GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο μυαλό του Κώστα Καραμανλή(;)...

Aπό τον ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΣΣΟΠΟΥΛΟ http://gkessopoulos.blogspot.com/ . Όσοι περιμένουν από τον Καραμανλή να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, σίγουρα θεωρο...

Aπό τον ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΣΣΟΠΟΥΛΟ
.
Όσοι περιμένουν από τον Καραμανλή να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, σίγουρα θεωρούν ότι πρόκειται περί πολιτικού της μπανανόφλουδας. Εύκολα την πατάει ακόμη κι αν αυτός που την πέταξε του φωνάζει μετ’ επιτάσεως «εδώ είναι η μπανανόφλουδα, εδώ είναι η μπανανόφλουδα» προκειμένου να τον φέρει στο δρόμο της βέβαιης γλίστρας. Ό,τι δηλαδή κάνει εδώ και πολλούς μήνες –για την ακρίβεια χρόνο ή ακριβέστερα δύο χρόνια, από την επομένη των εθνικών εκλογών του 2007- ένα ολόκληρο σύστημα αποτελούμενο από πολιτικούς, δημοσίως γράφοντες και ομιλούντες, δημοσκόπους. Όλοι αυτοί που δεν ...

διστάζουν να… πετάξουν την πολιτική απ’ το τρένο προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους, εν προκειμένω την ανακατάληψη της εξουσίας. Εδώ και καιρό ΜΜΕ έχουν στοχοποιήσει τον ίδιο τον Καραμανλή, ενώ όχι σπάνια υπαγορεύουν τον λόγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όποιος έχει παρατηρήσει τον Καραμανλή, ως πρόεδρο της ΝΔ και ως πρωθυπουργό, και τις κινήσεις του, θεωρεί βέβαιο ότι δεν πρόκειται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Εάν το έκανε θα γινόταν προφανές ότι υποκύπτει στις ορέξεις των ασελγών της δημοκρατικής διαδικασίας, η οποία προβλέπει μεν προσφυγή στις κάλπες προ της τετραετίας όχι όμως επειδή το υπαγορεύουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες ή εκδοτικά συμφέροντα.
Όποιος ξέρει να «διαβάζει» τον Κώστα Καραμανλή γνωρίζει καλά ότι συμφωνεί απόλυτα με τον Αλέκο Αλαβάνο στο ότι την κοινωνία δεν την ενδιαφέρουν τα ψυχολογικά ούτε των κομμάτων ούτε του πολιτικού συστήματος γενικότερα, αλλά το πώς θα δοθούν οι αυτονόητες λύσεις στα καθημερινά προβλήματά του. Γνωρίζει καλά ότι ακόμη και ένας ανασχηματισμός θα αντιμετωπιστεί ως επικοινωνιακό εγχείρημα και θα απαξιωθεί στον βραχύ «τηλεοπτικό» χρόνο.
Ο Κώστας Καραμανλής είναι εξαιρετικός τακτικιστής, που σημαίνει ψυχραιμία, υπομονή, αιφνιδιασμός, αντεπίθεση. Επομένως, παρά τις εισηγήσεις που δέχεται από πρωτοκλασάτα στελέχη του, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν πρόκειται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές όσο οι δημοσκοπήσεις θέλουν τη ΝΔ πίσω από το ΠΑΣΟΚ (ψυχραιμία). Ο πολιτικός χρόνος μιας κυβέρνησης δεν τελειώνει όποτε βολεύει την αντιπολίτευση, όπως ένα ματς δεν λήγει πριν το 90ό λεπτό (υπομονή). Εξάλλου, το στοιχείο του αιφνιδιασμού δεν υπάρχει πια στο τρέχον χρονικό διάστημα, ούτε για πρόωρες ούτε για ανασχηματισμό. Μόνος αιφνιδιασμός είναι να συνεχίσει να κυβερνά.
Όπως έχει διαμορφωθεί το σκηνικό, το πιθανότερο είναι ο Καραμανλής να περιμένει τον προσεχή Μάρτιο οπότε ο Γ. Παπανδρέου θα κληθεί να διαχειριστεί πραγματικά τη φαεινή ιδέα να μπλέξει πρόωρα στα κομματικά τον Πρόεδρο και τον Παπούλια. Μέχρι τότε θα πρέπει ήδη να έχει πραγματοποιήσει ήδη την αντεπίθεσή του με καταιγιστικά και αποτελεσματικά «πυρά».
Οποιαδήποτε άλλη απόφαση αυτή τη στιγμή, θα σημαίνει κάτι περισσότερο από την πιθανή ήττα της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ: τη σίγουρη ήττα της πραγματικής πολιτικής από την πολιτική της επικοινωνίας.

22 σχόλια

  1. ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΜΑΣ, ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τέτοια μπούρδα πρωτη φορα διάβασα.

    οι εκλογες γίνονται αναγκαστικα γιατι η κυβερνηση εχει απεριόριστα χρεη και δεν μπορει να ανταποκριθει ουτε στις στοιχειώδης αναγκες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΣΧΟΛΙΟ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλες αυτές τις μέρες μετά τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν την Αττική, το βασανιστικό ερώτημα ήταν ποιοι πολιτικοί φέρουν την ευθύνη για την θλιβερή υποχρηματοδότηση, για την πλημμελή πυροπροστασία και την θλιβερών αποτελεσμάτων πυρόσβεση.

    Μια πρώτη απάντηση που πήραμε από την κυβέρνηση αναφορικά με το ερώτημα αυτό, ήταν ότι δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη αφού το κράτος λειτουργεί αποκλειστικά από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ οι πολιτικοί συμπεριλαμβανομένου και του Καραμανλή αποτελούν μια ειδική κοινωνική κατηγορία, η οποία επιβιώνει στηριγμένη στον ξενιστή «δημόσια διοίκηση», άρα και συνεπώς, ότι πρόκειται για ένα είδος κοινωνικού παρασίτου.

    Προσωπικά, αρνούμαι να πιστέψω αυτό το τελευταίο.

    Δεν μπορεί να είναι ακριβές, διότι ένα παράσιτο περιορίζεται στην ζημιά που προκαλεί η παρασιτική επιβίωσή του, ενώ αντίθετα, το πολιτικό προσωπικό δεν παρασιτεί απλώς, αλλά προς γενικότερη τέρψη και διασκέδασή του, απομυζά, νέμεται και καταστρέφει διάφορα υποσυστήματα του ξενιστή, προκαλώντας την σταδιακή μεν, δραματική δε, κατάρρευση του ξενιστή οργανισμού. Ο βασανιστικός προβληματισμός πάντως παραμένει, με το ερώτημα να κρέμεται και να απειλεί επί της ουσίας του συστήματος, επειδή επίκεντρο του προβληματισμού είναι η ύπαρξη –ή μη- ανάγκης πολιτικών προϊσταμένων, όταν όλες οι λειτουργίες τελούνται και οι ευθύνες φέρονται αποκλειστικά από την ίδια την δημόσια διοίκηση.

    Το δεύτερο μέρος της αντίδρασης του νεοδημοκρατικού συστήματος, είναι το πιο κωμικό. Στο ερώτημα δηλαδή για τις ευθύνες των πολιτικών για την πρόληψη και καταστολή της πυρκαγιάς, η «επαίσχυντη και εξαρτημένη», απαντά περί της πιθανής ευθύνης για τον… εμπρησμό! Απάντηση δηλαδή που ναι μεν χρειάζεται, αλλά είναι εντελώς εκτός θέματος. Τρια πουλάκια κάθονται, κι ελάτε τον Σεπτέμβρη…

    Αποφυγή αναφοράς στο θέμα. Προκάτ απαντήσεις για ερωτήσεις που ναι μεν δεν έγιναν, αλλά υπάρχει ο ευσεβής πόθος αυτές να είχαν υποβληθεί. Σκονάκια δηλαδή, όπως κάθε μπουμπούνας και ράθυμος μαθητής…

    Ίσως αυτό συνέβη από την ανάγκη αποποίησης των ευθυνών, αφού έμπρακτα αποδεδειγμένα, οι κυβερνώντες δεν μπορούν να αναλάβουν τώρα, όπως δεν μπορούσαν και στο παρελθόν, καμία ευθύνη. Ίσως το φαινόμενο να οφείλεται σε παρανόηση εκ μέρους της κυβέρνησης για το είδος του πολιτεύματος στην Ελλάδα και την υποχρέωση απολογισμού και λογοδοσίας. Αυτό κερδίζει έδαφος, γιατί είναι κάτι πολύ δικαιολογημένο, αφού η νεοδημοκρατία παρουσιάζει μια κάποια αλλεργική αντίδραση στο άκουσμα και μόνο της λέξης «δημοκρατία». Ίσως πάλι να οφείλεται στην εμπιστοσύνη που έχει -όπως πολλάκις δήλωσε ο Καραμανλής- στους πολίτες, κάτι βέβαια άνευ σημασίας σε δημοκρατίες, αλλά που εμείς, από σεβασμό στη λογική και την δημοκρατία, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να ανταποδώσουμε.

    Όμως, μπορεί η λύση του μυστηρίου να είναι πιο απλή απ’ ότι φανταζόμαστε.
    Ο Καραμανλής, όπως έχει αποδείξει και κατά το παρελθόν, δεν μπορεί, όχι μόνο να δώσει εύστοχες και καθοριστικές απαντήσεις, αλλά ούτε καν να αντιληφθεί την ίδια την ερώτηση.
    Όλοι θυμόμαστε ότι ερωτηθείς διάφορα στο παρελθόν, το ίδιο ακριβώς έπραττε. Όταν για παράδειγμα τον ρωτούσαν «τι σκοπεύετε να κάνετε με το ασφαλιστικό», εκείνος απαντούσε επί δυο ολόκληρα λεπτά ως εξής:
    «Με αποφασιστικά και σταθερά βήματα, η νεοδημοκρατία έχει σχέδιο των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα»,
    για να συνεχίσει ο φωστήρας μας:
    «αυτό όμως που εγώ θα ήθελα να πω, είναι ότι έχω έναν μπατζανάκη, που έχει ένα αγροτικό παρκαρισμένο κάπου στην πόλη, το βουνό ή την θάλασσα. Η θεία μου λοιπόν, έχει ένα αιρκοντίσιον….».

    Καραμανλής…
    Όπως λέγανε κι παλιοί:
    _«τι κάνεις Γιάννη;»
    _«Κουκιά σπέρνω!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EINAI POLITIKOS GIA KLAMATA & GIA GELEIA O KARAMALNHS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την πάτησε ο μπουχέσας την μπανανόφλουδα μεγάλε. Μάλλον δεν τον "διάβασες" σωστά...

    Τι να διαβάσεις δηλαδή. Ουτε παραμυθάκι για παιδάκια δεν είναι ο Κωστάκης. Και εσύ, τόσο μυαλό έχεις, τόσα καταλαβαίνεις.

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με αφορμή την συζήτηση που γίνεται για τα περιουσιακά στοιχία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ,θα ήθελα σεμνά και ταπεινά να θυμίσω τα ΒΡΑΧΩΔΗ ΟΙΚΟΠΕΔΑ του θείου του ‘’Εθνάρχη ‘’ , αλλά και τα κατορθώματα του μπαμπά του .Πως έκαμε τα δις σαν εργολάβος δημοσίων έργων ο μπαμπάς του ‘’καταλληλότερου΄΄ ο συχωρεμένος Αλέκος Καραμανλής (αδελφός του’’Εθνάρχη’’) την εποχή που ο αδελφός του ήταν υπουργός Δημοσίων έργων στην κυβέρνηση Α.Παπάγου ;;;Τις μετοχές αυτής της τεχνικής εταιρίας πέρασε εικονικά στον αδελφό του ο σημερινός πρωθυπουργός για να μην τις δηλώνει στο ΄΄πόθεν έσχες΄΄ στην Βουλή .ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΥΨΟΣ ΘΑ ΕΦΘΑΝΑΝ ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ .ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ .ΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ .Όλους τους ‘’κυρίους’’ που βρίζουν το Πα.σο.κ. θέλω να τους ρωτήσω για την προίκα των 130.000.000 δολλαρίων Η.Π.Α. που δήλωσε ο θείος Αχιλλέας στην δήλωση του πόθεν έσχες !!! Επειδή οι περισσότεροι είναι νέοι στην ηλικία τους πληροφορώ :Ο πεθερός του κ.Αχιλλέα Καραμανλή , ο συχωρεμένος Διαμαντής , ήταν ένας ‘’σεμνός και ταπεινός’’ ψαρομανάβης στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου .Στην αρχή της ανόδου της Δυναστείας των Καραμανλήδων του είχαν δώσει την αποκλειστικότητα εισαγωγής παστού βακαλάου στην Ελλάδα . Όταν η Δυναστεία θέριεψε και οι μπίζνες μεγάλωσαν έβαλαν στο όνομά του την Ναυτιλιακή τους εταιρία για να μην φανούν αυτοί οι Εθνοσωτήρες ότι έγιναν μεγαλοεφοπλιστές . Είχαμε πρόσφατο ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της 22.06.2008 για την ναυτιλιακή εταιρία των Εθνοσωτήρων Καραμανλήδων .Ο αρθρογράφος κ.Γ.Σ.Σκορδίλης μας πληροφόρησε ότι η σεμνή και ταπεινή ‘’αγία οικογένεια’’ έδωσε την Προεδρία της εταιρίας στην κόρη του θείου Αχιλλέα , Φωτεινή Καραμανλή. Με τον τίτλο Hellenic Carriers η εταιρία των Καραμανλήδων έχει εισαχθεί στηνWall Street . Δεν αγαπούν πολύ την κυανόλευκο οι Εθνοσωτήρες Καραμανλήδες . Από τα έξι πλοία της εταιρείας τους , μόνο ένα φέρει την Ελληνική σημαία . Τα υπόλοιπα έχουν σημαία ευκαιρίας .Όχι δεν θυμάμαι αν έχουν σημαία των αγαπητών τους (για βαλίτσες!!) Cayman Islands.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΕΛΟΣ Η ΜΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΔΕΞΙΟΥΛΙΔΕΣ.ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΕΙΣΤΕΨΑΤΕ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κ. Γιάννη Κεσσόπουλε,

    Πως τόπιασες έτσι το θέμα παιδί μου? Πιος είσαι τέλος πάντων?

    "Όποιος έχει παρατηρήσει τον Καραμανλή, ως πρόεδρο της ΝΔ και ως πρωθυπουργό, και τις κινήσεις του, θεωρεί βέβαιο ότι δεν πρόκειται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές..."

    "Ο Κώστας Καραμανλής είναι εξαιρετικός τακτικιστής, που σημαίνει ψυχραιμία, υπομονή, αιφνιδιασμός, αντεπίθεση. Επομένως, παρά τις εισηγήσεις που δέχεται από πρωτοκλασάτα στελέχη του, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν πρόκειται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές..." ΄

    "Όπως έχει διαμορφωθεί το σκηνικό, το πιθανότερο είναι ο Καραμανλής να περιμένει τον προσεχή Μάρτιο..."

    "Μέχρι τότε θα πρέπει ήδη να έχει πραγματοποιήσει ήδη την αντεπίθεσή του με καταιγιστικά και αποτελεσματικά «πυρά»".


    Τα πάρα πάνω αποσπάσματα είναι από την εξαιρετική σου ανάλυση...
    Μόνος σου τα σκέφτηκες αυτά?

    Τι να σου πώ?
    Το μόνο που μπορώ να σου πώ είναι πως όταν χρειαστούμε ένα σοβαρό πολιτικό ανάλυτή, θα σε φωνάξουμε!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο λόγος που πάει σε εκλογές είναι η μικρότερη και διαχειρίσιμη ήττα, και η (κάποια) υστεροφημία του...
    Με την ελπίδα να επανακάμψουν σχετικά σύντομα...
    Ολα τ' αλλα είναι απλά οδοντόκρεμες...

    Τι νομίζετε, πως το κάνει για "το καλό του τόπου?" Ασχετα αν θα αποβεί σε καλό του τόπου...

    Να φύγουν να πάνε απο κει πούρθαν τα σούργελα, και να μη ξανάρθουν ποτέ!.....
    Για το καλό του τόπου!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τζων

    2 Σεπ 2009 7:27:00 μμ

    Τζων, ετοιμάσου να ρουφήξεις πολύ χύσι, ερμαφρόδιτο χιτλερικό απομεινάρι. Ρε ουουουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φιλαρακο ξυπνα ,αν δεν εισαι κομματοσκυλο,πραγμα που δικαιολογει τον τροπο που σκεπτεσαι ειναι κριμα ενας ανθρωπος του 21ου αιωνα να εξιδανικευη ενα ανθρωπο σαν τον ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑ που σε αλλες εποχες ουτε κουλουρια δεν θα τον αφηναν να πουλαει εξω απο την βουλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά μιλάμε για μεγάλο μυαλό, καλέ μόνος σου τα σκέφτηκες όλα αυτά μεγάλε; Και η μπανανόφλουδα; Σιγά-σιγά έρχεται και ολόκληρη η μπανάνα.

    τζων αγόρι μου, πάρε κανένα ηρεμιστικό, θα πάθεις τίποτα.

    ΄Αντε περαστικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όλοι μαζί να διώξουμε τον Καραμανλή και άς έλθει ακόμη και ο απόφοιτος του ΠΙΚΠΑ!
    Τι σημασία έχει εάν καταρρέει η παγκόσμια οικονομία και κινδυνεύουμε να μείνουμε όλοι ΑΝΕΡΓΟΙ αν δεν είμαστε προσεκτικοί με τα οικονομικά μας;
    Τι σημασία έχει που το Χαζο-γκιόργκο είναι 100% και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ άνθρωπος τον αμερικανών;
    Τι σημασία έχει εάν δεν έχει γνώσεις σε ΤΙΠΟΤΕ, ιδιαίτερα στα οικονομικά που μας καίνε αυτή τη στιγμή;
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ, ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ.
    Η συνταγή είναι του Γιωργάκη είναι ΑΠΛΗ.
    ...
    Τάξε στο λαό λεφτά ΠΡΙΝ τις εκλογές και ΜΕΤΑ θα βρούμε ότι δικαιολογίες θέλουμε.
    ...
    Αμερικανοί – καναλάρχες – συνδικαλιστές – πάμπλουτοι ψευτο-δημοσιογράφοι, όλοι στον αγώνα ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ - άλλοι για να κονομήσουμε και άλλοι για να γλυτώσουμε τη στενή:
    * [MEGA-ΕΘΝΟΣ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ-ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΜΑ] ο μεγαλύτερος καναλάρχης και φαταούλας Μπόμπολας κάνει ότι μπορεί, θέλει τα 25 δις του Δ’ ΚΠΣ (το μεγάλο ψάρι)
    * [ΝΕΑ-ΒΗΜΑ] ο Λαμπράκης σπρώχνει και αυτός να μη χάσει διαφημιστική πίτα, πενήντα χρόνια τώρα ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις.
    * [ΑΝΤ-1] ο Κυριακού με ΕΝΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ στην πλάτη κάνει ότι μπορεί για την προίκα της μπεμπούλας. Λύσσαξε που τον σουτάρανε από τη ΔΟΕ αλλά και τα δάνεια είναι ατέλειωτα και το κανάλι έχει γονατίσει.
    * [ALTER] ο Κουρής σε διπλό ταμπλό (για όλα τα ενδεχόμενα) και ο μαφιόζος ο Βρυώνης από κοντά κιαυτός.
    * [ΣΚΑΙ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ] ο τυχοδιώκτης-εφοπλιστής ο Αλαφούζος (τόσο χρήμα έβαλα να μη βγάλω και κάτι τις;) δίνει τα ρέστα του κι αυτός.
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΘΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΙΜΟΥ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ.
    Τι άλλο θα ακούσουμε στην ψευτο-δημοκρατία που μας ετοίμασαν;
    ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΩΛΟΓΕΡΟΙ ΦΑΤΑΟΥΛΕΣ;
    ΤΑ ΣΑΒΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΕΠΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με το Γιωργάκη τα πιάσαμε τα λεφτά μας!
    Κύλησε ο τέτζερης (του Σημίτη) και βρήκε το καπάκι (του Χαζογιώργου).
    Αυτή είναι η αντιπολίτευση που θέλει να ξανακυβερνήσει;
    Μόνο από προσωπικές επιθέσεις ξέρετε με "σκιές", "σενάρια", "φήμες", κλπ.
    Καθημερινή κουβέντες του αέρα και ευχολόγια.
    Μιλήστε λίγο και για ουσιαστική πολιτική, τί προτείνετε;
    Μιλήστε για τη διαφθορά και τη φτώχεια που φέρατε στη χώρα επί 20 χρόνια.
    Μιλήστε για τα απίστευτα χρέη που δημιουργήσατε που δεν θα ξεχρεωθούν ούτε το 2020.
    Είστε σαν την πουτάνα που νομίζει ότι ο κόσμος δεν ξέρει τί επάγγελμα κάνει, έχετε παρελθόν βρε κοθώνια, το ξεχάσατε;
    Με τί πρόσωπο θα βγείτε να ζητήσετε την ψήφο του λαού;
    Νομίζετε για παράδειγμα ότι ξεχάσαμε ότι μας παροτρύνατε να μπούμε στο Χρηματιστήριο, όπου μας "κλέψατε" όλες μας τις οικονομίες;
    Ντροπή σας, αμετανόητοι κλεφταράδες!
    Ευαγγελίζεστε και κάθαρση.
    Εδώ γελάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τελικά το αλτσχάιμερ κτυπάει και σε μικρότερες ηλικίες.
    Ο Χαζογιώργος πρωθυπουργός, έτσι;
    Ξανασκεφτείτε το λίγο.
    ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΩ.
    Θυμηθείτε ότι επέλεξε την μουσουλμάνα πιτσιρίκα Καραχασάν να εκπροσωπήσει το πασόκ στη Βόρεια Ελλάδα (που μετά έλεγε ότι είναι τουρκάλα όχι μουσουλμάνα, βρίζοντας την Ελλάδα και εκθειάζοντας την Τουρκία), λες και δεν υπήρχαν άλλοι πιό κατάλληλοι υποψήφιοι.
    Θυμηθείτε ότι για 23 χρόνια είχε σύμβουλο και φίλο (κατά δήλωσή του) το Γρηγοράκη το Βαλιανάτο που έλεγε στα κανάλια και τις ξένες εφημερίδες ότι τα σκόπια πρέπει να ονομάζονται Μακεδονία.
    Έτσι ενδεικτικά σας τα θυμίζω, πιό πολύ για να σπάσουμε πλάκα.
    Εάν δεν το καταλαβαίνετε μόνοι σας ότι ΤΟ ΠΑΙΝΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ τί να σας πώ.
    Του αρέσει βέβαια να φαντασιώνεται καλύτερους κόσμους και να έχει νέα οράματα και νέες ιδέες (όλα “νέα” είδες τί ωραία που τα λέει το άτιμο;, τίποτε το συγκεκριμένο όμως) αλλά ένα πράγμα έχω να σχολιάσω.
    ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΙΧΕ ΟΡΑΜΑΤΑ, ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΙΣΩΣ;
    Φίλοι πασόκοι, εάν δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τις προσωπικές ανεπάρκειες του χαζούλη θέλετε ψυχιατρική βοήθεια, επειγόντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΟΡΑΜΑΤΑ Ο ΧΑΖΟΓΙΩΡΓΟΣ;

    ΝΑΣΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ, Α' Αθήνας από 1994
    ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ, Β' Αθήνας από 1989
    ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, Γιάννενα από 1993
    ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΗΣΗ, Μαγνησία από 1993
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΗΣ, Φλώρινα από 1989
    ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΡΑΝΙΔΗΣ, Β' Θεσσαλονίκη από 1989
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, Β' Πειραιά από 1989
    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ, Α' Θεσσαλονίκη από 1981
    ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Β' Αθήνα από 1985
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ, Ξάνθη από 1989
    ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ, Λέσβου από 1989
    ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, Α' Αθήνας από 1989
    ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ, Χανίων από 1981
    ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΟΥΡΑΣ, Α' Αθήνας από 1989
    ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, Β' Αθήνας από 1989
    ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΧΥΤΗΡΗΣ, Β' Αθήνας από 1993
    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ, Β' Αθήνας από 1974
    ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΩΤΗΣ, Β' Πειραιά από 1989
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ, Αττική από 1981
    ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Β' Αθήνας από 1989
    ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ, Καστοριά από 1985
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, Αρκαδία από 1981

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ Ο ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, LOW-PROFILE, ΜΟΥΛΩΧΤΟΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ.
    Γιωργάκη, μας έπρηξες στα ευχολόγια και τις γενικότητες!
    Πές μας κάτι συγκεκριμένο, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
    Πές μας που πήγαν τα λεφτά του Τρεπεκλή.
    Πές μας που πήγαν τα 100.000.000 της Ζίμενς.
    Πές μας το περίφημο μαγικό σχέδιό σου για την οικονομία. Θα αυξήσεις τους δημοσίους υπαλλήλους ή θα τους μειώσεις;
    Πές μας τί θα αλλάξεις στις εφορίες για να μειωθεί η φοροδιαφυγή. Πώς θα αντιμετωπίσεις τη διαφθορά των εφοριακών; Τι θα κάνεις με τους ελεύθερους επαγγελματίες;
    Πές μας πόσο θα αυξηθεί η φορολογία των επιχειρήσεων και πώς θα αντιμετωπίσεις το σίγουρο επακόλουθο της αύξησης της ανεργίας από τη φυγή επιχειρήσεων στο εξωτερικό.
    Πές μας τί παραπάνω θα κάνεις για την παιδεία από όσα έκανε ο Σημίτης, πρέπει να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.
    Πές μας τί θα κάνεις για το Κυπριακό. Πές μας εάν καταδικάζεις ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ το σχέδιο Ανάν (και τους σημερινούς κλώνους του) ή όχι.
    Πές μας εάν έχεις σταθερή θέση για τα Σκόπια και ποιά είναι αυτή. Συμφωνείς ή όχι με τον Καραμανλή και το Βουκουρέστι;
    ΕΝΤΑΞΕΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΥΣ.
    Επίσης μας τσαντίζει το ότι προσπαθείς μέσα από σλόγκαν, γενικότητες και αφηρημένες έννοιες να υπονοήσεις ότι ξέρεις τί κάνεις.
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ.
    Εάν ξέρεις σε παρακαλούμε να μας το πείς.
    Εάν δεν ξέρεις, τότε είσαι επικίνδυνος, διότι επιβεβαιώνεις όσους λένε ότι εάν δεν είχες πατέρα τον Αντρέα σήμερα θα σκούπιζες τραπέζια σε Μακντόναλντς της Μινεσότα.
    Περιμένουμε.
    Άντε να δούμε, πανηλίθιο αμερικανάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλή η πολιτική ανάλυση και θα ήταν ακόμη καλύτερη αν αναφερόταν σε πραγματικά πρόσωπα και όχι σε αυτά που θα θέλαμε να λειτουργούν κάπως έτσι..σε πραγματικό πρωθυπουργό και όχι σε κάποιον που αναφερόταν σε νταβατζήδες..και σε αγίους ρουσσόπουλους...

    Εχει σκεφτεί κανείς μήπως ο Καραμανλής να θέλει να τελειώνει με όλα αυτά και να αναπαυθεί στην έπαυλή του αγκαλιά με το play station και τρία διπλά με απ' όλα;

    ....κι άστους άλλους να τρέχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κυριε Κεσσοπουλε
    Μου θυμίζεις το αγγλικό"He has made a magnificent dive into an empty pool" ητοι εκανε μια υπεροχη βουτια σε αδεια πισίνα.
    καλα ολα αυτα που λες αν τα εγραφες μια βδομαδα-10 μερες νωρίτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χεσόπουλε είσαι μεγάλος πολιτικός αναλυτής!!!! Κομματόσκυλο του κερατά. Αντε γαμηθήτε αρχίδια καταστρέψατε τη χώρα, κάνετε και αναλύσεις. Πόσο ηλίθιοι είσαστε ρε να χάσετε τις εκλογές από αυτόν που αποκαλείτε υποτιμητικά "Γιωργάκη" το έχετε αντιληφθεί??? Σε ένα μήνα θα καταπιείτε τα ψωλοχύματά του παλιοαδερφάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση