GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Παγώνει" η ένταξη στο σχέδιο 150.000 στρεμμάτων λόγω της πυρκαγιάς...

Διακόσιες μέχρι στιγμής οι αιτήσεις για κατεστραμμένα κτίρια-Το ΓΕΑ ανακοινώνει τον ακριβή αριθμό των καμμένων εκτάσεων . Aπό το http://www....

Διακόσιες μέχρι στιγμής οι αιτήσεις για κατεστραμμένα κτίρια-Το ΓΕΑ ανακοινώνει τον ακριβή αριθμό των καμμένων εκτάσεων
.
.
Η καταστροφική πυρκαγιά αλλάζει και το Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Ανατολική Αττική που είχε δημοσιοποιήσει η αυτοδιοίκηση gr στις 26.5.2009 και προέβλεπε την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης 150.000 στρεμμάτων.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και δηλώσεις του νομάρχη Ανατολικής Αττικής Λεωνίδα Κουρή στην αυτοδιοίκηση gr, καθώς όπως τονίζει αν και...

είναι θέμα του ΥΠΕΧΩΔΕ «το Ρυθμιστικό Σχέδιο πρέπει ν’ αλλάξει» με βάση τα νέα δεδομένα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι και οι διαδικασίες για συγκεκριμένες εντάξεις, που είχαν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρώνονταν σταδιακά και κατά περίπτωση, αρχής γενομένης από το τέλος του 2009 για όσες είναι στη φάση των ενστάσεων και εντός της επόμενης πενταετίας για όσες βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης, «παγώνουν»
Σχέδιο πόλης για 35 περιοχές
Σύμφωνα με τη μελέτη του σχεδίου πόλης σε 35 περιοχές που είχε παρουσιάσει η αυτοδιοίκηση gr «δύσκολες» θεωρούνται περιοχές όπως η Αρτέμιδα , η Νέα Μάκρη, το Μαρκόπουλο, το Πόρτο Ράφτη και η Κερατέα, καθώς έχει ήδη δομηθεί το μεγαλύτερο μέρος τους, ενώ το μεγαλύτερο «αγκάθι» είναι η αυθαίρετη δόμηση, καθώς η Ανατολική Αττική έχει –μαζί με την Χαλκιδική- την «πρωτιά» στο θέμα αυτό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στην περιοχή υπάρχουν 250.000 αυθαίρετα.
Πάντως, στόχος της νομαρχίας είναι οι διαδικασίες να γίνουν με βάση τα νέα δεδομένα που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και σε συνεργασία με τους δήμους, δηλαδή να δοθεί έμφαση στο ζήτημα της λειτουργικότητας των πόλεων και να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των πολιτών.
Αιτήσεις για 200 κτίρια
Όσον αφορά τις μέχρι τώρα αιτήσεις για κατεστραμμένα κτίρια πάσης φύσεως (από σπίτια και αποθήκες μέχρι κοτέτσια), ανέρχονται σύμφωνα με πληροφορίες σε 200. Παράλληλα η αυτοψία που κάνουν από το πρωί τριάντα κλιμάκια του ΥΠΕΧΩΔΕ και της νομαρχίας οδηγεί στο συμπέρασμ ότι οι περισσότερες ζημιές σε σπίτια έχουν καταγραφεί στις περιοχές της Σταμάτας, του Πικερμίου, της Ανθούσας, της Πεντέλης, της Παλλήνης και του Βαρνάβα. Επιπλέον εντός της ημέρας ή αύριο το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) αναμένεται να δημοσιοποιήσει τον ακριβή αριθμό των καμένων εκτάσεων με βάση την σχετική αεροφωτογράφηση που έχει κάνει.

5 σχόλια

  1. Φέεεετααααααα

    -Ρε Καραμανλή, καιγόμαστε και δεν υπάρχει, ούτε προσωπικό, ούτε μέσα!

    -Φέεεεεετααααα....


    Με τον Μπουχέσα, πρέπει να ξέρεις να περιμένεις.

    Έτσι είναι ο Καραμανλής.
    Χουριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΣΟΚΟ ΗΛΙΘΙΟΙ.
    ΑΦΟΥ ΧΟΡΤΑΣΑΤΕ ΦΩΤΙΑ.
    ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ.

    Οι συνήγοροι του Χριστοφοράκου διαψεύδουν το «Βήμα»

    Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009, 18:43

    Το ΠΑΣΟΚ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την απάντηση που έστειλε ο Στεφάν Κουρσέβε, δικηγόρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου, στην επιστολή του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ο Γιάννης Ραγκούσης καλούσε τον πελάτη του να παράσχει το σύνολο των στοιχείων - αποδείξεων που ισχυρίζεται ότι διαθέτει και αφορούν στο ΠΑΣΟΚ και σε κάθε περίπτωση όσα ετέθησαν υπόψη της γερμανικής Δικαιοσύνης.

    Το κείμενο της επιστολής του κ. Κουρσάβε έχει ως εξής:

    «Αξιότιμε κ. Ραγκούση,

    Επιβεβαιώνουμε δια της παρούσης την παραλαβή της επιστολής σας της 18.08.09, με την οποία ζητάτε πληροφορίες για υποτιθέμενες πληρωμές της SIEMENS Α.Ε στο κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος σε μια δήθεν δήλωση που έκανα στην ελληνική εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».

    Σχετικά πρέπει να επισημάνουμε ότι, δεν δώσαμε ούτε στις 11.08.09, ούτε σε άλλη ευκαιρία στην αναφερθείσα εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» ή σε (αρχι)συντάκτες της, εγκεκριμένη συνέντευξη του περιεχομένου αυτού, ότι θα ήμασταν σίγουροι, για το ότι ο πελάτης μας θα παρείχε αναλυτικές πληροφορίες, όταν απευθυνόταν σε μας σχετικό αίτημα.

    Επειδή δυστυχώς δεν διαθέτω γνώση της ελληνικής γλώσσας δεν είμαι σε θέση να παρακολουθώ τις αναφορές του ελληνικού Τύπου και έτσι δεν μπορώ να αντικρούω εσφαλμένες αναφορές.

    Εμείς απλώς δηλώσαμε στη ελληνική κρατική τηλεόραση, ότι θα διαβιβάζαμε στον κ. Χριστοφοράκο κάθε μορφή γραπτού αιτήματος εκ μέρους τρίτων και ότι απορούμε για το ότι έως τα μέσα Αυγούστου 2009 δεν απευθύνθηκαν κανενός είδους ερωτήματα. Το αν βεβαίως ο κ. Χριστοφοράκος θα απαντήσει σε τέτοιου είδους ερωτήσεις, επαφίεται αποκλειστικά σε δική του απόφαση.

    Παρακαλώ να έχετε κατανόηση ότι σε υποθέσεις πελατών που αφορούν εκρεμμούσες διαδικασίες ενώπιον των γερμανικών δικαστικών αρχών δεν μπορούμε να κάνουμε κανενός είδους δηλώσεις σχετικά με τον πελάτη μας ή πόσο μάλλον να δώσουμε πιθανά αποδεικτικά στοιχεία και ότι συστήσαμε στον κ. Χριστοφοράκο εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων να μην κάνει κανενός είδους δηλώσεις.

    Από τα παραπάνω εξαιρούνται μόνο δηλώσεις Τύπου, ρητά χαρακτηρισμένες από εμάς ως τέτοιες και εγκεκριμένες ή τοποθετήσεις στο πλαίσιο τηλεοπτικών συνεντεύξεων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν περιμένουμε από το ΓΕΑ να μας πεί χαθήκαμε.
    Το έχουμε μάθει ήδη από το ευρωπαϊκό σύστημα ενημέρωσης δασικών πυρκαγιών.

    http://effis.jrc.ec.europa.eu/


    Σίγουρα το ΓΕΑ θα τα βγάλει λιγώτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. BLU SKAI

    "Ραντεβου στη επικαιροτητα"

    δεξιος τηλεπαρουσιαστης αναλυτης

    βριζει ασυστολα τον Καραμαλη και την κυβενηση ως ανικανους και ενθοπροδοτες πιο πολυ και απο τους πρασινοφρουρους!

    γιατι εκαψαν την Ελλαδα και δεν δεχτηκαν τα ρωσικα και αυστριακα αεροπλανα και δεχτηκαν το τουρκικο ελικοπτερο και τα μαχητικα πανω απο το φααρμακονησι

    και μετα σας φταιει ο δρ Κουτσουκος που θελει λαικη δικαιοσυνη

    οι σωστοι δεξιοι θα κρεμασουν πρωτα πρωτοι τον Καραμανλη!

    πρασινοφρουρος

    Y. G
    θελετε και αλλα?
    λεει τον Καραμανλη χοντρο και πηγε ατημελητος στους πιλοτους και οτι δεν ξερει να μιλησει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα ακριβώς αυτή είναι η αιτία των πυρκαγιών. Σαμποτάζ στην παραπέρα ανάπτυξη. Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΟΑΚΚΕ
    www.oakke.gr
    όποιος θέλει να μάθει μαθαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση