GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεοτοκολατρεία και “Ορθόδοξη” ειδωλολατρία...

Aπό το http://alliapopsislade.blogspot.com/ . Δεκαπενταύγουστος και η Ελλάδα βράζει. Όχι τόσο λόγω ζέστης αλλά εξ αιτίας θρησκευτικού παροξυ...

Aπό το http://alliapopsislade.blogspot.com/
.
Δεκαπενταύγουστος και η Ελλάδα βράζει. Όχι τόσο λόγω ζέστης αλλά εξ αιτίας θρησκευτικού παροξυσμού, κοινώς έξαρσης της θρησκοληψίας και θεοτοκο-καπηλείας. Το παγανιστικό και απαράδεκτο με πνευματικά κριτήρια σκηνικό, λιτανείες εικόνων, στρατιωτικά αγήματα, κλπ., το έχουμε απολαύσει και στο παρελθόν, θα το ξαναδούμε και του χρόνου, και τον άλλο χρόνο, ζωή νάχουμε. Διότι, όπως λέει και η παροιμία, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Αυτό ισχύει τόσο και για άτομα όσο και για λαούς.
Κι ενώ οι θρησκευτικές παραδόσεις τρέφουν το συναίσθημα, είναι άκρως επιζήμιες για την πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου όταν αφήνουν το πνεύμα του να λιμοκτονεί. Αυτό έχει συμβεί στη χώρα μας, χώρα των ευφάνταστων θρησκευτικών παραδόσεων, που όμως δε μπορούν να λιώσουν τους πάγους του πνευματικού χειμώνα στην ψυχή. Αυτός είναι ο λόγος που καταπιάνομαι με το θέμα και...

σας διαβεβαιώνω δε μου είναι καθόλου ευχάριστο να συγκρούομαι με το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών...
Ας όψονται οι εγγράμματοι κληρικοί και οι θεολόγοι που έχουν παραπλανήσει τα λογικά πρόβατα, ώστε να τα μαντρώνουν ευκολότερα και να τα αρμέγουν κανονικά. Εκείνοι γνωρίζουν τις Γραφές – όφειλαν να τις γνωρίζουν, αφού πληρώνονται γι’ αυτό από τον ιδρώτα του λαού – και είναι εντεταλμένοι να καθοδηγούν πνευματικά το ποίμνιο, κι όχι να το βυθίζουν στο θρησκευτικό σκοταδισμό ρίχνοντάς του, αντί για άρτο, πέτρες. Είναι οι σύγχρονοι υποκριτές και Φαρισαίοι που κάνουν τους μακριούς σταυρούς ενώ εσωτερικά είναι λύκοι άρπαγες. Είναι αυτοί που από πνευματικοί ταγοί που είχαν ταχθεί να είναι, έχουν καταντήσει απλοί τεχνοκράτες για να τελούν μηχανικά βαφτίσια, γάμους, κηδείες και μνημόσυνα, ενώ οι παπαγαλίστικες "προσευχές" τους δε διαπερνούν ούτε το ταβάνι της εκκλησίας... Είναι όλοι εκείνοι που αν ποτέ γινόταν «Δευτέρα Παρουσία» και καθολική κρίση – μια ουτοπική προσδοκία σε κάθε περίπτωση – θα άκουγαν από τον Ιησού το: «Ουδέποτε σας γνώρισα»!
Σε όλους αυτούς αφιερώνω τούτο το άρθρο κι όχι στους αθώους πιστούς που είναι τα παραπλανημένα θύματά τους. Λοιπόν, αθεολόγητοι θεολόγοι μου, τι λένε οι Γραφές για τη λατρεία; Σε ποιον και μόνο λένε ότι πρέπει ν’ απευθύνεται η δόξα, η τιμή και η προσκύνηση; Τι λέει η Παλαιά Διαθήκη γι’ αυτό; Τι είπατε; "Εμείς δεν ακολουθούμε την Παλαιά Διαθήκη αλλά μόνο την Καινή και τους Πατέρες της Εκκλησίας"; Α, δε μου τα λέτε καλά! Εδώ βλέπω διγλωσσία. Παίξτε επιτέλους το χαρτί σας σωστά, αν θέλετε να μη γελοιοποιείστε στα μάτια των σκεπτόμενων ανθρώπων και ειδικότερα της νεολαίας που δε μασάει κουτόχορτο. Ναι, σ’ εσάς τους καλαμαράδες με τις περγαμηνές μιλάω, τους ρασοφόρους με τις πανεπιστημιακές έδρες και σπουδές στο εξωτερικό, που βγαίνετε στις τηλεοράσεις πότε-πότε και ποζάρετε ως καρδινάλιοι.
Ώστε δεν ακολουθούν την Παλαιά Διαθήκη οι "Ορθόδοξοι" Χριστιανοί; Κι αυτά που γράφετε στα θρησκευτικά βιβλία και διαβάζουν οι μαθητές, ποιοι τα έγραψαν; Ψέματα είναι; Και γιατί δεν επεμβαίνει η "Ιερά Σύνοδος" να τα αναθεωρήσει; Τι λένε τα θρησκευτικά; Αμέσως να σας παραθέσω σχετικές παραγράφους που σας διαψεύδουν. Αντιγράφω από τα Θρησκευτικά της Α´ Γυμνασίου (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων- Παιδαγωγικό Ινστιτούτο), σελίδα 15:
«Η Παλαιά Διαθήκη αχώριστα δεμένη με την Καινή στη ζωή της Εκκλησίας», είναι ο τίτλος του κεφαλαίου αυτού. Και συνεχίζω την παράθεση: «Γιατί άραγε τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης, οι ιερές δηλαδή γραφές του ισραηλιτικού λαού, είναι και για τους χριστιανούς ιερά; Γιατί περιέχονται στη χριστιανική Αγία Γραφή αχώριστα δεμένα με τα βιβλία της Καινής Διαθήκης;
(…) (…)
Ως χριστιανικό βιβλίο, λοιπόν, η Παλαιά Διαθήκη κατέχει σημαντική θέση στη λατρεία της Εκκλησίας. Στις ακολουθίες διαβάζονται κείμενά της. Πολλοί ύμνοι αναφέρονται σε πρόσωπα και γεγονότα που βρίσκουμε στις σελίδες της. Στην εικονογράφηση των ναών συναντάμε πολλά θέματά της.
(...) (…)
Όσα εξηγήσαμε παραπάνω μπορούμε να τα συμπυκνώσουμε στην πρόταση: η Παλαιά Διαθήκη είναι βιβλίο θεόπνευστο (= λόγος εμπνευσμένος από το Θεό), αλλά και έργο ανθρώπινο (= από τα χέρια και με τα λόγια ανθρώπων).»
Μπράβο! Σωστά τα γράψατε "θεολόγοι" μου! Και να σας ρωτήσω κι εγώ τώρα με τη σειρά μου: Οι Δέκα Εντολές που δόθηκαν στο Μωυσή πάνω στο όρος Σινά και περιέχονται στην Παλαιά Διαθήκη είναι θεόπνευστες ή όχι; Και αν είναι θεόπνευστες, τότε γιατί τηρείτε σιγήν ιχθύος, κυρίως για την πρώτη και δεύτερη εντολή; Προφανώς για να μη χαλάσετε την ειδωλολατρική σούπα που έχετε φτιάξει και την ονομάσατε με περισσή υποκρισία, «Ορθοδοξία» και «μονοθεϊστική θρησκεία.»
Να σας θυμίσω, λοιπόν, τι λέει η πρώτη και δεύτερη εντολή (Έξοδος 20: 2-5):
1.«Εγώ είμαι Κύριος ο Θεός σου,(…). Μην έχεις άλλους θεούς πλην εμού.
2. Μην κάμεις στον εαυτό σου είδωλο, μηδέ ομοίωμά τινός, όσα είναι εν τω ουρανώ άνω, ή όσα εν τη γη κάτω, ή όσα εν τοις ύδασιν υποκάτω της γης. Μην προσκυνήσεις αυτά μηδέ λατρεύσεις αυτά.(…)»
Και σας ερωτώ εγώ η αφελής και κατά την άποψή σας “αιρετική”: Είναι σαφείς και ξεκάθαρες οι εντολές αυτές; Όχι τίποτε άλλο, αλλά επειδή διδάσκετε τους μαθητές ότι η Παλαιά Διαθήκη είναι θεόπνευστη και αναπόσπαστο μέρος της Εκκλησίας! Είναι οι εικόνες είδωλα και ομοιώματα; Προσκυνούνται και λατρεύονται από τους πιστούς κατά παράβαση της πρώτης και δεύτερης θεόπνευστης εντολής; Όχι μόνο προσκυνούνται, αλλά υπάρχουν και τροπάρια που ρίχνουν κατάρες σε όποιον δεν προσκυνήσει την εικόνα της “Παναγίας”. «Άλαλα τα χείλη των ασεβών, των μη προσκυνούντων την εικόνα σου τη σεπτή», βάζετε τους πιστούς να ψέλνουν στην εκκλησία. Σα δε ντρέπεστε! Μωρέ τι ψυχή θα παραδώσετε αθεόφοβοι;
Κάποιες φορές στο παρελθόν που είχα την αφέλεια ν' ανοίξω συζήτηση επί του θέματος με Ορθόδοξους υποκριτές μου αντέτειναν: «Μα δεν προσκυνάμε την Παναγία. Μόνο την τιμάμε.» Όμως οι στίχοι που παρέθεσα τους διαψεύδουν. Κι όχι μόνο την προσκυνούν στις διάφορες “θαυματουργικές” εικόνες που έχουν στήσει στους υψηλούς τόπους ειδωλολατρίας, όπως στην Τήνο και στη Σουμελά, αλλά προσεύχονται σ’ αυτή ως να ήταν Θεός. Οι καθημερινές «Παρακλήσεις» το Δεκαπενταύγουστο είναι αδιάψευστος μάρτυρας.
Όσο για τους διάφορους μύθους που έχουν επινοηθεί από πλανώντες και πλανώμενους ρασοφόρους για τις υποτιθέμενες θαυματουργικές εικόνες, είναι και για γέλια και για κλάματα. Δείτε ένα μαργαριτάρι από το βιβλιαράκι που μοιράζεται στην Τήνο με τον τίτλο: «Περιγραφή της ευρέσεως της θαυματουργού αγίας εικόνας της Ευαγγελιστρίας στην Τήνο κατά το έτος 1823». Αντιγράφω απόσπασμα από τις σελίδες 3 και 4:
«Στις 9 Ιουλίου του 1822, ενώ το όραμα του Πολυζώη είχε ξεχαστεί, παρουσιάστηκε στον ύπνο της Πελαγίας μια γυναίκα με λαμπρή περιβολή, με θαυμάσια μορφή και ακτινοβολία. Πλησίασε το φτωχό κλινάρι της μοναχής και της είπε: "Πήγαινε στον επίτροπο της Μονής Σταματέλο Καγκάδη και πες του να σκάψουν και να ανακαλύψουν το σπίτι μου στο κτήμα του Αντωνίου Δοξαρά και να επιστατήσει στο κτίσιμο του ναού μου." (….)
Την επόμενη Κυριακή το όνειρο επαναλήφθηκε. Η Πελαγία ήταν ταπεινός άνθρωπος και δε νόμιζε ότι ήταν σε θέση να δει την Παναγία.
Στις 23 Ιουλίου του 1822 παρουσιάστηκε η ίδια μεγαλόπρεπη γυναίκα. Αυτή τη φορά ήταν οργισμένη. Της είπε ότι αν δεν υπακούσει θα πέσει χολέρα στο νησί. Στον προστακτικό τόνο της φωνής της η Πελαγία ξύπνησε έντρομη. Έβλεπε πια με τα μάτια ανοιχτά τη γυναίκα. Συνδύαζε τη μεγαλοπρέπεια με τη γλυκύτητα.»
Βλέπετε λοιπόν σε ποια ιστορία για αγρίους, με απειλές και κατάρες της υποτιθέμενης Παναγίας, έχει θεμελιωθεί ο υψηλός τόπος ειδωλολατρίας της Τήνου; Με ποιο δικαίωμα, όμως, η "Παναγία" απαιτεί ναό για να λατρεύεται ως θεός; Ο ίδιος ο Ιησούς στην Καινή Διαθήκη είπε: «Ο Θεός είναι Πνεύμα, και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνούν.» (Κατά Ιωάννη 4:24) Τι δουλειά, λοιπόν, έχουν οι εικόνες ανθρώπων στη λατρεία των Χριστιανών; Είναι ή δεν είναι αυτό η αυθεντική μορφή ειδωλολατρίας; Εξάλλου, σύμφωνα με την Αποκάλυψη (19:10), ο άγγελος φέρεται να είπε στον Ιωάννη τη στιγμή που γονάτισε για να τον προσκυνήσει : «Πρόσεχε μη κάμης τούτο· εγώ είμαι σύνδουλός σου και των αδελφών σου, οίτινες έχουσι την μαρτυρίαν του Ιησού· τον Θεόν προσκύνησον.»
Αλλά και στην Παλαιά Διαθήκη έχουμε αυστηρή προειδοποίηση κατά της ειδωλολατρίας: «Εάν εγερθεί εν μέσω σου προφήτης ή ενυπνιαζόμενος ενύπνια και δώσει εις σε σημείο ή τεράστιο, και αληθεύσει το σημείο ή το τεράστιο, περί του οποίου ελάλησε προς σε, λέγων, “Ας υπάγομε κατόπιν άλλων θεών τους οποίους δεν γνώρισες, και ας λατρεύσουμε αυτούς”, δεν θέλεις δώσει ακρόαση εις τους λόγους του προφήτου εκείνου ή εκείνου του ενυπνιαζομένου ενύπνια· διότι δοκιμάζει εσάς Κύριος ο Θεός σας, διά να γνωρίσει εάν αγαπάτε Κύριον τον Θεόν σας εξ όλης της καρδίας σας και εξ όλης της ψυχής σας.
Κύριο τον Θεό σας θα ακολουθείτε και αυτόν θα φοβάστε, και τις εντολές αυτού θα φυλάσσετε, και εις την φωνή αυτού θέλετε υπακούει, και αυτόν θέλετε λατρεύει, και εις αυτόν θα είσθε προσκολλημένοι.» (Δευτερονόμιο 13: 1-4)
Τι χρειάζεται όμως να παραθέσω και άλλα εδάφια από τις Γραφές όταν οι υποκριτές έχουν κάνει την επιλογή τους και καμώνονται πως είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, παρασύροντας στην πλάνη και στο σκοτάδι αθώους πιστούς; Είμαι λάθος, λοιπόν, να πιστεύω πως η ρίζα της κακοδαιμονίας των Ελλήνων βρίσκεται στο θρησκευτικό τους σκοταδισμό; Η πνευματική συννεφιά που δε λέει να φύγει από τούτη τη χώρα είναι απλά η αντανάκλαση του μαύρου ράσου, και τανάπαλιν. Έχουν άδικο, άραγε, τα παιδιά στα σχολεία να γυρίζουν την πλάτη τους στα θρησκευτικά; Μη διαμαρτύρεστε αθεολόγητοι θεολογούντες. Θα έρθει στιγμή, και ίσως δεν είναι μακριά, που θα βρεθείτε όλοι εσείς στα αζήτητα. Και θα είναι άξιος ο μισθός σας…
Αχ, και να ξέρατε πόσο λυπάμαι που αναγκάζομαι να γράψω αυτές τις γραμμές… Εσείς δε λυπάστε που πλανάτε και καπηλεύεστε ό,τι πιο ιερό υπάρχει στον άνθρωπο, την ίδια την ψυχή του και τη δίψα της για το Θεό, που είναι Πνεύμα και, όπως επιβεβαιώνει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης (Α´ Ιωάννου 4:12) "Τον Θεό ουδείς είδε πώποτε";
Και μη βιαστείτε κάποιοι από σας, όπως συνηθίζετε, να με κατατάξετε στη μια αίρεση ή την άλλη, απλά επειδή δε μπορείτε ν' αντικρούσετε τα επιχειρήματά μου. Για να σας βγάλω από τον κόπο να ψάχνετε να βρείτε πού ανήκω, σας δηλώνω ότι δεν ανήκω πουθενά διότι είμαι ελεύθερο πνεύμα και όχι πράγμα, και διότι έχω την κακιά συνήθεια να σκέπτομαι και να ερευνώ. Δε θα απεμπολήσω ποτέ αυτό το θείο δικαίωμα αναθέτοντας σε άλλους να σκέπτονται για λογαριασμό μου. Όπως έχω αποκηρύξει τους "ορθόδοξους", έτσι έχω αποκηρύξει και τους Ευαγγελικούς, τους Πεντηκοστιανούς, τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, κλπ., που είναι κι αυτοί μαντρωμέμοι από κάποιους άλλους λύκους άρπαγες, κι έχουν πλανηθεί σε άλλα σημεία της πίστης, όπως στη θεοποίηση του Ιησού, στη δήθεν στιγμιαία σωτηρία δια πίστεως, στην ουτοπική "χιλιετή βασιλεία", και άλλα.
Έχω ανακαλύψει, άλλωστε, πριν από 22 χρόνια, ότι πίσω από όλους αυτούς κρύβονται σκοτεινά πολιτικά σχέδια που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Τι κρίμα που οι "Ορθόδοξοι" όχι μόνο δε διαθέτουν το πνευματικό ανάστημα να τους αντιμετωπίσουν αλλά, σε πυκνότερο σκοτάδι ευρισκόμενοι και άσχετοι με τις Γραφές όντες, έχουν καταντήσει εύκολη λεία για προσηλυτισμό...
http://seferou.blogspot.com

25 σχόλια

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ; ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑ ΤΟ BLOG ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ..... ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΤΛ. ΘΕΛΕΙΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΜΕΓΑΛΕ ... ΕΚΤΟΣ ΤΑ ΑΛΛΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕ,ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ;EINAI ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΛΟΜΠΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΦΑΤΕ.ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΠΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΧΑΣΕ.ΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΩΡΑ.ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ.ΑΣ ΤΟ ΒΑΛΕΙ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΓΥΡΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΩΣ ΥΠΟΔΟΥΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕ ΝΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΕΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΕΣ Η' ΕΙΚΟΝΟΛΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ...
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.
    ΟΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ , ΤΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.
    ΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΟΥΣ...
    ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΛΟ ΝΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ...
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΓΕΛΛΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΩΣ ΥΠΑΚΟΥΟΣ
    ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
    ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΤΟ ΓΕΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΘΟΔΟΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ...ΑΠΑΓΓΕΛΛΕΙ.
    ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΤΣΙ???

    ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΣΚΛΑΒΩΘΗΚΕ ΤΟ 146 ΣΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ...ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΣΚΛΑΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΥΣ, ΜΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

    ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ?
    ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΣΚΛΑΒΩΘΗΚΕ ΤΟ 146 ΣΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ...ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΣΚΛΑΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΥΣ, ΜΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

    τι μπούρδες είναι αυτά που γραφεις βυζαντινή σκλαβιά χωρίς ορθοδοξία και η ορθοδοξία να εμφανίζεται μετά τους οθωμανούς......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπράβο..δε θα μπορούσα να τα πώ καλύτερα και καλο-τεκμηρειωμένα. σε ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΕ "ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ"...

    ΑΝ ΣΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ...

    ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ;

    ΠΩΣ ΤΟΠΑΘΕΣ ΑΥΤΟ;

    ΨΑΞΕ ΛΙΓΟ ΣΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ, ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΗΡΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΡΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μόνο που κάποιοι είμαστε αρκετά μορφωμένοι ώστε να μη νιώθουμε πρόβατα αντιθέτως είμαστε ευσυνείδητα χριστιανοί και μας είναι απολύτως ξεκάθαρη η κενότητα του προσώπου σου και ο μηδενισμός της σκέψης σου απότοκα του γνωστού εγωισμού, αλαζονίας και ψευτοπερηφάνειας γι δήθεν ελεύθερο πνεύμα αλλά στην πραγματικότητα για σκλαβωμένη ψυχή από ψευτοπροοδευτικές καθοδηγήσεις για να καμφθεί το περί δικαίου αίσθημα των χρισυιανών που τόσα εμπόδια προκαλεί στη έλευση της νέας τάξεως. Έχεις πλήρη άγνοια των θεόπνευστων λόγων πράγμα ξεκάθαρο από τις ασυναρτησίες των δήθεν ιερών κειμένων σου. Αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις έστω έναιερό ευαγγέλιο θα γνώριζες την θέση της Θεοτοκου στην ορθοδοξία. Δυστυχώς και μόνο στο άκουσμα του ονόματος καίγεται και αντιδρά η ψυχήσου μαζί με τα δαιμόνια που φυλάτεις και σε καταντήσανε υποψήφια ψυχιατρικού ιδρύματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ;
    TA ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ,ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ,ΤΟΥ ΠΡΟΣΥΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το γεγονός ότι ο Χριστιανισμός οικοδομήθηκε ως σύστημα εξουσίας επάνω και στις στάχτες και κυρίως στα ερείπια των αρχαίων ναών αποτελεί ιστορική αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://vatopaidi.wordpress.com/2009/07/28/a-simple-biomedical-presentation-of-the-first-miracle-of-elder-joseph-of-vatopaidi-mount-athos-who-smiled-45-minutes-after-his-death/

    Πηγαινετε εδω και φριξτε...Ο Εφραιμ Ξαναχτυπάει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλα , καλη μου Κυρια, δεν ανακαλυψατε ότι στο βαθος εξακολουθουν να ζουν οι δικοι μας, Ολυμπιοι Θεοί??Μονο που ειναι με αλλα ονοματα..
    Ο Ποσειδωνας ειναι ο Αγιος Νικόλαος
    Καθε Ανοιξη στον Επιταφιο θρηνούμε τον Αδωνι
    Τα Χριστουγεννα γιορταζουμε τον Ανικητο Ηλιο
    Τον Ιουνιο, του Αη Γιαννιού γιορταζουμε την Εαρινη Ισημερία

    Εχουμε ειδωλα..τις εικονες.. Και τους απονεμουμε τιμές αρχηγού κρατους!!Και στο προσωπο της Παναγιας τιμαμε τη ΡΕΑ τη Μεγαλη Θεά!!
    κλπ κλπ

    Θυμηθείτε τον Καβαφη:
    "Το ότι καψαμε τα ιερα των
    Το ότι καψαμε τα αγάλματά των
    Διολου δε χάθηκαν γι' αυτο οι Θεοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άσε βρε τα ζώα να προσκυνάνε ξύλα και τζάμια, να κάνουν τετραποδισμούς και να διατηρούν μυαλό κουκούτσι. Κάποιος πρέπει να ενδιαφερθεί και γι' αυτούς, ας ενδιαφερθεί η παναγίτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ροδερίκο, 15 Αυγ 2009 6:19:00 μμ
    Ο τόπος σκλαβώθηκε πρώτα στους Μακεδόνες και μετά στους Ρωμαίους. Οι πρώτοι άνοιξαν τους δρόμους από και προς Ασία και έφτασαν εδώ οι σκοταδιστικές θρησκείες. Ταυτόχρονα άφησαν δε τον ελλαδικό χώρο ακάλυπτο στους Ρωμαίους, οι οποίοι τον καταβρόχθισαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ Η ΣΤΗΝ ΣΙΒΗΡΙΑ Η ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΣΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΕΙΔΩΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜ ΤΑΜ Η ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΥΛΑΤΟ Η ΣΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΑΣ ΣΑΝΤΔΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΡΕΜΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αντε ρε Εβραιοι. Σπρωξτε λιγο ρε μαλακες για διαχωρισμο Εκκλησιας- Κρατους. Το πετυχατε στην Αμερικη και διαλυσατε τη χωρα.
    Αντε ειμαστε στο δεκατοτεταρτο Πρωτοκολλο.
    Τσαλαβουτατε στη λασπη σας λιγο γουρουνια να τελειωνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλα μας τα λετε σε αΘεοι, αρνητες του Δημιουργου. Αλλα μην αρνηθητε το "ολοκαυτωμα" γιατι θα σας βαλουν φυλακη οι Οβρηοι.
    Η Μερκελ, ο Σαρκοζι, και οι αλλοι σκωληκες της Ευρωπης παραφυλανε.
    Αντε ντε! Κουραδομαγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε 15 Αυγ 2009 11:22:00 μμ,

    ποια είναι η "θέση της Θεοτοκου στην ορθοδοξία"; Πού αναφέρεται κάτι τέτοιο στα ευαγγέλια που προτρέπεις να διαβάσουμε; Υπάρχει έστω μια λέξη της παναγίτσας που διασώθηκε, μια καλησπέρα, ένα γεια σας; Μήπως εννοείς τα παραμυθάκια που σου μάθαινε η γιαγιά σου για να κοιμάσαι κι εσύ τα πήρες για θεολογία;

    Οπότε, τι να διαβάσουμε στα ευαγγέλια που ξεσκονίζεις κάθε τόσο; Ότι ο χριστούλης περπάταγε πάνω στα νερά ή ότι ήθελε να φάει σύκα από συκιά που δεν είχε, επειδή δεν ήταν εποχή τους; Μα οι άλλοι "θεοί" έκαναν καλύτερα θαύματα και γι' αυτό έμειναν με προτομές και ναούς, αλλά κυρίως στη γραμματεία των Αρχαίων και στην μνήμη μας.

    Μπράβο λοιπόν που εσύ διαβάζεις παραμύθια, καλέ χριστιανές, πήγαινε στην ουρά να προσκυνήσεις τα τζάμια που σου ετοίμασαν οι παπάδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπράβο μεγάλε... να αγιάσει το στόμα σου. Θα σου ανάψω μια λαμπάδα 1,79 στο χρηματιστήριο της Τήνου. Θέλω να σημειώσω μόνο οτι οι Ρωμαίοι σεβάστηκαν τον πολιτισμό μας και τον μιμήθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Αντίθετα όταν χωρίστηκε η αυτοκρατορία σε ανατολική και δυτική, η Εβραϊκή θρησκεία έγινε αρχικά η επίσημη της ανατολικής αυτοκρατορίας δίνοντας τέλος στην φιλοσοφία με κριτική σκέψη και τον Ελληνικό πολιτισμό, φέροντας τον θεοκρατισμό που επικράτησε αργότερα σε όλη την Ευρώπη. Η νέα τάξη πραγμάτων δεν πρέπει να σας τρομάζει αφού είναι η φυσική εξέλιξη του παρηκμασμένου πολιτισμού μας. Γιατί όπως και να το κάνουμε ρε χριστιανοί δεν είναι πολιτισμός οι τράγοι μας να τρώνε με χρυσά κουτάλια και στις υποανάπτυκτες χώρες να πεθαίνουν κάθε λεπτό τα παιδιά απο ασιτία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πληθων ο Γεμιστος16 Αυγ 2009, 1:32:00 μ.μ.

    . Αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις έστω έναιερό ευαγγέλιο θα γνώριζες την θέση της Θεοτοκου στην ορθοδοξία.......

    Σε αλλο πραγμα αναφερεται το αρθρο,διαφορετικα τοποθετειστε καποιοι χωρις να εχετε μαλλον επιγνωση.Κατ'αρχην αν διαβασεις τα Ευαγγελια,τα 4 αποδεκτα,δεν βρισκεις ακρη.Αλλα λεει ο ενας, αλλα ο αλλος.Ακομη και στην ημερα της Αναστασης διαφωνουν.Οσοι τα εχουν διαβασει,γιατι το 99% ακουει οτι του λενε οι 'θεοπνευστοι' κι οτι 'αρπαξαν' απο το σχολειο.
    Οσον αφορα την Παλαια Διαθηκη των Εβραιων,εδω τα πραγματα ειναι σοβαρα.Αν θελουμε να κανουμε μια μικρη επανασταση μεσα μας,και να αρχισουμε να αφυπνιζομαστε,πρεπει να καταργηθει γενικως απο την επικρατεια,και οχι μονο απο 'ιερο'βιβλιο' της εκκλησιας.Που ακουστηκε.Μεγαλωσαμε ολοι, απο το σχολειο ακομη με τις περιπετειες του Αβρααμ και του Λωτ.Και οταν μεγαλωσα και αρχιζα να την διαβαζω,και ειναι και μεγαλη παναθεμα την,κατι δεν μου πηγαινε καλα.Υβρεις και καταρες εναντιον των Ελληνων,αιμομιξιες,κτηνοβασιες,
    κλοπες,δολοπλοκιες και οτι μπορει να φανταστει κανεις,και απο την αλλη η εμμονη των μελετητων ως 'ιερου' βιβλιου.Αλληλενδετη με την Καινη Διαθηκη.
    Βεβαια το οτι η προπαγανδα την εχει καταταξει στην πρωτη θεση της παγκοσμιας βιβλιογραφιας,με χιλιαδες εκδοσεις και μεταφρασεις,αυτο ειναι υποπτο.Οτι προβαλλεται,χρηματοδοτειται,γινεται μπεστ-σελλερ,κατι δεν παει καλα.Γιατι το πνευμα 'πνει οπου δει' και δεν χρειαζεται διατυπωσεις και παπαγαλους.Ο θεος υπηρχε και θα υπαρχει οπως μας τον ερμηνευσαν με ολες τις πτυχες τα αρχαια κειμενα των αρχαιων οπου τα λενε ολα.ΟΛΑ για οποιους εχουν αντιρησεις.Τα αλλα ειναι για τους αφελεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΟΧΙ ΑΛΛΟ "ΣΚΟΤΑΔΙ" ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΚΡΑΤΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 12.06
    αφού αρνείσαι να διαβάσεις μόνος σου ή βαριέσαι και παρόλα αυτά ζητάς απαντήσεις σε παραπέμπω απέυθείας στην θέση που επιφύλαξε ο Θεός στην Θεοτόκο:

    "Λουκ 1,28"Χαίρε Κεχαριτωμένη ο Κύριος μετα Σού"
    και η φωνή της Παναγίας που τόσο αναζητείς
    Λουκ 1,38"Ιδού η δούλη του Κυρίου, γένοιτό μοι κατά το ρήμα Σου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 17 Αυγ 2009 8:52:00 πμ

    Θα έπρεπε να ξέρεις ότι η Μαρία αποκαλείται στην ορθόδοξη θεολογία "άλαλος", ακριβώς επειδή δεν διασώθηκε κάποια κουβέντα της. Μάλλον δεν θα είπε και τίποτα, φτωχή και αγράμματη γυναίκα, τι να πει, πέρα από τα καθημερινά;
    Αυτά που γράφεις είναι ετεροχρονισμένες αναφορές που δεν τεκμηριώνονται με τίποτα, κάπως έτσι θα πρέπει να απάντησε, σκέφτηκε ο Λουκάς... Ψάξε κι άλλο, δεν θα βρεις τίποτα χαϊβάνι ή άλλαξε θρησκεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμε 8.52, αυτά είναι κουβέντες που ειπώθηκαν ενώπιον τρίτων; Ευλαβείς σκέψεις είναι που αποδίδονται με λόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση