GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νίκη Αντώνη Ομπάμα-Σαμαρά και «μπλογκόσφαιρας»...

Από το http://massmedia-gr.blogspot.com/ / . Η χθεσινή αναμέτρηση για τη διαδοχή του κ. Κώστα Καραμανλή στη προεδρία του κόμματος της Νέας ...

Από το http://massmedia-gr.blogspot.com/ /
.

Η χθεσινή αναμέτρηση για τη διαδοχή του κ. Κώστα Καραμανλή στη προεδρία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ του κ. Αντώνη Σαμαρά, της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και του κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, ανέδειξε δύο απρόβλεπτους, από τα ΜΜΕ και τους Δημοσκόπους (τους), νικητές: τον κ. Αντώνη Σαμαρά και τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Η νίκη των δύο προσώπων αποχτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική «μπλογκόσφαιρα» (blogosphere). Διότι μετουσιώνεται στην πρώτη κατίσχυση των διαδραστικών «κοινωνικών μέσων» (social media) του Διαδικτύου απέναντι στα «ισχυρά -παραδοσιακά» ΜΜΕ (mass media) της χώρας. Νίκη της σύγχρονης «συλλογικής υποκειμενικότητας» απέναντι στην...

«παραδοσιακή» «υποκειμενική συλλογικότητα».
Κανένας, σοβαρός αναλυτής, δε θα πρέπει να παραγνωρίσει ή να παρακάμψει το ρόλο των ιστολογίων (blogs) και την καθοριστική συμβολή της «ιστολογίας» των πολιτών (blogging) στην ανατροπή των (επιβαλλόμενων) «προβλέψεων» των επικοινωνητών της διαπλοκής, της ιδιοτέλειας και της προπαγάνδας.
Στα ιστολόγια, ιστολόγοι και σχολιαστές ανέπτυξαν ελεύθερα και αλογόκριτα έναν αληθινά Δημοκρατικό Διάλογο. Παράθεσαν τα πολιτικά (και όχι μόνο) επιχειρήματά τους, δίνοντας την δυνατότητα στον αναγνώστη ν' αποχτήσει σφαιρική αντίληψη για τις πραγματικές ανησυχίες και σκέψεις των συμπολιτών του.
Ευχόμαστε αυτή η εποχή της αθωότητας, των νέων μέσων προσωπικής (και όχι μαζικής) πληροφόρησης και (τηλ)επικοινωνίας, να μη παρέλθει ποτέ. Ευχόμαστε οι ερασιτέχνες διαλαλητές του Διαδικτύου ν’ αντέξουν στις πιέσεις της εξουσίας (ή των εξουσιών από το 1 μέχρι το 4) που σίγουρα θα ενταθούν...

11 σχόλια

  1. Αν ορθως αντεληφθην ο κ.Ψωμιαδης εχασε τις εκλογες.

    Αν επισης ορθως αντεληφθην το σαμαρας ανελαβε προεδρος.

    Το λοιπον:
    1.Περαστικα στον Ψωμιαδη.
    2. Σαμαρας πρεπει να προσεξει.

    Το οτι εγινε προεδρο,σταρχιδια μου εμενα..
    Απο δω και μπρος .

    Μεχρι να αποδειξει οτι μπορει να αντιπαλεψει την πασοκοσκυλια(που δεν ειναι δα και τιποτα δυσκολο),
    θα ειναι υπο αιρεση..

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
    ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ στη πασοκοσκυλια.

    Και θελουμε και εκλογες τον Μαρτη.

    Η συμμορια πασοκοσκυλια ΠΡΕΠΕΙ να εξαφανισθει.

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το καλύτερο φωτομοντάζ προσώπων που έχω δει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. μ' ένα σμπάρο δυο τρι...ζόνια!

    Αφενός αναδεικνύεται ο πραγματικός κεντρο(μη-χέσω)δεξιός χαρακτήρας της ΝΔ, αφετέρου παίρνει το μπούλο το ΛάΟΣ.

    φκαριστούμεν Αντώνιε!
    Φκαριστούμε μαλάκες, το θείο δώρο!!!

    χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΕΟ BLOG tacoalatipota.blogspot.com

    Χτες ξεσκεπάστηκε για μια ακόμη φορά το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν οι δημοσκόποι , προσπαθώντας εκμεταλλευόμενοι το αντικείμενο εργασίας τους να το παίξουν διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Το μάθαμε όμως πλεον το παιχνίδι σας. Μη φάτε... έχουμε γλαρόσουπα!
    Μέχρι και ο Νίκος Χατζηνικολάου τους κάρφωσε σήμερα μέσα από την εκπομπή του στον real fm: '"Δεν είναι δυνατόν κάποιες εταιρίες δημοσκοπήσεων να παρουσιάζουν ισόπαλο το αποτέλεσμα ή και να προηγείται η Ντόρα και να χάνει με 10 μονάδες διαφορά!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Νεοδημοκράτες που δεν ψήφισαν στις περασμένες εκλογές επειδή είχαν σιχαθεί τους εκλεκτούς του συστήματος Καραμάν Αλή, σπεύσανε τώρα να αδράξουν την ευκαιρία πρώτα να αποδικιμάσουν θετικά εκείνους που αποδοκίμασαν αρνητικά και ακόμα επειδή πιστεύουν πως τελικά μπορεί, τουλάχιστο μέχρι αποδέιξεως του εναντίου, ο Σαμαράς να κάνει διαφορετικές επιλογές στη δομή, οργάνωση και λειτουργία και φυσιογνωμία του κόμματος. Τώρα πόσο μπορεί να το επιδιώξει και να το επιτύχει, για να αποχτήσει δικαίωμα διεκδίκησης της εξουσίας, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και με το Μιχαλολιάκο μπροστά-μπροστά στις εκδηλώσεις και στους πανηγυρισμούς είναι κομμάτι δύσκολο να πάει μακριά. Ίδομεν.

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΟΛΟΕΒΡΑΙΕ ΜΠΛΟΥΜΟΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΠΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Της κακομοίρας γίνεται σε γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης… Συμμορίες κάθε εθνικότητος αλωνίζουν στις πόλεις μας και οι… αρμόδιοι για την δημόσια τάξη μιλούν και κάνουν δηλώσεις για… φασιστική απειλή! Μία ακόμη συμπλοκή έγινε στο κέντρο των Αθηνών, στην διάρκεια της οποίας λαθρομετανάστες (οι νέοι «Έλληνες» του ΠΑΣΟΚ και των λοιπών «προοδευτικών» και φιλελεύθερων αντιρατσιστικών πολιτικών δυνάμεων) σφάχτηκαν μεταξύ τους. Όπως έγινε ελάχιστα γνωστό γιατί φυσικά δεν προβλήθηκε: «Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου είκοσι αλλοδαποί συνεπλάκησαν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν τρεις αλλοδαποί σήμερα το μεσημέρι στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας Ιρακινός, ένας Ιρανός και ένας Αφγανός τραυματίστηκαν μετά από συμπλοκή 20 περίπου ατόμων. Τα επεισόδια ξεκίνησαν εκτός της οικίας των τριών και συνεχίστηκαν και εντός της οικίας τους επί της οδού Ξούθου 9, στο κέντρο της Αθήνας. Πιο σοβαρά τραυματισμένος, καθώς έχει δεχθεί χτύπημα στην κοιλιακή χώρα, είναι ο Ιρανός.»
    Πάλι καλά που δεν είδαν και σε αυτή την περίπτωση κακούς Έλληνες ρατσιστές σαν δράστες της επιθέσεως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπα,έσκασε μύτη το τζωνάκι της...
    πασοκοσκυλίας .. φοβερή δεξιούρα!..
    θα περιμένει καιρό για να δεί την
    παράταξη του στα πράγματα...δεν έχουν κάνει και λίγα τα τελευταία
    60 χρόνια....
    τζωνάκι,απο τον τόπο αυτό πέρασε ένας Ανδρεας Παπανδρέου και σας
    τέλειωσε... μόνο,ως κακό διάλειμμα
    θα σας υφιστάμεθα απο τούδε και εφεξής....believe it or not
    νίκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΟΝΟ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ ΕΧΑΣΕ.
    ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΛΕΦΤΑ
    ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΑΚΟΥΛΕΙΚΟ.
    ΚΛΑΜΑ Η ΚΑΨΑΜΠΕΛΩ ~~~`~`~~
    ΤΡΑΛΑΛΑ ΤΡΑ ΛΑΛΑ ΛΑ ΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό που έζησα χθες, είχα να το ζήσω από την εποχή των εκλογών του 1989.Τότε με πρόεδρο της Ν.Δ. τον Μητσοτάκη η θέληση του κόσμου να διώξει την βρωμερή κυβέρνηση του Ανδρέα ήταν πολύ μεγάλη.
    Είδα ανθρώπους που τις τελευταίες 2 εκλογικές αναμετρήσεις,δεν είχαν πάει να ψηφίσουν,να στέκονται από το πρωί 2 και 3 ώρες όρθιοι υπομονετικά,να περιμένουν να ρίξουν το βόλι τους. TA MME TOY πασοκ ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΜΕ ΤΙΣ 700000 ΞΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΛΟ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ. ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΛΕΕΙ...200000 ΤΟ ΠΟΛΥ. ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΠΑΣΟΚΟΥΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. με αρχηγό το Σαμαρά θα βγεί η παράταξη απο το τέλμα και θα στείλει στην αντιπολίτευση την ανίκανη κυβέρνηση ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση