GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοικτή επιστολή του δημάρχου Χαϊδαρίου...

"Λέμε όχι στην περαιτέρω υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας" "Λέμε όχι στην απαξίωση του 18 Άνω" . Την αντίθεσή του έχει εκφ...

"Λέμε όχι στην περαιτέρω υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας"
"Λέμε όχι στην απαξίωση του 18 Άνω"

.

Την αντίθεσή του έχει εκφράσει προς κάθε κατεύθυνση ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας στην απόφαση του Υπουργείου Υγείας να εγκαταστήσει μονάδα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΨΝΑ) στο Δαφνί.
Ήδη σχετικές επιστολές έχει αποστείλει στον Υπουργό Υγείας, στον Γενικό Γραμματέα, στον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ , σε αυτοδιοικητικούς φορείς καθώς και στον Νομάρχη Αθηνών.
Με ανοικτή επιστολή του ο Δήμαρχός Δημήτρης Μαραβέλιας ενημερώνει την τοπική κοινωνία, εξηγεί τους λόγους της αντίθεσής του Δήμου Χαϊδαρίου σε μία τέτοια απόφαση και δηλώνει ότι στηρίζει τους εργαζόμενους του ΨΝΑ και τους εκπροσώπους του 18 Άνω.
Το Σάββατο 8 Αυγούστου το πρωί επικεφαλής ο ίδιος ομάδας Δημοτικών Συμβούλων και συνεργείου διανομής διένειμε ενημερωτικό υλικό μπροστά στα φανάρια του Δαφνιού καθώς και σε κεντρικά σημεία της πόλης του Χαϊδαρίου.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανοικτής επιστολής του Δημάρχου Χαϊδαρίου Δημήτρη Μαραβέλια:

Α Ν Ο Ι Κ Τ Η Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Δημήτρη Μαραβέλια
Χαϊδαριώτισσες, Χαϊδαριώτες,
Με αυτή την ανοικτή επιστολή απευθύνομαι προς όλες και όλους σας για να σας ενημερώσω με τον πλέον υπεύθυνο τρόπο σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να εγκαταστήσει μονάδα απεξάρτησης τοξικομανών του ΟΚΑΝΑ στον χώρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών στο Δαφνί (Ψ.Ν.Α.)
Η ενέργεια αυτή του Υπουργείου Υγείας:
- Απαξιώνει μέχρι ακύρωσης το από 25ετίας επιτυχημένο «στεγνό» πρόγραμμα αποθεραπείας του 18 Άνω που λειτουργεί στο Ψ.Ν.Α. και έχει «αγκαλιάσει» η τοπική μας κοινωνία, αφού όπως βεβαιώνει η επιστημονική κοινότητα, δύο αντίθετης φιλοσοφίας προγράμματα δεν επιτρέπεται να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο.
- Αντιμετωπίζει τους ενταγμένους σε χορηγούμενα με υποκατάστατα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ σαν να είναι «σκουπίδια» που πρέπει να τα κρύψουν μακριά από το κέντρο της Αθήνας.
- Καταστρέφει την συνολική προσπάθεια που καταβάλλουμε ως Δήμος και Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ποιοτική αναβάθμιση των όρων λειτουργίας της πόλης μας.
- Προσθέτει επιπλέον προβλήματα στην ήδη βεβαρημένη Δυτική Αθήνα που πολύ πιθανόν θα προκύψουν από την εγκατάσταση και λειτουργία τέτοιων μονάδων απεξάρτησης.
Μια τέτοια απόφαση δεν πρόκειται να γίνει δεκτή.
Έτσι, από την πρώτη στιγμή, η Διοίκηση του Δήμου εξέφρασε προς κάθε κατεύθυνση την αντίθεσή της σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Προσωπικές μου επιστολές απεστάλησαν στον Υπουργό Υγείας, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, τους Γενικούς Γραμματείς των πολιτικών κομμάτων, τους Βουλευτές της Β’ Αθηνών, ενώ με σχετικά δελτία τύπου γνωστοποίησα τη θέση μας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Ακόμη ενημέρωσα τον Νομάρχη Αθηνών ενώ βρίσκομαι, μαζί με τους συνεργάτες μου σε επαφή με τις πολεοδομικές υπηρεσίες της Νομαρχίας Αθηνών.
Μαζί με τους εργαζόμενους στο Ψ.Ν.Α. και τους εκπροσώπους του 18 Άνω την Παρασκευή 7 Αυγούστου το πρωί προχωρήσαμε σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του Νοσοκομείου.
Ανάλογα με την εξέλιξη των γεγονότων θα κλιμακώσουμε περαιτέρω τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις.
Λέμε ΟΧΙ Στην περαιτέρω υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας
Στην απαξίωση του 18 Άνω
Λέμε ΝΑΙ Στον σεβασμό της προσωπικότητας των εξαρτημένων συνανθρώπων μας
Σε αποφάσεις που αναβαθμίζουν το Χαϊδάρι και συνολικά τις Δυτικές Συνοικίες
Σε αυτόν τον αγώνα σάς θέλουμε συμμέτοχους και συμπαραστάτες.

1 σχόλιο

  1. Καλα ο συγκεκριμενος δημαρχος ειναι κυβερνητικος,κομματικο στελεχος της ΝΔ κ βγαζει επιστολες αντι να πιασει απο τον γιακα τον αρμοδιο υπουργο απο την στιγμη που διατηρει αριστες σχεσεις με τον συγκεκριμενο υπουργο εκτος κ αν βρισκεται σε διατεταγμενη εσωκομματικη υπηρεσια κατ εντολην της ψηλης ενοψει της διαδοχης...κριμα ενας νεος ανθρωπος ν χρησιμοποιει τους δημοτες του για να φανει χρησιμος εσωκομματικα στην ψηλη...προφανως νομιζει οτι μιλαει σε τριτοκοσμικους δημοτες...το συμφερον της πολης δεν εχει σχεση με το ποιος θα ειναι ο επομενος αρχηγος της ΝΔ δημαρχε του τσιμεντου...λιγη τσιπα δεν βλαπτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση