυναντήσω τις ανόητες και εν πολλοίς ρυπαρές αναρτήσεις σας, είτε ενυπόγραφες, είτε ανυπόγραφες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κωστάκι έμαθε τελικά τα αληθινά αποτελέσματα ;;;

    ή δεν έχουν ηρεμιστικά στη ραφήνα ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κωλοπαιδι ,παρασανταλο καψαμπελη..

    Δεν αφηνεις τα σχολια να .."ρεουν" ,πραγμα που σημαινει οτι τα .."σχολια" θα ειναι ΑΜΕΣΑ και ΟΧΙ κοπυ πειστ ,ε? βρε παλιοσκυλο πασοκοπουστρακι??

    Γαμημενη σκατοφατσα...

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωδή σε έναν άγνωστο Νεοδημοκράτη

    Δυστυχισμένε μου,

    Απορώ με την άφελειά σου να πιστεύεις ότι η χώρα έχει πρωθυπουργό και το κόμμα σου αρχηγό.

    Ενα άτομο καταθλιπτικό, της θερμοκοιτίδας γαρ, που το γαλούχησαν με το αξίωμα ότι ένας Καραμανλής δεν χάνει ποτέ από έναν Παπανδρέου, τι περιμένεις να κάνει ;;

    Τι ελπίζεις από ένα ατομο της θερμοκοιτίδας, που το πάντρεψαν για να κάνει το σύζυγο και τον πατέρα..

    ..ένα άτομο που το βράδυ των εκλογών τού είχαν 3 ψυχιάτρους για να το συνεφέρουν από την κατάθλιψη..

    ..ένα άτομο που δεν επικοινωνεί με τον έξω κόσμο..

    ..ένα άτομο-πρωθυπουργό που ακόμα και αυτή τη στιγμή δεν ξέρει, γιατί δεν τούχουν πεί όλη την αλήθεια για το εκλογικό αποτέλεσμα..

    ..ένα άτομο που το κρατούσαν στα σκοτάδια για το εκλογικό αποτέλεσμα μέχρι να βγεί στα κανάλια, μπας και καταρρεύσει μπροστά στις κάμερες,

    ..τι περιμένεις πτωχέ τώ πνεύματι Νεοδημοκράτη ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. - Άκουσες τα νέα φουκαριάρα μητέρα ;
    Δύσκολα την έχουμε με αυτό το 36%.

    - 'Ακουσες τα νέα σοσιαληστή πατέρα ;
    Όλη η Ευρώπη ψήφισε Κεντροδεξιά,
    πλην Ελλάδας..
    Οποία ευρωπαική βαρβαρότητα....

    ο 60άρης υιός σας, που τον φωνάζεται και Γεωργάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οχι τζών, τζών-τζών είσαι αγόρι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΡΕ ΖΩΟ ΠΑΣΟΚ.....................
    ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ
    ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ ΕΜΕΝΑ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ ΒΛΑΚΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.....

    ΜΑΠΑ...ΒΛΑΚΑ..ΠΑΣΟΚΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε μαλάκες πράσινοι τυχοδιώκτες, αφού καταφέρατε με τόσο πουσάρισμα από τα κανάλια να πάρετε 36,5% δεν πρόκειται να γίνετε κυβέρνηση ούτε όταν παγώσει η κόλαση.
    Με αυτά τα χάλια καλό είναι όχι μόνο να ξεχάσετε την αυτοδυναμία αλλά και να αρχίσετε να βάζετε και βαζελινούλα μόλις σκάσουν μύτη ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας.
    Οταν σκάσει και η υπόθεση του κολλητού του Γιωργάκη του Τρεπεκλή θα γελάσει κάθε πικραμένος!
    Μέσα και ο Δενδρινός, από ότι έμαθα, αλλά εσείς εκεί στο press ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ.
    Τα 100 υποτιθέμενα χιλιάρικα του Παυλίδη ήταν αρκετά σημαντικά για να βάζετε 30 αναρτήσεις την ημέρα, αλλά για τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ του Τρεπεκλή και του Δενδρινού, ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
    Η πιό επιεικής έκφραση για σας είναι ότι ΕΙΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση