GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μόνη λύση οι μαρμότες!..

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη . Βεβαρημένες οι κυριακάτικες εφημερίδες με σενάρια για την πορεία της οικονομίας και δι' αυτού έχω να κάνω...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
.
Βεβαρημένες οι κυριακάτικες εφημερίδες με σενάρια για την πορεία της οικονομίας και δι' αυτού έχω να κάνω μια ευτράπελη πρόταση. Ας μου την επιτρέψεις, με την δικαιολογία ότι σήμερα γιορτάζω και να μην την κρίνεις αυστηρά σου ζητώ.
Αφού λοιπόν, το δημόσιο χρέος της χώρας αγγίζει τα επίπεδα των αποθεμάτων χρυσού των ΗΠΑ, η λύση νομίζω ακούει στο όνομα "μαρμότα". Και τί είναι αυτή ίσως αναρωτηθείς..
Η μαρμότα είναι από τα πιο μεγάλα τρωκτικά των βουνών. Στην Ελλάδα δε συχνάζει, αλλά κι εκεί όπου αφθονεί, δεν είναι πολύ γνωστή. Ίσως επειδή αυτό το ευκίνητο, παιχνιδιάρικο και χαριτωμένο ζώο κάνει διπλή ζωή. Τα καλοκαιρία ζει στα λιβάδια, αλλά με τα πρώτα κρύα τρέχει να κρυφτεί κάτω από τη γη. Η μαρμότα ή αρκτόμυς ζει στα ορεινά λιβάδια, σε υψόμετρο από 1.800 ως 3.000 μέτρα. Από την άνοιξη ως τα τέλη καλοκαιριού, αφιερώνει καθημερινά όλον της το χρόνο στην αναζήτηση τροφής. Και...

πώς θα μας σώσει αυτό το αξιολάτρευτο τροκτικό;
Aν είχες διαβάσει πιο προσεκτικά τον πρόγονό σου Ηρόδοτο, δεν θα απορούσες. Πρώτος αυτός κατέγραψε μια ξεχωριστή ιδιότητά της. Αυτό το ζώο, που συχνάζει κυρίως στο Πακιστάν και στο Κασμίρ, λατρεύει τα μπισκότα, αλλά ξεσκονίζει αρχαιόθεν τα ψήγματα χρυσού. Ο Ηρόδοτος λοιπόν, διηγήθηκε το πώς ο Δαρείος "αβγάτιζε" τον χρυσό στο θησαυροφυλάκιό του. Στα βουνά του σημερινού Πακιστάν, έγραφε, "γιγάντια μυρμήγκια με γούνα, μεγέθους λίγο μικρότερου από σκύλου, εξορύσσουν το χρυσάφι"! Η περιγραφή του μεγαλύτερου ιστορικού ήταν δικαίως μη πιστευτή και άγγιζε τα όρια της μυθοπλασίας, μέχρι που το 1996, ο γάλλος εθνολόγος Μισέλ Πεϊσέλ (Michel Peissel) ανακάλυψε ότι η φυλή Μινάρο του υψιπέδου Ντανσάρ συνεχίζει ακόμη και σήμερα να αντλεί χρυσό με τον ίδιο τρόπο. Το ίδιο ανακάλυψαν και αμερικανοί στρατιώτες όταν είδαν πακιστανούς να επιστρέφουν από περιπολίες με τις χούφτες γεμάτες χρυσόσκονη. Οι "υπερμεγέθεις σκίουροι" είχαν τις φωλιές τους σε κοιτάσματα χρυσού και συχνά-πυκνά τις καθάριζαν..
Είναι γνωστό ότι η χώρα μας έχει μεγάλα κοιτάσματα χρυσού στο υπέδαφός της και αρκετούς κρυμμένους θησαυρούς από ιστορικές στιγμές της.. Κάνεις και εσύ τον ίδια σκέψη;;

9 σχόλια

  1. Η γενική έφοδος των ιδεολογικών «αντιρατσιστικών ταγμάτων» και των επιδοτούμενων εθνομηδενιστών.
    Η κυβέρνηση αυτή πυροδοτεί στο έπακρο, με τις πράξεις της και τα λόγια της, όλες τις επιδοτούμενες εστίες, οι οποίες, σταθερά και συστηματικά επί πολλά χρόνια, αγωνίζονται, με το αζημίωτο, για την εξάρθρωση κάθε εθνικού ιστού και κάθε αγωνιστικής παράδοσης και μνήμης.
    Σήμερα οι ύαινες του κοσμοπολιτισμού και οι καταστροφείς της ιστορίας και της εθνικής μας υπόστασης, εξορμούν και επιτίθενται με πρωτοφανή αγριότητα και τρομοκρατική αυθάδεια.
    Το θράσος τους έχει απογειωθεί. Στιγματίζουν ως «εθνικιστικά» και «ακροδεξιά», ακόμα και τα μεγάλα πνεύματα της ελληνικής ιστορίας, όλους τους ήρωες του πνεύματος και τα αγωνιστικά κινήματα.
    Κάποιος Νεναίκος, ανύπαρκτος αγωνιστικά, θεωρητικά και ιστορικά, τόλμησε να κατηγορήσει το Μίκη σαν μέλος του ΛΑ.Ο.Σ. και οπαδό του Καρατζαφέρη.
    Τέτοια υστερική, ηθική αποχαλίνωση και τέτοιο πολιτικό θράσος μικροπρεπούς αυθάδειας: Τα ιστορικά, επιδοτούμενα σκύβαλα να χυδαιολογούν εναντίον ενός ιστορικού μεγέθους που αποτελεί, ξέχωρα από οποιοδήποτε λάθος του, το ζωντανό «βίωμα» και «σύμβολο» της νεώτερης Ελλάδας…
    Ο ασυμφιλίωτος αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας των επιδοτούμενων (από το κεφάλαιο) εθνομηδενιστών αποτελεί και αυτός κεντρικό μας καθήκον.
    Κανένας αγώνας εναντίον της πλανητικής ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητα δεν μπορεί να διεξαχθεί αν δεν γκρεμίσουμε τα νέα ιδεολογήματα αυτής της βαρβαρότητας: Του «αντί-εθνικισμού», του «αντί-ρατσισμού» και της «πολυπολιτισμικότητας»…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς τον Ριχάρδο .
    Ριχάρδε , ήρθε η ώρα σου να παραιτηθείς , έτσι ώστε να μην υπογραφή ,
    κανένα νομοσχέδιο από εσένα .
    Και έτσι το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό
    δεν θα περάσει .Παραιτήσου με το καλό ,γιατί αν δεν παραιτηθείς πρέπει να κυκλοφορείς με δυο τάγματα για να σε φυλάνε εσένα και την οικογένεια σου ,υπάρχουν και αρχεία για εσένα .
    Σήκω και φύγε, με το καλό λοιπόν και σταμάτα
    να υποστηρίζεις και εσύ τους κολομετανάστες σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τραγικό δεν είναι να πιάσεις πάτο.
    Μπορεί να συμβεί και αν είσαι παιδί καμαρώνεις να πιάσεις τον πάτο της θάλασσάς σου.
    Τραγικό είναι με τα νύχια σου να σκάβεις για να κάνεις το λάκκο σου βαθύτερο.
    ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟ ΗΛΙΘΙΟΙ, τί ωραία !!!

    Φίλοι μου, εκεί έχουμε καταντήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξερω για σας, αλλα εχω βαερθει τις φιλοσοφιες.

    Τα πραγματα ειναι πολυ κρισιμα αλλα κανεναςν ακομα δεν μπορει να σοβαρευτει.

    http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=28789

    http://www.market-talk.net/index.php/podcast/article/7916

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ικανοποιήθηκε το αίτημα της Άγκυρας: Νέα οδός στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ενώνει τους μουσουλμάνους της Βουλγαρίας, που είναι αναγνωρισμένη τουρκική μειονότητα με τους μουσουλμάνους Ξάνθης και Ροδόπης. Παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Βούλγαρου ομολόγου του Μπόϊκο Μπορίσοβ άνοιξε στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στο νομό Ξάνθης, μία οδική αρτηρία που θα ενώσει την συμπαγή μάζα των μουσουλμάνων Βουλγάρων με τους ομοθρήσκους τους των νομών Ξάνθης και Ροδόπης. Έτσι ικανοποιείται και το έντονο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει για την διάβαση αυτή η Άγκυρα. Ο νέος συνοριακός σταθμός μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας στην περιοχή Θερμών στο Νομό Ξάνθης. Μία εξέλιξη για την οποία βετεράνος διπλωμάτης δήλωσε «Κάποτε θα κλάψουμε πικρά για την απόφαση αυτή»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρέ άνθρωπε,
    Λέμος ο κοινός λέγεται.
    Αυτοκτονεί εδώ καί χιλιάδες
    χρόνια βουτόντας στά Νορβηγικά
    φιόρντ.Μέγεθος 10 εκ.
    Μπέρδεψες τή μαρμότα μέ τίς γνώσεις
    στά ποντίκια-τρωκτικά.
    Ακόμη καί στά Comix είσαι αφερέγγυιος.
    Βαριέμαι νά σού γράψω γιά τή ζωή
    ενός θηλαστικού πού εσύ ανακάληψες
    σήμερα,ενώ εγώ τό έχω στή τσέπη
    μου.(Κωλοτσέπη).
    Καλό βράδι(υ) σέ όλους σας.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Lol άλλο ο Λέμος, άλλο η Μαρμότα. Στην ίδια οικογένεια, διαφορετικά ήδη. Do your homework πριν προσπαθείς να το παίξεις έξυπνος. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 12:01,στήν φωτογραφία είναι λέμος.
    Δέν είμαι όμως σίγουρος 100%.
    Τό χρώμα έπρεπε νά είναι πιό καφετί.
    Τήν μαρμότα τήν γνωρίζω καλά καί
    από τήν συνόνυμη "γιορτή" πού προ-
    βλέπει τόν χιονισμένο καιρό...
    Mιά φορά ήμουν εκεί.Συγνώμη άν τό
    ....έπαιξα.Ενημερώσου γιά τήν
    γιορτή τής μαρμότας.
    Lol.(wtf?).
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://www.lifelaughsandlemmings.com/wp-content/uploads/lemming.jpg
    Λέμος ο κοινός

    http://barfblog.foodsafety.ksu.edu/uploads/image/furry_marmot.jpg
    Μαρμότα.

    Μια χαρά μαρμότα είναι αυτό που έβαλε ο άνθρωπος. Γιατί θες να την βγάλεις Λέμο και να τον βγάλεις φάουλ, δεν ξέρω. Και γνωρίζω πολύ καλά για τη γιορτή της μαρμότας, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση