GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κλιμάκωση του αγώνα...

Aπό το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ . ΟΛΟΙ στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ...

Aπό το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ

.
ΟΛΟΙ στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ, 11 π.μ.
Μπροστά στη γενικευμένη επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, που έχει εξαπολύσει κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΠΑΜΕ αποφάσισε να καλέσει όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, σωματεία να αποφασίσουν άμεσα την κήρυξή ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ και κυρίως να οργανώσουν με σχέδιο την επιτυχία της. Να απευθυνθούν πλατιά στους εργαζόμενους, στις γυναίκες, στη νεολαία, στους απολυμένους εργάτες.
Θέλουμε όμως να θέσουμε μερικά ζητήματα:
1. Μας κατηγορούν ότι ...

βιαζόμαστε να κάνουμε κινητοποιήσεις και δεν περιμένουμε. Εμείς τολμάμε να πούμε ότι έχουμε ήδη καθυστερήσει. Για παράδειγμα οι απολύσεις των Stage – των συμβασιούχων ήδη έχουν αρχίσει. Οι απολύσεις των εργατών αυξάνονται καθημερινά. Απλήρωτοι εργάτες αυξάνονται καθημερινά κατά εκατοντάδες.
2. Το τι θα γίνει έχει ήδη εξαγγελθεί. α) Μείωση συντάξεων. (Έχει ήδη αναγγελθεί η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης στο σύνολο του ασφαλιστικού βίου. Β )Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης γ) Έχει ήδη εξαγγελθεί η αύξηση της φορολογίας στους εργαζόμενους στα λαϊκά στρώματα. δ) Έχουν ήδη υπάρξει ανατιμήσεις στα διόδια, στα τρόφιμα, στα φάρμακα.
3. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τα μέτρα είναι αναγκαία και τρομοκρατεί με τα χρέη και τα ελλείμματα. Λέει ψέμματα. Τα μέτρα δεν είναι τωρινά. Πρόκειται για μέτρα προαποφασισμένα καιρό τώρα. Προβλέπονταν στη συνθήκη του Μάαστριχτ, στις υπόλοιπες συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. που όλες οι κυβερνήσεις έχουν συμφωνήσει και τα υλοποιούσαν σταδιακά.
Για τα χρέη και τα ελλείμματα, οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Τα ελλείμματα τα προκαλούν οι φοροαπαλλαγές και οι επιδοτήσεις της πλουτοκρατίας. Να τα πληρώσουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι, όλοι αυτοί που θησαυρίζουν σε βάρος μας..
Μας κατηγορούν για αντιδημοκρατική και βίαιη συμπεριφορά.
Για την κυβέρνηση – το ΣΕΒ – τη ΓΣΕΕ δημοκρατία είναι ότι συμφέρει τα κέρδη των μονοπωλίων για να θεριεύουν. Για αυτούς είναι δημοκρατία ο εργάτης να αμείβεται με 740 ευρώ και τα κέρδη να ξεχειλίζουν. Για αυτούς είναι δημοκρατία ο εργάτης να μην έχει δουλειά και η εργοδοσία να επιδοτείται για να μεταφέρει τα κεφάλαιά της αλλού (π.χ. Λαναράς).Να επιδοτείται για τις ασφαλιστικές εισφορές και από την άλλη να υπάρχουν ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, να ρυθμίζουν (χαρίζουν τα χρέη).
Για μας Βία είναι οι απλήρωτοι εργάτες. Για μας Βία είναι η ανεργία. Για μας Βία είναι να πληρώνεις το 50% της σύνταξης στα φάρμακα. Για μας Βία είναι να ζητάς να κάνεις μια εξέταση στο ΙΚΑ και να σου λένε μετά από έξι μήνες;
Δε μπορεί να απολύονται εργάτες, να μένουν στο δρόμο χιλιάδες νέα παιδιά και τα Σωματεία να μοιράζουν ανθοδέσμες και φιλοφρονήσεις. Οι μορφές πάλης θα αντιστοιχηθούν στη βιαιότητα της αντεργατικής επίθεσης.
Γιατί δεν πάμε στο διάλογο; Τι απέδειξε ο διάλογος τα προηγούμενα χρόνια; Χρησιμοποιήθηκε σαν δούρειος ίππος για τα εργατικά δικαιώματα, για να αφοπλιστεί η εργατική τάξη α)ασφαλιστικό (Ν. Σιούφα – Ρέππα – Πετραλιά), β) εργασιακές σχέσεις (μερική απασχόληση, δουλεμπορικά γραφεία κλπ.), γ) Ιδιωτικοποιήσεις (ΟΤΕ – Λιμανιών – Σκαραμαγκάς).
Δε μπορούμε να ανεχθούμε η εργατική τάξη να είναι άνεργη και ταυτόχρονα να υπάρχουν τεράστιες ανάγκες στα Νοσοκομεία, σε υποδομές (αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμικά και άλλα). Δε μπορούμε να ανεχτούμε μισθούς 400 ευρώ, ωράρια 10-12 ωρών, ενώ η παραγωγικότητα έχει ανέβει και μπορεί να μειωθεί ο χρόνος σε 7ωρο – 35ωρο – 5νθήμερο.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουμε όλοι μαζί αποφασιστική απάντηση. Να προετοιμάσουμε καλά την απεργία. Τα συνδικάτα να πάρουν την υπόθεση της επιτυχίας στα χέρια τους. Κάθε τίμιο αγωνιστή, συνδικαλιστή να συνταχθεί μαζί μας και ας μη συμφωνεί σε όλα.
Να διεκδικήσουμε μαζί:
● Μόνιμη σταθερή εργασία, με πλήρη δικαιώματα για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – stage, χωρίς όρους και προϋποθέσεις..
● 1.400 βασικό μισθό, 1.120 ευρώ σύνταξη και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
● Σύνταξη στα 60 για άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Μειωμένα όρια κατά 5 χρόνια αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
● Δημόσια δωρεάν αναβαθμισμένη παιδεία, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
● Αποκλειστικά Δημόσια αναβαθμισμένη και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.
● ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων. Να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστών.

7 σχόλια

  1. Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες που είχε κλονιστεί τα τελευταία χρόνια, καθώς και η περαιτέρω συμφιλίωση της αστυνομίας με την κοινωνία, κάτι που είχαμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό, μετά από κόπους ετών, μέχρι το 2004, αποτελούν προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

    Τις μέρες αυτές συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το μήνυμα του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ήταν ξεκάθαρο: «Είμαστε ενάντια στη βία. Η βία αναπαράγει τα προβλήματα. Πρέπει να διαφυλάξουμε την Αθήνα αλλά και τους θεσμούς της δημοκρατίας. Πρέπει να διαφυλάξουμε τους θεσμούς και να τιμήσουμε τη μνήμη ενός παιδιού με ένα μήνυμα κατά της βίας. Να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας. Ένα μήνυμα κοινωνικής ευθύνης. Ότι η ελευθερία και η ασφάλεια συμβαδίζουν».

    Χιλιάδες πολίτες τίμησαν με ειρηνικές εκδηλώσεις τη μνήμη του Αλέξανδρου. Φυσικά υπήρξαν και αυτοί που επεδίωξαν την επανάληψη των περσινών εικόνων καταστροφής. Δεν τα κατάφεραν. Το μήνυμα που πήραν είναι ότι η Αθήνα και οι άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, δεν είναι πια, όπως πέρσι, ανοχύρωτες πόλεις.

    Η κυβέρνηση, εν όψει των εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, είχε ξεκαθαρίσει ότι το σκηνικό τρόμου και χάους που επικράτησε πέρσι στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, δεν θα επαναληφθεί.

    Υπήρξαν και πάλι επικρίσεις και μια προσπάθεια να υποστηριχθεί ότι και πάλι έγιναν επεισόδια και πάλι καταλύθηκε το κράτος. Δεν περνάει. Τα μικρής έκτασης επεισόδια δεν μπορούν να συγκριθούν με το περσινό χάος. Η Αθήνα δεν είναι πόλη υπό πολιορκία.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαξιώ να ασχοληθώ με το μηδενικής σημασίας θέμα της υποβάθμισης.
    ΌΛΟΙ το απόγευμα στη συγκέντρωση για την προστασία του (ισχύοντος καθεστώτος) Πανεπιστημιακού Ασύλου.
    Και να το επεκτείνουμε κιόλας να μη πετάμε μόνο μολότωφ από μέσα. Να πετάμε και πυραύλους εδάφους – εδάφους , εδάφους – αέρος κλπ.
    Να μάθουν οι κουτόφραγκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τρεις αλλαγές ψηφίστηκε επί της αρχής από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ που αφορά τις προσλήψεις στο Δημόσιο.
    Συγκεκριμένες δεσμεύσεις που να αποδεικνύουν ότι στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε, δεν είναι η αντικατάσταση «γαλάζιων» με «πράσινα» παιδιά, ζήτησε ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Ζώης, κα να ισχύσει η πρόσθετη μοριοδότηση . ( Μπα παραδέχεται ότι η ΔΕΞΙΑ διόριζε μόνο Γαλάζια παιδιά;)
    Στο ίδιο μήκος κύματος Προκόπης Παυλόπουλος, που τόνισε μεταξύ άλλων: Πρέπει να προβλέπεται η πρόσθετη μοριοδότηση! ( Ο Πατέρας της Μοριοδότησης και της Συνέντευξης)
    Καλά τους δυο Δεξιούς τους καταλαβαίνω, ο παρακάτω του Τιμημένου ΚΚΕ τόσα πολλά ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΝΟΩ, και υπερασπίζετε τα Γαλάζια Παιδιά, ή μέσα σε αυτά τα Γαλάζια Παιδιά υπάρχουν και Κόκκινα Παιδιά; και δηλώνει ως εισηγητής του ΚΚΕ ο Γιώργος Μαυρίκος, και επιμένει στην πρόταση του κόμματος του για «μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων του δημοσίου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΙΩΤΗ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΑΓΕ.
    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΡΕ ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ .ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ STAGE ,ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ? Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΝΔ ΚΡΑΤΑΤΕ ΑΒΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΜΑ ΤΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΙ ΕΡΥΘΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. sibilla,
    εσύ θά ξέρεις.
    Πού θά βρώ μιά τέτοια σημαία γιά
    τήν 25η Μάρτη(sic)?
    Οί παρερμηνεύσαντες τόν Μπακούνιν
    δέν μού δίνουν εκείνη μέ τό α.
    (Α)ναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελπίζω να μη κλωτσήσουμε και αυτή την ευκαιρία για ποιοτική διαφοροποίηση στο τουριστικό προϊόν μας.

    Προτείνω να θεσμοθετήσουμε λοιπόν, το πρώτο ετήσιο τουριστικό αναρχοφεστιβάλ με σλόγκαν: «Ζήσε το μπάχαλο στην Αθήνα – Χριστουγεννιάτικη Απόδραση – Ασύλληπτη Δράση».

    Ο κάθε «πιεσμένος» από την μέγγενη της παγκοσμιοποίησης να μπορεί να έρχεται στη χώρα μας για να σπάσει να κάψει και να καταστρέψει ελεύθερα.

    Να αναδημιουργηθούν όλες οι προσόψεις των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας από εδικά εύθραυστα υλικά.

    Κάθε Δεκέμβρη χάρτινες απομιμήσεις αυτοκινήτων σε φυσικό μέγεθος να στολίζουν τους δρόμους.

    Χιλιάδες κομπάρσοι ντυμένοι ματατζήδες να τριγυρνούν στους δρόμους κραδαίνοντας γκλομπς και κάμεραμεν να «καταγράφουν» τα γεγονότα.

    Η μαζική προσέλευση του παγκόσμιου ειδικού κοινού στο οποίο απευθυνόμαστε είναι ήδη εξασφαλισμένη μιας και έχει ήδη γίνει μεγάλη διαφήμιση από τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

    Σημαντικό είναι ότι, επιτέλους, ΑΥΤΟΙ οι τουρίστες ανήκουν στην ανώτερη εισοδηματική τάξη.

    Τα κέρδη μας και μόνο από την πώληση των σουβενίρ (μολότοφ, πέτρες σιδερολοστούς, κουκούλες, κλπ) θα είναι τεράστια, αφήστε που για τα περισσότερα έχουμε ήδη την τεχνογνωσία παραγωγής τους και έχουν και μηδαμινό κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση