GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισλάμ και εθνικισμός...

προκαλούν έκρηξη στην Κίνα... . Tου Ανδρέα Ανδριανόπουλου http://www.andrianopoulos.gr/ Χωμένο κάπου στις αχανείς εκτάσεις της Εσωτερικής Α...

προκαλούν έκρηξη στην Κίνα...
.
Tου Ανδρέα Ανδριανόπουλου
http://www.andrianopoulos.gr/

Χωμένο κάπου στις αχανείς εκτάσεις της Εσωτερικής Ασίας, στο βόρειο άκρο απέραντων ερήμων, το Ουρούμτσι είναι άγνωστο στην παγκόσμια κοινότητα. Στις σημειώσεις όμως της ιστορίας έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση της αιματοβαμμένης νεώτερης ιστορίας της Κίνας. Κάτω από το παλιό τείχος της πόλης χιλιάδες μουσουλμάνοι κάτοικοί του κατακάηκαν από τόνους καυτό λάδι που στα σκοτεινά χρόνια της σύγκρουσης των Κινέζων πολεμαρχών στον μεσοπόλεμο έριξαν οι εισβολείς Χάν αντίπαλοί τους.
Αρκετά κοντά στα φλογισμένα βουνά του Τουρπάν, που οι εκεί ντόπιοι ζούσαν σε υπόγεια καταλύματα μια και η επιβίωση κάτω από τον πύρινο ήλιο είναι ακόμη αδύνατη, το Ουρούμτσι έχει την ιδιότητα να είναι η μεγαλύτερη μουσουλμανική πόλη της Κίνας. Πρωτεύουσα της αχανέστερης επαρχίας της Κίνας, του Ζινζιάνγκ, υπήρξε πάντα πηγή αναστατώσεων για το δυσκολοκυβέρνητο αυτό κράτος. Εξω από την προστατευτική κάλυψη του περίφημου Σινικού Τείχους, που έφθανε δυτικά μέχρι τα όρια των δύο συνεχόμενων ερήμων, της Λοπ Νορ και της Γκόμπι, η επαρχία Ζινζιάνγκ ήταν πάντοτε η μυστηριώδης Αγρια Δύση της Κινεζικής Αυτοκρατορίας.
Όταν για πρώτη φορά πριν από δέκα χρόνια περίπου πάτησα πόδι στην...
γιγαντιαία έρημο Τακλαμακάν («Αυτός που Μπαίνει δεν Ξαναβγαίνει» είναι η ερμηνεία του ονόματός της στην τοπική γλώσσα των Ουιγούρων) αισθάνθηκα το μέγεθος του ξένου και αφιλόξενου που η περιοχή αυτή πάντα κουβάλαγε για την υπόλοιπη Κίνα. Στο γειτονικό Κασγκάρ οργανώνεται κάθε Κυριακή το μεγαλύτερο μουσουλμανικό παζάρι της Ασίας. Ενώ το κτιριακό κουφάρι του πάλαι ποτέ Βρετανικού Προξενείου αναδεικνύει το μέγεθος του περίφημου ανταγωνιστικού «Μεγάλου Παιχνιδιού» ανάμεσα σε Αγγλία και Ρωσία του 19ου αιώνα. Με θύματα πάντα τους ντόπιους Ουιγούρους που έπεφταν στα δίχτυα πότε του ενός και πότε του άλλου. Ενώ οι Κινέζοι Χάν επέφεραν τα τελειωτικά, θανατηφόρα συχνά, χτυπήματα.

Όταν λοιπόν πριν από λίγα 24ωρα ξέσπασαν για μια ακόμη φορά ταραχές στην περιοχή, με εκατοντάδες τραυματίες και 145 νεκρούς, η εθνικά και πολιτικά τραυματισμένη αυτή γωνιά της γής ζωντάνεψε στη θύμηση όσων την έχουν γνωρίσει. Η σκονισμένη αυτή έκταση της Κίνας κανέναν ουσιαστικά δεν θα απασχολούσε αν δεν είχε δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το ένα είναι πως, σε απόλυτη αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα, κατοικείται από μουσουλμάνους. Με καταγωγή από πανάρχαια Τουρκικά φύλλα και με επιρροές Αράβων εισβολέων οι τοπικοί Ουιγούροι ασπάζονται το Σουνιτικό Ισλάμ κι αντιπαθούν τόσο τους Κινέζους Χάν εποικιστές τους όσο και τους γειτονικούς περσο-σιίτες κατοίκους του Τατζικιστάν και της λωρίδας Ουακάν του Αφγανιστάν.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό στοιχείο είναι πως στην περιοχή αυτή, στην καρδιά μάλιστα της ερήμου Τακλαμακάν, έχουν ανακαλυφθεί σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου. Ξαφνικά, η ξεχασμένη αυτή γωνιά της Kινεζικής επικράτειας απέκτησε και ιδιαίτερα υψηλή οικονομική σημασία. Η παλιά, από τα χρόνια ακόμη του εθνικιστικού Κουόμιτανγκ, κινεζική πολιτική της μεθοδικής εθνοκάθαρσης των Ουιγούρων (μετακίνηση μεγάλων αριθμών σε άλλες περιοχές και εγκατάσταση εθνικών Χάν στην επαρχία Ζινζιάνγκ) απέκτησε διαφορετική διάσταση. Ο φόβος των εθνεγερτικών τάσεων των ντόπιων Ουιγούρων συνδέθηκε και με τους όποιους κινδύνους κατά των ευρύτερων οικονομικών συμφερόντων της χώρας. Οι συνακόλουθες καταπιεστικές πολιτικές κλιμακώθηκαν.
Οι εξελίξεις αυτές συνέπεσαν με την αναζωπύρωση του ακραίου ισλαμικού φουνταμενταλισμού. Οι για χρόνια μάλλον φιλήσυχοι μουσουλμάνοι του Ζινζιάνγκ μπολιάσθηκαν από τις επαναστατικές διδασκαλίες των ακραίων Νεομπαντιστών μουλάδων από το γειτονικό Πακιστάν και το Αφγανιστάν με αποτέλεσμα την ριζοσπαστικοποίηση των τζαμιών και της προσευχής. Η απαίτηση εθνικής ανεξαρτησίας συνδέθηκε με μηνύματα ιερού πολέμου. Κι όλα αυτά έδεσαν αρμονικά με την καχυποψία πως οι φυλετικά ξένοι Χάν επιθυμούν την εξόντωση των ντόπιων για να κλέψουν και τον ορυκτό τους πλούτο.

Το ξέσπασμα των τελευταίων εβδομάδων, μέσω μαζικών λαικών κινητοποιήσεων, καταστροφών αυτοκινήτων, μαγαζιών κλπ δεν είναι ανεξάρτητο από τις συχνές τα τελευταία χρόνια συμπλοκές αλλά και τρομοκρατικές ενέργειες στις περιφερειακές πόλεις του Ζινζιάνγκ, αλλά και μέσα στην καρδιά της Κίνας, το Πεκίνο. Η κυβέρνηση με συσκότιση των ειδήσεων και μπλοκάρισμα του Διαδικτύου επιχειρεί να σκεπάσει το πρόβλημα. Και να επιλέξει τρόπους, μάλλον αυταρχικούς, για την προώθηση λύσεων. Μιά επιλογή δυσχερέστατη και, με βάση την διεθνή εμπειρία, εξαιρετικά αναποτελεσματική.

Ισλάμ και εθνικισμός συνθέτουν από μόνα τους ένα εκρηκτικό κοκτέηλ. Αν προσθέσει κανείς και τα συμφέροντα του πετρελαικού πλούτου σε ένα περιβάλλον δυσχερών οικονομικών εξελίξεων για την χώρα σαν σύνολο, τα προβλήματα της Κινεζικής πολιτικής γίνονται ολοφάνερα.

14 σχόλια

  1. ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΟΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ, ΥΠΑΡΚΤΟ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ή ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ.
    Τώρα που άρχισαν να βγαίνουν οι βρωμιές του Γιωργάκη και των «συντρόφων» του τα πράσινα blogs προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα.
    ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ BLOGGERS:
    1. Ο Τσουκάτος έχει παραδεχθεί ότι μετέφερε παράνομα λεφτά της Ζίμενς στο πασόκ. Οι ταμίες στην αρχή λέγανε ότι δεν ξέρουν τίποτε, μετά είπανε ότι μπορεί αλλά δεν θυμόμαστε. Το πασόκ παρουσίασε κάτι χειρόγραφα μπακαλο-τέφτερα που ήταν τα αρχεία του, λέει. Μας πείσατε, κύριοι, ωραία έρευνα κάνατε. Εάν ο Γιωργάκης επιμείνει ότι το πασόκ δεν έπαιρνε παράνομα λεφτά, αυτό αυτόματα σημαίνει ότι ο Τσουκάτος θα πάει μέσα. Εάν θέλει να σωθεί θα πρέπει να μιλήσει.
    2. Ο Πάγκαλος παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος έπαιρνε μεγάλα ποσά από επιχειρηματίες και τα μετέφερε στο πασόκ, λέει όμως ότι δεν τα θεωρεί παράνομα, παρόλο που ξέρει ότι είναι. Κανένας εισαγγελέας δεν τόλμησε να επιληφθεί, προφανώς ξέρει ότι θα τον ρημάξουν στη συκοφαντία τα ιδιωτικά Γιωργοκάναλα, σαν το Σανιδά.
    3. Ο Τρεπεκλής, ο παιδικός φίλος του Γοωργάκη, έχει παραδεχθεί στον ανακριτή ότι πήρε μίζα 6,7 εκατομμύρια ευρώ για το άχρηστο C4I που μας κόστισε 255 εκατομμύρια ευρώ. Τα κανάλια και οι εφημερίδες έχουν αποσιωπήσει ΕΝΤΕΛΩΣ το θέμα, σαν να μην υπάρχει.
    4. Ο σοβαροφανής λιμοκοντόρος Παπακωνσταντίνου, που ήταν στο Δ.Σ. του ΟΤΕ και θα μπορούσε να αναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση 8002 για τα ψηφιακά του 67 εκατομμυρίων ευρώ δεν απαντάει κάν στις ερωτήσεις που του γίνονται για το θέμα. Μέχρι πρόσφατα έκρυβε ακόμη και τη θητεία του στον ΟΤΕ, αναρωτιέμαι γιατί.
    5. Την περασμένη εβδομάδα ασκήθηκε ποινική δίωξη στον έτερο Γιώργο Παπακωνσταντίνου, πρώην Γενικό Διευθυντή του Πασόκ, για τα εκατομμύρια που χάθηκαν από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (διόδια), λόγω πλαστογραφιών και απάτης σε βάρος του δημοσίου. Τα κανάλια και τα πράσινα blogs έθαψαν το θέμα, εντελώς.
    6. Η πλειοψηφία των προφυλακισμένων για τη σκανδαλάρα Ζίμενς ήταν μέλη του πασόκ, που μάλιστα έβαλε συνήγορους υπεράσπισης τους γνωστούς Τσοβόλα (πρώην υπουργό πασόκ) και Ματζουράνη (πρώην Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου πασόκ). Ο Γιωργάκης όμως λέει ότι το σκάνδαλο είναι Νεοδημοκρατικό, δηλαδή ο Τσοβόλας και ο Ματζουράνης είναι κρυφο-νεοδημοκράτες;
    7. Ο Γιωργάκης προσπάθησε απεγνωσμένα να στείλει το σκάνδαλο Ζίμενς στη Βουλή για να θαφτεί στα γρήγορα, πριν προλάβουν να αποκαλυφθούν οι προσωπικές μαρτυρίες και οι κινήσεις των λογαριασμών. Αυτό και αν είναι ένδειξη ενοχής, αυτό και αν είναι απόδειξη θράσους.
    8. Όταν συνελήφθη η οικογένεια του καραβέλα, οι πασόκοι φοβήθηκαν μήπως αυτός αναγκαστεί να γυρίσει, γι’ αυτό έβαλαν τα κανάλια να λένε τις ψευτο-συναισθηματικές ανοησίες που έλεγαν (για τα κοριτσάκια με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ). Πάλι η Ν.Δ. έφταιγε, γενικώς.
    9. Χριστοφοράκος, τι να πεί κανείς; Ο τύπος αιφνιδίασε το Ζαγοριανό και την έκανε για να δικαστεί στη Γερμανία, που είναι χαμηλές οι ποινές. Η δικαιοσύνη έστειλε δύο εντάλματα σύλληψης και Έλληνες ιδιωτικούς ντετέκτιβ που τον βρήκαν και έτσι συνελήφθη. προσπαθούμε να τον φέρουμε να δικαστεί στην Ελλάδα και το πασόκ προτείνει να του χαμηλώσουμε την ποινή για να «μιλήσει». Και πώς εμείς ξέρουμε ότι θα πεί αλήθειες, αν θα κρύψει αλήθειες, ή θα πεί ψέματα; Θα βασιζόμαστε στη μαρτυρία ενός ανθρώπου, που ξέρει πολύ καλά ότι εάν δεν πεί αυτά που πρέπει υπάρχει και «η Σέχτα»; Και νομίζω ότι οι περισσότεροι υποπτευόμαστε ποιοι είναι πίσω από τη Σέχτα (βλέπε 17 Νοέμβρη).
    10. ΟΜΩΣ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑ. Είναι ντροπή να παίρνει τον ίδιο δρόμο που έχουν πάρει τα ιδιωτικά κανάλια και οι εφημερίδες. Δηλαδή, να χρηματοδοτείται για να λέει μισόλογα, να κρύβει αλήθειες, να συκοφαντεί και να μπερδεύει επίτηδες τα σημαντικά με τα επουσιώδη.. Οι πιο ύποπτοι μηχανισμοί παραπληροφόρησης είναι τα blogs που δεν δημοσιοποιούν σχόλια (πχ. troktiko) και αυτά που τα δημοσιοποιούν πολλές ώρες μετά (πχ, press-gr). Το άτιμο το χρήμα, βλέπεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ ΑΛΗΘΟΦΑΝΗΣ .

    ΑΛΛΑ ΒΡΕ ΑΝΔΡΕΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΠΟΙΟΙ "ΚΑΛΟΙ" ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ;

    ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ;

    ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ΚΙ ΟΛΑ Μ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΖΕΣΤΕΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια απλή παρατήρηση, ιστορικής αξίας, η περιοχή ανήκει στον κινεζικό κόσμο -εννοώ την διαχρονική σφαίρα επιρροής- από την εποχή της αυτοκρατορίας των πρώιμων Χάν (μετά το 220π.χ.) και αδιαλείπτως από την εποχή των Τάνγκ (7ος αιώνας μ.χ.)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΩΡΑΙΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΡΕΑ.
    Η ΠΕΝΑ ΣΑΣ ΑΡΙΣΤΗ.
    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΤΟΥΣ.
    ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχρητήρια. Εξαιρετικό κείμενο. Ελπίζω να μην βρεθούν και πάλι κομπλεξικοί επικριτές του Ανδρ. Μακάρι να είχαμε πολλούς σαν και δαύτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τις ίδιες παπαριές είπε και χθες στο ΣΚΑΙ. Ανάξιο απάντησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και καθώς λέγεται, στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται.

    Για τα περί εντολής για προκαταρκτική έρευνα για το Σκάνδαλο τις Σκύρου, και τον εθνικισμό των διαπλεκόμενων στη διαφθορά κάνε μας διαπιστωμένη ανάλυση ώστε να προλάβουμε χειρότερες καταστάσεις από αυτές του Ἱσλάμ και εθνικισμός"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δουλειές με τον Καλογρίτσα έκανε το mega, ο Τρομπούκης με τον Μπόμπολα και ασφάλεια του Βαρδινογιάννη ο Πετράκης! Ε, ρε μπλέξιμο

    ΠΑΡΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    υτό δεν έχει ξαναγίνει! Ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι συνεργάτης του mega και ο Τρομπούκης του Μπόμπολα. Έκαναν δουλειές μαζί.

    Οι...μουσίτσες στο mega μας το παίζουν αθώες περιστέρες!
    Ο Καλογρίτσας μαζί με τον Θεοδωρικάκο έχουν την εταιρεία δημοσκοπήσεων gpo που κάνει τις δημοσκοπήσεις για το Mega και τον Πρετεντέρη! Ο Τρομπούκης έπαιρνε ως υπεργολάβος ή εργολάβος δουλειές με τον Μπόμπολα! Και θέλετε και το καλύτερο;
    Ο...

    Απόστολος Πετράκης ήταν η ασφάλεια του γιου του Γιώργου Βαρδινογιάννη. Στις συνομιλίες ακούγεται μάλιστα δύο φορές το όνομα του Βαρδινογιάννη. Και ρωτάμε τώρα εμείς οι καλοπροαίρετοι.

    Καλά ρε παιδιά εκεί στο mega δεν φυλάττε τα νώτα σας; Κατηγορείτε υπουργούς, κόσμο και κοσμάκι επειδή ακούγονται τα ονόματα. Αλλά με την ίδια λογική η εμπλοκή του mega είναι μεγαλύτερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

    ΦΩΝΑΞΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΗ..

    καλός Νεοδημοκράτης και πατριώτης



    ή βγάλε στη φόρα .... τους 200 σωματέμπορους του ΝΙΚΟΛΟΥΛΕΑ

    (Καμάρι της Παράταξης στη Λακωνία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ροχαλα στον Ανδριανοπουλο!!!!

    Και που 'σαστε. Μη ξεχασετε εκεινα τα Εβραιο-πουστρονια, τους Σαγιανιμ, Μπλουμπερισκους.
    Εκει χρησειμοποιειστε και βοϊδοπουτσα, τους αρεσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ARXISE TO AMERIKANIKO "XTYPHMA"

    THN MOIRASAN POUTIN KAI OMPAMA??

    H 8RHSKEIA EINAI TO "OPIO" TON LAON ELEGE O MARX....

    KATI HXERE!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πέμπτη, 9 Ιούλιος 2009
    Στο Α.Τ Περιστερίου στο γραφείο του διοικητή ο Παπαγιάννης πάει για αυτόφωρο


    Παιδιά μην τρελαθούμε. Ο Γ.Παπαγιάννης συνελήφθη ύστερα από μήνυση του Χ.Ράπτη για εκβιασμό και αύριο θα κάνει μήνυση και ο Γ.Κουρτάκης. Ο Παπαγιάννης δίνει κατάθεση και θα περάσει αύριο από αυτόφωρο. Αυτή την στιγμή είναι στο γραφείο του διοικητή και δίνει κατάθεση. Πόσο πιο έγκυρα να το πούμε; Από κάτω είμαστε στον υπόνομο.

    Λέμε τι γίνεται τώρα. Όχι τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο. Ούτε δικάζουμε. Απλά η ιστορία ξεκίνησε από ένα απειλητικό μήνυμα που σε συνοδευτικό με υβριστικά δημοσιεύματα....

    καίνε τον Παπαγιάννη. Λάθος χειρισμός. Και το φωνάζουμε από το μεσημέρι. Τι άλλο να κάνουμε ρε παιδιά; Παρότι με τον Παπαγιάννη δεν τα πάμε καθόλου καλά, γράψαμε ότι του κάνουν μηνύσεις και αγωγές. Σαν να του λέμε εξαφανίσου ρε παιδί μου μην απαντάς. Τι τα θέλεις τα άλλα;

    Κανονικά θα έπρεπε να τον....μαλώσουμε που υπερηφανευόταν ότι είναι ο διαχειριστής του blog και φοράει παντελόνια. Τώρα όμως το γυρίζει και λέει ότι δεν είναι. Καλά κάνει έτσι πρέπει. Μόνο που το παιχνίδι δεν παίζεται έτσι.

    Αν αυτό γινόταν σε οποιονδήποτε άλλον δεν θα είχε την τύχη του Παπαγιάννη. Μην κοροιδευόμαστε.

    ---------------------------------

    ΜΕΣΑ ΠΟΥΣΤΗ.

    Πέμπτη, 9 Ιούλιος 2009
    Στο Α.Τ Περιστερίου στο γραφείο του διοικητή ο Παπαγιάννης πάει για αυτόφωρο


    Παιδιά μην τρελαθούμε. Ο Γ.Παπαγιάννης συνελήφθη ύστερα από μήνυση του Χ.Ράπτη για εκβιασμό και αύριο θα κάνει μήνυση και ο Γ.Κουρτάκης. Ο Παπαγιάννης δίνει κατάθεση και θα περάσει αύριο από αυτόφωρο. Αυτή την στιγμή είναι στο γραφείο του διοικητή και δίνει κατάθεση. Πόσο πιο έγκυρα να το πούμε; Από κάτω είμαστε στον υπόνομο.

    Λέμε τι γίνεται τώρα. Όχι τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο. Ούτε δικάζουμε. Απλά η ιστορία ξεκίνησε από ένα απειλητικό μήνυμα που σε συνοδευτικό με υβριστικά δημοσιεύματα....

    καίνε τον Παπαγιάννη. Λάθος χειρισμός. Και το φωνάζουμε από το μεσημέρι. Τι άλλο να κάνουμε ρε παιδιά; Παρότι με τον Παπαγιάννη δεν τα πάμε καθόλου καλά, γράψαμε ότι του κάνουν μηνύσεις και αγωγές. Σαν να του λέμε εξαφανίσου ρε παιδί μου μην απαντάς. Τι τα θέλεις τα άλλα;

    Κανονικά θα έπρεπε να τον....μαλώσουμε που υπερηφανευόταν ότι είναι ο διαχειριστής του blog και φοράει παντελόνια. Τώρα όμως το γυρίζει και λέει ότι δεν είναι. Καλά κάνει έτσι πρέπει. Μόνο που το παιχνίδι δεν παίζεται έτσι.

    Αν αυτό γινόταν σε οποιονδήποτε άλλον δεν θα είχε την τύχη του Παπαγιάννη. Μην κοροιδευόμαστε.

    ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ.
    ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΑΜΗΣΙΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
    ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.
    ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ..
    ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΖΕΙ ΤΑ ΧΥΣΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. MADE IN USA!
    Παρόλα αυτά είναι όντως εσωτερική υπόθεση αν και οι αιτίες είναι ότι προανέφερα. http://uk.news.yahoo.com/22/20090708/tts-uk-china-xinjiang-ca02f96.html

    Καπετάν Μακρής. Τι έγιναν άραγε οι χιλιάδες Ινδιάνοι της Αμερικής, για όσους μίλησαν για καυτό λάδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με μαζικες διαδηλωσεις!!

    Μονο ενας μπορει να σας σωσει...ο δρ κουτσουκος...μπορει να ριξει την δεξια σε 3 βδομαδες με εισαριθμες συγκεντρωσεις 90.000 πολιτων.
    Μονο ετσι θα γινουν εκλογες...
    παρτε το χαμπαρι...μην περιμενετε κανενα Μαρτη...τον Μαρτη θα ειναι πολυ αργα ......για δακρυα Στελλλαα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση