GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα κριτήρια ψήφου του νεοδημοκράτη...

Από τον Στέφανο Παραστατίδη http://www.epikairo.gr/ Οι ψηφοφόροι χωρίζονται σε κατηγορίες βάσει των κριτηρίων ψήφου. Εύκολα μπορεί κανείς να...

Από τον Στέφανο Παραστατίδη
Οι ψηφοφόροι χωρίζονται σε κατηγορίες βάσει των κριτηρίων ψήφου.
Εύκολα μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει την κατηγοριοποίηση είτε μελετώντας το έργο ενός πολιτικού αναλυτή για τα είδη των ψηφοφόρων είτε εμπειρικά, μετά από σωρεία συμμετοχών σε εκλογικές διαδικασίες.
Αν και μου αρέσει ιδιαίτερα η μάξιμουμ ανάλυση του θέματος, θα περιορίσω τις διαπιστώσεις μου και θα επιχειρήσω να «ταιριάξω» κάποιες κατηγορίες ψηφοφόρων στους 4 υποψήφιους για την προεδρία της Ν.Δ..
Ξεκινώντας από την κ. Μπακογιάννη, θα βάλω δίπλα της τον «ψηφοφόρο-καταναλωτή», αυτόν που διαπραγματεύεται την ψήφο του. Αναμφίβολα, η οικογένεια Μητσοτάκη στηρίζεται από το λεγόμενο «σύστημα». Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εντυπωσιάζει...


με τον τρόπο που κατάφερε να διατηρήσει παρασκηνιακά τους μηχανισμούς συμφερόντων και να τους κατευθύνει με ταχυδακτυλουργικό τρόπο στη θυγατέρα του. Ο νεοδημοκράτης ψηφοφόρος πιστεύει πως η Μπακογιάννη δε διαθέτει τα πολιτικά ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός πρωθυπουργού αλλά είναι ο άνθρωπος που «μπορεί να του κάνει τη δουλειά».
Προχωρώντας στον κ. Αβραμόπουλο, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως προσηλυτίζει την ομάδα των ψηφοφόρων που επηρεάζονται από την εικόνα. Ισχυρός στην επικοινωνία και εχθρός της ρήσης πως «πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού», ο κ. Αβραμόπουλος έχει μάθει να πέφτει στα 4…όπως κι αν τον ρίξει κανείς. Η διεισδυτικότητα του πιθανού ρυθμιστή των εξελίξεων στο χώρο των γυναικών είναι δεδομένη καθότι είναι στατιστικά διαπιστωμένο που το ασθενές φύλο ψηφίζει περισσότερο βλέποντας παρά ακούγοντας.
Ακολουθεί ο κ. Σαμαράς ο οποίος στηρίζεται από τον «ψηφοφόρο-ιδεολόγο». Συνήθως, αυτή η κατηγορία ψηφοφόρων δύσκολα μετακινείται εσωκομματικά και αυτός είναι ο λόγος που ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος εκ των τεσσάρων υποψηφίων που διαθέτει «πολιτικό στρατό». Οι πολιτικές επιλογές του Σαμαρά, με κορυφαία αυτή του μακεδονικού, όπου ρίσκαρε και εν τέλει θυσίασε το πολιτικό του μέλλον εν ονομάτι των πιστεύω του, τον κάνουν προσιτό στους «ψηφοφόρους αρχής» που δε διαπραγματεύονται αλλά ούτε και επηρεάζονται. Πολιτικά, είναι ο καλύτερος όλων. Διαθέτει πολιτικές περγαμηνές που τον κάνουν να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους αλλά παράλληλα κουβαλά το στίγμα της Πολιτικής Άνοιξης που τον αμαυρώνει στις λαϊκές δεξιές συνειδήσεις.
Τέλος, ο κ. Ψωμιάδης απευθύνεται στον «απογοητευμένο ψηφοφόρο». Αυτόν που κουράστηκε από τα δήθεν και τα πρέπει και στο πρόσωπο του Ψωμιάδη αναζητεί την εκδίκησή του. Η επιλογή Ψωμιάδη να συμμετάσχει στην κούρσα της διαδοχής απορρέει από το γεγονός ότι οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι στη βάση της Ν.Δ. κρατούν μεγάλο ποσοστό που ίσως αυξηθεί αν δε διατηρηθεί κατά την εσωκομματική διαδικασία ο επικαλούμενος πολιτικός πολιτισμός. Οπότε, αναμένουμε απόν τον «Ξανθόπουλο της Ελληνικής πολιτικής σκηνής» να χρησιμοποιήσει την τακτική των φυτιλιών για ίδιον όφελος.
4, λοιπόν, είναι οι βασικές λέξεις-κλειδιά που θα καθορίσουν την επιλογή του νεοδημοκράτη ψηφοφόρου για πρόεδρο:
ΣΥΜΦΕΡΟΝ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ-ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ
Καλό βόλι…

20 σχόλια

  1. Ο Πρωθυπουργός διάβασε έκπληκτος τις κυριακάτικες εφημερίδες, όπου διαπίστωσε τα πρώτα χτυπήματα σε βάρος της Τίνας Μπιρμπίλη και του Δημήτρη Δρούτσα, τους οποίους δεν αποδέχεται το βαθύ ΠΑΣΟΚ.


    Οργίσθηκε με τα μεγάλα συγκροτήματα των ΜΜΕ, που από αυτή την Κυριακή κιόλας ξεκίνησαν την προσπάθεια αποδόμησης υπουργών της Κυβέρνησής του, και μάλιστα στελεχών που αποτελούν προσωπικές επιλογές του, καθώς διετέλεσαν για πολλά χρόνια στενοί συνεργάτες του.

    Λες και δεν το ήξερε ή δεν το περίμενε!

    Εμείς το είχαμε γράψει από καιρό πριν και το επισημάναμε χθές σε σχετική μας ανάρτηση για τα κτυπήματα στην ...Τίνα Μπιρμπίλη! Διαβάστε εδώ!


    Κύριε Παπανδρέου αυτοί σε στήριξαν, δέχθηκες την βοήθεια τους, αυτοί διαμόρφωσαν την κοινή γνώμη εναντίον του Καραμανλή και της κυβέρνησης του και εσύ νόμισες ότι έκανες αντιπολίτευση, πίστεψες ότι κέρδισες!

    Πίστεψες ότι έφθασες στην κορυφή γιατί το άξιζες!

    Πίστεψες ότι έπρεπε να γίνεις Πρωθυπουργός!

    Εάν δεν τους κάνεις τα χατήρια σύντομα, μα πολύ σύντομα, θα αισθανθείς την ...αγάπη τους σε όλο της το μεγαλείο.

    Η τακτική τους είναι γνωστή !
    Πρώτα ξεκινούν περιφερειακά, στις προσωπικές σου επιλογές κ. Γιώργο Παπανδρέου και σιγά σιγά θα φθάσουν στον πυρήνα, στην καρδιά του συστήματος, που δεν είναι άλλος εκτός από εσένα προσωπικά!

    Τότε να δείτε πανηγύρια που έχουν να γίνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΨΗΦΟΡΟ ΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ.

    ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΔΙΣ;( ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ).


    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ;


    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙΣ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΙΚΑΝΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΥΣΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ;


    ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΠΡΑΣΙΝΟΑΡΧΙΔΑΚΗ
    ΦΑΣΙΣΤΑΚΙ ΚΑΨΟΚΩΛΗ
    ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
    ΑΛΗΤΗ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΥ
    -ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΑ-

    ΑΝΤΕ ΦΑΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΣΟΥ ΤΩΡΑ
    ΠΡΑΣΙΝΟΣΚΟΥΛΙΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
    ΠΡΟΣ ΝΤΟΡΑ -ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ -ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ -ΚΟΥΒΕΛΟΥ . . . ?
    ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.


    ΝΤΟΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΑΧΟΡΤΑΓΗ, ΑΛΑΖΩΝ ΚΑΙ ΑΜΝΗΜΩΝ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ TO ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΟΥ.
    ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ( ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΕΩΣ ΤΟ 1993) ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΥΛΑ Η ΑΛΛΙΩΣ ΕΦΙΑΛΤΗ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ , ΔΙΕΤΕΛΕΣΕΣ ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ . ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΣ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΣΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ - ΝΤΟΡΙΚΩΝ
    [ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ, ΠΕΤΡΑΛΙΑ, ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ, ΣΙΟΥΦΑ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΠΑΥΛΙΔΗ, ΜΑΓΓΙΝΑ, ΚΑΣΙΜΗ, ΜΠΟΥΡΑ, ΣΓΑΡΔΕΛΗ, ΓΡΙΒΕΑ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ.)

    Ο ΛΑΟΣ ΤΟ 1993 ΣΑΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΟΙΗΣΕΩΝ [ ΑΓΕΤ, ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΞΥΣΤΟ ΚΤΛ KTΛ] ΡΙΞΑΤΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.
    ΑΠΥΘΜΕΝΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΚΕΝΟΛΟΓΙΑ, ΔΙΑΒΟΛΗ.
    Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ
    ( ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ- ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ σελ.42,43]-ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ 1993:
    «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΕΠΡΕΠΕ ΔΕ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΕΡΒΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΒ ΛΑΛΑ.
    Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΚΑΙ Η ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΤΑΝ
    ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΝΤΟΡΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ.
    [Ο ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΙΣΜΟΣ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ)
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΙΞΗ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΞΑΛΗΦΘΕΙ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ , Ο ΜΟΝΟΣ ΔΕ ΤΡΟΠΟΣ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΗΤΑΝ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΟΒΑΡΩΝ ΤΡΙΒΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ,
    ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Ο ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ , ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ ΤΟΥ.
    Ο ΜΟΝΙΜΩΣ ΠΑΡΩΝ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΞΕΝΟΣ ΠΑΡΑΓΩN
    [ εγκάθετοι τηs CIA στο περιβαλλoν του Μητσοτάκη] ΔΙΕΓΝΩΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ Τ ΗΣ Ν.Δ.» (ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΓΡΑΨΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ)
    Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΥΛΑΚΗΣ ΥΠΗΡΞΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΟΧΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΥΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕ.
    ΝΤΟΡΑ ΑΝΥΠΟΛΟΓΗΤΗ ΓΙΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΟΛΙ ΣΤΗΝ Ν.Δ ΚΑΙ ΤΟ 2004 ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝΤΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΝΟΟ ΚΩΣΤΑΚΗ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΠΕΣ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ) ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΘΕΙΣΑ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΤΟΥ 1993 [ ΤΑ ΚΑΛΟΥΜΕΝΑ ΝΤΟΡΑΚΙΑ] ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΝΕΟΝΤΟΡΙΚΟΥΣ ΚΕΝΟΚΡΑΝΟΥΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ [ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ , ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ, ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟ, ΒΑΛΙΝΑΚΗ, ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ, ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΟΝΤΟ, ΝΑΚΟ, ΚΑΛΑΤΖΗ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ, ΣΠΟΥΔΑΡΧΙΔΕΣ ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΥΣ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ).
    ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΆΛΟΓΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΥΤΖΩΘΗΚΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΟΥΖΟΥΣ ΣΟΥ, ΜΕ ΔΕΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
    ( «ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΟΦΟΥ» )
    ΝΤΟΡΑ ΑΝΥΠΟΛΟΓΗΤΗ ΠΑΛΙ ΓΙΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ,
    ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΣΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ( SIEMENS, AEGEAN , ΚΤΗΜΑΤΑ ΒΟΛΟΥ ΚΤΛ) ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΕΙΣ ΥΠΟΥΛΑ ΜΕ ΣΤHΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ AΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ.
    ΝΤΟΡΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ Ο ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ ΣΟΥ.
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΣΗ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ (ΟΠΑΔΟΙ) ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΙΝΤΡΙΓΚΑ ΒΡΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΤΟΡΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ Ο ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ ΣΟΥ.
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΣΗ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ (ΟΠΑΔΟΙ) ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΙΝΤΡΙΓΚΑ ΒΡΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.

    ΝΤΟΡΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕΣ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΗ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΑ
    (ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ , ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΤΛ) ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΧΘΕΝ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.
    ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΟΥ, ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΣ ΜΕΝ, ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΔΕ.
    ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΘΕΤΙΚΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,
    ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΓΗΡΑΤΙΑ ΣΟΥ? (ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ) ΗΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ...!!!
    ΚΥΡΑ ΜΟΥ ΝΤΟΡΑ , Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ, ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ
    ΟΙ ΔΗΜΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΣΟΥ, ΑΡΚΕΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΑΤΕ,
    ΑΡΚΕΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ,ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΑΤΕ..
    ΝΤΟΡΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΤΡΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΣ, ΜΑΖΙ ΔΕ ,
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑ-ΣΙΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΥ ΑΠΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ Ν.Δ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ.
    ΝΤΟΡΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ, ΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ , ΜΕ ΝΕΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΔΙΑΒΛΗΤΑ, ΕΝΤΙΜΑ, ΑΞΙΑ , ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ, ΜΗ ΥΠΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΝΟΔΟΥΛΑ,
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ, ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΕΛΠΙΔΑ, ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓO

    ΜΕΤ’ΑΠΑΞΙΩΣΕΩΣ
    ΚΟΥΚΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ καλη η αναλυση!ακριβως μεσα στο θεμα.Συγχαρητηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 20 Οκτ 2009 12:48:00 μμ



    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠ'ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ .


    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ.


    ΟΡΜΑΤΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά τόσο καιρό γιατί ο Προβοπουλος δεν έλεγε την αλήθεια ? Τελικά απ'οτι ειδαμε η ΝΔ αφησε μια ανεπανορθωτη καταστροφη στη χωρα μας και απορω πως μπορει να υπαρχουν Ελληνες που θα ψηφιζαν ακομα αυτους τους ανθρωπους, που κανονικα θα επρεπε να δικαστουν για τον ολεθρο και τον εξευτελισμο της πατριδας μας.
    ΦΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η δήλωση Σαμαρά στον Ευαγγελάτο, στην συνέντευξη της 19/10/2009 ήταν όλα τα κιλά όλα τα λεφτά.
    Μίλησε σε κάποιο σημείο για φιλελευθερισμό ο οποίος το αποτέλεσμα που παράγει θα διαχέεται στην κοινωνία.
    Έλεος ρε Σαμαρά.
    Άν μας περνάς για τόσο ηλίθιους έχεις κάνει τέτοιο λάθος που δεν θα δείς ποτέ Πρωθυπουργία.
    Άν σπούδαζες τόσα χρόνια στις ΗΠΑ για να μας λες αυτές τις ανοησίες , κρίμα τα λεφτά του πατέρα σου.
    Καλός είσαι όμως σε ένα πράγμα.
    Διόρισες όλους τους " ανάπηρους" της Πύλου στις πρεσβείες και τα προξενεία της υφηλίου όταν ήσουν υπουργός Εξωτερικών.
    Πες τουλάχιστον , θα σας διορίσω όλους στο δημόσιο.
    Ακούγεται πιό πιστευτό.
    Άκου θα παράγουν οι καπιταλιστές και θα μοιράζουν το προιόν της εργασίας τους στο λαό. Τι σουρεαλισμός είναι αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΕΥ ΤΗΝ ΕΙΠΕΣ ΠΑΛΙ...

    ΧΑΣΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο κούκλε είσαι σωστός, αντιγράψτε το άρθρο του σε όλο το ίντερνετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O ND psifoforos, tha psifisei th Ntora, giati exei varethei me ta karamanlakia kai to xontro! eleos me to bouxesa pou to paizei kai yperano, ANTE GEIA loipon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν το να σε πιστεύουν χιλιάδες άνθρωποι, να σε εκτιμούν άλλοι τόσοι, να περιμένουν από σένα το όραμα για μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη είναι μηχανισμός, τότε ναι! Η Μπακογιάννη είναι τίγκα στο μηχανισμό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ε όχι και να κατηγορούμε τη Ντόρα για μηχανισμούς! Αν γυρίσουμε 10-12 χρόνια πίσω θα διαπιστώσουμε ότι τραγική μειοψηφία ήταν όποιος υποστήριζε την Ντόρα (στο κόμμα, όχι στην κοινωνία). Με τη συνέπεια και τη στάση της άλλαξε αυτό το δεδομένο και σήμερα είναι το απόλυτο φαβορί για την αρχηγία.

    Οπως έχω ξαναπεί, μας αρέσει δεν μας αρέσει, μας βολεύει δεν μας βολεύει εκείνο που διαχρονικά έχει αξία στη πορεία ενός πολιτικού είναι η άποψη των πολιτών. αυτό που λέμε κοινή παραδοχή.

    Κατά κοινή παραδοχή λοιπόν η Ντόρα πέτυχε, από όποιο πόστο υπηρέτησε την Πατρίδα ή την παράταξη. Πέτυχε και άφησε έργο ως ΥΠΕΞ, πέτυχε και άφησε έργο ως Δήμαρχος, πέτυχε και άφησε έργο ως Βουλευτής Ευρυτανίας.

    Επιπλέον, στη διαδρομή της έχει να επιδείξει μόνο νίκες και πρωτιές. Αυτό, ακόμη και στους πιο κακόπιστους, θα έπρεπε να σημαίνει ότι η αποδοχή της από τους πολίτες δεν είναι απλά μεγάλη αλλά η μεγαλύτερη - μακράν - σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα στελέχη της ΝΔ. Άποψη που επιβεβαιώνεται και από όλες τις δημοσκοπήσεις.

    Εκείνο που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει σήμερα είναι ποιος θα είναι ο αρχηγός που θα ξανακάνει τη ΝΔ γρήγορα κυβέρνηση. Αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται γι' αυτό δε με αφορά η άποψη του - σε αυτή τη φάση, όχι γενικώς βέβαια. Αν όμως κάποιος θέλει να ξαναποκτήσει η ΝΔ κυβερνητική προοπτική τότε δεν έχει άλλη επιλογή.

    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Φίλε "Ανώνυμε", δεν έστειλε ο λαός τη ΝΔ στην αντιπολίτερυση το 1993 αλλά η προδοσία εκ των έσω. Του Σαμαρά κυρίως, αλλά όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ρε παιδιάαααααααα! φάγατε το σχόλιο μου; δε σας άρεσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα κριτηρια επιλογης του νεου ηγετη της ΝΔ πρεπει να ειναι: η μακρα και επιτυχημενη πολιτικη πορεια , οι αποδεδειγμενες ηγετικες ικανοτητες που σε θεσεις ευθυνης, αλλα κυριως η ΠΙΣΤΗ και ΑΦΟΣΙΩΣΗ στην παραταξη.

    Θεωτώ ότι μόνο η Ντόρα συγκεντρώνει όλα αυτά τα στοιχεία. Όταν οι άλλοι φεύγανε και ιδρύανε νέα κόμματα, η Ντόρα ήταν εκεί και έδινε αγώνες για την παράταξή της ακόμα και σε δύσκολα χρόνια.
    Άλλωστε γιατί να δώσουμε την αρχηγία στον Σαμαρά ή στον Αβραμόπουλο? Ήδη δοκιμάστηκαν στην ηγεσία ενός κόμματος και απέτυχαν? Πρέπει να τους αφήσουμε να αποτύχουν ξανά? "Δις εξμαρτείν ουκ ανδρος σοφού"!

    Όσο για τους μηχανισμούς που λέτε: ακούσατε τις χθεσινές δηλώσεις της Καλατζάκου ότι υφίσταται μια ιδιότυπη τρομοκρατια στη Μεσσηνια από τους μηχανισμους του Σαμαρα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. χαχαχαχχααχαχαχαχχα

    πολυ βαθυστοχαστο!

    αλλο εχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Την Ντόρα δεν θα την ψηφίσω γιατί ότι και να λέει ο μηχανισμός της (που δεν υπάρχει είπαμε) ούτε ιδιαίτερο έργο είδαμε ούτε συνέπια. Αντίθετα ακούστηκαν πάρα πολλά για οικονομικές συναλλαγές που ξεκίνησαν από την ΖΗΜΕΝΣ και έφταναν στην AEGEAN. Ο Αβραμόπουλος δεν τα πήγε άσχημα σε ένα δύσκολο υπουργείο και ο Σαμαράς πάλεψε για τα πιστεύω του αλλά δεν είδαμε και τίποτα ιδιαίτερο μετά. Μάλλον το άρθρο έχει δίκιο. Σαν γυναίκα θα ψηφίσω τον Αβραμόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ΝΜ ενώνει την παράταξη για πολλούς λόγους, που δεν μπορούν να επικαλεστούν οι αντίπαλοι της.

    1. Είναι «μπροστάρισα» σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, από τότε στην Ευρυτανία μέχρι και σήμερα, με τις πρωτιές της σε όλες τις εκλογικές μάχες.

    2. Δεν έχει «αφήσει» την παράταξη, έχει δώσει μάχες σε όλα τα επίπεδα και έχει στηρίξει τον εκάστοτε αρχηγό της, χωρίς να κρύβει την ηγετική της φυσιογνωμία και τις θεμιτές φιλοδοξίες της. Ειδικά στις δυο τελευταίες δύσκολες αναμετρήσεις, στήριξε τον ΚΑΚ με όλες της τις δυνάμεις.

    3. Έχει την αποδοχή στελεχών, ψηφοφόρων και φίλων… όπως αυτό είναι πασιφανές από τις όποιες δημοσκοπήσεις…

    4. Και φυσικά δεν πηρέ το δαχτυλίδι από κανέναν, αλλά θα διεκδικήσει και θα κερδίσει την μάχη της ηγεσίας, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την αναγέννηση της παράταξης.

    όταν ο Α.Σαμαράς ανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η Ντόρα είναι η μόνη που ξέρει να δίνει μάχες μέχρι την τελευταία στιγμή και να βγαινει παντα πρωτη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση