GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι κάνουμε χωρίς άχρηστους;...

Από τον Δημήτρη Τσακαλία http://blog-akis.blogspot.com/ . Μαυρομελέτα κι έρχεται Γιατί δε βγάλατε τον Λευτέρη Ζαγορίτη, το παιδί που διέλυσε...

Από τον Δημήτρη Τσακαλία
http://blog-akis.blogspot.com/
.
Μαυρομελέτα κι έρχεται
Γιατί δε βγάλατε τον Λευτέρη Ζαγορίτη, το παιδί που διέλυσε την κομματική οργάνωση της ΝΔ, αν και τη χρειαζόταν για να ξαναβγεί βουλευτής που δε βγήκε; Λίγο ήτανε αυτό που έκανε; Βέβαια, ας μην σας διέτασσε να μαυρίσετε όσους σας στενοχώρησαν. Καλά να πάθει.
Πού οδεύομεν, κυρίες και κύριοι, χωρίς τα ίδια και τα ίδια; Ούτε ο Παπαληγούρας βγήκε, ούτε ο αιώνιος μπελάς Αχιλλέας Καραμανλής και καλά που δε βγήκε η Φεβρωνία Πατριανάκου, αλλά γιατί δεν βγάλετε την Πετραλιά, που ήταν βαρύ όνομα; Μη σας πέσουν τα νεφρά; Τι θα έχουμε να λέμε τώρα χωρίς την Φάνη Πετραλιά Πάλλη, όπως είναι η σωστή σειρά των επωνύμων, πατρικού και συζύγου;
Γιατί δεν βγάλατε τον Δημήτρη Κωνσταντάρα με τον ΛΑ.Ο.Σ; Προτιμάτε να τον...

ξαναφάμε στη μάπα σε καμιά λάιφ στάιλ κωλοφυλλάδα; Ή να ξανασχοληθεί με τη σύνθεση τραγουδιών; Γιατί δεν βγάλατε βουλευτή τον Αλογοσκούφη με την πλούσια δράση; Γιατί τον ξεφτιλίσατε εις τριπλούν; Δε φτάνει που δε βγήκε βουλευτής, δε φτάνει που τον πέρασε ακόμα και η Κουντουρά με το γραφείο άτακτων μοντέλων σε υψηλή τιμή του ανδρός της, που ούτε αυτή βγήκε, η χειρότερη ξεφτίλα τρίτη και φαρμακερή που κάνατε στον Αλογοσκούφη είναι που βγάλατε βουλευτή τον αντικαταστάτη του τον Παπαθανασίου. Μιλάμε για τον ηλεκτρολόγο μηχανικός που ο πανέξυπνος Κώστας τοποθέτησε στο υπουργείο Οικονομία και Οικονομικών και μετά την τελευταία συνάντησή του με τον Αλμούνια τον ανάγκασε νʼ αναφωνήσει: «Έλληνες, φέρτε μου κάποιον που να γνωρίζει τι είναι ο ΑΕΠ».
Γιατί δεν βγάλατε την Παπακώστα; Όλο λόγια ήσαστε, αλλά η γλωσσού ροδάνι δε σας άρεσε.
Γιατί δεν βγάλατε στη Βουλή την Αλίκη Αρβανιτίδη, συζ. Πασχάλη, το κέρατό μου μέσα;
Γιατί, ρε ούφατα δε βγάλατε βουλευτή τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς; Γιατί δε στείλατε στη Βουλή τον άνθρωπο που το έχει απωθημένο να δει εξωγήινους;
Στενοχωρήθηκα που δε βγήκε ο Άρης Σταθάκης. Ένα σοβαρό άνθρωπο είχαν στο δρόμο τους και τον πέταξαν έξω για να μην τους πει ότι πρέπει να οδηγούν σαν άνθρωποι.

9 σχόλια

  1. ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΑΛΑΚΑΣ.
    ΡΕ...ΧΑΜΕΝΕ
    Ο ΘΕΙΟΣ ΤΩΝ ΞΗΡΩΝ 17Ν ΕΙΣΑΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναί αλλά βγήκε βουλευτίνα,συγγνώμη βουλευτής ήθελα νά πώ,ό/ή σεξολόγος κοκκινομάλλα!!
    (Έχει πάρει στό κυνήγι,όλα τά τεκνά τού Πειραιά!)
    Αμ τόν μπουμπούκο,??
    Μήπως τήν φωνή τής Επανάστασης τήν ξεχνάς όμως,καθώς καί τήν Κερκυραία πρασινομάτα,ώς καί τήν Φωφώ μας!!
    Λίγοι είναι αυτοί,γιά τήν αναβάθμιση τής βουλής καί τών θεσμών μας??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι από τις, όχι τόσο συνηθισμένες , περιπτώσεις , στην χώρα μας ,που μια κυβέρνηση φεύγει με τόσο ταπεινωτικό τρόπο. Πήγαμε σε πρόωρες εκλογές με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Κατέρρευσε ο μύθος πως κανείς δεν κάνει πρόωρες εκλογές για τις χάσει. Πολλά στελέχη τις κυβερνήσεως και των οργάνων του κόμματος καταψηφίστηκαν από τους οπαδούς του και δεν εκλέχθηκαν. Αυτό κι αν είναι αποδοκιμασία... Αρκετοί από αυτούς εγκαταλείπουν την πολιτική , μερικοί πρόωρα. Ο ίδιος ο αρχηγός φέρεται να αποχωρεί στο άνθος της πολιτικής του ηλικίας. Ο πρώτος του ψηφοδελτίου επικρατείας, δηλαδή ο σίγουρος να εκλεγεί και άρα να συνεχίσει την πολιτική του σταδιοδρομία, αποχωρεί της πολιτικής!!
    Ο Κώστας Μητσοτάκης πριν από 3 χρόνια ,περίπου, είχε πει ότι όταν ήταν πρωθυπουργός πήγαινε στο γραφείο του στις 6 πμ και έφευγε το βράδυ. Αυτό σε αντίθεση με τον αποχωρήσαντα πρωθυπουργό που ελάχιστα απασχολείτο. Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης είπε ,χθες ακόμα, ότι επί Κων/νου Καραμανλή (θείου) οι υπουργοί "νιώθαμε" την ανάσα του πρωθυπουργού στο σβέρκο μας καθημερινά, ενώ τώρα....!!!
    Δηλαδή όλοι γνώριζαν την ανεπάρκεια του Κώστα και αντί να τον αντικαταστήσουν , ως μεγάλη συντηρητική παράταξη, με άλλον ικανό, μιλούσαν για το "πολιτικό κεφάλαιο" Καραμανλή. Ακόμα και τώρα ο Παναγιωτόπουλος χαρακτηρίζει τον Κώστα πολιτικό ογκόλιθο.
    Ας μην ψάχνουν αλλού τα αίτια της ήττας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ δέν θά κάνω λογοπαίγνειο μέ τό
    επίθετο σου στήν Ν. Αφρική καί
    Αυστραλία.
    Λίγο-λίγο αντικειμενικός δέεν μπορείς
    νά είσαι?
    Οί ΠΑΣΟΚοι τρώνε από τίς προμήθειες
    σου.
    Ά ρέ Λούλη είσαι ¨νύχτα στάσου"
    μπροστά μου.
    Ο.Κ. έχασε η Βενετιά βελόνι.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακολουθεί η επιστολή βόμβα του Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, την 24η Ιουνίου 2007 προς τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή επιστολή, με την οποία του γνωστοποίησα την εξοδό μου από την ενεργό πολιτική, για λόγους πολιτικής ηθικής και αξιοπρέπειας.
    Το πλήρες κείμενο της επιστολής μου έχει ως εξής:

    Αγαπητέ Πρόεδρε

    Με την επιστολή μου αυτή, σε ενημερώνω έγκαιρα για την απόφαση μου να μην πολιτευτώ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

    Θέλω να σε ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου έδωσες, επί δυο χρόνια στο ΥΠΕΘΑ να αποδείξω ότι, όταν και όπου υπάρχει ασυμβίβαστη πολιτική βούληση, η μάχη κατά της διαφθοράς στο τέλος κερδίζεται, παρά την απίστευτη εσωτερική υπονόμευση που συνάντησα και τη λυσσαλέα αντίδραση των ισχυρών οργανωμένων και κατά της κάθαρσης διατεταγμένων συμφερόντων.

    Η συνέχεια είναι γνωστή…

    Επιπλέον, εξοικονομήσαμε στη διετία πάνω από 1,5 δις ευρω και υλοποιήσαμε σχεδόν ολόκληρο το κυβερνητικό πρόγραμμα της τετραετίας, πεπραγμένα τα οποία η κυβέρνηση ουδέποτε αξιοποίησε, όπως συνέβη ή συμβαίνει και με πολλές άλλες επιτυχίες της.

    Η απόφαση μου, δεν οφείλεται μόνο στην απαράδεκτη προσωπική προσβολή που δέχτηκα .....
    oφείλεται, κυρίως, στο ότι διέφυγε οριστικά η μεγάλη και μοναδική ευκαιρία της πλήρους κάθαρσης, .........Ποιοί και γιατί συμβιβάστηκαν, ποιοί και γιατί υποχώρησαν, ποιοί και γιατί ενέδωσαν και με ποιά ανταλλάγματα, το μέλλον θα το δείξει.

    Έτσι λοιπόν, δεν είναι τυχαίο, ότι ακόμα και σήμερα, η πλειοψηφία των άξιων, των ικανών και των έντιμων πολιτών και πολιτικών, εξακολουθεί να καταδυναστεύεται από την μειοψηφία των κάθε λογής επιτηδείων, οι οποίοι, ελισσόμενοι και συναλλασσόμενοι καταλλήλως στους διαδρόμους αυτού του συστήματος εξουσίας, καταφέρνουν και πάλι να παρακάμπτουν ατιμωρητί τούς αδύναμους θεσμικούς του φραγμούς και τις χαλαρές άμυνές του.

    ........
    .........

    Είναι απαράδεκτη έως υπονομευτική, η συνήθης πλέον, αλλά αήθης τακτική της εξομοίωσης όσων υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον με εκείνους που λοξοδρόμησαν προς την ιδιοτέλεια και τον συμβιβασμό. Οι ευθύνες όμως πάντοτε προσωποποιούνται, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

    Φτάσαμε σε τέτοιο σημείο, ώστε οι υπόλογοι του παρελθόντος να εμφανίζονται σήμερα ως οι αδέκαστοι τιμητές μιας ισχυρής κυβέρνησης με πληθώρα αξιολογώτατων και εντιμώτατων στελεχών εν ενεργεία και εν αναμονή και με θετικότατο έργο. .........
    Η παράταξη αυτή, διαθέτει και προβάλλει όταν απαιτείται υψηλές αντιστάσεις, μεγάλες αντοχές και μηδενικές ανοχές, αρκεί να ενεργοποιηθούν τα ισχυρά ηθικά και πολιτικά αντανακλαστικά της.

    ...........

    Όλη αυτή η κατάσταση, Πρόεδρε, αδικεί κατάφωρα την Ελλάδα και τους Έλληνες και εκθέτει την παράταξη στα μάτια και τη συνείδηση του εκλογικού σώματος ανεπανόρθωτα. Οι ευθύνες έναντι των συμπολιτών μας, χάρη στους οποίους και προς χάρη των οποίων εμείς οι πολιτικοί υπάρχουμε, βαρύνουν όλους μας, στο βαθμό που είτε ασκούμε τέτοιου είδους εξουσία ή συμμετέχουμε σ΄ αυτήν, είτε την ανεχόμαστε και δεν την ανατρέπουμε ως οφείλουμε.

    Διαχωρίζοντας την θέση μου από όλα τα παραπάνω απογοητευτικά φαινόμενα, θα στηρίζω πλέον και θα υπηρετώ την παράταξη ως απλό, αλλά ενεργό μέλος, με ισχυρή φωνή και παρουσία, ...... τιμώντας έτσι την Ελλάδα και τους Έλληνες, όπως πραγματικά τους αξίζει.

    Πάτρα, 24 Ιουνίου 2007

    Με ιδιαίτερη εκτίμηση
    Σπήλιος Π. Σπηλιωτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναδημοσίευση από το Ρεσάλτο

    Από Δημήτρη Αλευρομάγειρο

    ΕΠΕΙΓΟΝ
    —————–
    Προς τον Αξιότιμον Κυριον Πρωθυπουργον,
    Κοινοποιηση,
    -Αρχηγους των εν τη Βουλή Κομματων,
    -Αρτι νεοεκλεγέντες βουλευτές του Ελληνικου Κοινοβουλίου,[δυο εκ των οποίων εχω και σταυροδοτησει]
    -Προεδρον της Κυπριακής Δημοκρατιας,
    -Αρχηγους των Κυπριακων Κομματων,
    -ΜΜΕ και Εφημερίδες Ελλαδας- Κυπρου,

    Αθηνα 7η Οκτωβριου 2009,

    Αξιότιμε Κυριε Πρωθυπουργέ,
    Κυριες και Κυριοι,

    1. Παρακαλω δεχθειτε τα θερμα μου συγχαρητήρια για την πανηγυρικη σας εκλογη,με ποσοστο 43,92% των εγκύρων ψηφοδελτίων [ή 3.012.373 ψηφοφόρων]

    2. Μετα την βαθυτατη αντιθεση μου και καθολικη πικρια και αγανακτηση για την καταργηση των Υπουργειων Μακεδονιας -Θρακης και Αιγαιου καθως και την καταργηση του ορου “Εθνικής” απο το [νυν] Υπουργειο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευματων, δύνασθε να μας εξηγείσετε ποιος ο Λογος της επιλογης του Κυριου Δημήτρη Δρουτσα ως Αναπληρωτου Υπουργού Εξωτερικών;

    3. Γνωρίζετε οτι ο (πανελληνιως άγνωστος μέχρι σήμερα),κυριος Δρουτσας μετειχε στην υπό τον Κυριο Χάνευ συντακτικης επιτροπη καταρτισης του παναθλιου σχεδιου Ανναν το οποιο απέρριψε με 76% ο περηφανος Κυπριακος Λαος (και εν πασει περιπτωσει, οπως γραφει και η σημερινη Καθημερινη ειναι και φανατικος υποστηρικτης αυτου του παναθλιου Σχεδίου;;; )

    4. Τα 3.012.373 ψηφοφόροι που σας έφεραν αυτην την εκπληκτικην νίκη γνωρίζανε εκ των προτέρων αυτες σας τις προθεσεις; Γιατι δεν ενημερωσατε προεκλογικως τον Ελληνικον Λαον; Αυτο συναδει με τις δημοκρατικες ευαισθησίες σας, οπως επαίρεσθε;

    Αν οχι, με ολον το Σεβασμον προς το ύψιστον τιμητικον σας Λειτουργημα στο οποίον σας ετοποθετησε ο Ελληνικος Λαός, θα μου επιτρέψτε να το ονομάσω [λιαν επιεικως] ως υφαρπαγη ψηφων .

    Με εκτίμηση προς το ύψιστον λειτουργημα σας,

    Δημητρης Αλευρομαγειρος,
    Αντιστρατηγος ε.α,
    Επιτιμος Γενικος Επιθεωρητης Στρατου[επιλεγεις εις τον βαθμον του Αντιστρατηγου απο το ΚΥΣΕΑ ,την 23ην Δεκεμβριου 1993, Προεδρεύοντος του Πρωθυπουργου Ανδρέα Παπανδρέου και Υπουργεύοντος στο Υπουργειο Εθνικης Αμυνας κ. Γερασιμου Αρσένη]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν είναι αλήθεια όσα γράφονται για το πλιάτσικο στα υπουργεία και στις δημόσιες υπηρεσίες , αν πράγματι οι πρώην υπουργοί σαν κλεφτρόνια άδειασαν τα υπουργεία ; που είναι οι εισαγγελείς να τους μαζέψουν με την διαδικασία του αυτοφώρου ;
    Κύριε Βενιζέλε , όλα αυτά που βούτηξαν δεν αποτελούσαν δημόσια περιουσία ;
    Η κλοπή και η καταστροφή της δημόσιας περιουσίας δεν είναι κακούργημα ;
    Γιατί μέχρι τώρα δεν έχετε κινήσει τον κοιμισμένο μηχανισμό της δικαιοσύνης ;
    Μήπως έτσι προετοιμάζετε και την εικόνα των δικών σας υπουργείων , όταν θα έρθει η ώρα να αποχωρήσετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οταν οι ψηφοφοροι δεν λαμβανονται υπ'οψιν, οταν τα κομματικα οργανα διορίζονται ανωθεν,οταν το κομμα γινεται αρχηγικο,τοτε οι νομοι που ψηφιζονται εκπορευονται απο ανωθεν(δηλ δεν τους επιβάλει οι κοινωνια)
    με αποτελεσμα να ειναι εις βαρος του λαου,τοτε και εσυ ζαγοριτη-κοπριτη πας για παντα σπιτι σου.

    και φυσικα πας σπιτι σου πλουσιος και στα αρχιδια σου για τους αλλους
    αλλα πισω εχει η αχλαδα την ουρα....
    μαν-βελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση