GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το σκάνδαλο της Siemens...

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ. Nα επιστρέψουν οι πολιτικοί ό,τι πήραν από την Siemens . Από την ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩ...

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ. Nα επιστρέψουν οι πολιτικοί ό,τι πήραν από την Siemens
.
Από την ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ
.
Η “επιστροφή” Χριστοφοράκου -όποτε κι αν αυτή γίνει- και η νέα φάση στην οποία μπαίνει η διαλεύκανση (;) του σκανδάλου Siemens θέτουν τα πολιτικά κόμματα, ιδιαίτερα τα δύο κόμματα εξουσίας, το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς προ των ευθυνών τους. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν ότι η υπόθεση Siemens μπορεί, έστω και τώρα, να αποτελέσει την ιστορική ευκαιρία για πραγματική κάθαρση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής από τα φαινόμενα διαφθοράς και για ανανέωση του πολιτικού συστήματος, ώστε να κερδίσει ξανά η πολιτική τον ρόλο που της ανήκει στη διαμόρφωση των εξελίξεων και κατά συνέπεια την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Η αποτυχία κάθαρσης θα βυθίσει τη χώρα σε...

μεγαλύτερη κρίση και οι πολίτες θα συνεχίσουν να πληρώνουν το μεγάλο οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος της διαφθοράς που μας κατατάσσει σε μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες παγκοσμίως. Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκτιμούν ότι έφτασε η ώρα για πραγματικές δημοκρατικές αλλαγές στο πολιτικό μας σύστημα.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε τα δύο κόμματα εξουσίας να αλλάξουν τακτική και να αναλάβουν το ποσοστό ευθύνης που τους αντιστοιχεί έμπρακτα:
- δίνοντας στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τα χρήματα που μπήκαν στα κομματικά ταμεια από το “μαύρο χρήμα” της Siemens αλλά και τις διαδρομές που ακολουθήθηκαν,
- επιστρέφοντας τα χρήματα αυτά εκεί από όπου επί της ουσίας εκλάπησαν, στα δημόσια ταμεία, ώστε να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ανεργίας αλλά και για τη δημιουργία θεσμών που θα ενδυναμώσουν τη διαφάνεια.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι επισημαίνουν, επίσης, ότι υπάρχουν σοβαρές ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν και αποδοθούν τόσο στην κυβέρνηση όσο και στις δικαστικές αρχές για την τουλάχιστον ατυχή διαχείριση της υπόθεσης Siemens που είχαν ως αποτέλεσμα:
- να “σέρνεται” η υπόθεση των ερευνών και της διελεύκανσης μ&io ta;ας τόσο σοβαρής υπόθεσης για χρόνια,
- να διαφύγουν στο εξωτερικό στελέχη της Siemens κατηγορούμενα για τις μίζες (Μ. Χριστοφοράκος, Χρ. Καραβέλας),
- να παραγραφούν σοβαρά αδικήματα και να δημιουργηθούν σοβαρά κενά και αξεπέραστα εμπόδια στη δυνατότητα δικαστικής διερεύνησης τόσο της διακίνησης εμβασμάτων τουλάχιστον 57.000.000 Ευρώ αλλά και διερεύνησης της υπόθεσης για ολόκληρο το χρονικό διάστημα της διακίνησης του “μαύρου χρήματος”.
Βασική πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης είναι και η άρνησή της να στηρίξει με μέσα και με επαρκή αριθμό δικαστικών και ειδικών τις έρευνες, ώστε αυτές να “τρέξουν” με ρυθμό αντίστοιχο με τη σοβαρότητα του σκανδάλου, καθώς και η απουσία εκ μέρους της οποιασδήποτε πίεσης στην εταιρία ώστε να δώσει αναλυτικά στοιχεία για τη διακίνηση του “μαύρου χρήματος”, για παράδειγμα με την απειλή ότι αν δεν το έκανε δεν θα μπορούσε να αναλάβει ξανά δουλειές στην Ελλάδα.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι υπενθυμίζουν επίσης ότι είναι ανάγκη να εντοπιστούν όλα τα κομματικά, κρατικά ή άλλα στελέχη τα οποία πήραν προσωπικά μίζες από τη Siemens και να υποχρεωθούν –πέρα από τη διαγραφή ή όχι των άλλων ποινικών ευθυνών τους – να επιστρέψουν τα χρήματα στα δημόσια ταμεία. Επίσης, οι πολιτικοί, βουλευτές και υπουργοί που δέχτηκαν “δώρα” από τη Siemens πρέπει να τα επιστρέψουν άμεσα, ανεξαρτήτως άλλων διαδικασιών που προβλέπονται λόγω παράβασης της σχετικής νομοθεσίας, ακόμα και αν αυτά τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκτιμούν ότι τα δύο κόμματα εξουσίας κάνουν μεγάλο λάθος πιστεύοντας ότι έχει ήδη προεξοφληθεί η ζημιά από τ ο σκάνδαλο Siemens και η κοινωνία θα αποδεχθεί το κουκούλωμα άλλου ενός σκανδάλου χωρίς άλλο κόστος για αυτά. Ας μην ξεχνάνε, επίσης, ότι η αδυναμία τους –κάτι πολύ πιθανό- να σχηματίσουν μονοκομματική κυβέρνηση μετά τις εθνικές εκλογές, θα τα εξαναγκάσει να ξεκαθαρίσουν με το διεφθαρμένο παρελρθόν, αν θέλουν να συνεργαστούν με άλλα κόμματα για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Τουλάχιστον οι Οικολόγοι Πράσινοι δεσμεύονται σε αυτό.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε ότι η κοινωνία, οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις (και μέσα στα κόμματα) αλλά και ο κάθε πολίτης δεν πρέπει να παρακολουθούν τις εξελίξεις παθητικά αλλά να διαμορφώσουμε στην πράξη ένα μέτωπο “μηδενικής ανοχής στη διαφθορά”. Το να ξεκαθαρίσουν τα δύο κόμματα εξουσίας τους λογαριασμούς τους με ένα διεφθαρμένο παρελθόν είναι πραγματικά και προς το συμφέρον τους, θα δείξουν ότι είναι σε θέση να αλλάζουν. Αλλά κυρίως δίνει το σωστό πολιτικό μήνυμα και στην κοινωνια, ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε επιτέλους την εκτεταμένη διαφθορά καθώς και να θέσουμε τις βάσεις για διαφάνεια και αποσύνδεση τη λήψης των αποφάσεων από την εξυπηρέτηση διαφόρων συμφερόντων. Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν καταθέσει εδώ και καιρό αναλυτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων.
Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στα 2 κόμματα εξουσίας να συνεχίσουν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και να βλέπουν μόνο τα σκάνδαλα του άλλου κόμματος. Μια τέτοια πολιτική δεν κάνει μεγάλη ζημιά μόνο στα δύο κόμματα εξουσίας και στην πολιτική ζωή του τόπου αλλά “νομιμοποιεί” στα μάτια της κοινωνίας μια κοινωνική ντίληψη που ήδη την έχει διαβρώσει βαθιά, ότι “όλα επιτρέπονται και όλοι τα παίρνουν, γιατί όχι και εγώ;”

15 σχόλια

  1. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ

    ΜΙΑ ΝΕΑ 17Ν ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝΕ

    ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΨΑΝΕ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΟΥΣ

    ΟΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ

    17Ν ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως να επιστρέψει και η Siemens τα κλεψιμέικα φίλοι Πράσινοι; Όπως και η ΜΑΝ και άλλα ευαγή ιδρύματα; Γιατί ξέρετε, εκτός από τα εταιρικά παραρτήματα των Γερμανών, υπάρχουν και κάποια κομματικά. Ελπίζουμε να μην είστε ένα από αυτά λόγω "brand"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2.48

    για πλάκα σε φασιστοειδή, οκ, είναι καλά.

    Αλλά μην υιοθετείς τέτοιες πλάκες σαν σοβαρές εκδοχές, γιατί είναι πάντα πολύ επικίνδυνες σε σχέση με την πιθανή προέλευση αλά και την έκβασή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ

    http://www.youtube.com/watch?v=0Dhw-aNHbkY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. drO ΜΠΑΓΑΣΑΣ Ο ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΜΕΝΟ ΟΤΑΝ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΠΞΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΥΜΕ ΕΧΕΙ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙ,ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ.ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΟΠΩΣ Η ΓΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ.ΟΧΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπραβο ΜΠλουπερ που μας τα λες και μας τα 'ξηγας ολα και μεις τα καταλαβαινουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 3,35

    ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

    ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΚΑΝΕ ΧΑΡΑΚΙΡΙ

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΔΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΡΑΚΙΡΙ

    ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

    ΣΑΠΙΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΡΙΑΛΙΤΙ «ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ».
    ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΔΟΘΕΙ;
    **************************************************

    Δεν απορούμε ούτε για τον εισαγγελέα και τους αστυνομικούς που έμειναν με τα εισιτήρια στο χέρι, ούτε με τα πρωτοσέλιδα για τις χειροπέδες, ούτε για το όλο επικοινωνιακό πανηγύρι που έμεινε με κλειστά τα φώτα. Ειδικεύονται οι ΝεοΔημοκράτες πλέον στο να ανακαλύπτουν κάθε μέρα νέους τρόπους να διασύρεται η ελληνική πολιτεία.

    - Είναι φυσικό οι συνήγοροι του κ. Χριστοφοράκου να χρησιμοποιούν εναντίον της ελληνικής δικαιοσύνης τα τραγελαφικά στοιχεία της διαδικασίας που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα, όπως π.χ. το γεγονός ότι με απόφαση Σανιδά ο ανακριτής είχε αρνηθεί την πρόσβαση κατηγορουμένων στο σύνολο της δικογραφίας... Αποφάσεις που καταρρίφθηκαν με βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και Εφετών Αθήνας. Αυτές τις αιτιάσεις θα εξετάσει το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο. Αν στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη είναι αμερόληπτη εναντίον των κατηγορουμένων...Τι κατάντια...

    Αυτή η σουρεαλιστική γαλάζια κυβέρνηση άφησε τον κ. Χριστοφοράκο να φύγει με κατηγορίες για 71 εμβάσματα «μαύρων ταμείων» σε διάρκεια δεκαετίας και προσπαθεί τώρα να πασάρει ως επιτυχία της την έκδοσή του για κατηγορίες που αφορούν 3 μόνο εμβάσματα σε ένα πεντάμηνο του 2003! Σε αυτό προσθέστε:

    - Το γεγονός ότι, υπό την σαφέστατη καθοδήγηση της κυβέρνησης Καραμανλή, ο κ. Χριστοφοράκος ουδέποτε κατηγορήθηκε στην Ελλάδα για πράξεις του μετά τις εκλογές του 2004.

    - Το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής διέταξε άρον-άρον το κλείσιμο της συνόδου της Βουλής από τις αρχές Μαΐου με αποτέλεσμα να παραγραφούν όλα τα αδικήματα όσων πολιτικών στελεχών είχαν εμπλοκή σε σκάνδαλα την περίοδο 2004-2007. Η σύνοδος θα μπορούσε να παραταθεί μέχρι τον Οκτώβριο αλλά κάποιος φαίνεται έτρεμε τις αποκαλύψεις...

    Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Ακόμη κι αν εκδοθεί ο κ. Χριστοφοράκος στην Ελλάδα η περίοδος 2004-2007, όσο παραμένει στη θέση της η σημερινή κυβέρνηση, θα παραμένει στο σκοτάδι.

    Τα ερωτήματα όμως των πολιτών είναι εδώ και θα τους ακολουθούν συνέχεια:

    - Γιατί άφησαν τον κ. Χριστοφοράκο να φύγει;

    - Γιατί σφύριζαν αδιάφορα όταν το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη πρότασή του για Εξεταστική Επιτροπή τον Ιούλιο του 2008 έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την «χαρακτηριστική περίπτωση του κ. Χριστοφοράκου...ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος δυνάμενος επί τόσο χρόνο να εξαφανίσει κάθε πειστήριο ή άλλο επιβαρυντικό στοιχείο των πράξεων του ιδίου και των συνεργών του»;

    - Γιατί αρνήθηκαν 3 φορές την πρόταση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για Εξεταστική Επιτροπή που θα ανάγκαζε τον συγκεκριμένο κύριο να δώσει επιτέλους απαντήσεις για τα πάρε-δώσε του με πολιτικούς και κόμματα;
    - Και γιατί δεν απάντησαν στα ίσια, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ, στην πρόταση-πρόκληση των δικηγόρων του κ. Χριστοφοράκου που είπαν «αν θέλετε στοιχεία για χρηματοδότηση της Ν.Δ. από τη Siemens, ζητήστε τα και θα τα δώσουμε»;
    Ό,τι και να κάνουν, αργά ή γρήγορα, η ηγεσία της Ν.Δ. θα κληθεί να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά και να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών της.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μππρρααααβο ΜΠΛΟΥΠΕΡ μας!!!!!
    Που μας τα λες και μεις τα καταλαβαινουμε.
    Ολα τα καταλαβαινουμε ακομα και τη προτροπη σου για συσταση τρομοκρατικης ομαδας, κι αυτο το καταλαβαμε.
    Νασαι καλα παληκαρι μας.
    Να, βαλε τη μαμα ΜΠΛΟΥΠΕΡ να στο ραψει στο πετο σου, να σε αναγνωριζουμε Πασσα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τρίτη, 18 Αύγουστος 2009

    "Γελοίο χαρακτηρίζει το αίτημα ΠαΣοκ η πλευρά Χριστοφοράκου"

    Πριν από λίγο έγιναν δηλώσεις του συνηγόρου του Χριστοφοράκου:

    " Μου έρχεται να γελάσω. Είναι γελοίο αίτημα. Δεν πρόκειται να απαντήσουμε. Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στη δικαιοσύνη και δεν... μπορούμε να δώσουμε κανένα στοιχείο....

    ΡΕΖΙΛΙΚΙΑΑΑΑΑΑΑ
    ΠΑΣΟΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΞΕΥΤΙΛΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί ο Γείτωνας, αφού λέει οτι δεν τά'πιασε, δεν μηνύει τον Χριστοφοράκο για ψευδομαρτυρία και συκοφαντική δυσφήμιση; Τί φοβάται; Είναι μια καλή και μοναδική ευκαιρία να στριμώξει τον Χριστοφοράκο στη γωνιά και να τον ξευτελισει ως μή έχοντα αποδείξεις για τις μίζες που λέει οτι (δήθεν) του έδωσε. Εκτός κι αν φοβάται μήπως προσκομίσει ατράνταχτες αποδείξεις!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στη Ζήμενς να τα επιστρέψουν?? Θα έλεγα να τα δώσουν σε μένα που είμαι δίκαιος και τίμιος!
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση