GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολιτικοί και ράβδοι χρυσού…

Tα ρεκόρ σταυρών σε εθνικές εκλογές . Aπό το http://www.liberopoulos.gr/ . Ο πολιτικός είναι πλέον σαν τον επαγγελματία αθλητή, που διεκδικ...

Tα ρεκόρ σταυρών σε εθνικές εκλογές
.
Aπό το http://www.liberopoulos.gr/
.
Ο πολιτικός είναι πλέον σαν τον επαγγελματία αθλητή, που διεκδικεί πριμ και ράβδους χρυσού... Ουδεμία σχέση με τον ερασιτέχνη που αγωνιζόταν για το εθνόσημο και πέθαινε στη ψάθα, όπως ο Χαρίλαος Τρικούπης και ο Νικόλαος Πλαστήρας. Ο βουλευτής σήμερα, αν κερδίσει το κόμμα του, αποβλέπει σε υφυπουργείο, υπουργείο, φίλους μεγαλοεπιχειρηματίες, τραπεζίτες, εφοπλιστές, καναλάρχες, γκλαμουράτη ζωή σε σουίτες εφτά αστέρων, σαλέ, κότερα, και οικονομική εξασφάλιση των απογόνων του... Κάποιοι στις ημέρες μας μπήκαν στη Βουλή μένοντας σε νοικιάρικο και βγήκαν με διαμερίσματα, αγροκτήματα, ράβδους χρυσού... Σταυρώστε τους
Στην αρχαιότητα το σταύρωμα ήταν τιμωρία-θάνατος, σήμερα το σταύρωμα στο ψηφοδέλτιο είναι επιβράβευση και "καρέκλα" αν το κόμμα σου κυβερνήσει... Και καρέκλα, σημαίνει ...

ράβδους χρυσού…
Ο πρώτος υποψήφιος που ξεπέρασε στη Β΄ Αθηνών το όριο των 100.000 σταυρών προτίμησης ήταν ο Δημήτρης Τσοβόλας στις εκλογές του Νοεμβρίου 1989, δηλαδή αμέσως μετά την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο.
Τον ξεπέρασε όμως κατά πολύ η Βάσω Παπανδρέου το 1993 με 256.831, επίδοση που αποτελεί μέχρι σήμερα πανελλήνιο ρεκόρ. Στις ίδιες εκλογές, άλλοι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ( Απόστολος Κακλαμάνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος, Νικ. Αθανασόπουλος) ξεπέρασαν το φράγμα των 100.000 σταυρών.
Στις δύο επόμενες αναμετρήσεις (1996 και 2000) η Βάσω Παπανδρέου και ο Απ. Κακλαμάνης διατήρησαν τις δύο πρώτες θέσεις συγκεντρώνοντας πάνω από 100.000 σταυρούς, περιορίστηκαν όμως στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα το 2004, πίσω από Μιλένα Αποστολάκη, Ανδρέα Λοβέρδο, Γιάννη Δημαρά που ξεπέρασαν και αυτοί τις 100.000.
Από τη Ν.Δ. τους 100.000 σταυρούς πέρασαν Ι. Βαρβιτσιώτης και Γ. Καρατζαφέρης το 1993.
Αντίστοιχη επίδοση σημείωσε το 2000 μόνο ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, η δύναμη του οποίου υποχώρησε το 2004 με τις τρεις πρώτες θέσεις και πάνω από 100.000 σταυρούς να καταλαμβάνουν Κυριάκος Μητσοτάκης (150.523, ρεκόρ για τη Ν.Δ.), Άρης Σπηλιωτόπουλος και Πάνος Καμμένος.
Από τον χώρο της Αριστεράς κορυφαία επίδοση είχε η Μαρία Δαμανάκη το 1990, με 101.960 σταυρούς (το 80% των ψήφων του τότε ενιαίου Συνασπισμού).

5 σχόλια

  1. ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΤΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΑΣΑΝ! ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΛΕ!!!

    ****************************

    ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ

    Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

    ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ.

    ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΤΕΛΟΣ.

    ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ, ΣΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΑΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

    ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΓΚΑΛΟΠ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΚΟ ΓΡΑΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ

    ΟΜΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΙΧΑΘΗΚΕ ΕΝΤΕΛΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΓΙΩΡΓΟ-ΚΑΝΑΛΑ.

    ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ, ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

    ΚΛΑΙΕΙ Ο ΤΣΙΜΑΣ, ΚΛΑΙΕΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΚΛΑΙΕΙ Η ΤΡΕΜΗ, ΚΛΑΙΕΙ Ο ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ, ΚΛΑΙΕΙ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΙΕΙ Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΛΑΙΕΙ Ο ΚΑΨΗΣ, ΚΛΑΙΕΙ Ο ΘΕΜΟΣ, ΚΛΑIΕΙ Ο ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ.

    ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ, ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΚΛΑΜΑ.

    ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ.

    Η 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ.

    ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΙΑ Η ΑΦΟΡΗΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ ΠΟΥ ΤΑΖΕΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ, ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ ΚΑΙ ΠΕΤΑΕΙ.

    ΜΟΝΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ, Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΛΑΜΜΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΙΣΩ.

    ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ.

    ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΣΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΩΣΗ ΣΙΧΑΜΕΝΩΝ ΗΜΙΜΑΘΩΝ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΑΡΚΟΥΔΙΑΡΗΔΩΝ (ΕΣΗΕΑ)
    Σας ευχαριστούμε για τον κόπο σας αλλά «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» κύριοι της “ενημέρωσης»;
    Πόθεν έσχες κύριε Χατζηνικολάου, Τράγκα, Οικονομέα, Τσίμα, Τριανταφυλλόπουλε, Καμπουράκη, Αναστασιάδη, Ευαγγελάτο και σία και όλοι εσείς οι μεγιστάνες του τύπου, από πού προέρχονται τα τεράστια εισοδήματά σας;
    ΑΜΕΙΒΕΣΤΕ ΑΔΡΑ ΔΙΟΤΙ ΕΚΤΕΛΕΙΤΕ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΕΣΤΡΙΑ, ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΑΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ.
    *Θέλει μαεστρία να παρουσιάζεις τον Γιωργάκη και την Θεοδώρα ως την ελπίδα του αύριο.
    *Θέλει μαεστρία να μηδενίζεις και να κρύβεις το τεράστιο έργο που έχει κάνει ο Καραμανλής την πενταετία που πέρασε.
    *Θέλει μαεστρία να παρουσιάζεις την Αττική οδό ως έργο πνοής αποκρύπτοντας τον παράγοντα Μπόμπολα που έβαλε μόνο 80 δις δρχ ενώ το δημόσιο πάνω από 1.100, αλλά αυτός εισπράττει τα διόδια για 20 χρόνια.
    *Θέλει μαεστρία να εξυμνείς τον Χρυσοχοϊδη για την ”εξάρθρωση” της 17Ν, αποκρύπτοντας ότι όλες οι τρομοκρατικές επιθέσεις έγιναν σε απόσταση 2 βημάτων από την Αμερικάνικη ή την Εβραίικη πρεσβεία.
    *Θέλει μαεστρία να κατηγορείς τις τράπεζες και τα καρτέλ ενώ δεν μιλάς για την EUROBANK του Λάτση, τα πετρέλαια του Βαρδινογιάννη, τις μπουλντόζες του Μπόμπολα, τις αλητείες του Κυριακού και του Κοντομηνά, τις σπιουνιές του Αλαφούζου, τις πονηριές του Λαμπράκη, που όλως τυχαίως είναι ιδιοκτήτες των MEGA, ANTENNA, STAR, ALPHA, ALTER, ΣΚΑΙ, του Βήματος, των Νέων, του Εθνους, του Πρώτου Ψλεμματος, της Καθημερινής και πάει λέγοντας το παραμύθι.
    ΕΙΣΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΕΣΤΡΟΙ, ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ.
    Τόσο καιρό διευθύνετε άψογα την ορχήστρα και από κάτω ο λαός τραγουδάει αμέριμνος.
    ΕΓΩ ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ. ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΛΙΓΟ ΜΕΝΤΙΟΥΜ.
    Και θα σας πω τι θα γίνει:
    Κάποια στιγμή θα πάρουν οι Έλληνες τα αυτοκίνητά τους τα αγορασμένα με δάνεια της EUROBANK, θα βάλουν βενζίνη MOTOR OIL, θα διαβούν πάνω και κάτω από τις γέφυρες του ΑΚΤΩΡΟΣ, θα κάνουν ντου μέσα στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και σε συνθήκες ΖΟΥΓΚΛΑΣ θα σας χώσουν την μπαγκέτα στον κώλο.
    Θα σας περικυκλώσουν τις βίλες και τα παλάτια σας και γίνετε βούκινο σαν το Διευθυντή της Continental στη Γαλλία και τους τραπεζίτες στην Αμερική.
    θα σας παίρνουν στα βίντεο των ξένων καναλιών (τα δικά σας θα έχουν εξαφανιστεί βέβαια) και μετά θα βλέπετε κάμερα και θα αλλάζετε πεζοδρόμιο.
    ΑΥΤΟ ΦΙΛΟΙ «ΕΝΗΜΕΡΩΤΕΣ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ.
    Αυτά είναι REAL NEWS, έτσι τζιτζιφιόγκο, που φλόμωσες και εσύ στα χαβιάρια, στις πισίνες και στη χλίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;
    1. Τον κρύβουν όσο μπορούν, για να μη φαίνονται οι μπαρούφες που πετάει.
    2. Όταν τον δείχνουν, είναι πάντοτε σε «στημένα» και ειδικά «επιλεγμένα πλάνα» με ωραίο απαλό φόντο ή να χαιρετάει τον κόσμο μπροστά στις στημένες κάμερες με το πλαστικό του αμερικάνικο χαμόγελο (αλά τζίμμυ κάρτερ)
    3. Κάνει καθημερινό φροντιστήριο να μιλάει αργά, για να συγχρονίζεται η γλώσσα του με το λειψό εγκέφαλο (για να γλυτώνει και τα σαρδάμ).
    4. Αντ’αυτού, βγάζουν καθημερινά τον εμπλεκόμενο στη συνομωσία του Βατοπεδίου και στο σκάνδαλο Μίζενς Παπακωνσταντίνου να παίζει τη γνωστή πράσινη κασέτα για το πώς αισθάνεται ο ελληνικός λαός.
    5. Όταν τον αφήνουν να κυκλοφορεί ελεύθερος ΠΡΩΤΟΝ απομακρύνουν τις κάμερες και δεύτερον τον παρακολουθούν από κοντά να μη χαθεί (όπως με το κανό στο Σχοινιά) ή να μην πάθει πάλι κανένα ατύχημα (όπως με το ποδήλατο).
    ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ.
    Εκλογές τώρα για να μας «σώσει» ο Αϊνστάϊν ο Γιωργάκης!
    Ειδικά στα οικονομικά είναι απίθανος.
    Μπερδεύει τα εκατομμύρια με τα δισεκατομμύρια.
    Μαύρο στον υποκριτή που πάει να μας ρίξει στον καιάδα της ανεργίας.
    Στις 4 Οκτώβρη, όλοι στις κάλτσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση