GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Aρνησικυρία...

Δεν βρίσκει υποψηφίους η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη! . Του Δεξιού Είρωνα . Μετά λύπης μου μαθαίνω ότι στο κόμμα μου, τα ονόματα των υποψήφιων θα ανα...

Δεν βρίσκει υποψηφίους η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη!
.
Του Δεξιού Είρωνα
.
Μετά λύπης μου μαθαίνω ότι στο κόμμα μου, τα ονόματα των υποψήφιων θα ανακοινωθούν τη Κυριακή, όχι γιατί υπάρχει φόβος μεταγραφής των δυσαρεστημένων στο ΛΑΟΣ, αλλά γιατί απλά δεν υπάρχουν υποψήφιοι.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Νομός Λάρισας, που έχει εξαγριωθεί η κομματική βάση από το Σαρακατσάνο, και η Αʼ Θεσσαλονίκης. Εκεί μιλάμε για "αρνησυκιρία". Από τους 13 πολιτευτές του 2007, αρνήθηκαν να ξαναείναι υποψήφιοι οι 12! Αυτά τα δυο χρόνια που είχαν μεσολαβήσει, η εκεί ΝΟΔΕ αγνόησε παντελώς τους πολιτευτές, μη αντιμετωπίζοντάς τους ως πολιτικό δυναμικό της παράταξης, αλλά μόνο ως ʽγέμισμαʼ που κάνουν τη δουλειά όταν έρθει η κρίσιμη ώρα των εκλογών. Το ίδιο περίμεναν και τώρα, αλλά έφαγαν από όλους άρνηση.
Πλην του Κοκκόρη, που προφανώς έχει...

λόγους να είναι 15 χρόνια επαγγελματίας πολιτευτής. Και δεν είναι μόνο οι λόγοι τους οποίους αναλύει το ʽΕθνος' σε χθεσινό ρεπορτάζ για την Αʼ Θεσσαλονίκης (το οικονομικό, το ότι χάνει η ΝΔ κλπ), αλλά λόγοι οι οποίοι εξάλλου ισχύουν σε όλες τις περιφέρειες. Απλά, στη Θεσσαλονίκη, είναι πιο ειδικό το κομματικό/πολιτικό σκηνικό.

13 σχόλια

  1. ΡΕ ΣΕΙΣ Ο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΝΤΡΕΝΤΕΡΗ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ Ο ΠΡΕΝΤΕΤΕΡΗΣ ΟΤΙ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΑΞΙΑ 1000000 ΕΥΡΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ 4500 ΕΥΡΟ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΤΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ 800 ΕΥΡΟ ΑΠΟΡΗΣΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΤΑΚ.
    Ο ΠΡΕΝΤΕΤΕΡΗΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΑΚ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ 800 ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΤΕ.
    ΡΕ ΣΕΙΣΣΣΣΣΣ ΤΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ?????ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΤΟΥ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΤΟΚΟ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΑ ΟΛΚΗΣ.
    ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΒΓΑΙΝΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ????????
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΑΧΑΑΑΧΑΧΑΧΑ
    ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΒΟΔΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα συγγνωμη βρε φιλε, γιατι θα τρελαθουμε. Μια παραταξη του 35-40% σημερα, οπως η ΝΔ, δεν μπορει να βρει στη θεσσαλονικη 12 υποψηφιους να βαλει σε ενα ψηφοδελτιο? Μα καλα βρε παιδι μου, τελικα ο καθενας πραγματι γραφει οτι θελει? Και τι μεσολαβησε δηλαδη απο το 2007 και πλεον ολοι εγκαταλειπουν (στο μυαλο σου) τη ΝΔ? Οι μεγαλες παραταξεις δεν διαλυονται μεγαλε, ξεχνα το (θυμησου το ΠΑΣΟΚ το 1989). Τα μικρα κομματα διαλυονται, οχι τα μεγαλα. Αντε να κραταμε και ενα μετρο σε αυτα που γραφουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Κοκκορης είναι ο πιο αδικημένος υποψηφιος της ΝΔ και είναι κρίμα γιατί είναι ο μόνος στη Θεσαλλονίκη που τον εκτιμούν από όλα τα κόμματα αλλά στη βουλή δεν μπήκε γιατί του έτρωγε την έδρα ο Καραμανλής.
    Η ΝΔ τρωει τα παιδια της. Αν εισαι τιμιος και σωστος σιγα μην σ΄αφησουν οι βαρωνοι να βγεις. Χαρα στο κουραγιο του. Βεβαια φετος ακουγεται οτι εχει ρευμα γιατι αντιπροσωπευει οτι καλο εμεινε στη ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το 2004 (μετά την απογραφή ) ο κ. Καραμανλής παρέλαβε το δημόσιο χρέος στο 97,8%« και ότι «το χρέος έχει ήδη πλησιάσει το 108%». Που σημαίνει σε αριθμούς αύξηση χρέους κατά ΕΚΑΤΟΝ ΔΕΚΑ δις ευρώπουλα!!!Εδώ σταματάει ο κάθε λογικός Νεοδημοκράτης ή μη και ρωτάει !! Αρχηγέ μου πες μου σε παρακαλώ πολύ για να σε ΞΑΝΑΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ «τι έκανες με αυτά λεφτά?
    Μήπως θεσμούς διαφάνειας?
    Μήπως κάποιο σπέσιαλ σύστημα φορολογικής είσπραξης?
    Μήπως κοινωνικό κράτος γηροκομεία - ΚΑΠΗ?
    Μήπως εκπαιδευτικό σύστημα?
    Μήπως μεταπτυχιακά προγράμματα και έρευνα?
    Μήπως σύστημα υγείας? Κανένα Νοσοκομείο?
    Μήπως υποδομές σε όλη τη χώρα?
    Μήπως ολυμπιακά έργα?»
    Τί τάκανες τα ΛΕΦΤΑ αυτά ρε ΜΕGA λε μήπως εκεί στο ΜΕGKA ρο Μουσικής έχει καμμιά αποθήκη και τάβαλες εκεί για να εξασφαλίσεις το ΜΕΛΛΟΝ των ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΡΩΤΑΩ
    ΜΗΠΩΣ?? Αν ναι πέστο ΜΑΣ ώστε εκτός από τον ΝΤΡΕΠΕΝΤΕΡ να σε υποστΗΡΙΖΟΥΜΕ και εμείς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύμφωνα με την λίστα χωρών προς επενδύσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας είμαστε στην 109η θέση επί 183 χωρών, εννέα θέσεις χαμηλότερα σε σχέση με πέρσι και πίσω και από χώρες την Ρουάντα που βρίσκεται 67η θέση την Ζάμπια (90η) την Γκάνα (92η) την Κένυα ( 95η) την Νέα Γουϊνέα (102η) την (Αιθιοπία107η) και την Αίγυπτο (106η). Κοντά μας είναι η Ουγκάντα η οποία κατατάσσεται στην 112η θέση και η Γουατεμάλα που βρίσκεται στην 110η θέση αμέσως μετά από εμάς! Και βεβαίως πολύ ψηλότερα από εμάς κατατάσσονται οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες της Ευρωζώνης αλλά και πολλές από τις γειτονικές μας αναπτυσσόμενες οικονομίες. Για παράδειγμα τα Σκόπια βρίσκονται πολύ ψηλά στην 32η θέση μεταξύ των 183 χώρων που εξετάζονται. Η Βουλγαρία βρίσκεται στην 44η, η Ουγγαρία στην 47η θέση, η Τουρκία στην 74η και η Αλβανία στην 82 θέση. Η νέα κατρακύλα της χώρας μας δεν έχει προηγούμενο! Παρά ταύτα οι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!!!!!ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΠΟΥ η χώρα μας βρισκόταν στην 41 η θέση!! Μιλάμε για την κροϊδια του αιώνα ! Η ξεφτύλα δεν έχει ΟΡΙΑ επί ημερών του καταλλήλοτερου ΤΕΩΣ! Α να σας ενημερώσω ότι η Αλέκα δήλωσε ότι δεν συνεργάζεται με ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ !!! Πάνω από το τραπέζι!! Για κάτω από το τραπέζι δεν δήλωσε ΤΙΠΟΤΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο εκνευρισμός με συμπεριφορές κορυφαίων στελεχών στην Ν.Δ βγαίνει σε ΟΛΑ τα στελέχη!
    Τα μηνύματα που καταφθάνουν μιλάνε για σκληρή τιμωρία! Ο ένας προτείνεται μόνος του ο άλλος τα έχει γράψει ΟΛΑ και κάνει του κεφαλιού του! Η άλλη χαμογελάει συνεχώς ! Ο επίτιμος δεν μιλά !!
    Ο υιός παραμένει ακούνητος!!ΠΟΛΛΑ πάρα ΠΟΛΛΑ προβλήματα και έρχονται και ΑΛΛΑ!!Αυτό έδειξε και χθες στην ομιλία του στην Νεολαία! Χωρίς ψυχραιμία, φωνάζοντας στο διαπασών, με μια κινητικότητα χεριών και σώματος , μουσκεμα στον υδρώτα!!.
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ!! ΔΕΝ ΠΕΙΙΘΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξανά-μανά τα ίδια...
    Πάλι χτες το απόγευμα μια νταλίκα δίπλωσε και ανατράπηκε στις στροφές αμέσως μετά το Μενίδι. Ο δρόμος γέμισε λάδια και φυσικά σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων από αυτοκίνητα που "φρακάρισαν".
    Επί ώρες συνεχίστηκε το πρόβλημα, καθώς οι τροχονόμοι προσπαθούσαν να συμμαζέψουν την κατάσταση χρησιμοποιώντας το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, δίνοντας εκ περιτροπής προτεραιότητα πότε στα αυτοκίνητα με κατεύθυνση τα Γιάννενα και πότε σε αυτά με κατεύθυνση την Αθήνα.

    Νισάφι πια με αυτό το θέμα. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 2 μήνες και η χιλιοστή μέσα στα χρόνια, που δημιουργείται πρόβλημα στις στροφές Μενίδι-Κατάφουρκο, στο Μακρυνόρος δηλαδή.
    Μιλάμε για τον δρόμο που ενώνει την Ήπειρο με την υπόλοιπη Νότια Ελλάδα, τον δρόμο που ενώνει την είσοδο της Ελλάδας από δυτικά, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με το κέντρο, τον δρόμο από τον οποίο περνάνε καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα και τεράστιες ποσότητες εμπορευμάτων φορτωμένα σε νταλίκες.
    Μιλάμε για την ΜΟΝΑΔΙΚΗ οδική επαφή των Ηπειρωτών με την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ένας δρόμος στενός, γεμάτος στροφές, μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, χωρίς διαχωριστική νησίδα, χωρίς λωρίδα ασφαλείας, χωρίς δυνατότητα προσπέρασης, αυτοί που τον έχουνε περάσει, ξέρουνε τι εννοώ...
    Η Ιόνια Οδός θα ήταν η λύση, αλλά οι εργασίες είναι κολλημένες, ούτε οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις δεν γίνονται.
    Ο Σουφλιάς ασχολείται με το πώς θα γίνει Πρόεδρος Δημοκρατίας και ο Αρτινός και ο Πρεβεζάνος κουμπάρος του, που θα μπορούσαν να τον σκουντήξουν, μιας και δεν ακούει καλά, ασχολούνται με το πώς θα μπούνε στην Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην ...κορυφή της ανεργίας η Ήπειρος τον Ιούνιο. Στο 11,5% με εθνικό ποσοστό 8,5%.



    Ξανά στην κορυφή της ανεργίας η Ήπειρος για τον Ιούνιο, του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος με ποσοστό που αγγίζει το 11,5%. Ποσοστό που την τοποθετεί στη δεύτερη θέση μεταξύ των περιφερειών όλης της χώρας πίσω από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου εκεί το ποσοστό έφθασε το 11,6%.

    Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος αποκαλύπτουν ότι η ανεργία στην Ήπειρο είναι μεγαλύτερη κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες (για την ακρίβεια 2,9) σε σχέση με τον μέσο όρο της ανεργίας στην Ελλάδα.

    Και ενώ η Ήπειρος μόλις τον περασμένο Μάιο βρισκόταν στην έκτη θέση με ποσοστό 8,7% τον Ιούνιο η ανεργία εκτινάχτηκε στο 11,5% ποσοστό το οποίο είναι το δεύτερο χειρότερο από τον Ιούνιο του 2005 που είχε φθάσει το 12%.

    Σε ότι αφορά τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας...

    της Ελλάδος για τον Ιούνιο του 2009 σημειώνουμε τα εξής:

    Πανελλαδικά η ανεργία τον Ιούνιο του 2009, ανήλθε στο 8,6% έναντι του 7,3% που ήταν τον Ιούνιο 2008 και του 8,5% που ήταν το Μάιο του 2009.
    Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ) οι άνεργοι ανήλθαν σε 427.707 άτομα τον Ιούνιο του 2009, έναντι των 359.978 που ήταν τον Ιούνιο του 2008 και των 403.365 που ήταν τον Ιούνιο του 2007.
    Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σημειώθηκε στην Ήπειρο (11,5%), στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (11,6%), στη Δυτική Ελλάδα (10,5%) και στη Δυτική Μακεδονία (9,8%).
    Στον «αντίποδα» βρίσκονται οι περιφέρειες του Βορείου Αιγαίου με ποσοστό ανεργίας 4,5%, του νοτίου Αιγαίου με ποσοστό ανεργίας 4,9% και της Κρήτης με ποσοστό 5,9%.
    Στις άλλες περιφέρειες το ποσοστό ανεργίας κυμάνθηκε κοντά στο μέσο όρο.

    Σε ό,τι αφορά την ανεργία κατά φύλο, το ποσοστό ανεργίας φτάνει το 12,4% στις γυναίκες και το 5,8% στους άνδρες.
    Κατά ομάδες ηλικιών η ανεργία έφθασε το 22,9% στις ηλικίες 15-24 ετών τον Ιούνιο του 2009, έναντι του 22,3% του Ιουνίου 2008 και του 21,3% του Ιουνίου 2007.
    Εξάλλου, στις ηλικίες 25-34 ετών τον Ιούνιο του 2009 η ανεργία καταγράφηκε στο 11,8%, στις ηλικίες 35-44 ετών στο 7,1%, στις ηλικίες 45-54 στο 5,3%, στις ηλικίες 55-64 στο 3,8% και στις ηλικίες 65-74 ετών στο 0,7%.


    Η ανεργία τον Μάρτιο του 2009
    Θυμίζουμε ότι η Ήπειρος τον Μάρτιο του 2009 βρισκόταν στην πέμπτη θέση μεταξύ των Περιφερειών της χώρας με ποσοστό 10,1%, ενώ σε εθνικό επίπεδο η ανεργία είχε διαμορφωθεί στο 9,2%, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2008 που ήταν στο 9%.

    Κατά περιφέρεια η ανεργία φθάνει το 18,7% στα Ιόνια νησιά, στο Νότιο Αιγαίο 15,2%, στη Δυτική Μακεδονία 11,3% και στην Ανατολική Μακεδονία 12,3%.
    Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 4,9% και στην Πελοπόννησο 8,4%.

    Από τα στοιχεία αυτά μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι περιοχές όπως το στα Ιόνια Νησιά, (18,7%) στο Νότιο Αιγαίο (15,2%), στη Δυτική Μακεδονία (11,3%) και στην Ανατολική Μακεδονία (12,3%), μείωσαν σημαντικά τα ποσοστά ανεργίας τους σε σχέση με την Ήπειρο στην οποία αυξήθηκε. Και σύμφωνα με τα στοιχεία μόνο στην Ήπειρο παρουσιάστηκε τόση μεγάλη αύξηση.


    Η ανεργία τον Μάιο του 2009
    Τέλος αξίζει να θυμίσουμε τα στοιχεία για τον Μάιο του 2009.
    Στο 8,5% είχε φθάσει λοιπόν πανελλαδικά η ανεργία το Μάιο του 2009 έναντι του 6,6% που ήταν το Μάιο του 2008,

    Στην Ήπειρο η ανεργία έκανε... άλμα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008 και από το 7,3% ανέβηκε στο 8,7%, πάνω από τον εθνικό μέσο όρο, με την Περιφέρεια μας να κατατάσσεται στην έκτη θέση μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΣΟΚΕ.
    ΚΑΙ...
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΑ ..ΓΙΩΡΓΑΚΗ
    με την κουνιάδα του Γιδιού Ραγκούση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. HHmm,gamo to 02,5% Cattel I.Quotient
    mou,o Eιron dexi kavalo ine entetalmeno pasok.
    EMENA STA OA MOY.
    1)Ξημέρωσε στήν προεκλογική περίοδο.
    2)Τά γραφόμενά του σύν τώ χρόνω
    παίρνουν Πασοκικές στροφές.
    3)Προτοκαθεδρεί στό Press (αυτό από
    μόνο του αρκεί).
    4)Ο Καψάμπελης σκέφτηκε σάν πουτανίτσα
    5)Δέν διαβάζει δεξιές κολοφυλάδες?
    Μόνο Έθνος?
    parce que non?
    Tά γραφόμενα τών επομένων ημερών
    θά...δείξουν.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. για τον φιλο που εγραπσε οτι ο Κοκκορης ειναι τιμιος..λολ
    και που τα βρισκει ωρε τα λεφτα να κατεβαινει 15χρονια βουλευτης? μηπως τα βρισκει τα λεφτα απο το μεροκαμματο? ε να σας πω που τα βρισκει..
    που εργαζεται? μα σε εφορια..
    μεγαλυτερο λαμογιο απο το κοκορη εγω προσωπικα δε ξερω.
    οποιος θελει πληροφοριες να του τις δωσω.ολοι πισω απο το δακτυλακι κρυβωνται. μας κυβερναει ενα καθεστως απο απατεωνες ειτε πασοκ ειτε νδ..
    καθεστως λοπωδυτων
    εγ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και τι μεσολαβησε δηλαδη απο το 2007 και πλεον ολοι εγκαταλειπουν (στο μυαλο σου) τη ΝΔ?
    12 Σεπ 2009 12:28:00 πμ

    Τι πιο απλό φιλαράκο?? Όταν το καράβι βουλιάζει δεν είναι πολλοί οι μαλάκες που θα πετάξουν 100000 ευρώ στη προεκλογική εκστρατεία για χάρη του πιο ανίκανου πρωθυπουργού της χώρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση