GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άσυλο και νεολαία...

Από τον Χρήστο Λουτράδη . Τις τελευταίες ημέρες έγινε πολύ συζήτηση για το θέμα του Ασύλου και την σκοπιμότητα του σε μια εποχή που η δημοκρ...

Από τον Χρήστο Λουτράδη
.
Τις τελευταίες ημέρες έγινε πολύ συζήτηση για το θέμα του Ασύλου και την σκοπιμότητα του σε μια εποχή που η δημοκρατία ως πολίτευμα και ως αξιακός κώδικας δεν κινδυνεύει . Δεν νομίζω πως αμφισβητεί κανείς ότι ο ρόλος του Ασύλου ήταν πολύ σημαντικός για την καθιέρωση της δημοκρατικής ωριμότητας στην μεταπολιτευτική Ελλάδα. Όπως νομίζω πως δεν αμφισβητεί κανείς ότι στην σημερινή εποχή το άσυλο εκτός απο φετίχ κάποιων ψευτο-προοδευτικών συνωστωσών δεν προσφέρει τίποτα ούτε στην δημοκρατική ολοκλήρωση της ελληνικής κοινωνίας, ούτε στην ελευθερία του λόγου.
Η ελευθερία του λόγου κακοποιείται απο...

όλους αυτούς που στο όνομα μιας δήθεν προοδευτικότητας επιτρέπουν σε χώρους μάθησης και ελεύθερης διακίνησης ιδεών κάποιους να καπηλεύονται και να κατακρεουργούν τον μοναδικό θεσμό-ελπίδα της κοινωνίας μας, αυτον του Πανεπιστημίου.
Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών καταστρατηγείται άπο όλους αυτούς που στο όνομα του ασύλου καταλαμβάνουν αίθουσες, προπηλακίζουν φοιτητές ,χτυπάνε ανθρώπους του πνεύματος.
Τι διαφορά έχουν απο όλους αυτούς για τους οποίους το Ασύλο μας προστάτευε απο την μεταπολίτευση και μετά;
υγ- Θα έχει ενδιαφέρον η στάση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στο θέμα του Ασύλου, στάση που αγκομαχάει ανάμεσα στον κρατικοδιαίτο ψευτο-σοσιαλισμό καιτον μικρο-αστικό αριστερισμό της κακιάς ώρας... κάτι μου λέει οτι ειναι απο τις ελάχιστες φορές που η κυβέρνηση ειναι μπροστά απο την νεολαία..

9 σχόλια

  1. Να αφησουν τις βλακειες περι ασυλου κλπ..


    ο Κιττας χτυπηθηκε απο κανεναν
    τρυκ των καναλιων και βλακοχρυσοχοιδηδων....


    Να κοιταξουν τον κοσμακη και τους φοιτητες που πεινανε και να κατσουν στα αυγα τους γιατιο στις δημοτικες θα παρουν τα αρχιδια του κοσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ροβλιας


    δεχτηκε τον Λευτερη τον ανδρεοπαπανδρεικο με μουστακια σαν την ψωλη βοδιου

    και του παραδοσε μια μηνυση για το περιβαλλον παπανδρεου

    ο κολαουζος Ρασπουτιν-Ραγκουσης πιτσαδωρος παρου ειχε πει στον Ροβλια να μην τον δεχτει....ετσι ο Ροβλιας εφυγε...αλλλα εχει χαρτια που καινε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ της 11 και 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009



    «Η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής και τεχνολογικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα» ήταν ο τίτλος του Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργάνωσε στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2009 με ιδιαίτερη επιτυχία o Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. υπό την αιγίδα της Δ.Ε., με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων λειτουργίας της Σχολής (1959-2009).



    Το Συνέδριο αυτό, 1ο επιστημονικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στα 50 χρόνια λειτουργίας της Σχολής, αποσκοπούσε στην ιστορική αποτύπωση της οργάνωσης, λειτουργίας και προσφοράς της Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε./ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ως κατεξοχήν φορέα της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας ΤΕΕ καθώς και στη διατύπωση των προοπτικών ανάπτυξης της Σχολής και της εκπαίδευσης των Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών σύμφωνα με τα πρόσφατα πορίσματα και τις τάσεις που διαμορφώνονται τόσο στο πλαίσιο της ανάπτυξης των Επιστημών της Αγωγής, όσο και της τεχνολογικής ανάπτυξης.



    Η θεματολογία του Συνεδρίου και οι αξιόλογοι εισηγητές του ανέδειξαν τις διαστάσεις της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και προκάλεσαν ιδιαίτερα ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο. Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν με ανακοινώσεις τους, ως προσκεκλημένοι ομιλητές, οι κκ. Ανδρεόπουλος Α., καθηγητής ΕΜΠ, τέως πρύτανης, Καζαμίας Α., ομότιμος καθηγητής Wisconsin και Πανεπιστημίου Αθηνών, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Κασσωτάκης Μ., καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ Κουτσούκος Πολιτευτής Πασοκ, Παπακωνσταντίνου Π., καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πολυχρονόπουλος Πάνος, τέως καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Τσοτσορός Ε., αν. καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Χασάπης Δ., αν. καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.



    Το Συνέδριο χαρακτηρίστηκε από άψογη διοργάνωση, ποικιλία και η υψηλή ποιότητα εισηγήσεων και ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό εισηγητών και συνέδρων. Πρόβαλε την ανάγκη για επιστημονικό διάλογο και άνοιγμα επιστημονικού βήματος έκφρασης των θεμάτων της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών της.

    Τέλος είναι ανάγκη να φύγουν από την ΑΣΠΑΙΤΕ όσοι έγιναν καθηγητές παράτυπα.



    Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων που υπήρξε τονίστηκε η ανάγκη αναβάθμισης της ΑΣΠΑΙΤΕ και η ένταξή της, ως Σχολής Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών στον πανεπιστημιακό τομέα, ενώ από τους διοργανωτές του συνεδρίου δόθηκε η υπόσχεση επανάληψης ανάλογων επιστημονικών συναντήσεων αίτημα που εξέφρασε η πλειονότητα των συνέδρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή σαφώς υπάρχει διαφωνία με τη λογική του συντάκτη του άρθρου της ανάρτησης "άσυλο και νεολαία"
    Επειδή το σχόλιο της ανάρτησης για 17 Δεκ 2009 3:35:00 μ.μ.για το συνέδριο της ΑΣΠΑΙΤΕ είναι ελαφρά εκτός θέματολογίας
    ΘΑ ΕΠΙΣΥΝΑΨΩ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ PRESS-GR ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ .... ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ, για να μην αδικήσουμε και το σχετικό σχόλιο
    ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ:

    Μια άλλη εκδοχή για το πανεπιστημιακό άσυλο

    Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009. ΑΣΠΑΙΤΕ

    Επιστημονικό Συνέδριο για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Σχολής.

    Συζήτηση για το αν πρέπει να γίνει Πανεπιστήμιο η σχολή [σήμερα θεωρείται ως ΤΕΙ]

    Συνταξιούχος πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών παίρνει το λόγο και καταφέρεται με οξύτητα εναντίον της ΟΛΜΕ[ Οργάνωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης], την οποία θεωρεί αντιδραστική αναφορικά με τις θέσεις που παίρνει για τα εκπαιδευτικά δρώμενα και αμφισβητεί το κύρος και την αξιοπιστία της [σημ: θεωρούμε απαράδεκτη την παρέμβαση του εν λόγω κυρίου]

    Ο παραβρισκόμενος αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ, αντιδρά έντομα απαιτώντας να διαγραφούν από τη συζήτηση τα λεγόμενα του συνταξιούχου καθηγητή και να του αφαιρεθεί ο λόγος.

    Ο εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ δεν είχε καταλάβει ότι βρισκόταν σε ένα εν δυνάμει πανεπιστημιακό ίδρυμα και ζητούσε να λογοκριθούν οι απόψεις κάποιου ομιλητή.

    Ο εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ δεν κατάλαβε ότι έμμεσα δικαίωνε τις αντιδραστικές απόψεις για την ΟΛΜΕ του καθηγητή.

    Ο εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ δεν είχε καταλάβει ότι στο χώρο που βρισκόταν η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών είναι αδιαπραγμάτευτη

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ
    ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ,.
    ΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΚΠΛΗΞΗ

    … και βέβαια κανένας δεν συμφωνεί με τις εικόνες σαν αυτή της φωτογραφίας της ανάρτησης.
    Μα για τέτοιες περιπτώσεις η λύση είναι μία , η εφαρμογή του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, το οποίο διασφαλίζει όλα όσα ως επιχειρήματα προβάλουν οι υποστηρικτές της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου.

    Να γιατί η πολιτική ηγεσία του σημερινού Υπουργείου Παιδείας έχει την ίδια με μας άποψη που υπερασπιζόμαστε την ύπαρξη του πανεπιστημιακού ασύλου για να υπάρχει η δυνατότητα στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και απόψεων στους πανεπιστημιακούς χώρους. [γπμ]

    13 Δεκ 2009 11:46:00 π.μ.


    ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ ΜΑΣ [γπμ] ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λουτροκαμπινέ,

    σου έχω ένα σουπράϊζ για αύριο (ή μεθαύριο). Οχι όμως από τα μπλογκς...

    Κάνε ένα μπιντέ να είσαι έτοιμος.

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΑΤΙΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΟΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ .ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΕΖΑΚΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΟΓΛΕΝΤΙΔΕΣ ,ΤΑΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΕ ΤΑΣ ΠΙΠΑΣ, ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ . ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΔΕ ΤΟ ΚΚΕ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑ ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΑΒΟΥΡΑ.ΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΟΓΛΕΝΤΙΔΕΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΙΣ ΛΟΥΤΡΟΚΑΜΠΙΝΕΝ
    αλλά και Γιάννην με Σοφίαν, της ασυλίας Μπακατσέλου, εεεε... Βενιζέλου ήθελα να πω!

    Μετά τους πραιτωριανούς, οι χρυσοχοϊδιανοί.

    ΑΘΗΝΑ, 6/12/2009
    Αστυνομικοί συλλαμβάνουν διαδηλωτή, τον σέρνουν στα σκαλιά και την πλατεία.
    Χτυπούν με δύναμη το κεφάλι του σε στύλο.


    Μεγάλες επιτυχίες του "κι ΕΓΩ", σε λίγες ώρες.

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση