GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αστερίξ και σία...

Aπό τον Γιάννη Μυλωνά http://syllektiko-pazari/ . Ο οξύθυμος Γαλάτης, «παιδί» των Ρενέ Γκοσινί (σενάριο) και Αλμπέρ Ουντερζό (σκίτσα). «γε...

Aπό τον Γιάννη Μυλωνά
http://syllektiko-pazari/
.
Ο οξύθυμος Γαλάτης, «παιδί» των Ρενέ Γκοσινί (σενάριο) και Αλμπέρ Ουντερζό (σκίτσα).
«γεννήθηκε» στις 29Οκτωβρίου 1959 και γραφτηκε στα γαλλικα.
Μετά τον θάνατο του Γκοσινί (1977) ο Ουντερζό συνεχίζει ως σήμερα τις ιστορίες με τους κατοίκους του Γαλατικού Χωριού που αντιστέκεται στους Ρωμαίους.Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ και οι λοιποί Γαλάτες που αντιστέκονται στο ζυγό των Ρωμαίων, κλείνουν φέτος τα 50 τους χρόνια.
Με αφορμή την επέτειο αυτή ο Αλ.Ουντερζό δημιούργησε ένα καινούργιο λεύκωμα με σύντομες ιστορίες του Αστερίξ, στο οποίο έχουν...

συγκεντρωθεί 56 σελίδες με ανέκδοτα κόμικς.
Το λεύκωμα αυτό θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα από τις εκδόσεις Μαμούθ Κόμιξ.
Στο Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνεται από τις 22 Οκτωβρίου έκθεση αφιερωμένη στον διάσημο ήρωα.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια εικαστική διαδρομή του Αστερίξ στην Ελλάδα, μέσα από εξώφυλλα, βινιέτες, βιβλία και ήρωες του σύμπαντος του Αστερίξ.
Με την ευκαιρία αυτή, Έλληνες και Γάλλοι σκιτσογράφοι θα συναντηθούν για να συζητήσουν το μέλλον των κόμικς.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 21 Νοεμβρίου.
Στην Ελλάδα ο Αστερίξ πρωτοκυκλοφόρησε στα τέλη της δεκαετίας το 60 από τις εκδόσεις Σπανός. Το 1978 τα δικαιώματα απέκτησε η AΝGLO-HELLENIC AGENCY του Ψαρόπουλου η οποία κυκλοφόρησε σταδιακά όλα τα τότε υπάρχοντα άλμπουμ της σειράς. Από το 1989 οι ιστορίες του Αστερίξ κυκλοφορούν από τη Μαμούθ COMIX σε άλμπουμ των 50 περίπου σελίδων.

4 σχόλια

  1. ΕΙΣΑΙ ΔΕΞΙΟΣ;
    ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΤΟ!
    Άρπαξες ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ μια θέση STAGE κινούμενος εν κρυπτώ, χρησιμοποιώντας την κομματική σου ταυτότητα, εις βάρος του οποιουδήποτε που θα την ήθελε και αυτός με άλλες ισότιμες διαδικασίες, προσδοκώντας μονιμότητα έστω και αν δεν προβλέπετε, από την ίδια την ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ, και τώρα σου λένε στα τσακίδια τα κομματόσκυλα του Πασόκ, που ευαγγελίζονται κανονικές, αδιάβλητες, και με διαγωνισμούς προσλήψεις μην κωλώνεις!
    Διαμαρτυρήσου! Γράψε την αντίθεση σου παντού, κατέβα στους δρόμους, βγες στα κανάλια, κάνε την παρουσία σου αισθητή, δεν είσαι όποιος όποιος, ΕΙΣΑΙ ΔΕΞΙΟΣ!
    Δεν είσαι η πλέμπα που μπορεί και περιμένει άθλιες δημοκρατικές διαδικασίες πρόσληψης, δώστους το να το καταλάβουν ότι μια πρόσληψη στο Δημόσιο απαιτεί ευλυγισία, τσαμπουκά, πέρασμα πάνω από τα πτώματα των μοιρολατρών, που ονειρεύονται κανονικούς διαγωνισμούς, δεν είναι παίξε γέλασε, με αυτήν σου την κίνηση αποδεικνύεις ότι έχεις φαντασία, δύναμη, πρωτοβουλία, όλα δηλαδή για να είσαι ένας επιτυχημένος υπάλληλος για το καλό των συμπολιτών σου!
    Δεν σου ανανέωσαν την σύμβαση που εσύ υπέγραψες ότι θα έχει διάρκεια 5,10, 15, 20, μηνών;
    Μην κωλώνεις, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΉΣΟΥ!
    Απαίτησε να σε πάρουν ΜΟΝΙΜΟ, ΟΧΙ STAGE KAI ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ,
    Μ Ο Ν Ι Μ Ο!
    Σου κατάργησαν την ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ που μέσω αυτής και της ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ, στον επόμενο ΜΑΙΜΟΥ, διαγωνισμό θα είχες στρογγυλοκάτσει στην μονιμότητα; ΑΓΩΝΙΣΟΥ!
    Δώσε τους να καταλάβουν ότι με τους ΔΕΞΙΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ!
    Σου λένε δηλαδή ότι οι άλλοι, η πλέμπα της εργατικής τάξης εκτός STAGE ΔΗΜΟΣΙΟΥ, Η ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ; Δείξε τους εσύ αντράκι μου τα αρχίδια σου, και συ κοπελιά το μουνί σου με μια πολύ αντρική χειρονομία, και πέστους ότι εκεί έχετε γραμμένη την υπόλοιπη εργατιά!
    Μην αφήσετε τα πράγματα στην τύχη τους, αγωνιστήκατε, φιλήσατε κατουρημένες ποδιές για αυτή τη θέση και τώρα θα την παραδώσετε αμαχητί; Ο Χ Ι !
    Σας λένε ότι με τις συνεχείς ανανεώσεις που κάνατε δεν αφήνατε περιθώρια για άλλους εργαζόμενους να αποκτήσουν εμπειρίες; Πείτε τους ΝΑΙ ! Το κάναμε για το καλό της Ελλάδας, για το καλό της Πατρίδας μας, για το καλό της Οικογένειας, για το καλό της Εκκλησίας!
    Τώρα θα μου πείτε τι δουλειά έχουν όλα αυτά με τις απατεωνιές που κάνατε; Πέστε τα εσείς και ότι κολλήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε βρε λύσσα κακιά με τα γαλάζια παιδιά που με τα stage γεμίσανε το δημόσιο από αρκετούς και προπαντός από αυτούς που τα διορίσανε…τα καημένα τα παιδιά και από διάφορα κανάλια που διψούν να γεμίσουν με εικόνες, από διαδηλώσεις εκ μέρους τους, να δουν την κυβέρνηση να γονατίζει ματωμένη μπροστά τους, αποκαλούνται, ΝΕΟΙ, επίτηδες επειδή η λέξη αυτή δημιουργεί συμπάθεια.
    Φαρισαίοι και Υποκριτές! Όταν αυτοί οι ΝΕΟΙ αρπούσαν τις θέσεις στο Δημόσιο αδιάντροπα που είσασταν; Δεν υπήρχαν άλλοι ΝΕΟΙ εκτός από αυτούς με τις κομματικές πλάτες;
    Ήταν λίγα τα χρήματα; Ναι αλλά με την μέθοδο της συνέντευξης ΜΑΙΜΟΥ και τα μόρια που παίρνανε, στον πρώτο ας πούμε διαγωνισμό θα ήταν μπροστά από τους άλλους κατά ΕΝΕΝΉΝΤΑ τα εκατό και εκεί ήταν το ζουμί, γι’ αυτό χτυπιόντουσαν να μπούνε έστω με τα λίγα χρήματα!
    Βρε τα αθώα πλάσματα που ένα πρωί ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΉΣΟΥΝ, ήρθε ένας κακός λύκος και τα άρπαξε στις δοντάρες του από το σβέρκο και τα πήγε κολοσούρνοντας μέχρι τον τόπο που θα δουλέψουν και τους είπε, ΣΚΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ!
    Βρε τα αθώα παιδιά που δεν ήξεραν, δεν άκουσαν, δεν είδαν τίποτα, δεν πήραν χαμπάρι όταν η μαμά και ο μπαμπάς τα στέλνανε στο αρμόδιο κομματικό γραφείο να δώσουν εξετάσεις και παρουσία για να προσληφθούν παρατύπως και αδιάντροπα σε βάρος των άλλων ΠΑΙΔΙΩΝ, ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΕΩΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΧΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ!
    Βρε τα αθώα παιδιά ιδίως τις παιδούλες που στόλιζαν πλείστες από αυτές με άκρως ιδιαίτερο sex apel παρουσία τα γραφεία των υπουργών, των γραμματέων, των τμηματαρχών, ( σε ένα υπουργό κατά την παράδοση του υπουργείου του, εθεάθησαν περίπου είκοσι ναι είκοσι μούνες μοντέλες άγνωστες στους υπόλοιπους εργαζόμενους μέχρι εκείνη την ώρα με πρόσληψη stage και προφανώς η μόνη δουλειά που έκαναν ήταν να το ξύνουνε και να του τα ξύνουνε.
    Κατά τα άλλα ο πρώην υπουργός θεωρεί τον εαυτό του ικανότατο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, στα κανάλια που και σήμερα βγαίνει είναι από τους υπεράνω και έντιμους!
    Βρε τα αθώα παιδιά που και μεταξύ τους βγάζανε τα μάτια τους , ποιος από αυτός και αυτές θα αρπάξει αδιάντροπα, ξετσίπωτα, και παρατύπως την όποια θέση, ποδοπατώντας κάθε έννοια δικαίου, κάθε όνειρο ενός άλλου παιδιού, κάθε φιλοδοξία ενός άλλου παιδιού ικανότερου από αυτούς,
    Βρε τα αθώα παιδάκια που τώρα που σφίξανε οι κόλοι, σφίγγονται στις καρέκλες τους μην τυχόν και τις χάσουν, αδιαφορώντας αν εκτός από αυτούς και αυτές υπάρχουν και άλλοι και άλλες, που θα ήθελαν με δίκαιο τρόπο, με καθαρό διαγωνισμό να αξιωθούν μια θέση στο δημόσιο, και γιατί στο δημόσιο, ΓΙΑΤΙ ΙΔΙΚΑ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΑΤΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΆΝΕΙ ΜΟΥΝΑ ΤΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ, ΕΝΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΟΝΑΤΊΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΠΡΟ ΠΟ ΤΕΛΙΚΑ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ
    ΜΙΧΑΛΑΚΗΣΤΗΡΙ ΑΤΟΜΟ.
    ( σαν καρτούν σφαλιαροεισπράκτορα
    ρωμαίου εκατόνταρχου).
    σε χάλια έκδοση όμως.

    Να παραδοθουν αμεσα καλεσε ο κ Χρυσοχοιδης τους εξι καταζητουμενους των Πυρινων της Φωτιας.
    Τιποτα αλλο;

    Μηπως να ερθει και ο Μπιν Λαντεν να παραδοθει ωστε να σας πιστωσουμε και την εξαρθρωση της παγκοσμιας τρομοκρατιας;

    Ο κ Χρυσοχοιδης απο τοτε που αναλαβε το υπουργειο δεν εχει σταματησει να κανει δηλωσεις.Ειναι φοβερο.Καθε μερα και μια δηλωση!

    Λες και δεν υπαρχουν αλλοι υπουργοι σε αυτη την κυβερνηση.Λες και αυτος ο τοπος τα εχει λυσει ολα εκτος απο την ανασφαλεια των πολιτων.

    Η μηπως τελικα αυτος ειναι ο στοχος.Να ασχολουμαστε ολη μερα με την αστυνομευση που σε τελικη αναλυση ειναι κατι το ανεξοδο και οχι με τα προβληματα που οδηγουν σε απογνωση χιλιαδες Ελληνες οπως ανεργεια,συρρικνωση του εισοδηματος ,ακριβεια και απαιτουν ολοκληρωμενες προτασεις, που εμπεριεχουν ομως και πολιτικο κοστος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Πάγκαλος ήταν ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ.
    Εξήγησε τα πάντα πολύ εμπεριστατωμένα .
    Οι διορισθέντες τι δουλειά πρόσφεραν στη μια βδομάδα που ...δούλεψαν?
    Γιατί ο αρθογράφος ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ στην τοποθέτηση του πάγκαλου;
    Αυτό που έγινε το θεωρεί ΛΟΓΙΚΟ , ΕΝΤΙΜΟ ,ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ,ΝΟΜΙΜΟ?
    ΔΕΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση