GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΒΙΟΖΩ στο πλευρό των αγροτών‏...

Από τον Γιάννη Παπαϊωάννου Συντροφοι συναγωνιστές γινόμαστε Κίνημα. Όλοι στο πλευρό των Αγροτών. Παλεύουν για τον τόπο μας. Οργανωθείτε Αντι...

Από τον Γιάννη Παπαϊωάννου

Συντροφοι συναγωνιστές γινόμαστε Κίνημα. Όλοι στο πλευρό των Αγροτών. Παλεύουν για τον τόπο μας. Οργανωθείτε Αντισταθείτε ξεσηκωθείτε.
Ακολουθεί η επιστολή Συμπαράστασης.
“Απευθείας συναλλαγή καταναλωτών και αγροτών.
Οι καταναλωτές συμπαραστέκονται στον αγώνα των αγροτών!
Η Διοίκηση της ΒΙΟΖΩ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των αγροτών, εκτιμώντας ότι οι στυλοβάτες του πρωτογενούς τομέα τροφής δικαιούνται αξιοπρεπή αμοιβή για τους κόπους τους.
Όταν ακόμη και η Αγγλία παραδέχεται(*) ότι...

η ενίσχυση της τοπικής παραγωγής βοηθάει την οικονομία της και την προσπάθεια ενάντια στην κλιματική αλλαγή, είναι ηλίου φαεινότερο ότι η πολιτική της παγκοσμιοποίησης απέτυχε να λύσει το πρόβλημα των φτηνών τροφίμων για τους καταναλωτές. Απλά έριξε πολύ κάτω την ποιότητα της διατροφής αυξάνοντας ταυτόχρονα την βουλιμία των καταναλωτών, την εξάρτηση τους και τις τιμές. Γέμισε τον πλανήτη χωματερές και δημιούργησε την κλιματική αλλαγή.
Ποιός ο λόγος να εισάγουμε ξένα προϊόντα, όταν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας φτάνουν και περισσεύουν να καλύψουν σχεδόν εξολοκλήρου τις ανάγκες μας;
Ποιός ο λόγος να παίρνουν οι μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες κοψοχρονιά τα αγροτικά προϊόντα της Ασίας και της Αφρικής, αφήνοντας ολόκληρους πληθυσμούς στην πείνα, πιέζοντας ταυτόχρονα και το εισόδημα των ελλήνων αγροτών;
Οι μεγάλες κερδοσκοπικές εταιρείες, αγοράζοντας πολύ κάτω του κόστους τα προϊόντα στο χωράφι, πολλαπλασιάζουν την τιμή τους όταν αυτά φτάσουν στο ράφι, αυξάνοντας την αισχροκέρδεια, που είναι γάγγραινα για καταναλωτές και αγρότες.
Η θεραπεία από τη γάγγραινα δεν επιτυγχάνεται με ασπιρίνη.
Είναι καιρός ο γεωργός, ο κτηνοτρόφος, ο ψαράς να έρθουν σε απευθείας συναλλαγή με τον καταναλωτή. Για να έχουν κέρδος και αυτοί, που παράγουν και αυτοί που αγοράζουν το τελικό προϊόν. Στα πρότυπα ενός παραδοσιακού συστήματος, που επίτηδες απαξιώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες. Είναι επίσης ζητούμενο να βελτιώσουν την ποιότητα των προϊόντων τους στρεφόμενοι στην φυσική ή βιολογική καλλιέργεια, στην ανακύκλωση των υπολειμμάτων τους, στην κομποστοποίηση. Ο μύθος ότι η βιολογική παραγωγή υπολείπεται της συμβατικής έχει ήδη καταρρεύσει.
Οι καταναλωτές ας στραφούν στην τοπική παραγωγή των ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων σε απευθείας σύνδεση με τους παραγωγούς, για να έχουν καλύτερο έλεγχο στο τι τρώνε και πολύ καλύτερες τιμές. Τα μεταλλαγμένα δεν καλλιεργούνται στην Ελλάδα. Η παραγωγή φυσικών και βιολογικών προϊόντων συνεχώς μεγαλώνει.
Επιλέγοντας, τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα στηρίζουμε την οικονομία μας, έχουμε μεγαλύτερο έλεγχο στην διατροφή μας, δεν πληρώνουμε το κόστος των εισαγωγών και δεν ενισχύουμε τις πρακτικές αισχροκέρδειας των μεγάλων παγκόσμιων εταιρειών.
ΝΑΙ στα Τοπικά Ποιοτικά Προϊόντα
Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2010
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟΖΩ”

11 σχόλια

  1. Δηλαδή, τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Για τα μπλόκα στους δρόμους τι έχετε να πείτε; Θεωρείτε πως ο κάθε που αισθάνεται αδικημένος να φτιάχνει οδοφράγματα (εάν δεν διαθέτει τρακτέρ), μέχρι να βρει το δίκιο του; (αυτό που εννοεί ως δίκιο;). Τι φιλολογίες είναι αυτές που τσαμπουνάτε; Πείτε μας. Είστε υπέρ του να στήσουνε οδοφράγματα (καθώς όπως ανέφερα δεν διαθέτουν τρακτέρ) οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι απλήρωτες καθαρίστριες του δημοσίου, κλπ; Όλα τα υπόλοιπα είναι φιλολογίες για να χαϊδέψετε ορισμένα αυτάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΑΡΣΑ-ΛΑΡΣΑ ΣΕ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΣΑ!!
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΦΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΟΥΖΟΥΚΛΗ!! ΑΚΟΜΑ ΒΙΟΖΕΙΣ?ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΜΝΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ??
    ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτοι οι ξεφτιλες οι αγροτες μεχρι και στα μπλοκα το βραδυ τους αλβανους τους αφηνουν μονο,
    και πηγαινουν αυτοι και κοπροσκυλιαζουν στα καφενεια περιμενοντας ζεστο χρημα οπως λενε, απο τον καθιερωμενο τους εκβιασμο καθε αρχη του χρονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωραία λόγια...Ωραίες προθέσεις...Όντως! Η οργάνωση αυτή πρέπει να σκεφτεί,όμως,ότι οι έλληνες αγρότες είναι κομματόσκυλα,εκβιαστές και νταβατζήδες.Οπότε τα αγάθά αυτά λόγια είναι τουλάχιστον ανεδαφικά και έξω από κάθε πραγματικότητα,μεταφυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγροτοσυνδικαλιστής που κλείνει τους δρόμους είχε βάλει την γυναίκα του στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.


    Γνωστός γαλάζιος αγροτοσυνδικαλιστής -και στέλεχος της ΝΔ στη Λάρισα- επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης και ζήτησε «εδώ και τώρα» τα λεφτά των επιδοτήσεων, χωρίς να περιμένει την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης...


    που θέλει η ΕΕ. Να σημειώσουμε ότι η σύζυγος του εν λόγω αγροτοσυνδικαλιστή περιλαμβάνεται στα… ρουσφέτια που έγιναν προεκλογικά με εκατοντάδες ημετέρους της ΝΔ, χωρίς διαγωνισμό, στην ΑΓΡΟΓΗ, με τη δικαιολογία ότι έπρεπε να βοηθήσουν στο έργο της… ψηφιοποίησης! Είναι η ΣΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΚΡΙΝΑ η γυναίκα του Γιώργου Λαδόπουλου ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΑΚΛΙΣΤΗ πρόεδρος ΤΟΕΒ Πηνειού.

    SHKAT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΡΑΛΑ ΤΡΑΛΑ
    ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΕΡ
    ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ.
    ΓΙΝΑΝΕ ΦΥΤΑ.
    ΤΡΑΛΑ ΛΑ. ΤΡΑΛΑ ΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΦΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΝ ΚΑΙ ΒΟΥΤΑΝΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΜΑΙΜΟΥ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΟ ΡΑΦΙ ΕΓΩ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΟΠΟΤΕ?? ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΗ Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΩΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΙΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΝΙΟ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΑΝΟΥΣ ΤΥΠΟΥ 12.27

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν τους συμπαθώ καθόλου αυτούς τους αυθάδεις του αγρότες.

    Ούτε ένας από δαύτους δεν μένει στην Εκάλη και το Καστρί και, σύν τοις άλλοις, άκουσα ότι τα νύχια τους είναι απεριποίητα και δεν πάνε ποτέ γυμναστήριο, τέννις τίποτε και ούτε κάνουν κανό.
    Απολίτιστοι άνθρωποι, μπλιάχ!!!

    ΟΧΙ ΣΑΝ .ΕΜΑΣ ΤΗΣ ΑΛΗΤ΄ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να συλληφθεί άμεσα ο μαλάκας αγρότης, που με το θηρίο τρακτέρ του κατάστρεψε τη μπαριέρα στο δρόμο, (το δείχνουν όλα τα κανάλια), και να κληθεί να την αποκαταστήσει με δικά του έξοδα!....
    Επί πλέον να δικαστεί για φθορά περιουσίας του δημοσίου.

    Χώρια βέβαια από τις άλλες συλλογικές ευθύνες για παρακώλυση συγκοινωνιών, με τις όποιες οικονομικές και άλλες συνέπειες!...
    Αει σιχτίρ πιά σ' αυτό το μπουρδέλο, που το παίζει και σοβαρή χώρα!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΙΘΗΚΟΙ ..ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ
    ΚΩΛΟ.
    Το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ.

    Το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε στον πατριωτισμό των αγροτών και τους ζήτησε να φύγουν από τα μπλόκα. Όμως ας δούμε τι έχει κάνει μέχρι τώρα το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ για την Πατρίδα και το Έθνος, στο λίγο χρονικό διάστημα που είναι στην εξουσία με μόλις το 30,33% του συνολικού εκλογικού σώματος:
    1) Κατάργησε το Υπ. Μακεδονίας – Θράκης
    2) Κατάργησε το Υπ. Αιγαίου
    3) Απάλειψε τον “εθνικό” χαρακτήρα της Παιδείας
    4) Έγιναν συναντήσεις άνευ λόγου με Ερντογάν και Γκρουέφσκι
    5) Εισάγει νομοσχέδιο για….
    ιθαγένεια και ψήφο στους λαθρομετανάστες
    6) Κατάργησε τα μηχανοκίνητα τμήματα από τις παρελάσεις. Αυτό τους μάρανε και όχι τα καύσιμα που καίνε τα δημόσια αυτοκίνητα των αξιωματούχων του ΠΑΣΟΚ και των βουλευτών.
    7) Ξήλωσε το εθνόσημο από τις στολές της Αστυνομίας
    8) Ασκώντας κομματική και όχι Εθνική πολιτική απέστειλε, εν αγνοία των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων, επιστολή προς Ερντογάν με αποδοχή διμερούς διαλόγου για τις διεκδικήσεις της Τουρκίας
    9) Δεσμεύτηκε για προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης. Δηλαδή χαμένη υπόθεση από χέρι.
    10) Ξεκινά συζήτηση για την αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων από τα δημόσια κτίρια.
    11) Τεμαχίζει την Ελλάδα σε μεγάλες περιφέρειες με τον «Καλλικράτη» που θα οδηγήσει σε πάρτι μεγαλοεργολάβων.
    12) Τοποθετεί εθνομηδενιστές και ισοπεδωτιστές σε καίριες θέσεις.
    Έπειτα από όλα αυτά γίνεται φανερό γιατί οι αγρότες δεν «τσιμπάνε» στην επίκληση του πατριωτισμού.
    Απλά δεν ταιριάζει ο πατριωτισμός τους με τον πατριωτισμό του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση