GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η σκληρότερη εκλογική αναμέτρηση της δεκαετίας...

Aπό το http://e-politico-gr.blogspot.com/ . @ Έφτασε η ώρα ο Καραμανλής να ανακοινώσει τις αποφάσεις του. @ Πιθανότητα σήμερα στις 8 το βρά...

Aπό το http://e-politico-gr.blogspot.com/
.
@ Έφτασε η ώρα ο Καραμανλής να ανακοινώσει τις αποφάσεις του.
@ Πιθανότητα σήμερα στις 8 το βράδυ θα απευθύνει διάγγελμα τον ελληνικό λαό και θα προκηρύξει εκλογές.
@ Απομένει να δούμε την επιχειρηματολογία που θα χρησιμοποιήσει. @ Και τις κινήσεις που θα συνοδεύσουν την απόφασή του αυτή.
@ Για παράδειγμα θα «καθαρίσει» τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ από τους Βατοπεδινούς και όσους έχουν προκαλέσει με την συμπεριφορά τους τα τελευταία χρόνια;
@ Το βέβαιο είναι ότι...

ο Καραμανλής θα προσπαθήσει εμφανιστεί ως «εθνικός ηγέτες» που βάζει πάνω από το παραταξιακό συμφέρον, το συμφέρον του τόπου.
@ Αυτό λέγεται αλλιώς και… οικογενειακό σύνδρομο.
@ Πάντως στη Ν.Δ γίνεται στην κυριολεξία χαμός.
@ Και θα χρειαστούν μέρες για να πάρει μπροστά ο εκλογικός μηχανισμός της.
@ Ξεκινάει, επομένως, αυτή την προεκλογική περίοδο από την χειρότερη δυνατή θέση.
@ Και θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για να βελτιώσει την θέση της και να μειώσει την ψαλίδα από το ΠΑΣΟΚ.
@ Το στοίχημα του Καραμανλή είναι να μετατρέψει την εκλογική αναμέτρηση σε «ντέρμπι».
@ Ώστε να ανακόψει την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ.
@ Όμως πολύ δύσκολα θα τα καταφέρει.
@ Το ΠΑΣΟΚ πλέον έχει ουσιαστικό προβάδισμα.
@ Και μπορεί να δημιουργήσει «ρεύμα νίκης» που θα διευρύνει και άλλο την ψαλίδα.
@ Πάντως οι πληροφορίες λένε ότι ο Καραμανλής είναι αποφασισμένος να τα… δώσει των υπέρ πάντων αγώνα.
@ Να κάνει πολύ σκληρό προεκλογικό αγώνα και να πάει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
@ Απομένει να δούμε την στρατηγική που θα ακολουθήσει αλλά και πως θα απαντήσει το ΠΑΣΟΚ.
@ Το σίγουρο είναι ότι όλα όσα θα γίνουν στην προεκλογική περίοδο ια επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. .
@ Θα μετρήσουν οι στρατηγικές, οι τακτικές και κυρίως το ποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη.
@ Ξεκινάει, λοιπόν, μια εξαιρετικά δύσκολη προεκλογική περίοδος.
@ Και βαδίσουμε στην σκληρότερη εκλογική αναμέτρηση της δεκαετίας.
@ Παρακαλώ… προσδεθείτε.

6 σχόλια

  1. Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΠΟΛΩΣΗΣ ,ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΜΟΝΟΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ .


    ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ .


    ΑΠΛΑ ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ "ΧΑΖΙ".


    ΤΟ ΠΑΤΑΤΡΑΚ ΘΑ ΤΟ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ .


    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΞΙΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ.....ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ.ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΟΙ ΜΑΣΕΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΤΛΠ ΚΤΛΠ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΑΤΕ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ.ΦΩΝΑΧΤΕ ΓΑΥΓΙΣΤΕ ΒΡΙΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟΚΟΜΑΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗΤΟΥ,Ε ΡΕΕΕΕΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι μάλλον αυτονόητο ότι το κομματικό συμφέρον σχεδόν ποτέ δεν συμβαδίζει με το λεγόμενο εθνικό συμφέρον, καθώς στο πρώτο εμφιλοχωρούν, πολύ πιο έντονα, ιδιαίτερα συμφέροντα και ατομικές προσβλέψεις και επιδιώξεις.

    Η έννοια του περίφημου πολιτικού κόστους, για παράδειγμα, αντιφάσκει ευθέως με το συμφέρον της ευρύτερης κοινωνίας, η οποία συναπαρτίζει το εκλογικό σώμα.

    Εντός αυτού του πλαισίου, που γενικά ορίζει την λειτουργία του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, ο πλέον υπεύθυνος πρωθυπουργός δεν μπορεί παρά να αναζητεί κάθε φορά την χρυσή τομή μεταξύ εθνικού και κομματικού συμφέροντος.

    Αυτήν ακριβώς την χρυσή τομή θεωρεί ότι προσεγγίζει ο κ. Καραμανλής με την επίσπευση της διάλυσης της βουλής, η ολομέλεια της οποίας διέκοψε επίσης πρόωρα και προσβλητικά, για την πολιτική τάξη της χώρας, τις εργασίες της.
    Άρα, σχηματικά, επιτρέψτε μου να θεωρήσω ότι «η ώρα του Καραμανλή» γενικά πάει… μπροστά, αλλά αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκην κακό! Είναι όμως ποδηλατικό της πολιτικής κουλτούρας του ανδρός, ο οποίος ταυτίζει στις περισσότερες των περιπτώσεων το κομματικό με το εθνικό συμφέρον.

    Η χρυσή τομή, με άλλα λόγια, εμφανίζεται μάλλον επιχρυσωμένη και χαράσσεται με γνώμονα την ευνοϊκότερη μεταχείριση του Δεξιού κύκλου.
    Αυτή η κουλτούρα, δυστυχώς, συνέχει στο σύνολο του το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ - και όχι μόνον. Οι τελευταίοι μάλιστα δεν απασχολούνται καν με την εύρεση χρυσής τομής, αλλά αποκλειστικά με την χρυσή ευκαιρία που τους δίνεται από την καθημερινή νομή της εξουσίας και από ότι αυτή συνεπάγεται στην Ελλάδα.

    Έτσι βουλευτές, δελφινίσκοι, γαλάζια στελέχη της διοίκησης και ένας ποικιλόμορφος εσμός κρατικοδίαιτων ή απλώς ευνοημένων παιδιών της «νέας διακυβέρνησης», σήκωσαν μπαϊράκι εναντίον του ηγέτη τους, ζητώντας το …αυτονόητο για εκείνους, να αγνοήσει ο πρωθυπουργός την αναζήτηση χρυσής τομής και να κοιτάξει την πελατεία του και τους πραματευτές-πολιτευτές.
    Αντιδρούν έτσι, επειδή κατά βάθος με αυτό τον τρόπο αντιλαμβάνονται τη διάσταση του «εθνικού συμφέροντος», στενά, ατομικιστικά, κομματικά, χυδαία, κυνικά, δηλαδή πρόστυχα.

    Μόνο που αυτή ακριβώς η εμφανής προστυχιά, δεν είναι δυνατόν να διασκεδαστεί άνετα από τον υφιστάμενο μηχανισμό προπαγάνδας της ΝΔ και έτσι δεν μένει καμιά απολύτως δυνατότητα στον κ. Καραμανλή παρά να εμφανίσει τον εαυτό του και την παράταξη του θύμα της εκλογολογίας.
    Έτσι για τον μηχανισμό πατρωνίας της ΝΔ «πρόστυχο» δεν είναι η βρομοκουλτούρα του πελατειακού συστήματος, αλλά η συζήτηση πότε για κομματικούς-προσωπικούς του Καραμανλή ή εθνικούς λόγους ή ακόμη εξαιτίας του συνδυασμού των δύο αυτών αιτίων θα οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές, τις οποίες η ΝΔ γνώριζε ότι δεν μπορεί να αποφύγει – αν και θα μπορούσε να διαχειριστεί πολύ πιο έξυπνα διεξάγοντάς τις ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές.
    Αυτό θα αποτελούσε πράγματι «χρυσή τομή» μεταξύ των εθνικών και των κομματικών παραμέτρων, αλλά κρίθηκε ότι δεν θα εξυπηρετούσε συγκυριακά το προσωπικό συμφέρον του Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τούτη την ώρα στη ΝΔ συγκρούονται το προσωπικό συμφέρον του ηγέτη της παράταξης με τα προσωπικά συμφέροντα του πελατειακού μηχανισμού του κόμματος και η χρυσή τομή θα αναζητηθεί όχι στο επίπεδο «εθνικό-κομματικό», αλλά μάλλον μεταξύ προσωπικού συμφέροντος του Καραμανλή και προσωπικού συμφέροντος των κομματικών οριζουσών της εξουσίας του.

    Μα θα μου πείτε ίσως ότι αυτό αποτελεί …στριπτίζ της διαφθοράς και θα έχετε δίκιο με μια μικρή «ένσταση». Ο κ. Καραμανλής σταθμίζοντας το προσωπικό του συμφέρον συμπεριλαμβάνει την εκτίμηση της αδυναμίας του να διαχειριστεί από εδώ και εμπρός τα λεγόμενα εθνικά θέματα, καθώς τα έφτασε στα όρια των γραμμών που έστω και με μεγάλη ελαστικότητα έθεσε ο ίδιος.

    Ο χρόνος του κ. Καραμανλή στην εξουσία τέλειωσε μια και δεν υπάρχουν πλέον χρονικά περιθώρια «πατριωτικών ελιγμών» στα «εθνικά» και οι μάσκες του υπερπατριωτισμού στον οποίο στηρίζει το ιδεαλιστικό της προφίλ η Δεξιά πέφτουν.
    Με την έννοια αυτή ο κ. Καραμανλής καταφεύγοντας σε πιο-πρόωρες εκλογές δεν σώζει μόνον την υστεροφημία του, αλλά και το προσωπείο της παράταξής του. Μόνον που αυτό είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό από τα …κομματικά αρπακτικά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλες αυτές τις μέρες μετά τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν την Αττική, το βασανιστικό ερώτημα ήταν ποιοι πολιτικοί φέρουν την ευθύνη για την θλιβερή υποχρηματοδότηση, για την πλημμελή πυροπροστασία και την θλιβερών αποτελεσμάτων πυρόσβεση.

    Μια πρώτη απάντηση που πήραμε από την κυβέρνηση αναφορικά με το ερώτημα αυτό, ήταν ότι δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη αφού το κράτος λειτουργεί αποκλειστικά από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ οι πολιτικοί συμπεριλαμβανομένου και του Καραμανλή αποτελούν μια ειδική κοινωνική κατηγορία, η οποία επιβιώνει στηριγμένη στον ξενιστή «δημόσια διοίκηση», άρα και συνεπώς, ότι πρόκειται για ένα είδος κοινωνικού παρασίτου.

    Προσωπικά, αρνούμαι να πιστέψω αυτό το τελευταίο.

    Δεν μπορεί να είναι ακριβές, διότι ένα παράσιτο περιορίζεται στην ζημιά που προκαλεί η παρασιτική επιβίωσή του, ενώ αντίθετα, το πολιτικό προσωπικό δεν παρασιτεί απλώς, αλλά προς γενικότερη τέρψη και διασκέδασή του, απομυζά, νέμεται και καταστρέφει διάφορα υποσυστήματα του ξενιστή, προκαλώντας την σταδιακή μεν, δραματική δε, κατάρρευση του ξενιστή οργανισμού. Ο βασανιστικός προβληματισμός πάντως παραμένει, με το ερώτημα να κρέμεται και να απειλεί επί της ουσίας του συστήματος, επειδή επίκεντρο του προβληματισμού είναι η ύπαρξη –ή μη- ανάγκης πολιτικών προϊσταμένων, όταν όλες οι λειτουργίες τελούνται και οι ευθύνες φέρονται αποκλειστικά από την ίδια την δημόσια διοίκηση.

    Το δεύτερο μέρος της αντίδρασης του νεοδημοκρατικού συστήματος, είναι το πιο κωμικό. Στο ερώτημα δηλαδή για τις ευθύνες των πολιτικών για την πρόληψη και καταστολή της πυρκαγιάς, η «επαίσχυντη και εξαρτημένη», απαντά περί της πιθανής ευθύνης για τον… εμπρησμό! Απάντηση δηλαδή που ναι μεν χρειάζεται, αλλά είναι εντελώς εκτός θέματος. Τρια πουλάκια κάθονται, κι ελάτε τον Σεπτέμβρη…

    Αποφυγή αναφοράς στο θέμα. Προκάτ απαντήσεις για ερωτήσεις που ναι μεν δεν έγιναν, αλλά υπάρχει ο ευσεβής πόθος αυτές να είχαν υποβληθεί. Σκονάκια δηλαδή, όπως κάθε μπουμπούνας και ράθυμος μαθητής…

    Ίσως αυτό συνέβη από την ανάγκη αποποίησης των ευθυνών, αφού έμπρακτα αποδεδειγμένα, οι κυβερνώντες δεν μπορούν να αναλάβουν τώρα, όπως δεν μπορούσαν και στο παρελθόν, καμία ευθύνη. Ίσως το φαινόμενο να οφείλεται σε παρανόηση εκ μέρους της κυβέρνησης για το είδος του πολιτεύματος στην Ελλάδα και την υποχρέωση απολογισμού και λογοδοσίας. Αυτό κερδίζει έδαφος, γιατί είναι κάτι πολύ δικαιολογημένο, αφού η νεοδημοκρατία παρουσιάζει μια κάποια αλλεργική αντίδραση στο άκουσμα και μόνο της λέξης «δημοκρατία». Ίσως πάλι να οφείλεται στην εμπιστοσύνη που έχει -όπως πολλάκις δήλωσε ο Καραμανλής- στους πολίτες, κάτι βέβαια άνευ σημασίας σε δημοκρατίες, αλλά που εμείς, από σεβασμό στη λογική και την δημοκρατία, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να ανταποδώσουμε.

    Όμως, μπορεί η λύση του μυστηρίου να είναι πιο απλή απ’ ότι φανταζόμαστε.
    Ο Καραμανλής, όπως έχει αποδείξει και κατά το παρελθόν, δεν μπορεί, όχι μόνο να δώσει εύστοχες και καθοριστικές απαντήσεις, αλλά ούτε καν να αντιληφθεί την ίδια την ερώτηση.
    Όλοι θυμόμαστε ότι ερωτηθείς διάφορα στο παρελθόν, το ίδιο ακριβώς έπραττε. Όταν για παράδειγμα τον ρωτούσαν «τι σκοπεύετε να κάνετε με το ασφαλιστικό», εκείνος απαντούσε επί δυο ολόκληρα λεπτά ως εξής:
    «Με αποφασιστικά και σταθερά βήματα, η νεοδημοκρατία έχει σχέδιο των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα»,
    για να συνεχίσει ο φωστήρας μας:
    «αυτό όμως που εγώ θα ήθελα να πω, είναι ότι έχω έναν μπατζανάκη, που έχει ένα αγροτικό παρκαρισμένο κάπου στην πόλη, το βουνό ή την θάλασσα. Η θεία μου λοιπόν, έχει ένα αιρκοντίσιον….».

    Καραμανλής…
    Όπως λέγανε κι παλιοί:
    _«τι κάνεις Γιάννη;»
    _«Κουκιά σπέρνω!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ !!!

    123 δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρες σε ταράτσα
    Νέα σημαντική επιτυχία σημείωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου στην πάταξη της μάστιγας των ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας ύστερα από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών, προχώρησαν σε κατ’ οίκον έρευνα σε οικία στην Βασιλική Ιεράπετρας, όπου εντόπισαν 123 δενδρύλλια ύψους..

    ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ
    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ?
    ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΡΩΤΩ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση