GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η προκλητικότητα της εγωπαθούς αυθάδειας...

Από τον Θύμιο Παπανικολάου http://www.resaltomag.gr/ Φαίνεται ότι ο Τεν Κάτε αγνοεί ότι η υστερία δεν είναι ιστορία. Αγνοεί επίσης ότι με το...

Από τον Θύμιο Παπανικολάου
http://www.resaltomag.gr/

Φαίνεται ότι ο Τεν Κάτε αγνοεί ότι η υστερία δεν είναι ιστορία. Αγνοεί επίσης ότι με το να υμνείς τον εαυτό σου είναι ίδιον των μικρών ανθρώπων, εκείνων που καλύπτουν τη μιζέρια τους και την δραματική ανασφάλειά τους με τη θεοποίηση του «εγώ» τους και με προκλητικές δηλώσεις.
Τέτοια καχεκτικά και αλαζονικά «εγώ» θεωρούν την κριτική «έγκλημα».
Το γεγονός ότι έχουν ξεσηκωθεί οι πάντες με τα αλλοπρόσαλλα καμώματά του, από ανθρώπους ιστορικούς της ομάδας και τους φιλάθλους που δίνουν τον όβολό τους για την ομάδα, για τον Τεν Κάτε δεν λέει απολύτως τίποτε.
Για τον δε Αντωνίου (ο οποίος εμφανίζεται μόνο σε κάποιες υποφερτές εμφανίσεις) είναι «γκρίνια».
Ο κόσμος βοά και αυτοί έρχονται να πούνε σε αυτό τον κόσμο να βάλει φίμωτρο και να μη μιλά: τόσο «άξιοι» είναι…
Αυτό που προκαλεί, ωστόσο, περισσότερο, είναι άλλο: Προσβάλλουν, με τη στραταρχική τους αυθάδεια τον κόσμο του Παναθηναϊκού και...

τους ιστορικούς ποδοσφαιριστές του: Δομάζο, Σαραβάκο Λιβαθηνό, και πολλούς άλλους που έχουν ασκήσει κριτική.
Προσβάλλουν τη νοημοσύνη αυτού του κόσμου και την αγωνία του για την ομάδα. Και είναι αυτός ο κόσμος που αγαπά πραγματικά την ομάδα και βλέπει καθαρά, ακριβώς γιατί δεν «αγωνιά» από συμφέρον, ούτε εξαρτήσεις έχει με διοικητικά συμφέροντα, ούτε «παπαγαλάκι» είναι των ποικίλων διοικητικών και γραφειοκρατικών κλικών…
Τώρα βγαίνει ο προπονητής, ο Αντωνίου και τα «παπαγαλάκια» να μας πουν ότι φταίει η «γκρίνια» του κόσμου: Στις κριτικές πάνε να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες.
Μόνο που αυτές οι «κριτικές» (ιδιαίτερα για τη μεταχείριση του Νίνη) δικαιώθηκαν χθες με τη χρησιμοποίηση από την αρχή του Νίνη!!!
Αλλά ας δούμε τα αποστομωτικά «επιχειρήματα» του Τεν Κάτε, αφήνοντας ασχολίαστη την αλαζονική του εγωπάθεια, για την οποία έχουμε μιλήσει πολλές φορές:
Μας είπε ότι είναι αήττητος και μέχρι τώρα ήταν καλύτερος ο Παναθηναϊκός με όσες ομάδες έχει παίξει.
Ξέχασε ο Τεν Κάτε ότι η ομάδα έχει 7 διεθνής!!!
Και μαζί με αυτούς τον Ζιλπέρτο (εθνική Βραζιλίας), το Λέτο και πολλούς άλλους σε επίπεδο διεθνούς παίκτη…
Ξέχασε ο Τεν Κάτε τα εκατομμύρια που δόθηκαν για το ρόστερ της ομάδας.
Φυσικά με τέτοιο υλικό θα είναι η καλύτερη ομάδα.
Και φυσικά με τέτοιο «υλικό» δεν χρειάζεται προπονητής για να είναι καλύτερη ομάδα από τις άλλες (στη Ελλάδα) και να νικά και ΧΩΡΙΣ προπονητή.
Εδώ, όμως είναι το ουσιαστικό πρόβλημα που καμώνεται ο Τεν Κάτε και ο Αντωνίου ότι δεν αντιλαμβάνονται:
α) Ότι με τέτοιους παίκτες νικά μετά βίας και μόνο με εξάρσεις κάποιων παικτών.
β). Με τέτοιους παίκτες διασύρεται από την Καβάλα και θριαμβολογεί για την ισοπαλία…
γ). Με τέτοιους παίκτες και δεν μπορεί να αποκτήσει μια «χημεία» και ένα «πλαίσιο» μέσα στο οποίο θα ξεδιπλώσουν οι παίκτες τις δυνατότητές τους.
Γύρω από αυτά περιστρέφεται η κριτική, γύρω από την ανικανότητα του προπονητή να φτιάξει ένα σύνολο που να παίρνει από τους παίκτες το μάξιμουμ και όχι το μίνιμουμ που παίρνει στα περισσότερα παιχνίδια.
Ο Τεν Κάτε παρασιωπά όλα αυτά τα ουσιώδη που τον αφορούν και μας λέει ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα!!!!!!
Και το χειρότερο: Όταν η ομάδα παραπατάει η γλυτώνει το ναυάγιο την τελευταία στιγμή ΤΟΤΕ φταίνε οι «παίχτες»!!!
Μόνη τους οι παίχτες θα πήγαιναν πολύ καλύτερα.
Δεν θα είχανε και την πίεση των αλλοπρόσαλλων πειραματισμών του προπονητή, ούτε τη δαμόκλειο σπάθη της ψυχολογικής δικτατορίας και των αντιπαιδαγωγικών τιμωριών που επιβάλλει…

3 σχόλια

  1. Επειδή ο κ. Τεν Κάτε έχει αποδειχθεί αλλαζόνας καλό είναι η κριτική μας να απευθύνεται προς τη Διοικηση η οποία είναι και υπεύθυνη γι΄αυτή την αλλαζονεία. Εγώ ξέρω ότι ο ολυμπιακός με λίγες μεταγραφές και με ελλείψεις σε αμυντικές θέσεις καταφέρνει να παρουσιάζει ωραίο θέαμα στους φιλάθλους του. Παίζει μπάλα όωπς και να το κάνουμε. Επίσης ο Κόκκαλης δε δίστασε να σουτάρει τον κετσπάγια για ένα και μόνο άσχημαο αποτέλεσμα αλλά και για την αλλαζονική του συμπεριφορά απέναντι στους δημοσιογράφους και τους φιλάθλους. Αυτός είναι πρόεδρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι φταιει ο Τεν Κατε? Αφου τον κρατανε, καλα κανει. Στον Ολυμπιακο με το παραμικρο, πεφτουν τα κεφαλια. Εδω αραγε τι φοβουνται στον παναθηναικο? Μην τους πουνε οτι αποφασιζουν εν θερμω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολλανδος.... δεν ειναι;Κουφαλα,σαν ολους τους Ολλανδους.Ειδικα τους Ελληνες τους εχουν για τα αρχιδια τους.Τα μουνοπανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση