GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι κλειστές ΜΕΘ θα ανοίξουν μετά την πανδημία...

Aπό το Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΝΟΠ http://www.pasonop.gr/ Η Ομοσπονδία μας έχει πολλάκις επισημάνει το κόστος σε ανθρώπινες ζωές που επιφέρει η δι...

Aπό το Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΝΟΠ
http://www.pasonop.gr/

Η Ομοσπονδία μας έχει πολλάκις επισημάνει το κόστος σε ανθρώπινες ζωές που επιφέρει η διαχρονική αδιαφορία της Πολιτείας για το άνοιγμα των κλειστών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας λόγω των ελλείψεων Νοσηλευτικού Προσωπικού.
Οι ανακοινώσεις των Εντατικολόγων στα ΜΜΕ αποτελούν απλά την επιβεβαίωση των όσων διαχρονικά αναφέρουμε. Σήμερα, στο κατώφλι του χειμώνα και με την απειλή έξαρσης της πανδημίας γρίπης, είναι πλέον αργά για επανάληψη αυτών των διαπιστώσεων.
Η προηγούμενη Πολιτική Ηγεσία του ΥΥ&ΚΑ επιδόθηκε όλο το διάστημα της θητείας της σε ανέξοδες εξαγγελίες 5.500 προσλήψεων που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν.
Η σημερινή Πολιτική Ηγεσία, επιδίδεται μέχρι σήμερα σε μια άτυπη πλειοδοσία, εξαγγέλλοντας 6.100 προσλήψεις, την ίδια...

στιγμή που ¨παγώνει¨ την πρόσληψη 1726 συναδέλφων μέσω της προκήρυξης 7Κ/2009.
Σε κάθε περίπτωση όμως, όσοι κι αν προσληφθούν - ακόμα κι αν υποθέταμε πως αναλάμβαναν υπηρεσία αύριο - οι ΜΕΘ θα παρέμεναν κλειστές τουλάχιστον για τους επόμενους 3 μήνες, γιατί:
-Το Νοσηλευτικό προσωπικό που προσλαμβάνεται, διαθέτει το βασικό τίτλο σπουδών, χωρίς εξειδίκευση, και στερείται των ειδικών γνώσεων που απαιτούνται προκειμένου να στελεχώσει άμεσα ένα τμήμα ΜΕΘ.
-Ο χρόνος εξειδίκευσης για έναν Νοσηλευτή ΜΕΘ ανέρχεται σε 6 μήνες που στην καλύτερη των περιπτώσεων και με εντατικοποίηση της εκπαίδευσης, μπορεί να μειωθεί κατά το ήμισυ (3μήνες).
-Κανείς δεν εγγυάται πως όλο το Νοσηλευτικό Προσωπικό που προσλαμβάνεται μπορεί να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες εργασίας των ΜΕΘ, που απαιτούν από τους Νοσηλευτές να διαθέτουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και προσόντα..
Η Ομοσπονδία μας ζητά επίμονα από τις 14/10/2009 συνάντηση με την Πολιτική Ηγεσία του ΥΥ&ΚΑ προκειμένου να εκθέσουμε τους προβληματισμούς μας, συμβάλλοντας στη συστράτευση για την αναγέννηση του ΕΣΥ. Αντί άλλης απάντησης, παρακολουθούμε καθημερινά την Ηγεσία του Υπουργείου να αντιγράφει την τακτική της προηγούμενης, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα της Υγείας με τηλεοπτικούς όρους…

3 σχόλια

  1. Βουλή των Ελλήνων, 05 Νοε 2009

    Δεν έχετε το ηθικό ανάστημα να μην ανανεώσετε τις συμβάσεις των στατζελάκηδων, βροντοφώναξε ο Μπούλης από τον ΣυνασπισμοΣύριζαΚΚΕες. και άλλα, στην Βουλή προς τον Λοβέρδο του Πασόκ.
    Να τους Μ Ο Ν Ι Μ Ο Π Ο Ι Σ Ε Τ Ε Ο Λ Ο Υ Σ ! Τους στατζελάκηδες βροντοφώναξε η Παπαρήγα από την συγκέντρωση τους στην Πλατεία Ομονοίας;
    Δείχνετε την ανάλγητη κακοπροαίρετη καρδιά σας είπε ο εκπρόσωπος της Δεξιάς στην Βουλή!
    Εμπρός Αριστεροδεξιούληδες πεδίον δόξας λαμπρό για συμμαχίες, για υπόγεια ρεύματα, για άγρα ψηφοφόρων!
    Κυνηγηθείτε μεταξύ σας ποιος θα αρπάξει περισσότερους, άλλωστε δικοί σας είναι και ο φόβος σας είναι μην χάσετε τους στενά κομματικά δικούς σας και από εκεί και πέρα όσους αρπάξετε!
    Γιατί δικούς σας; Γιατί η μαμά Δεξιά σας τάιζε και εσάς για να βγάζετε τον σκασμό, όλο με γιουβαρλάκια θα την βγάζετε;
    Που είσαστε κύριε εκπρόσωπε της Δεξιάς όταν τους προσλαμβάνανε με κομματικές και μόνον περγαμηνές;
    Που ήσουνα όταν για να μπεις στο δημόσιο περνούσες από τον κομματικό ΔΕΞΙΟ πάγκο της συνέντευξης και που αυτό μετρούσε περισσότερο και από πέντε ντοκτορά;
    Πού ήσουνα όταν για να πάρεις μέρος σε διαγωνισμό απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να έχεις δουλέψει stage ; Τα άλλα ελληνόπουλα μπαστάρδια ήτανε;
    Που ήσουνα Μπούλη όταν τους προσλαμβάνανε;
    Δεν είδες την κομματική και μόνον συνέντευξη;
    Δεν είδες τις ουρές στα κομματικά γραφεία των υπουργών και βουλευτών της Δεξιάς;
    Δεν είδες το ανθρωποκυνηγητό ακόμη και μεταξύ Δεξιών που θέλανε να ανανεώσουν και μια, και δυο, και τρεις, και τέσσερεις φορές την ίδια σύμβαση;
    Μήπως σου είχαν φορέσει παρωπίδες και δεν έβλεπες, ή ήθελες και δεν έβλεπες;
    Είναι δικαιοσύνη να παίρνουν τις θέσεις με τα κριτήρια που περιέγραψα;
    Κυρία ΠΑΠΑΡΉΓΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ? ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ? Όλοι αυτοί προσληφθήκανε με αξιοκρατία, με κανονικούς διαγωνισμούς όπου όλα τα Ελληνόπουλα είχαν τις ίδιες ακριβώς πιθανότητες ή προσληφθήκανε με στενότατα ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ?
    Αυτής της άποψης είσαστε; Έτσι θέλετε να προσλαμβάνονται στο Δημόσιο τα Ελληνόπουλα;
    Και αν τώρα που είναι κυβέρνηση το Πασόκ θα προσλάβει οχταμηνήτες πχ. και τους πει μετά πηγαίνετε σπίτι σας αφού έληξε το οκτάμηνο, εσείς θα πείτε να μονιμοποιηθούν; Ή αν πει να τους μονιμοποιήσει τι θα κάνετε;
    Το φαντάζομαι, ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΑ…..
    Κυρίες και κύριοι λιγάκι τσίπα δεν βλάφτει….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί που μας κυβέρνησαν πεντέμισι χρόνια και παραδώσανε την εξουσία μόλις καταλάβανε ότι έτσι που διαχειρίστηκαν τα οικονομικά η χώρα πάει για χρεοκοπία, και δεν θέλανε να χρεωθούν μια τέτοια κατάσταση, αλλά σου λένε ας παραδώσουμε στους Πασόκους και αυτοί όλο και κάποια λύση θα βρούνε, και αφού τακτοποιήσουν τα πράγματα θα τους ζητάμε να μας την ξαναδώσουν, να τα κάνουμε πάλι σκατά και ξανά μανά, φτου κι από την αρχή!
    Αυτοί λοιπόν οι Άθλιοι, ναι Α Θ Λ Ι Ο Ι, που φάγανε το καταπέτασμα, από ομόλογα, από Βατοπέδια, από αναθέσεις έργων, από ότι μπορεί να φανταστείς κανείς, αυτοί που κατάργησαν τον ΣΔΟΕ, και ρήμαξαν τα ταμεία του κράτους εξ αιτίας αυτής της ενέργειας τους, και τον κατάργησαν γιατί ήταν ένα επιτυχημένο οικονομικό εργαλείο της εφορίας, ΑΛΛΑ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ, αυτοί που θέλανε να καταργήσουνε και τα ΚΕΠ, αλλά μετά διορίσανε χιλιάδες δικούς τους με διαγωνισμούς φωτογραφίες, για να πάρεις λέει μέρος στο διαγωνισμό έπρεπε να έχεις δουλέψει στα ΚΕΠ μέσω STAGE, διαφορετικά είσαι μπάσταρδος και οι μπάσταρδοι αποκλείονται!
    Αυτοί λοιπόν οι Α Θ Λ Ι Ο Ι , όταν γίνανε κυβέρνηση το 2004, παρέλαβαν 100 κλίνες εντατικής θεραπείας έτοιμε από εξοπλισμό, αλλά που χρειαζόταν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, όμως υπήρχε ένα σοβαρό πρόβλημα για αυτούς τους ΑΘΛΙΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ, ΟΙ ΚΛΙΝΕΣ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ, ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΝΟΣΗΛΕΥΟΤΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ!
    ΕΤΣΙ ΟΙ Α Θ Λ Ι ΟΙ που κυβέρνησαν πεντέμισι χρόνια και έφαγαν το καταπέτασμα δεν διέθεσαν τα απαραίτητα κονδύλια ούτως ώστε να προσληφθεί το προσωπικό για αυτές τις ΚΛΙΝΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ!
    Αυτοί που αυτή την στιγμή της γρίπης που μπορεί να στοιχίσει ζωές, δεν ολοκλήρωσαν ένα έργο ΖΩΗΣ ΓΙΑΤΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ!
    ΟΙ Α Ρ Ρ Ω Σ Τ Ο Ι!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ !ΓΛΟΙΩΔΗ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΣΤΕ !ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘ?ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ?ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ !ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση