GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

6/12: O homo canapeus τιμά…Τι ακριβώς τιμά;

Από το http://antiparos-blog.blogspot.com/ . Ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, καμία αποτίμηση δε μπορεί να γίνει με ασφ...

Από το http://antiparos-blog.blogspot.com/
.
Ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, καμία αποτίμηση δε μπορεί να γίνει με ασφάλεια. Οι πρώτες όμως διαπιστώσεις αρχίζουν να δείχνουν το πρόσημο μιας αληθινής εξέγερσης κι όχι ενός “πλιάτσικου” όπως γραφικοί εθελοτυφλούντες σε κανάλια, μπλογκς, έντυπα και έδρανα δήλωναν και δηλώνουν ακόμα.
19 μέρες βίαιων ταραχών, εξαπλωμένες ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της χώρας, με σαφή στόχευση κατά συμβόλων της κρατικής εξουσίας (κόμματα, αστυνομία, τράπεζες, εκκλησία, ΜΜΕ κ.ά.), με άμεση μεταλαμπάδευση αυτής της ορμής και σε άλλες χώρες… Όλα αυτά καθιστούν τα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη ΕΞΕΓΕΡΣΗ κι όχι πλιάτσικο ή οτιδήποτε άλλο.
Ένα χρόνο μετά, οι ίδιες κοινωνικές συνθήκες που επωάζουν την ανασφάλεια και...

την έλλειψη οράματος στην κοινωνία και ειδικότερα στους νέους, είναι ακόμα εδώ, ίσως ακόμα πιο έντονες. Η γενιά των 700 ευρώ, όρος του περασμένου Δεκέμβρη, που συμμετείχε ενεργά στις εξεγέρσεις, και είναι η πρώτη γενιά που απειλείται να ζει χειρότερα από την προηγούμενη, αντί να συρρικνώνεται, διογκώνεται. Κι η οργή έναντι της καθημερινής βίας που απειλεί την αξιοπρέπεια του πολίτη σε κάθε του δραστηριότητα εξακολουθεί να φουσκώνει.
“Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται…” δηλώνανε οι αρχηγοί των κομμάτων, παραβλέποντας τη βία της αστυνομίας, τη βία κάθε λαϊκής εξέγερσης, τη βία των εθνικών επαναστάσεων που τιμάμε κάθε χρόνο, τη βία της καθημερινότητας. “Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται…” δήλωναν και θα δηλώνουν οι θιασάρχες στα κανάλια, κι ας στήνουν τους δημοσιογράφους των 700 ευρώ ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες για να μη χάσουν ούτε μία μολότωφ. Στο κάτω κάτω, η βία που μετριέται με το σπάσιμο μιας τζαμαρίας είναι αμελητέα μπροστά στη βία που υφίσταται ο περίοικος του Αγ. Παντελεήμονα από τους ακροδεξιούς αυτόκλητους δρομομπάτσους και τη βία που αντιμετωπίζει ο μέσος έλληνας στην καθημερινή του επαφή με κάθε έκφανση του δημόσιου τομέα. Κι η ντροπή κι απαξίωση του μέσου πολίτη είναι αυτή που μεταμορφώνεται δυνητικά σε εντροπία της εξέγερσης.
Ένα χρόνο μετά και τα ΜΜΕ, κυρίως τα κανάλια των 8, χρίσθηκαν μέσω του ρόλου που κράτησαν τότε, σε διαμορφωτές της κοινής γνώμης, παύουν να είναι ειδησεογραφικά, αλλά αμιγώς κατευθυντήρια της κοινής γνώμης. Όποιος αμφιβάλει, ας θυμηθεί την οργή και δημόσια κατακραυγή γι α το πανώ που απλώθηκε στην Ακρόπολη ή το πανώ στο στούντιο της ΝΕΤ, που παρουσιάστηκαν από τα δελτία των 8 ως πανεθνική απειλή κατά της δημοκρατίας. Παράλληλα, υποβαθμίσθηκαν πολλές άλλες ειρηνικές δραστηριότητες που έλαβαν χώρα εκείνο το διάστημα, προεξοφλώντας τη χαμηλή δυναμική τηλεθέασης που έχουν τέτοιες ακτιβιστικές ενέργειες για τον αιμοβόρο homo canapeus.
Η δε αστυνομία, τουλάχιστον στην πρωτεύουσα, βιώνει από τότε τη μεγαλύτερη απαξίωσή της, χωρίς(;) να της αξίζει και χωρίς να ευθύνεται αποκλειστικά η ίδια.
Τουλάχιστον, εκείνη ακριβώς την περίοδο, το διαδίκτυο έδωσε την πιο πολύπλευρη, αντικειμενική και άμεση πληροφόρηση, μέσω των πολλαπλών portals, forums και blogs. Αυτή η δυναμική που φωτίζει πλέον καθαρότερα την αλήθεια, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχει κι άλλη αλήθεια από αυτή του κάθε Τρεμοπρετεντέρη, διατηρείται μέχρι σήμερα και αποτελεί ένα από τα κέρδη της εξέγερσης, μαζί με την γνώση των κυβερνώντων ότι η ίδια λαϊκή δυσθυμία μπορεί υπό προϋποθέσεις να μετατραπεί πάλι σε κύμα λαϊκής οργής ή σε μία νέα εξέγερση, υπακούοντας στο νόμο της κοινωνικής εντροπίας.
Ακόμα τίποτα δεν έχει αναγνωσθεί σωστά. Κι εδώ εκφράζεται ασφαλώς μόνο μία άποψη.
Πολλοί θα καπηλευτούν το γεγονός της δολοφονίας, πολιτικοί, αντιεξουσιαστές, δημοσιογράφοι. Για κάποιους η 6η Δεκέμβρη θα αποτελεί ημερομηνία επετείου, για κάποιους νεοσσούς πολίτες ημερομηνία ορόσημο και για τους πολλούς, τους homo canapeus και τα παιδιά τους άλλη μία ημέρα λιγδωμένης αποχαύνωσης.
Όλως τυχαία, τις μέρες αυτές, το τραγουδάκι του gummy bear, που με αντάλλαγμα ένα παριζάκι, θα κοιμηθεί νωρίς, θα είναι καλό παιδί και άριστος μαθητής, κατακλύζει τα κανάλια, και μπολιάζει τις τρυφερές γενιές με τις αξίες της ελαφρότητας και της κοινωνικής πειθαρχίας και υπακοής, που τόσο πολύ θα χρειαστούν οι επόμενοι ηγέτες να διαθέτουν οι πολίτες τους.

9 σχόλια

  1. Σωστά μιλάει η Αντίπαρος.Φαίνεται πως εκεί που φυσάει αεράκι η πλύση εγκεφάλου δεν πιάνει.Κάτι σαν εμβόλιο στην βλακεία που μας πλασάρουν.Ας πουμε χτές κάποιοι ηλίθιοι εκτονώθηκαν ανεβάζοντας μια σημαιούλα και κατεβάζοντας μια άλλη λες και χτύπησαν το κράτος,και έγινε κύριο θέμα.Η σπρωξιες στον Πρύτανη έγιναν δολοφονική επίθεση(!) και ο μπάτσος που έπεσε με 80χλμ πάνω στην κοπέλα πέρασε στα ψιλά!Αν τη σκότωνε και ξανακαιγόταν η Αθήνα θα έφταιγαν οι αλήτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τιμά τη βλακεία,την μαλακία,την αχυρομυαλοσύνη,την ηλιθιότητα αυτών που προκαλούν επεισόδια σε κάθε ευκαιρία,αυτών που εκμεταλλέυονται τη δολοφονία του Αλέξη,αυτών που σπάνε περιουσίες άλλων απλά για να κάνουν τη πλακίτσα τους.
    Ο Homo Canapeus τιμά όλους αυτούς και γελάει ή κλαίει με μια κενή γενιά που κάποιοι εκμεταλλεύονται για να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα.

    Ο Homo canapeus κάθεται σπίτι του και πολύ καλά κάνει και βλέπει όλους αυτούς τους γελοίους ,γύφτους,βλάχους και παπαροφιλοσοφημένους απείθαρχους νεαρούς να τα σπάνε.Είναι σαν μια ταινία που κάθε χρόνο παίζεται λες και είναι αντιγραφή της προηγούμενης χρονιάς.

    Ο Homo canapeus είναι ο σύγχρονος άνθρωπος,ο πολιτισμένος άνθρωπος,η εξέλιξη των προηγουμένων που βλέπει τους Homo malakes ή Homo alitirius ή Homo malakismenus ή Homo apolistitus να σπάνε ότι καλό έχει μείνει σε μια Αθήνα που είναι η χειρότερη πόλη της Ευρώπης και του κόσμου.

    Αυτά για να σας λυθεί η περιέργεια για τον ποιόν τιμά και τι ο Homo canapeus.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΣΟΧΗ

    ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ

    ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΨΕΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

    ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ "ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ" ΜΕ ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ

    ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ.
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΟΥΡΛΑ
    ΕΠΙ ΝΔ. ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΙΑΦΚΑ !!!
    ΤΙ ΒΡΙΣΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ 5 ΓΕΝΕΕΣ.
    ΤΙ ΧΕΣΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΔ. ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
    ΤΙ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΩΛΟΚΑΝΑΛΑ
    ΚΑΘΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΦΚΑ.
    ΤΙ ΦΤΑΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
    ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    ΤΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ....

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚΟΥ........... ΤΙΠΟΤΕ !!!!!!
    ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΑΝΕ
    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ 10 ΧΡΟΝΩΝ.

    ΑΛΗΤΕΙΣ ΠΑΣΟΚΟΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΩΝ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ¨ΑΞΙΑ".
    ΤΗΝ ΚΑΦΡΙΛΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΑΣΟΚ.
    ΠΟΛΥ ΖΩΑ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ
    ΜΑ ΠΟΛΥ ΖΩΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλήτες βγήκαν το 08, αλήτες και το 09. Ένα μεγάλο πλιάτσικο ήταν και άλλη μια φορά και κρίμα που δεν τους μπουζούριασαν όλους για να ξεβρωμίσει λίγο ο τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ
    ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕς ΥΠΗΡΕΣΙΕς ΚΑΙ ΑΥΤΕς ΚΑΨΑΝ ΤΗΝ αΘΗΝΑ ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΙΕΞΙΥΣΙΘΑΣΤΕς ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕς

    ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΑΥΤΑ

    ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΣΑΡΚΟΖΙ ΑΛΛΑ ΓΚΡΕΚ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΡΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ
    ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ
    ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ
    ΠΟΥ ΤΑ ΞΑΝΑ ΣΠΑΝΕ
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΣΟΓΛΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.
    ΗΔΟΥ. ΑΠΟ ΤΟ INDYMEDIA.
    Τηλέφωνα καταγγελιών:
    6972-718536
    6972-799025
    6976-395658
    6946-738686
    6978-909319
    6936-492025
    6975-752346
    6973-335960

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε παλληκάρια, ακόμη να συνειδητοποιήσετε ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται το ίδιο το ΠΑΣΟΚ!

    Μήπως οι κουκουλοφόροι δεν νεκρανάστησαν τον Γιωργάκη;
    Τα ΠΑΣΟΚικά κανάλια και οι φυλλάδες δεν ήταν αυτές που στήριξαν τα λαλόπαιδα και ούρλιαζαν κατά της αστυνομίας πέρυσι;
    Οι ίδιοι οι κομματικοί αντιπρόσωποι δεν έβγαζαν τον κόσμο στους δρόμους.

    Σκεφτείτε μόνο ότι υπάρχουν περισσότερες χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμυς από ότι άτομα που διαδηλώνουν!

    Όλα αυτα θα συνεχιστούν για ακόμη μια εβδομάδα! Εκτός και αν εμείς οι αποβλακωμένοι βγούμε επιτελους στους δρόμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφού για 12 μήνες μελέτησε τα ευρήματα στο μικροσκόπιο, κι έκανε όλα τα τεστ με τα αντιδραστήρια, ο ειδικός (έχει άραγε στο εργαστήριό του καναπέ ή δουλεύει όρθιος) απεφάνθη ότι επρόκειτο για εξέγερση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *