GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα για τις πυρκαγιές...

Άλλος ένας λόγος που επιβάλλει την αποχώρηση της σημερινής κυβέρνησης... . Του Ντίνου Βρεττού Βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Αττικής . -Απεδείχθη ότι ο Πρω...

Άλλος ένας λόγος που επιβάλλει την αποχώρηση της σημερινής κυβέρνησης...
.
Του Ντίνου Βρεττού
Βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Αττικής
.
-Απεδείχθη ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν λειτουργούν εν θερμώ
- Η Αττική πάσχει πλέον από βαρύ αναπνευστικό πρόβλημα
-Τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα
-Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την πυροπροστασία του κράτους σαν
μέρος της αμυντικής πολιτικής
-Απαιτούνται πολιτικές πράσινης ανάπτυξης

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται, ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας είναι κατώτερη των περιστάσεων. Δεν μπορεί πια να υπερασπιστεί τη χώρα, που έχει καταντήσει έρμαιο των φυσικών φαινομένων. Οι αιτίες της καταστροφής δεν ήταν «ο δυνατός αέρας και τα πεύκα», σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Αέρας και πεύκα υπήρχαν πάντα.
Υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής, όπου κυριαρχούσε η ασυνεννοησία ανάμεσα στους διάφορους υπευθύνους. Η έλλειψη συντονισμού ήταν σαφής, προφανώς προέκταση της συνολικής και γνωστής κυβερνητικής ασυνεννοησίας. Το ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν λειτουργούν εν θερμώ εφαρμόσθηκε σε όλη του την μεγαλοπρέπεια. Αναπόφευκτο αποτέλεσμα ήταν η περιβαλλοντική και...

υλική καταστροφή της Αττικής, τις επιπτώσεις της οποίας στην υγεία και την οικονομία της χώρας, θα τις δούμε σύντομα. Δυστυχώς σήμερα η Αττική πάσχει από βαρύ αναπνευστικό πρόβλημα.
Το τελικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν να καούν στην Αττική περίπου τριακόσιες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων και καλλιεργειών και να υποστούν, περισσότερο ή λιγότερο σοβαρές ζημιές 150 σπίτια. Όλα αυτά στις περιοχές του Γραμματικού, του Βαρνάβα και του Καλεντζίου, του Καπανδριτίου, του Μαραθώνα, του Κάτω Σουλίου, της Νέας Μάκρης, του Διονύσου, της Ροδόπολης, της Σταμάτας, της Δροσιάς, του Αγ. Στεφάνου και της Αμυγδαλέζας, της Παλλήνης, του Γέρακα και της Ανθούσας, της Πεντέλης, του Πικερμίου και του Νέου Βουτζά και στην άλλη μεριά της Αττικής, στη Μαγούλα, στα Βίλια και στο Πόρτο Γερμενό.
Η πύρινη επέλαση των τελευταίων ημερών στην Αττική ανέδειξε την κυβερνητική ολιγωρία σε μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών και επιβεβαιώνουν την λαϊκή ρήση «τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα», εάν σκεφθούμε ότι επικράτησαν οι ίδιες δυσλειτουργίες με εκείνες του 2007 .

Πιο συγκεκριμένα:
1. Η αδυναμία έγκαιρης αντιμετώπισης της πυρκαγιάς στα αρχικά της στάδια. Όπως ακριβώς συνέβη και στην Πάρνηθα το ίδιο συνέβη και στο Σέσι του Γραμματικού, όπου τα εναέρια μέσα κατέφθασαν καθυστερημένα και όταν η φωτιά είχε επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.
2. Η έλλειψη προσωπικού με πλέον από τρεισήμισι χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις πυροσβεστών. Η Δασική υπηρεσία λειτουργεί με ελλείψεις έως 70%. Ολόκληρη η Πεντέλη έχει μόνο δύο δασοφύλακες.
3. Οι δασικοί χάρτες δεν έχουν ολοκληρωθεί προκειμένου να καταρτισθεί το Εθνικό Δασολόγιο, κάτι που δυσχεραίνει τον σχεδιασμό πυροπροστασίας των δασών.
4. Η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ δασικών υπηρεσιών και τοπικής αυτοδιοίκησης όπου οι πρώτες απαγορεύουν στις κατά τόπους δημοτικές αρχές την διάνοιξη και συντήρηση αντιπυρικών ζωνών σε δασικές περιοχές.
5. Η νομοθεσία που αφορά τα ρέματα παραμένει ελλιπής, ενώ γνωρίζουμε ότι αποτελούν πηγή και αιτία ανάφλεξης εξαιτίας της πλούσιας βλάστησης τους. Η διευθέτηση των ρεμάτων δεν μπορεί να επικεντρώνεται στις εντός σχεδίου περιοχές και οι εκτός σχεδίου να παραμένουν ανοχύρωτες.
6. Η μη αξιοποίηση των εθελοντών πυροσβεστών, ενός οργανωμένου και αποτελεσματικού φορέα, που ενώ έσπευσε να βοηθήσει αφέθηκε στην τύχη του.
7. Η έλλειψη οργανωμένης και απευθείας εικόνας από τα μέτωπα της φωτιάς των υπευθύνων και η εξολοκλήρου ενημέρωση από τα ΜΜΕ, που παρά το θετικό ρόλο τους δεν απέφευγαν τις υποκειμενικές εκτιμήσεις. Τα ΜΜΕ είναι χρήσιμα αλλά δεν μπορούν να υποκαθιστούν την κυβέρνηση στον συντονιστικό της ρόλο.
8. Η έλλειψη εφαρμογής νέων μεθόδων όπως η αντιμετώπιση της φωτιάς με φωτιά, μέθοδος που εφαρμόζεται σε όλες τις σοβαρές χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.
9. Η διαρκώς φθίνουσα χρηματοδότηση για την πυροπροστασία που έχει ως αποτέλεσμα εκτός από τις ελλείψεις προσωπικού και την παλαίωση και μη αντικατάσταση του τεχνικού εξοπλισμού.

Για την άμεση και μεσοπρόθεσμη αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτούνται μέτρα , όπως:
• Καταγραφή των υλικών ζημιών και άμεσο ξεκίνημα της διαδικασίας των αποζημιώσεων. Δεν πρέπει να αποκλειστούν όσοι επί δεκαετίες είχαν ως μοναδική κατοικία τους, αυθαίρετα κτίσματα.
• Προτεραιότητα επίσης έχει η κατασκευή αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων καθώς και η άμεση έναρξη εκτεταμένων αναδασώσεων όπου απαιτείται.
• Όμως, δεν αρκούν μόνο αυτά. Απαιτούνται και συμπληρωματικά μέτρα όπως, άτοκα δάνεια ή σημαντικές επιχορηγήσεις στήριξης των αγροτών και επαγγελματιών της περιοχής για να ξαναρχίσουν την παραγωγική διαδικασία. Ας κατανοήσουμε επιτέλους, ότι η στήριξη της αγροτικής δραστηριότητας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, αλλά ταυτόχρονα και το κίνητρο για τον περιορισμό της τσιμεντοποίησης της Αττικής. Όταν το χωράφι αποδίδει ούτε πουλιέται, ούτε κτίζεται.
• Η Τοπική Αυτοδιοίκηση επίσης θα πρέπει να ενισχυθεί οικονομικά για να σχεδιάσει και να υλοποιήσει, το συντομότερο δυνατόν, τοπικά ολοκληρωμένα αναπτυξιακά προγράμματα όχι μόνο για την αποκατάσταση των υποδομών αλλά και για την συνολική βελτίωση του οικοσυστήματος της Αττικής.
• Η υπό συζήτηση αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής θα πρέπει να λάβει υπόψη τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από τις καταστροφικές πυρκαγιές και να μην αφήσει περιθώρια για λειτουργίες που θα υποβαθμίσουν το περιβάλλον της Αττικής.
• Απαιτείται επίσης επανεξέταση του νομικού πλαισίου με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της προστασίας των δημοσίων και ιδιωτικών δασών.
• Την τελευταία δεκαετία, όπως δημοσιεύεται στον τύπο, δαπανήθηκαν περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ για την αγορά διαφόρων οπλικών συστημάτων, αλλά μόνο 300 εκατομμύρια ευρώ για την προστασία της χώρας από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Αν η εθνική ανεξαρτησία κάπως διαφυλάσσεται, η εδαφική ακεραιότητα έχει υποστεί σοβαρά, ιδιόμορφα, τραύματα. Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την πυροπροστασία του κράτους σαν μέρος της αμυντικής πολιτικής.
Η αποκατάσταση και βελτίωση του περιβάλλοντος θα απαιτήσει πολύ χρόνο και συγκεκριμένες πολιτικές με επίκεντρό τους την πράσινη ανάπτυξη, τόσο για την Αττική όσο και για ολόκληρη την χώρα. Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους πολιτικές δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει η σημερινή Κυβέρνηση, που με την πρόσφατη ολιγωρία της πρόσθεσε έναν ακόμα λόγο ανάμεσα στους πολλούς άλλους που επιβάλλουν την αποχώρησή της.

9 σχόλια

  1. Αγαπητέ...
    Έχω ένα πρόβλημα...

    ΔΕ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πρέπει να αποκλειστούν όσοι επί δεκαετίες είχαν ως μοναδική κατοικία τους, αυθαίρετα κτίσματα.

    ΔΗΛΑΔΗ ΚΥΡΙΕ ΒΡΕΤΤΕ ΜΟΥ,ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ,ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ,ΝΑ ΧΑΙΔΕΨΕΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΨΗΦΟΥΣ. Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΧΘΕΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΑΣΟΚ.ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΑ.

    ΟΥΤΕ ΜΙΑ, ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΟΥΤΕ ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΑ 6 ΦΟΡΕΣ ΕΙΧΕ ΚΑΕΙ Η ΒΟΡΕΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ.

    ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ.

    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΙΣΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εθνοσωτήρα μου εσύ . Ευτυχώς έχουμε μνήμη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ νομιμοποίησε δεκάδες χιλιάδες αυθαίρετα στην Αττική το 2003;

    Και ποια ήταν η Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ τότε (και σήμερα κάνει την παρθένα);

    Και ποιος ήταν πρωθυπουργός τότε (και σήμερα κάνει τη νυφίτσα);

    Και ποιος ήταν ο Ράν ταν πλάν της παράταξης τότε και σήμερα (αλλά τώρα κάνει την πάπια παρουσιάζοντας τζάμπα ευχολόγια αντί πραγματικών σχεδίων);

    Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
    Τελικά αυτό το πολυσχέδιο που έχει ετοιμάσει ο Γιωργάκης πρέπει να είναι θαυματουργό.
    Η λύση για όλα τα προβλήματα.
    Και για τις πυρκαγιές, βέβαια, αυτό εννοείται.
    Εδώ το πολυσχέδιο του απίθανου γιού της κυρίας τσάντ έλυσε τα προβλήματα της οικονομίας, της υγείας, της παιδείας και της ανεργίας, το πρόβλημα των πυρκαγιών δεν θα λύσει;
    Σιγά το πρόβλημα.
    Ο Γιωργάκης δεν μας εξηγεί, βέβαια, το περιεχόμενο του πολυσχεδίου του για να μην του το κλέψει ο παλιοχαρακτήρας ο Καραμανλής και το πασάρει για δικό του.
    Σιγά να μην σου χαρίσουμε, κύριε Καραμανλή, αυτό που μας έδωσε απλόχερα η φύση.
    Την εξυπνάδα (δεν παίζεται ο μπαγάσας, δεν παίζεται).
    That’s it!
    Από σήμερα πιά το αποφάσισα.
    Μπορώ να κοιμάμαι πολύ πιό ήσυχος.
    Εγώ βάζω την ψήφο και ο Γιωργάκης το πολυσχέδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φτάνει και η ώρα της ΑΠΟΝΟΜΗΣ..

    ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΝΟΜΠΕΛ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ και SUPER ΜΑΛΑΛΙΑΣ.
    ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ (2) ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ - PRESS.
    1) ΠΡΩΤΟΝ.
    ΟΙ ΒΙΛΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΦΥΕΣ ΦΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΣΗ ΑΠΟ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ. ΚΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ.
    2) ΣΒΥΣΙΜΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ.
    ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΡ. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ.
    Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΥΡΟ ΠΟΥ ΧΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ.
    ΤΑ ΣΒΗΣΕΙ ΟΛΑ !

    Τώρα πάνε για το 3ο.
    για την αποκατάσταση ....
    ΤΖΑΚΟΥΖΙ - ΣΑΟΥΝΑ και ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ
    ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΙΛΑΡΑ.
    Θα τα πληρώσει ο Ελληνικός Λαός.
    ---------------------------------
    την ΑΠΟΝΟΜΗ θα την κάνει φυσικά
    ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ
    Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ο λαδιάρης.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΑ ΒΓΑΛΑΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ
    ΤΑ ΓΟΥΡΛΩΜΕΝΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΑΣ.
    ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΦΡΟΙ ΤΟΥ
    ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    "Αυτό το τσουνάμι αναξιοπιστίας των ΜΜΕ που πλήττει την χώρα μας , με ψευδή δημοσιεύματα, κατασκευασμένα ρεπορτάζ και αναληθείς ειδήσεις, είναι πρωτόγνωρο .
    Ουδέποτε στην ιστορία της δημοσιογραφίας δεν υπήρξαν τόσα πολλά (και συγκεντρωμένα σε ...μια χρονική στιγμή) ανυπόστατα , παραπλανητικά...
    και απατηλά δημοσιεύματα και ειδήσεις.
    Ουδέποτε δεν υπήρξαν τόσα πολλά λιβελογραφήματα, όσα την κιτρινισμένη εποχή που διάγουμε. Όλα αυτά σίγουρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ .

    Μετά την αποκάλυψη τόσων ψευδών δημοσιευμάτων-ειδήσεων ( υπόθεση Ερντογάν, υπόθεση Ζακ Μπαρό, υπόθεση νήσου Ρω,υπόθεση αγωγών κλπ) έρχεται χθες μια ακόμα ΕΠΙΣΗΜΗ αποκάλυψη κατασκευασμένης είδησης.
    Ο δικηγόρος του Χριστοφοράκου, Στέφαν Κουρσάβ με επιστολή του απαντά στην επιστολή του ΠαΣοΚ ,που είχε ζητήσει ...τον λόγο από το πρώην μεγαλοστέλεχος της SIEMENS και πρώην επισκέπτη-χορηγό των γραφείων της Χαριλάου Τρικούπη ,όπως άλλωστε επίσημα έχει καταθέσει ο κ. Τσουκάτος.

    Υπενθυμίζω ότι η επιστολή του ΠαΣοΚ , όπως χαρακτηριστικά αναφέρετο σ` αυτή, εδράζετο «στη δέσμευση την οποία ανέλαβε ο ίδιος ο δικηγόρος του κ. Χριστοφοράκου με δήλωσή του προς την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, ότι εφόσον το ζητήσει η Νέα Δημοκρατία ο πελάτης του θα παραδώσει ακριβή στοιχεία για χρηματοδότησή της».

    Η απαντητική ΕΠΙΣΗΜΗ επιστολή του Γερμανού δικηγόρου αποκαλύπτει για άλλη μια φορά την παραπληροφόρηση και την χειραγώγηση που υφίσταται η κοινή γνώμη της χώρας μας.
    Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Στέφαν Κουρσάβ ότι ο κ. Ραγκούσης επικαλείται δήθεν δήλωση του και ότι ουδέποτε έχει δώσει στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» ή σε (αρχι)συντάκτες της ( ?) , σχετική συνέντευξη αυτού του περιεχομένου.

    Μάλιστα αναφέρει ότι επειδή δεν διαθέτει γνώση της ελληνικής γλώσσας δεν είναι σε θέση να παρακολουθεί τις αναφορές του ελληνικού Τύπου και έτσι δεν μπορεί να αντικρούει ....εσφαλμένες αναφορές .

    Εάν αυτό δεν είναι διεθνές «ξεσκέπασμα» και διεθνές ρεζίλεμα των ΜΜΕ της χώρας μας , τότε τι είναι; Βλέπεται την ίδια κιόλας ημέρα είχε φροντίσει η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ ,να αναπαραγάγει το κατασκευασμένο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ».
    Το υιοθέτησαν χωρίς ΚΑΜΙΑ διασταύρωση και το αναπαρήγαγαν κατά κόρον, προσθέτοντας μάλιστα διαφόρους πομπώδεις τίτλους ( «Αποκάλυψη Τώρα» «Ξεσκέπασμα» κλπ, απευθυνόμενοι - νόμιζαν - σε ..ιθαγενείς).

    Είχε προηγηθεί το διεθνές «φτύσιμο» στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» από τον αξιωματούχου της ΕΕ Ζακ Μπαρό που είχε διαψεύσει και αυτός τα περί δήθεν συνεντεύξεως του , την οποία ...όλως τυχαίως (ΚΑΙ ΑΥΤΗ όπως και του Βήματος) επικαλείτο ΕΠΙΣΗΜΑ το ΠαΣοΚ και μέσω αυτής επιχειρούσε να ...ασκήσει πολιτική.

    Βέβαια και καθώς το συνηθίζουν, ουδέποτε ζήτησαν συγνώμη ούτε οι εφημερίδες και τα άλλα ΜΜΕ για τα κατασκευασμένα δημοσιεύματα-ειδήσεις, ούτε φυσικά και το ΠαΣοΚ για τα πολιτικά ατοπήματα του , να προσπαθεί να ασκήσει πολιτική μέσω αυτών των...μεθόδων.

    Η πλήρης σύμπραξη του ΠαΣοΚ και των «νταβατζήδων» είναι πλέον ορατή και από ..τυφλούς."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εν μέσω πυρκαγιών ο κ .Γ. Παπανδρέου απολάμβανε ...το μπάνιο του...!

    Τις προηγούμενες ημέρες με τις μεγάλες φωτιές στην Ανατολική Αττική -και όχι μόνο- είχα μια εύλογη απορία. Το ίδιο νομίζω και η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.

    ΠΟΥ ΗΤΑΝ ο κ. Γ. Παπανδρέου αυτό το Σαββατοκύριακο και εμφανίστηκε ΜΟΝΟ δύο πρωινά, με ολιγόλεπτες παρουσίες στους τόπους όπου οι άνδρες των δυνάμεων κατάσβεσης εθελοντές και οι πολίτες έδιναν τον δικό τους αγώνα στις μάχες με τις φλόγες ;

    Μα το ποιο πιθανόν, απαντούσα στον εαυτό μου, στο γραφείο του στην Ιπποκράτους απ` όπου θα παρακολουθούσε διαρκώς την εξέλιξη της πύρινης λαίλαπας. Αυτό είναι το λογικό για έναν πολιτικό Αρχηγό και ...εν δυνάμει Πρωθυπουργό (όπως τον χαρακτηρίζουν ο κ.Ψυχάρης, ο κ. Λαμπράκης, ο κ. Μπόμπολας και τα ...άλλα παιδιά).

    Αλλά Φευ ! Όπως διαβάζω σε δημοσίευμα από την καθημερινή εφημερίδα της Πάτρας «Σημερινή» , στη στήλη «το κεντρί», (παρεμπίπτοντος η εφημερίδα πρόσκειται στο ΠαΣοΚ), ο κ. Γ. Παπανδρέου εθεάθη να απολαμβάνει ....το μπάνιο του σε παραλία του Διακοπτού ( κλικ στη φωτο). ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !

    Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει ότι: «Στην περιοχή του Διακοπτού, στην παραλία της Πούντας, εθεάθη προχθές το μεσημέρι (σ.σ της Κυριακής) να κάνει το μπάνιο του ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του Κινήματος το πρωί του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής βρισκόταν κοντά στις περιοχές της Αν. Αττικής που είχαν παραδοθεί στις φλόγες , το μεσημέρι μετέβη έως το Διακοπτό, όπου (σ.σ εκτός του μπάνιου του) είχε και συνάντηση με πρόσωπα του περιβάλλοντος του».

    Μέσα λοιπόν στην αγωνία χιλιάδων ανθρώπων που οι περιουσίες τους απειλούνταν να γίνουν παρανάλωμα του πυρός , μέσα στην πίκρα κάποιων άλλων πολιτών που έβλεπαν να καταστρέφονται οι κόποι μιας ζωής και μέσα στις πύρινες γλώσσες που απειλούσαν ανθρώπινες ζωές, μέσα σε αυτόν λοιπόν τον χαμό που επικρατούσε ο κ. Γ. Παπανδρέου ….απολάμβανε το μπάνιο του.

    Έμπρακτη απόδειξη πως θεωρεί ο ίδιος την έννοια της υπευθυνότητας. Έμπρακτη απόδειξη πως θέλουν τα συμφέροντα τον ...(επόμενο;) Πρωθυπουργό και τον ρόλο του στην διακυβέρνηση αυτής της χώρας!!!

    ΑΥΤΟ ας μας ανοίξει τα μάτια. Γιατί μετά την απομάκρυνση ...εκ του ταμείου , ουδέν λάθος αναγνωρίζεται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση