GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι κοινωνία φτιάξαμε;...

Γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος http://www.andrianopoulos.gr/ Πριν λίγα βράδια βρέθηκα έξω από τον σταθμό του ηλεκτρικού στην Κηφισιά κι έκπ...

Γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος
http://www.andrianopoulos.gr/

Πριν λίγα βράδια βρέθηκα έξω από τον σταθμό του ηλεκτρικού στην Κηφισιά κι έκπληκτος είδα μια ομάδα μοντέρνων νέων («πάνκ» νομίζω πως αυτοαποκαλούνται), με κοπέλες μάλιστα να πρωτοστατούν, να προπηλακίζουν ένα άτυχο παιδί που το μοναδικό του αμάρτημα ήταν μια σχετική νοητική καθυστέρηση. Στις πόρτες του μετρό αυτοί που περιμένουν να εισέλθουν στέκονται μπροστά στις θύρες των συρμών κι ορμάν να μπούν πριν αποβιβασθούν αυτοί που προτίθενται να εξέλθουν. Με την παραμικρή αφορμή αξιοπρεπείς κατά τα άλλα συμπολίτες μας εκπέμπουν εμπάθεια και επιθετικότητα έτοιμοι να εκβιάσουν, να καθυβρίσουν και να συκοφαντήσουν. Καθηγητές Γυμνασίου απορρίπτουν μαθητές τους που δεν κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα με τους ιδίους η με δασκάλους που τους έχουν συστήσει. Αποκρουστικοί νεόπλουτοι, πρωταγωνιστές συνήθως τηλεοπτικών συχνοτήτων η συναλλαγών με το δημόσιο, κάνουν επίδειξη χλιδής κι εγκεφαλικής κενότητας δίχως την ελάχιστη καλλιέργεια και γούστο.
Εχουμε δημιουργήσει μια κοινωνία δίχως έρμα, ιεραρχία και...

σαφείς αστικές αξίες. Ενας απροσδιόριστης ποιότητας χυλός κυριαρχεί στον οποίο όλα χωράνε και το κάθε τι μπορεί να γίνει αποδεκτό. Αυτό το κατασκεύασμα αποτελεί την ραχοκοκαλιά αυτού που θα μπορούσε κάποιος να ονομάσει σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Με συνέπεια τις λυσσώδεις αντιδράσεις σε οτιδήποτε ορθολογικό έχει ανάγκη η χώρα. Μια εθνική τύφλωση μας έχει κυριεύσει κι αδυνατούμε να διακρίνουμε τα αυτονόητα. Πως λ.χ. ο οικονομικός κατήφορος της χώρας ξεκίνησε με τον αλόγιστο δανεισμό των κυβερνήσεων από το 1981 και δώθε. Πως ο καταποντισμός μας προήλθε από τις παροχές για την εξασφάλιση ψήφων, την αλόγιστη επέκταση του δημοσίου, τους παράλογους διορισμούς και τα θεόρατα ελλείμματα.
Συλλήβδην κόμματα και προσωπικότητες καταφέρονται κατά της οικονομικής πολιτικής της περιόδου 1991-1993. Παραγνωρίζοντας πως την περίοδο εκείνη ήταν η μοναδική φορά μετά το 1981 που είχαμε για δυο συνεχόμενα χρόνια πρωτογενές πλεόνασμα στο δημόσιο. Και πως το χρέος τότε αυξήθηκε διότι η κυβέρνηση παρουσίασε επίσημα τα κρυμμένα παλιά δάνεια που είχαν συνομολογηθεί με την μορφή εγγυήσεων του δημοσίου. Με αφορμή το περίφημο «Τσοβόλα δώστα όλα» το κράτος μοίραζε δίχως δισταγμό εγγυήσεις ώστε διάφοροι δημόσιοι φορείς να δανείζονται δίχως δεύτερη σκέψη. Παράλληλα, οι νόμοι που θέσπισε η τότε κυβέρνηση, και που ουδέποτε καταργήθηκαν, χρησίμευσαν ουσιαστικά αναλλοίωτοι για την οικονομική πολιτική της περιόδου Σημίτη, που κατόρθωσε να οδηγήσει την χώρα στην ασφάλεια της ΟΝΕ.
Η ψεύτικη όμως ευημερία διέλυσε και τον αξιακό αστικό ιστό της χώρας. Δίχως κόπο, σοβαρή εργασία και κατάλληλη εκπαίδευση βρεθήκαμε πολλοί με πέραν κάθε προσδοκίας υψηλά εισοδήματα. Διαβρώθηκε έτσι κάθε λογική πειθαρχίας, αξιοκρατικής εξέλιξης και αίσθησης στόχων και επιτευγμάτων.
Καταδικάζουμε έτσι εύκολα οτιδήποτε προσεγγίζει την λογική σαν νεοφιλελεύθερο. Κι αγκαλιάζουμε την παραπέρα κατρακύλα στην διαφθορά και την ραστώνη σαν φιλεύσπλαχνη φιλολαική πολιτική. Δεν έχουμε δυστυχώς πιάσει απόλυτα πάτο ακόμα.

38 σχόλια

  1. 'Ωστε,λοιπόν,η παρακμή προήλθε
    απ' την έλλειψη 'αστικής τάξης'
    και αξιών! Plus, ο δανεισμός της
    δεκαετίας του '80... όρα Ανδρέας...
    Δεξιά ρεντίκολα, οι κλεπτοκρατικές
    συσσωρεύσεις κεφαλαίων μετεμφυλιακά
    και αργότερα ,μ''ολη τη διαστροφή
    που επέφεραν, ποιούς είχαν εμπνευστές και δημιουργούς;
    Στο λαιμό θα σας κάθεται ο Ανδρέας
    Παπανδρέου, γιατί σας τελείωσε, μ' οποια λεοντή κι' αν εμφανίζεστε: φιλελεύθεροι ή τραμπούκοι... ΖΥΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΓΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΑΙ ΜΗ "ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟ" ΦΙΛΕ ΑΝΤΡΕΑ ΕΛΕΓΕ "ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΓΑΪΓΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΑ (ΚΑΡΥΔΙΑ) Θ' ΑΝΕΒΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΝΕΒΕΙ"

    ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ, Κ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ.

    ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ? ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΡΟΣΤΥΧΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ (ΠΧ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ) ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΟΡΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΧ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ) ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥΣ???

    (ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΗΝ ΤΑΥΤΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ)

    ΑΝΤΙ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΡΙΞΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ) ΕΞΩ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ) ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ BONUS ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΕΚΡΑΧΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ) ΚΑΝΙΒΑΛΙΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ.


    ΦΙΛΕ ΑΝΤΡΕΑ,

    ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΛΕΝΕ. "ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΤΑΝ ΣΩΣΤΑ..."


    ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ. "ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΝ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.."

    ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΘΙΑΖΑΝ ΜΕ ΑΑΑ ΤΗΝ ΛΗΜΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΟΥΣΕ...

    ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

    ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΑΣΩ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΙΛΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΠΟΥ ΜΙΚΡΟΥΛΙΚΑ, ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ, ΜΕ ΦΩΤΕΙΝΟ 3ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΡΟΥ.

    ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΕΓΛΕΙΨΕΣ (ΕΓΙΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ)

    ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΡΑΔΕΞΙΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ.

    ΟΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΜΙΣΘΩΣΥΝΤΗΡΗΤΟ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΣΥΝΔΑΙΤΗΜΟΝΕΣ ΣΟΥ.....

    ΑΝ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΚΘΕΙΑΖΕΙΣ, ΕΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ, ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΩ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΚΟΥΩ (ΣΑ ΛΑΟΣ ΕΧΩ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΟΥ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ....)

    ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυταπατάσθε κ. Αδριανόπουλε αν νομίζετε οτι το πρόβλημα μας είναι οικονομικό. Η ευημερία ,είτε αληθινή είτε πλασματική στις σύγχρονες κοινωνίες, ξαναέφερε και εδραίωσε το νόμο της ζούγκλας που οι πατεράδες μας αγωνίστηκαν να ξορκίσουυν.θα πρότεινα λίγο μελέη του Θουκιδίδη:
    "τα κόμματα δεν σχηματίστηκαν για να επιδιώξουν κοινή ωφέλεια με νόμιμα μέσα, αλλά, αντίθετα, για να ικανοποιήσουν τηυν πλεονεξία τους παρανομώντας"
    καλή χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα δεν είναι να το συνειδητοποιήσετε κύριε πως-σας-λένε, το θέμα είναι να αυτοκτονήσετε κιόλας μπας και μπορεσουμε να ξεκινήσουμε από την αρχή χωρίς το έρμα που μας προκαλείτε εσείς και οι όμοιοί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γι αυτή τη βία τι έχεις να πεις;
    http://www.youtube.com/v/gpJUHdFkF8s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν φτιάξαμε κε Aνδριανόπουλε, εσείς οι πολιτικοί φτιάξατε, καμμιά συμμετοχή στο έγκλημα δεν έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Η ψεύτικη όμως ευημερία διέλυσε και τον αξιακό αστικό ιστό της χώρας. Δίχως κόπο, σοβαρή εργασία και κατάλληλη εκπαίδευση βρεθήκαμε πολλοί με πέραν κάθε προσδοκίας υψηλά εισοδήματα.»
    Αυτή η παράγραφος τα λέει όλα, είναι όμως η διαπίστωση, γιαυτό λέγε τώρα ή προσπάθησε να βρεις ποιητή στον αιώνα σου την λύση. Είμαστε η υπόλογη γιαυτό το χάλι γενιά, που ακόμη έχουμε το βιολογικό χρόνο και οφείλουμε να κάνουμε κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι κοινωνία φτιάξαμε;...

    Are you talking to me?

    ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ;
    ΕΓΩ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ;
    Ή ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με την ρεμούλα την κλεψιά και την απαξίωση αυτή την κοινωνία φτιάξατε.

    Γιατί πονηρέ βολευτή απορείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς η φύση του ανθρώπου είναι τέτοια που προτιμά πάντα τους αρεστούς χωρίς να ψαχνει παραπέρα εάν αυτά που ακουγονται στα αυτια του είναι και ορθά!!


    γιατί συμβαίνει αυτό ;
    γιατι ειναι στην φύση του ανθρώπου που πιστευει ότι το δικό του συμφέρον είναι και κατ επέκταση και το συμφέρον της πολιτείας ΠΟΥ ΖΕΊ!!

    ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!


    ΑΝΆΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΘΑ ΑΠΟΛΆΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΜΑΣ!

    ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΟΦΕΊΛΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και εσύ που κόπτεσαι για τις αξίες, τι έκανες να βοηθήσεις το παιδί με νοητική στέρηση?

    Ιδιος και απαράλαχτος είσαι με αυτούς που κατηγορείς. Μέρος του συστήματος ήσουν, και μετά που σε πέταξαν όξω παριστάνεις τον ουμανιστή.

    Αν όμως σε ξανακαλέσουν στο φαγοπότι τι θα κάνεις? Θα πας τρέχοντας ή θα το παίξεις λαικός?

    Χρόνια πολλά αλλά δεν είμαστε βλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΛΙ ΕΣΥ ; ΚΥΡΙΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ;;;;
    ΑΕΙ ΡΕ, ΚΑΤΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ..!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΡΕ ΣΥ ΑΝΤΡΕΑ ΠΟΛΥ ΜΑΖΟΧΑΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΝΑ ΣΟΥ,ΟΧΙ ΑΔΙΚΑ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΟΥ ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕΣ ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Mipos soy arese
    h kopelitsa pank
    geromourdarh?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χμμμ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
    η κυβέρνηση…
    ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ με:

    Φαντασμένα πλουσιόπαιδα.
    Χαζογκομενίτσες με ψηλοτάκουνα, γουνάκια και μίνι.
    Καλοζωϊσμένα παιδιά πρωην υπασπιστών του βασιλιά.
    Χαζογκομενίτσες που πάνε σε συμβούλια με φορμίτσες και casual ντύσιμο.
    Σαπιοκοιλιάδες.
    Υπουργοί με στυλ νονού της νύκτας,
    Παλιοί γνωστοί πρασινοφρουροί.
    Παιδιά πρωην και νυν βουλευτών και κομματαρχών του παλιού “καλού” ΠΑΣΟΚ.
    Πάσης φύσεως ψώνια,
    και πάει λέγοντας.

    Που να το’ξερα να πάω να γραφτώ κι εγώ στο γυμναστήριο που πήγαινε ο ΓΑΠ. Μπορεί να ήμουνα κι εγώ υπουργός σήμερα…
    ΝΑ ΣΑΣ ΕΛΥΝΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αναρτήθηκε από σίβυλλα στις Σάββατο, Ιανουάριος 02, 2010 0 σχόλια Banco Bicentenario: η πρώτη σοσιαλιστική τράπεζα ιδρύθηκε στο Καράκας

    Του Νεοκλή Θεοδωρόπουλου
    Κι όμως ιδρύθηκε η πρώτη σοσιαλιστική Τράπεζα στον κόσμο.
    Πως;
    Όταν οι αρχές της Βενεζουέλας (εκεί υπάρχει ο Τσάβες, ο “ιδιόρυθμος” για τους δυτικούς…), αποφάσισαν να ελέγξουν 7 ιδιωτικές τράπεζες της χώρας, μεταξύ των οποίων τις Confederado, Canarias, Banpro Vivienda και Bolívar Banco, όλες ιδιοκτησίας του «επιχειρηματία» Ricardo Fernández (τώρα στη φυλακή για απάτες).
    Έτσι διαπιστώθηκαν οι παράνομες τραπεζικές συναλλαγές και οι απάτες των τραπεζιτών και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης 27 διευθυντικών τραπεζικών στελεχών (7 Δεκέμβρη 2009).
    Την ίδια ημέρα, ο πρόεδρος της χώρας Hugo Chávez εγγυήθηκε την ομαλοποίηση και κάλυψη των τραπεζικών αναγκών και υποχρεώσεων, με την νέα τράπεζα: την υπό ίδρυση Banco Bicentenario. Μάλιστα, απείλησε -στην κυριολεξία- με εθνικοποίηση όλες τις ιδιωτικές τράπεζες της χώρας, αν συνεχίζουν ν’ αρνούνται τη χορήγηση δανείων σε φτωχούς πολίτες.
    Έτσι η νέα σοσιαλιστική τράπεζα εγγυήθηκε για τις υποχρεώσεις των τραπεζών που κερδοσκοπούσαν σε βάρος του λαού και η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, στις 16 Δεκέμβρη επέστρεψε στους 141.981 αποταμιευτές και συναλλασσόμενους με τις τράπεζες πολίτες, 228 εκατομμύρια bolívares (106 εκατομμύρια δολάρια).
    Η νεοϊδρυθείσα τράπεζα θ’ αποτελέσει μοντέλο «σοσιαλιστικής τράπεζας», όπως μπορούμε να διαβάσουμε και στην επίσημη ιστοσελίδα της. Μια τράπεζα που θα επιτρέψει στους πολίτες της Βενεζουέλας, σ’ όσους δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στις παρεχόμενες υπηρεσίες των ιδιωτικών τραπεζικών καρχαριών, να λαμβάνουν δάνεια για ανάπτυξη και επιβίωση, πάντα υπέρ της κοινωνικής αλληλεγγύης.
    Είπατε κάτι;
    Α… ναι, ο Hugo Chávez είναι «δικτάτορας», αφού το διακηρύσσουν καθημερινά οι ΗΠΑ, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της… αφού στην Κοπεγχάγη τους είπε ότι το πρόβλημα του κλίματος είναι η ασύδοτη καπιταλιστική ανάπτυξη… αφού απέλασε τον πρέσβη του Ισραήλ στη διάρκεια της εθνοκάθαρσης στη Γάζα… αφού… αφού… αφού…
    Με τη απλόχερη «ενίσχυση» που δόθηκε στις εδώ ιδιωτικές τράπεζες, για ν’ αντιμετωπίσουν τη δική τους κρίση, τις δικές τους απάτες κερδοσκοπίας, πόσες εθνικές τράπεζες θα μπορούσαν να ιδρυθούν και να στηρίξουν την εθνική οικονομική ανάπτυξη;
    Πάλι ονειροβατώ και παραμένω αιθεροβάμονος… Πως θα ρέουν οι μίζες και τα λάδια, αν υπάρχει εθνικός έλεγχος;
    Μάλλον δεν είμαι αρκετά εκσυγχρονιστής και σπουδαγμένος σε αμερικάνικα κολέγια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΡΕΑ.
    ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΝΙΩΤΗ ΤΟΥ ΔΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ.
    ΚΑΛΗ Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΝΑΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΜΕ.
    ΧΡΕΙΑΖΟΜΕΣΤΕ ΚΑΛΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΟΧΙ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΗΘΟΣΚΑΙ ΑΞΙΕΣ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΕΚΡΙΝΕ ΣΑΝ ΛΑΟ ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΗΘΕΙ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Κ. ΑΝΤΡΕΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΣΕ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ.
    Ε ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΟΤΙ ΙΣΠΑΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΣΑΙΤ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ.

    Ο .....ΦΑΣΙΣΤΑΣ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΞΕΝΟΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ ΠΡΩΤΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΟΥΝΑΝΑΛΑΚΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΙΟ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟ ΤΖΕΦΡΕΥ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ;

    ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΦΑΓΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙΣΑΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΑΡΧΙΔΙ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΕ??ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΒΑΛΕΣ ΤΟ ΧΕΡΙΣΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΑΝΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΕΣ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.ΦΤΟΥΣΟΥ ΡΕ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ ΠΟΥ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΑΣΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΘΑΡΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Στο λαιμό θα σας κάθεται ο Ανδρέας
    Παπανδρέου, γιατί σας τελείωσε, μ' οποια λεοντή κι' αν εμφανίζεστε: φιλελεύθεροι ή τραμπούκοι... ΖΥΓΟΣ

    Ηλίθιε ζυγέ, ο Ανδρέας Παπανδρέου κάθεται σε όλων τον λαιμό ακόμη και στον δικό σου με την πολιτική του κατά των ιδιωτικών επενδύσεων, την διόγκωση του δημοσιου τομέα, την αύξηση του δημοσιου χρέους. Ακόμη και αν εσύ έχεις ευνοηθεί από την πολιτική του "Τσοβόλα δώστα όλα" η ώρα της επιστροφής των δανεικών με τόκους έφτασε, τα κομματόσκυλα και γλείφτες του ΠΑΣΟΚ δεν εξαιρούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εσείς τη φτιάξατε,εμάς ρωτάς ρε φίλε ;

    Εμείς το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι τη φτιάξατε σαν τα μούτρα σας και κανονικά θα έπρεπε να αρχίσετε να αυτοκτονείτε όλοι μαζί αλλά είστε τόσο γουρούνια που επιδερμικά σας αγγίζει.

    Ακόμα και εσύ βοήθησες να φτιαχτεί αυτή η κοινωνία έτσι και έρχεσαι τώρα να μας πεις πως την φτιάξατε και ποιοί ;
    Εσείς τη φτιάξατε με το ονοματεπώνυμο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Μας βάζουν εμάς να πιάσουμε τους φοροφυγάδες"

    "Παιδιά θα με πιάσει τρέλα..
    Ήρθαν τώρα αυτοί οι προοδευτικοί εκσυγχρονιστές η όπως αλλιώς αρέσκονται να τους λένε, και μας βάζουν να κάνουμε τους χωροφύλακες, να μαζεύουμε αποδείξεις, για να πιάσουν λέει τους φοροφυγάδες...

    Μωρέ ΑΧΡΗΣΤΟΙ δεν είστε ικανοί για τίποτα;
    Πάλι εμείς θα μπούμε μπροστά;
    Παιδιά λυπάμαι που σας το λέω ΒΟΥΛΙΑΖΟΜΕ.
    ΒΟΗΘΕΙΑ !!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΟΥΤΡΑΚΛΑ ΣΟΥ ΑΡΠΑΓΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΙΚΤΕΡΟ.ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΗΣ ΤΗΝ ΒΑΦΗ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑΡΟΚΕΦΑΛΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ.ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΑΛΕΡΑΤΖΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΣΚΑΤΟΚΟΙΛΙΕΣ ΣΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ

    ΠΩΣ ΠΑΕΙ ,ΤΙ ΝΕΑ ΕΧΟΥΜΕ ;

    ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ!

    ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Andrew Hadrian: από τους πιό θρασείς και κουτούς αλλοδαπούς
    που κυκλοφορούν παρανόμως στη χώρα!

    Αυτό το αλμπανό κοπρόσκυλο, μας ζαλίζει τρεις φορές το μήνα!

    Γύρνα σπίτι σου, αδέσποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτοι ειναι το "χριστεπωνυμο πληρωμα"(!)
    οπως σωστα τους αποκαλει το ιερατειο στις εκκλησιες μεσα!!
    "Χριστεπωνυμο", δηλαδη το ονομα εχουν μονο
    οχι την ουσια! Η Ελλαδα ειναι η μονο χωρα που εχει επισημη θρησκεια, κρατικοπληρωμενη, που δεν την πιστευει κανεις!
    ..........
    Θα δεις και χειροτερα
    γιατι εγω σκεφτομαι να την κανω για αλλη χωρα
    και να μη ξαναπατησω ποτε εδω.
    Το μονο που εχει ετουτη η γη ειναι ΗΛΙΟΣ.
    Η Αληθεια ειναι οτι εκει που σκεφτομαι να παω, δεν θα ειχα Πρωτοχρονια με 20 βαθμους!

    Αξιζει ομως για εναν ΗΛΙΟ να χαραμιζομαι;

    ......

    Δυσκολη αποφαση ο ξεριζωμος,
    αλλα πρεπει να την παρω
    και σε αυτο εχεις βαλει και ΕΣΥ Ανδρεα το χερι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΙΣΤΟΡΙΑ - για να μη ξεχνουμε!
    ======================
    ΜΕΤΑ τη μεταπολιτευση με τον Καραμανλη, τον θειο, πρωθυπουργο, ολοι ελπιζαμε σε μια καλυτερη εποχη απο την δικτακτορια και ώ του θαυματος ακουστηκε η μαγικη λεξη ΛΙΤΟΤΗΣ για ολους ταχα δηθεν.
    Περασαν 7 χρονια και ηρθε ο Ανδρεας που βρηκε ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ ξανα λιτοτης ταχα δηθεν.

    Το 89 επεσε το ΠΑΣΟΚ εν μεσω οικονομικων σκανδαλων και ηρθε η κυβερνηση εθνικης ενοτητας με την ιστορικη συμφιλιωση του Φλωρακη με την δεξια και προθυπουργο τον Τζανετακη και τον Ζολωτα.
    Ελα ομως που δεν μπορουσαν να πληρωσουν ουτε μισθους ουτε συνταξεις. Εκλογες και στην εξουσια ερχεται ο Μητσοτακης που αρχιζει να πουλαει οτι εβρισκε μπροστα του, τα τσιμεντα, ιδιωτικοποιηση οτε, πουλημα δεκο και παει λεγοντας.
    Τον ριχνει ο Σαμαρας με τον Συμπιλιδη για το θεμα διαλυσης της Γιουγκοσλαβιας και κατ' επεκταση των Σκοπιων και ερχεται παλι ο Ανδρεας χειρουργημενος και βρισκει αδεια ταμεια.
    Με την επιδεινωση της αρρωστιας του αναλαμβανει ο Σημιτης και εξαγγελει νεο προγραμμα ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ.
    Αυτο το εργο παιχθηκε μεχρι το 2004 οπου αφου πηραν (οτι ειχε ο λαος αποταμιευσει με χρονια δουλειας) στο χρηματιστηριο και φαγανε τον αμπακα καταχρεωσαν με δανεια την χωρα για την αναληψη των ολυμπιακων αγωνων και μοιραια πεσανε σαν ωριμα φρουτα.

    Ηρθε ο Καραμανλης ο νεωτερος, φρεσκος και με ονειρα επανιδρυσης του κρατους απο την σηψη και την διαφθορα. Παρελαβε ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ οικονομια με σωρεια σκανδαλων με υπευθυνους και υπαιτιους. Ομως ουδεις ποτε τιμωρηθηκε και αντ αυτου εβαλε τον αλογοσκουφη να μοιραζει και να χαριζει δισεκατομμυρια στους τραπεζιτες που σακατεψαν την κοινωνια ως νομιμοι τοκογλυφοι μαζι με μια καστα οικογενειων που εδω και χρονια ρουφανε το αιμα του δημοσιου.
    Εδω αρχιζει ο χορος των σκανδαλων ομολογα βατοπεδια siemens κουμπαροι sex και βια βαρθολομαιος αυτοκτονιες dvd,δικηγοροι σε καταθλιψη,της πουτανας δηλαδη εν μεσω κρισης.
    Το επανιδρυση εγινε επανα-χαλασμα και ο φρεσκος εφυγε ηρωικα νυχτα!
    Ηρθε ο ευγενικος ΓΑΠ να παραλαβει κι αυτος(!) ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και να χτυπησει την διαφθορα και να φτιαξει εκ νεου το κρατος που πλεον δεν υφισταται.
    Αυτη περιπου ηταν διαδρομη των τελευταιων 35 ετων με τα προσωπα αυτα πρωταγωνιστες.
    ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΙΑΣΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ;
    Για εμας οι φοροι και η λιτοτητα και για καποιους ακρατος πλουτισμος, χλιδη, προκληση και σταρχιδισμος.
    Μηπως πρεπει κατι να κανουμε πλεον σαν Λαος και οχι σαν μαλακες υπηκοοι φεουδαρχων;
    Μηπως πρεπει να απαιτησουμε την δημευση των περιουσιων ολων των πολιτικων που εμπλεχτηκαν σε σκανδαλα έμμεσα ή αμεσα;
    Μηπως καποιοι κυριοι μεγαλοσχημοι πρεπει να βλεπουν την ζωη τους πισω απο τις μπαρες;
    Ρωταω μηπως ειναι ωρα να ξυπνησουμε απο τον ληθαργο των συντεχνιακων και κομματικων συμφεροντων μας. Μηπως ηρθε η ωρα να γραψουμε στα αρχιδια μας τον fits mits morgan stanley και ολα τα αρχιδια τυπου νομισματικο ταμειο και ολα τα συναφη μπου@λα; Γιατι και ο βαθυς υπνος εχει το ξυπνημα του!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ!!

    Κι όμως ιδρύθηκε η πρώτη σοσιαλιστική Τράπεζα στον κόσμο.
    Πως;
    Όταν οι αρχές της Βενεζουέλας (εκεί υπάρχει ο Τσάβες, ο “ιδιόρυθμος” για τους δυτικούς…), αποφάσισαν να ελέγξουν 7 ιδιωτικές τράπεζες της χώρας, μεταξύ των οποίων τις Confederado, Canarias, Banpro Vivienda και Bolívar Banco, όλες ιδιοκτησίας του «επιχειρηματία» Ricardo Fernández (τώρα στη φυλακή για απάτες).
    Έτσι διαπιστώθηκαν οι παράνομες τραπεζικές συναλλαγές και οι απάτες των τραπεζιτών και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης 27 διευθυντικών τραπεζικών στελεχών (7 Δεκέμβρη 2009).
    Την ίδια ημέρα, ο πρόεδρος της χώρας Hugo Chávez εγγυήθηκε την ομαλοποίηση και κάλυψη των τραπεζικών αναγκών και υποχρεώσεων, με την νέα τράπεζα: την υπό ίδρυση Banco Bicentenario. Μάλιστα, απείλησε -στην κυριολεξία- με εθνικοποίηση όλες τις ιδιωτικές τράπεζες της χώρας, αν συνεχίζουν ν’ αρνούνται τη χορήγηση δανείων σε φτωχούς πολίτες.
    Έτσι η νέα σοσιαλιστική τράπεζα εγγυήθηκε για τις υποχρεώσεις των τραπεζών που κερδοσκοπούσαν σε βάρος του λαού και η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, στις 16 Δεκέμβρη επέστρεψε στους 141.981 αποταμιευτές και συναλλασσόμενους με τις τράπεζες πολίτες, 228 εκατομμύρια bolívares (106 εκατομμύρια δολάρια).
    Η νεοϊδρυθείσα τράπεζα θ’ αποτελέσει μοντέλο «σοσιαλιστικής τράπεζας», όπως μπορούμε να διαβάσουμε και στην επίσημη ιστοσελίδα της. Μια τράπεζα που θα επιτρέψει στους πολίτες της Βενεζουέλας, σ’ όσους δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στις παρεχόμενες υπηρεσίες των ιδιωτικών τραπεζικών καρχαριών, να λαμβάνουν δάνεια για ανάπτυξη και επιβίωση, πάντα υπέρ της κοινωνικής αλληλεγγύης.
    Είπατε κάτι;
    Α… ναι, ο Hugo Chávez είναι «δικτάτορας», αφού το διακηρύσσουν καθημερινά οι ΗΠΑ, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της… αφού στην Κοπεγχάγη τους είπε ότι το πρόβλημα του κλίματος είναι η ασύδοτη καπιταλιστική ανάπτυξη… αφού απέλασε τον πρέσβη του Ισραήλ στη διάρκεια της εθνοκάθαρσης στη Γάζα… αφού… αφού… αφού…
    Με τη απλόχερη «ενίσχυση» που δόθηκε στις εδώ ιδιωτικές τράπεζες, για ν’ αντιμετωπίσουν τη δική τους κρίση, τις δικές τους απάτες κερδοσκοπίας, πόσες εθνικές τράπεζες θα μπορούσαν να ιδρυθούν και να στηρίξουν την εθνική οικονομική ανάπτυξη;
    Πάλι ονειροβατώ και παραμένω αιθεροβάμονος… Πως θα ρέουν οι μίζες και τα λάδια, αν υπάρχει εθνικός έλεγχος;
    Μάλλον δεν είμαι αρκετά εκσυγχρονιστής και σπουδαγμένος σε αμερικάνικα κολέγια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΣΟ ΕΙΧΕ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΒΡΙΚΟΛΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΑΛΟΥΣΕ ΟΤΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ, ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΣΙΝΑΦΙΟΥ ΣΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.ΓΙΑ ΔΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ 90-93 ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΤΙ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΑΠΟΔΟ.

    ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕΣ ΕΣΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕ.

    ΚΑ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ , ΜΗ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΒΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΥΑΓΕΛΙΖΕΣΑΙ ΜΑΣ ΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πριν λίγο καιρό στα ιστολόγια μπήκαν φωτογραφίες ενός σούπερ 4χ4 που είχε παρκάρει σε γωνία και εμπόδιζε και τα λεωφορεία και τα ΙΧ να στρίψουν. Μετά από μακρά αναζήτηση και αναμονή, εμφανίστηκε μιλώντας συνεχώς στο κινητό, ο ιδιοκτήτης του και μπαίνοντας μέσα το πήρε και ξεκουμπίστηκε υπό τα μπινελίκια του κόσμου. Δεν ζήτησε καν συγγνώμη και έδειξε την απ[λέρντη περιφρόνησή του στο πόπολο που δεν τον αναγορεύει σε ηγέτη. Ναι καλά μαντέψατε: Το γαΙδούρι αυτό ήταν ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος!!! Που πας ρε Καραμήτρο; Γίνε πρώτα εσύ παράδειγμα και μετά απαίτησε από την κοινωνία να σιάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. eixes kryftei me ta subprimes. xanavgikes ston ilio?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΚΥΡΙΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ 2.000.000 ΝΕΟΠΤΩΧΩΝ ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΑΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ(ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ)ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ ΚΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ma vazete ayton ton dexio kai den vazete dr koutsoukou den exei arthro shmer?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΠΑΛΙ ΞΙΦΟΥΛΚΙΣΑΤΕ ΚΟΜΠΛΕΞΑΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΠΟΝΑΝΕ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑτΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ πΑΡΟΧΕΣ? ΚΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ. ΠΟΣΟΙ ΡΕ ΤΡΥΠΩΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΙ' ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ? ΨΕΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ? ΑΦΗΣΤΕ ΡΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΤΙΣ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ. Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΟΙΡΑΣΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ. ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΑΒΕΖ, ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑΡΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ" ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΩΝ ΕΠΙΚΡΙΤΩΝ ΤΟΥ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΛΥΣΜΕΝΗ ΣΑΣ ΜΥΤΗ, ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλά τα λέει.....αλλά από τη στιγμή που είναι γάβρος χάνει το δίκιο του!
    (δεν ξεχνάμε πως ανέβηκε στο μπαλκόνι με τον Κοσκωτά στην υποδοχή του Ντέταρι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση