GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν πήγε στον Πειραιά ο Γ. Παπανδρέου...

Φούντωσαν αμέσως τα σενάρια για την "τύχη" του Π. Φασούλα στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές Από τον Γιάννη Παπαζήση Στη Μυτιλήνη γι...

Φούντωσαν αμέσως τα σενάρια για την "τύχη" του Π. Φασούλα στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές

Από τον Γιάννη Παπαζήση

Στη Μυτιλήνη για την τελετή αγιασμού των υδάτων πήγε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, και όχι στον Πειραιά. Στον Πειραιά πήγε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.
Ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τον Πειραιά μόνο το 2007, την πρώτη χρονιά που είχε αναλάβει τα καθήκοντά του ο κ. Φασούλας. Στη φετινή απουσία του αποδίδεται και σημειολογική αξία καθώς το 2010 είναι χρονιά δημοτικών εκλογών και πολλοί λένε ότι πρέπει να αναμένονται εξελίξεις στο μεγάλο ιμάνι. Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν δημοσκοπήσεις για τους τρεις μεγάλους δήμους και τα ευρήματα τους για τον κ. Φασούλα δεν είναι καθόλου καλά.
Κατά πληροφορίες, εξετάζονται και σενάρια...

«απόσυρσης» του κ. Φασούλα με τρόπο που δεν θα προκαλέσει τραύματα στην ενότητα του ΠΑΣΟΚ αν και ο ίδιος το αποκλείει. Γνώστες των εσωκομματικών ισορροπιών στο ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζουν ότι ο κ. Φασούλας θα αναγκαστεί να αποχωρήσει αμέσως μόλις αρχίσουν να δημοσιοποιούνται οι πρώτες δημοσκοπήσεις ενώ άλλοι, πιο κυνικοί, λένε ότι για το ΠΑΣΟΚ δεν θα αποτελέσει σοβαρή ήττα η απώλεια του Πειραιά εφόσον κερδίσει έναν από τους μεγάλους δήμους, όπως η Θεσσαλονίκη.

18 σχόλια

  1. ΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΟΛΟΝΗΣΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
    ΤΩΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΠΟΣΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΑΦΗΣΕ Ο ΙΜΠΡΑΗΜ

    ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ

    Ο ΔΕ ΤΡΙΤΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΟΣ ΚΑΡ......(ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ)ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙ ΕΠΙΔΕΞΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΣΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ.

    ΤΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ?
    ΝΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

    ΛΑΕ ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΟΥΣ ΦΑΛΑΓΓΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επιστολή του Ελευθέριου Βενιζέλου προς το Ινστιτούτο ''Νόμπελ'' (1934), με την οποία ζητούσε την απονομή του ''βραβείου γιά την Ειρήνη'' στον Μουσταφά Κεμάλ Πασά (Ατατούρκ)..................................................

    (Translation from French into Greek by Penny Pouliou)
    Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 1934
    Κύριε Πρόεδρε,
    Για περίπου επτά αιώνες ολόκληρη η Μέση Ανατολή και μεγάλο τμήμα της Κεντρικής Ευρώπης αποτέλεσαν θέατρο αιματηρών πολέμων. Κύρια αιτία γι αυτούς ήταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία και το απολυταρχικό καθεστώς των Σουλτάνων.
    Η υποδούλωση χριστιανικών λαών, οι θρησκευτικοί πόλεμοι του Σταυρού εναντίον της Ημισελήνου που μοιραία επακολούθησαν και οι διαδοχικές εξεγέρσεις όλων αυτών των λαών που προσέβλεπαν στην απελευθέρωσή τους δημιουργούσαν μια κατάσταση πραγμάτων που θα παρέμενε μόνιμη πηγή κινδύνων όσο η Οθωμανική Αυτοκρατορία διατηρούσε τα ‘ίχνη που της είχαν αφήσει οι Σουλτάνοι.
    Η εγκαθίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1922, όταν το εθνικό κίνημα του Μουσταφά Κεμάλ Πασά θριάμβευσε επί των αντιπάλων του, έθεσε οριστικά τέλος σ' αυτή την κατάσταση αστάθειας και μισαλλοδοξίας.
    Πράγματι, σπάνια στη ζωή ενός έθνους πραγματοποιήθηκε σε τόσο λίγο χρόνο μια αλλαγή τόσο ριζική.
    Μια παρακμάζουσα αυτοκρατορία που ζούσε υπό θεοκρατικό καθεστώς στο οποίο οι έννοιες του δικαίου και της θρησκείας συγχέονταν μετατράπηκε σ`ένα εθνικό και σύγχρονο κράτος, γεμάτο ενέργεια και ζωή.
    Με την ώθηση του μεγάλου μεταρρυθμιστή Μουσταφά Κεμάλ το απολυταρχικό καθεστώς των Σουλτάνων καταλύθηκε και το κράτος κατέστη αληθινά κοσμικό. Το έθνος ολόκληρο στράφηκε προς την πρόοδο, με την θεμιτή φιλοδοξία να ενταχθεί στην πρωτοπορία των πολιτισμένων λαών.
    Όμως το κίνημα για την εδραίωση της ειρήνης προχώρησε από κοινού με όλες εκείνες τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις που προσέδωσαν στο νέο κυρίως εθνικό κράτος της Τουρκίας τη σημερινή του μορφή.  Πράγματι η Τουρκία δεν δίστασε να αποδεχθεί ειλικρινά την απώλεια επαρχιών όπου κατοικούσαν
    άλλες εθνότητες και, ικανοποιημένη πραγματικά με τα εθνικά και πολιτικά της σύνορα όπως καθορίστηκαν από τις Συνθήκες, έγινε αληθινός στυλοβάτης της ειρήνης στην Εγγύς Ανατολή.
    Είμαστε εμείς οι Έλληνες που αιματηροί αγώνες αιώνων μας είχαν φέρει σε κατάσταση διαρκούς ανταγωνισμού με την Τουρκία οι πρώτοι που είχαμε την ευκαιρία να αισθανθούμε τις συνέπειες αυτής της βαθιάς αλλαγής στη χώρα αυτή, διάδοχο της παλιάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
    Από την επόμενη μέρα της Μικρασιατικής καταστροφής, διαβλέποντας την δυνατότητα συνεννόησης με την αναγεννημένη Τουρκία, που προέκυψε από τον πόλεμο ως εθνικό κράτος, της απλώσαμε το χέρι και το δέχτηκε με ειλικρίνεια.
    Από αυτήν την προσέγγιση, που μπορεί να χρησιμεύσει ως παράδειγμα για τη δυνατότητα συνεννόησης ακόμη και μεταξύ λαών που τους χώρισαν οι πιο σοβαρές διαφορές, όταν αυτοί διαποτιστούν με την ειλικρινή επιθυμία για ειρήνη, προέκυψαν  μόνο καλά, τόσο για τις δύο ενδιαφερόμενες χώρες όσο και για τη διατήρηση της ειρήνης στην Εγγύς Ανατολή.
    Ο άνθρωπος στον οποίο οφείλεται αυτή η πολύτιμη συμβολή στην ειρήνη δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ Πασά.
    Έχω λοιπόν την τιμή ως αρχηγός της Ελληνικής Κυβέρνησης το 1930, όταν η υπογραφή του Ελληνοτουρκικού συμφώνου σηματοδότησε μια νέα εποχή στην πορεία της Εγγύς Ανατολής προς την ειρήνη, να υποβάλλω την υποψηφιότητα του Μουσταφά Κεμάλ Πασά για την διακεκριμένη τιμή του βραβείου Νόμπελ για την Ειρήνη.
    Με βαθύτατη εκτίμηση
    Ε. Κ. Βενιζέλος

    Aris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λάθος είσαι τελείως.
    ΠΗΓΕ στην Λήμνο με τον αδελφό του,
    τον ΝΙΚΟS αχχχ.. ΜΑΖΙ με τον ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ωχ,,ωχ.....

    ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ
    ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΑΛΗΤΗ ΛΑΛΙΩΤΗ
    ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΑ ΔΟΛΙΑΝΑ.

    Τώρα άν την νεροκολοκύθα που έχει για κεφάλα αν την έβαλε στα κρύα νερά για να ξυπνήσει..
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
    ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ
    ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.
    ΤΟ ΧΡΗΜΑ.ΤΟ ΧΡΗΜΑ.ΤΟ ΧΡΗΜΑ.ΤΟ ΧΡΗΜΑ

    ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΒΟΥΤΑΝΕ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ Ή ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ.

    ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ.

    ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ.
    ΤΕΛΟΣ.
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΟΝΤΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ
    ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
    ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΟΥΝ ΤΑΧΥΤΑΤΑ.
    ΤΕΛΟΣ.
    ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λαμπρά....ΛΑΜΠΡότερα....

    Πιο διαπλοκή δεν γίνεται κ.υπουργέ - Πιο ΔΟΛ δεν υπάρχει

    Γιατί πρέπει να είναι μέλος του ΔΟΛ ο άνθρωπος που θα πάρει το μέγαρο μουσικής; Ο Παύλος Γερουλάνος φωτογραφίζεται στα περιοδικά του Ψυχάρη και τώρα δίνει το μέγαρο σε άνθρωπο του Ψυχάρη.

    Από πότε ο Ελληνικός λαός πληρώνει για να γίνει το μέγαρο ιδιοκτησία του ΔΟΛ; Ο Ιωάννης Μάνος είναι μέλος του...Δ.Σ του ΔΟΛ και μέλος της συντακτικής επιτροπής του Βήματος όπως και μέλος της διοίκησης.
    Πιο ΔΟΛ δεν γίνεται.
    Πιο διαπλοκή δεν γίνεται κ.Γερουλάνε για την απόφαση σας.
    Έντιμος είστε και σοβαρός άνθρωπος αλλά κάνετε τα πάντα για να αποδομήσετε το προφίλ σας.
    Στον κόσμο πρέπει να αρέσετε και όχι στους εκδότες και τα συγκροτήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σκάνδαλο με τον μυστικο σύμβουλο της Μπιρμπίλη

    Αυτό σημαίνει σημαίνει νεο-σοσιαλισμός ή μεταμοντέρνα πράσινη αντίληψη. Ο Ν.Χ,ιδιοκτήτης μελετητικής-συμβουλευτικής εταιρείας που τον περασμένο Νοέμβριο (26/11/2009)μετείχε στην ημερίδα του ΓΩΕΤΕΕ για τη δασοπυροπροστασία είναι "μυστικο" σύμβουλος της μοντέρνας Υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη.

    Τις..επόμενες ημέρες έρχονται αποκαλύψεις για την δράση και την "συμμετοχή" του σε μεγάλα...έργα.

    Οι "νταβατζήδες" κύριε Πρωθυπουργέ έχουν πολλά πρόσωπα και πολλά ονόματα. Το ότι βρίσκεστε σε κόντρα με τον μεγαλοεργολάβο "Μπόμπολα" δεν σημαίνει ότι του κόβετε τις δουλειές. Έχει...αντιπροσώπους...Θα επανέλθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 12:59:00

    πηγαινε τραβα καμοια μαλακια για να περναει η ωρα στο συριζα με τον υπειροτο-αλβανο αρχηγο σου την τσουπρα...και μετα ελα να μας την πεις

    εκτος εαν θελεις η σουφρα του κολου σου να γινει ταληρακι? αντεχεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΡΑΓΩΝΑ 2
    «Μας έκαναν Έλληνες ενώ δεν ήμασταν!

    Ας δούμε τώρα μερικά απ΄ όσα γράφει στο κακογραμμένο βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» η νέα βουλευτίνα Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάλεια Δραγώνα:

    1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16). Κοντολογίς, κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχτήκαμε για να τα κονομήσουμε, πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων.

    2) Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).

    3) Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!... (σελ. 82).

    4) Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας (σελ. 84) κι ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε, φταίνε πάντα οι Μεγάλες Δυνάμεις.

    5) Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και η γνωστή ρήση «Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!» (σελ. 85). Ψιλορατσιμός είναι επίσης το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.

    6) Κατά την κ. Θάλεια Δραγώνα, εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός! (σελ. 95).

    7) Ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή το να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα», ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά»! (σελ. 96).
    Εξίσου ρατσιστικό είναι το να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές»! (σελ. 9. Το ίδιο συμβαίνει κατά την κ. Δραγώνα, αν τολμήσουμε να πούμε πως με την είσοδο των Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα αυξάνεται η εγκληματικότητα και η ανεργία των Ελλήνων! (σελ. 100). Στην σελίδα 105, η αυριανή βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ μας προειδοποιεί ότι ο εθνικισμός εύκολα μπορεί να γλιστρήσει στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό και στην μισαλλοδοξία.

    Το ελληνικό αίμα γίνεται και νερό»
    «Περιττεύει να συνεχίσουμε να καταγράφουμε τα αντιρατσιστικά «πιστεύω» της κ. Θάλειας Δραγώνα, όπως τα έχει εκφράσει πριν 10 χρόνια στο βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;». Η γυναίκα αυτή θέλει να μας πείσει ότι είναι ρατσιστικό και μόνο το να δηλώνουμε Έλληνες. Κι όμως: Σε λίγες ημέρες θα είναι βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ και ασφαλώς θα διαπρέψει στους αντιρατσιστικούς αγώνες εντός και εκτός Βουλής.»


    ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΕΣ ΕΝΩ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟYΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΡΑΓΩΝΑ 2
    «Μας έκαναν Έλληνες ενώ δεν ήμασταν!

    Ας δούμε τώρα μερικά απ΄ όσα γράφει στο κακογραμμένο βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» η νέα βουλευτίνα Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάλεια Δραγώνα:

    1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16). Κοντολογίς, κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχτήκαμε για να τα κονομήσουμε, πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων.

    2) Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).

    3) Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!... (σελ. 82).

    4) Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας (σελ. 84) κι ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε, φταίνε πάντα οι Μεγάλες Δυνάμεις.

    5) Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και η γνωστή ρήση «Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!» (σελ. 85). Ψιλορατσιμός είναι επίσης το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.

    6) Κατά την κ. Θάλεια Δραγώνα, εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός! (σελ. 95).

    7) Ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή το να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα», ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά»! (σελ. 96).
    Εξίσου ρατσιστικό είναι το να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές»! (σελ. 9. Το ίδιο συμβαίνει κατά την κ. Δραγώνα, αν τολμήσουμε να πούμε πως με την είσοδο των Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα αυξάνεται η εγκληματικότητα και η ανεργία των Ελλήνων! (σελ. 100). Στην σελίδα 105, η αυριανή βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ μας προειδοποιεί ότι ο εθνικισμός εύκολα μπορεί να γλιστρήσει στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό και στην μισαλλοδοξία.

    Το ελληνικό αίμα γίνεται και νερό»
    «Περιττεύει να συνεχίσουμε να καταγράφουμε τα αντιρατσιστικά «πιστεύω» της κ. Θάλειας Δραγώνα, όπως τα έχει εκφράσει πριν 10 χρόνια στο βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;». Η γυναίκα αυτή θέλει να μας πείσει ότι είναι ρατσιστικό και μόνο το να δηλώνουμε Έλληνες. Κι όμως: Σε λίγες ημέρες θα είναι βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ και ασφαλώς θα διαπρέψει στους αντιρατσιστικούς αγώνες εντός και εκτός Βουλής.»


    ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΕΣ ΕΝΩ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΘΑ ΑΦΑΝΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

    ΣΑΣ ΘΑ ΣΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΝΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟYΣ!!

    ΑΥΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΠΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΗΔΑΓΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΗΔΑΝΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τον κύριο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

    Κύριε πρόεδρε θα έχετε την δύναμη ,το θάρρος και τα αρχίδια ,
    και να γραφτεί το όνομα σας , με χρυσά γράμματα και να μείνει ,
    σαν τον μεγαλύτερο Έλληνα πατριώτη , πρόεδρο των τελευταίων δεκαετιών , που όλοι η Έλληνες και οι απανταχού Ελλήνων
    θα μιλά για όσας .
    Θα μπορέσετε όταν ψηφιστεί από την βουλή , το νομοσχέδιο
    για την νομιμοποίηση ,την ιθαγένεια και το δικαίωμα ψήφου
    των μεταναστών , που με αυτό θα μπει η ταφόπλακα
    στην Ελλάδα μας , και έλθει προς επικύρωση σε εσάς
    να πείτε ΟΧΙ δεν το υπογράφω , παραιτούμε , πάω σπίτι μου ,
    και να βρείτε άλλο πρόεδρο να τα υπογράψει .
    η θα επαληθευθεί , η κυρία Ψαρούδα Μπενάκη με αυτά που
    σας είπε τότε όταν αναλάβατε την προεδρία ;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @06 Ιαν 2010 3:47:00 μ.μ.

    Τι σχέση έχουν ρε καραγκιόζη οι εβραίοι με την Δραγώνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία με αυτά που κάνει Ο Γ. Παπανδρέου ο μικρός έχει
    βάλει το Ελληνισμό σε ένα συγκεκαλυμμένο διωγμό (με το γάντι λέει ο λαός) και μάλιστα μέσα στη χώρα μας.

    Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να διαλύσει αυτή την Πατρίδα.
    Αμφισβητείται η Λαϊκή Κυριαρχία μας τα Πολιτικά μας δικαιώματα, η παιδεία μας ,και η θρησκεία μας

    Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε ΟΛΟΙ οι Συνέλληνες,όλοι οι πατριώτες όπου και εάν ανήκουν πολιτικά και έξω από κόμματα και ιδεοληψίες να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

    Εάν τους αφήσουμε θα συνεχίσουνε να δρουν ανθελληνικά σύμφωνα με τις επιταγές των πατρόνων τους.

    Η Πατρίδα έχει μπει στο μάτι γνωστών ανθελληνικών κύκλων του εξωτερικού που ζητούν τη ολοσχερή διάλυσή της.

    Ας μιλήσουμε για το πρόβλημα με το σπίτι μας ,στο χώρο της εργασίας μας ,σε φιλικά μας πρόσωπα ,συγγενείς .

    Πολλοί από αυτούς , με τα προβλήματα της καθημερινότητας ,δεν έχουν συνειδητοποιήσει το που μας πάνε.

    Ελάτε ΟΛΟΙ να ενώσουμε τις φωνές μας και τις ανησυχίες μας για το μέλλον αυτής της Πατρίδας.

    Εάν απαιτηθεί να κατέβουμε και στους δρόμους ,να πάμε για παράσταση διαμαρτυρίας στη βουλή και ότι άλλες ενέργειες απαιτηθούν για να σταματήσουμε τα δεινά που έρχονται

    Έκαναν το Σύνταγμα των Ελλήνων ένα κουρελόχαρτο

    ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ


    ETHEROVAMON

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα τον στείλει να μαζεύει....αμπελοφάσουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τελος εποχη για τον ψηλο?
    Θυμασαι καποιον σοφο Πειραιωτη, που σουλεγε βλέποντας τον βιο και την πολιτεια σου, πως ¨θαρθει εποχη που θα σε λενε ...κοντο...¨
    Ηρθε η εποχη και τωρα, δεν σε σωζει
    κανενας Αβα(ν)ταγγελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ***** Εσύ ο απλώς άνθρωπος
    θα συνεχίσεις μα πληρώνεις αυτά τα
    καθάρματα του πασοκ ; ******

    ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΟΥΝ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΑ
    ΚΑΙ ..ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΝΕΟΙ
    ΠΑΙΛΑΙΟΤΑΤΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    _____ Φορολογική Αντίσταση._____

    Δείχνουν δόλο, ή βαριά αμέλεια σε εθνικά θέματα.
    Δόλο, ή βαριά αμέλεια σε ενεργειακά θέματα.
    Δόλο και βαριά αμέλεια σε φορολογικά και δημοσιονομικά θέματα

    Εισπράττουν χωρίς να μειώνουν τα έξοδα. Εξακολουθούν και σπαταλούν σαν να μην τρέχει τίποτα. Μας κοροϊδεύουν με επικοινωνιακά τρυκ.

    Τα λεφτά υπάρχουν; Φυσικά και υπάρχουν. Έχουμε ό,τι έχουμε, και θέλουν να μας το πάρουν κι αυτό. Για να το πετάξουν στην μαύρη τρύπα.

    Μιλάνε για παραοικονομία. Παραοικονομία είναι οι σκοτεινές και άνομες συμφωνίες σε βάρος μας. Ο εθνικός και οικονομικός μας ευτελισμός.
    Φτάνει. Φορολογική αντίσταση.______

    Αν 100.000 Έλληνες, αρνηθούμε να πληρώσουμε για 6 μήνες, θα πέσουν. Αν 200.000, αρνηθούμε να πληρώσουμε, θα πέσουν σε 3 μήνες. Αν 800.000 αρνηθούμε να πληρώσουμε, θα πέσουν σε ένα μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Βενιζέλος δεν είναι σήμερα στην ζωή και δεν μπορεί να μου δώσει απάντηση. Όποιος μπορεί ας γράψει δύο λόγια στο παρακάτω.
    Ξεκίνησε την εκστρατεία της Μ. Ασίας και γιατί?
    Είναι αλήθεια ότι ο στρατιωτικός του σύμβουλος Ι. Μεταξάς τον συμβούλευσε να μην κάνει την εκστρατεία της Μ.Ασίας γιατί θα αποτύχει?
    Διάβασα την επιστολή για απονομή ΝΟΜΠΕΛ και έμεινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΠΕΙΓΟΝ


    "ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑ ΤΟ ΖΟΡΙ"

    ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ 100 ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΙΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΣΚΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥ "ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΒΑΝΟΙ " !!

    ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΡΑΡΚΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

    ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΙΛΟΞΕΝΕΙΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΟΥΤΕ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΠΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ !!

    ΟΣΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΕ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΙΣΤΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ??

    ΑΝ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΟΥΛΙ ΗΤΑΝ ΓΑΜΙΑΔΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ

    ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥS
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Διώξτε ρέ αυτόν τόν ανίκανο χασικλή από τόν Πειραιά,επί τέλους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση