GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για την τιμή της Πτολεμαΐδας...

Ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και μάλιστα όχι από τις καλές, θυμίζει η αντίδραση του δήμου Πτολεμαΐδας στην αναφορά της δημοσιο...

Ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και μάλιστα όχι από τις καλές, θυμίζει η αντίδραση του δήμου Πτολεμαΐδας στην αναφορά της δημοσιογράφου Σίας Κοσιώνη στο debate των πολιτικών αρχηγών, για την Πτολεμαΐδα και το όντως μεγάλο περιβαλλοντολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Πώς τολμάτε κυρία Κοσιώνη να προσβάλλετε την πόλη μας; Με τι στοιχεία; Γιατί δεν μας ρωτήσατε; Τζάμπα μετράμε τους ανέμους είκοσι χρόνια; Δεν τα έχουμε ξαναπεί; ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΓΥΡΩ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΜΑΣ. Μάλιστα με το σχέδιο Καποδίστρια και την ενσωμάτωση κι άλλων δημοτικών διαμερισμάτων στον δήμο μας, μεταβάλανε και αυτοί ελαφρώς την κατεύθυνση τους για να τα καλύψουν.
Ντροπή σας κυρία Χούκλη, που ως συντονίστρια της συζήτησης, (debate), δεν ανακαλέσατε τη δημοσιογράφο στην τάξη. Δεν ξέρετε ότι εδώ και δεκαετίες η μόλυνση μετριέται ανελλιπώς, τα στοιχεία δημοσιοποιούνται και η μία επιδημιολογική μελέτη διαδέχεται την άλλη, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι δεν...

δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα.
Αλλά ας σοβαρευτούμε. Η χώρα χρωστά στην Πτολεμαΐδα την ενεργειακή της επάρκεια. Το συγκεκριμένο χρέος δεν ξεπληρώνεται εύκολα, γιατί εμείς οι κάτοικοί της περιοχής το πληρώνουμε με την υγεία μας. Θα μπορούσε να γίνει πιο εύκολη η ζωή μας αν η Δ.Ε.Η. ελεγχόταν, δεν σκέπαζε τα πάντα στην περιοχή και ανταπέδιδε στο ελάχιστο την εκμετάλλευση των εδαφών μας.Ωστόσο μεγάλη είναι και η δικιά μας ευθύνη, που η ρύπανση μετριέται μόλις τους τελευταίους μήνες και δεν ανακοινώνεται παρά μόνο στο διαδίκτυο, που ποτέ δεν έγινε επιδημιολογική μελέτη στην περιοχή για να διαπιστώσουμε πόσο επηρεάζει την υγεία μας η μόλυνση, που δεν απαιτήσαμε αποκατάσταση των εδαφών, που δεν απαιτήσαμε τήρηση των όποιων μελετών περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων των ορυχείων και των σταθμών παραγωγής και πολλών άλλων. Κύριε δήμαρχε, στο διαδίκτυο στην διεύθυνση http://kepe.air-quality.gr/xartis.html αν δεν το ξέρετε δημοσιεύονται οι μετρήσεις των ρύπων. Ρίξτε μια ματιά, για να διαπιστώσετε ότι ακόμη και σε μια καλή μέρα όπως η σημερινή (23/9/09), υπάρχει υπέρβαση του ορίου. Αν δε, ανατρέξετε σε άλλες ημερομηνίες μέσα στο καλοκαίρι θα διαπιστώσετε μεγάλες υπερβάσεις των ορίων πράγμα που ανάγκασε τον νομάρχη Κοζάνης να κλείσει τα ορυχεία για κάποιες ώρες, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση. Τέλος μην ανησυχείτε η τιμή και η υπόληψη της πόλης μας δεν σπιλώνονται με τέτοιες αναφορές, απλά δημοσιοποιείται ένα πρόβλημα που με δυναμικές κινητοποιήσεις από μέρους μας και λίγη καλή θέληση από την μεριά της Δ.Ε.Η. λύνεται. Μην αντιδράτε λοιπόν σαν ο αδερφός ή ο πατέρας παρθένας κόρης που πρόσβαλαν την τιμή της, γιατί η κόρη δεν είναι παρθένα και αυτό στις μέρες μας δεν την εμποδίζει να αποκατασταθεί.
X.Σ.

6 σχόλια

  1. Τι λύνεται? Καλά σοβαρολογείς? Και το "χαντούμηδες" γιατί βγήκε? Κάνετε και κοντρόλ στον άνεμο τώρα? Πόσοι ΔΕΗτζήδες πήραν σύνταξη? Πόσα πέρνετε από τη ΔΕΗ και τα σωματεία? Πόσες φορές πήγατε Αθήνα μέσω ΔΕΗ στο President, αυτό με τη σουίτα με τις... ξαπλωτές? Με έξοδα τις ΔΕΗ? Και εντάξει, ο άνεμος πάει γύρω κι όχι πάνω, εκεί γύρω δεν μένουν άνθρωποι?
    χμ... Η μόλυνση είναι τεράστια και μέτρα δεν έχουν παρθεί. Ο Δήμος Κοζάνης αποζημιώνεται γι αυτό. Εσείς?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον ο Ανώνυμος 3:22 δεν κατάλαβε το ύφος της ανάρτησης. Σίγουρα το μέλλον δεν είναι στο λιγνίτη. Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να απελευθερωθεί από τη ρύπανση του λιγνίτη και να γίνει παράδειγμα περιοχής που αναπτύσσεται και δημιουργεί απασχόληση με τις περιβαλλοντικές τεχνολογίες.
    Παρά τις αμέτρητες καμινάδες η ανεργία στην περιοχή σου κόαβει την ανάσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στη συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον Παπσδάκη στον Αντέννα ο Καραμανλής ήταν συγκλονιστικός.
    Πραγματικά συγκλονιστικός.
    Πραγματικός ηγέτης!
    Αν είχε δώσει 2-3 τέτοιες συνεντεύξεις το τελευταίο εξάμηνο δεν θα υπήρχε κάν στο πολιτικό σκηνικό ο Γιωργάκης.
    Too little, too late, ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. WALL STREET JOURNAL 30-9-2009
    Before the global economic crisis struck, the Greek economy expanded at an annual average rate of 4% for five years, one of the BEST performances in the euro zone.
    But Greece has been buffeted by fallout from the financial crisis.
    Shipping companies lost business, and though the Greek economy continued to grow until the first quarter of 2009, it was hit this summer as northern European tourists saved money and stayed away.
    What's more, the cost of Greece's government borrowing is rising at the same time as its debt, which is forecast to reach 108% of gross domestic product next year, according to the European Commission.
    ....................
    και η μετάφραση:
    ....................
    ΠΡΙΝ ΚΤΥΠΗΣΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ η Ελληνική οικονομία ανέβαινε με το ψηλότερο ρυθμό στην Ευρωζώνη τα τελευταία 5 χρόνια, με μέση αύξηση ΑΕΠ 4%.
    Σήμερα υφίσταται τις συνέπειες (fallout) της παγκόσμιας κρίσης.
    Τρία είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, η μείωση των εσόδων από τη ναυτιλία, η μείωση του τουρισμού λόγω του ότι δεν ήλθαν τουρίστες από τη Δ.Ευρώπη και το παλιό χρέος.
    ........................
    Θυμόσαστε τί φωνάζουν, ένα χρόνο τώρα, οι Ψευτο-δημοσιογράφοι τηλε-ήρωες δεκανίκια του ΓΑΠ, λέγοντας ότι δεν φταίει η παγκόσμια κρίση για τα οικονομικά μας προβλήματα αλλά η ΝΔ;
    ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΨΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ.
    Είχαν το λόγο τους οι άνθρωποι, ξέρουν τί θέλουν, όλοι ξέρουμε τί θέλουν.
    Εγώ λέω, όχι μόνο για την παγκόσμια κρίση αλλά και για την τερηδόνα των δοντιών μας, πάλι ο Καραμανλής φταίει.
    Με το Γιωργάκη δεν θα είχε κανείς μας τερηδόνα.
    Το εγγυάται, όπως λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προφανώς και ο Ανώνυμος δεν κατάλαβε το ύφος της ανάρτησης. Είναι ειρωνικό.
    Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λέει.
    Φυσικά κα η μόλυνση είναι τεράστια και επικίνδυνη.
    Αυτό που εννοώ είναι ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί τουλάχιστον και σίγουρα όχι με ενέργειες σαν αυτές του δημάρχου.
    Χ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση