GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διπλή Ανάπλαση: Και νέο Βατερλό της ενημέρωσης...

Από την Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα elaionas.wordpress.com Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, ξαφνικά και ανεξήγητα(;) έκαναν την εμφ...

Από την Επιτροπή Πολιτών
για τη Διάσωση του Ελαιώνα
elaionas.wordpress.com

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, ξαφνικά και ανεξήγητα(;) έκαναν την εμφάνιση τους πλήθος δημοσιευμάτων για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης. Κοινός παρονομαστής τους ήταν ότι το εμπορικό της ΜΒΔΤ στο Βοτανικό είναι εντός κάποιου “σχεδίου” λύσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Το σύνολο των δημοσιευμάτων βάσιζε το συμπέρασμα σε δύο γεγονότα. Σε κάποια συνάντηση Βωβού-Μπιρμπήλη σε «θετικό κλίμα» και σε μία επιστολή της κ. Μπιρμπήλη προς το Δήμο Αθηναίων.
Τα αποδεικτικά “τεκμήρια” περιορίζονταν σε εικασίες, “θετικές ατμόσφαιρες”, “πηγές”, “διαρροές” και άλλα ασαφή και μη επιβαιβεώσιμα στοιχεία. Δεν δημοσιεύτηκε ούτε ένα απόσπασμα από την περίφημη επιστολή προς τον Δήμο -η οποία είναι υπαρκτή- ούτε μια επώνυμη δήλωση που να λέει κάτι καινούργιο.
Τα δημοσιεύματα ήταν τόσα πολλά και τόσο συγκεκριμένα ως προς το συμπέρασμα, που μέσα σε λίγες ώρες το Υπουργείο Περιβάλλοντος αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση κατηγορηματικής διάψευσης.
Είναι προφανές ότι...

βρεθήκαμε μπροστά σε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια μέσω του τύπου, για άσκησης πολιτικής πίεσης και χρηματιστηριακών παιχνιδιών τζόγου, καθώς είναι γνωστό ότι από τις διακυμάνσεις των μετοχών, κάποιοι γίνονται ξαφνικά πλούσιοι, εις βάρος συνήθως απληροφόρητων ή εύπιστων μικροεπενδυτών.
Το ότι κάποια συμφέροντα κινούνται με αυτές τις μεθόδους είναι δυστυχώς αναμενόμενο. Το ότι όμως πολλά ΜΜΕ ανταποκρίνονται και αναπαράγουν στημένες “ειδήσεις” είναι κάτι πραγματικά θλιβερό, αν όχι άθλιο και ενδεικτικό των κανόνων του παιχνιδιού και του επιπέδου της “ενημέρωσης”. Στην υπόθεση της Διπλής Ανάπλασης η δημοσιογραφία εδώ και ένα χρόνο έχει αποτελέσει, πάντα με εξαιρέσεις, μνημείο εξάρτησης και Βατερλό κάθε έννοιας δεοντολογίας.
Η Επιτροπή μας προτρέπει κάθε ενδιαφερόμενο να μη δίνει καμία εμπιστοσύνη στις πολλαπλά διαψευσμένες “έγκυρες πληροφορίες” που διοχετεύονται στον τύπο χωρίς ίχνος τεκμηρίωσης. Επίσης καλεί την ΕΣΗΕΑ να αντιμετωπίσει αυτές τις εκκωφαντικές περιπτώσεις κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων.
Τέλος καλούμε το Υπουργείο Υπερβάλλοντος να δώσει επιτέλους τη λύση, με βάση την απόφαση του ΣτΕ για μόνο γήπεδο και πάρκο στο Βοτανικό. Κάθε καθυστέρηση το καθιστά συνένοχο των επιτήδειων που παίζουν παιχνίδια εις βάρος των πολιτών. Από πλευράς μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να γίνει και το τελευταίο τετραγωνικό μέτρο πρασίνου που προβλέπεται στο σύνολο του ευρύτερου Ελαιώνα.

12 σχόλια

  1. Λαϊκός
    Ορθόδοξος
    Υπερπατριωτικός
    Γραφικός
    Κραταιός
    Ράθυμος
    Ανανεωτικός
    Συνδυασμός

    (ΛΟΥΓΚΡΑΣ).

    Δημοτικός συνδυασμός με σήμα την Καλαμανίτσα που τρώει το τεκνό του.

    ΛΟΥΓΚΡΑΣ φορ Μέγιορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο οι έλληνες θα είναι δέσμιοι των κομματικών μηχανισμών τόσο περισσότερο θα υπάρχει ηθική,πνευματική,πολιτιστική,οικονομική και κοινωνική κατάπτωση σε ένα γαϊτανάκι αλληλεπίδρασης των θεσμών με αποτέλεσμα μαζί με τις μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών που δρούν στη χώρα μας σαν ξέφραγο αμπέλι και που αποτελούν τους κύριους καθοδηγητές των εδώ οικονομικών μεταναστών ,να ελλοχεύει ο κίνδυνος γενικευμένων επεισοδίων και κοινωνικών αναταραχών ανά πάσα στιγμή παρόλο που η ελληνική οικονομία δεν θα υποβαθμιστεί από τις σωστές ενέργειες της κυβέρνησης και θα μηδενιστεί ο κίνδυνος της πτώχευσης.
    Όταν θα πάρει η οικονομία μας μια θετική κατεύθυνση από τις σωστές κυβερνητικές πολιτικές τότε η Αθήνα θα ξανακαεί από τις ορδές των αναρχικών,υπανάπτυκτων ελλήνων μηδενιστών και οικονομικών μεταναστών διότι τα κοινωνικά προβλήματα θα ενταθούν με τις ευλογίες των συνδικαλιστών που προέρχονται κυρίων από τις ξεπεσμένες όχι σε αξίες αλλά σε εργαλεία ,αριστερές πολιτικές πτέρυγες ενός αποτυχημένου πολιτικού κατεστημένου.
    Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και οι κυβερνήσεις ειδικά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα πρέπει να είναι πανέτοιμες για αυτές τις κοινωνικές συγκρούσεις που θα επεκτείνονται δυστυχώς και στους δρόμους ειδικά της Αθήνας.

    Η ελλάδα δεν θα αλλάξει όσο δεν αλλάζουν οι πολίτες της οι οποίοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

    Η χειρότερη πόλη της Ευρώπης (η Αθήνα),θα γίνεται ακόμα χειρότερη ενώ η Ελλάδα στο σύνολο της θα ακολουθεί.

    Κανένα φως στον ορίζοντα και προτείνω το ένα από τα πόδια μας να είναι στην ελλάδα φυσικά γιατί εδώ γεννηθήκαμε και αγαπάμε αυτόν τον κολοτόπο αλλά το άλλο μας πόδι πρέπει να είναι στο εξωτερικό.

    Στο παρελθόν οι εξελίξεις ήρθαν για την ελλάδα και τους έλληνες από το εξωτερικό.
    Ίσως και τώρα να πρέπει να γίνει το ίδιο.

    "Σας ευχαριστώ

    Ένας αιρετικός Έλληνας πολίτης που αγαπάω τη πατρίδα μου,λατρεύω το τόπο αυτό αλλά παράλληλα μακρυά από κόμματα θα λέω αυτό που πιστεύω όσο και πικρό να είναι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παλαιομαλάκες θα βλέπετε όλη την Ευρώπη να προοδεύει εκτός από το μπουρδέλο,τη χώρα μας που οι σκατομαλάκες που τους έχει πιάσει κολοπιλάλα για τα περιβαλλοντικά θέματα ενώ στην ουσία παίζουν το παιχνίδι κάποιων ανεγκέφαλων πολιτικών, διαδηλώνουν για την μη ανάπλαση.

    Ανάπλαση για να γίνει σε αυτή τη μπουρδελοχώρα,πρέπει πρώτα να γίνει ανάπλαση στους εγκεφάλους σας.


    Ακόμα και ο χαρακτηρισμός "Τουρκόγυφτοι" δεν είναι ο πιο κατάλληλος για να περιγράψει το πόσο σκατοχώρα και το πόσο σκατάνθρωποι είμαστε οι έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας κλέψανε τον κορμοράνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας κλέψανε τον κορμοράνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελπίζω να μην επικρατήσουν οι διπλεκόμενοι και ο κ. Βωβός να καταλάβει επιτέλους ότι δεν μπορεί να τους αγοράζει όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δώστε χώρο στον Μαστακλάνη να χτίσει το Μουσείο του Λούγκρου.

    Κι αυτό, ιδέα του Θόδωρα που πήδαγε τον Εθνόρχη ήταν...

    Νέα Δημοκρατία,
    τον παίρνουμε από κούνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πως λέγεται η εκπομπή του Μαστακλάνη στον 984?

    "εδώ ράδιο αδέρφω, εδώ ράριο αδέρφω..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΜΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να δειτε που τελικα οταν λενε π"πρασινη αναπτυξη" εννουν το γηπεδο των Βαρδινογιαννηδοβγενοπουλων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολλές μπουνιές έφαγε ο Μπερλουσκόνι...

    Από το http://kafeneio-gr.blogspot.com/
    .
    Ενας 42 χρόνος επιτέθηκε με μπουνιές στον Μπερλουσκόνι πριν από λίγο. Ηταν μια συγκέντρωση φίλων του κόμματος για την επέτειο της ιδρυσής του του και ένας ιταλός από το πλήθος του επιτέθηκε και γέμισε αίματα ο Μπερλουσκόνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση