GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο πλούτος και η πτωχεία των ημερών...

Χριστούγεννα, 2009 . Γράφει η Χριστίνα Νικηταρά διδάκτωρ φιλοσοφίας . Η μεγάλη χαρά που γεμίζει την ανθρωπότητα κάθε Χριστούγεννα έχει τους...

Χριστούγεννα, 2009
.
Γράφει η Χριστίνα Νικηταρά
διδάκτωρ φιλοσοφίας
.
Η μεγάλη χαρά που γεμίζει την ανθρωπότητα κάθε Χριστούγεννα έχει τους λόγους της.Η φανέρωση του Θεού στους ανθρώπους,η χαρά της γέννησης,η τρυφερότητα της μητρότητας,η χαραυγή της ελπίδας, η κυριαρχία της προοπτικής, η ζεστασιά της δημιουργίας, η συνάντηση του καταληπτού και του ακατάληπτου, η υπέρβαση των ανιαρών ορατών φαινομένων , η παντοδυναμία της αγάπης, ο εμπλουτισμός της πραγματικότητας, η ομορφιά του ανθρώπου,η αμεσότητα με τη φύση,η ενότητα του φυσικού και του υπερφυσικού μέσα και πάνω από την ανθρώπινη αίσθηση, η αναγωγή της καθημερινότητας στην σοφή υπερπραγματικότητα και όλα όσα απορρέουν από τα ανωτέρω,αποτελούν την σταθερή όψη των ημερών. Τίποτα δεν έχει αλλάξει.΄Ενας πλούτος που διοχετεύεται στις διαθέσεις των απλών και των ειδικών,στα προιόντα των καλλιτεχνών και των παραμυθάδων, στα όνειρα των μεγάλων και των μικρών με μια μοναδική κάθε χρονιά τρυφερότητα.και άπειρες επινοήσεις.
Η άλλη όψη διαδραματίζεται πίσω από τις ...

εσωτερικές εικόνες και πάνω από τις συμβατικές συμπεριφορές. Μέσα στις οριακές αντοχές ενός επικίνδυνου παιχνιδιού με τη φύση που αποτρέπει τα όνειρα και συνθλίβει τη θαλπωρή των παραμυθιών οι εκτροπές των πολιτικών συμπεριφορών, η εκμηδένιση των ανθρώπινων χαρακτηριστικών,η ανατροπή των ισορροπιών για τα είδη και την ικανοποίηση των αναγκών τους, η απόλυτη αλλοτρίωση του προσώπου,η διασπάθιση του πολιτισμού,η απώθηση στο περιθώριο των υποστηρικτικών αξιών της ζωής, η απόλυτη άρνηση της ουσίας και η απόλυτη υποταγή στο πεπερασμένο και το φαινόμένο ως υπέρτατης πηγής έμπνευσης και ηδονής επιβάλλουν άλλους κανόνες , σκληρά χαρακτηριστικά ενός κόσμου που συμβιβάζεται με την περατότητά του,που αντικρύζει κατάματα το θάνατο, που υποψιάζεται το χειροπιαστό χωρίς να μπορεί ακόμη να το ορίσει.Σήμερα πολλά έχουν αλλάξει. Φτώχεια παντού.
Κύριοι δυστυχώς επτωχεύσαμεν...
Επτωχεύσαμεν από την αγάπη, επτωχεύσαμεν από καθαρότητα και καθαριότητα,επτωχεύσαμεν από ειρήνη και πολιτισμό, επτωχεύσαμεν από ανθρωπισμό και αλληλεγγύη,επτωχεύσαμεν από φίλους και ανθρώπους δικούς μας, επτωχεύσαμεν από νέους και τολμηρούς οραματιστές, επτωχεύσαμεν από την ανδρεία και πλουτήσαμε από ποταπούς προσκυνητές του ψεύτικου και της υποκρισίας.Επτωχεύσαμεν από την γενναιότητα να ομολογούμε την οδυνηρή πραγματικότητα και την αδυναμία μας να την αποκαταστήσουμε .Επτωχεύσαμεν από την κολακεία ,την υποκρισία,τον φθόνο και την προσκόλλησή μας στα εφήμερα.
Ο άνθρωπος ο μικρός ο μέγας. Ο δημιουργός της οικονομίας και μεγάλος υποτελής της...

14 σχόλια

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΔΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ; ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ "ΕΛΛΝΟΠΟΙΗΘΕΙ" ΕΝΑΣ ΒΟΥΜΑΝΟΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΚΛΠ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ; ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΟΝ "ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΩ"; ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ; ΤΡΕΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ; ΜΑΣ ΜΟΥΡΛΑΝΕ Η ΠΟΛΛΗ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ; ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΕΙΜΟΥΜΕ ΤΑ ΨΙΛΟΠΟΣΑ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ 700 ΣΤΑ 350 ΕΥΡΩ; ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ; ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ τώρα είσαι διδάκτωρ Φιλοσοφίας
    ή Dr προπαγάνδας;

    Δεν πας πουθενά αλλού, καημένη φραγκόκοτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αμάν ρε, αγαπητό μου! Press ,πήξαμε ρε αδέρφια με την νεο-ορθοδοξία σας.Αφήστε τις θρησκείες για την κυρα-Μαρίκα (το ποίμνιον-κοπάδι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kα Νικηταρά,
    μήνυμα ελήφθη over.Συμφωνώ.
    Άν είχατε μεγαλώσει από π.χ Μου-
    σουλμάνους γονείς,θά γράφατε γιά
    τήν Ασούρα.(Σιήτες όχι Σουνήτες).
    Πάλι θά έβρισκα πράγματα μέ τά
    οποία θά συμφωνούσα.
    Κάθε θρησκεία,-εκτός φανατικών
    παρακλαδιών-πολύ καλές προθέσεις
    έχει,αφού ξεκίνησε αγνά.
    Μετά...άσε μέρες πού είναι.
    Βέβαια,κάθε θρησκεία σάν Πολιτική
    πού είναι,έπρεπε νά συμβαδίζει
    μέ τά βασικά τής Κοινωνίας "τώ
    καιρώ" πού γεννήθηκε.
    Έτσι ιέριες δέν υπήρξαν στίς ση-
    μερινές επικρατούσες θρησκείες.
    Εκτός από Χριστιανικά δόγματα.
    Άν η Ορθόδοξη Εκκλησία,επέτρεπε
    τήν ύπαρξη θήλεων ιερέων,είμαι
    σίγουρος ότι θά ήσασταν άριστη.
    Γενικά σέ θρησκεία αγάπης οί γυ-
    ναίκες μέ τήν ευαισθησία τους θά
    πρόσφεραν πολλαπλά.
    Οί Χριστιανοί τής Β.Ευρώπης,πρω-
    τοπόροι σέ πολλά πού σχετίζονται
    μέ τήν αγάπη,(ανθρώπινα δικαιώμα-
    τα,υγεία,ασφάληση κλπ)προχώρησαν
    στήν χειροτόνηση γυναικών.
    Δέν θά σχολιάσω τούς ομοφυλόφι-
    λους τώρα,γιατί καμμιά θρησκεία
    δέν αναγνώρισε 3ο φύλο έξ αρχής.
    Χρόνια καλά σέ όλους.
    Καί στούς φανατικούς εντεταλμένους
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ptoxoula
    prepei na diavazeis
    dr koutsouko
    na aneveis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το έβγαλαν στο διαδίκτυο για διαβούλευση

    Και όμως το ΠΑΣΟΚ το έβγαλε στο διαδίκτυο...για διαβούλευση...
    κάτι που το έχουν προαποφασίσει...μας καλούν να το σχολιάσουμε!!!
    πάει η κοροιδία σύννεφο...

    αλλά αφού θέλουν διαβούλευση ας τους κάνουμε το χατήρι...

    μπείτε να γράψετε την γνώμη σας


    Νομοθετική πρωτοβουλία Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την «Πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα»

    Greekalert

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "φιλοσοφίας" κείμενον, πλήρης η σύγχυσις, δυσκολο να κατανοήση κανείς την σκέψιν. Δρ Κουτσούκο ανάλαβε δράσιν΄σώσε μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε πρωθυπουργέ, δεν έχετε το δικαίωμα να ψηφίζετε τέτοιας βαρύτητας θέματα μέσω της Βουλής.
    Το θέμα της παροχής ιθαγένειας ή υπηκοότητας σε παράνομους μετανάστες δεν είναι κάτι βραχυπρόθεσμο ή συγκυριακό, αφορά τον κοινωνικό ιστό της χώρας και, αν μη τί άλλο, δεν μπορεί να μπαίνει στην ίδια μοίρα με άλλα πολιτικά, θεσμικά ή οικονομικά θέματα.
    Είναι η ζωή μας, είναι τα παιδιά μας, είναι τα πάν για το μέσο Έλληνα.
    Δικαιούμαστε τουλάχιστον ένα δημοψήφισμα, είναι το ελάχιστο δημοκρατικό δικαίωμα που πρέπει να μας αναγνωρίσετε.
    Με τί πρόσωπο θα βγούμε στην μικρο-κοινωνία μας στις επόμενες εκλογές να υποστηρίξουμε το κόμμα;
    Ακόμη και οι συγγενείς και οι πιό κοντινοί φίλοι θα μας κοιτάζουν με καχυποψία, για να μην πώ τίποτε άλλο.
    Ο κόσμος είναι έξαλλος με την απόφασή σας αυτή.
    Φοβάμαι ότι ταφόπλακα στο πασόκ δεν θα είναι τα επιβεβλημένα οικονομικά μέτρα που λαμβάνετε, αλλά η παροχή της Ελληνικής ιθαγένειας ή υπηκοοότητας σε ανθρώπους που δεν είναι Έλληνες.
    Σκεφτείτε πολύ προσεκτικά τις επιπτώσεις πριν μας βάλετε σε μή αναστρέψιμη πορεία.
    Έχετε ζήσει στη Σουηδία (όπως και εγώ επί 12 χρόνια) αλλά είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε ότι, για πολλούς λόγους (γεωγραφικούς, οικονομικούς, κλπ), η Ελλάδα ΔΕΝ μπορεί να γίνει Σουηδία, κυρίως για ένα απλό λόγο.
    Δεν συνορεύει με δύο (κοινωνιολογικά και οικονομικά υποτελείς της) μικρές χώρες (Νορβηγία, Φινλανδία), που τυχαίνει μάλιστα να είναι πιό ειρηνόφιλες από την ίδια.
    Η Ελλάδα βρίσκεται στα σύνορα της Ευρώπης με τον ισλαμικό κόσμο, που εκτός από οικονομικά εξαθλιωμένος είναι και θρησκευτικά φανατικός εχθρός μας.
    Εάν επιμείνετε να προχωρήσετε αυτό το νομοσχέδιο φοβάμαι ότι δεν θα είστε για πολύ καιρό στη θέση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Που είδες τη "μεγάλη χαρά που γεμίζει την ανθρωπότητα" κυρία Χριστίνα μου; Επειδή τα μαγαζιά και μερικά σπίτια βάζουν φωτάκια, νομίζεις ότι επικρατεί χαρά;

    Και, επιπλέον, μήπως σου λέει τίποτα ότι έβαλαν τον 4ο αιώνα τη γέννηση του Ιησού ακριβώς τη μέρα γιορτής της γέννησης του Μίθρα, κάπου 6 αιώνες παλαιότερος θεός; Αποκαλύφθηκε στους ανθρώπους ο αληθινός θεός, αλλά ξέχασε να τους αναφέρει την ημερομηνία γέννησής του!

    Κι αν όλα τα χαρωπά που γράφεις κ. Χριστίνα ήταν αλήθεια, γιατί χρειαζόταν η "αληθινή θρησκεία" τα ρωμαϊκά όπλα για να επιβληθεί;

    Κάνε μια σκέψη για όλα αυτά και έλα πάλι να εξεταστείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δρα Κουτσούκο σε σενα προσμένουμε να διαφυλάξεις το κυρος του γαπ από αναρτήσεις του τύπου "ο πλούτος και η πτωχεία των ημερών..." που δίνουν την ευκαιρία σε εθνικιστικού και θρησκευτικού φανατισμού κατεθυνόμενα σχόλια που βλάπτουν τον γαπ και τη δική σου προσπάθεια που πάντα δικαιώνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΥΛΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,
    ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ... ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΣΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΑΥΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ.

    ΕΤΣΙ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.

    ΑΥΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΑΘΕΟΣ... ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ 14 ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ, ΕΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΧΩ 19-20 ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΧΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΙΚΡΟ ΝΙΚΟΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΕΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΟΛΟ ΑΓΑΠΗ , ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΟΣΑ ΚΑΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΛΟ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ, ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ... ΕΤΣΙ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΏΝ ΓΙΑ ΤΟ 14 ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΚΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΤΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ .......
    ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΣ ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ
    ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΠΑΝΑ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΝΟΥΛΑ , ΑΛΛΑ ΕΝΤΕΛΕΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ, …. ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΝΟΥΛΑ… ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΑΖΟΥΝ 14 ΕΝΩ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟ ΠΑΙΔΙ …..

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ
    ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΗΣ *ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
    *απ΄ότι θα καταλάβατε είμαι πολύ καλός μαθητής και γράφω αρκετά καλά και έχω και κριτική σκέψη, που όλοι λένε ότι είναι προσόν, αλλά πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί με τιμωρούν επειδή λέω όλα αυτά και επειδή δεν είμαι βλάκας…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΧΝ, διδάκτωρ φιλοσοφίας... μπράβο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 26 Δεκ 2008
    "Χριστουγεννιάτικο παραμύθι‏..." Γράφει η Χριστινα Νικηταρα Αναρτήθηκε από press.gr@hotmail.com στις 10:03:00 πμ Artigos Relacionados:
    και μερικά σχόλια στο press.gr

    Ανατολική & Δυτική Αττική. Η μεσαία η Κεντρική πώς σού ξέφυγε?
    Αναστάσης (Κα μου, ξέρεις σέ τί κοινό απευθύνεσαι? Εγώ είμαι ο πιό συγκαταβατικός εδώ μέσα). 26 Δεκ 2008 12:51:00 μμ
    ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ. ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΕΣΥ ΝΑ
    ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ? ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΝΕΥΕΣΑΙ ΟΤΙ
    ΗΣΟΥΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ? ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ? ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΑΙΤΙΑ? ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΘΕ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ
    ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ? ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.
    ΧΑΘΗΚΕ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ 26 Δεκ 2008 1:28:00 μμ
    Αμα εσύ κυρά Χριστινα Νικηταρα Πρώην Διευθύντρια Διεύθυνσης
    Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
    Ανατολικής και Δυτικής Αττικής Διδάκτωρ Φιλοσοφίας
    πιστεύεις σε ολα αυτά τα παραμυθια της Χαλιμάς και προφανώς τα δίδαξες σε μικρά αθώα παιδιά,
    Αμα ακόμα πιστεύεις πως
    Ενα πρωί κάπου μακριά τους, μα πάνω στη γη ,γεννήθηκε ο Θεός της Ειρήνης
    Ποιάς ειρήνης;

    Αμα ακόμα πιστεύεις πως είναι σοφός,ο Νεογέννητος Θεός και πίσω ο κόσμος.΄
    Πως γεννήθηκε το Βρέφος ταπεινά, σεμνά και αθόρυβα για να διδάξει την μετάνοια ,την ελπίδα και την αγάπη.
    Και απορείς για,
    το σκοτάδι της προσωπικής φτώχειας και της τραχιάς ιδιοτέλειας.
    Που βασίλεψε το ψέμμα και η αδικία.
    Που κοροιδευόμαστε, ξεγελιόμαστε, αδικούμε , καταστρέφομε ο ένας τον άλλο.
    Γιατί απορείς
    Ολα είναι γραμμένα, είναι διδαγμένα, στις γραφές και τα διδάγματα των ευαγγελίων και του θεού σου
    Γαία πυρί μειχθήτω... 26 Δεκ 2008 2:07:00 μμ
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ Μ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΑΣΕ ΤΙ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΗΝ ΒΙΑΣΘΕΙΣΑ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΛΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΞΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑ. ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΔΙΔΑΞΑΝΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ. 26 Δεκ 2008 2:18:00 μμ
    Κυρα μου, αν με το κείμενο αυτό, που μου θυμίζει έκθεση γυμνασίου, μάλλον θες να μας κανεις πλακα, ήταν ανάγκη να γράψεις τόσα πολλά;
    26 Δεκ 2008 4:38:00 μμ
    Για ρωτήστε την κ. πρώην Διευθύντρια Ανατολικής και Δυτικής Αττικής πόσες ώρες δίδαξε σαν καθηγήτρια.
    Συνήθως οι κύριοι/ες αυτοί/ές,αφού καθονται,δεν ξέρω και εγώ πόσα χρόνια σαν συνδικαλιστές και δεν πιάνουν ΠΟΤΕ κιμωλία να κάνει κάλο το μεσαίο δάχτυλο του χεριού τους,στο τέλος γίνονται Διευθυντές,Σύμβουλοί και παριστάνουν και τους ξύπνιους στους υπόλοιπους που τραβάνε το κάρο.
    26 Δεκ 2008 3:50:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. και συ λαε βασανισμένε μη ξεχνάς τον ωροπό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση