Μετά τη μεγάλη επιτυχία που εξακολουθεί να σημειώνει το DVD με ανέκδοτο υλικό διάρκειας 150 λεπτών από τα γεγονότα μετά την δολοφονία του Αλ...
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε...
στον ΙΑΝΟ, Σταδίου 24, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου. Τα DVD μπορεί να προμηθευτεί κανείς από τον ΙΑΝΟ, το FLORAL, το PUBLIC και το TVXS, ενώ προσεχώς θα είναι διαθέσιμα σε όλη την Ελλάδα.
Το Μάρτιο του 1946 μια ένοπλη ομάδα του ΚΚΕ επιτέθηκε στο αστυνομικό τμήμα Λιτόχωρου. Ένας από τους αντάρτες που πήραν μέρος περιγράφει την πρώτη μάχη του Εμφυλίου στο δίωρο ντοκιμαντέρ «Ο Μυστικός Πόλεμος: Βρετανοί-Αντίσταση-Εμφύλιος» που ερευνά τα σοβιετικά αρχεία και περιέχει τις μαρτυρίες των πρωταγωνιστών της εποχής.
Στο DVD περιλαμβάνεται και το δίωρο πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ «Ο Αφανής Πόλεμος» το οποίο προβλήθηκε πριν από 20 χρόνια στην Μεγάλη Βρετανία και περιείχε τις μαρτυρίες των βρετανών πρακτόρων που δρούσαν στην Ελλάδα στη διάρκεια της κατοχής.
Το δεύτερο ντοκιμαντέρ «Σαν τους Πρώτους Χριστιανούς» αφορά επίσης την περίοδο του εμφυλίου αλλά και μετά το τέλος αυτού. Εκατοντάδες μέλη του ΚΚΕ στέλνονται στο εκτελεστικό απόσπασμα. Οι αρχές προτείνουν στους μελλοθάνατους να σώσουν τη ζωή τους υπογράφοντας μια δήλωση αποκήρυξης του κομμουνισμού. Οι περισσότεροι αρνούνται και στέλνονται στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Ο Ν. Πλουμπίδης, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ που η ηγεσία του κόμματος υποπτεύεται ως χαφιέ, στέλνει ένα γράμμα από την παρανομία και προσφέρεται να παραδοθεί στις αρχές για να δικαστεί, αρκεί να μην εκτελεστεί ο Μπελογιάννης. Με εντολή του Ζαχαριάδη, ο ραδιοσταθμός του κόμματος χαρακτηρίζει το γράμμα πλαστό.
Η Έλλη Παπά εξηγεί την τακτική του Ζαχαριάδη. Ο Τ. Λαζαρίδης, που θα αποφύγει την εκτέλεση την τελευταία στιγμή, περιγράφει τις τελευταίες στιγμές του Μπελογιάννη με τον οποίο μοιράζεται το ίδιο κελί.
Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται επίσης ανέκδοτα κινηματογραφικά στιγμιότυπα από τη δίκη Μπελογιάννη που βρέθηκαν στα αμερικανικά αρχεία.
DEN GAMIESTE KOLOMALAKES OLOIS SAS KAI O MALAKAS O GRIGOROPOULOS...ANTE GAMITHITE DEN KSERETE TIPOTE ALLO OLO KOLO ARISTERES MALAKIES.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΤΚΟΥΜΕΝΤΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφή.....Θα αποκτήσουμε μια πληρέστερη γνώση τής πιο σκοτεινής περιόδου τής Αριστεράς όσο και της Ελλάδας. Είναι κάτι που ενδιαφέρει τους ιστορικούς και που θα αναστατώσει το «ανεξάρτητο» κρατίδιο του Περισσού, αλλά όχι νομίζω και τη νεολαία. Η αλήθεια είναι ότι η Έλλη θεωρούσε πως με τούτα τα κείμενα θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο που σκέφτονται οι Αριστεροί και τα κόμματά τους. Αλλά αυτός ήταν ο ρομαντισμός της: ένας ρομαντισμός όπως των πρώτων χριστιανών που έδωσαν τη ζωή τους για ένα όραμα και τελικά, αντί για όραμα, τους προέκυψε το Βατικανό. Έτσι και στο ΚΚΕ βλέπουμε να υπάρχει δόγμα, ποίμνιο, ιερατείο, μανιχαϊσμός, εσχατολογία, όχι όμως και μεσσιανισμός.
ΑπάντησηΔιαγραφήN Μπελογιάννης σε συνέντευξη στα ΝΕΑ 5/12/09
Συνελήφθησαν τα δύο παιδιά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ.Νιώτη μέσα στο δημαρχείο
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους συλληφθέντες που έκαναν κατάληψη στον Πολυτεχνείο είναι τόσο ο γιος όσο και η κόρη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρη Νιώτη.
Αν ήταν άλλα παλικάρια θα το είχαν μάθει όλοι αλλά τώρα που είναι τα παιδιά του βουλευτή δεν το ξέρει κανένας. Και βέβαια δεν κατηγορούμε τα παιδιά αλλά τον πατέρα-βουλευτή που δεν...βγήκε από την πρώτη στιγμή να τα στηρίξει αν δεν έχουν κάνει τίποτα ή να πει μια κουβέντα αν έχουν κάνει έτσι ώστε να είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Απλό δεν είναι;
Και τα δύο σου παιδιά ρε συ Γρηγόρη Νιώτη μέσα στην κατάληψη στο Κερατσίνι; Δεν έγινε τίποτα. Βγες και πες το να γίνεις μάγκας.
ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΕΡΥΣΙ
ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ.
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΤΩΝ ΒΟΥΤΣΗ-ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΥ-ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ "ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ" ΤΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" !!
Η ΠΑΣΟΚΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα παιδιά του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής, Γρηγόρη Νιώτη, ήταν ανάμεσα στα 22 άτομα που συνελήφθησαν χθες στο χώρο του “Ρεσάλτο”.
Πρόκειται για τον γιο του και την κόρη του του κ. Νιώτη.
Εξηγηστε μου τωρα ρε παιδια…αυτα τα δυο καλοπαιδα τι δουλεια ειχαν εκει???
Έτσι τα έχουν διδάξει. Και ο γιος της Διαμαντοπούλου πέρυσι μέσα ήταν κατά δήλωση της μαμάς. Ήρθε όμως η ώρα να πληρώσουν το τίμημα.
Τελικά δεν είναι να σε παραξενεύει που οι εύποροι είναι ανακατεμένοι στην τρομοκρατία. Μετά το 1974 ο αριστεροί έπιασαν όλα τα πόστα. Κατάκλεψαν τα πάντα και όσοι έμεναν στην Αθήνα αναχώρησαν για τις πολυτελείς συνοικίες των Βορείων Προαστίων αδιαφορώντας για τις λαϊκές συνοικίες των Αθηνών τις οποίες τώρα τελευταία κατέστρεψαν με τη λαθρομετανάστευση. Οι αλήτες αυτοί μαθημένοι από τους ”αγώνες” του μπάχαλου πέρασαν αυτή την ιδεολογία στα παιδιά τους. Τους σημερινούς κοινωνικούς ”αγωνιστές”. Και φυσικά ήρθε η ώρα να πληρώσουν το τίμημα.
Να προσθέσουμε και το γιο του Καφετζόπουλου στην Πάτρα.
Και ας πούμε ότι τουλάχιστον ο κος Νιώτης δεν προσπάθησε να παρέμβει.
Το αισχρό έγινε στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Τάσος Κουράκης (έτσι έμαθα, κάθε πληροφορία-διόρθωση ευπρόσδεκτη) συνεννοήθηκε με τον φίλο του-πρώην συναγωνιστή (ήδη από τα φοιτητικά τους χρόνια) Βούγια. Και με την παρέμβαση Βούγια αφέθησαν ελεύθερα άτομα (που είχαν πιαστεί επ’αυτοφώρω, πετούσαν μολότοφ, χτυπούσαν αστυνομικούς κ.ο.κ)
Αυτό τώρα λέγεται Δημοκρατία;;;
Το ντοκυματαίρ που παρουσιάζει ο Κούλογλου με το ντονέιτ σε δολλάρια, παρακαλώ, είναι ενα "πράμα" που έφτιαξε το ΒΒC και που ήταν τόσο προφανώς μονομερές, που δεν το μετέδωσαν κάν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι έρχεται τώρα ο ΚουλόΓλου, να βρεί την ...Αμερική!
Οποιος δεί το ...αμερόληπτο αυτό μεγαλούργημα, θα καταλάβει!Ψάχνοντας έστω μια σκηνή με αντίλογο για τα έργα και τις μέρες της "ψυχής Βαθειάς", μέσα από τις απατες χαράδρες του Φενεού, τις πηγάδες του Μελιγαλά, τα ρέματα της Ούλεν,το παιδομάζωμα και την ερημωση της ελληνικής υπαίθρου, που πρίν τον πόλεμο έσφυζε από ζωή...
Γιατί, οπως αναρρωτήθηκε ο Γέρο ΠΑπανδρέου στην Βουλή,
"Αμα εχετε το λαό με το μέρος σας, τότε γιατί όλοι εγκαταλείπουν τις περιοχές που κυριαρχειτε και έρχονται στις δικές μας;"
35 χρόνια μούγκας και δουλόφρονης σιωπής των "νικητών", αποιδεολογικοποίηση του πατριωτικού χώρου, στοχοποίηση καθενός που έλεγε και την "άλλη αληθεια", ως υποκινητή του μίσους, και τώρα, λες καιπεθαναν οι ζωντανοί, οι δικοί τους, έρχονται να πασσάρουν την αληθεια των καημένων των ηττημένων!
Καλό δολλαρήλατο όργανο ο Κουλό Γλου, άντε να τον πλουτίσετε κι άλλο!
Οτι και να περιέχουν τα ντοκυμαντέρ η αλήθεια είναι μία .
ΑπάντησηΔιαγραφήΧάρις στους ηρωικούς μαχητές του Συντάγματος Βασιλικής Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, τους Μπουραντάδες του Μηχανοκίνητου της Αστυνομίας και τους λίγους Χίτες στο Θησείο, η Δεκεμβριανή Επίθεση του ΚΚΕ-ΕΑΜ-ΕΛΑΣ θαχε πετύχει. Θα ήταν αργά για τους Αγγλους να επέμβουν.
Η Καραμανλοκρατία και η Πασοκοκρατία με τις ρωσόφιλες ηγεσίες τους δεν θα μπορέσουν να σβήσουν τους αγώνες του έθνους.
Και τώρα με την αναβίωση των Δεκεμβριανών δεν θα καταφέρουν τίποτε. Εμείς Δεκεμβριανά θα λέμε πάντοτε την ύπουλη επίθεση του ΚΚΕ και την ηρωική αντίσταση των εκλεκτών του έθνους μας.
¨οταν οι Έλληνες θα θέλουν να καυχηθούν - τέτοιους βγάζει το γένος μας θα λένε- για τους μαχητές του Μακρυγιάννη , φυσικά.
ΠΑΛΙΟΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΠΕΘΑΝΑΤΕ ΤΟ 89.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΡΑΜΜΟΣ - ΒΙΤΣΙ - ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Κούλογλου πότε θα βγάλει και ντοκυμανταίρ για το ηρωικό Σύνταγμα Χωροφυλακής που έσωσε την Αθήνα απο του Ερυθρούς Χμέρ του ΚΚΕ το 1944;
Ο λύκος στην ανεμοζάλη χαίρεται.
ΑπάντησηΔιαγραφή