GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέοι υποψήφιοι βουλευτές...

...και η αναπαραγωγή της στειρότητας. . Από τον Μπάμπη Πετρά Η πολιτική στειρότητα, εν τέλει και δυστυχώς, αναπαράγεται. Κι η αναπαραγωγή αυ...

...και η αναπαραγωγή της στειρότητας.
.
Από τον Μπάμπη Πετρά

Η πολιτική στειρότητα, εν τέλει και δυστυχώς, αναπαράγεται. Κι η αναπαραγωγή αυτή δεν είναι διόλου θεωρητική, έχει φορείς, έχει σάρκα και οστά που λένε. Πρακτικώς, ξεδιπλώνεται μπρος τα μάτια μας με τέτοια δεινότητα που ακόμη κι αυτοί οι δύσμοιροι νευροδιαβιβαστές τσιτώνουν σαν χορδές ξεχαρβαλωμένης κιθάρας.
Ο λόγος για τους «νέους» υποψήφιους βουλευτές των κομμάτων οι οποίοι κάνουν το ντεμπούτο τους σε κάθε προεκλογική περίοδο. Η εμφάνιση νέων προσώπων με νέες, διαφορετικές προσωπικότητες, διάθεση και νέες αντιλήψεις για την πολιτική και την διακυβέρνηση, θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον καθησυχαστική. Με άξονα την πρόοδο, η αλλαγή αυτή και η ανάδυση νέων προσώπων ως φορείς νέων πολιτικών πρακτικών και ιδεών, είναι ...

επιβεβλημένη ως αναγκαία συνθήκη για την πορεία των γενεών.
Η πραγματικότητα όμως κατά πολύ απέχει. Οι νέες γενιές πολιτικών δεν ακολουθούν τον κανόνα ενός μετασχηματισμού με συνέχειες και τομές αλλά έρχεται στο προσκήνιο το ουσιαστικότερο πρόβλημα της χώρας μας αυτή την ιστορική στιγμή, κατά τη γνώμη μου: Η αναπαραγωγή των παραδοσιακών δομών, μια διαδικασία που καταπνίγει τα νέα πρόσωπα στις παλιές δομές, στις ιδέες, τη γλώσσα και την ηθική του παραδοσιακού κομματικού συστήματος από το ελληνικό βασίλειο μέχρι τις τελευταίες κυβερνήσεις της ΝΔ. Σε αυτό συμβάλλουν τα φυτώρια στελεχών στις κομματικές νεολαίες, η συντεχνιακή οργάνωση των κομματικών μηχανισμών, η εκπαίδευση των νέων τηλε-μονομάχων και η κυριαρχία ορισμένων ΜΜΕ που, με νύχια και δόντια, παλεύουν να διατηρήσουν μια κλειστή και δύσκαμπτη δημόσια σφαίρα.
Αν παρακολουθήσει κανείς τις τηλεοπτικές εμφανίσεις ή ακούσει τις ραδιοφωνικές συνεντεύξεις ή ακόμη δει τις φωτογραφίες τους στα διαδικτυακά μέσα, αντιλαμβάνεται στα βαθύτερα σημεία της συνείδησής του ότι πρόκειται για μια μίμηση σαν κι αυτή των βρεφών που μιμούνται κραυγές, φθόγγους και κινήσεις από το περιβάλλον τους. Οι νέοι υποψήφιοι εκθέτουν τον εαυτό τους μιμούμενοι την ξύλινη γλώσσα με τις αηδιαστικές ατάκες των πρεσβυτέρων οι οποίοι χρόνια τώρα μοστράρονται στα κανάλια. Ακολουθούν πιστά τη συνταγή: μίλα για όλα χωρίς να λες τίποτα, χτύπα εντέχνως συναισθηματικές χορδές της μάζας (θα σου πούμε εμείς ποιες) και στήσου στο φακό και στο μπαλκόνι όπως κάναμε κι εμείς. Αμήχανοι και ενθουσιασμένοι για την προβολή τους στα ΜΜΕ, οι νέοι αυτοί υποψήφιοι βιώνουν την μετατροπή τους.
Εκεί βρίσκεται η παρακμή μας, η τελευταία ελπίδα μας για την αποκαλούμενη «αλλαγή», όπως λένε και τα κόμματα.

5 σχόλια

  1. ΕΛΑΤΕ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ.
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ
    ΠΟΣΟ ..ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ..

    Σάββατο, 3 Οκτώβριος 2009
    "Τα Αλβανικά SMS της κ. Νταλάρα."

    "Η πολυδιαφημισμένη από τα ΜΜΕ κ. Νταλάρα θα έπρεπε να γνωρίζει οτι οι εκλογές είναι ΄Ελληνικές απευθύνεται σε Έλληνες πολίτες και τα SMS που χρησιμοποιεί για τον εκλογικό της αγώνα θα έπρεπε να είναι γραμμένα εις την ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

    Είναι ντροπή για τους ανθρώπους αυτούς, να χρησιμοποιεί την...
    ΑΛΒΑΝΙΚΗ γλώσσα όταν
    απευθύνετε σε Έλληνες.
    Γιατί θα πρέπει να γνωρίζει και κάτι η υπόψη κυρία ,ότι εάν δεν χρησιμοποιούσε το Νταλάρα σαν επίθετο ουδείς θα την αναγνώριζε.Γιαυτό θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και πιο ευαίσθητοι σε τέτοιου είδους ζητήματα.

    ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ..ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι μας χωρίζει ;

    Η κ. Νταλάρα είναι σύζυγος του κ. Νταλάρα, του γνωστού, επιτυχημένου και ασφαλώς πολυεκατομμυριούχου αστέρα του λαϊκού πενταγράμμου μας, εκλεκτού φίλου του κ. Λαμπράκη, του Μεγάρου Μουσικής και τόσων άλλων λειτουργών της Τέχνης.

    Η κ. Άννα Ραγκούση Νταλάρα είναι και συγγενής το γραμματέα του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ και στενότατου συνεργάτη του κ. Γ. Παπανδρέου, κ. Γ. Ραγκούση. Ως εκ τούτου πολιτεύεται στην Β΄ Περιφέρεια Αθηνών. Και επειδή οι ψηφοφόροι της περιοχής δεν πάνε Μέγαρο φρόντισε να τους προσεγγίσει αλλιώς, με την δοκιμασμένη από αιώνων συνταγή όλων των επιτυχημένων του τόπου αυτού: Ζούμε αναιδώς καπιταλιστικά, αλλά φερόμαστε σοσιαλιστικά και καμιά φορά και κομμουνιστικά. Βλάκες είναι δεν θα καταλάβουν.

    Την βλέπουμε για παράδειγμα στην φωτογραφία να αγκαλιάζει ένα έγχρωμο παιδάκι κάτω από μια φωτογραφία του Τσε Γκεβάρα. Μέσα στο κλίμα αυτό το παιδάκι ξέχασε μεμιάς την δυστυχία του και είναι καταχαρούμενο. Από Δευτέρα, λέει, ποιος με πιάνει..

    Την ίδια στιγμή και όπως καταγγέλλουν δεκάδες μπλογκς η κ. Νταλάρα επικοινωνεί με τους χιλιάδες Βορειοηπειρώτες που ψηφίζουν στην ίδια περιοχή στέλνοντας SMS μηνύματα στα …αλβανικά.

    «Είναι απορίας άξιον πως ένα μέλος τόσων μη κυβερνητικών οργανώσεων, ένα άτομο τόσο ευαίσθητο για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν θέλησε να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους στην μητρική τους. Προφανώς οι ευαισθησίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους μετανάστες περιορίζονται μόνο σε όσους δεν είναι ελληνικής καταγωγής» επισημαίνουν αγανακτισμένοι Βορειοηπειρώτες.

    Έλα ντε….
    - Να δείτε που αυτή η άπληστη μέγαιρα θα βγει βουλευτής.
    - Το άπληστη το επικροτώ άμεσα…. και εις διπλούν
    - Η δυασανεκτική και μονίμως έτοιμη να μας αρχίσει στα χαστούκια κυρία του κυρίου, θα συμπληρώσει επιτυχώς το καρέ των υπολοίπων σελέμπριτυ του κοινοβουλίου μας, όπου σελέμπριτυ είναι αυτοί που είναι γνωστοί δια το λόγο και μόνο ότι είναι γνωστοί…

    - Το νεο μότο θα ειναι “δεν μας χ..ζεις κυρια Νταλαρα..
    - Μη μιλάς μη γελάς κινδυνεύει η Ελλάς …
    - Αυτος ο κυνισμος ‘ξερω οτι κανω κατι κακο αλλα το κανω’,που ανακατευει σοσιαλισμο,κομμουνισμο, και καπιταλισμο ΔΕΝ παει αλλο.
    - δειξε μου τον αντρα σου να σου πω ποια εισαι..

    - Εκτός από τον Πανούση, τον είχε στολίσει χαρακτηριστικά και ο Άκης Πάνου τη δεκαετία του `80. Κάτι για χρυσές μπαταρίες στη μπανιέρα του κλπ. Η κυρία είναι αναλόγων φρονημάτων. Ένεκα το καλάμι που … φύεται και ευδοκιμεί στη χώρα μας.
    - δεν το κανει για αυτηνα, για το φουκαριαρη το λαο το κανει !
    - Τι μας χωριζει ?? ΕΝΑ ΜΕΓΑΡΟ.
    - Αμ δεν πρόκειται για το ελληνικό καλάμι, φίλε μου. Εδώ πρόκειται για καλάμι μπαμπού…

    (Χατζιδάκης έφη, λίγες μέρες πριν το θάνατο του)
    - Νταλάρας λέει στο Χατζινικολάου στο Μέκγα: Ο Χατζιδάκις είναι όντως ένας εθνικός θυσαυρός. (σ.μ.: τι βρισίδι έφαγε ο Χατζιδάκις όσο ζούσε και τι αγιοποίηση με το που πέθανε) Αλλά δυστυχώς έχει μιά κλίκα γύρω του που τον εμποδίζει να έρθει σε επαφή με την πραγματικότητα
    - Χατζιδάκις από το νεκροκρέβατο βγάζει αμέσως ανακοίνωση: ‘Ευτυχώς που υπάρχει αυτή η κλίκα γύρω μου και με προστατεύει από ανθρώπους σαν το κύριο Νταλάρα’ (πιθανώς η τελευταία του δημόσια ανκοίνωση)
    Το πρόβλημα είναι και αισθητικό.

    -”Νταλάρας λέει στο Χατζινικολάου στο Μέκγα:”"
    ΜΕΓΑ Πηνελόπη μου, ΜΕΓΑ. Μεγκα το λένε οι Αλβανόφωνοι, όπως η κ. Νταλάρα, ή οι αμερικανοί όπως ο Τζέφρυ.
    - Και να μην ξεχνιόμαστε παιδιά Η κυρία ακατανόμαστου ήταν κολλητή φίλη της κ. Δάφνης Σημίτη στις κυβερνήσεις Πασοκ που τώρα δεν λέει τίποτα!

    ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ....... ΤΟ "ΜΕΓΑΡΟ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άκουσα ότι σε ένα σπίτι που είχε πάει προχθές βράδυ ο Γιωργάκης τον κάλεσαν να παίξει σκάκι και αυτός ζήταγε τα ζάρια, για να παίξει πρώτος.
    Τέτοιο εγκέφαλο έψαχνε η Ελλάδα για να μας βγάλει από την παγκόσμια κρίση!
    Ειδικά το αόρατο "σχέδιό" του είναι μούρλια, Φιλοδοξεί να φτάσουμε τον άλλο σοσιαλιστή το Θαπατέρο στην ανεργία του 18% το πολύ μέχρι το Πάσχα.
    Άντε ρε, με το καλό και να τον περάσουμε τον Ισπανό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΥ ΓΥΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΣΟΥ ,ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΕ,ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΥΦΑΣΜΑ.ΑΚΟΥΣΑ ΠΩΣ Ο ΡΑΦΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΡΑΨΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ,ΤΡΩΣ ΣΑΝ ΤΟ ΛΟΥΚΟΥΛΟ,ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΟΣΗ ΟΡΕΞΗ.ΚΟΙΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ.ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αποτελέσματα εκλογών χωρίς
    Κομματικές παρωπίδες
    ΠΑΣΟΚ από 35-39 %
    ΝΔ από 30 -35 %

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση