GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H μείωση της αγοραστικής δύναμής των Ελλήνων‏...

Aπό το νέο ΙΝΚΑ . Οι Ελληνες πολίτες - καταναλωτές στο έλεος ακριβών εισαγόμενων προϊόντων και η μείωση της αγοραστικής δύναμής τους. Η «Θωρ...

Aπό το νέο ΙΝΚΑ
.
Οι Ελληνες πολίτες - καταναλωτές στο έλεος ακριβών εισαγόμενων προϊόντων και η μείωση της αγοραστικής δύναμής τους.
Η «Θωρακισμένη Οικονομία» πιάνει πάτο και η κυβέρνηση, αντί να ενισχύσει την παραγωγή στην χώρα, ενισχύει τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους μεταπράτες.
Για το πρόβλημα της οικονομίας της χώρας έχουμε αναφερθεί στον παρελθόν στο παραγωγικό έλλειμμα της χώρας έχοντας επισημάνει και καταδείξει τι σημαίνει πραγματική οικονομία.
Λίγους μήνες πριν ακούγαμε τον Υπουργό Οικονομίας να μας λέει ότι η οικονομία της χώρας είναι θωρακισμένη στην κρίση … όσοι γνώριζαν κάποια πράγματα γέλασαν με πίκρα.
Ερευνα της Eurostat, που δημοσιεύτηκε στις 22/7/2009 σχετικά με την βιομηχανική παραγωγή καταδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα. Η παραγωγική αποβιομηχάνιση της Ευρώπης είναι ένα σαφές πρόβλημα αρκετών ετών.
Θα περίμενε κανείς ότι...

σε μη αναπτυγμένες βιομηχανικά χώρες όπως η Ελλάδα δεν θα υπήρχε σημαντική μείωση, λόγω της μη ύπαρξης σημαντικής βιομηχανικής παραγωγής. Τα στοιχεία δυστυχώς δίνουν μία οικτρή εικόνα για την Ελλάδα.
Η στατιστική έρευνα για τις παραγγελίες στην βιομηχανία:
Σύμφωνα με την έρευνα:
- Στην Ελλάδα, οι παραγγελίες στην βιομηχανία για τον μήνα Μάιο 2009 σε σχέση με τον Μάιο του 2008 μειώθηκαν στην Ελλάδα κατά 37,9% .
- Το ποσοστό αυτό μας κατατάσσει στην 4η χειρότερη θέση της Ευρώπης μετά την Εσθονία (39,8%), την Φινλανδία (39,6%) και την Λιθουανία (38,5%).
- Το ποσοστό είναι λογικά εξηγήσιμο για βιομηχανικές χώρες όπως η Φινλανδία, αλλά παράλογο για την Ελλάδα, που ούτε στις μικρές ασταθείς χώρες εντάσσεται (όπως η Εσθονία και η Λιθουανία) ούτε βιομηχανική χώρα είναι.
- Το χειρότερο είναι ότι στην Ελλάδα η μείωση νέων παραγγελιών στην βιομηχανία παρουσιάζει ραγδαία αυξητικές τάσεις από την αρχή του έτους, ενώ άλλες χώρες έχουν αναστρέψει την αρνητική κατάσταση (Ιρλανδία, Μ. Βρετανία). - Στις καλύτερες θέσεις βρίσκονται η Ιρλανδία με μείωση 9,3%, η Μ. Βρετανία (11,3%) και η Πολωνία (15,4%).
- Η μείωση των βιομηχανικών παραγγελιών για την Ελλάδα βρίσκεται συνολικά 10 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες χειρότερα από τον μέσο όρο της Ε.Ε. (- 28% έναντι -37,9%).
- Το Ευρώ και πάλι αποδεικνύεται αρνητικός παράγοντας για την παραγωγή, καθώς ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι στο - 30,1 % . Η Ελλάδα και πάλι είναι πολύ ψηλότερα από τον μέσο όρο αυτό (-37,9 %).
Τα ανωτέρω σημαίνουν ότι η ελάχιστη βιομηχανία της χώρας φθίνει υπερβολικά και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην κρίση.
Τα περί «θωρακισμένης οικονομίας» αποδεικνύουν ή ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη άγνοια της πραγματικής κατάστασης ή ότι μας εμπαίζει και μας παραπληροφορεί.
Αντί ανάπτυξης ραγδαία μείωση και καθίζηση:
Όμως η ζοφερή εικόνα που δίνουν τα στοιχεία της Eurostat, δεν σταματά εδώ.
Συγκεκριμένα:
- Σε σύνολο έτους (Μάιος 08 – Μάιος 09) οι βιομηχανικές παραγγελίες μειώθηκαν στην Ευρωζώνη κατά 34,4 μονάδες και στο σύνολο της Ε.Ε. κατά 32 μονάδες. Στην Ελλάδα το ίδιο διάστημα η μείωση ήταν 46,7 μονάδες !!!.
- Με έτος βάσης το 2005 (100 μονάδες) οι παραγγελίες βιομηχανίας βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα στις 77 μονάδες (3η χειρότερη θέση στην Ε.Ε.).
Αυτό σημαίνει ραγδαία μείωση και υπανάπτυξη, αντί ανάπτυξης. Αυτά για μία οικονομία που θεωρείτο αναπτυσσόμενη και είχε ανάγκη ανάπτυξης και μεγάλα περιθώρια για αυτή. Η συγκριτική μελέτη των πινάκων δίνει και άλλα εντελώς αρνητικά στοιχεία, ακόμα και μακροοικονομικά, για την φθίνουσα κατάσταση της βιομηχανικής παραγωγής.
Πέρα από την έλλειψη μελετών και παραγωγικής κατεύθυνσης στην οικονομία εκ μέρους της κυβέρνησης, η προστασία που απολαμβάνουν τα υψηλά τραπεζικά επιτόκια εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα της βιομηχανίας στην χώρα και τα ανταγωνιστικά ελλείμματα αυτής.
Ο Ελληνας πολίτης καταναλωτής καλείται πάλι να πληρώσει τον λογαριασμό:
Καλπάζουσα ανεργία, μείωση μισθών και αγοραστικής δύναμης, μεγάλη αύξηση του Δ.Τ. Καταναλωτή στα βασικά βιοτικά αγαθά και τώρα παραγωγική βιομηχανική υστέρηση ή, άλλως ειπείν, περισσότερα ακριβότερα εισαγόμενα προϊόντα.
Αυτή είναι η ζοφερή εικόνα του παρόντος και του μέλλοντος της χώρας, όπως προκύπτει μέσα από τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat.

7 σχόλια

  1. Γιατι τα ΕΛΤΑ να πληρωνουν τον προεκλογικο αγωνα του ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΥΡΟΥ στις ΚΥΚΛΑΔΕΣ.Δεν υπαρχει καποιος κυβερνητικος να τον μαζεψει.ΓΙΑΤΙ τις επιλογες του να τις πληρωνει πολιτικα η ΝΔ,και να αποτελει αντικειμενο σχολιασμου στους εργαζομενους και να βριζουν τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ για χαρη του ΜΑΥΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΡΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ .

    ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάδα των 11.000.000 κατοίκων έχει περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους από τη Γερμανία και Αγγλία που έχουν μεγαλύτερο πληθυσμό. Αν δεν μειωθεί το δημόσιο , αν δεν γίνει μείωση των δημοσίων δαπανών , πιστεύω ότι μας περιμένουν χειρότερα. Η ανάπτυξη προέρχεται από την βιομηχανία , γεωργία , ναυτιλία , τουρισμό και όχι από το δημόσιο τομέα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΑΣΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ
    ΕΣΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΕ
    ΠΟΥ ΛΑΣΠΟΛΟΓΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΥΚΛΑΔΟΝΗΣΙΑ ΝΤΕΜΕΚ ΣΚΟΠΙΜΕΣ.
    ΓΙΑΤΙ ?
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ : ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ-ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ.
    ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΤΟΥ
    ΑΡΧΙΑΛΗΤΗ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΛΕΧΡΗΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ ?

    ΟΧΙ.
    ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΡΕ ΑΡΧΙΔΙ.
    ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΟΥΦΙΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρέ νέο ΙΝΚΑ (δηλ.τό παλιό πέθανε),
    σέ ποιά χώρα τού κόσμου δέν συμβαίνει αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριοι και Κυρίες που κυβερνάτε όταν ζητούσατε την ψήφο του Έλληνα, της Ελληνίδας, δεν είχατε στο μυαλό σας ότι ένα από τα στοιχειώδη καθήκοντα σας απέναντι τους, είναι τα χρήματα που καταβάλουν ως ΦΠΑ, στους μαγαζάτορες, στους επιχειρηματίες, οπουδήποτε, για να αγοράσουν ένα πράγμα, μια υπηρεσία, εσείς με τους μηχανισμούς που έχετε φτιάξει πρέπει να τα πάρετε από αυτούς, διότι δεν είναι δικά τους, αλλά του κράτους για τις ανάγκες του;
    Τι κυβέρνηση είσαστε που όποιος παρακρατεί προς όφελος του τον ΦΠΑ, δεν διώκεται, δεν τον υποχρεώνει το κράτος με τους μηχανισμούς του να τον αποδώσει στα δημόσια ταμεία;
    Έχετε καταντήσει περίγελος του κάθε κλέφτη μαγαζάτορα, κλέφτη επιχειρηματία, κλέφτη ιδιώτη εργαζόμενου που εισπράττει για τις υπηρεσίες του ΦΠΑ!
    Και αφού τους ανέχεστε όλους αυτούς, που τους καταβάλλομαι εμείς οι καταναλωτές τον ΦΠΑ, και δεν τον αποδίδουν στο κράτος, έρχεστε και βάζετε γενικώς και αδιακρίτως φόρους για να ορθοποδήσουν τα οικονομικά του κράτους, που με αυτήν σας την ανικανότητα τα βουλιάξατε!
    Είσαστε ή δεν είσαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων; Κυβέρνηση για το δίκιο όλων των Ελλήνων, ή είσαστε προστάτες κλεφτών και αμαρτωλών;
    Ποιος ο λόγος κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης να καταβάλω ΦΠΑ, την στιγμή που αυτός που θα τον πάρει δεν θα τον αποδώσει στο κράτος, αλλά θα τον κρατήσει για δικό του όφελος;
    ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση