GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από την εποχή της οικουμενικής κυβέρνησης...

Από τον Αδιάκριτο . Η φωτογραφία είναι από την εποχή της οικουμενικής κυβέρνησης, το 1990, υπό τον Ξεν. Ζολώτα. Στην εποχή εκείνη αναφέρθη...

Από τον Αδιάκριτο
.
Η φωτογραφία είναι από την εποχή της οικουμενικής κυβέρνησης, το 1990, υπό τον Ξεν. Ζολώτα. Στην εποχή εκείνη αναφέρθηκε, ανάβοντας φωτιές, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης με τη δήλωση ότι, για "ένα διαγωνισμό διεθνή για τα τηλέφωνα", "όλα τα κόμματα που μετείχαν στην Οικουμενική Κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου, πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε...".

11 σχόλια

  1. TO ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΝΟΥ

    ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ SIONISTRIA

    Μαρια Δαμανακη στο ειχαμε πει

    Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ

    ΔΕΝ ΑΦΗΣΕΣ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΑΧΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

    Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

    XΩΡΙΖΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΙΣ ΕBGΑΖΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ SAN TON EAYTO SOY PORNH TIS EKANES ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΒΙΑΖΕΣ

    ΕΚΔΙΔΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΗΛΙΚΗ ΚΟΡΗ ΣΟΥ

    ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΤΩΜΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΟΡΥΔΑΛΟΣ

    ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Ως ΠΡΑΚΤΩR ΜΟΣΑΔ ΚΑΗΚΕΣ

    ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΕ ΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

    ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΠΑΣ

    ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το γεγονός ότι ολοι πλην του κόμη Δράκουλα είναι μακαρίτες με τρομάζει αφάνταστα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σημερινή είδηση:
    Άδειες έτοιμες, με σφραγίδες κανονικά και την υπογραφή του Νομάρχη. Το μόνο που έλειπε ήταν το όνομα του αλλοδαπού.

    ...το συμπληρώσουν αυτοί που πραγματοποίησαν τη μεγάλη κλοπή από τη Νομαρχία Καβάλας.

    3.000 άδειες που βεβαίως θα μοσχοπουλήσουν..

    Καλά, αυτοί στη Νομαρχία ντιπ καταντιπ μαλάκες είναι; Εχουν εκ των προτέρων υπογραμμένα και σφραγισμένα τέτοια έγγραφα;
    ΄Η είναι ηλίθιοι ή η υπόθεση είναι λαμογιά με πολύ χρήμα.
    Ο εισαγγελέας ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το γεγονός ότι ολοι πλην του κόμη Δράκουλα είναι μακαρίτες με τρομάζει αφάνταστα....

    19 Αυγ 2009 2:39:00 μμ

    Ο Ζολώτας πέθανε στα 98

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι περιμενουν οι εισαγγελεις??

    να συλλαβουν αμεσως Κυρκο κλπ...του Συν και να ασκησουν ποινικη διωξη για Δαμανακη!!

    να αρθει η ασυλια της Δαμανακη

    ολοι τα πιαναν ειπε ο Περικλης της Δημοκρατιας!

    19 Αυγ 2009 3:25:00 μμ


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    δεν διαψευδει ο Περικλης

    απλα του κλεινουν το στομμα οι απατεωνες

    να τον καλεσει ο εισαγγελεας να καταθεσει

    19 Αυγ 2009 3:28:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περικλής ο Κωλοτούμπας

    "Διάβασα τον Μπέη και ανέλαβα να μεταφέρω τις φήμες, εκ των έσω πια, ως γεγονότα (μια που συμφέρει και στο ενδοπαραταξιακό μου παιχνιδάκι)" ή αλλιώς "συγγνώμη, αλλά σαν αλκοολικός βλάκας που είμαι, κλοτσάω με δύναμη τον ετοιμοθάνατο για να επιβεβαιώσω πως... ζει ακόμη."


    Πολυσυλλεκτικότης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΡΕ ΑΝΔΡΕΑ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ!!! (ΠΛΗΝ ΖΟΛΟΤΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ

    WIKIPEDIA.ORG
    ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

    Η σύλληψη και η δίκη του
    Τον Ιούνιο του 1950 επέστρεψε κρυφά στην Ελλάδα με σκοπό να ξαναφτιάξει τις οργανώσεις του παράνομου τότε ΚΚΕ στην Αθήνα, που είχαν διαλυθεί από τις συλλήψεις πολλών στελεχών του και από το φόβο. Στις 20 Δεκεμβρίου 1950 συνελήφθη και δικάστηκε με βάση το Ν. 509/1947, που θεωρούσε εγκληματική οργάνωση το ΚΚΕ και το είχε κηρύξει παράνομο. Επίσης, κατηγορήθηκε ως κατάσκοπος της Σοβιετικής Ένωσης.
    Η πρώτη δίκη του Μπελογιάννη ξεκίνησε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου 1951 με 94 κατηγορούμενους συνολικά, από το Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών στο Αρσάκειο Δικαστικό Μέγαρο. Ένας από τα μέλη του δικαστηρίου ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο μετέπειτα δικτάτορας την 21η Απριλίου 1967, ως έκτακτος στρατοδίκης. Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ήταν ο μοναδικός από τους στρατοδίκες που ψήφισε ενάντια στην θανατική καταδίκη του Μπελογιάννη. Μετά την διεθνή κατακραυγή που ακολούθησε, ο Πλαστήρας δηλώνει ότι η απόφαση δε θα εκτελεστεί. Στη δίκη αυτή όμως αποφασίζεται ο Μπελογιάνης και ορισμένοι άλλοι κατηγορούμενοι να παραπεμφθούν σε νέα δίκη με τη βαρύτερη κατηγορία της κατασκοπείας, με στόχο να αναιρεθεί η αμνηστία που υποχρεώθηκε να του δώσει. Εν τω μεταξύ στις 15 Νοεμβρίου 1951 βρίσκονται παράνομοι ασύρματοι στις περιοχές Καλλιθέας και Φαλήρου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους στρατοδίκες, για επιστράτευση του νόμου περί κατασκοπείας. Έτσι ο Μπελογιάννης και οι άλλοι κατηγορούμενοι προσάγονται σε νέα δίκη. Η δεύτερη αυτή δίκη αρχίζει στις 15 Φεβρουαρίου 1952, ενώπιον του Διαρκούς Στρατοδικείου Αθηνών. Ο Μπελογιάννης αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και πρόβαλε τις πατριωτικές του ενέργειες κατά τη διάρκεια της κατοχής. Η δίκη του πήρε μεγάλη δημοσιότητα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη. Έμεινε γνωστός ως «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο», από ένα φρέσκο κόκκινο γαρύφαλλο που κρατούσε καθημερινά. Ο Πάμπλο Πικάσο εμπνεύστηκε ένα διάσημο σκίτσο από την εικόνα του ανθρώπου με το γαρύφαλλο.
    Το πολιτικό παρασκήνιο
    Η δίκη και η εκτέλεση του Μπελογιάννη συνέβησαν την περίοδο που ο τότε πρωθυπουργός Νικόλαος Πλαστήρας επιχειρούσε να επιβάλει πολιτική εθνικής συμφιλίωσης. Στο πρόγραμμά του ήταν η απελευθέρωση των εκτοπισμένων και των πολιτικών κρατουμένων και ενδεχομένως ακόμα και η νομιμοποίηση του ΚΚΕ. Η ενεργοποίηση όμως του νόμου περί κατασκοπείας και η καταδίκη του Μπελογιάννη ώθησαν τα πράγματα στα άκρα, δημιουργώντας την υπόνοια ότι η όλη υπόθεση υποκινήθηκε από ανώτερους αξιωματικούς, ενδεχομένως και με τη στήριξη των Ανακτόρων, ώστε να τορπιλιστεί η πολιτική Πλαστήρα. Ο ίδιος ο Πλαστήρας φέρεται να ήταν αντίθετος στις εκτελέσεις, όμως ήταν μόνος (οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί του Κέντρου, ο Σοφοκλής Βενιζέλος, που στήριζε την κυβέρνηση Πλαστήρα, και ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν υπέρ των εκτελέσεων) και άρρωστος. Επίσημα όμως δέψευσε ότι δεν ήταν κύριος της κατάστασης και ότι οι εκτελέσεις έγιναν χωρίς την έγκρισή του. Η εκτέλεση Μπελογιάννη κατέφερε πλήγμα στην αξιοπιστία της κεντρώας κυβέρνησης, η οποία σε ένα από τα βασικά της συνθήματα, την ειρήνευση, φάνηκε ανακόλουθη.
    Με τον θάνατό του ο Μπελογιάννης έγινε ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες της ελληνικής αριστεράς. Λίγες μέρες μετά την εκτέλεση το όνομά του δόθηκε σε ένα χωριό στην Ουγγαρία που στέγαζε Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες. Το χωριό Μπελογιάννης υπάρχει μέχρι σήμερα.
    VIKIPEDIA.ORG
    ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση