GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σώστε το πανεπιστήμιο!!!

Από την Βένη Μουζακιάρη . Είναι όμορφο θέαμα να μην μπορείς να μπεις μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου;Είναι ένδειξη σύγχρονου, δημοκρατικού ...

Από την Βένη Μουζακιάρη
.
Είναι όμορφο θέαμα να μην μπορείς να μπεις μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου;Είναι ένδειξη σύγχρονου, δημοκρατικού κράτους να μην πραγματοποιούνται διαλέξεις,η αστυνομία να περικυκλώνει τις πανεπιστημιακές αυλές και οι ακαδημαϊκοί να υπερασπίζονται την πανεπιστημιακή ιδιοκτησία υπό καθεστώς φόβου και πανικού;
Σε ποια άλλη πανεπιστημιακή κοινότητα του κόσμου παρατηρούνται τέτοιου είδους φαινόμενα; Εκρήξεις θυμού ,βίας με μια συγκάλυψη κοινωνικού θυμού και συλλογικής οργής.
ΟΧΙ. Δεν δέχομαι τον όρο κοινωνική εξέγερση όταν χρησιμοποιείται από άτομα, που ...

σκοπό δεν έχουν να εκδηλώσουν την οργή τους σχετικά με το κοινωνικό γίγνεσθαι ή να πενθήσουν για το θάνατο του Αλέξη. Μοναδικός σκοπός είναι η κατάλυση του κράτους και της ευρύτερης κοινωνικής ζωής. Ο λόγος;
Πιθανότατα οι ίδιοι τον γνωρίζουν.. Μπορεί όμως και όχι. Μπορεί να έχουν ως αφορμή και βάση τις γενικότερες κοινωνικες διαδηλώσεις και πορείες, να τις χρησιμοποιούν ως συγκάλυψη για να καταστρέψουν και να δημιουργήσουν έκρυθμες καταστάσεις στο κέντρο των πόλεων. Μπορεί πιθανότατα να αρέσκονται σε τέτοιου είδους συμπεριφορά και με αυτόν τον τρόπο να βρίσκουν τον εαυτό τους..
Η πράξη τους καταδικαστέα.Δεν υπάρχει αιτία και δεν υπάρχει και λόγος για τέτοιου είδους εκρήξεις. Ο λόγος ,ο διάλογος, η κριτική ,η αποδοκιμασία έχουν βάση και αποτελούν τεκμήριο ανησυχίας και κριτικης σκέψης μόνο όταν πραγματοποιούνται σε πλαίσιο δημοκρατίας και ευνομίας..
Δεν ανήκει τίποτε στους κουκουλοφόρους και πολύ περισσότερο δεν τους ανήκει το πανεπιστήμιο.
Το πανεπιστήμιο καθίσταται πάντα το κέντρο και επίκεντρο βανδαλισμών,βιαιότητας και μη ηθικής και συνετής συμπεριφοράς αυτές τις μέρες..
Ένας χώρος πολύτιμος, το πανεπιστήμιο,καθίσταται άντρο βιαιότητας;
Το γιατι και η απάντηση είναι λίγο πολύ γνωστά .(έως και πολύ γνωστά).
Οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν ,πρέπει να τις πάρουμε τώρα όλοι μας...Δεν υπάρχει περιθώριο για να αναλογιστούμε περισσότερο και να στεκόμαστε άβουλοι παρατηρητές ...
Με κόστος ή χωρις κόστος δεν πρέπει να επιτρέψουμε τέτοιες εικόνες για ακόμη μια φορά.
ΟΧΙ καθεστώς φόβου και αναρχίας στο πανεπιστήμιο...Το πανεπιστήμιο είναι χώρος μάθησης ,μελέτης και έρευνας.Παρέχει ανώτερη παιδεία. Φοιτητές και σπουδαστές επιδιώκουν και στοχεύουν στην ανώτατη γνώση και μάθηση. Η διαδήλωση και η κοινωνική εξέγερση είναι ενδείξεις ασφαλώς υγιούς νου,που κρίνει και δείχνει την δύναμή του με τον λόγο και τη στάση του...
Κανένας και πολύ περισσότερο ένας κουκουλοφόρος δεν έχει κανένα δικαίωμα να τα στερεί και να τα εκμεταλλεύται για την έκφραση της όποιας οργισμένης σκέψης...
Η αναρχία όμως και όλα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μέρες μας γυρνάνε πολύ πίσω...
Οι εποχές έχουν αλλάξει...και οι μέρες είναι πιθανό να μας έχουν προσπεράσει...
Ας διαφυλάξουμε έστω και τώρα όσα πρέπει και οφείλουμε να διαφυλλάξουμε. Ολα ξεκινάνε και τελειώνουν στον καθένα από εμάς... Η αστυνομία ,μπορεί να έχει καταλυτικό ρόλο στο θέμα αυτό ,αλλά αν δεν δείξουμε την απόγνωση και την απογοήτευσή μας ,εμείς ο καθένας προσωπικά ,τα αποτελέσματα δεν θα είναι αισθητά και της διάστασης που πρέπει.....Η κινητοποίηση του κράτους απαιτείται και επιβάλλεται να είναι άμεση και ουσιαστική ,χωρίς όμως τάσεις βεντετισμού (που παρατηρούνται σε μεγάλο βαθμό από τον νέο Υπουργό).Σύμπραξη των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και ξεκάθαρη απάντηση και στάση από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. (Οφείλει ως μια νόμιμη,έντιμη,ηθικη πολιτική δύναμη να ακυρώνει τέτοιες προσπάθειες κατάλυσης της κοινωνικής ζωής..)
Απλές και καθαρές πολιτικές κουβέντες ,ώστε να αποκαταστήσουμε τα πράγματα όλοι μαζί. Μόνο έτσι θα διαφυλλαχτεί η ακεραιότητα της ανθρώπινης ζωής ,η κρατική και ατομική αξιοπρέπεια αλλά και η ειρηνική και ασφαλής διαδήλωση των πολιτών...

11 σχόλια

  1. Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, είναι επαρκής αιτιολογία για την άμεση έμπρακτη κατάργηση στην πράξη ΚΑΘΕ ασυλίας, κάθε προστασίας κλπ.

    Για παράδειγμα, αναφέρω τις προληπτικές επιχειρήσεις κατά της διαφθοράς των πολιτικών, ενδεχομένως και της διαπλοκής των δημοσιογράφων.

    Με σαρανταπεντάρια!

    (και LP's και MC's και CD's και MXS's)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαξιώ να ασχοληθώ με το μηδενικής σημασίας θέμα της υποβάθμισης.

    ΌΛΟΙ το απόγευμα στη συγκέντρωση για την προστασία του (ισχύοντος καθεστώτος) Πανεπιστημιακού Ασύλου.
    Και να το επεκτείνουμε κιόλας να μη πετάμε μόνο μολότωφ από μέσα. Να πετάμε και πυραύλους εδάφους – εδάφους , εδάφους – αέρος κλπ.

    Να μάθουν οι κουτόφραγκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω ένα παιδί 6 μηνών,αγόρι.
    Το πρώτο πράγμα που μας ενδιαφέρει είναι να έχει την υγεία του και το δεύτερο να γίνει ένα καλό παιδί.

    Αν γίνει και καλός μαθητής ακόμα καλύτερα για τον ίδιο.

    Όμως αν είναι καλός μαθητής τότε εμείς σαν γονείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα τον προτρέψουμε να σηκωθεί και να φύγει από αυτό το μπουρδέλο που ζούμε εμείς ,από αυτά τα μπουρδελοΑΤΕΙ και μπουρδελοΑΕΙ.
    Μακάρι δε,να μείνει στο εξωτερικό και γιατί όχι να πάμε να μείνουμε και εμείς κοντά του έτσι ώστε στα δυσμάς του βίου μας να έχουμε μια πολιτισμένη νοσοκομειακή περίθαλψη και ένα πολιτισμένο θάνατο γιατί όπως είπα και πριν σε αυτό το μπουρδέλο-χώρα που ζούμε δεν ησυχάζει ούτε η ψυχή που έχει φύγει για άλλους τόπους.

    Μακρυά το παιδί μας από ελληνικά ΑΕΙ, ΑΤΕΙ και ιδιωτικά κολλέγια.
    Ούτε για αστείο !

    Είμαι 43 ετών και κάθε χρονιά σε αυτή τη χώρα είναι φωτοτυπία των προηγουμένων ετών.Μηδενική εξέλιξη,μηδενική καλαισθησία,μηδενικός πολιτισμός,απείθαρχοι πολίτες και κλέφτες κυβερνητικοί,βανδαλισμοί,εμπρησμοί,πυρκαγιές,εντάσεις,κλειστό το κέντρο της Αθήνας τις 2-3 από τις 5 εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας,τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι και ένα σύστημα κολοχανείο γραφειοκρατικού τύπου,αναξιοκρατεία παντού και μια Αθήνα που είναι η χειρότερη πόλη της Ευρώπης μαζί με τη Νάπολη,χωρίς πάρκα,χωρίς πεζοδρόμια,χωρίς αναπνοή με ένα πολιτισμό που αναλώνεται στο ρομαντισμό του παρελθόντος και συγκεκριμένα της αρχαίας ελλάδας που ουδεμία σχέση έχουμε και στα τουρκογύφτικα μπουζουξίδικα με ξέκολες τραγουδίστριες-βιζιτούδες και πουστράκια τραγουδιάρηδες να χοροπηδάνε με ανοιγμένα τα πόδια σα να έχουν συγκαεί ,είναι μερικά χαρακτηριστικά από το σκηνικό της ελλάδας σήμερα που σίγουρα ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΕΙ-ΟΠΩΣ ΖΩ ΕΓΩ- ΤΟ ΠΑΙΔΙ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναβολή για τις 2 Μάρτη πήραν οι 42 συλληφθέντες του Δημαρχείου Κερατσινίου.

    ΜΠΡΑΒΟ ΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΕ ΝΙΩΤΗ.
    τωρα για επιβράβευση
    ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ
    μαζί με τα άλλα 70 άσχετα κλιματολογικά φρούτα του πασοκ
    στην ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΕΚΔΡΟΜΗ.

    ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ. Νά΄σται καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες που είχε κλονιστεί τα τελευταία χρόνια, καθώς και η περαιτέρω συμφιλίωση της αστυνομίας με την κοινωνία, κάτι που είχαμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό, μετά από κόπους ετών, μέχρι το 2004, αποτελούν προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

    Τις μέρες αυτές συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το μήνυμα του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ήταν ξεκάθαρο: «Είμαστε ενάντια στη βία. Η βία αναπαράγει τα προβλήματα. Πρέπει να διαφυλάξουμε την Αθήνα αλλά και τους θεσμούς της δημοκρατίας. Πρέπει να διαφυλάξουμε τους θεσμούς και να τιμήσουμε τη μνήμη ενός παιδιού με ένα μήνυμα κατά της βίας. Να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας. Ένα μήνυμα κοινωνικής ευθύνης. Ότι η ελευθερία και η ασφάλεια συμβαδίζουν».

    Χιλιάδες πολίτες τίμησαν με ειρηνικές εκδηλώσεις τη μνήμη του Αλέξανδρου. Φυσικά υπήρξαν και αυτοί που επεδίωξαν την επανάληψη των περσινών εικόνων καταστροφής. Δεν τα κατάφεραν. Το μήνυμα που πήραν είναι ότι η Αθήνα και οι άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, δεν είναι πια, όπως πέρσι, ανοχύρωτες πόλεις.

    Η κυβέρνηση, εν όψει των εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, είχε ξεκαθαρίσει ότι το σκηνικό τρόμου και χάους που επικράτησε πέρσι στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, δεν θα επαναληφθεί.

    Υπήρξαν και πάλι επικρίσεις και μια προσπάθεια να υποστηριχθεί ότι και πάλι έγιναν επεισόδια και πάλι καταλύθηκε το κράτος. Δεν περνάει. Τα μικρής έκτασης επεισόδια δεν μπορούν να συγκριθούν με το περσινό χάος. Η Αθήνα δεν είναι πόλη υπό πολιορκία.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελπίζω να μη κλωτσήσουμε και αυτή την ευκαιρία για ποιοτική διαφοροποίηση στο τουριστικό προϊόν μας.

    Προτείνω να θεσμοθετήσουμε λοιπόν, το πρώτο ετήσιο τουριστικό αναρχοφεστιβάλ με σλόγκαν: «Ζήσε το μπάχαλο στην Αθήνα – Χριστουγεννιάτικη Απόδραση – Ασύλληπτη Δράση».

    Ο κάθε «πιεσμένος» από την μέγγενη της παγκοσμιοποίησης να μπορεί να έρχεται στη χώρα μας για να σπάσει να κάψει και να καταστρέψει ελεύθερα.

    Να αναδημιουργηθούν όλες οι προσόψεις των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας από εδικά εύθραυστα υλικά.

    Κάθε Δεκέμβρη χάρτινες απομιμήσεις αυτοκινήτων σε φυσικό μέγεθος να στολίζουν τους δρόμους.

    Χιλιάδες κομπάρσοι ντυμένοι ματατζήδες να τριγυρνούν στους δρόμους κραδαίνοντας γκλομπς και κάμεραμεν να «καταγράφουν» τα γεγονότα.

    Η μαζική προσέλευση του παγκόσμιου ειδικού κοινού στο οποίο απευθυνόμαστε είναι ήδη εξασφαλισμένη μιας και έχει ήδη γίνει μεγάλη διαφήμιση από τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

    Σημαντικό είναι ότι, επιτέλους, ΑΥΤΟΙ οι τουρίστες ανήκουν στην ανώτερη εισοδηματική τάξη.

    Τα κέρδη μας και μόνο από την πώληση των σουβενίρ (μολότοφ, πέτρες σιδερολοστούς, κουκούλες, κλπ) θα είναι τεράστια, αφήστε που για τα περισσότερα έχουμε ήδη την τεχνογνωσία παραγωγής τους και έχουν και μηδαμινό κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ poisino του πασοκ.
    ΠΑΛΙ ΓΑΜΗΣΕΙΣ ΘΕΛΕΙΣ ?
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
    ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΚΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ poisino του πασοκ.
    ΠΑΛΙ ΓΑΜΗΣΕΙΣ ΘΕΛΕΙΣ ?
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
    ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΚΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    ΑΥΤΗ Η ΤΣΑΓΚΡΗ ΕΔΟΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ 100.000 ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΛΟΣ

    ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ

    ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ

    ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ? ΑΠΟ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ? ΟΧΙ ΤΑ ΠΕΡΝΑΝ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΟΠΣ Η/Ο ΤΣΑΚΡΗ ΚΛΠ....

    ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπλουπεράκο άντε να δεις καμιά τσόντα με το "φίλο" σου και άσε τις φιλοσοφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βένη,(Βασιλική?)
    καλή η ανάρτηση σου.
    Όσοι κάνουν ότι δέν καταλαβαίνουν
    δέν θέλουν νά σκεφτούν κάτι άλλο.
    Είναι κατασταλλαγμένοι.
    Τήν άλλη φορά συμπεριέλαβε τήν
    αδυναμία φοιτητών-σπουδαστών-
    εκπαιδευτικών νά "κάνουν μάθημα",
    όταν διώχνονται από 5-10 δημοκρά-
    ταρους γιά δικές τους εκδηλώσεις.
    ΆΡΑ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΤΟ ΑΣΥΛΟ,
    μέ ευθύνη τών φασιστών δημοκρα-
    τούληδων.
    Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΑΝ ΗΘΕΛΕ
    ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΝΕ ΟΛΟΥΣ(5000 ΕΊΝΑΙ?),
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.
    Γιατί?
    Νά πάς φροντιστήριο....
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση