GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tα γκάλοπ στην εποχή των blogs...

Η διαμόρφωση πολιτικού κλίματος, το κουτσομπολιό, το "ξεκατίνιασμα" και η δεοντολογία . Του Μάξιμου Χαρακόπουλου * maximos@parliam...

Η διαμόρφωση πολιτικού κλίματος, το κουτσομπολιό,
το "ξεκατίνιασμα" και η δεοντολογία
.
Του Μάξιμου Χαρακόπουλου*
maximos@parliament.gr
.
Στη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου για τη νέα σύνθεση του ευρωκοινοβουλίου είχαμε επισημάνει τις αδυναμίες που προέκυψαν από την εφαρμογή του νόμου που επέτρεπε τη δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων μέχρι το βράδυ της προπαραμονής των εκλογών. Ήταν εμφανές από την πληθώρα των δημοσκοπήσεων που έβλεπαν καθημερινά το φως της δημοσιότητας ότι οι έρευνες της κοινής γνώμης στη χώρα μας είχαν ξεφύγει από την αρχική τους αποστολή. Από εργαλεία πολιτικής ανάλυσης έτειναν να γίνουν μέσο διαμόρφωσης πολιτικού κλίματος, επηρεασμού των πολιτικών εξελίξεων και εν τέλει φαλκίδευσης της ίδιας της δημοκρατίας.
Στην Ελλάδα έχουμε περισσότερα ΜΜΕ απ’ όσα αντέχει η αγορά. Εσχάτως, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων συναγωνίζονται με αξιώσεις τον αριθμό των ΜΜΕ. Ο «βομβαρδισμός» με δημοσκοπήσεις καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο, όταν μάλιστα οι προβλέψεις τους απέχουν από το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, με κραυγαλέα την αναντιστοιχία των exit polls με την ετυμηγορία της κάλπης, εγείρει σημαντικά ερωτηματικά φερεγγυότητας και σκοπιμότητας των ερευνών. Πόσο δε μάλλον όταν όλα τα exit polls είχαν την ίδια εκτίμηση αποτελέσματος που απεδείχθη λανθασμένη.
Η προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση είχε στόχο την αντιμετώπιση της φημολογίας κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων. Φήμες που είδαμε να...
οργιάζουν στο διαδίκτυο ανήμερα των ευρωεκλογών. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι η εσχάτη πλάνη θα είναι χείρων της πρώτης αν δεν αντιμετωπισθεί παράλληλα με τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης και η προστασία του αναγνωστικού κοινού από αφερέγγυες, ανυπόστατες φήμες που διακινούνται μέσω του διαδικτύου.
Το δημόσιο «ξεκατίνιασμα» ανάμεσα σε πρωταγωνιστές ιστολογίων που παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό είναι ενδεικτικό της παθογένειας που γεννά η αίσθηση ανευθυνότητας για ότι γράφεται στη «μλογκόσφαιρα». Μια κοινωνία που έχει εθιστεί από τη μεσημεριανή ζώνη του κουτσομπολιού στις τηλεοράσεις, συχνά «αναμασά» μια ψευδαίσθηση ενημέρωσης που της προσφέρουν κάποια ιστολόγια. Έτσι όμως απαξιώνονται και σοβαρές προσπάθειες bloggers που δεν αναρτούν αδιασταύρωτα όποια «είδηση» δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια ή μπορεί να υπηρετεί σκοπιμότητες.
Εν κατακλείδι η νέα ρύθμιση δεν θα πετύχει το σκοπό της αν είναι ανέφικτος ο έλεγχος εφαρμογής της στις νέες τεχνολογίες που καθημερινά κατακτούν μεγαλύτερο μερίδιο στον τομέα της ενημέρωσης των πολιτών. Ουσιαστικότερη όμως, από κάθε κανονιστική ρύθμιση είναι η συμμόρφωση σε μια στοιχειώδη δεοντολογία.

*Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων.

14 σχόλια

  1. Καλυτερα δες
    το ξεκατινιασμα στην ΝΔ
    εμεις διαβαζουμε δρ κουτσουκο και περιμενουμε το νεο αρθρο του!!
    Αφου κυνηγησατε τα μπλογκ τωρα πατε να τα "προσεγγισετε"

    εξω πουστη απο την παραγκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ

    ΚΛΕΨΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΙ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ

    ΟΥΣΤ ΦΛΩΡΟΠΟΥΣΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΛΑ
    ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΥΤΑ.
    16 ΛΕΠΤΆ ΤΟ ΚΙΛΟ ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ.
    ΟΥΣΤ
    ΠΑΛΙΟΨΕΥΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ENA ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...
    ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΜΕΝΩΝ ΜΜΕ ΤΟΥ.

    "Τι έχουν να πουν τώρα οι τιμητές του νόμου και της ηθικής για το Βατοπέδι;
    Ως πολίτες το τελευταίο χρόνο έχουμε κατακλυστεί από σειρά καταγγελιών σε νομικό και πολιτικό επίπεδο για το σκάνδαλο (εντός ή εκτός εισαγωγικών) του Βατοπεδίου. Πολύωρες αναφορές στις τηλεοράσεις, πολλά πρωτοσέλιδα στις...εφημερίδες, πολλές αναφορές στα blog.

    Mία υπόθεση που κυριάρχησε στη πολιτική ζωή, περισσότερο ακόμα και από τη διεθνή οικονομική κρίση. Και ενώ έχει εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη μία ξεκάθαρη αντίληψη περί σκανδάλων , πολιτικών ευθυνών συγκεκριμένων προσώπων κλπ η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης, (όπου απορρίπτει τις αγωγές φορέων της Ξάνθης και της Χαλκιδικής κατά της Μονής και δεν ακυρώνει τα συμβόλαια ανταλλαγής για τη λίμνη Βιστωνίδα) δημιουργεί νέα δεδομένα –τουλάχιστον- σε νομικό επίπεδο.

    Ελπίζω για λόγους ηθικής, δικαιοσύνης και δεοντολογίας η συγκεκριμένη απόφαση να τύχει ανάλογης προβολής και δημοσιότητας με αυτή που υπήρχε τόσο καιρό. Γιατί η αλήθεια δεν μπορεί να προβάλλεται μόνο όταν εξυπηρετεί εκατέρωθεν συμφέροντα ή πολιτικές στρατηγικές. Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον να δούμε τη στάση των ΜΜΕ, καθώς και των πολιτικών κομμάτων με βάση τα νέα δεδομένα.

    Θα ήταν πολύ άσχημη η σιωπή και η υποβάθμιση των γεγονότων γιατί τότε θα δικαιωθούν αυτοί (οι λίγοι) που εκτιμούσαν από την πρώτη στιγμή, ότι σε αυτή την υπόθεση έχει πέσει πολύ λάσπη και έχουν στοχοποιηθεί άνθρωποι μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών μικροκομματικών συμφερόντων "

    ΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ !
    ΟΙ ΥΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΚΑΛΑΚΙΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναι ναι στην ελλαδα εχουμε περισσοτερα ΜΜΕ από οσα αντεχουμε....

    ρε τι λεν αυτοι...

    Να βγαλετε ενα νομο που να καθοριζει ΠΟΣΑ καναλια θα υπάρχουν
    ΠΟΣΕΣ εφημεριδες θα τυπώνονται και καλό θα ηταν ακομα ακομα να κανετε το επαγγελμα του εκδότη και του blogger "κλειστο" σαν του ταξιτζη.

    Ρε δεν κοιτατε που εχετε καταντησει την πολιτικη, σασ φταινε τα ΜΜΕ και τα blogs για την εικονα που παρουσιαζει η πολιτικη ζωη του τόπου? Οι δημοσκοπησεις σας πάτωσαν?

    Αν το μυνημα που λάβατε ήταν οτι οι εκλογες ήταν μια στημενη δημοσκόπηση σαν αυτές που ξερετε καλά να στήνετε καντε εκλογες (κατι μυρισε μαλλον χεζεστε πάνω σας με τη λεξη ΚΑΛΠΗ) να σας το ξαναστέιλουμε

    Γιατι στις εκλογές ψηφίσαμε ΕΜΕΙΣ, το μηνυμα ηταν ΔΙΚΟ ΜΑΣ
    οι εκλογες ΔΕΝ ηταν ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΕ ΦΛΟΥΦΛΗ

    Παντως απορώ πως σκεπτόμενοι ανθρωποι βγαζουν ανθρωπους σαν και σενα ως βουλευτη.

    Αν εχεις τα κοτσια κύριε ΒΟΥΛΕΥΤΑ πες τα εξω από τα δοντια στην παραταξη σου. Γινε πραγματι η φωνή των ψηφοφόρων σου. Γιατι αυτό θα επρεπε να εισαι και φωνή του λαου που σε ψηφιζει και οχι φερεφωνο της κομματικης γραμμής που "ανακάλυψε" οτι εκανε λάθος περσι με τα gallop (ολως τυχαιως περσι τα gallop την βγαζαν πρωτη φετος δεν την βολευουν).

    Και αφου κανεις που κανεις το φερεφωνο πες μου ποια η βιασυνη να βγει τωρα διαταξη για τα gallop στις εκλογες αφου οι εκλογές οπως μονοτονα επαναλαμβανετε θα γινουν το 2011???? Αλλα η κομματική σου γραμμη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ εχει μόνο τσιτατα που πρεπει να μαθεις.

    Τοσο κραξιμο σας ριχνουμε εδω μεσα κύριε Βολευτά αλλα δεν μας τιμάτε με μια απάντηση με ενα σχόλιο (αυθορμητο), δεν τολματε να ερθετε εστω και σε ανώνυμο διαλογο. Τι παράξενο προτιμάτε στην προεκλογική περιοδο τις ομιλιες-μονολογους απένατι σε ανώνυμο και πάλιο ακροατήριο. Και τώρα ξαφνικα ανακαλύπτετε τα blog και γράφετε και αρθρο.

    Ξανακαντε εκλογες γιατί μαλλον δεν λάβατε το μυνημα και εμεις οι Σκεπτόμενοι Πολιτες δεν εχουμε κανενα προβλημα να σας το ξαναστειλουμε, γραπτα με ΜΑΥΡΟ ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ ΜΕΛΑΝΙ

    Καληνυχτα σας Κυριε Βολευτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας μας πει ο Αραβαντινος,κουμπαρος του εμπορου ναρκωτικων Ζεκεριδη και αρχιδεσμοφυλακας οταν με ορθανοιχτη πορτα δραπετευσαν 90 κταρουμενοι μερα μεσημερι.

    Ο αειμνηστος αγωνιστης της Δημοκρατιας Γιαννοπουλος ειναι υπευθυνος για τη μετατροπη της Δικαιοσυνης σε υπονομο.

    Η γραμματεας του καταδικαστηκε ως εντολεας του βασανισμου της γυναικας του Παπαδια,Βελιμαχιτη.

    Η ιστορια ξεκινα με τους Αθανασοπουλο(Γιουγκοσλαυικο καλαμποκι και δημιο του Παγκρατιδη ωστε να μη γινουν ερευνες για γονο πλουσιας οικογενειας ως Δρακου του Σειχ Σου,Ασημακοπουλο ΓΓΔικαιοσυνης,την εξοντωση του εισαγγελεα στη Θεσσαλονικη Λογοθετη ο οποιος ο ανθρωπος δε μιλα πλεον γιατι ξερει οτι ΟΛΟΙ οι ανωτατοι δικαστικοι ειναι βρωμικοι.Ας θυμηθουμε και τη Γιαταγανα,την αποφυλακιση του Τουρκου Σαιτ Σαμπαν και την εξοντωση οσων δικαστικων στη Θεσσαλονικη προσπαθησαν να σταθουν στο υψος τους.
    Ας θυμηθουμε τη δολοφονια του Φλουδα και το βουλευτη της Ν.Δημοκρατιας που ηταν δικηγορος σε υποθεση μαστρωπειας που κατεληξε στην τραγικη αυτοκτονια της νεαρης Βουλγαρας που κατηγγειλε τις κτηνωδιες σε βαρος της συγκατοικου της.

    Ας θυμηθουμε τους αστυνομικους που διηυθυναν οικους ανοχης στα Λαδαδικα στη Θεσσαλονικη και ας βγει ο καθε γελοιος ΠΑΣΟΚος να μας μιλησει για διαφθορα σημερα.

    Η αστυνομια και οι δικαστικοι ειναι συνεταιροι των δις Ευρω του παραεμποριου,παλιοτερα στο Πανεπιστημιο και τωρα σε ολες τις πολεις με τους εχοντες ασυλια παρανομους μικροπολιτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τί να περιμένεις από αφισσοκολλητές;
    Να παραδεχθούν αυτό που βλέπει και ένα μικρό παιδί;
    Το να επιλέξω να μην βλέπω την αλήθεια όταν δεν με "βολεύει", είναι ένας από τους πέντε μηχανισμούς αμύνης του εγώ, σύμφωνα με τον Φρόϋντ.
    Αμφισβητούν ότι ο Γιωργάκης χάθηκε με το κανό, αμφισβητούν το πέσιμο με το ποδήλατο, αμφισβητούν που έβαλε το κερί στο μανουάλι μαζί με το ποτηράκι το Πάσχα στην Πάρο (παρόλο που είναι και σε βίντεο στο youtube).
    Εάν οι κακόμοιροι οι πασόκοι είχαν την παραμικρή υγιή κριτική σκέψη θα τον είχαν πετάξει με τις κλωτσιές από το κόμμα, δεν κάνει το παιδί.
    Θα έβλεπαν ξεκάθαρα ότι είναι καθυστερημένο, η σκέψη του δεν έχει καμμία συνοχή.
    Κάποιοι το βλέπουν, αλλά τώρα είναι αργά πιά.
    Μπλέξανε και δεν μπορούν να κάνουν πίσω.
    Σπρώχνουν και ότι γίνει.
    Καλά ξεμπερδέματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. με εντυπωσιάζουν σχόλια σαν του 9:16...

    Ασχετα με το θεμα (μα τελειως) επαναλαμβανονται να τακτα χρονικά διαστήματα.

    Σε ταινιες τυπου "1984" matrix κλπ φευγλαεες ασχετες εικόνες ειναι "προγραμματισμένες" να εμφανίζονται σε ατακτα χρονικά διαστήματα και ασχετες στιγμες. Παντα οι ιδιες εικόνες που σιγα σιγα εντυπωνονται στη συνειδηση του αβουλου και ανυποψιαστου λοβοτομουμενου.

    Και ερχομαι στην ουσια:
    1) ασχετo σχολιο με το θεμα
    2) αλλα αφου επιμενεις και βαλτε το καλά στοι μυαλό σας. ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. οταν σας κανει κριτική το ΠΑΣΟΚ απλά μεταφερει την κριτική του κόσμου.

    Το οτι κραζουμε εμεις οι Σκεπτόμενοι Πολιτες την κυβέρνηση γιατι τηλεκατεθυνε όλο το κρατος ο Χ Βλαστός δεν σημαινει οτι ΑΘΩΩΣΑΜΕ το ΠΑΣΟΚ για τα λάθη του. Οταν κραζουμε ομως το κομμα σας δεν μας αρκει η απαντηση : το ΠΑΣΟΚ εκανε τα ιδια και χειρότερα. Γιατί τοτε η ερώτηση θα ειναι : ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ??? ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΟΤΑΝ ΞΕΣΠΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΚΟΤΕΣ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ.Συνειδητοποιηστε το πριν ειναι αργα. ΕΙΣΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (μαλλον).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ !
    Λόγια τους αέρος έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου, όταν συναντούσε κάποιο φαφλατά που «τα ήξερε όλα». Μέσα από τη σοφία των χρόνων της , η ζωή την είχε μάθει πώς αντιμετωπίζει τους πονηρούς που έλεγαν πολλά και έκαναν λίγα, που μίλαγαν γλυκά και έκαναν τα αντίθετα.
    Μου έρχονται στο μυαλό όσα ακούω τελευταία από την παρέα του Γιωργάκη και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!
    ΤΑΖΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ τη στιγμή που κρύβουν το βρώμικο παρελθόν του κόμματός τους, παρόλο που ο Νο2 τότε του κόμματος, ο Τσουκάτος, τα έχει παραδεχθεί όλα. Τι σόϊ κάθαρση μπορεί να φέρουν αυτοί οι άνθρωποι; Λένε ότι το σκάνδαλο Siemens αφορά όχι μόνο το πασόκ αλλά και τη ΝΔ, τη στιγμή που η μίζες δόθηκαν για αποφάσεις που υπογράφηκαν από το πασόκ. Προσπάθησαν μάλιστα να θάψουν το θέμα φέρνοντάς το βιαστικά στη βουλή για να μην προλάβουν οι ανακριτές να μαζέψουν όλο το υλικό, ειδικά τις κινήσεις των πράσινων λογαριασμών.
    ΤΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ αλλά δεν μας λένε τίποτε συγκεκριμένο. Τους πήραν στο ψιλό ακόμη και οι άλλοι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές που τους λένε «δώστε μας το σχέδιό σας να σωθούμε και εμείς». Συγχρόνως, το πασόκ αυξάνει συνεχώς τα δανεικά του ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ με αποτέλεσμα να είναι το πιο υπερχρεωμένο. Καταλάβαμε, πάμε όλοι για το Ταμείο ανεργίας. Και μετά θα καθόοοοοομαστε. Αυτή είναι ζωή.
    ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ, παρόλο που όλα τα ιδιωτικά κανάλια και η πλειοψηφία των εφημερίδων τους υποστηρίζουν τόσο χοντροκομμένα που σούρχεται να ξεράσεις. Όλοι αυτοί οι παντοδύναμοι επιχειρηματίες ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τους υποστηρίζουν (και οικονομικά όπως παραδέχθηκε ο Πάγκαλος, μόνο που δεν λέει ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, για να δούμε τι παρε-δώσε έχουν με το δημόσιο οι χρηματοδότες του πασόκ);
    Θα μου πεις, ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ, όταν έλθει η ώρα να κυβερνήσουν θα βρούν τις κατάλληλες δικαιολογίες.
    ΑΠΛΑ, ΜΕ ΤΣΑΤΙΖΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.
    Με τσατίζει όταν καταλαβαίνω ότι με δουλεύουν και μάλιστα τόσο εξόφθαλμα.
    Τι έγινε ρε παιδιά εκεί στο πασόκ, όλοι πτυχίο από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ έχετε πάρει;
    Καλά, ο Γιωργάκης είναι ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ της σχολής, αυτό εννοείται!
    Με τόσα ιδιαίτερα και πρακτική εξάσκηση που έκανε με τον πατέρα του σίγουρα θα σκίσει, και αυτό εννοείται.
    Ευτυχώς που το παιδί χάνει λάδια, αυτό έχω να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

    ή πως ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΔΙΑΛΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ...

    Ας δούμε μερικά μεγέθη της τελευταίας πενταετίας σε σχέση με τις τιμές της βενζίνης.

    Δεκέμβριος 2003:
    ------------------
    Ισοτιμία ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟΥ 1 ΕΥΡΩ=.80 Δολάρια
    Βαρέλι τιμή =59 Δολάρια ή 73,75 ΕΥΡΩ
    Τιμή στα πρατήρια: 57 λεπτά το λίτρο.


    Ιούλιος 2008:
    ------------------
    Ισοτιμία ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟΥ 1 ΕΥΡΩ=1,54 Δολάρια
    Βαρέλι τιμή =149 Δολάρια ή 97 ΕΥΡΩ το λίτρο
    Τιμή στα πρατήρια: 1,30 λεπτά το λίτρο.


    Ιούλιος 2009:
    ------------------
    Ισοτιμία ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟΥ 1 ΕΥΡΩ=1,40 Δολάρια
    Βαρέλι τιμή =63,50 Δολάρια ή 45 ΕΥΡΩ το λίτρο
    Τιμή στα πρατήρια: 1,14 λεπτά το λίτρο.


    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
    Σε σχέση με τα δεδομένα του 2004 η βενζίνη σήμερα έπρεπε να πουλιέται 48,90 λεπτά+6 λεπτά ο πρόσθετος φόρος=48,96 λεπτά.

    Σε σχέση με τα δεδομένα του Ιουλίου του 2008 η βενζίνη σήμερα έπρεπε να πουλιέται 65 λεπτά+6 λεπτά ο πρόσθετος φόρος=71 λεπτά.

    ΑΡΑ ΕΠΙ ΝΕΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ. Σε σύγκριση με το 2004 μας κλέβουν 65 λεπτά το λίτρο, σε σχέση δε με τα πεπραγμένα της νέας διακυβέρνησης του 2008 μας κλέβουν 43 λεπτά σε σχέση με το 2008.

    ΑΡΑ ΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ..

    Το πιο αισχρό είναι ότι στις κυριακάτικες εφημερίδες έβαλαν διαφήμιση για το πόσο φθηνοί είμαστε σε σχέση με την Ευρώπη. Αυτό ήταν το μόνο τους επιχείρημα. Ξεχνάνε να μας πούν ότι ιστορικά η πολιτική των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων είναι η αποθάρρυνση χρήσης του ΙΧ, η δυνατότητα χρήσης πετρελαίου κίνησης και υγραερίου, οι άριστες συγκοινωνίες, οι υψηλοί μισθοί.

    ΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΜΠΕΤΙ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ.

    ΑΙΣΧΟΣ !! Ο Ελληνικός λαός πληρώνει και το νταβατζιλίκι στη βενζίνη και τη διαφήμιση της κλεψιάς του.

    ΤΕΤΟΙΟ ΘΡΑΣΣΟΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επειδή είσαι μεγάλος μαλάκας και έχεις γεμίσει με copy/paste όλο το blog με τις παπαριές σου περί βενζίνης, κανό, Κουτσούκο και όλα τα αρχίδια που σας έγραψαν από την Ρηγίλλης για να κάνετε το blog πουτάνα, μάθετε αρχιμαλάκες της Ρηγίλλης ότι στη Γερμανία οι μισθοί είναι τρείς και τέσσερεις φορές επάνω από εδώ....και άντε και γαμηθήτε στη τελική.
    Αλλήα με πούστη αρχηγό τι περιμένεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κυριε βουλευτα,αν μπορουσατε να αντιληφτειτε την αγανακτηση μας για την κοροιδια τους εξευτλισμους που εχουμε υποστει στην προσπαθεια να βρουμε δουλεια ολα αυτα τα ωραια που γραφετε ουτε θα το σκεφτοσασταν να τα δημοσιευσετε.Παρανομες προσληψεις εκβιασμοι απειλες οταν καταθετεις ενστασεις,δημιουργησατε ενα κρατος μεσασε πεντε χρονια που ειναι μια ευρωπαικη μπανανια.Υμαρτον πια τουλαχιστον μην μας δουλευετε και απο πανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ξεπουλησατε την χωρα ,η ΕΥΠ θα ασχολειτε και με την εσωτερικη ασφαλεια επαναλειτουργεια της προ χουντας ΚΥΠ και εχετε αφησει τον κλαδο της εξωτερικης ασφαλειας στα χερια κομματικων ανειδεων αλλα κομματικων παρατρεχαμενων,ετσι ολοι τριγυρω αλωνιζουν.Πωτηστε τον υπευπουργο σας ποσους κολλητους προσλαβαν,γραμματεις υπουργων,γυναικες δημοσιογραφων,παιδια συνδικαλιστων,ξεφτιλα πια,εισαι και συναδελφος,τι κριμα να μηνυπηρετεις την αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από τον Απρίλη του 2001 που είχε σταθεροποιηθεί η Ν.Δ. μπροστά στα γκάλοπ κανένας Δεξιούλης δεν έλεγε ούτε έγραφε κουβέντα εναντίον των ΄΄κακών΄΄ δημοσκόπων .Mόλις έχασε η Ν.Δ. το προβάδισμα ανακάλυψαν τα χίλια μύρια ελαττώματα και απειλές εναντίον τις δημοκρατίας από τα γκάλοπ.
    Ένα όμως δεν καταλαβαίνουν οι αγαπητοί μου Δεξιούληδες ,ότι δεν πείθουν πλέον κανέναν .
    Πέρασε η εποχή που αγκαζέ με την Νατάσσα πήγαινε ο Κ.Καραμανλής μαζί με 20 tv cameras και υπέγραφε τα προνουντσιαμέντα του συχωρεμένου Χριστόδουλου στην εκκλησία .
    Πέρασε η εποχή των επιχειρήσεων ΄΄κατσαρίδα΄΄ και ΄΄μαύρη γάτα΄΄ στα χειρουργεία των Νοσοκομείων παρέα με τον γιατρό Γιαννόπουλο.
    Δεν πείθουν πλεόν κανένα .
    Όταν αναγόρευσε ο Παπαθανασίου σε πλουσίους όσους παίρνουμε 1100 ευρώ το μήνα και μας προαναγγέλει ότι δεν θα πάρουμε αύξηση ούτε δεκάρα και το 2010 , εγώ χέστηκα τι γράφουνε τα γκάλοπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση