GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολόκληρη η εισήγηση Παπανδρέου στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών...

Σημεία Εισήγησης Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου «Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών» 15.12.2009 1η Ενότητα: Η σύγκληση πράξη συνέπειας και ευθύ...

Σημεία Εισήγησης Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου
«Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών»
15.12.2009

1η Ενότητα: Η σύγκληση πράξη συνέπειας και ευθύνης
2η Ενότητα: Η διαφθορά Εθνικό θέμα ύψιστης προτεραιότητας
3η Ενότητα: Αναγκαίο ένα συνεκτικό σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών -
Εθνικό Πρόγραμμα για τη Διαφάνεια και την Αντιμετώπιση της Διαφθοράς
4η Ενότητα: Αναβάθμιση της Επιτροπής θεσμών και διαφάνειας –
Εξεταστικές Επιτροπές
1η Ενότητα: Η σύγκληση πράξη συνέπειας και ευθύνης
Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ για τη σύγκληση αυτής της συνάντησης, την οποία
...

θεωρώ κρίσιμης σημασίας για το μέλλον του τόπου.
Σας ευχαριστώ και εσάς κύρια και κύριοι συνάδελφοι για την ανταπόκριση.
Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με δυο λόγια για την προϊστορία της συνάντησής μας αυτής, διότι θα ήθελα να μην έχει κανείς σας αμφιβολία για την κρισιμότητα που της αποδίδω.
Η αντιμετώπιση της διαφθοράς και η προώθηση της διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου αποτελεί πεποίθησή μου ότι είναι το μείζον πρόβλημα της χώρας.
Και η δραστική αντιμετώπισή του, προϋπόθεση για να μπορεί να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής η χώρα μας.
Όπως ίσως θυμάστε, για το ζήτημα αυτό είχα παρουσιάσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, τα «30 σημεία», ήδη στις 08/11/2005. Ήταν η πρώτη πλήρως επεξεργασμένη πολιτική μας πρωτοβουλία ως αντιπολίτευση.
Στις 18/01/2008 σας επισκέφτηκα, κύριε Πρόεδρε, και κατέθεσα συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς, την εμπέδωση της διαφάνειας και την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των δημοκρατικών μας θεσμών. Ζήτησα τότε τη σύγκληση των αρχηγών των κομμάτων για να υιοθετήσουμε αυτό το Εθνικό Σχέδιο. Δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε ο τότε πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια (18/07/2008) το ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε για συγκεκριμένα μέτρα για τη Διαφάνεια και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Δεσμεύσεις που συμπεριλήφθηκαν στο πλαίσιο του κυβερνητικού μας προγράμματος και που επαναλάμβανα συνεχώς με ομιλίες και παρεμβάσεις μου όλα αυτά τα χρόνια.
Είναι για αυτούς τους λόγους για εμένα προσωπικά χρέος η σημερινή συνάντηση και δέσμευση της κυβέρνησης μου.
Και είναι επείγουσα, γιατί η πολύπλευρη κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα σημαίνει ότι όλοι μας οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
2η Ενότητα: Η διαφθορά Εθνικό θέμα ύψιστης προτεραιότητας
Επιτρέψτε μου να συνοψίσω γιατί η διαφθορά συνιστά μείζον ζήτημα εθνικής σημασίας για τη χώρα:
- πρώτον, συνιστά κεντρικό παράγοντα δημιουργίας και διόγκωσης του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας, γιατί το δημόσιο συμφέρον υποτάσσεται σε μικρά και μεγάλα επιμέρους ιδιωτικά συμφέροντα με αποτέλεσμα την δραματική μείωση των εσόδων του κράτους, την κατασπατάληση των εθνικών πόρων και τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας.
- δεύτερον, εμποδίζει την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Πνίγει τις δημιουργικές παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και επιβραβεύει όσους παρασιτούν εις βάρος του δημόσιου ταμείου. Παραλύει έτσι την αγορά, στρεβλώνει τον ανταγωνισμό, απαξιώνει δυνατότητες. Στρέφει ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους στο αδιέξοδο, απαγορεύοντας να αξιοποιηθούν οι δυνάμεις μας για το δημόσιο συμφέρον για την πρόοδο του τόπου.
- τρίτον, διακινδυνεύει την κοινωνική συνοχή και οδηγεί σε όξυνση κοινωνικών αδικιών, καθώς είναι το όπλο των ισχυρών. Το κόστος της διαφθοράς δεν κατανέμεται δίκαια. Το φορτώνονται οι ανίσχυροι, όσοι δεν έχουν προσβάσεις, όσοι είναι απροστάτευτοι απέναντι στην ανομία. Είναι έτσι η πιο επώδυνη μορφή αυθαιρεσίας.
- και, τέλος, τέταρτον, η διαφθορά υπονομεύει την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Απαξιώνονται ηθικά πολιτικοί, κόμματα, η ίδια η πολιτεία. Ασφαλώς πλήττει πρώτα, και είναι εύλογο αυτό, τα κόμματα εξουσίας. Αλλά όλοι γνωρίζετε, ότι η πιο επικίνδυνη είναι η γενικευμένη καχυποψία, που συμπαρασύρει δικαίους και αδίκους. Που οδηγεί σε γενικεύσεις ότι το πολιτικό σύστημα, από τη Βουλή έως την αυτοδιοίκηση και τα συνδικάτα αντί να υπηρετεί τον πολίτη αυτοεξυπηρετείται.
Η αντιμετώπιση της διαφθοράς και η προώθηση της διαφάνειας αποτελούν γι’ αυτό πράγματι ένα μείζον ζήτημα εθνικής σημασίας.
Μια εθνική υπόθεση για την οποία απαιτείται η συστράτευση όλων των κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων και η εξασφάλιση της ευρύτερης δυνατής διακομματικής συνεννόησης.
Γνωρίζω ότι και για τη διαφθορά, όπως και για κάθε θέμα, οι πολιτική τοποθέτηση του καθενός, οι αξίες και η ιδεολογία του τον οδηγούν σε διαφορετικές αξιολογήσεις για τα αίτια της.
Τις σέβομαι απολύτως, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να διατηρήσουμε τις προσεγγίσεις μας, αλλά να συμφωνήσουμε σε μια δέσμη ενεργειών που θα μας πάνε, όλους συνολικά, ως κοινωνία και ως πολιτικό σύστημα, μπροστά.
Ήδη από την πλευρά της Κυβέρνησης, σας υπενθυμίζω ότι μέχρι σήμερα έχουμε πάρει τρεις σημαντικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Την καταπολέμηση της διαφθοράς και την εμπέδωση της διαφάνειας στο δημόσιο βίο:
• Προσλήψεις στο Δημόσιο
Με το νόμο που συζητείται στην ολομέλεια για την αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, επιχειρούμε τον οριστικό, αμετάκλητο και ανεξαίρετο τερματισμό των πελατειακών προσλήψεων στο δημόσιο. Με την καθολική υπαγωγή τους ΑΣΕΠ και την ενίσχυση και διεύρυνση των διαδικασιών του επιδιώκουμε την πιο αξιοκρατική στελέχωση δημοσίου. Χαράσσουμε μια κόκκινη γραμμή με το παρελθόν και πιστεύω ότι θα είχε μια τεράστια αξία για την ελληνική κοινωνία, ιδίως τη νέα γενιά, να την χαράξουμε όλοι μαζί. Γνωρίζετε άλλωστε ότι καμιά κομματική σκοπιμότητα δεν υποκρύπτεται.
• Όλες οι αποφάσεις της διοίκησης στο διαδίκτυο
Καταθέσαμε όπως γνωρίζετε το Προσχέδιο Νόμου για την ανάρτηση αποφάσεων και πράξεων κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων καθώς και οργάνων διοίκησης φορέων στο διαδίκτυο. Γνωρίζετε το περιεχόμενο, είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που το βελτιώνει. Στόχος μας η εξασφάλιση απόλυτης διαφάνειας για κάθε απόφαση που λαμβάνεται για κάθε ευρώ που ξοδεύεται.
• Αναβάθμιση της Στατιστικής Υπηρεσίας σε ανεξάρτητη διοικητική Αρχή.
Πλέον η αναξιοπιστία μας πρέπει να σταματήσει. Η πλήρης και αληθινή καταγραφή τα ων στατιστικών δεδομένων που αφορούν τη χώρα είναι πλέον αναγκαία προϋπόθεση για να κερδίσουμε πάλι την αξιοπιστία μας ως Κράτος. Απέναντι στους εταίρους μας στο εξωτερικό, αλλά και στα μάτια των ίδιων των πολιτών.
3η Ενότητα: Αναγκαίο ένα συνεκτικό σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών – Εθνικό Πρόγραμμα για τη Διαφάνεια και την Αντιμετώπιση της Διαφθοράς
Πρέπει να χτυπήσουμε τη ρίζα του κακού όχι με αποσπασματικές, ευκαιριακές κινήσεις, πόσο μάλλον με όρους επικοινωνιακού εντυπωσιασμού ή μικροκομματικών επιδιώξεων, αλλά με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα αφορά όλα τα επίπεδα άσκησης εξουσίας, όλες τις πτυχές της δημόσιας ζωής που εκδηλώνονται εστίες διαφθοράς και θα εξασφαλίζει διαφάνεια παντού.
Σήμερα θα περιοριστώ σε αυτά που από την πλευρά μου θεωρώ τα σημαντικότερα, τα ποιο επείγοντα.
Και εξαρχής θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση που μπορεί να μας βοηθήσει να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Γι’ αυτό άλλωστε γίνεται η σημερινή συνάντηση.
Σας παρουσιάζω συνοπτικά τα δέκα σημεία που προτείνω να αντιμετωπίσουμε με συγκεκριμένα μέτρα και να εντάξουμε σε ένα Εθνικό Πρόγραμμα για τη Διαφάνεια και την Αντιμετώπιση της Διαφθοράς:
Εθνικό Πρόγραμμα για τη Διαφάνεια και τη Αντιμετώπιση της Διαφθοράς
Α. Διαφάνεια στο Πολιτικό χρήμα:
(χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων, ανεξάρτητη αρχή, δήμευση, εκλογικό σύστημα – Διαφάνεια στη ροή του πολιτικού χρήματος)
1ο Διαφάνεια στο πολιτικό χρήμα με αλλαγή στο νόμο για τη χρηματοδότηση των πολιτικών.
Τα πολιτικά κόμματα βασίζονται κυρίως στη δημόσια χρηματοδότηση ενώ η ιδιωτική θα πρέπει να προέρχεται από τα μέλη και τους φίλους. Κάθε εισφορά να είναι ονομαστικοποιημένη και να διεκπεραιώνεται μέσω τραπεζικού λογαριασμού.
2ο Αλλαγή στη σύνθεση της επιτροπής ελέγχου της Βουλής
Στόχος να αλλάξουμε τη σύνθεση της Επιτροπής ώστε η πλειοψηφία των μελών της να μην είναι βουλευτές και να μπορεί να γίνει αξιόπιστος πραγματικός έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών και των κομμάτων. Τώρα υπάρχει η κριτική ότι οι ελέγχοντες ταυτίζονται με τους ελεγχόμενους.
Στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση προτείνουμε να δημιουργηθεί Ανεξάρτητη Αρχή που θα αναλάβει τη σχετική ευθύνη.
3ο Αναμόρφωση του θεσμού του “πόθεν έσχες”
Προτείνουμε να υπάρχουν πραγματικές συνέπειες για όσους δηλώνουν ψευδή στοιχεία εν γνώση τους. Έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η συμπλήρωση του σχετικού Νόμου με τη πρόβλεψη της δήμευσης των περιουσιακών στοιχείων που δεν δηλώθηκαν υπέρ του δημοσίου.
Δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο των στοιχείων με τη συμπερίληψη, για συγκεκριμένες κατηγορίες προσώπων και υπό προϋποθέσεις, και τη φορολογικής δήλωσης.
4ο Εκλογικό σύστημα περιορισμού των εκλογικών δαπανών
Γνωρίζοντας τις διαφορετικές προσεγγίσεις που έχουμε στο θέμα αυτό, πιστεύω ότι δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει στο ότι ένα εκλογικό σύστημα δραστικού περιορισμού των προεκλογικών δαπανών θα ήταν στη σωστή κατεύθυνση – ανεξάρτητα πάντα και με σεβασμό στην άποψη καθενός μας για το μείζον αυτό ζήτημα.
Β. Διαφάνεια στη διοίκηση, στα δημόσια έργα και προμήθειες, στα εξοπλιστικά προγράμματα.
Είναι επείγουσα η ανάγκη τα μέτρα που θα πάρουμε για την καταπολέμηση της διαφθοράς να επεκταθούν και στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η αρχή έγινε με το νομοσχέδιο για τις υπογραφές στο διαδίκτυο, το οποίο συμπεριλαμβάνει και τους ΟΤΑ.
Στο πλαίσιο της Νέας Αρχιτεκτονικής που προετοιμάζουμε αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην αντιμετώπιση της διαφθοράς εισάγοντας μεταξύ άλλων δύο κρίσιμα μέτρα: την υπαγωγή όλων ανεξαιρέτως των ΟΤΑ στον προληπτικό έλεγχο του ελεγκτικού Συνεδρίου αλλά και την εισαγωγή του θεσμού του συνηγόρου του δημότη και της επιχείρησης σε κάθε ΟΤΑ για την αντιμετώπιση της κακοδιοίκησης.
Είναι επίσης σημαντικό να συμφωνήσουμε και στην ανάγκη αναμόρφωσης:
• του συστήματος συνάψεως συμβάσεων δημόσιων έργων, υπηρεσιών και προμηθειών προς το σκοπό διασφάλισης της αντικειμενικότητας τόσο στη θέσπιση των όρων διαγωνισμού, όσο και στην επιλογή του αντισυμβαλλόμενου.
• του συστήματος προμηθειών για τα εξοπλιστικά προγράμματα, για το οποίο έχω ήδη προτείνει την υποχρεωτική συζήτηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων σε ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή
Γ. Διαφάνεια στη νομοθέτηση,
1ο Διαφάνεια στην νομοπαρασκευαστική διαδικασία
• Καθιέρωση θεσμοθετημένης διαβούλευσης για τα σχέδια νόμου και, σταδιακά, για τις σημαντικές κανονιστικές πράξεις της διοίκησης (δημόσια διαβούλευση και για Π.Δ.)
• Κατάρτιση έκθεσης ποιότητας και επιπτώσεων που θα συνοδεύει κάθε σχέδιο νόμου και προεδρικού διατάγματος ρυθμιστικού περιεχομένου.
• Κατάρτιση έκθεσης αξιολόγησης των πορισμάτων της διαβούλευσης, όπου και θα αιτιολογούνται οι λόγοι μη αποδοχής προτάσεων που διατυπώθηκαν σε αυτήν.
2ο Διαφάνεια στην κοινοβουλευτική διαδικασία
• Διπλή ανάγνωση των σχεδίων νόμου στις κοινοβουλευτικές επιτροπές (με χρονική απόσταση μεταξύ των αναγνώσεων)
• Κατάργηση της δυνατότητας υποβολής τροπολογιών μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας στην κοινοβουλευτική επιτροπή.
3ο Αντιμετώπιση της πολυνομίας
Η πολυνομία σε συνδυασμό με τη γραφειοκρατία ευνοούν φαινόμενα διαφθοράς. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, θα συσταθούν ειδικές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για την κωδικοποίηση και απλούστευση της νομοθεσίας σε συγκεκριμένους τομείς, στους οποίους παρατηρούνται υψηλοί δείκτες διαφθοράς. Επείγει π.χ. η κωδικοποίηση και απλούστευση της νομοθεσίας για την πολεοδομία, το περιβάλλον, τη φορολογία.
Κατά μείζονα λόγο, πρέπει να προχωρήσουμε στον έλεγχο της εκτέλεσης του προϋπολογισμού.
Η πρότασή μας είναι ο έλεγχος αυτός να γίνεται από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή. Με παρακολούθηση της ροής των πιστώσεων ανά Υπουργείο και έλεγχος τήρησης της αρχής της ειλικρίνειας.
Δ. Διαφάνεια στα ΜΜΕ,
• Πλήρης έλεγχος της ροής του χρήματος και της βιωσιμότητας των ΜΜΕ. Καθιέρωση πλαισίου υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των ΜΜΕ στη σχετική αγορά δραστηριοποίησής τους.
• Ενίσχυση και κατοχύρωση της ανεξαρτησίας του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ)
Ε. Αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.
Τα θέματα της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής αποτελούν τεράστια πληγή για τη χώρα.
Χάνεται εθνικό εισόδημα.
Ωφελούνται εκείνοι που καταπατούν κάθε νόμο και κάθε κανόνα, εις βάρος όλης της υπόλοιπής κοινωνίας.
Όλη αυτή η κατάσταση και η μέχρι σήμερα ανοχή του Κράτους αναπαράγει ένα πολύ κακό υπόδειγμα για όλους τους πολίτες.
Και στα θέματα της εισφοροδιαφυγής συμπεριλαμβάνω σε μεγάλο βαθμό και την αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής.
Ώστε να μην εγκλωβίζονται οι μετανάστες στην αδήλωτη απασχόληση και να μην συνεχίζεται η απώλεια των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων
4η Ενότητα: Αναβάθμιση της Επιτροπής θεσμών και Διαφάνειας - Εξεταστικές Επιτροπές
Για τα θέματα αυτά αλλά και κάθε άλλο που συμβάλλει στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και στην εμπέδωση κανόνων διαφάνειας στο δημόσιο βίο, φυσικός χώρος διαβούλευσης, αναζήτησης συναινέσεων, εξέτασης προβλημάτων και προώθησης ρυθμίσεων είναι η Βουλή.
Η αναβάθμισή του Κοινοβουλίου είναι προϋπόθεση για να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες δικλείδες ελέγχων και ισορροπιών μεταξύ των εξουσιών. Μεταξύ των διοικούντων και των διοικουμένων.
Για το σκοπό αυτό θα ενισχυθεί η λειτουργία των αντίστοιχων επιτροπών, όπως ήδη ανέφερα, ενώ θα αναβαθμιστεί με κάθε πρόσφορο μέσο η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Προτείνω γι’ αυτό, στο μέτρο που σήμερα συμφωνήσουμε στην αντιμετώπιση της διαφθοράς ως μιας υπόθεσης εθνικής σημασίας που έχει ανάγκη την στήριξη όλων, να συνεχίσουμε τις σχετικές επεξεργασίες στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
Κλείνοντας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι αποφασισμένος να κάνω ότι είναι αναγκαίο για να απεγκλωβιστεί η χώρα από αυτόν τον βραχνά που την πνίγει.
Ισχύουν γι’ αυτό στο ακέραιο όλες οι δεσμεύσεις μου, ότι κάθε υπόθεση που έπληξε την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, θα διερευνηθεί μέχρι τέλους για να μπορέσουμε χωρίς σκιές να αλλάξουμε σελίδα στο δημόσιο βίο.
Σε ότι αφορά το μέλλον, επαναλαμβάνω ότι είχα πει στη Βουλή στις 25 Ιουνίου του 2007.
Ανεξάρτητα από τις διάφορες ερμηνείες που έχουν υποστηριχθεί και ανεξάρτητα από την πρακτική που έχει υπάρξει, δεσμεύομαι ότι, αύριο, ως κυβέρνηση, θα αντιμετωπίζουμε τα τυχόν αιτήματα για συγκρότηση Εξεταστικών Επιτροπών, σαν δικαίωμα της αντιπολίτευσης. Υιοθετούμε και θα εφαρμόζουμε, ως κυβέρνηση και ως κοινοβουλευτική πλειοψηφία, την ερμηνεία για τη συγκρότηση των Εξεταστικών Επιτροπών, με 120 ψήφους. Είναι δέσμευσή μας για την διαφάνεια. Είναι δέσμευσή μας για τον σεβασμό της Βουλής και του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είναι δέσμευση που συνδέεται με τις ευρύτερες αλλαγές που προτείνουμε για την αλλαγή και τον εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος, ένα νέο κύμα δημοκρατικής ανανέωσης των θεσμών του συστήματός μας, των δημοκρατικών θεσμών του συστήματός μας.
Με την επιβεβαίωση της δέσμευσης αυτής, σας ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε για την σύγκληση του «συμβουλίου» και εσάς που ανταποκριθήκατε
.

4 σχόλια

  1. “Η μόνη περίπτωση να πατάξει η κυβέρνηση την διαφθορά, είναι να μας βαρεθεί η διαφθορά και ν΄ αυτοκτονήσει”
    Το δόγμα ΠΑΣΟΚ - καραγκιόζη:
    Θα με δείρει,
    θα με δείρει,
    θα κουραστεί,
    θα ιδρώσει,
    θα αρρωστήσει,
    θα πεθάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το επόμενο σοβαρό έργο που θα παιχτεί, θα ανεβεί στην Δεξιά, είναι αυτό με τον τίτλο η Εκδίκηση του Μητσοτάκη, έχετε σκεφτεί τι σφαλιάρα έφαγε η Ντόρα από τον Σαμαρά όταν της ανέθεσε να παρακολουθεί ως αφανής υπουργός το Υπουργείο Πολιτισμού; Τι έκανες ρε Αντώνη; Την έστειλες εκεί που ήταν το 1993 και εσύ ήσουν Υπουργός Εξωτερικών! Τι συνειρμούς της έφερες; Αλλά Αντώνη μου όλα εδώ πληρώνονται, προσβολήν έδωσες προσβολήν θα πάρεις και επαυξημένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΤΡΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

    Το ΠΑΣΟΚ συγκαλεσε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο, για να «πατάξει τη διαφθορά». Αφού πρώτα επί 20-ετία εισήγαγε τον λαϊκισμό στην πολιτική, ισοπέδωσε κάθε αξιοκρατική ιεραρχία, κάθε διάκριση του ικανού από τον ανίκανο, του εργατικού από τον ράθυμο, του τίμιου από τον φαύλο, κατάργησε κάθε κριτήριο ποιότητας, κάθε έλεγχο αντικοινωνικής συμπεριφοράς, αποσάθρωσε τη λειτουργία του κράτους, απαξίωσε τον μόχθο της δημιουργίας, καταδίκασε την ελληνική κοινωνία σε αποκλεισμό από τον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο. Συμμετείχαν και όλοι οι άλλοι, ακόμη και οι (στερηθέντες τον μπούσουλα της σοβιετικής πατρωνίας) παλαιοημερολογίτες του Περισσού και οι εθνομηδενιστές της Κουμουνδούρου, που με ανήκεστο τον ευνουχισμό της σκέψης και της φιλοπατρίας, επενδύουν ψηφοθηρικά στον γκανγκστερικό λαϊκισμό που εκβιάζει τους πάντες, τάχα εξ ονόματος δήθεν πολλών (αόριστα των «εργαζομένων»!!!) για να ευνοήσουν τους καριερίστες της αυλής τους, που πλούτισαν κραδαίνοντες τον “αριστερισμό” τους .
    Μαζευτηκαν οι ποικιλοτρόπως διεφθαρμένοι να συμφωνήσουν στην "πάταξη" της διαφθοράς (των άλλων;). Θα μας πούνε πότε θα επιστρέψουν στον ΟΤΕ τα λεφτά που πήραν από τη ΜΙΖΕΝΣ; γιατί περί αυτού πρόκειται, και όλα τ’ άλλα είναι παχιές κουβέντες και παπαριές όσων παπάρηδων θα συναχθούν. Τα τελευταία 25 χρόνια όσοι τα κονόμησαν, αφού πρώτα νομοθέτησαν την ασυλία τους, είναι οι πολιτικοί, τα κομματ. στελέχη, τα κόμματα, διαπλεκόμενοι (μεγαλο)δημοσιογράφοι, διαπλεκόμενοι μεγαλοεργολάβοι και κρατικοδίαιτοι μεγαλοβιομήχανοι. Όλοι δηλ. όσοι φορο-εισφορο-κλέπτο-διαφεύγουν. Όλα αυτά τα χρόνια έγινε μεταφορά-ανακατανομή εισοδήματος από τους μη κατέχοντες μισθωτο-συνταξιούχους προς όλους όσους ήταν και είναι οι κατέχοντες. Παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού παντού στον κόσμο μόνο το αντίθετο συμβαίνει. Και ο χαβάς βέβαια συνεχίζεται. Εν τω μεταξύ οι μισθωτο-συνταξιούχοι είναι οι μόνοι συνεπείς που πληρώνουν τους φόρους, και οι μόνοι εκ των τριών εταίρων που πλήρωναν-πληρώνουν στο ακέραιο τις εισφορές τους στα ταμεία των συντάξεων της πείνας. Τα δε λεφτά των ταμείων τους, είτε τα απομείωσαν οι πολιτικοί με τις άτοκες καταθέσεις των αποθεματικών τους, είτε τά’ φαγαν στο χρημ/ριο και στα δομημένα ομόλογα, ενθυλακώνοντάς τα (παντελωνιάζοντάς τα, νεοελληνιστί). Επίσης το 85% των αμέσων φόρων το πληρώνουν οι μισθωτο-συνταξιούχοι, ενώ κατέχουν λιγότερο από το 15% του πλούτου. Συγχρόνως οι τρίτες, κατά σειρά, υψηλότερες καταθέσεις στις τράπεζες της Ελβετίας είναι των Ελλήνων (μήπως των μισθωτοσυνταξιούχων;). Τώρα λοιπόν που τά’ φαγαν όλα και πάμε (όπως είπε ο Γιωργάκης στις προγραμματικές) για χρεοκοπία, πάλι οι μισθωτο-συνταξιούχοι, όπως διδάσκει και η Ελλην. ιστορία αλλά και όπως δείχνουν τα γεγονότα, θα κληθούν τελικά να πληρώσουν τη νύφη. Θα ακουμπήσουν δηλαδή και πάλι τα ρέστα τους, προκειμένου και πάλι αυτά να χορηγηθούν στους έχοντες φορο-διαφεύγο-κλέπτοντες, για να γίνουν και πάλι πλουσιότεροι (αυτούς βλέπει ο παπάρας ο Ανδριανόπουλος να ξοδεύουν στην παραλιακή, στα κέντρα και στις ταβέρνες και ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες ευημερούν). Γιατί έτσι γίνεται πάντα. Συντάξεις και μισθοί της πείνας, πάγωμα μισθών, αυξήσεις μηδέν+παχειές κουβέντες=μηδέν, αύξηση εμμέσων φόρων πλήττουσα τους πειναλέους (τους φοροδιαφεύγοντες δεν τους αγγίζει), περικοπές παροχών, αυξήσεις τελών κυκλοφορίας, θαλασσοδάνεια-οικονομικές ενισχύσεις επιχειρήσεων "για να κινηθεί η αγορά" (25 χρόνια το ακούμε το παραμύθι αυτό), ενώ τα πάγια μη παραγωγικά στοιχεία (ακίνητα κλπ), τα πλούτη και οι καταθέσεις στην Ελβετία συνεχώς αυξάνονται και η ανισότητα διευρύνεται (που σημαίνει ότι η πραγματική αγορά όχι μόνο κινείται αλλά παρακινείται), αλλεπάλληλα κλεισίματα φορολογ. υποθέσεων με εγκυκλίους "σκούπα", χάρισμα παλαιών εισφορο-οφειλών στα ταμεία και πληρωμή των υπολοίπων με έκπτωση και σε δόσεις, έκτακτες εισφορές κλπ. Τέλος, είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που μέσα σε 10 χρόνια έκανε τέσσερα ασφαλιστικά νομοσχέδια, το καθένα χειρότερο από το προηγούμενο.
    Νοικοκυραίοι Έλληνες ξυπνήστε. Σας κλέβουν τα όνειρα τα δικά σας και το μέλλον των παιδιών σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Π Ρ Ο Τ Α Σ Η Π Ο Λ Ι Τ Ω Ν

    Ο Η . Σ . Α . Π . , να λειτουργεί από :
    Από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή για να πηγαίνουμε στις εργασίες μας ,
    χωρίς καθυστέρηση και φόβο μειώσεως του μισθού και απόλυσης ,
    και τα έργα για των αλλαγών των γραμμών να γίνονται
    τα Σαββατοκύριακα και παραμένει κλειστώ το δίκτυο για τα έργα

    Οι απατεώνες των Η.Σ.Α.Π. (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος
    Αθηνών – Πειραιώς )
    Διότι αντί να δώσουν τα χρήματα που πήραν από την
    Ευρωπαϊκή ένωση για να αντικαταστήσουν τις γραμμές ,
    Η διοίκηση των Η. Σ. Α. Π. έφαγε τα χρήματα
    Και τώρα τα φτιάχνουν με χρήματα των Η.Σ.Α.Π
    Και θα τελειώσουν πάρα , πάρα , πολύ ,αργότερα ,
    με ελάχιστα μέσα και εργάτες , αφού δεν έχουν χρήματα πλέον .
    Τώρα μετά τις εορτές των Χριστουγέννων ΝΕΑ μεγάλη ταλαιπωρία :
    Κλείνουν οριστικά για 4 (τέσσερεις ) μήνες
    Οι σταθμοί Νέο Φάληρο , Μοσχάτο , Καλλιθέα ,
    Και ίσως επεκταθεί σε όλο το δίκτυο από
    Πειραιά μέχρι Ομόνοια
    Έτσι θα θέλουμε πάνω από μια ώρα και βαλε , να
    πηγαίνουμε στην Αθήνα για δουλεία
    από 20 λεπτά, σε 1 ώρα και βαλε.
    ΑΛΛΑ ,αυτή η προσωρινή διακοπή του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου
    Είχε και ένα μεγάλο καλό που ωφέλησε όλη την ΑΓΟΡΑ
    ΑΘΗΝΩΝ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ που γλύτωσε από πολλά λουκέτα καταστημάτων .
    ΕΤΣΙ ,λοιπόν οι λαθρομετανάστες , μετανάστες , πάσης φύσεως ,
    Που μετάφεραν τα παράνομα – λαθραία εμπορεύματα τους
    Στο κεντρικό παζάρι του ΠΕΙΡΑΙΑ , και στις λαϊκές πέριξ των σταθμών,
    με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο ,σταμάτησε .
    ΕΤΣΙ ,λοιπόν οι λαθρομετανάστες και οι λαθρόελληνες ,
    αναγκάστηκαν να ψωνίζουν , από Ελληνικά καταστήματα .
    ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ,προτείνουμε να λειτουργεί ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος
    Από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή για να πηγαίνουμε στις εργασίες μας ,
    χωρίς καθυστέρηση και φόβο μειώσεως του μισθού και απόλυσης ,
    και τα έργα για των αλλαγών των γραμμών να γίνονται
    τα Σαββατοκύριακα και παραμένει κλειστώ το δίκτυο για τα έργα .
    Σημείωσης
    Στους σταθμούς: Πειραιώς , Ν. Φάληρο , Θησείο , Μοναστηράκι , Ομόνοια.
    Να υπάρχει Έλενος από αστυνομία ΣΔΟΕ
    Δικαστική αρχή υπάλληλους του ΗΣΑΠ
    Με ιδικές αρμοδιότητες και να συλλαμβάνουν
    Τους αλλοδαπούς που μεταφέρουν
    Τα λαθραία ,παράνομα κλεμμένα , εμπορεύματα
    Να κατάσχονται να πληρώνουν πρόστιμο πολύ υψηλό
    Να ανακρίνονται από ποιους παίρνουν τα εμπορεύματα
    Και αν αποκαλύψουν θα πληρώνουν το πρόστιμο
    Και θα είναι ελεύθεροι, αν όχι άμεσα απέλασης .
    Και να γίνονται έλεγχοι για τα εισιτήρια
    Με πρόστιμο όποιος δεν έχει 100 ευρώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *