GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο καλύτερος πελάτης είναι ο δημόσιος υπάλληλος...

Aπό το http://apneagr.blogspot.com . Τι φοβούνται οι τράπεζες; Μην τυχόν και κοπούν τα ειδικά επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων! Ποιος είναι ...

Aπό το http://apneagr.blogspot.com
.
Τι φοβούνται οι τράπεζες; Μην τυχόν και κοπούν τα ειδικά επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων! Ποιος είναι ο καλός πελάτης για την τράπεζα; Μέχρι χτες ήταν το καλοπληρωμένο στέλεχος μιας ιδιωτικής επιχείρησης. Σήμερα, ο καλύτερος πελάτης είναι εκείνος που έχει σταθερό εισόδημα, δηλαδή ο δημόσιος υπάλληλος!
Το κακό με... όλους μας είναι ότι πιστέψαμε ότι οι «καλές εποχές» θα κρατούσαν για πάντα. Έτσι, όλοι μας ανοιχτήκαμε με δάνεια για να αγοράσουμε ακίνητα, αυτοκίνητα ή για να καλύψουμε τις καθημερινές μας «ανάγκες». Ζούσαμε το όνειρο μιας «καλής ζωής» με δανεικά.
Σήμερα διαπιστώνουμε έκπληκτοι ότι...
ο εχθρός του καλού δεν είναι απαραίτητα το καλύτερο! Ότι οι οικονομικοί δείκτες κινούνται ενίοτε και πτωτικά κι ότι μετά από ένα καλό φαγοπότι φτάνει κάποια στιγμή, μοιραία, η ώρα του λογαριασμού.
Το ρεπορτάζ από τις τράπεζες λέει ότι στα τμήματα των πιστωτικών καρτών κλαίνε με μαύρο δάκρυ. Ότι οι επισφάλειες έχουν πάρει την ανιούσα και οι προβλέψεις για το μέλλον δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες. Είναι χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί το γεγονός ότι μεταβάλλονται συνεχώς οι «στόχοι»...
Μέχρι χτες ο καλός πελάτης ήταν το καλοπληρωμένο στέλεχος μιας ιδιωτικής επιχείρησης. Το κακό είναι ότι τα στελέχη αυτά είναι τα πρώτα που χτυπά η κρίση κι ενώ στο μεταξύ έχουν ήδη ανοιχτεί με δάνεια. Ακόμη κι αν το στέλεχος δεν κινδυνεύει άμεσα να χάσει την εργασία του, το πιο πιθανό είναι ότι θα δουλεύει με μικρότερες αποδοχές και δίχως ετήσιο μπόνους.
Τους τελευταίους μήνες οι τράπεζες έχουν βρει μαξιλάρι για την προώθηση των καταναλωτικών τους προϊόντων στους δημοσίους υπαλλήλους, σε όσους, δηλαδή, έχουν ένα σταθερό εισόδημα. Περισσότερο μοιάζει με λύση ανάγκης και λιγότερο με κίνηση στρατηγικού χαρακτήρα. Αλλά κι αυτό το μαξιλάρι απειλεί να τους το τραβήξει απότομα ο κ. Παπαθανασίου με την κατάργηση μιας σειράς ειδικών επιδομάτων. Το πρόβλημα είναι ότι και ο δημόσιος υπάλληλος είναι επίσης υπερχρεωμένος, όπως και κάθε κάτοικος αυτής της χώρας. Αν μειωθεί το εισόδημά του, η εναλλακτική του επιλογή είναι να αφήσει στην άκρη τους λογαριασμούς των πιστωτικών του καρτών, ελπίζοντας ότι σύντομα κάτι μαγικό θα γίνει και θα μπορεί έτσι να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Λέγεται ότι η επόμενη κρίση ίσως να έχει σχέση με τις πιστωτικές κάρτες. Αυτό το σενάριο έχει κάποιες πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα στο εξωτερικό. Εδώ οι πιθανότητες είναι αυξημένες. Τα καμπανάκια έχουν αρχίσει ήδη να κτυπούν...
Θανάσης Μαυρίδης

9 σχόλια

  1. Είναι ο καλύτερος γιατί παίρνει τα λίγα νόμιμα και τα πολλά μαύρα.
    Πόσες φορές δεν ακούσαμε το περίφημο .....εμείς την βίλα ,το εξοχικό στο νησί ,την ΒΜW ,ΤΟ ΣΚΆΦΟς και τα παιδιά στο Λονδίνο τα κάναμε με το μισθό μας....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ Η ΤΥΧΗ ΙΡΛΑΝΔΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΡΗΓΙΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα 'ρθει και η εποχή που ο καλύτερος δαρμένος θα είναι ο τραπεζίτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Μαυρίδη,

    Αν παρατηρήσατε, εδώ καιρό, στο χαζοκούτι οι περισσότερες διαφημίσεις ήταν και είναι από τράπεζες, εμπόρους αυτοκινήτων, και κινητή τηλεφωνία.

    Προτείνω λοιπόν, οι τραπεζίτες και οι υπάλληλοί τους, να πληρώνονται σε αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα, και κάρτες ανανέωσης χρόνου.

    Ετσι και η αγορά θα κινηθεί, και εμάς την πλέμπα, θα μας αφήσουν ήσυχους για λίγο καιρό.

    Για να σοβαρευτούμε πάντως, η κατάσταση δεν είναι καλή. Απορώ δε με τους κυβερνώντες μας, σε ποιά νιρβάνα ζουν.

    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


    Τα χειρότερα είναι μπροστά μας, εκτιμούν οι πολίτες όπως προκύπτει από μεγάλη έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας για την προοπτική της οικονομίας. Η συντριπτική πλειονότητα βλέπει επιδείνωση της κατάστασης, ενώ σχεδόν οι μισοί δυσκολεύονται να αποκτήσουν ακόμη και βασικά αγαθά.
    Aναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας
    4 στους 10 πολίτες, το 43% , δυσκολεύονται να αγοράσουν αγαθά πρώτης ανάγκης. 7 στους 10 πιστεύουν ότι τον επόμενο χρόνο η φτώχεια θα αυξηθεί. Σχεδόν 8 στους 10, το 77,2%, θεωρούν ότι η φτώχεια τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε.
    4 στους 10 , 38%, δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την εργασία του και τις προοπτικές της. 4 στους 10 ,το 43,3%, θεωρούν ότι τον επόμενο χρόνο η ανεργία θα αυξηθεί πολύ.
    5 στους 10 εκτιμούν ότι δεν είναι καθόλου πιθανό να αποταμιεύσει τον επόμενο χρόνο. 7 στους 10 - το 73,6%- αξιολογούν ως κακή ή πολύ κακή την οικονομική κατάσταση της χώρας. 6 στους 10 - το 63% απαντούν ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι χειρότερη ή πολύ χειρότερη σε σχέση με πέρυσι.


    Ευτυχώς που υπάρχουν οι φυλακές για τους "οφειλέτες" του Δημοσίου. Είναι μια κοινωνική προσφορά της Νέας Διακυβέρνησης για να μην πεθαίνουμε από την πείνα και για να μην κοιμώμαστε στα παγκάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΙΑ ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ....

    
ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΙΧΕ 149 ΔΟΛΑΡΙΑ..


    ...Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΟΥΛΙΟΤΑΝ 1,3 ΕΥΡΩ (2008)


ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΕΧΕΙ 57 ΔΟΛΑΡΙΑ..

ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ;;;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το σχόλιο αυτό είναι του Θανάση Μαυρίδη και δημοσιεύτηκε στο σημερινο capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην Ελλάδα προνομιούχοι είναι οι πλούσιοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι , δουλεύουν λίγο , έχουν εξασφαλισμένη δουλεία , έχουν μαύρα ,άλλοι λίγα άλλοι πολλά ,αλλά ΟΛΟΙ κάτι έχουν ,διότι κάποιους εξυπηρετούν κάποιοι τους έχουν ανάγκη , αναλόγως σε τι καρέκλα κάθονται , βγαίνουν νωρίς στην σύνταξη , παίρνουν μεγάλες συντάξεις και εφ, άπαξ , ας είναι καλά τα κοροΐδα οι ελεύθεροι επαγγελματίες που κάθονται και ψηφίζουν όλα αυτά τα κόμματα που υπάρχουν για να εξυπηρετούν τα κοπρόσκυλα που δουλεύουν στο δημόσιο

    shkat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Μαυριδης καποτε εβλεπε χλιδανεργους και οχι ανεργια !!
    Λιγοτερο απο 2 χρονια μετα τα βλέπει ολα μαυρα και απαισιόδοξα !!
    Oταν οι Ιρλανδια ειχε πραγματικη αναπτυξη εμεις ειχαμε προετοιμασια για Ολυμπιακους 2004 !! Εδω και μια δεκαετια η οικονομια μας δεν εκμεταλευτηκε την ευκαιρια της; ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ οικονομικης αναπτυξης και επειδη καποιοι ειχαν λεφτα να πανε στην Μυκονο νομιζαμε οτι ειχαμε γινει Malibu !! Στην Ιρλανδια εχουν την ευρωπαικη τους εδρα τους σοβαρες εταιρειες (Microsoft, Google,lays κλπ) που δινουν λεφτα στην αγορα και δεν πανυγηριζουν που ανοιγουν πολυεθνικες ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ επιχειρησεις που ΠΑΙΡΝΟΥΝ λεφτα απο την αγορα !! Δηλαδη Η ιρλανδια ηρθε απο την Β Εθνικη στην Α' και στην 5η θεση και τωρα πεφτει στην 10η (πχ) εμεις ειμασταν στην Α και κοντευουμε να γινουμε ΟΦΗ.

    Αντε να γινουμε Sunshine Country να χρεοκοπησουμε παρε με την Sunshine State

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση