GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νταβατζήδες και νεόπλουτοι με δανεικά...

Αναζητώντας με νηφαλιότητα εξήγηση για το φαινόμενο των ''μπλόκων'' Από τον Χρήστο Λουτράδη Έχει ενδιαφέρον ο διάλογος που έ...

Αναζητώντας με νηφαλιότητα εξήγηση για το φαινόμενο των ''μπλόκων''

Από τον Χρήστο Λουτράδη

Έχει ενδιαφέρον ο διάλογος που έχει ξεκινήσει για να αναλύσει το πιο αντιδημοκρατικό μέσο διεκδίκησης, τα μπλόκα. Ενδιαφέρουσες απόψεις γράφτηκαν και σε αυτόν τον ιστότοπο κανείς όμως ή σχεδόν κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται με το κυρίαρχο πρόβλημα της κοινωνίας . Την δικτατορία των συντεχνιών. Κάθε κοινωνική ομάδα που θεωρεί οτι...

απειλούνται κεκτημένα αιώνων στρέφεται όχι έναντιον του κράτους ή της Κυβέρνησης αλλά εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων. Μικροαστικές ομαδούλες, εθισμένες να επιβιώνουν σε ενααρτιο-σκληρωτικό σύστημα , απολαμβάνουν κόπους και υπεραξίες που έχουν παραχθεί συλλογικά απο την κοινωνία.Τους βλέπεις στα μπλόκα. Χορτασμένοι απο την τεμπελία και τις επιδοτήσεις αγωνίζονται στο πως θα συνεχίσουν να ζουν πνιγμένοι στην οκνηρία , στα σκυλάδικα και στις αλλοδαπές κορασίδες. Παρένθεση. Μιλάω για τους συνδικαλιστές αγρότες και όχι για τους λίγους αλλαπρωτοποριακούς αγρότες . Δεν ανησυχούν. Όταν τα ξοδέψουν όλα . Η εθνική οδός δεν απέχει και πολύ. Και έγκειται το πρόβλημα της κοινωνίας μας. Περάσαμε πολλά χρόνια κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης εθισμένοι στις συλλογικές μας ονειρώξεις και όταν κάποιος τολμούσε να μας ξυπνήσει κλείναμε είτε τους δρόμους είτε καίγαμε το αυτοκίνητο του γείτονα. Έτσι μας έμαθαν. Έτσι συνηθήσαμε. Ποτέ κανείς δεν μας τιμώρησε. Ποτέ κανείς δεν μας δημιούργησε την έννοια της συλλογικότητας. Νεο-βάρβαροι διεκδικητές του επόμενου δανείου. Νταβατζήδες με τα δανεικά των παιδιών σας.

15 σχόλια

  1. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΤΟΙ 700ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ 1200 ΜΙΣΘΟΣ.ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΣΕΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΩΝ.ΟΣΟΙ ΠΕΡΑΔΑΝ Η ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΗΥΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΖΟΥΝΕ.ΒΓΗΚΑΤΕΣΤΗΝ ΓΥΡΑ ΟΛΟΙ.ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΓΙΑ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΛΟΙΩΝΟΝΤΑΣ ΣΟΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.ΣΚΥΛΟΨΑΡΑ ΑΝΑΛΓΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν τους συμπαθώ καθόλου αυτούς τους αυθάδεις του αγρότες.

    Ούτε ένας από δαύτους δεν μένει στην Εκάλη και το Καστρί και, σύν τοις άλλοις, άκουσα ότι τα νύχια τους είναι απεριποίητα και δεν πάνε ποτέ γυμναστήριο, τέννις τίποτε και ούτε κάνουν κανό.
    Απολίτιστοι άνθρωποι, μπλιάχ!!!

    ΟΧΙ ΣΑΝ .ΕΜΑΣ ΤΗΣ ΑΛΗΤ΄ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1) Μικροαστικές ομαδούλες, εθισμένες να επιβιώνουν σε ενααρτιο-σκληρωτικό σύστημα , απολαμβάνουν κόπους και υπεραξίες που έχουν παραχθεί συλλογικά απο την κοινωνία.Τους βλέπεις στα μπλόκα.
    ΦΡΕΣΚΟΣ: ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ..

    2)Χορτασμένοι απο την τεμπελία και τις επιδοτήσεις αγωνίζονται στο πως θα συνεχίσουν να ζουν πνιγμένοι στην οκνηρία , στα σκυλάδικα και στις αλλοδαπές κορασίδες.
    ΦΡΕΣΚΟΣ: ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΓΡΟΤΗ ΠΙΘΑΝΟΣ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ...

    3)Παρένθεση. Μιλάω για τους συνδικαλιστές αγρότες και όχι για τους λίγους αλλαπρωτοποριακούς αγρότες .
    ΦΡΕΣΚΟΣ: ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΜΠΛΟΚΛΑ ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ...

    4)Περάσαμε πολλά χρόνια κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης εθισμένοι στις συλλογικές μας ονειρώξεις και όταν κάποιος τολμούσε να μας ξυπνήσει κλείναμε είτε τους δρόμους είτε καίγαμε το αυτοκίνητο του γείτονα. Έτσι μας έμαθαν. Έτσι συνηθήσαμε. Ποτέ κανείς δεν μας τιμώρησε. Ποτέ κανείς δεν μας δημιούργησε την έννοια της συλλογικότητας.
    ΦΡΕΣΚΟΣ: ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΧΑΤΕ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ 36 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ.
    Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΗΚΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ...

    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΚΘΕΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ: http://freskoprama.blogspot.com/2010/01/blog-post_6630.html

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.
    ΚΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΖΩΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ Η
    ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΝΟΜΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΟΦ ΣΟΡ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΣΑ.ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ.ΔΟΥΛΕΥΑΤΕ ΜΕ ΞΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ .ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ Η ΗΤΑΝ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.ΗΤΑΝ Ο ΜΟΧΘΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΓΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΓΥΦΤΟΙ ΗΣΑΣΤΑΝ ΓΥΦΤΟΙ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφήστε τα αυτά μόλις πέρυσι τα 500 εκατ. ήταν ψίχουλα ναι ή όχι?
    Δώστε στον λαό αυτά που τάξατε και σταματήστε την προπαγάνδα κατά των εργατικών τάξεων όταν κάνουν κάτι που δεν σας βολεύει,μόλις πέρυσι οι αγρότες είχαν δίκιο που διεκδικούσαν τα ψίχουλα,τώρα όμως ενοχλούν τις άλλες κοινωνικές ομάδες και είναι Αγροτο-Κολωνακιώτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρωτοι νατβατζηδες ειναι οι ψευτες πολιτικοι μας,αυτοι εφεραν την χωρα εδω που ειναι,αυτοι αφησαν τους κολλητους τους να σπερνουν,και τωρα δεν μπορουν να θερισουν μονοι τους.
    Τα παιδια μας τα εχουν χρεωσει πριν ακομη γεννηθουν αυτοι οι κυριοι.
    Μια ερωτηση κυριε μου...φυλακες δεν υπαρχουν για οσους κατακλεψαν το κρατος?μονο για τους κοινους κλεφτες υπαρχουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καρχιδάκη...ΚΑΡΧΙΔΑΚΗ .ουυουυυυυ...

    Μην ξεχνάτε ότι η κ.Υπουργός είναι εκτός από πολιτικός και γυναίκα
    Αφήστε την ρε παιδιά να κάνει και το κομμάτι της στο υπουργείο,διότι όπως λέει και το άσμα της γυναίκας η καρδιά είναι μιά άβυσσος που ξέρετε τι κρύβει στην ψυχή του ο κάθε ένας μας .
    Και αυτός ο ΓΑΠ δεν έχει καθόλου μυαλό,έβαλε τους άγριους αγρότες να τους κουμαντάρει η κ.Μπατζελή που είναι πολύ ευγενική σαν χαρακτήρας ενώ οι αγροτοσυνδικαλιστές είναι …«σεξιστές». τραμπούκοι και «τρελαίνονται από τη δημοσιότητα».

    Παλεύει μόνη της με τα θηρία γιατί ο .Καρχιμάκης δεν μπορεί να κάνει τίποτα ζει στον κόσμο του.

    Ακόμα περιμένει να του πάνε οι καλοί κανένα φάκελλο με σκάνδαλα του Χατζηγάκη και του Παπαδόπουλου και να βγει στα κανάλια να καταγγείλει την πολιτική της ΝΔ.

    Πρέπει να του πει κάποιος ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση και ότι κάτι πρέπει να κάνει και αυτός.

    ουαουυυυυυ....Καρχιδάκη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. .. ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ.......
    Η μπλούζα που φορούσε ο Γ.Παπανδρέου στο γυμναστήριο

    Ηταν Παρασκευή, ώρα 6.30 μ. μ. Ο φίλος είχε πάει στο γνωστό γυμναστήριο των βορείων προαστίων. Εμεινε εκεί περισσότερο από όσο το συνηθίζει, ώς τις 8 το βράδυ, και ο λόγος ήταν ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της μιάμισης ώρας, είχε τη σπάνια ευκαιρία να θαυμάζει από κοντά το ίνδαλμά του: Ηταν εκεί ο Γιώργος και γυμναζόταν. Απλός, ευγενέστατος, χαμογελαστός όπως πάντα, αλλά και αυτοσαρκαστικός, καθώς φορούσε μια ανοιχτόχρωμη μπλούζα, επί της οποίας ήταν ευανάγνωστη η στάμπα:

    «Do not disturb. I’m busy», δηλαδή: «Μην ενοχλείτε. Είμαι απασχολημένος». Μα ποιος άνθρωπος, έχων σώας τας φρένας, θα διενοείτο ποτέ να ενοχλήσει τον πρωθυπουργό την ώρα των καθηκόντων του; Αλλά, όπως προείπα, ο Γιώργος έχει πολύ εκλεπτυσμένη την αίσθηση του αυτοσαρκασμού.
    Εξάλλου, την ίδια ώρα ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσωφ, φορώντας το χαριτωμένο σκουφάκι του, συναντιόταν με τους αγρότες στο μπλόκο του Προμαχώνα ...

    ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ? ΡΕ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΙΜΠΛΑ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ . ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ . ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΡΕΦΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΚΑΨΟΥΝ .ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ. ΚΟ..ΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ: ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΙΣΧΥΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΥΘΗΚΕ Ο ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕΙΣ....
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΕ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΣΗ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε λουτράδη δε λες παλι καλά που υπάρχουν οι συντεχνιες και παιρνει κανα φραγκο ο κοσμάκης.
    Γιατι αν δεν υπήρχαν συντεχνιες ολα τα λεφτά θα πήγαιναν ελβετία μεριά.
    Και αν δεν πάρει λεφτα ο αγρότης - εργατης - υπάλληλος θα πεινάσεις και εσύ γιατί δεν θα ψωνίσει κανεις από το μαγαζί σου. Εκτος αν εσυ δεν εχεις αναγκη και θες να πας ελβετία οποτε σε ενοχλουν οι βρωμοαγρότες που σου κλεινουν το δρόμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αν τολμάς γράψε και για την δικτατορία των εκάστοτε πρωθυπουργών και άσε στην άκρη τις υπόλοιπες που απλώς φαίνονται να υπάρχουν για να κρύβεται η πρώτη, η μοναδική και πιο σημαντική απ΄ όλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να συλληφθεί άμεσα ο μαλάκας αγρότης, που με το θηρίο τρακτέρ του κατάστρεψε τη μπαριέρα στο δρόμο, (το δείχνουν όλα τα κανάλια), και να κληθεί να την αποκαταστήσει με δικά του έξοδα!....
    Επί πλέον να δικαστεί για φθορά περιουσίας του δημοσίου.

    Χώρια βέβαια από τις άλλες συλλογικές ευθύνες για παρακώλυση συγκοινωνιών, με τις όποιες οικονομικές και άλλες συνέπειες!...
    Αει σιχτίρ πιά σ' αυτό το μπουρδέλο, που το παίζει και σοβαρή χώρα!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008 -28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010.ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ XΩΡΙΣ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ

    Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, o μόνος Έλληνας ηγέτης σε μία κοινωνία παρακμής, υποτέλειας και αθλιότητας.
    Είτε συμφωνούμε μαζί του είτε διαφωνούμε, είτε πιστεύουμε είτε όχι, ο Χριστόδουλος υπήρξε η πιό μαχητική φωνή εναντίον του νεοφιλελεύθερου εκσυγχρονισμού και της παγκοσμιοποίησης της απανθρωπιάς .
    Γι αυτό τον μίσησαν, τον έβρισαν και τον πολέμησαν όσο καμμία άλλη προσωπικότητα τα τελευταία χρόνια.
    Ας μην επιχαίρουν όμως οι ανελέητοι εχθροί του. Ο Χριστόδουλος έδειξε τον δρόμο της αντίστασης. Δεν θα τον ξεχάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση