GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δικαιοσύνη, ανάπτυξη και ΠΑΣΟΚ...

...Έννοιες ασύνδετες; . Από τον Χρήστο Λουτράδη Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της κοινωνίας μας είναι ότι έχει εθιστείστην υπερβολή και στην...

...Έννοιες ασύνδετες;
.
Από τον Χρήστο Λουτράδη

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της κοινωνίας μας είναι ότι έχει εθιστείστην υπερβολή και στην κατανάλωση ουτοπιών που δεν έχουν σύνδεση μετην πραγματικότητα. Ακούω πολλούς , στελέχη και απλά μέλη αυτής της κυβέρνησης, να μιλούν για πτώση και αποτυχία του μοντέλου του φιλελευθερισμού. Πρώτη φορά συναντώ τόση άγνοια και τόση απατεωνία σε τόσο λίγες λέξεις .
Η πατρίδα μας βιώνει την μεγαλύτερη κρίση της μεταπολιτευτικής της ιστορίας ακριβώς γιατί δεν πορεύεται με...

κανένα μοντέλο ούτε στην οικονομία ούτε σε κάνεναν άλλον τομέα της δημόσιας ζωής.
Για αυτό ακριβώς τον λόγο φοβάμαι την πολιτική Παπανδρέου που εστιάζει σε μια μονοδιάστατη φορομπηχτική πολιτική χωρίς παράλληλα να παίρνει κανένα αναπτυξιακό μέτρο , χωρίς παράλληλα να εμφορείται έστω και από ένα ψήγμα φορολογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης. Κρίμα . Γιατί δείχνουν ότι δεν θέλουν να κυβέρνησουν για πολύ.

10 σχόλια

  1. ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ !!!
    --------------------------------
    Στέλεχσος της “ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.” ο νέος ΓΓ συγχρηματοδοτούμενων έργων του Υπ.Υ.ΜΕ.Δ.

    Ισχυροί αποδεικνύονται τελικά οι δεσμοί συγκεκριμένου εργολαβικού ομίλου και των στελεχών του,
    με την νέα,
    αδιάφθορη,
    άφθαρτη,
    άσπιλη
    και αξιοκρατική
    διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου,
    αφού ήδη δύο (2) μεγαλοστελέχη του ομίλου έχουν διοριστεί Γενικοί Γραμματείς υπουργείων.

    Συγκεκριμένα, η αρχή έγινε πριν από περίπου ένα μήνα με τον διορισμό της κ. Μαρίας Καλτσά ως Γενικής Γραμματέως Πολεοδομίας & Χωροταξίας στο ΥΠΕΚΑ.

    Ακολούθησε πριν από λιγες μέρες, με καθυστέρηση ομολογουμένως, η τοποθέτηση του κ. Σέργιου Λαμπρόπουλου ως Γενικού Γραμματέα Συγχρηματοδοτούμενων Έργων στο Υπ.Υ.Με.Δ.

    Τα δύο παραπάνω πρόσωπα και ήδη Γενικοί Γραμματείς υπήρξαν μέχρι χθές ενεργά μεγαλοστελέχη του ομίλου ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ των κκ. Καμπά και Περιστέρη.

    Η κ. Καλτσά διετέλεσε ενεργό μέλος του Δ.Σ. της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και ο κ. Λαμπρόπουλος τεχνικός σύμβουλος και Δ/ντής στη “ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.”, εταιρεία που σύστησε η Ελληνοϊσπανική Κ/Ξ που έχει αναλάβει την κατασκευή της Ιόνιας Οδού (συμμετέχει σ’ αυτή η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ) και που εισπράττει τα υπέρογκα διόδια στην εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας καθώς και στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.

    Δικαίως λοιπόν αναρωτιέται κανείς, πως είναι δυνατόν οι μέχρι χθές αντίδικοι και πολέμιοι των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου να μεταλλάχθηκαν εν μια νυχτί και εν μέσω opengov.gr;;; σε υπερασπιστές, τιμητές και θεματοφύλακές του;

    ΚΑΙ ΣΕ ΟΥΤΕ 100 ΜΕΡΕΣ ..ΟΙ ΥΑΙΝΕΣ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ
    ΚΟΚΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέρασαν λοιπόν οι 100 πρώτες μέρες της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η περίοδος που τόσο είχε διαφημιστεί από τα ανιδιοτελή και αντικειμενικά Ελληνικά ΜΜΕ.

    Τί είδαμε λοιπόν αυτές τις περιβόητες 100 πρώτες μέρες της Κυβέρνησης του "λεφτά υπάρχουν" Γ.Παπανδρέου;

    Ατολμία,ανικανότητα,αναποφασιστικότητα και παλινωδίες.

    Τι να πρωτοθυμηθούμε;

    Λιμάνι-cosco,το τρύκ της τεχνητής διόγκωσης του ελλείματος,την απόλυτη φούσκα της Ανοιχτής Διακυβέρνησης,τις παλινωδίες για το πάγωμα των μισθών,την ανικανότητα γρήγορης στελέχωσης της Κυβέρνησης,την ...στελέχωση της τελικά με σούπερ αξιοκρατικά κριτήρια του βαθέος ΠΑΣΟΚ,την αρλούμπα με τα τέλη κυκλοφορίας,τη δήθεν και χωρίς σχέδιο πάταξης της φοροδιαφυγής,το "έτσι γουστάρω άμα σας αρέσει" νομοσχέδιο για τους μετανάστες.

    Η απόλυτη αποτυχία,οι πολυδιαφημισμένες 100 πρώτες μέρες της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
    Δε θα μπορούσε βέβαια να γίνει διαφορετικά αφού η επιλογή της στελέχωσης της,κυρίως με άτομα του στενού περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού χωρίς όμως την ανάλογη εμπειρία, ήταν εξαρχής καταδικασμένη να αποτύχει.

    Τη παρέα σου τη καλείς να πιεις κανένα τσάι,να παίξεις καμμιά μπιρίμπα,να δεις κάποια ωραία ταινία,να διασκεδάσεις,να περάσεις ωραία,αλλά σίγουρα ΟΧΙ για να κυβερνήσεις.

    Το πράγμα αρχίζει βέβαια να γίνεται πολύ επικίνδυνο όσο μια κακή διακυβέρνηση στηρίζεται στη τηλεοπτική προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση του απλού λαού που μπορεί να έχει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης είναι όμως πολύ ευάλωτος γιατί το πολιτικό σύστημα φρόντισε με πολύ κόπο αλλά και την απαραίτητη στοργή χρόνια τώρα να τον κάνει και αμαθή και ευκολόπιστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε βρωμιάρηδες δεξιοί,γιατί δεν το βουλώνετε θρασύτατοι!Δεν φτάνει που καταστρέψατε τη χώρα,μόλις πρόσφτα,μυαλό δεν βάζετε;
    Εσύ κύριε τού άρθρου έχεις μιά στεναχώρια που δεν θα κάτσει πολλά χρόνια το ΠΑΣΟΚ.Σιγά τα δάκρυα,ρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΔΕΞΙΟΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗΝ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΕΕΕ???ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΛΗΤΕΣ ΠΕΤΥΧΕΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΑΝΑΨΗΦΗΖΕΙ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ Μ..ΝΟΠΑΝΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΞΕΚ.ΛΙΑΣΜΕΝΕ?

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΡΕ Π.ΠΑΡΑ?

    ΑΜΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΣ ΑΠΛΑ?

    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΣ ΞΑΝΑΚΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΟΥ ΠΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΕΣ ΣΟΥ.
    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 1 ΨΗΦΟ ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ.

    ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΙΧΝΟΣ ΑΝΤΡΙΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕΣ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.

    ΣΗΚΩ ΦΥΓΕ ΑΝΙΚΑΝΟ ΑΠΑΘΗ ΔΟΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΑ ΛΕΡΩΜΕΝΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ.
    ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΕ 100 ΜΕΡΕΣ
    ΤΑ ΚΑΝΑΝ ΧΕΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ
    ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΟΛΙΓΟΥ
    ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ..ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 02.14, ΘΑ ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΕ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΤΑΝΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΗΝΑΝΕ, ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ. ΚΑΘΕ 10-20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΡΧΟΝΤΕ 3-5 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΕΙΤΕΡΩ. ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΝΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ?? ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΟΥ ΧΑΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. άγαπητοί κύριοι, γεια σας και χρόνια πολλά. Δουλευουμε σε εναν οργανισμό που ανήκει στο Υπουργειο Εσωτερικών υπο΄τον κ. Ραγκούση αλλά μας εποπτευει η γενικη γραμματεια ισοτητας που ανήκει στο υπ. δικαιοσύνης. Αποτέλεσμα του μπάχαλου αυτού είναι να είμαστε 3 μήνες χωρίς διοίκηση, να μη ξέρουμε τι θα γίνει με τις συμβάσεις μας , αλλοι να δουλευουμε χωρίς να πληρωνόμαστε και τώρα χριστουγενιάτικα να μη μας πληρωνουν. 2 υπουργοί και μια γενικη γραμματέας δεν καταφέρνουν να πληρώσουν τα δεδουλευμένα σε ανθρώπους που δουλεύουν στην ισότητα !
    Επικοινωνιακές φούσκες ολα τα περί δικαιοσύνης , ισότητας και ευνομίας!
    εμείς δεν εχουμε αλλες πηγές εισοδήματος , υπαρχουν ανθρωποι που δουλευουν και δεν πληρωνονται !!!!! μας κοροιδευουν 2 μηνες...αραγε ο αρμοδιος υπουργος κ. Ραγκουσης ειναι ενημερος; ποιος αποφασισε να μην πληροθουν οι εργαζομενοι; ποιες προσπαθειες εγιναν; ποιος θα ασχοληθει; υπαρχει κανεις; δεν φτανει που ειμαστε συμβασιουχοι του κλωτσου και του μπατσου δεν πληρωνομαστε κιολας;
    ποιον να ευχαριστησουμε για το χαος του οργανισμου;
    οι εκλογες εγιναν πριν 3 μηνες και δεν υπαρχει στον οργανισμο διευθυντης, προεδρος, λεφτα;
    κανεις δεν ενδιαφερεται πως θα κανουμε γιορτες....
    αυτοι που στελνουν αυτα τα mail με τι δικαιωμα μας αφηνουν ετσι χρονιαρες μερες;
    εκτελουν διαταγες του υπουργου, της γενικης γραμματεως;
    μπορουν να μας πουν πως εκαναν γιορτες και που εκαναν;
    μας ευχονται υγεια και ευτυχια , χωρις τα δεδουλευμενα ; ποιος το αποφασισε;


    για την ενημέρωση σας το παρακατω e mail μας το εστειλαν για χρονια πολλα....




    Από: Antonia Pastrima
    Αποστολή: Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009 12:40 μμ
    Προς: Asimina Gioldasi; Litsa Dritsa; Dionisia Kalkavoura; Nina Kallous; Maria Katsamagou; Vagelis Kapsalis; Smaro Koilalou; Eleni Xanthaki; Matina Papayannopoulou; Antonia Pastrima; Aggeliki Poupaki; Adamantia Finiki; Filippos Hatzidakis; Stavroula Sikali; Vicky Stavrou; Vicky Germotsi; Roxani Nikitoglou; 'Giorgos Parganas'; Eirini Mari; Stefanos Kavallierakis; Eleni Sakellariou; Argyro Smani; George Tataridis; Fani Papadopoulou; Meropi Apelidou; Katerina Katsori; Chrisoula Kontogiorgi; Maria Papadaki; Katerina Drouga; kpoly2002@yahoo.gr
    Κοιν.: Eleni Zenakou; Μαρία Στρατηγάκη
    Θέμα: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών
    Μουσαίου 2 - Αθήνα
    Τηλ: 210 3259600


    Αγαπητοί/-ες Συνεργάτες/-τριες,

    Μετά την εξάντληση κάθε ανθρώπινης προσπάθειας εκ μέρους του Οικονομικού Τμήματος, για την είσπραξη του υπολοίπου της Τακτικής Επιχορήγησης για το έτος 2009 που εκκρεμεί από τον Σεπτέμβριο 2009, με λύπη σας ενημερώνω ότι δεν θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων και ο Δεκέμβριος εντός του 2009. Υπολογίζεται ότι οι πληρωμές θα γίνουν στις 15 Ιανουαρίου 2010.

    Εύχομαι για το 2010 υγεία και προσωπική ευτυχία σε όλες/όλους και καλύτερες ημέρες για το Κ.Ε.Θ.Ι.




    Παντελής Μαρκογιαννάκης
    Προϊστάμενος Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών



    --------------------------------------------------------------------------------
    Χρησιμοποιείτε Yahoo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΟ & ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
    Σε τροχιά αγωνιστικών κινητοποιήσεων και απεργιών, μπαίνουν τις επόμενες μέρες οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, γιατί ενώ έχουν περάσει 3 μήνες από τότε που εκλέχθηκε η Κυβέρνηση Παπανδρέου, τα Κρατικά Ταχυδρομεία πάνε από το κακό στο χειρότερο, με ελλείμματα να ξεπερνούν τα 35 εκατομμύρια ευρώ και να κλείνει η οικονομική χρονιά μετά από μία 10ετία, με αρνητικό πρόσημο.
    Μία από τις αιτίες του κακού κατά τους Ταχυδρομικούς είναι, εκτός από τη φαύλη και προκλητική διαχείριση της τελευταίας τριετίας των οικονομικών της επιχείρησης, και η ουσιαστική έλλειψη Διοίκησης. Καθόσον παραμένει η ίδια που δημιούργησε όλα τα προβλήματα, σε ρόλο όμως καθημερινής διαχείρισης ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ την αρνητική πορεία και τον μαρασμό της άλλοτε υγιούς επιχείρησης.
    Το Συνδικάτο, με εξώδικο που απέστειλε στους αρμόδιους Κυβερνητικούς παράγοντες, τους θέτει προ των ευθυνών τους, τους καλεί να πάρουν άμεσα μέτρα απειλώντας με απεργίες και κινητοποιήσεις.
    Δημοσιεύουμε στους «Αδέσποτους», ως έχει, το εξώδικο του Συνδικάτου των Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ.
    Ερμής

    * Για την ιστορία, θυμίζουμε…
    ► Σενάρια Δεξιάς “παλινόρθωσης” και στα ΕΛΤΑ για οριστική εφαρμογή του σχεδίου ιδιωτικοποίησης της δεξιάς; (3 Δεκέμβρη 2009)
    ► Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ; (11 Δεκέμβρη 2009)
    ► Νέες αξιοκρατικές τοποθετήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου! Παραμένει αξιοκρατικά και με βάση το βιογραφικό της…
    …η κυρία Αντουανέτα Οικονομοπούλου! Ήταν και υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ., κουμπάρα του κυρίου Π. Παυλόπουλου!
    Άξια! (11 Δεκέμβρη 2009)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση